Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 29. 3. 2011 7:33

taxonia
♥♥-----
Registrovaný: 1. 11. 2010
Příspěvky: 59

Lumbální punkce

Dobrý den
čeká mě lumbální punkce.Na netu jsem se dočetla jak je to rychlý a poměrně nebolestivý zákrok.
Když jsem však pro jistotu volala do nemocnice,abych si ověřila zda jsem tam objednaná (protože čekám již 3 měsíce a známe stav našeho zdravotnictví ) bylo mi sděleno, že si tam týden pobudu.
Což je pro mě čára přes rozpočet,protože jsem počítala jeden max. dva dny.Jsem migrenik a mám prý očekávat pozákrokovou migrénu,což je u mě tři -čtyři dny stav K.O.Ale prý to není pravidlem.
Máte někdo zkušenost a jakou?
Děkuji

Není tady

 

#2 29. 3. 2011 14:01

majkafa
Host

Re: Lumbální punkce

Já bohužel špatnou. Synovi, když mu bylo 6 let, při lumbální punkci omylem napíchli nějaký nerv. Trvalo půl roku, než se mohl normálně hýbat. Ozařovali jsme červenou lampičkou.
Není to jednoduchý zákrok.
Spolužačka lumbální punkci snášela velmi zle. Je to velký zásah do organizmu, do míchy. Myslím, že to není žádná legrace, žádný lehký zákrok.
Obvykle se to dělá pacientům, kteří už v nemocnici leží, není to ambulantní zákrok a je to spojeno třeba se zánětem mozkových plen a tak.
Nechci tě strašit, ale ani zlehčovat. Osobně bych se tomu po zkušenostech vyhla, jestli to není opravdu nutné.

 

#3 30. 3. 2011 7:17

taxonia
♥♥-----
Registrovaný: 1. 11. 2010
Příspěvky: 59

Re: Lumbální punkce

Tak nevím,kamarádka mi říkala,že samotný zákrok není nic děsivého,spíše po zákroková bolest hlavy. Každý má práh bolesti jinde,proto mě zajímá vlastní zkušenost.
Já se tomu vyhnout nemůžu,je to poslední možnost jak zjistit co se mi děje v hlavě, protože zdravotní potíže ,které mám, mi silně narušují můj soukromý i profesní život

Není tady

 

#4 30. 3. 2011 16:04

Petr3
♥♥-----
Registrovaný: 16. 3. 2007
Příspěvky: 28

Re: Lumbální punkce

Ahoj,
nedělal jsem nikdy toto vyšetření, ale co o tom vím, tak se podělím...smile. Jedná se o odběr mozkomíšního moku, který vyplňuje páteřní kanál. Defakto jde o prostou punkci jehlou, mezi obratli L4-L5 (4. a 5. bederní obratel), v této lokalizaci již není u dospělých mícha. Ta sahá pouze do oblasti L1-L2. Odebre se tekutina do zkumavky. Před samotným zákrokem se provádí místní znecitlivění pomocí anestetika. Není přítomn bolest, ale pacienti popisovali pouze nepříjemný tlak. Pak se musí pobýt na lůžku minimálně 10 hodin, ale záleží na pacientovi a na indikacích. Nevím jak dlouho neurologové doporučují zůstat v nemocnici.

Není tady

 

#5 30. 3. 2011 18:01

majkafa
Host

Re: Lumbální punkce

Petře, cos napsal, si každý může přečíst na netu.
Proč asi je všude psáno, že pak ležet půl hodinu až hodinu BEZ HNUTÍ na břiše atd.? Žádná legrace to není, sahat do páteře.

 

#6 30. 3. 2011 19:04

mirka..
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 1132

Re: Lumbální punkce

a přesto co se dá přečíst na netu, jsi majkafo napsala,že je to zákrok do míchy...
já bych to přirovnala k epidurální anestezii nebo analgezii..přičemž při tom se ještě aplikují látky a to v oblasti,kde mícha ještě je, tady se jen nasaje likvor.
nic v takové oblasti není sranda,spousta věcí není sranda...a opatření po výkonu jsou asi aby se předešlo možným komplikacím.mraky věcí se dějí rutinně a jako prevence něčeho.
nemusí jít je o zánět, v likvoru může být hodně věcí...spíš jde o to,aby doktoři měli tucha,co tam hledat

Není tady

 

#7 31. 3. 2011 5:51

majkafa
Host

Re: Lumbální punkce

Ano, nevyjádřila jsem se přesně. Vím, že na těch místech už mícha není.
Dodnes mám před očima, jak syn trpěl, jak se nám doktorka omlouvala, že omylem zasáhla nerv.
Jak nám doktorka řekla, že to bylo zbytečné. Protože měl POUZE ucpané dutiny a ne zánět mozkových plen. Že ji nenapadlo udělat mu rentgen dutin.
Zbytečně ležel na infekčním dva týdny. dumbomsad

 

#8 31. 3. 2011 18:03

mirka..
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 1132

Re: Lumbální punkce

no jo,ale to už není otázka lumbální punkce, ale zrovna toho,že nic není stoprocentní a zvl᚝ v medicíně. dr mohla mít málo zkušeností,mohla mít problémy,málo se soustředila..nebo podcenila topografii dítěte..přecejen dítěti se to bude dělat jinak než dospělýmu...to se nedá omluvit,pouze vysvětlit. bohužel každý dělá chyby.
co bych neomluvila a podle mě to ani není vysvětlitelný je záměna meningitidy za ucpaný dutiny...vždy tam musela být spousta nejasností. ale ani se moc nedivim.už sem taky viděla hodně

Není tady

 

#9 2. 4. 2011 11:00

Petr3
♥♥-----
Registrovaný: 16. 3. 2007
Příspěvky: 28

Re: Lumbální punkce

Je jasné, že tohle si můžete přečíst na internetu. Popravdě dnes je na internetu skoro vše. Naneštěstí laik si to nespojí a nevidí věci na pozadí. Nejsem z oboru ARO ani neuro, takže nemám zkušenosti...Kolikrát mě přišli lidé do ordinace, mávali s papíry v ruce, vytištěné z internetu, že by chtěli udělat tohle a tohle ošetření a vyšetření, jelikož zkrátka přečetli jeden článek, kde se psalo, že je to vhodné...takže lékař se dnes pomalu dostáva do pozice, kde neurčuje jen on postup léčby, ale taky dost často pacientům vyvrací nebo doporučujě určité procedury, které si pacienti najdou někde..kdesi a pomáhá se jim rozhodnout, dle svých znalostí a zkušeností.

Bohužel medicína chce hodně zkušeností, bez nich to nejde i když přečtete 100 knih a a různé literatury. Taky jsem dělal chyby a dělám a dělají je i starší lékaři. Všechna povolání dělají chyby, ale zrovna v medicíně je to dosti citlivé a může to být i fatální. Pořád nám na škole vtloukali dohlavy dejte si pozor na tohle a na tohle a ....lehce se řekne, hůře dělá. Zrovna včera mojí matce chybně zoperovali nohu, protože radiologové špatně určili polohu, kudy má vést operační kanál. Lékaři 2 jeden 35 let druhý 48 let. Zkušeností dost...co dodat. Snad jen dobré profesní pojištění smile.
Navíc pokud opravdu měla jakékoliv podezření paní doktorka na meningitidu, tak musela okamžitě udělat vyšetření, protože tady je každý den drahý...samo měla rovnou udělat při tom i RTG lebečních dutin...

Není tady

 

