29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
http://www.novinky.cz/domaci/234454-vla … -deti.html
Paní Asenová - když hájíte ty neúplné rodiny - co Vy na to?
Sleva jen pro rodiny kde oba pracují. Takže pracující samoživitelka - třeba bez alimentů - když tatínkovi se pracovat nechce - má smůlu.
Stejně tak slušný tatínek s dítětem v opačném případě, když maminka je tzv. nepřizpůsobivá.
S tímto jsem se setkala už víckrát - výhoda nebo sleva pro rodiny s dětmi byla vázána na chování obou z nich - a když to jeden nesplňoval - tak dítě a ten zodpovědný rodič měli smůlu.
Podobně to bylo i u zdravotní pojišťovny - nárok na určitý příspěvek byl vázán na aktivity obou rodičů.
Upravil(a) amely (26. 5. 2011 8:55)
Není tady
amely napsal(a):
http://www.novinky.cz/domaci/234454-vlada-chysta-slevu-na-dani-pro-rodice-na-hlidani-deti.html
Paní Asenová - když hájíte ty neúplné rodiny - co Vy na to?
Sleva jen pro rodiny kde oba pracují. Takže pracující samoživitelka - třeba bez alimentů - když tatínkovi se pracovat nechce - má smůlu.
Stejně tak slušný tatínek s dítětem v opačném případě, když maminka je tzv. nepřizpůsobivá.
S tímto jsem se setkala už víckrát - výhoda nebo sleva pro rodiny s dětmi byla vázána na chování obou z nich - a když to jeden nesplňoval - tak dítě a ten zodpovědný rodič měli smůlu.
Podobně to bylo i u zdravotní pojišťovny - nárok na určitý příspěvek byl vázán na aktivity obou rodičů.
Milá Amely, cosi mi už od začátku říkalo, že Váš aktivní přístup jednou asociaci velmi pomůže. Protože jsem velmi vytížená, nemám čas sledovat všechny novinky. Okamžitě jsem napsala dopis na vládu a skandálnosti takového zákona a zažádala o jeho přepracování.
Také Vás chci informovat o tom, že dnes, tj. 26.05,proběhne v PS Parlamentu ČR první jednání o požadavcích ANR.
Není tady
sahleb napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
PetrHl napsal(a):
Co se tohodle týče, mě se zas nelíbí možnost požádat o zvýšení/snížení výživného dost dlouho zpětně od data podání žádosti.
Tak s tím naprosto souhlasím.
Jak je možné že rodič žádá o zvýšení výživného třeba 2 roky zpětně (jako důvod například uvede nástup dítěte na střední školu)? To jako ten rodič nevěděl před těmi 2 léty? Toto by mělo být automaticky zamítnuto .... nebo by tato možnost neměla být vůbec možná.No tady nesouhlas.
Zpetne znamena, proboha, ze kdyz manzel uz dvaroky neplati nebo dava na ucet 25 Kc mesicne, ze proste soud k tomuto prihledne. Kdyz nekdo dava na 3lety dite 1000 kc, tak muze trvat ROKY, nez se soud rozhejbe a da otcovi vetsi alimenty. Takovy, ktery uz mel zaplatit pred lety.
Delate ze zen uplny blbky. Vy jste fakt uplne mimo.
V praxi se také stává, že maminka ani neví, jak velké má otec příjmy. Vy to víte? Já nikoliv, musela bych zažádat soud, aby se otce zeptal.
Pak se úkáže, že platí už léta stejně, zatímco jeho se příjem mnohonásobně zvýšil. A protože ze zákona vyplývá, že dítě má právo podílet se na životné úrovni obou rodičů, matka zažádá o zvýšení zpětně. Toto je skutečný příběh, žádná hypotetický myšlenka.
Není tady
matka zažádá o zvýšení zpětně
Max. tři roky zpátky a lze jen u nezletilých dětí.
Není tady
PetrHl napsal(a):
Andreo, jasně že ne 100 %. Ale tak, že anděl se v ďábla nezmění, to ano. Lidé se mění, ale ne zas tak moc aby se dostali rychle na protipól a hlavně, ty základy dostáváme už jako velmi malé děti
to by ses divil Petře, jak se lidi dokážou změnit
Není tady
helena napsal(a):
Jak je možné že rodič žádá o zvýšení výživného třeba 2 roky zpětně
Třeba tak, že se dozví, jak rodič povinný už 3-4 roky vydělává dejme tomu 30 tisíc, ale "opomněl" se zmínit a alíky posílá pořád ty, co mu byly určeny ze mzdy o polovinu nižší.
u nás to bylo podobné jak píše helena. taky pak platil zpětně.
Není tady
Aktuální zpráva o VYMAHATELNOSTI ALIMENTŮ ZDE.
Není tady
Chcete se zúčastnit i VY přímo historicky první debaty Rádia Klubu Střídáček přímo od svého počítače z diskusí na našich fórech, na téma problému porozvodové péče? Už teď v pondelí, 11.7. Více ZDE.
Není tady