19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Téma zavřeno
agewa napsal(a):
Ano.
A zase s té druhé strany:
ovoce azeleninu zdarma - myslí, e to tam jen vyroste? naopak kadej ekonom ti řekne, e zelenina doma vypěstovaná je jedna z NEJDRAÍCH ( sazenice, semena, hnojivo, voda ..)
A na zahradě a na domě se pracuje pořád , nikdy neskončí a je pořád co opravovat.
Opravy a rekonstrukce je stále draí .
Já mám barák , ale VB. Take prodat nemůu, pronajímat taky ne. Sestra s rodinou sem přijede a nehne ani prstíkem ( např. na té části, co patří rodičům). A rodiče cpou sestře horem - dolem, protoe "ty má barák a ona "chudinka" nic". take chudinka jede letos do Egypta na dovolenou a já si budu brát půjčku na opravu střechy.
Kolikrát si říkám, e bych la klidně do bytu a měla klid.
Taky jsi v ivotě měla anci bydlet samostatně. nemusela ses k rodičům vracet. S malými dětmi je to pohodlnějí u rodičů, ne jít někam do podnájmu. Mohla sis taky vydělat a uetřit na svůj byt.
Já bych na zahradě pracovala ráda, ale to bych si ji musela koupit ale kdy celý ivot splácím hypotéky, tak dalí peníze na zahradu u neseenu. Na té zahradě by bylo moc dobře hlavně tomu postienému děcku.
Ty si bere jen půjčku na opravu střechy. někteří platí hypotéky prakticky celý ivot. A v bytech v OV se taky pořád něco opravuje - a navíc se často musí přizpůsobit větině a platit i opravu draí, ne by sis zařídila sama.
Není tady
Tak já nevím... jak u dávno nejsem naivní kůzle, pořád mě překvapuje, jak někteří vědí, jak by jejich rodiče, sourozenci a bliní vůbec měli nakládat se svým majetkem... nejlépe tak, aby z toho pro ty některé plynulo maximum výhod.
Kdy se vrátím k tomu, co píe Ivka - "kdybych byla teď v situaci, e mám stálý vztah a plánuju rodinu (co jsem dřív neměla, kdy rodiče ten byt kupovali), tak bych si ten byt za 300 tis. koupila sama a ségra by vlastně nedostala nic." - zeptala bych se, proč ho teda nekoupila třeba jen jako investici, kdy u teda jaksi nepočítala se samostatným bydlením.
Moná uvauju oklivým způsobem... ale bohuel nějak nechápu, kde se bere to "samozřejmý očekávání" chtít přijít k bytu za nějakých 150 tisíc a vycházet z toho, e rodiče "ho nepotřebují, mají velký rodinný dům a chalupu..."
Není tady
amely napsal(a):
agewa napsal(a):
Ano.
ovoce azeleninu zdarma - myslí, e to tam jen vyroste? naopak kadej ekonom ti řekne, e zelenina doma vypěstovaná je jedna z NEJDRAÍCH ( sazenice, semena, hnojivo, voda ..)
A na zahradě a na domě se pracuje pořád , nikdy neskončí a je pořád co opravovat.
Já mám barák , ale VB. Take prodat nemůu, pronajímat taky ne. Sestra s rodinou sem přijede a nehne ani prstíkem ( např. na té části, co patří rodičům). A rodiče cpou sestře horem - dolem, protoe "ty má barák a ona "chudinka" nic". take chudinka jede letos do Egypta na dovolenou a já si budu brát půjčku na opravu střechy.
Kolikrát si říkám, e bych la klidně do bytu a měla klid.Taky jsi v ivotě měla anci bydlet samostatně. nemusela ses k rodičům vracet. S malými dětmi je to pohodlnějí u rodičů, ne jít někam do podnájmu. Mohla sis taky vydělat a uetřit na svůj byt.Já bych na zahradě pracovala ráda, ale to bych si ji musela koupit ale kdy celý ivot splácím hypotéky, tak dalí peníze na zahradu u neseenu. Na té zahradě by bylo moc dobře hlavně tomu postienému děcku.
Ty si bere jen půjčku na opravu střechy. někteří platí hypotéky prakticky celý ivot. A v bytech v OV se taky pořád něco opravuje - a navíc se často musí přizpůsobit větině a platit i opravu draí, ne by sis zařídila sama.
hm, to se hezky píe, ale kdy moje setra z domova utekla a oba mý rodiče brečely, e dům sami neutáhnou a nezvládnou se o něj starat, tak jsem nedokázala říct .....nechci.
a ano, mohla jsem si uetřit na byt, bohuel jsem se rozvedla ( mane byl gambler a pil) a neplatil ani alimenty. nebylo z čeho etřit.
A e si beru "jen" půjčku na opravu střechy? No není to vechno , co se musí opravit a rodiče u přispívat nechtějí , i kdy bydlí.
Není tady
agewa napsal(a):
Ano.
Kolikrát si říkám, e bych la klidně do bytu a měla klid.
agewo, sazenice a semena zase nestojí tolik, vodu mám z vlastní studny - tedy zadarmo, hnojím kompostem, do kterého dávám posečenou trávu ze zahrady - tedy zase zadarmo. Co se nedá počítat, to je vlastnoruční práce na zahrádce, nebo volný čas, ve kterém vechno dělám je penězi neměřitelný
Já u bych do bytu nela, zvykla jsem si na to, e mám v baráčku svatej pokoj, vlastní soukromí a nemusím se otravovat třeba s nepříjemnými sousedy v bytovém domě
Jistě, e je na baráčku pořád co dělat a opravovat - buď uvnitř, nebo na zahradě. Důleité je, aby vechno tohle dělal člověk RÁD a věděl, e mu takový styl ivota vyhovuje.
Není tady
Chápu, e je blbý na něco dva roky spoléhat a pak to najednou nemít.
Na druhou stranu, ségra vlastního fakt nemá naprosto nic. Kdybys jí dala 600, bude mít eleznou zásobu pro případ, e by se jí podělalo manelství, a ty bude mít byt za poloviční cenu, ne bys za něj dala - neboli uetří taky 600. Mně to tak patnej keft nepřipadá.
Není tady
Dámy, prosím vás, kde to bydlíte, e jsou tam TAK LEVNÉ byty?! U nás běný třípokojový byt stojí minimálně do milionu a půl! A po rekonstrukci ve zděné zástavbě s balkonem tak, jak to mám já, ke dvěma milionům!
V bytě je potřeba taky pořád něco dělat, nic nevydrí věčně. Ale dům je na údrbu pracnějí, kdy je tam navíc zahrada. Teď u to můu posoudit.
U nás nějak není zaito to, e kadý se má o sebe postarat sám. e není povinnost rodičů, babiček, dědečků, aby se o nás postarali. e si můou svůj majetek klíďo píďo rozfofrovat a my na to nemůeme říct ani popel. My lpíme na jednom místě, neumíme si představit třeba se jen přestěhovat kvůli práci... A moná je to historicky dané. Prostě zvyklost v naí republice. Není to tak dávno, kdy se stavěly na vesnici dvougenerační domy, aby děti jednou měly kde bydlet.
A děti se pak v dospělosti sebraly a odstěhovaly do města a rodičům zbyl hrad. A rodiče se zlobili, e děti nejezdí na barák pomáhat. Hm...
Ivko, pokud nechce být celý ivot někomu za něco vděčná, pokud má ráda svou sestru a své rodiče a chce si s nimi zachovat dobré vztahy, tak se na byt vykali, vra ho rodičům a vemte si s přítelem hypotéku na byt jiný. Třeba rodiče byt prodají, podělí vás rovným dílem a na část toho svého vlastního bytu peníze mít bude.
Není tady
...
Upravil(a) Ivka82 (30. 3. 2011 14:37)
Není tady
...
Upravil(a) Ivka82 (30. 3. 2011 14:36)
Není tady
Ivka82 napsal(a):
...
Ivko, my jsme Tě neodsoudili, e jsi sobecká, my jsme Tě jenom upozornili, e na spoustu věcí nemá správný náhled.
Třeba si vezmeme Tvoji sestru - předmanelskou smlouvu můe mít uzavřenou, nebo nemusí, ale i se smlouvou nebo bez je jasné, e její manel vlastnil dům u před svatbou a přes to prostě vlak nejede - v případě rozvodu se bude muset vystěhovat. A splátky hypotéky nebo zařízení, úpravy baráku a pod ... v případě lámání chleba by dostala buď polovinu peněz, nebo polovinu léty opotřebovaného zařízení, protoe kadej při dělení oelí spí opotřebovanej inventář domácnosti, neli hotovost. Take si nepředstavuj, e by na tom sestra byla nějak zvlá výhodně, na rozdíl od Tebe
Upravil(a) Ronja (30. 3. 2011 15:25)
Není tady
kdyby mi to bylo hned na začátku řečeno jinak, tak bych se s tím smířila... rodiče mají právo názor změnit
Holčičko a zajímala ses o to, PROČ k tý změně názoru dolo? Zeptala ses vaich, proč tehdy tak a dneska jinak?
nevím, jak má ségra oetřenou předmanelskou smlouvu, kadopádně na splátce hypotéky a zařízení, úpravy baráku atd. se s manelem podílejí rovným dílem, mají společné finance,, take to má určitě oetřeno tak, kdyby se rozváděli, e od vagra peníze dostane
Jednak ti do sestřinejch financí houby je, jednak ten dům bude pořád majetkem jen jejího manela, pokud on nebude chtít a neudělá jinak. Take kdyby se rozváděli, má nárok na 1/2 SJM + prokazatelné investice do toho baráku... co se větinou prokazuje dost patně i co do financí, nato do vloený práce.
Není tady
...
Není tady
..
Není tady
Koukám, e Ivka z nějakého důvodu mae. No nevadí, u jsem se sem připrdolila, tak napíu, jak to vidím.
Jestli tomu dobře rozumím, tak strýc ustoupil z nároku na podíl z bytu s tím, e v bytě bude bydlet neteř. Ne s tím, e byt se bude prodávat za 1,2 melounu. V tom je velký rozdíl.
Bylo by nefér byt prodat a strýce nevyplatit. To by byla změna pravidel v průběhu hry. Má-li tedy Ivka vyplatit sestru poměrnou částí případné prodejní ceny bytu, má pak na toté nárok i strýc. Nehledě k tomu, e Ivka nějaké peníze chce vrátit rodičům. Byt by tedy musel být mnohem draí, aby sestra mohla dostat oněch vysněných 600 táců. Na místě Ivky bych toti v případě prodeje bytu samozřejmě pamatovala i na strýce. No a s tou mojí mení třetinkou bych se pak odstěhovala do krunohor někam vedle Majkafy
Pokud v tom bytě chce natrvalo zahnízdit, jsou úvahy o jeho aktuální prodejní ceně a z toho plynoucí závěry včetně nabádání ku starosti o osud sestřina manelství..
jaksi
neumím to vyjádřit. Vrátit rodičům těch 300 tisíc by kadopádně bylo dobré.
Upravil(a) haiel (30. 3. 2011 15:26)
Není tady
Téma zavřeno