#10 2. 4. 2011 11:35

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Lumbální punkce

Já bych pátrala po tom, kde to umí, tam bych šla.....můj názor je jen ten, že lumbální punkce neukáže stejně mnohdy vůbec nic, většinou se nikam neposílá, vzorky se ztratí, výtěžnost není, jak by měla být. Proto ty různé zkušenosti, co lidi píšou. Slyšela jsem od důvěryhodných lidí, kteří bývají u zákroků - odběru punktátu, to, co popisuje Majkafa. Na lidi se prdí, napíchne se nerv,lidi u toho křičí, zmítají se, trpí. To je fakt. Proto bych nedovolila, aby syn na takové vyšetření k laikům šel. Je atraumatuická jehla, která údajně je šetrnější, to se tu nepíše, ale musíš si ji zaplatit asi 150,- Kč
Rozhodně je třeba si vybrat zkušeného lékaře, který má v tom praxi, zjistit, je-li vůbec nutné tento zákrok dělat /jsou i jiná vyšetření/ a dobu po zákroku. Kamarádka šla po několika hodinách po odběru domů. To, že drží pacienty na lůžkách, je jen z finančních důvodů a kamarádce řekli, uděláme vám CT, jen když si necháte i LP udělat. Jsou za to šílené peníze pro kolektiv doktorů, co účtují VZP, nic víc, nic méně, pacient je celkem nezajímá! Jen body - to jsou peníze!
Vím, že je pořžadován tento zákrok u průkazu neuroboreliozy, ale ani tak se nemusí poznat!
Taxonie, pošlu ti odkaz, kde můžeš mrknout a vybrat si, napsat dotaz.
Tak já bych na LP nešla, ani mí příbuzní !

Není tady

 

#11 2. 4. 2011 11:47

majkafa
Host

Re: Lumbální punkce

Synovi dělali LP před 15-ti lety. Nesměla jsem s ním být v nemocnici, protože byl na infekčním. Doktoři nás vůbec neinformovali, že se chystají dělat LP. Bylo nám to oznámeno až následně. sad
Ještě dnes si vybavím tu bezmoc. Jak stojím na balkoně u synova okna, vidím ho tam s kapačkou, jak se nemůže hýbat, protože ho ta záda po chybném zásahu bolí, jak mi říká, že se počural do postele, protože nikdo neslyšel jeho zvonění, že musí na WC a on si neuměl poradit se stojanem s kapačkou... Bylo mu 7 let.
Vážně jsem uvažovala, že budu byvakovat na balkoně pod jeho oknem a v noci tam přespávat ve spacáku, abych mu aspoň takhle byla nablízku. Abych mohla zasáhnout, když bude něco potřebovat a nikdo z personálu nepřijde.
A když LP nic neukázala a já doktory furt otravovala, konečně mu udělali rentgen dutin a zavolali nám, že si pro něj máme přijít, ... Byla jsem velmi rozzlobená. Ale co už bych si na té doktorce vzala, synovi už bych stejně bolest neodejmula. sad Snad se aspoň poučila a než rozhodla o tak strašném zákroku, udělala nejdříve všechna jiná vyšetření, při kterých mohla zjistit, že takový zákrok není zapotřebí. Myslím, že po tomhle bych si LP udělat nedala. Ani mým příbuzným, o kterých bych mohla rozhodovat.

Upravil(a) majkafa (2. 4. 2011 11:48)

 

#12 2. 4. 2011 13:03

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Lumbální punkce

Majkafo, co píšeš, je i dnes, přesto, že mají jiné přístoje, měli by mít i více vědomostí,rozdíl je jen v platech. Je to o lidech, doktoři ze sebe dělají šlechtu, dobře se uživí každý lempl a choniků jsou miliony.  Většinou jsou naše standardy nedostačující, ale o tom opět rozhodují tzv. "odborníci"  Umí se klonovat, ale neumí léčit boreliozu. To, co píšeš, jsem zažila na vlastní kůži po nemocnicích, i můj syn a to jsou zážitky na celý život. Ani nelze veřejně prezentovat, co se ve zdravotnictví všechno děje......jen se moc neléčí grater, doktoři jsou zvyklí na slušné platy, úplatky od lidí, provize od firem a další požitky. Chudáci, měli jít všichni do pryč...a nic by se nestalo. Ti, co by zůstali, by se slušně uživili as nemuseli by ani vyhrožovat. Jen by ve VZP zůstaly peníze za neléčení-tunelování.
Mě neurolog také chtěl dělat LP,ale když mi řekl, že to nikdy nedělal, poděkovala jsem, už tak jsem díky nim dobrý mrzák! Dnes je třeba k LP podpis, syna také poslali do druhé v Praze, hned volal, že to má podepsat a že se hrozně bojí,  že mu nic neřekli, odmítl, tak ho hned vyrazili. Tomu já říkám zdravotnictví!!! Nejhůře jsou na tom staří, bezmocní lidé, za které rozhodují chamtivci. Různé věci se dějí....

Není tady

 

#13 2. 4. 2011 20:37

mejada
♥♥♥♥---
Místo: Východočeský
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 283

Re: Lumbální punkce

No nevím,moje zkušenosti jsou jiné.Loni v květnu jsem prodělala zánět mozkových blan.To od klištovky.Po přijmu mně udělali lumbální punkci,z té jediné se dá zjistit nákaza.Nebolelo to asi jako odběr krve.Dvě sestry mě pevně držely fiksačně na posteli v předklonu,to abych se nepohla.Odběr trval asi dvě minuty.Pak jsem se nesměla na posteli dvě hodiny zvedat,ležela jsem na zádech.Vše probíhalo na oddělení JIP infekční.Po pul roce od lečby,jsem tento odběr musela mít znovu,bylo to planované a při lumbálce jsem byla v nemocnici přes noc.Za mé přitomnosti v nemocnici,vím že proběhlo mnoho lumbálek,nikde jsem nezaslechla že by se nepovedla.Také já jsem podepisovala nějaké papíry..už si přesně nepamatuji co obsahovali.

Není tady

 

#14 2. 4. 2011 20:45

Petr3
♥♥-----
Registrovaný: 16. 3. 2007
Příspěvky: 28

Re: Lumbální punkce

Víte, co člověk to zkušenost. Taky bych mohl tvrdit, že když jsem byl u dvou pekařů a měl v chlebu 2x bublinu 5x7cm, tak všichni pekaři jsou zloději a šidí. Takže asi tak.

Není tady

 

#15 2. 4. 2011 22:31

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Lumbální punkce

Jistěže je to individuální. Srovnávat chleba, kde za peníze něco opravdu mᚠa služby, kdy doktor pojištovně účtuje a pacient neví co, je zcela neadekvátní. Kdyby pacienti věděli, kolik za který úkon doktoři pojištovně účtují, jaké jsou skutečné mzdy a jiné náhrady doktorů, asi by jim lezly oči ven. Stačí jen si nechat udělat výpis z pojištovny!  Určitě tam, kde LP běžně dělají, by to asi měli lépe ovládat, než tam, kde LP dělají jen někdy. Znám i lidi, kteří si nestěžovali, ale těch je méně.

Není tady

 

#16 4. 4. 2011 19:49

taxonia
♥♥-----
Registrovaný: 1. 11. 2010
Příspěvky: 59

Re: Lumbální punkce

ahoj vsem,jsem zpet z LB.
Neni to vubec bolestive,jak jsem rikala mam prah bolesti co se tyce jehel nekde jinde,mam spoustu tetovani,takze vpich jehly do patere me nebolel.delala mi to moc skovna pani doktorka.
hodinu po zakroku jsem musela lezet na brichu,potom jsem se mohla obratit na zada ci bok.24 hodin jsem musela lezet bez moznosti vstani a pit a pit a pit.....2litrovou colu v posteli,brcko v ni a uz jsem jela...je fakt ze nekteri dokazali posleze (po tech 24h)vstat a jit.U me nasledovaly postpunkcni potize,takzeudesna bolest hlavy,tlak v usich,dojit na wc nemozne.Dostala jsem kapacku,leky...a sestricky behaly vylivat misu i ve dve v noci.Punkce byla ve ctvrtek,patek jsem lezela,sobotu tez,az v nedeli jsem konecne mohla dojit na wc aniz by se mi motala hlava.
Dnes (pondeli) uz je mi dobre a odfcela jsem domu.Sice to neni idealni,zadne prudke pohyby,nic tezkeho na tahani, ale mam tu dozor...
Takze jak rikam samotny zakrok zadna hruza o bolesti nemuze byt rec,ale ty dny potom utrpeni...ale to je individualni..Jinak mi to delali v Krnove.Vse mi dopredu vysvetlili,na vse upozornili,sestricky byly mile a trpelive...akorat jidlo to byl des...

Upravil(a) taxonia (4. 4. 2011 19:54)

Není tady

 

#17 4. 4. 2011 22:42

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Lumbální punkce

Tak to je super, že jsou někde ještě dobří v nemocncici, už jsem ani moc  nedoufala! Takže jedeme všichni do Krnova na LP !  lol Bezva, že to tak šikovné zvládli, no jak se nebojíš píchání, tak to je fajn ! Takže je to opravdu individuální, já mám z jehly fobii, já bych raději umřela gloria, takže přeju, aby byly výsledky negativní a aby to nebylo nic vážného ! Mám boreliozu, vím, o čem  je....a děkujeme za raport! pussa

Není tady

 

#18 5. 4. 2011 13:03

majkafa
Host

Re: Lumbální punkce

hm, dle popisu taxonie mi LP fakt nepřijde úžasná. Jen mě to utvrdilo v mém názoru, jen v krajním případě, a to opravdu v KRAJNÍM. Jak to těžce snášela PO, to přeciž nesvědčí o tom, že to nic není.

 

#19 5. 4. 2011 21:07

taxonia
♥♥-----
Registrovaný: 1. 11. 2010
Příspěvky: 59

Re: Lumbální punkce

Já se přece nepřu o to,že LB nic není.jen říkám,že samotný odběr nebolel,protože jsem četla spoustu hysterických reakcí,že to bolí,a že ochrnu.
O následcích po zákroku jsem věděla a byla na ně upozorněna.Jak říkám,byla tam paní,která po povinném 24hd. ležení vyběhla z postele a šla si ven prásknout.
Bohužel jsou případy kdy se problém jinak než LB zjistit nedá,a zoufalý člověk už udělá všechno a podstoupí aby se probému zbavil.Kdo nezažil migrenu nepochopí.

Není tady

 

#20 5. 4. 2011 21:45

Xsara
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 12. 2006
Příspěvky: 1005

Re: Lumbální punkce

Jen klid. Prostě někdo ti bude schopen tvrdit, že odebraný vzorek ani nebude vyšetřen, protože
doktoři jsou havě, která do lidí jen tak zbůhdarma dloubá, aby si ukrátila dlouhou šichtu.
Pak se najdou tací, kteří budou bránit zuby nehty doktory.
Ona ta pravda bude někde uprostřed. Je to nepochybně zákrok, u kterého můžou nastat komplikace, ale ono i trhání zubu se může vymknout. A pokud to pomůže zjisti třeba příčinu těch migrén nebo jinou nemoc, tak bych se tomu zase tak nebránila. Ostatně - osobě si umím představit horší vyšetření. A konkrétně s tou migrénou mᚠpravdu, kdo ji nezažil, ten to nepochopí.
Tak ti držím palce, aby ten odběr nebyl zbytečný a zjistila se příčina.


Morálka je postoj vůči lidem, které nemáme rádi.
Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde

Není tady

 

#21 16. 6. 2011 20:38

1jiri
♥------
Registrovaný: 16. 6. 2011
Příspěvky: 1

Re: Lumbální punkce

Ahoj.
Jsem týden po odběru mozkomíšního moku. Protože mně trápí poodběrové potíže, projíždím internet. Jsem asi trocu jiný případ co se týče obav před odběrem. Důvodem odběru bylo neurčité podezření na Roztroušenou sklerózu díky nálezu z Magnetické rezonance. Na odběr jsem šel s klidem prasete na porážku, protože nic horšího než potvrzení diagnózy RS mně asi nemohlo potkat.

Samotný odběr proběhl v pohodě, v sedě na židli v nemocničním pokoji. Není to nic příjemného, ale jsou horší věci. Rozhodně to nebolelo. Jako trpělivý a disciplinovaný pacient jsem bez výhrad poslechl mladou paní doktorku a místo doporučené půlhodiny jsem hodinu ležel na břiše, potom na zádech. O možných poodběrových komplikacích nepadlo ani slovo. Vlastně jsem nebyl informován vůbec o ničem. Jediné co mi řekli, že v nemocnici (Motol Praha5) budu ležet 3dny. Po pár hodinách jsem se dovolil jestli múžu na záchod, potom si dojít něco koupit k pití... Nic mi nebylo, ale většinou  jsem ležel. Stejně jsem se rád vyspal, kdy se člověku naskytne možnost se tři dny válet. Durhý den mně začala bolet hlava. Bylo mi řěčeno že to se stává a jestli chci prášek. Ten jsem odmítnul a zjistil, že když si lehnu tak bolest přejde.

Po třech dnech mně pustili domu a já se těšil na víkend strávený s rodinou. Ve své nekonečné naivní důvěře, že po třech dnech bude vše v pořádku jsem večer sedl na kolo a jel se s dětma projet. Postupně mně začala bolet hlava. Vždy pomohlo několik hodin ve vodorovné poloze. V pondělí jsem opět naivně nastoupil do práce - stále v souladu s původními informacemi od doktorky. To, že jsem si jí stěžoval na bolest hlavy pokládala za normální. Vpoledne jsem musel opustit práci v kanceláři a jít si domů lehnout. Vůterý jsem s novou vervou vyrazil autem pracovně do Příbrami. Po 30km jsem skončil na odpočívadle v leže na zadním sedadle. Hlava bolela tak jako nikdy před tím. Příbram jsem odvolal a objedenal se do Motola k paní doktorce. Zareagovala obdivuhodně operativně a pozvala mně hned na druhý den. Horší to bylo v čekárně, kde mně nechala 40 min. čekat, když mně pak viděla, tak jsem šel rovnou na kapačku, jen tak tak, že to se mnou neseklo.

Od té doby jsem doma, jím v leže, čistím si zuby v lěže, bohužel něco v leže dělat nejde, ale to neva. Moje důvěra v doktory je v háji. Bolest by měla časem vymizet (za týden až měsíc ?). Je fajn, že podezření na Roztroušenou sklerózu se nepotvrdilo.

Štve mně že doktoři se chovají k pacientům jako bychom byli skot, i když ten má pro zemědělce asi větší cenu, doktorovi to je jedno, ten dostane peníze ze zákrok a pacient může pojít. V nemocnici jsem podepisoval několik papírů, ale kopii vám nedaj ani jednu. Nic by je nestálo kdyby obětovali méně než 5 minut a poskitli mi pár informací. O tom, že existuje méně traumatizující jehla na provedení odběru nemluvě.

Přeji Vám a něco takového nemusíte podstupovat a hlavně hodně zdraví.

Jirka

Není tady

 

#22 16. 6. 2011 22:17

majkafa
Host

Re: Lumbální punkce

Jirko, to je mi líto.
A když už je toto téma zase oživeno, taxonia, prosím, bylo to aspoň k něčemu? Zjistili něco? A jak se cítíš ty?

 

#23 17. 6. 2011 8:28

miaa
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 1. 9. 2009
Příspěvky: 756

Re: Lumbální punkce

Jsem ledvinářka. Přesně si pamatuji, když už lékaři nevěděli co (pravda ještě v 70-tých letech min.století), tak dělali dítěti LP. Na pokoji, mezi dalšími 10-ti dětmi v sedě na židli.
Jediný co si doživotně pamatuji, že nikdy u sebe LP nedovolím. Stačil epidurál a ty šílené bolesti následné 3 dny. Mít je díl, tak se zblázním a nešlo ty bolesti ničím "zastavit. A to právě kvůli epidurálu, tedy následním bolestem hlav-jak jsem slyšela předem, jsem chtěla raději rodit normálně, ale dopadlo to nakonec jinak.
Jirko, skot je slabé slovo. Zažila jsem to při kolonoskopii v nem. na Františku, tam to totálně sedělo a nechodtě tam. Ŕíkala jsem si, že než toto vyšetření ještě jednou u nich zažít, jak mne bude příjemnější umřít.

Není tady

 

#24 17. 6. 2011 9:32

majkafa
Host

Re: Lumbální punkce

Já nechápu, proč se LP vůbec dělá. Okamžitě bych ji zakázala. Jsem přesvědčena, že v dnešní době existují šetrnější způsoby, jak zjistit některé nemoce. Je to zvěrstvo.
Nikdy nezapomenu na to, jak můj syn trpěl, když mu to uděli - bez našeho vědomí a svolení.

 

#25 17. 6. 2011 10:27

clavel
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 8. 10. 2007
Příspěvky: 833

Re: Lumbální punkce

Majko všechno se zjistit nedá.... mě ji taky dělali když mi praskla céva v hlavě.... jinou možnost neměli. hnus to sice je to jo, ale úplny kulový oproti tomu, se se mnou dělo dál.. jsou prostě věci, které zjištíš jedině díky LP.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů