29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Lucie Asenová napsal(a):
Dřív, než stát začně cokoliv rozdávat, je potřeba, aby zajistil plnění povinností ze strany druhého rodiče. Možná, že když titi budou platit alimenty pravidelně a ve výši adekvátní potřebám dětí, nebudou muset ti, kteří mají děti v péči, žebrat u státu.
Co myslíte?
S tím naprosto souhlasím. Jenže to by musel stát chtít. Politici tady pořád fňukají a vykřikují, že se musí dělat reformy, ale podíval se někdo na tohle odvětví? Obávám se že nikdo.
Proč rodič, který platí jen část alimentů je považován jako že má snahu platit? Pokud nemá na celou platbu, má si zažádat soud o snížení alimentů. takže tohle by nemělo vůbec být bráno jako zřetel.
Proč, když matka vymáhá alimenty soudně se to táhne i několik měsíců (dokonce možná roků). Mělo by to být vyřízeno přednostně, a otec by okamžitě měl dostat postih. Teď má kamarádka konečně dosáhla satisfakce a její ex dostal podmínku. Pokud nebude platit dál, půjde sedět. Vím, že tu spousta matek namítne, že si z toho oni páni otcové nic nedělají....ale není to tak. Ne každému je tohle jedno. A najde se určitě spousta otců, kterým podmínka jo pořádně zkomplikuje život a tak si to raději rozmyslí.
Není tady
Jak může mít někdo nepřekonatelný odpor k někomu koho ještě před 2 lety miloval a sliboval lásku v dobrém i zlém na věky?
Protože se měníme... všichni. A protože se z princů někdy stávají žabáci a z princezen ježibaby. Můžeš slíbit "v dobrém i zlém" - ale u tohohle slibu se počítá s tím, že se dotýká obou zúčastněných stejně... ne že se rozdělí pro jednoho dobře a pro druhého to ostatní.
Není tady
aprill napsal(a):
PavlaH napsal(a):
No jo, ale to bude mnohem menší procento, než u bohatých či středně vydělávajících papínků , kteří sice zplodili, ale aby matku vytrestali za to, že si jim dovolila ufrnknout, vymyslí si dluhy, převedou majetek, jeho bývalé rodině poklesne životní standard, zatímco on se vychechtává za bukem. Takových papínků bude většina.
Vymahatelnost práva jde podle mě ruku v ruce s etikou našich soudců. Jak k tomu přijde matka se dvěmi pracovními poměry, aby utáhla holku na škole a tatínek si sám sníží výživné, doplácet nemusí, protože byl chudák chvíli nezaměstnaný a diety se mu do výdělku nezapočítají, protože si musí přece poplati dluhy za tu dobu, co nepracoval. Jemu o holku nešlo, čekal až bude dospělá. Pak se situace otočila, nakukal jí , at si zažádá výživné i na matce a to, co jí dává on, je pro ni kapesné. Z toho tedy nemuže přispívat na bydlení, to má hradit matka, u které žije....
A holka v tom má guláš a neví komu z rodičů věřit, protože nikde není konkrétně uvedeno, k čemu má výživné sloužit a ona to obecně prostě nechápe.Divila by ses, ale takových případů je malé procento.
A na místě matky, bych dceři dávala výživné a VELMI rychle bych ji poslala k milému tatínkovi nebo ji postavila na vlastní nohy ( máš výživné od otce, ode mě a tak ukaž co dokážeš!) .
Aprill? Jakých případů myslíš malé procento?
Zajištěných vychechtaných neplatičů?
Ty na sociálce vidíš asi hlavně případy, kdy oba rodiče nemají nic.
Já znám z okolí a ze škol od spolužáků dětí hodně takových případů kdy
matka nechodí na sociálku , vydělá tolik, že by jí dávky nevyšly,
po 2 až 3 neúspěšných pokusech o vymáhání výživného to vzdá a nic nežádá ani nevymáhá, pak jsou rodiny které mlčí proto - aby se o ně nezajímala sociálka- podle hesla mlč, stejně ti nepomůžou, jen Tě začnou kontrolovat a když budeš řvát moc tak Ti seberou děcko
a pak jsou situace, kd matka má bohaté rodiče a je zajištěna tak, že nic od nikoho nepotřebuje.
Tyto matky jsem potkala. Rozhodně neplatí, že všechny matky, co nedostávají výživné, podávají trestní oznámení.
Jinak, mne třeba vytáčí jiný případ . otec s novou rodinou žije ve vile svých rodičů, s novou rodinou má na to, aby cestoval po USA a Austrálii, ale na dceru z prvního manželství platí 1500 (oficiálně nic nemá, jen novou ženu na mateřské dovolené) Matka té holky je na pracáku - a sociálka té holce platí všechno - školy v přírodě, lyžáky, přispívá na učebnice a kdeco. Tatínek nic - pak mu zbývá na ty cesty.
Není tady
Ahoj,znám jednoho "tatínka",který se 17-letým dítětem od jeho 3 let nestýká a nemá jakýkoliv zájem o něj.Před 6 lety dlužil na výživném 48 000kč.BM na něj podala trestní oznámení.
Šel na 2 roky do vězení.
Před rokem ze zdravot.důvodů musel změnit práci (9 000kč čistého/měsíč.).Snížili mu výživné na 500kč/měsíč. a neplatí zase.
Myslím si,že ho BM udá opět.Ona má rodiče v důchodu.Má ještě dceru s jiným.A ještě ke všemu je v inval.důchodu.Tak to bude ještě zajímavé.
Není tady
Ti neplatici jsou vsude na svete. Taky mam takoveho ex. Soudne vymerene alimenty na dceru uz mi neplati skoro 15 let. Prestal pracovat, aby nemusel platit. Jenze je tak blbej, ze si nezazadal o snizeni a tak jeho dluh roste. Dluzi uz mi neco kolem 20tisic euro.
A nikdo s tim nic neudela. A je to tu jeste horsi, protoze neplatit na dite tady neni trestny cin, takze se nemusi bat, ze by ho zavreli....
Jeste ze mame celkem slusny socialni system, jinak uz bychom se asi museli jit past....
Není tady
S prominutím, ale ti otcové co je jim jedno, že kvůli neplacení alimentů budou mít podmínku, půjdou sedět nebo dokonce přestanou pracovat mi připadají jako strašní trotli. Já to jejich uvažování nejak nechápu.
Není tady
Chteji se pomstit byvale manzelce a pritom hlavne trestaji svoje vlastni dite .
No a sebe taky, protoze ten muj blbecek nez aby platil alimenty, tak nemaka a ma dluhy, kam se podiva. Kdyby ted sel delat, tak mu stejne celou vyplatu seberou a zase nebude mit nic....
Tak proc by chodil delat?
Není tady
Kuřátko napsal(a):
S prominutím, ale ti otcové co je jim jedno, že kvůli neplacení alimentů budou mít podmínku, půjdou sedět nebo dokonce přestanou pracovat mi připadají jako strašní trotli. Já to jejich uvažování nejak nechápu.
Kuřátko, co je to podmínka. jenom věta na kusu papíru. Myslím, že většina z nich si z toho nic nedělá.
Ti chlapi mají své stránky a tam si radí jak to udělat aby neplatili. Podle zákona platí, že stačí když platí podle svých možností - a už na ně nemůžou.
Třeba ten Fiala posílal manželce jednu korunu měsíčně - a už platil.
Říkala mi jedna sociální pracovnice, že má případ, kdy tatínek pošle jeden měsíc25 Kč, další měsíc 60 Kč, další 15 Kč - a nedá se podat ani trestní oznámení.
Nebo prý může výživné nahradit třeba tím, že nosí úrodu ze zahrady. Když mi přinese místo výživného bednu jablek, tak se k tomu přihlíží. Když já tu bednu jablek vezmu a přinesu do školní jídelny, že to mají místo platby obědů za dítě, tak nevím, co by mi řekli.
Není tady
No ona podmínka není jen věta na kusu papíru. Přináší to spoustu problémů a komplikací....pokud je člověk zodpovědný a chce "normálně" žít. Je spousta profesí, kde je čistý rejstřík podmínkou a přes to vlak nejede (byť se jedná "jen" o podmínku za neplacení výživného).
Jinak to placení jen pár korun místo výživného je základní problém, s kterým by měl stát něco udělat. Nemělo by se právě na to vůbec přihlížet ... jako že je to snaha.
Není tady
amely napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
Kuřátko, co je to podmínka. jenom věta na kusu papíru. Myslím, že většina z nich si z toho nic nedělá.
Ti chlapi mají své stránky a tam si radí jak to udělat aby neplatili. Podle zákona platí, že stačí když platí podle svých možností - a už na ně nemůžou.
Třeba ten Fiala posílal manželce jednu korunu měsíčně - a už platil.
Říkala mi jedna sociální pracovnice, že má případ, kdy tatínek pošle jeden měsíc25 Kč, další měsíc 60 Kč, další 15 Kč - a nedá se podat ani trestní oznámení.
Nebo prý může výživné nahradit třeba tím, že nosí úrodu ze zahrady. Když mi přinese místo výživného bednu jablek, tak se k tomu přihlíží. Když já tu bednu jablek vezmu a přinesu do školní jídelny, že to mají místo platby obědů za dítě, tak nevím, co by mi řekli.
tak pokud už mají podmínku nebo byly odsouzeni, tak tohle neplatí
Není tady
bývalý se na to spoléhal, když mu hrozilo 3 trestní oznámení a bylo mu řečeno, že musí zaplatit alespon 20000kč ( dluží 90000) jinak to nebude nikdo brát v potaz
Není tady
javena napsal(a):
Třeba ten odpor pociťuje od tý doby co ho viděl/a souložit s nějakým mladým a milým v jejich manželské posteli?
![]()
Na to nemusí být člověk sociolog aby věděl, že jsou věci ktrý zařídit nejdou, že i ve státech, kde byl rozvod nelegální se lidi rozcházeli a žili pak s někým jiným... ani Anglická královna to jaksi neošéfovala... a tam je rozvod nemyslitelnej... teda říkali to, než si Diana zbalila svý tiáry a šla do pryč... a že jí pečlivě vybírali, aby k tomu nedošlo. Taková tichá, hodná holka.
Proč mluvíš o současném systému, ten vychovává nějaké hóodně budoucí partnery, teda mý děti se ještě chlemtaj nad bravíčkem a nic vážnýho neplánujou... kromě toho, jak očůrat maminku.Třeba já vyrůstala v systému naprosto jiném a můj muž taky a třebaže to byl systém stejný, on se chová jako hovado a já jako zodpovědná blbka. Jeho sestra ze stejné rodiny je taky zodpovědná blbka... tak nebude to v něčem jiným, Peťane?
A rodinná výchova ve škole... mý děti maj výchovu k rodičovství... a teprve čas ukáže, jak jim bude ta jednička na vysvědčení platná... já třeba teoreticky vím, jak se vrtá vrtačkou... ale ta díra co mám ve zdi...
Já souhlasím s amely:
Nechápu, proč to stát neřeší - šlo by třeba vzít ten řidičák, nebo aspoň to zařídit tak, že dluhy na výživném by byly nepromlčitelné a provázané s budoucím důchodem.
Javenko, zkrátka moderní doba, lidský práva a kdoví co dalšího nepřispívá k zodpovědnosti lidí za sebe sama, stát to ještě podporuje to mi nevymluvíš.
aprill napsal(a):
Odebrání řidičáku nic neřeší, budou jezdit bez řidičáku a stejně většina neplatičů už řidičák nemá a dále většina neplatičů nebude mít nárok na důchod, protože nebude mít požadovanou dobu pojištění
.Takže zase nic.
Jediná možnost je zavřít neplatiče do uranových dolů a nechat je dluh odpracovat . Píšu schválně do UD, protože ve VTOS není povinnost pracovat!
Výkon trestu je jen začarovaný kruh, nejenže tam neplatič nepracuje, ale dále ho stát živí, takže když je propuštěn, tak má dluh na výživném + dluh za "hotel". Po propuštění do práce už převážně nikdy nenastoupí, protože by mu výkonem rozhodnutí sáhli na mzdu = dále nehradí výživné, za které bude znovu odsouzen= půjde znovu do VTOS a tak dále .....
je to začarovaný kruh a člověk sám o sobě nemá ani šanci z něho vystoupit, pokud není odsouzen za to že zpronevěřil 50 milionů státních peněz
Není tady
helena napsal(a):
Jak může mít někdo nepřekonatelný odpor k někomu koho ještě před 2 lety miloval a sliboval lásku v dobrém i zlém na věky?
Protože se měníme... všichni. A protože se z princů někdy stávají žabáci a z princezen ježibaby. Můžeš slíbit "v dobrém i zlém" - ale u tohohle slibu se počítá s tím, že se dotýká obou zúčastněných stejně... ne že se rozdělí pro jednoho dobře a pro druhého to ostatní.
Helčo, sice se měníme, ale ne až tak rychle a hlavně ne v jádru.
Když ta chemie v hlavě je tak úžasná, k té snadno vzniká závislost
Není tady
Peťane, rozmlouvat ti to nebudu, respektuju tvůj náhled... , ale i tak netuším, která doba lidi učila k odpovědnosti sama za sebe? Možná tak ledová. A stejně si tak soukromě myslím, že i v tý se našel pračlověk, co sebral druhýmu kožich... nebo lepší pazourek...
Dneska, když člověk dělá, tak nemá nárok na nic... soudní rozhodnutí je spíš na to, aby si člověk podložil viklající se stůl... čili jestli jsem se něco naučila v dnešní moderní době, tak je to právě starat se sama nejen o sebe, ale i o svý děti. Přitom jsem vyrostla za komančú, kde bych to měla tak hezky nalajnovaný... dostala bych byt, neměla bych netrvy, když by dítě bylo nemocný, co jako na to zaměstnavatel... Podle mě to není až tak doba, jako spíš situace, ve které jsem.
Já se sama o sebe začala starat ještě, než to ruplo. S dobou to má (alespoň u mě) společného jen velmi málo...
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Kuřátko, ale takoví chlapi museli být trotli i v době početí dětí. Jenže tehdy byli děsně cool když měli všechno na háku a dámám to jistě muselo imponovat
Není tady
PetrHl napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
Kuřátko, ale takoví chlapi museli být trotli i v době početí dětí. Jenže tehdy byli děsně cool když měli všechno na háku a dámám to jistě muselo imponovat
Velmi povrchní pohled. Kdyby byl můj muž tím, čím je dnes v době, kdy jsme se potkali a spolu žili... nepodala bych mu ani ruku a přehodnotuila svůj postoj k lidem, kteří nás prakticky seznámili.
Není tady
PetrHl napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
Jenže když jsou lidi mladí a bez závazků, tak to ztěží prokouknou. A vem si, že i když je chlap rozvedený, na své děti neplatí a vymýšlí vše možné jak se z toho vykroutit, najde se spousta ženských, které jsou z toho "nadšené". Přitom by měly být spíš "znechucené".
Kam to spějeme.
Není tady
Prd a vořech, synku... budu mluvit za sebe (ale asi nebudu sama) a řeknu ti, že kdybych věděla, v co se změní ten kluk, za kterýho jsem se vdala, zdrhla bych i v krajkách od oltáře...
Není tady
PetrHl napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
BINGO!
Není tady
aprill napsal(a):
PetrHl napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
BINGO!
Myslím, že v zamilovanosti to hlavně neviděli. Nebo nezkoumali, nebo si říkali, oni až bude rodina, tak se zlepší, změním ho. Taky se žena i muž když spolu začínaj dokážou předtvařovat, člověk kolikrát toho druhého nepozná ani za deset let.
Není tady
javena napsal(a):
Peťane, rozmlouvat ti to nebudu, respektuju tvůj náhled...
, ale i tak netuším, která doba lidi učila k odpovědnosti sama za sebe? Možná tak ledová. A stejně si tak soukromě myslím, že i v tý se našel pračlověk, co sebral druhýmu kožich... nebo lepší pazourek...
Dneska, když člověk dělá, tak nemá nárok na nic... soudní rozhodnutí je spíš na to, aby si člověk podložil viklající se stůl... čili jestli jsem se něco naučila v dnešní moderní době, tak je to právě starat se sama nejen o sebe, ale i o svý děti.Přitom jsem vyrostla za komančú, kde bych to měla tak hezky nalajnovaný... dostala bych byt, neměla bych netrvy, když by dítě bylo nemocný, co jako na to zaměstnavatel... Podle mě to není až tak doba, jako spíš situace, ve které jsem.
Já se sama o sebe začala starat ještě, než to ruplo. S dobou to má (alespoň u mě) společného jen velmi málo...
Javeno, žádná doba nikoho nic neučila. Když byly často války, lidi se mohli spoláhat jen sami na sebe a své nejbližší, komunismus nás vodil za ručičku a rozhodoval všechno za nás, bohužel tyhle návyky se nedají změnit ze dne na den a dnes dost často slyšíš názor, že stát musí tohle, stát musí támhle to, stát je povinen se postarat, srz lidský práva se dá tolik zneužívat, ale to už je
Zpátky k tématu: Chápu že pro samoživitele je těžký řešit problém neplacení alimentů, běhat pořád k soudu, v tom by nejvíc pomohla lepší vymahatelnost práva.
Tomu by taky dost mohla pomoci povinnost rodičů se na těchto věcech nějak dohodnout např. prostřednictvím mediátora, zklidnit horké hlavy, vzít ohled i na druhou stranu. Rozhodně by to situaci prospělo více než posílání právníků proti sobě, protože taková akce jen vyprovokuje adekvátní protiakci. Pokud by rodič nechtěl spolupracovat, stát si může spolupráci vynutit např. pokutami, možnosti má, jen musí chtít.
Co se tohodle týče, mě se zas nelíbí možnost požádat o zvýšení/snížení výživného dost dlouho zpětně od data podání žádosti.
Není tady
helena napsal(a):
Prd a vořech, synku... budu mluvit za sebe (ale asi nebudu sama) a řeknu ti, že kdybych věděla, v co se změní ten kluk, za kterýho jsem se vdala, zdrhla bych i v krajkách od oltáře...
jenže on se nikdo nezmění sám od sebe, všechno je provázané se vším. I ta žena, která na toho hnusnýho chlapa nadává jak se chová, tak i ta se musela změnit oproti začátku kdybylo všechno tak krásné a idylické.
Ten kluk by Helčo dost možná říkal to samé, že kdyby věděl v co se promění jeho žena, .....
Není tady
javena napsal(a):
PetrHl napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
Velmi povrchní pohled. Kdyby byl můj muž tím, čím je dnes v době, kdy jsme se potkali a spolu žili... nepodala bych mu ani ruku a přehodnotuila svůj postoj k lidem, kteří nás prakticky seznámili.
Omyl. Kdybys na toho chlapa tehdy koukala stejnýma očima jako dnes, viděla bys ho takového už tehdy. I já měl růžové zamilované brýle, moje BM se zas tak moc nezměnila, jen jsem měl možnost poznat její chování v kritických situacích až příliš pozdě
Upravil(a) PetrHl (31. 3. 2011 15:18)
Není tady
PetrHl napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
Nelze hovořit za všechny a všechny dámy házet do jednoho pytle, Petře. Osobně bych chtěla vidět ženu, které IMPONUJE chlap trotl, a ještě to považuje za cool
A jak už tady padlo, v zamilovanosti člověk nevidí a hodně lidí se přetvařuje, aby druhou stranu oslnil. Pozor, mluvím všeobecně, nemyslím konkrétně jen muže, i ženy se mění, pochopitelně. Osobně jsem vdaná 11 let, s manželem jsem celkem 17 let a nestačím se občas divit, jak moc ho neznám, a jak moc se to roky vše vyvíjí, mění. Řeči o tom, že je to o odpovědném výběru partnera už s ohledem na uvedené teda opravdu neberu. Člověk se formuje hlavně zkušenostmi, kdo z nás je měl v době, kdy si vybíral "životního" partnera? Za sebe rozhodně říkám, že já je neměla.
Ale k tématu, zda se stát dostatečně stará o samoživitele, tak říkám NE. O našem státě jako takovém jsem už dávno ztratila iluze. A nejedná se jen o samoživitele, ale stejně tak o lidi nemocné či momentálně v nouzi (píšu momentálně, opravdu nemyslím lidi, co jsou "momentálně v nouzi" pořád). Normálním slušným lidem - tím myslím lidi, co řádně pracují, odvádějí daně, nepáchají trestnou činnost a podobně, stát prostě nepomůže.
Není tady
Andreo, jasně že ne 100 %. Ale tak, že anděl se v ďábla nezmění, to ano. Lidé se mění, ale ne zas tak moc aby se dostali rychle na protipól a hlavně, ty základy dostáváme už jako velmi malé děti
Upravil(a) PetrHl (31. 3. 2011 15:27)
Není tady