Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 25. 1. 2009 15:01

gigina
♥------
Místo: hradec králové

Re: atopicky ekzem

Ahoj mamči,potřebuji poradit.máme doporučení od pediatra jet kvůli Jiříkově ekzému do Lázní Kynžvart.Budu Vám vděčná za informace a rady k tomuto pobytu.Slyšela jsem už i nějaké negativní, ale i dobré zprávy, tak nevím...rock

Není tady

#27 11. 3. 2009 23:07

Jana.J
♥♥♥----

Zapojuji se poněkud pozdě, ale pro nás momentálně aktuálně ... Syn se 20.12.osypal (na bříšku a na nožičce), taková drobná vyrážka, která nesvědí. Původně jsem to přisuzovala rybízovému koktejlu (domácí rybíz s mlékem), který měl den předtím (ale v létě jedl rybíz normálně a bez problémů). DL řekla také,že je to asi z toho. Měl to pak pořád,ale slabší,ale asi po týdnu se to zase zhoršilo a vyskákaly další vyrážky na druhé noze (takže bříško a nohy). Zasypáváme pudrem,zinkovou mastí. Vyloučila jsem kyselé ovoce, nyní i kakao. A budu zkoušet dál.
Má někdo podobnou zkušenost, že se nějaká alergie objeví až později (my 20 měsíců) a na potraviny, které dříve nevadily? Syn je nedonošený, narozen v 29 tt (pv 980g),ale je zcela zdráv (až nyní je osypán) a žádné potraviny mu nikdy nevadily. Kojila jsem 10 měsíců, pak Nutrilon a nyní např. Sunar+normální polotučné trvanlivé mléko.
Myslíte si, že by se mohlo nedejbože jednat o atopický ekzém? (neměl by ale být od narození?).
Předem děkuji za odpovědi, dost nás to trápí. A hezkého Silvestra

Ahoj, chtěla jsem se tě zeptat jak to dopadlo se synem? Tvá zpráva je sice staršího data, ale já momentálně mám s 18ti měsíčním synem podobný problém, taky se osypal na bříšku, má tam jakoby husí kůži a někde červená ložiska. Z ekzému mám srach, můj bratr jej má, ale já ani manžel ne. Nevím, jestli malý nemá alergii na prášek, jídlo, jestli jej nenavlíkám moc..

Není tady

#28 24. 3. 2009 13:29

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

moje ségra měla atopika od mala, taky alergii na morčata a ještě něco. měla ruce rozškrabané do krve, obličej takový olezlý...máma s ní jezdila od čerta k ďáblu, někdy to bylo lepší, někdy horší. ale někde sem četla, že s věkem se to lepší a ona je ted ( je jí 23) v pohodě, už pár let. léčit je těžký, když jdete k normálnímu doktorovi, co jiného vám může napsat než mastičky, které většinou moc nezabírají, nebo kortikoidy, které zabírají jen po dobu, co je berete. je zbytečné předpokládat, že zaberou na delší dobu, jsou to hormony, které když tělu zase vezmete, tak se to vrátí do normálu. takže si myslim, že je hodně důležité vypozorovat, kdy se to horš, jestli se na tom podílí i něco, co vy můžete ovlivnit a ty kortikoidy dávat jen někdy, když je fakt krize. ono se vám řekne, že doktoři dávají jen tohle, ale představte si, že ste doktor a nic moc jinýho na tohle alopatická medicína nevyrábí. takže to chce poptat se i po bylinkách, mazat, lázně a často se to s věkem upraví samo.

Není tady

#29 14. 6. 2011 22:25

Andreaa06
♥------

příspěvek odstraněn z důvodu spamování diskuzí

Upravil(a) AndreaP. (15. 6. 2011 15:27)

Není tady

#30 27. 6. 2011 18:51

Milušška
♥------

Ahoj všem,
objevila jsem vaši diskuzi až teď a jelikož mám taky malého prcka, který válčí s ekzemem, tak bych se ráda podělila o svoje zkušenosti. Mě moc pomohla kontrola potravin, které můžou dráždit a taky výběr vhodného oblečení. Nejlépe se mi osvědčilo oblečení z bambusového vlákna. Dost těžko se shání, je drahé, ale fakt mi pomohlo. Tak držím palce a jste taky úspěšní a vaši drobečci jsou v pohodě.

Není tady

#31 28. 6. 2011 13:13

sunshine...
♥♥♥♥♥--

Ahoj všem,
sice nemam doma zadne mimco, ale nedavno jsme s kolegyni vedly podobnou debatu na atopicke ekzemy. Jeji deti na to pry hodne trpely a jedine co pomohlo, bylo ve vane rozpustit bramborovy skrob, vykoupat to misto s exemem a pry to zabiralo. Ale sama to osvedcene nemam vissla tak hlavne, kdyby to pomohlo gloria

Není tady

#32 29. 5. 2012 18:08

sara.xy
♥------

Dobrý den, mě přijde že koupele u AE zabírají, ale musí být opravdu kvalitní....v lékárně prodávají třeba od Oilatumu, nebo B. Herbal (nepamatuji si přesně název)...

Není tady

#33 19. 9. 2012 17:36

dasa111
♥------

Ahoj holky,
ja taky prozatím nemám mimčo, ale moje sestra má tři malé děti, které mají atopický ekzém a velmi suchou kůži - používá na ně kosmetiku z Mrtvého moře Health and Beauty - hlavně rakytníkové mýdlo, bahenní mýdlo a tělové máslo a říkala mi, že to je jediné, co na její děti zabírá. Nechce používat na ty jejich ekzémy kortikoidy. Tahle kosmetika navíc nemá parabeny, takže je pro děti velmi šetrná. Jejich webovky jsou myslím kosmetikahb.cz

Není tady

#34 28. 10. 2012 10:55

tpz
♥------

zdravím všechny, já používám na ekzém přírodní kosmetiku Tepezcohuite je to novinka na českém trhu a opravdu mi pomáha. V obchodech se ještě nedá sehnat, tak ji objednávam na tepezcohuite.cz. Zkuste a uvidíme.

Není tady

#35 12. 9. 2013 16:07

kvik
♥------

Jelikož patřím mezi nešastné ekzematiky, chtěla bych se s vámi podělit o mou zkušenost. Na doporučení jedné známe jsme vyzkoušela produkty Natur Farma a byla jsem mile překvapena jejich učinkem. Koupila jsem je na tepezcohuite.cz.

Není tady

#36 22. 9. 2013 2:53

pfp
♥------

Dobrý den,
pokud vám nezabírají různé masti a podobné přípravky, vyzkoušejte mýdlo z řepkového oleje Božský květ. Je testovaný v IKEM Praha a opravdu funguje skoro u každého. Na webu výrobce http://www.bozskykvet.cz najdete víc informací, včetně zprávy z testování v IKEM. A cena je taky dobrá, pouze 109 korun.

Není tady

#37 26. 5. 2015 22:57

Zitan
♥♥-----

zdravim, objevil se mi na nohách ekzem, alespoň mám dojem, že je to ekzem. Extréme vysušená a zarudlá pokožka, nevím co s tím... Nějaké rady?

Není tady

#38 27. 5. 2015 20:12

Tresii
♥------

ahoj, mě hodně pomohla přírodní kosmeti -417, je z mrtvého moře. Zkus třeba bahenní zábal wink

Není tady

#39 27. 5. 2015 20:38

Lamona
♥♥-----

dobrý den, také přispěji troškou do mlýna. já mohu doporučit local cream, je opravdu dobrý a zabírá rychle

Není tady

#40 27. 5. 2015 20:58

Zitan
♥♥-----

díky za tipy, a kde se to dá sehnat? vyzkouším cokoli, hlavně když mi to pomůže se toho zbavit jednou pro vždy

Není tady

#41 28. 5. 2015 2:54

Tresii
♥------

no já nakupuji přes internet na nuspring.cz, ale musíš se sama podívat, co mají, co by ti třeba vyhovovalo, ale všechno je 100% přírodní, tak že myslím, že to rozhodně neublíží

Není tady

#42 28. 5. 2015 3:01

Lamona
♥♥-----

já si ho objednávám na www.protopan.cz, rouhodně vyzkoušejte, na požádání zasílají i zkušební vzorky wink

Není tady

#43 28. 5. 2015 3:45

Zitan
♥♥-----

děkuji moc za rady a tipy, já určo něco vyzkouším a apk vám dám vědět, jak to dopadlo, jestli to slavilo úspěch

Není tady

#44 28. 5. 2015 4:39

Lamona
♥♥-----

není vůbec zač, hlavně aby vám to pomohlo wink ekzem je strašnej mor...

Není tady

#45 11. 6. 2018 10:37

riduma
♥------

moje malá zdědila atopák po mě,mažu ji to protopanem bez kortikoidů a lepší se ji to,sama jsem ho používala i před otěhotněním,takže mám dobrou zkušenost,mrkněte na protopan.cz,kde je vše pěkně popsané a můžete si nechat poslat i vzoreček

Není tady

#46 18. 2. 2019 10:26

Morinka0
♥------

Holky máte některá zkušenost s produktem Protopan? Jestli jste ním mazali vaše děti? A zda vám pomohl?

Není tady

#47 18. 2. 2019 10:28

Morinka0
♥------

Holky máte některá zkušenost s produktem Protopan? Jestli jste ním mazali vaše děti? A zda vám pomohl?

Není tady

#48 14. 3. 2019 20:49

Annička
♥------

Naši dceru jsem Protopanem mazala od mala, konkrétně jsem používala Local Cream. Hodně ji teda pomohl.

Není tady

#49 4. 7. 2021 20:41

Rouge
♥------

Už jsem to psala na babinetu v jiném fóru https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=6742&p=2. Velmi často to bude o stravování a životním stylu (prostředí). Všem přeji brzké uzdravení.

Není tady

#50 22. 2. 2024 18:04

Nespesnaa
♥------

zdravím , chci se zeptat v čem koupete dítě atopika, na sprchové gely nereaguje moc dobře, přijde mi,že se ta pokožka vždy jen zhorší

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí