Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 28. 3. 2011 10:02

Ivka82
♥♥-----

Zklámání z nepodpory rodiny

...

Upravil(a) Ivka82 (30. 3. 2011 14:33)

Není tady

#2 28. 3. 2011 11:24

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: Zklámání z nepodpory rodiny

Víš co bych udělala já?
Pořídila bych si jiný byt. vissla

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#3 28. 3. 2011 11:44

Ivka82
♥♥-----

...

Upravil(a) Ivka82 (30. 3. 2011 14:33)

Není tady

#4 28. 3. 2011 12:00

amely
♥♥♥♥♥--

Oni i psychologové doporučují rodičům dát všem dětem stejně bez ohledu na poměry.

Jestli uvažujete o hypotéce tak nejlepší je hned, dokud ještě nejsi těhotná. To vám ji dají. Později by to byl problém.

Není tady

#5 28. 3. 2011 12:21

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

No já nevím....mi osobně přijde lepší vyplatit sestře 600 tis. než si brát hypotéku na mega. Na tohle můžeš taky dostat hypotéku a ještě ti zbude na rekonstrukci (když se s rodiči domluvíš, že to oficiálně vyřešíte jako koupi).

A to za kolik rodiče byt koupili je jedno...důležité je skutečně jakou ten byt má hodnotu wink

A taky to, že sestra má s manželem barák...no promiň, ale ona nemá. Má on. Jak sama píšeš, postavil si ho její manžel ještě před tím, než se s tvou sestrou znal. To znamená, že když se cokoliv stane (rozvedou se) tvé sestře nebude patřit ani ň.
Takže když koukneš z její strany, bylo by to opravdu nefér vůči tvé sestře, kdybys jí dala jen 150.000,- Kč.

No ještě to můžete vyřešit tak, že si najdete s přítelem svůj byt, rodiče ten jejich prodají za 1.200 tis. a podělí vás oni rovnoměrně. Když to tobě přijde nefér.

Upravil(a) Kuřátko (28. 3. 2011 12:28)

Není tady

#6 28. 3. 2011 12:26

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Jinak....má sestra dostala byt od babičky. Nemohla ho rozdělit mezi mne, sestru a bratra a nechtěla aby šel do dědictví. Tak se kdysi dohodlo, že nás dva sourozence vyplatí.

Když sestra byt prodala, odmítla nás podělit stejným dílem. Tatínek ji navrhnul, aby tedy mi i bratrovi dala 50 tis. (směšná částka vůči 900 tis. za kolik jej prodala). Jelikož byl byt ověem psaný na ni a ne na naše rodiče, mohl to tatínek opravdu jen navrhnout.
Sestra to taky odmítla s tím, že s manželem staví a tak potřebují každou korunu. Ale aby nevypadala tak blbě, dala nějaké penízky rodičům (nevím kolik), mému bratrovi dala 1500,- a mi nic.

A stejně se s ní do dnes bavím a nevyčítám jí to. Bylo to její rozhodnutí, její byt a já ji do toho neměla co kecat.

Tak jako je vᚠbyt tvých rodičů.

Není tady

#7 28. 3. 2011 12:45

Ivka82
♥♥-----

...

Upravil(a) Ivka82 (30. 3. 2011 14:34)

Není tady

#8 28. 3. 2011 13:01

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

No jo...jenže ten byt je rodičů, a to že změní názor je jejich právo. To je chceš kvůli toho zavrhnout? Já mám asi hold jinou povahu a rodinu bych neměnila ani za 10 bytů.

Ale pořád, jak na to koukám mi přijde pro tebe lepší koupit byt i za těch 600 tis. Za takovou cenu se totiž už byty moc neprodávají....a ceny půjdou hodně rychle nahoru.

A proč to rodiče probírali se sestrou a tebou ne....vlastní zkušenost: když tenkrát chtěli naši po sestře aby vyplatila mě a brášku, tak si ještě před tím sedli se mnou a řekli mi co chtějí a ne že jí řeknu, že ty peníze nechci. Protože věděli, že já bych se se setrou kvůli toho nehádala big_smile  Možná to u vás taky bylo tak.

Není tady

#9 28. 3. 2011 13:08

Beta El
♥♥-----

Ivka82 napsal(a):

...

Ivko, z hlediska opravdové spravedlnosti bych si taky myslela, že bys měla vyplatit sestru
z hodnoty bytu, která byla při koupi.
My jsme s manželem kupovali byt, když měl hodnotu 56 tis. Kč. Když jsem se rozváděla, byt měl hodnotu 2 mil. 200 tis. Kč!!!!! Tak obrovsky to za pár let skočilo. Takže při rozvodu jsem manželovi musela vyplatit polovinu současné hodnoty! Taky mi to nepřipadá ani trošku spravedlivé.
Můj táta dostal, když se oženil, podnikový byt. Jeho bratr zůstal v domě rodičů, že si ho přistaví. Tenkrát bylo mýmu tátovi od něj vyplaceno 20 tis. Kč. Dnes má dům i s pozemky hodnotu několika milionů. Jeho bratr už nežije a dům nyní vlastní jeho žena. Táta se tam nemůže ani jet podívat  do vejminku po rodičích, který tam zůstal. Z pozůstalosti po rodičích nedostal vůbec nic, ani peřinu. Ani tohle není spravedlivé. Přitom můj táta prodal zděděné pole po rodičích a peníze rozdělil mezi mne a děti svého bratra. Můj dobrák táta.
Úplně nejlepší by vážně bylo vrátit byt tvým rodičům a pořídit si něco svého. Teď, dokud jsou nízké ceny nemovitostí. A nechat na rodičích, aby s bytem naložili, jak uznají za vhodné. Tak se vyhneš pocitu křivdy a nespravedlnosti.
Věř tomu, že když jde o peníze, mnohdy se rodina a sourozenci rozhádají až do smrti.

Není tady

#10 28. 3. 2011 13:14

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Hm.
Já když se před 15lety stěhovala k rodičům, bylo to pro to, že moje sestra uztekla a nikdo nevěděl, kde je. Vzhledem k tomu, že situace trvala přez 3/4 roku, navrhnul otec, že dům se napíše na mě, oni budou mít věcné břemeno. Pak se setra s velkou slávou objevila a rodiče tedy řekli, že jí vyplatí 250 tisíci, když já mám dům. No nakonec to dopadlo tak, že za mnou přišli s tím, že jí mám vyplatit já. Že je to polovina z částky, za kterou dům byl postaven. A naprosto nikdo pak už ani neřešil, že jsem doplácela u domu půjčku, aby se dal převést a platila 2* daň z prodeje.
Taky řešení, no.

Není tady

#11 28. 3. 2011 13:26

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Nedá se nic dělat, byt je rodičů....a i kdyby ho třeba prodali a nedali nikomu nic, a za ty peníze si jeli kolem světa, mají na to právo. Nanejvýš vás můžou po prodeji podělit šesti sty tisíci, ale to jim samotným nezbude nic - to se ti zdá spravedlivé? Nemůžeš řešit, co kdo má (a že si sestra našla bohatého partnera, tu možnost jsi měla taky smile) a že ty jí tudíž dᚠmíň, aby byla "spravedlnost". Je zbytečné podléhat pocitu křivdy.

Není tady

#12 28. 3. 2011 13:29

amely
♥♥♥♥♥--

agewa napsal(a):

Hm.
Já když se před 15lety stěhovala k rodičům, bylo to pro to, že moje sestra uztekla a nikdo nevěděl, kde je. Vzhledem k tomu, že situace trvala přez 3/4 roku, navrhnul otec, že dům se napíše na mě, oni budou mít věcné břemeno. Pak se setra s velkou slávou objevila a rodiče tedy řekli, že jí vyplatí 250 tisíci, když já mám dům. No nakonec to dopadlo tak, že za mnou přišli s tím, že jí mám vyplatit já. Že je to polovina z částky, za kterou dům byl postaven. A naprosto nikdo pak už ani neřešil, že jsem doplácela u domu půjčku, aby se dal převést a platila 2* daň z prodeje.
Taky řešení, no.

ale i tak mᚠdům v hodnotě několika milionů. Takový bys asi sama nepořídila.
a sestra má 250 000.

Není tady

#13 28. 3. 2011 13:31

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

amely napsal(a):

Oni i psychologové doporučují rodičům dát všem dětem stejně bez ohledu na poměry

Kteří psychlogové konkrétně, Amely?

Není tady

#14 28. 3. 2011 13:34

agewa
♥♥♥♥♥♥-

amely napsal(a):

agewa napsal(a):

Hm.
Taky řešení, no.

ale i tak mᚠdům v hodnotě několika milionů. Takový bys asi sama nepořídila.a sestra má 250 000.

to mᚠpravdu, nepořídila, protože potřebuje rekonstrukci v hodnotě dalších milionů, na kterou nemám a prodat ho nemůžu.

Není tady

#15 28. 3. 2011 13:35

agewa
♥♥♥♥♥♥-

amely napsal(a):

agewa napsal(a):

Hm.
Taky řešení, no.

ale i tak mᚠdům v hodnotě několika milionů. Takový bys asi sama nepořídila.
a sestra má 250 000.

a mmch před těmi 15 letyx teda hodnotu milionů neměl.

Není tady

#16 28. 3. 2011 13:45

Ivka82
♥♥-----

.

Upravil(a) Ivka82 (30. 3. 2011 14:34)

Není tady

#17 28. 3. 2011 13:47

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Když tu mluvíte o sparvedlnosti, tak si myslím, že by se mělo vyplácet z hodnoty jakou nemovitost v onu dobu má....ne z hodnoty za jakou byla pořízena.

To je totiž blbost. Ty už ji totiž nebudeš prodávat za 300 tis., že.

Upravil(a) Kuřátko (28. 3. 2011 13:47)

Není tady

#18 28. 3. 2011 13:50

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Ivka82 napsal(a):

...

Ivi, ale ty pořád nechápeš, že ten baráček je švagra a né tvé sestry. A vaši rodiče vás pravděpodobně chtějí podělit stejně. A upřímně, je to od nich hezké.

Jenže tady je opravdu vidět, že a se snažíš jak se snažíš, druhým se nikdy nezavděčíš hmm

Není tady

#19 28. 3. 2011 13:53

Ivka82
♥♥-----

...

Upravil(a) Ivka82 (30. 3. 2011 14:35)

Není tady

#20 28. 3. 2011 13:59

Ivka82
♥♥-----

...

Není tady

#21 28. 3. 2011 14:27

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

No tak to fakt bude nejlepší když si najdeš něco jiného a jim ten byt vrátíš.

Můžeš mít byt za 600 tis., ale tobě je to málo, tak si kup ten sám za milión. No co už. Kdo chce kam, pomozme mu tam.

Je mi tvých rodičů líto. Místo, abys byla ráda, že se ti snaží pomoct a nezapomínají ani na sestru (uvědomuješ si žes mohla být klidně na pozici sestry), tak se s nimi chceš dohadovat co je fér a co není. Bohužel jen podle tebe.
Já být jimi, tak tě kopnu do dupky a starej se sama. Oni ti totiž nabízí taky 600 tis. co ti dají (v hodnotě bytu).

Není tady

#22 28. 3. 2011 14:38

Ivka82
♥♥-----

...

Není tady

#23 28. 3. 2011 14:44

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Ivka82 napsal(a):

...

A k majetku přišel švagr jak chtěl, co dostal zdarma a koho má k ruce tobě do nepřísluší řešit a vcelku ti do toho nic není.
Jasně, že si nebudeš vybírat partnera podle majetku, ale taky se nemůžeš stavět do pozice - vy už máte hodně, tak dostanete míň. Navíc je to věc rodičů, oni to tak chtějí. Jestli podlehneš uraženosti, bude tě to stát mnohem víc, než podíl sestře.

Není tady

#24 28. 3. 2011 15:01

taxonia
♥♥-----

Dovolte abych též přispěla svojí zkušeností.
Moje maminka před lety,když jsem byla ještě malá koupila spolu s mým tatínkem malý domeček pro svou maminku (mou babičku)na dožití.Domeček byl na vesnici,základní vybavení,bez plynu,telefonu,vody. Časem se vše dobudovalo,vždy to zaplatili moji rodiče.A byli oba vlastníky,babička zde měla věcné břemeno.Podotýkám, maminka měla několik sourozenců,kteří do domečku neinvestovali nikdy nic,aby zpříjemnili své matce stáří.Nicméně udělala se voda,plyn,telefon, když babička chtěla kabelovku, tatínek zařídil, zaplatil.Ano vždy to přece byla jejich nemovitost, tak proč ne.Stalo se bohužel,když mi bylo 10 matka zemřela.Otec se v dědickém řízení vzdal všeho ve prospěch mne.Stala jsem se vylučným vlastníkem.Otec se nadále věnoval udržování domečku,pokud babička něco chtěla,zařídil,opravil, udělal.Celá rodina tenkrát říkala, kdo jiný,by to měl udělat,vždyt je to jejich.Podotýkám celá rodina velmi často babičku navštěvovala,sjížděli jsme se u ní na hody,narozeniny,děcka na prázdniny.Babičku často navštěvoval můj strýc (maminčin bratr).Babička se rozhodla jet navštívit mou tetu,bohužel zde zemřela.Já se dověděla,že zemřela až druhý den a jelikož jsem v té době byla na neschopence,nemohla jsem hned jet na domeček.Dostala jsem se tam za pár dní.
Dům byl z části prázdný,protože strýc ve své dobrosrdečnosti rozdal co se dalo.Že jsem tam měla
své věci,které zmizeli též opomenu....daroval i peřinku,kterou mi babička vyšívala pro miminko.
Po pohřbu jsem dům pouklízela a rozhodovala se co s ním. Vzhledem k tomu,že se nacházel na druhé straně republiky,na malé vesnici,rozhodla jsem se pro prodej.
S přítelem jsme plánovali rodinu,tak jsem si říkala bude rezerva.Dům jsem prodala asi za půl roku,celou tu dobu jsem hradila všechny poplatky.
Dům koupila jedna mladá slečna pro svoji maminku na dožití...:-)
Pak mi začali  od vlastní rodiny chodit dopisy,že jsem je okradla,protože jsem zdědila dům po babičce a nikomu jsem nic nedala...a že jsem každému z rodiny měla dát podíl.....

Není tady

#25 28. 3. 2011 15:13

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Agely, amely sice dům má, to mᚠpravdu.   Má nemovitost, která má dnes cenu několika miliónů, o kterou se musí starat, což stojí docela dost, aby si dům zachoval svou hodnotu a další je, že tam mají věcné břemeno rodiče.  Takže to ber tak, že dům je sice přepsaný na ni, ale zase si tak nemůže volně  v  domě žít, či manipulovat s ním tak,  jak by chtěla.  Prostě už musí brát ohledy na ostatní. 
Vím o čem píšu, mám to tak doma stejně.  Taky vlastním dům - s VB  pro rodiče - takže polovinu obývá  dnes již jen mamka  a bratrovi jsem vyplácela už asi  tak před 15 lety 150.000,-- Kč.  Je mi jasné, že je to  minimální částka ve srovnání s cenou nemovitosti, ale zase starost o rodiče  byla  spíše na mě.

Ve smlouvě máme  uvedeno, že v případě prodeje  domu, bratrovi  ještě vyplatím určitou část kupní ceny.  Což si myslím, je docela rozumné, takové řešení.

Myslím, že  ti, kdo zažijí dvougenerační bydlení ví, že to není vždy tak super, jak se zdá  pro ty, co vidí jen ten barák.

Upravil(a) Nela (28. 3. 2011 15:14)

"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí