29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
eremuruss napsal(a):
PetrHl napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Oni by stacili socialni davky co byli treba pred 12 lety.
jako zvýšit?
já bych taky chtěl mít příjmy co jsem měl třeba před 8 letyAno zvysit jako to bylo driv.Ja za socialni davky platila slozenky za bydleni,jako,najem,elektriku,plyn.A za vyplatu co jsem vydelala jsme zili.Ted to tak neni.Veskere socialni davky skrouhli.
a jak si to jako představuješ? Že stát si ty peníze na dávky natiskne kolik bude potřeba?
Není tady
PetrHl napsal(a):
eremuruss napsal(a):
PetrHl napsal(a):
jako zvýšit?
já bych taky chtěl mít příjmy co jsem měl třeba před 8 letyAno zvysit jako to bylo driv.Ja za socialni davky platila slozenky za bydleni,jako,najem,elektriku,plyn.A za vyplatu co jsem vydelala jsme zili.Ted to tak neni.Veskere socialni davky skrouhli.
a jak si to jako představuješ? Že stát si ty peníze na dávky natiskne kolik bude potřeba?
Přesně tak si to erem myslela .
Není tady
PetrHl napsal(a):
eremuruss napsal(a):
PetrHl napsal(a):
jako zvýšit?
Tak k tomuhle se radci vyjadrovat,uz nebudu.Napisu jen,ze do nedavna byli pridavky na deti plosne ted co je republika rozkradena a rozprodana,uz na to bohuzel neni....
Není tady
samoživitelkám by stát nejvíce pomohl kdyby:
1) Hodně ztížil možnost rozvodu - vždyť co to dnes vlastně je manželství a rodina? To nemá už žádnou váhu, dnes je tak snadné ze sebe udělat samoživitele. Zodpovědnost při vzniku manželství a zakládání rodin téměř žádná. Přijde první problém ve vztahu a hned se jde k soudu. Je to pohodlnější než s partnerem řešit problém, "však stát se postará". Rodina je základ státu a stav společnosti přesně odráží její vztah ke slovu rodina.
2) Zajistit slušnou vymahatelnost práva.
3) Pokud už to jinak nejde, pomoci dětem samoživitelů a zajistit jejich potřeby - tím ale nemyslím rozdávání dávek, ale rozdávání obědů, adresných poukázek na oblečení a školní potřeby, žádné peníze, dávky se u nás hodně zneužívají.
Není tady
PetrHl napsal(a):
1) Hodně ztížil možnost rozvodu - vždyť co to dnes vlastně je manželství a rodina? To nemá už žádnou váhu, dnes je tak snadné ze sebe udělat samoživitele. Zodpovědnost při vzniku manželství a zakládání rodin téměř žádná. Přijde první problém ve vztahu a hned se jde k soudu. Je to pohodlnější než s partnerem řešit problém, "však stát se postará". Rodina je základ státu a stav společnosti přesně odráží její vztah ke slovu rodina.
3) Pokud už to jinak nejde, pomoci dětem samoživitelů a zajistit jejich potřeby - tím ale nemyslím rozdávání dávek, ale rozdávání obědů, adresných poukázek na oblečení a školní potřeby, žádné peníze, dávky se u nás hodně zneužívají.
ale je tady jeden malý problém, ony se páry už hodně málo sezdávají - takže ztížení rozvodu je docela zbytečné.
Není tady
eremuruss napsal(a):
PetrHl napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ano zvysit jako to bylo driv.Ja za socialni davky platila slozenky za bydleni,jako,najem,elektriku,plyn.A za vyplatu co jsem vydelala jsme zili.Ted to tak neni.Veskere socialni davky skrouhli.a jak si to jako představuješ? Že stát si ty peníze na dávky natiskne kolik bude potřeba?
Tak k tomuhle se radci vyjadrovat,uz nebudu.Napisu jen,ze do nedavna byli pridavky na deti plosne ted co je republika rozkradena a rozprodana,uz na to bohuzel neni....
erem, to že přídavky nejsou plošné je přece v pořádku, nebo si myslíš že lidi co bydlí ve vile a mají 4 auta potřebují na svoje 2 děti přídavky? Věř, že i takoví si o ně žádali.
A k tém penězům státu, koukni se na graf vývoje příjmů státu a výdajů státu, uvidíš že před těmi 10 lety byly příjmy přibližně poloviční než jsou dnes, ale výdaje také.
Odkud bys ještě chtěla brát? Vždyť stát sotva zvládá platit úroky za dluhy který se prožraly a samozřejmě taky rozkradly. Právě vyplňuju daňový přiznání a nechtěj ani vědět kolik jsem státu na daních a hlavně sociálce musel loni odvést
Není tady
aprill napsal(a):
PetrHl napsal(a):
3) Pokud už to jinak nejde, pomoci dětem samoživitelů a zajistit jejich potřeby - tím ale nemyslím rozdávání dávek, ale rozdávání obědů, adresných poukázek na oblečení a školní potřeby, žádné peníze, dávky se u nás hodně zneužívají.ale je tady jeden malý problém, ony se páry už hodně málo sezdávají - takže ztížení rozvodu je docela zbytečné.
to je pravda, ovšem je to už jen důsledek znevážení slova rodina.
Tento trend žití na hromádce se právě hodně rozšířil v době, kdy dostávaly tzv. samoživitelky dost velké dávky ačkoliv nežily samy, ale třeba i s otcem svého dítěte, nikdo je nekontroloval, takže měly vlastně další plat navíc.
Měl bych tam tedy přidat podporu úplných, i třeba slepovaných rodin, ne žádnýma dávkama, ale úlevama
Upravil(a) PetrHl (29. 3. 2011 21:03)
Není tady
PetřeHl, spolužití na hromádce je rozšířeno nejen v naší zemi, ale stává se pomalu celosvětovým trendem. Což samozřejmě souvisí s rozvolněním veřejného mínění, které pohlíží na nesezdané páry vcelku benevolentně, což bylo třeba před padesáti lety naprosto nemyslitelné. Tím chci říct, že soužití "na psí knížku" není záležitostí jen České republiky, ale dneska je to běžná věc všude ve světě
Není tady
PetrHl napsal(a):
aprill napsal(a):
PetrHl napsal(a):
3) Pokud už to jinak nejde, pomoci dětem samoživitelů a zajistit jejich potřeby - tím ale nemyslím rozdávání dávek, ale rozdávání obědů, adresných poukázek na oblečení a školní potřeby, žádné peníze, dávky se u nás hodně zneužívají.ale je tady jeden malý problém, ony se páry už hodně málo sezdávají - takže ztížení rozvodu je docela zbytečné.
to je pravda, ovšem je to už jen důsledek znevážení slova rodina.
Tento trend žití na hromádce se právě hodně rozšířil v době, kdy dostávaly tzv. samoživitelky dost velké dávky ačkoliv nežily samy, ale třeba i s otcem svého dítěte, nikdo je nekontroloval, takže měly vlastně další plat navíc.
Měl bych tam tedy přidat podporu úplných, i třeba slepovaných rodin, ne žádnýma dávkama, ale úlevama
Mám pocit, že ta slova - matkám hodně ztížit možnost rozvodu - propagovaly určité skupiny mužů - buď domácí násilníci, nebo muži se kterými žena nevydržela a oni nebyli schopni si najít žádnou další. Já jsem odpůrce jakýchkoliv takových násilných praktik jako ztížení rozvodu.
je chyba státu, že není kontrola toho, jestli je žena skutečná samoživitelka.
je pravda, že rodina je degradována, ale co dnes není - myslím, že to, co se děje s rodinou, odráží stav společnosti jako celku.
A k těm dětským domovům - toto jsou slova jedné sociální pracovnice - kdyby dali některým rodinám víc peněz na dávkách, nemusely děti končit v dětských domovech.
Co tvrdí ministr Dobeš když prosazuje profesionální pěstounství? Když rodina nebude mít peníze a nedokáže děti uživit, tak se děti odeberou a dají do pěstounské péče - a pěstounovi navrhuje 20 000 na dítě. Určitě je řada rodičů, co by se o dítě uměli postarat, kdyby měli k dispozici o pár korun víc.
Upravil(a) amely (30. 3. 2011 8:14)
Není tady
Ja za socialni davky platila slozenky za bydleni,jako,najem,elektriku,plyn.A za vyplatu co jsem vydelala jsme zili.
To by se líbilo leckomu, aby mu bydlení kompletně platil stát... nezávidím, jen konstatuju, že se mi to zdá poněkud přes.
Zajistit slušnou vymahatelnost práva.
Bezvýhradný souhlas - nejen v týhle oblasti.
Pokud už to jinak nejde, pomoci dětem samoživitelů a zajistit jejich potřeby
Spíš bych byla pro pomoc samoživitelům, jak už se tu psalo - školky, zkrácený nebo pružný úvazky, částečná možnost práce z domova (některý velký společnosti už tyhle věcí mají)... a dost by se mi líbil ten návrh, aby alespoň část výživného platil stát a vymáhal ho na povinných - protože to "umí" velmi dobře... teda má výrazně lepší možnosti.
Hodně ztížil možnost rozvodu... tedy přidat podporu úplných, i třeba slepovaných rodin
Ale fuj... sice "rodina je základ státu ", ale zapomněls dodat "fungující". Podívej, když rodič lempl nebude chtít platit nebo se starat, je celkem fuk, jestli je či není rozvedenej nebo neoddanej. Takže OK, poskytl bys úlevy úplným rodinám... ale jak bys chtěl zjišťovat, jestli a jak se táta/máma podílí? Jestli třeba díky oné úlevě nemá vyšší "kapesné"?
Není tady
helena napsala:Spíš bych byla pro pomoc samoživitelům, jak už se tu psalo - školky, zkrácený nebo pružný úvazky, částečná možnost práce z domova (některý velký společnosti už tyhle věcí mají)...
Upravil(a) majkafa (30. 3. 2011 9:22)
aprill napsal(a):
majkafa napsal(a):
aprill, co se děje, že jsi poslední dobou tak tvrdá a máš jediná pravdu a nikdo jiný? Ztratilas toleranci na své cestě? Nebo tě poznamenala tvá práce? To je dost varovné.
Majkafo, nic se neděje a mám stále stejné názory, možná pro někoho tvrdé, pro někoho ne.
Naší společnosti chybí zodpovědnost a místo toho, aby jsme se zodpovědnosti učili, tak se většina snaží svou nezodpovědnost přehodit na toho druhého. Já nic, já muzikant.
Každý si svého partnera vybral sám (nikomu ho nepřiřadil městský úřad) a tak musí nést na svých problémech svůj podíl viny a hledat řešení. Nečekat až mu někdo jeho problémy vyřeší!
Správně jste napsala, že každý musí nést svůj díl odpovědnosti. Tedy i ten rodič, který od rodiny odešel. A to za život a vývoj jeho dítěte. Neberme to jako trest, ale jako povinnost, kterou máme za ty, které jsme přivedli na svět.
Lucie Asenová
Asociace neúplných rodin, o. s.
Upravil(a) Lucie Asenová (30. 3. 2011 9:32)
Není tady
aprill napsal(a):
PetrHl napsal(a):
Petře, ty myslíš, že stížení rozvodů by k něčemu bylo?
Co takhle zařadit rodinu, vztahy a s tím spojené úskalí jako nějaké předmět do škol? Nebo aby školy spolupracovaly s psychology a ti dělali přednášky a něco podobného.
Není tady
každý musí nést svůj díl odpovědnosti. Tedy i ten rodič, který od rodiny odešel. A to za život a vývoj jeho dítěte.
Zní to hezky... tak pravdivě... s tím přece každý musí souhlasit, že...
Ale je to poněkud idealistické a hlavně těžko realizovatelné v praxi. Rodiče, který svůj díl nést nechce, totiž těžko donutit. Jediná represe je exekuce, případně kriminál - a otrlejší jedinci i tohle zvládnou. Někdo i do tý basy půjde, další majetek buď nemá nebo "nemá"... a jak známo, rodiče, který sice řádně platí, ale o dítě "pouze" nejeví zájem, postihnout nelze. Zbývá cosi jako "morální apel" - a tomu se tak akorát vysměje...
Není tady
Kuřátko napsal(a):
aprill napsal(a):
PetrHl napsal(a):
Co takhle zařadit rodinu, vztahy a s tím spojené úskalí jako nějaké předmět do škol? Nebo aby školy spolupracovaly s psychology a ti dělali přednášky a něco podobného.
Také se domnívám, že možnost rozvodu u nás není nijak podmíněna - stačí udat rozdílnost povat, a může se začít. V jiných státek jsou pravidla podstatně tvrdší.
Dřív, než stát začně cokoliv rozdávat, je potřeba, aby zajistil plnění povinností ze strany druhého rodiče. Možná, že když titi budou platit alimenty pravidelně a ve výši adekvátní potřebám dětí, nebudou muset ti, kteří mají děti v péči, žebrat u státu.
Co myslíte?
Není tady
Lucie Asenová napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
aprill napsal(a):
ale je tady jeden malý problém, ony se páry už hodně málo sezdávají - takže ztížení rozvodu je docela zbytečné.Petře, ty myslíš, že stížení rozvodů by k něčemu bylo?
Co takhle zařadit rodinu, vztahy a s tím spojené úskalí jako nějaké předmět do škol? Nebo aby školy spolupracovaly s psychology a ti dělali přednášky a něco podobného.Také se domnívám, že možnost rozvodu u nás není nijak podmíněna - stačí udat rozdílnost povat, a může se začít. V jiných státek jsou pravidla podstatně tvrdší.
Dřív, než stát začně cokoliv rozdávat, je potřeba, aby zajistil plnění povinností ze strany druhého rodiče. Možná, že když titi budou platit alimenty pravidelně a ve výši adekvátní potřebám dětí, nebudou muset ti, kteří mají děti v péči, žebrat u státu.
Co myslíte?
Tak k té možnosti rozvodu - stačí se podívat na naše poslance - Topolánek, Paroubek, Bursík a další. Myslím, že těmto současný stav maximálně vyhovuje a že by ani neměli zájem měnit zákony. já považuji za velkou ostudu premiéra Topolánka - je mi jedno, jestli je premiér ženatý, rozvedený, gay, svobodný, ale vadil mi premiér, který je ženatý a žije s jinou - a když na nový rok měl jít na slavnostní oběd s Klausem - a podle protokolu na ten oběd chodily i manželky - tak Klaus raději nepozval manželky. Podle mne by takový premiér měl odstoupit. A Lidovci - zastánci klasických rodin mlčeli - byli s ODS v koalici.
Ano, je pravda, že kdyby rodiče platili adekvátní výživné, stát by ušetřil. Nechápu, proč to stát neřeší - šlo by třeba vzít ten řidičák, nebo aspoň to zařídit tak, že dluhy na výživném by byly nepromlčitelné a provázané s budoucím důchodem.
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Asi jsem nebyl správně pochopen. Nemyslel jsem to tak jako zakázat rozvod a hotovo.
Nejsem žádnej sociolog abych na tyhle věci znal přesný návody jak je zařídit.
Ale lidi se dost často rozcházej a rozváděj kvuli kravinám. Jak může mít někdo nepřekonatelný
odpor k někomu koho ještě před 2 lety miloval a sliboval lásku v dobrém i zlém na věky?
Současný systém nevede vůbec k žádné zodpovědnosti ani sama za sebe a své činy, jak potom může
mít rodič který od rodiny odejde zodpovědnost k dítěti? Chcete tady aby stát řešil následky,
ale přitom úplně kašle na příčiny. Je strašně jednoduchý dělat bordel v životě těm druhým
a nic za to nikomu nehrozí. Soudy jsou tím přetížené, čekací doba mezi jednáními je normálka
půl roku.
Jak správně píše Kuřátko, taky si myslim že by rodinná výchova měla být předmětem ve škole,
ale stejně dítěti dá nejvíc rodina a vztahy v ní. Děti jen z většiny okoukají chování od rodičů.
Není tady
PetřeHl, stát kašle na příčiny, protože ryba smrdí vždycky od hlavy. Stačí se podívat na soukromí některých politiků
Není tady
PetrHl napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
Co takhle zařadit rodinu, vztahy a s tím spojené úskalí jako nějaké předmět do škol? Nebo aby školy spolupracovaly s psychology a ti dělali přednášky a něco podobného.Asi jsem nebyl správně pochopen. Nemyslel jsem to tak jako zakázat rozvod a hotovo.
Ale lidi se dost často rozcházej a rozváděj kvuli kravinám. Jak může mít někdo nepřekonatelný
odpor k někomu koho ještě před 2 lety miloval a sliboval lásku v dobrém i zlém na věky?
Současný systém nevede vůbec k žádné zodpovědnosti ani sama za sebe a své činy, jak potom může
mít rodič který od rodiny odejde zodpovědnost k dítěti? Chcete tady aby stát řešil následky,
ale přitom úplně kašle na příčiny. Je strašně jednoduchý dělat bordel v životě těm druhým
a nic za to nikomu nehrozí. Soudy jsou tím přetížené, čekací doba mezi jednáními je normálka
půl roku.
Jak správně píše Kuřátko, taky si myslim že by rodinná výchova měla být předmětem ve škole,
ale stejně dítěti dá nejvíc rodina a vztahy v ní. Děti jen z většiny okoukají chování od rodičů.
Třeba ten odpor pociťuje od tý doby co ho viděl/a souložit s nějakým mladým a milým v jejich manželské posteli?
Na to nemusí být člověk sociolog aby věděl, že jsou věci ktrý zařídit nejdou, že i ve státech, kde byl rozvod nelegální se lidi rozcházeli a žili pak s někým jiným... ani Anglická královna to jaksi neošéfovala... a tam je rozvod nemyslitelnej... teda říkali to, než si Diana zbalila svý tiáry a šla do pryč... a že jí pečlivě vybírali, aby k tomu nedošlo. Taková tichá, hodná holka.
Proč mluvíš o současném systému, ten vychovává nějaké hóodně budoucí partnery, teda mý děti se ještě chlemtaj nad bravíčkem a nic vážnýho neplánujou... kromě toho, jak očůrat maminku. Třeba já vyrůstala v systému naprosto jiném a můj muž taky a třebaže to byl systém stejný, on se chová jako hovado a já jako zodpovědná blbka. Jeho sestra ze stejné rodiny je taky zodpovědná blbka... tak nebude to v něčem jiným, Peťane?
A rodinná výchova ve škole... mý děti maj výchovu k rodičovství... a teprve čas ukáže, jak jim bude ta jednička na vysvědčení platná... já třeba teoreticky vím, jak se vrtá vrtačkou... ale ta díra co mám ve zdi...
Já souhlasím s amely:
Nechápu, proč to stát neřeší - šlo by třeba vzít ten řidičák, nebo aspoň to zařídit tak, že dluhy na výživném by byly nepromlčitelné a provázané s budoucím důchodem.
Není tady
Odebrání řidičáku nic neřeší, budou jezdit bez řidičáku a stejně většina neplatičů už řidičák nemá a dále většina neplatičů nebude mít nárok na důchod, protože nebude mít požadovanou dobu pojištění :dumbom: .Takže zase nic.
Jediná možnost je zavřít neplatiče do uranových dolů a nechat je dluh odpracovat . Píšu schválně do UD, protože ve VTOS není povinnost pracovat!
Výkon trestu je jen začarovaný kruh, nejenže tam neplatič nepracuje, ale dále ho stát živí, takže když je propuštěn, tak má dluh na výživném + dluh za "hotel". Po propuštění do práce už převážně nikdy nenastoupí, protože by mu výkonem rozhodnutí sáhli na mzdu = dále nehradí výživné, za které bude znovu odsouzen= půjde znovu do VTOS a tak dále .....
Není tady
No jo, ale to bude mnohem menší procento, než u bohatých či středně vydělávajících papínků , kteří sice zplodili, ale aby matku vytrestali za to, že si jim dovolila ufrnknout, vymyslí si dluhy, převedou majetek, jeho bývalé rodině poklesne životní standard, zatímco on se vychechtává za bukem. Takových papínků bude většina.
Vymahatelnost práva jde podle mě ruku v ruce s etikou našich soudců. Jak k tomu přijde matka se dvěmi pracovními poměry, aby utáhla holku na škole a tatínek si sám sníží výživné, doplácet nemusí, protože byl chudák chvíli nezaměstnaný a diety se mu do výdělku nezapočítají, protože si musí přece poplati dluhy za tu dobu, co nepracoval. Jemu o holku nešlo, čekal až bude dospělá. Pak se situace otočila, nakukal jí , at si zažádá výživné i na matce a to, co jí dává on, je pro ni kapesné. Z toho tedy nemuže přispívat na bydlení, to má hradit matka, u které žije....
A holka v tom má guláš a neví komu z rodičů věřit, protože nikde není konkrétně uvedeno, k čemu má výživné sloužit a ona to obecně prostě nechápe.
Není tady
PavlaH napsal(a):
No jo, ale to bude mnohem menší procento, než u bohatých či středně vydělávajících papínků , kteří sice zplodili, ale aby matku vytrestali za to, že si jim dovolila ufrnknout, vymyslí si dluhy, převedou majetek, jeho bývalé rodině poklesne životní standard, zatímco on se vychechtává za bukem. Takových papínků bude většina.
Vymahatelnost práva jde podle mě ruku v ruce s etikou našich soudců. Jak k tomu přijde matka se dvěmi pracovními poměry, aby utáhla holku na škole a tatínek si sám sníží výživné, doplácet nemusí, protože byl chudák chvíli nezaměstnaný a diety se mu do výdělku nezapočítají, protože si musí přece poplati dluhy za tu dobu, co nepracoval. Jemu o holku nešlo, čekal až bude dospělá. Pak se situace otočila, nakukal jí , at si zažádá výživné i na matce a to, co jí dává on, je pro ni kapesné. Z toho tedy nemuže přispívat na bydlení, to má hradit matka, u které žije....
A holka v tom má guláš a neví komu z rodičů věřit, protože nikde není konkrétně uvedeno, k čemu má výživné sloužit a ona to obecně prostě nechápe.
Divila by ses, ale takových případů je malé procento.
A na místě matky, bych dceři dávala výživné a VELMI rychle bych ji poslala k milému tatínkovi nebo ji postavila na vlastní nohy ( máš výživné od otce, ode mě a tak ukaž co dokážeš!) .
Není tady
S tatínkem bydlet nechce... má v tom jen zmatek, bavila jsem se s ní...on je to takový despota...
Tím procentem mě holka překvapuješ, protože z mého blízkého okolí je častější spíš případ, že se tatínek snaží o co nejmenší sumu, ale jen jednou jsem ji viděla jako oprávněnou - u člověka na ID.
Není tady
PetrHl napsal(a):
Asi jsem nebyl správně pochopen. Nemyslel jsem to tak jako zakázat rozvod a hotovo.
půl roku.
To je těžké Petře. On ten rodič ani k tomu druhému nemusí mít odpor, stačí prostě, že už spolu nechtějí být.
Těch rozvodů je kvůli maličkostem opravdu hodně, ale jak to správně ošetřit? Já za sebe jsem ráda, že rozvod kterým jsem prošla byl tak jednoduchý. Bylo to období plné nervů, stresů, zhroutil se "svět" spoustě členům našich rodin a kdyby jsme ještě měli do toho procházet nějakým složitým martýriem, byl by to asi mazec.
Ono asi v první řadě opravdu chybí brání uzavření manželství jako vážnost a zodpovědnost. A tohle je přitom ten základ. Jak má člověk v sobě nastaven pojem rodina, tak k ní i přistupuje.
Není tady
javena napsal(a):
A rodinná výchova ve škole... mý děti maj výchovu k rodičovství... a teprve čas ukáže, jak jim bude ta jednička na vysvědčení platná... já třeba teoreticky vím, jak se vrtá vrtačkou... ale ta díra co mám ve zdi...
Jenže to je možná ten problém. Škola většinou tu rodinnou výchovu pojme jako předmět, něco tam odučí, děti oznámkují a ty děti to ani nijak nemotivuje.
Chtělo by to ..... teda podle mě....úplně změnit přístup. Brát to spíš jako takovou zájmovou (ale povinnou) hodinu. Ty děti tam jen neučit, ale hodně si s nimi vykládat a debatovat. Jak to funguje u nich doma, jakou mají ony představu o pojmech rodina, manželství, vztahy.
Samozřejmě by to mělo být uděláno podle věkové kategorie....ale mělo by se začít už v raném věku.
Vím, že tohle by měla být asi převážně práce rodičů, ale v té škole uvidí děti pohled z více stran ne jen z té jedné .... ze strany své rodiny.
Není tady