Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 25. 5. 2011 20:41

amely
♥♥♥♥♥--

Re: Myslíte si, že stát dostatečně pomáhá samoživitelům?

http://www.novinky.cz/domaci/234454-vla … -deti.html

Paní Asenová - když hájíte ty neúplné rodiny - co Vy na to?

Sleva jen pro rodiny kde oba pracují. Takže pracující samoživitelka - třeba bez alimentů - když tatínkovi se pracovat nechce - má smůlu.
Stejně tak slušný tatínek s dítětem v opačném případě, když maminka je tzv. nepřizpůsobivá.

S tímto jsem se setkala už víckrát - výhoda nebo sleva pro rodiny s dětmi byla vázána na chování obou z nich - a když to jeden nesplňoval - tak dítě a ten zodpovědný rodič měli smůlu.
Podobně to bylo i u zdravotní pojišťovny - nárok na určitý příspěvek byl vázán na aktivity obou rodičů.

Upravil(a) amely (26. 5. 2011 8:55)

Není tady

#127 26. 5. 2011 9:28

Lucie Asenová
♥♥-----

amely napsal(a):

http://www.novinky.cz/domaci/234454-vlada-chysta-slevu-na-dani-pro-rodice-na-hlidani-deti.html

Paní Asenová - když hájíte ty neúplné rodiny - co Vy na to?

Sleva jen pro rodiny kde oba pracují. Takže pracující samoživitelka - třeba bez alimentů - když tatínkovi se pracovat nechce - má smůlu.
Stejně tak slušný tatínek s dítětem v opačném případě, když maminka je tzv. nepřizpůsobivá.

S tímto jsem se setkala už víckrát - výhoda nebo sleva pro rodiny s dětmi byla vázána na chování obou z nich - a když to jeden nesplňoval - tak dítě a ten zodpovědný rodič měli smůlu.
Podobně to bylo i u zdravotní pojišťovny - nárok na určitý příspěvek byl vázán na aktivity obou rodičů.

Milá Amely, cosi mi už od začátku říkalo, že Váš aktivní přístup jednou asociaci velmi pomůže. Protože jsem velmi vytížená, nemám čas sledovat všechny novinky. Okamžitě jsem napsala dopis na vládu a skandálnosti takového zákona a zažádala o jeho přepracování.
Také Vás chci informovat o tom, že dnes, tj. 26.05,proběhne v PS Parlamentu ČR první jednání o požadavcích ANR.

Lucie Asenová, Asociace neúplných rodin, o.s. www.asociaceneuplnychrodin.cz

Není tady

#128 26. 5. 2011 9:33

Lucie Asenová
♥♥-----

sahleb napsal(a):

Kuřátko napsal(a):

PetrHl napsal(a):

Co se tohodle týče, mě se zas nelíbí možnost požádat o zvýšení/snížení výživného dost dlouho zpětně od data podání žádosti.

Tak s tím naprosto souhlasím.

Jak je možné že rodič žádá o zvýšení výživného třeba 2 roky zpětně (jako důvod například uvede nástup dítěte na střední školu)? To jako ten rodič nevěděl před těmi 2 léty? Toto by mělo být automaticky zamítnuto .... nebo by tato možnost neměla být vůbec možná.

No tady nesouhlas.

Zpetne znamena, proboha, ze kdyz manzel uz dvaroky neplati nebo dava na ucet 25 Kc mesicne, ze proste soud k tomuto prihledne. Kdyz nekdo dava na 3lety dite 1000 kc, tak muze trvat ROKY, nez se soud rozhejbe a da otcovi  vetsi alimenty. Takovy, ktery uz mel zaplatit pred lety.
Delate ze zen uplny blbky. Vy jste fakt uplne mimo.

V praxi se také stává, že maminka ani neví,  jak velké má otec příjmy. Vy to víte? Já nikoliv, musela bych zažádat soud, aby se otce zeptal.
Pak se úkáže, že platí už léta stejně, zatímco jeho se příjem mnohonásobně zvýšil. A protože ze zákona vyplývá, že dítě má právo podílet se na životné úrovni obou rodičů, matka zažádá o zvýšení zpětně. Toto je skutečný příběh, žádná hypotetický myšlenka.

Lucie Asenová, Asociace neúplných rodin, o.s. www.asociaceneuplnychrodin.cz

Není tady

#129 26. 5. 2011 9:50

helena
♥♥♥♥♥♥♥

matka zažádá o zvýšení zpětně
Max. tři roky zpátky a lze jen u nezletilých dětí.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#130 28. 5. 2011 9:57

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

PetrHl napsal(a):

Andreo, jasně že ne 100 %. Ale tak, že anděl se v ďábla nezmění, to ano. Lidé se mění, ale ne zas tak moc aby se dostali rychle na protipól  a hlavně, ty základy dostáváme už jako velmi malé děti

to by ses divil Petře, jak se lidi dokážou změnit wink

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#131 28. 5. 2011 10:08

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Jak je možné že rodič žádá o zvýšení výživného třeba 2 roky zpětně
Třeba tak, že se dozví, jak rodič povinný už 3-4 roky vydělává dejme tomu 30 tisíc, ale "opomněl" se zmínit a alíky posílá pořád ty, co mu byly určeny ze mzdy o polovinu nižší.

u nás to bylo podobné jak píše helena. taky pak platil zpětně.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#132 1. 7. 2011 8:30

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Aktuální zpráva o VYMAHATELNOSTI ALIMENTŮ ZDE.

"Hate Cannot Drive Out Hate; Only Love Can Do That." M.L.King Jr.
"Jsa u moci, jsem si permanentně podezřelý." Václav Havel

Není tady

#133 8. 7. 2011 12:41

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Chcete se zúčastnit i VY přímo historicky první debaty Rádia Klubu Střídáček přímo od svého počítače z diskusí na našich fórech, na téma problému porozvodové péče? Už teď v pondelí, 11.7. Více ZDE.

"Hate Cannot Drive Out Hate; Only Love Can Do That." M.L.King Jr.
"Jsa u moci, jsem si permanentně podezřelý." Václav Havel

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí