29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Modroočka napsal(a):
Žili, byli dva, potkali se byla z toho láska, veliká, převeliká. Po čase začal on plánovat společné žití a budoucnost ve dvou, ba i ve třech. A stalo se, že otěhotněla, budoucí tatínek se těšil na miminko, plánoval svatbu, jenže ouha, po necelém měsíci mladý otec-čekatel zjistil, že dítě by ho omezilo a jeho matka ještě víc. Že už by nebylo toliko času na bujaré veselí s kamarády a volnosti do sytosti. Tu rozhodl se, že už dítě nechce a matku-čekatelku už vůbec ne. Tak opustil ji se slovy:"Tebe nechci a dítě, to nevím, možná." Uplynulo jen pár dní a otec-čekatel náhle děl:"Nechci tebe, ale nechci ani to dítě, zbav se ho."
Matka-čekatelka v slzách se rozhodla, že když už dítko maličké je na cestě, nechá si, protože ono nemůže za náhlou změnu myšlení svého otce.
To není balada, to je život. Takže otěhotněla, byť nečekaně, ale v lásce a domnění, že tak to chce i on. Jako pitomec se projevil, až bylo dítě na cestě. Ona by ho nikdy pryč nedala. Ale že miluje pitomce zjistila, až když došlo na lámání chleba.Milá Aprill, ty jsi moudrá a vševědoucí, takže poznáš pitomce dřív, než se jako pitomec projeví. Mnohé jiné, i jiní, tento tvůj dar předvídavosti nemají.
Modroočko, děkuji za poklonu!
Tomu co jsi napsala snad nevěříš!!! Ono to bylo určitě trošičku jinak. Slečna či mladý muž shodili růžové brýle a malér byl tu !
Není tady
Kiara napsal(a):
aprill, každý stát by měl pomáhat svým nejslabším a v případě samoživitelů to jsou jejich děti.
Děti nemohou být finančně trestány či sociálně handicapovány za to, že si "jejich maminky vybraly nezodpovědné tatínky", což schválně dávám do uvozovek. Samotné samoživitelky jsou za přehmat ve výběru partnera celý život trestány až dost, proč to mají odnášet kromě nich ještě jejich děti, které nic nezavinily a nemohly si vybrat, do jaké rodiny se narodí ?!?
Ano, může se stát, že se někdo přehnátne, ale je normální, že se někdo přehmátne třeba 3x? Je normální, že se v rodině o třech dcerách přehmátnou všechny?
Není tady
aprill, co se děje, že jsi poslední dobou tak tvrdá a máš jediná pravdu a nikdo jiný? Ztratilas toleranci na své cestě? Nebo tě poznamenala tvá práce? To je dost varovné.
Aprill, tohle se stalo dceři mé kamarádky, bydlí naproti přes chodbu. Tu lásku jsem viděla, to zklamání jsem s nima pak prožívala. Zjevně nevíš o životě všechno.
Neskutečný hádky o peníze, sprostota jeho chování, nechtěl platit na dceru, je to už teď devítiměsíční krásná holčička. On se na ni nepřijede ani podívat, nezeptá se na ni, jeho rodiče se nezajímají o vnučku. NIC. Na začátku idylka a teď? Ani by nás ve snu nenapadlo,co je milý chlapec za hovado. Pitomce někdy nepoznáš hned, někdy to trvá i roky, než se pitomec jako pitomec projeví. Někdy opravdu trvá, než prozříš a zjistíš, s kým žiješ a koho jsi milovala.
Není tady
majkafa napsal(a):
aprill, co se děje, že jsi poslední dobou tak tvrdá a máš jediná pravdu a nikdo jiný? Ztratilas toleranci na své cestě? Nebo tě poznamenala tvá práce? To je dost varovné.
Majkafo, nic se neděje a mám stále stejné názory, možná pro někoho tvrdé, pro někoho ne.
Naší společnosti chybí zodpovědnost a místo toho, aby jsme se zodpovědnosti učili, tak se většina snaží svou nezodpovědnost přehodit na toho druhého. Já nic, já muzikant.
Každý si svého partnera vybral sám (nikomu ho nepřiřadil městský úřad) a tak musí nést na svých problémech svůj podíl viny a hledat řešení. Nečekat až mu někdo jeho problémy vyřeší!
Není tady
Modroočka napsal(a):
Aprill, tohle se stalo dceři mé kamarádky, bydlí naproti přes chodbu. Tu lásku jsem viděla, to zklamání jsem s nima pak prožívala. Zjevně nevíš o životě všechno.
Neskutečný hádky o peníze, sprostota jeho chování, nechtěl platit na dceru, je to už teď devítiměsíční krásná holčička. On se na ni nepřijede ani podívat, nezeptá se na ni, jeho rodiče se nezajímají o vnučku. NIC. Na začátku idylka a teď? Ani by nás ve snu nenapadlo,co je milý chlapec za hovado. Pitomce někdy nepoznáš hned, někdy to trvá i roky, než se pitomec jako pitomec projeví. Někdy opravdu trvá, než prozříš a zjistíš, s kým žiješ a koho jsi milovala.
A věř tomu, že dotyčný otec by celou situaci popsal naprosto jinak! A určitě by jsi měla na věc jiný pohled.
Není tady
Aprill ............................... já chápu, že potřebuješ mít pravdu za každou cenu a všem dokazovat, že oni pravdu nemají :-))
Není tady
aprill myslím, že bys měla možná změnit práci. Má na tebe nepříznivý vliv. Ty to bohužel nevidíš. Kam se ztratila lidskost?
Modroočka napsal(a):
Aprill ............................... já chápu, že potřebuješ mít pravdu za každou cenu a všem dokazovat, že oni pravdu nemají :-))
Já nikomu rozhodně nemusím dokazvat, že mám či nemá pravdu, je mi naprosto jedno co si myslí .Jen jsem vyjevila svůj názor a ten kvůli tobě měnit nebudu .
A o životě toho vím asi fakt více než ty a znám od hodně více příběhů ze života než ty, znám je bohudík z obou stran a tak si můžu na věc udělat svůj názor.
Není tady
aprill napsal(a):
majkafa napsal(a):
Majkafo, nic se neděje a mám stále stejné názory, možná pro někoho tvrdé, pro někoho ne.
Naší společnosti chybí zodpovědnost a místo toho, aby jsme se zodpovědnosti učili, tak se většina snaží svou nezodpovědnost přehodit na toho druhého. Já nic, já muzikant.
Každý si svého partnera vybral sám (nikomu ho nepřiřadil městský úřad) a tak musí nést na svých problémech svůj podíl viny a hledat řešení. Nečekat až mu někdo jeho problémy vyřeší!
jenže tohle se týká i těch otců( a matek, co neplatí) a u nich teda nevidím, že by je stát nějak "vychovával" . naopak jim dovoluje žít naprosto nezodpovědně a jejich problém řeší někdo jiný, nebo spíš na to doplácí někdo jiný.
Není tady
agewa napsal(a):
aprill napsal(a):
majkafa napsal(a):
Každý si svého partnera vybral sám (nikomu ho nepřiřadil městský úřad) a tak musí nést na svých problémech svůj podíl viny a hledat řešení. Nečekat až mu někdo jeho problémy vyřeší!jenže tohle se týká i těch otců( a matek, co neplatí) a u nich teda nevidím, že by je stát nějak "vychovával" . naopak jim dovoluje žít naprosto nezodpovědně a jejich problém řeší někdo jiný, nebo spíš na to doplácí někdo jiný.
ano, týká se to obou stran!
agewo, jak chceš řešit dluhy na výživném u někoho kdo nemá příjem (kde nic není, ani smrt nebere) ? už jsem o tom uvažovala a napadlo mě jen jediné - zavřít je do uranových dolů.
Není tady
aprill, na tyhle případy přece pamatuje líbezný paragraf - zanedbání povinné výživy a pokud vím, náš trestní zákoník na tenhle tr. čin stanovil několikaleté nepodmíněné odnětí svobody. Že to trvá X-let, než je neplatič dopaden a vsazen do báně a že ani tehdy matka nemá vyhráno, protože jí z té báně posílá 0-0-nic, to víme všichni.
Kdybys v rámci svého povolání vypracovala a prosadila nějaký mechanismus, pomocí kterého by šel neplatič sedět do tří měsíců od podání prvního trestního oznámení a v base by byl nucen pracovat, až by zčernal, byla bys pro společnost daleko prospěšnější, než když tady v rámci svého povolání hlásáš, že si každý samoživitel za svoje peripetie může sám, protože měl tenkrát před léty lépe vybírat
A já si dovolím malou poznámku - jestli jsou všichni zainteresovaní úředníci stejně profesionálně deformovaní, jako jsi Ty a na tristní situaci v tomhle státě reagují podobně, jako Ty (je to všechno její vina, měla si lépe rozmyslet, s kým si ty děti pořídit) tak se nedivím, že to v tomhle státě vypadá tak, jak to vypadá Nedivím se, že se samoživitelka/samoživitel proti neplatiči spravedlnosti nedovolá a pokud ano, je to běh na velmi dlouhou trať
Není tady
aprill napsal(a):
agewa napsal(a):
aprill napsal(a):
Každý si svého partnera vybral sám (nikomu ho nepřiřadil městský úřad) a tak musí nést na svých problémech svůj podíl viny a hledat řešení. Nečekat až mu někdo jeho problémy vyřeší!jenže tohle se týká i těch otců( a matek, co neplatí) a u nich teda nevidím, že by je stát nějak "vychovával" . naopak jim dovoluje žít naprosto nezodpovědně a jejich problém řeší někdo jiný, nebo spíš na to doplácí někdo jiný.
agewo, jak chceš řešit dluhy na výživném u někoho kdo nemá příjem (kde nic není, ani smrt nebere) ? už jsem o tom uvažovala a napadlo mě jen jediné - zavřít je do uranových dolů.
měla bys ze své praxe vědět, že zrovna tohle u neplatičů až tak pravda není. spousta z nich pracuje, další z nich na černo, někteří záměrně přejdou ofiko na méně placenou práci.
A mmch. kdyby TOHLE začal řešit stát ( jak je možné, že u rodiče, který dítě u sebe má se nebere v potaz, že nemůže práci sehnat) , pak by výrazně ubylo samoživitelů, kteří by cokoliv po státu chtěli.
Není tady
aprill napsal(a):
agewa napsal(a):
aprill napsal(a):
A co ma delat matka,ktera taky prijem nema?Deti vyhodit?Na to nikdo nekouka,ze matka prijem nema haji se jenom ty otci.
Vyrazilo me dech,kdyz 7 lety me pani na kriminalce rekla,ze dluh na vyzivnem za 4 mesice,kdy BM nepracoval se maze,prece pry musim chapat,ze byl nezamestnany.Koukala jsem na ni jako blazen a koho zajimalo,ze ja pracovala za minimalku a ty deti jsem musela uzivit.
Není tady
Kdybys v rámci svého povolání vypracovala a prosadila nějaký mechanismus, pomocí kterého by šel neplatič sedět do tří měsíců od podání prvního trestního oznámení a v base by byl nucen pracovat, až by zčernal, byla bys pro společnost daleko prospěšnější, než když tady v rámci svého povolání hlásáš, že si každý samoživitel za svoje peripetie může sám, protože měl tenkrát před léty lépe vybírat big_smile
Kiaro,ale tohle slo jen za komancu, ne v dnesni svobode.
Není tady
Jednodušší je všem říct, že si měli líp vybírat a že mají smůlu, protože si za to, že se stali samoživiteli, můžou sami, než v rámci svého povolání hledat a navrhnout konstruktivní řešení.
Kritizuje se jednoduše, hledat řešení je pracnější :-))
Není tady
Ne Erem, nejlepší by bylo najít recept na chlapa, u kterýho když si ho vybíráš jako budoucího otce svých dětí ,že bude takový, jako na začátku chození.
Moje babička vždycky říkala, manželství je jako sázka do loterie
Není tady
eremuruss napsal(a):
Kdybys v rámci svého povolání vypracovala a prosadila nějaký mechanismus, pomocí kterého by šel neplatič sedět do tří měsíců od podání prvního trestního oznámení a v base by byl nucen pracovat, až by zčernal, byla bys pro společnost daleko prospěšnější, než když tady v rámci svého povolání hlásáš, že si každý samoživitel za svoje peripetie může sám, protože měl tenkrát před léty lépe vybírat big_smile
Kiaro,ale tohle slo jen za komancu, ne v dnesni svobode.
Svoboda jednoho končí tam, kde začínají práva druhého, erem.
Mně se po komunistech teda nijak zvlášť nestejská, ale tenhle model - rychlé a účinné trestání neplatičů - měl přetrvat s většími či menšími úpravami až doteď
A co se týče názvu tohoto vlákna, totiž: "Myslíte si, že stát dostatečně pomáhá samoživitelům?" tak já si dovoluji prohlásit, že si to zcela určitě nemyslím.
Proč?
Protože nechci házet všechny státní úředníky do jednoho pytle, ale konkrétně aprill je zrovna jeden takový státní zaměstnanec, který je placen státem za to, aby pomáhal samoživitelům/kám v nouzi. Její názory jsme tady četli, já osobně z nich mám regulérní vosypky a děkuji osudu, že už jsem ve věku, kdy mi samoživitelství zcela určitě nehrozí a nehrozí mi tedy ani to, že bych se na svém tažení za spravedlností setkala s úřednicí typu aprill, která by mě ještě dorazila, místo aby mi účinně pomohla Na smýšlení takovýchto státem placených úřednic je totiž jasně vidět, jak na tom tenhle stát s pomocí samoživitelkám vlastně je ... a není to pěkná vizitka ...
Upravil(a) Kiara (29. 3. 2011 19:41)
Není tady
dusička napsal(a):
Ne Erem, nejlepší by bylo najít recept na chlapa, u kterýho když si ho vybíráš jako budoucího otce svých dětí ,že bude takový, jako na začátku chození.
Moje babička vždycky říkala, manželství je jako sázka do loterie
Tohle je utopie. Ani my nejsme takové,jako na začátku chození. Všichni se měníme.
No dobře samoživitele nešetřit, ale jak k tomu přijdou děti? Copak jsou méně než rodiny s vysokým počtem dětí, kdy matku doslova živí stát z rodičovského příspvku a přídavků? Chtělo by to přinejmenším větší vymahatelnost práva. Znám případ, kdy matce nebylo přiznáno výživné, protože ona si přece přivydělala a otec chudák musí z něčeho platit svoje dluhy.
Není tady
aprill napsal(a):
majkafa napsal(a):
přesně tak - zodpovědnost za své činy. Dnes jsou zodpovědní trestáni.
A k tématu: Co teprve takové děti v dětských domovech?
Ty nemaj ani toho 1 rodiče, který by za stál za zlámanou grešli a většinu bohužel nejspíš čeká život na ulici.
Když podporu samoživitelům, tak např. placené školní obědy, dotovaná družina, dotované školní pomůcky.
Není tady
PetrHl napsal(a):
aprill napsal(a):
majkafa napsal(a):
přesně tak - zodpovědnost za své činy. Dnes jsou zodpovědní trestáni.
A k tématu: Co teprve takové děti v dětských domovech?
Ty nemaj ani toho 1 rodiče, který by za stál za zlámanou grešli a většinu bohužel nejspíš čeká život na ulici.
Když podporu samoživitelům, tak např. placené školní obědy, dotovaná družina, dotované školní pomůcky.
Oni by stacili socialni davky co byli treba pred 12 lety.
Není tady
eremuruss napsal(a):
jako zvýšit?
já bych taky chtěl mít příjmy co jsem měl třeba před 8 lety
Upravil(a) PetrHl (29. 3. 2011 20:26)
Není tady
agewa napsal(a):
aprill napsal(a):
agewa napsal(a):
jenže tohle se týká i těch otců( a matek, co neplatí) a u nich teda nevidím, že by je stát nějak "vychovával" . naopak jim dovoluje žít naprosto nezodpovědně a jejich problém řeší někdo jiný, nebo spíš na to doplácí někdo jiný.ano, týká se to obou stran!
agewo, jak chceš řešit dluhy na výživném u někoho kdo nemá příjem (kde nic není, ani smrt nebere) ? už jsem o tom uvažovala a napadlo mě jen jediné - zavřít je do uranových dolů.měla bys ze své praxe vědět, že zrovna tohle u neplatičů až tak pravda není. spousta z nich pracuje, další z nich na černo, někteří záměrně přejdou ofiko na méně placenou práci.
A mmch. kdyby TOHLE začal řešit stát ( jak je možné, že u rodiče, který dítě u sebe má se nebere v potaz, že nemůže práci sehnat) , pak by výrazně ubylo samoživitelů, kteří by cokoliv po státu chtěli.
a tady bych začala - tvrdě potírat práci na černo, tvrdě trestat ty co zaměstnájí i ty co nelegálně pracují.
a zase máme poměrně velkou skupinu nezaměstnaných , kteří skutečně jinak než "na černo pracovat" nemůžou a to jenom občas ( když se jim podaří být střízliví).
Není tady
PetrHl napsal(a):
eremuruss napsal(a):
jako zvýšit?
já bych taky chtěl mít příjmy co jsem měl třeba před 8 lety
Ano zvysit jako to bylo driv.Ja za socialni davky platila slozenky za bydleni,jako,najem,elektriku,plyn.A za vyplatu co jsem vydelala jsme zili.Ted to tak neni.Veskere socialni davky skrouhli.
Upravil(a) eremuruss (29. 3. 2011 20:33)
Není tady