6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj mamči,potřebuji poradit.máme doporučení od pediatra jet kvůli Jiříkově ekzému do Lázní Kynvart.Budu Vám vděčná za informace a rady k tomuto pobytu.Slyela jsem u i nějaké negativní, ale i dobré zprávy, tak nevím...
Není tady
Zapojuji se poněkud pozdě, ale pro nás momentálně aktuálně ... Syn se 20.12.osypal (na bříku a na noičce), taková drobná vyráka, která nesvědí. Původně jsem to přisuzovala rybízovému koktejlu (domácí rybíz s mlékem), který měl den předtím (ale v létě jedl rybíz normálně a bez problémů). DL řekla také,e je to asi z toho. Měl to pak pořád,ale slabí,ale asi po týdnu se to zase zhorilo a vyskákaly dalí vyráky na druhé noze (take bříko a nohy). Zasypáváme pudrem,zinkovou mastí. Vyloučila jsem kyselé ovoce, nyní i kakao. A budu zkouet dál.
Má někdo podobnou zkuenost, e se nějaká alergie objeví a později (my 20 měsíců) a na potraviny, které dříve nevadily? Syn je nedonoený, narozen v 29 tt (pv 980g),ale je zcela zdráv (a nyní je osypán) a ádné potraviny mu nikdy nevadily. Kojila jsem 10 měsíců, pak Nutrilon a nyní např. Sunar+normální polotučné trvanlivé mléko.
Myslíte si, e by se mohlo nedejboe jednat o atopický ekzém? (neměl by ale být od narození?).
Předem děkuji za odpovědi, dost nás to trápí. A hezkého Silvestra
Ahoj, chtěla jsem se tě zeptat jak to dopadlo se synem? Tvá zpráva je sice starího data, ale já momentálně mám s 18ti měsíčním synem podobný problém, taky se osypal na bříku, má tam jakoby husí kůi a někde červená loiska. Z ekzému mám srach, můj bratr jej má, ale já ani manel ne. Nevím, jestli malý nemá alergii na práek, jídlo, jestli jej nenavlíkám moc..
Není tady
moje ségra měla atopika od mala, taky alergii na morčata a jetě něco. měla ruce rozkrabané do krve, obličej takový olezlý...máma s ní jezdila od čerta k ďáblu, někdy to bylo lepí, někdy horí. ale někde sem četla, e s věkem se to lepí a ona je ted ( je jí 23) v pohodě, u pár let. léčit je těký, kdy jdete k normálnímu doktorovi, co jiného vám můe napsat ne mastičky, které větinou moc nezabírají, nebo kortikoidy, které zabírají jen po dobu, co je berete. je zbytečné předpokládat, e zaberou na delí dobu, jsou to hormony, které kdy tělu zase vezmete, tak se to vrátí do normálu. take si myslim, e je hodně důleité vypozorovat, kdy se to hor, jestli se na tom podílí i něco, co vy můete ovlivnit a ty kortikoidy dávat jen někdy, kdy je fakt krize. ono se vám řekne, e doktoři dávají jen tohle, ale představte si, e ste doktor a nic moc jinýho na tohle alopatická medicína nevyrábí. take to chce poptat se i po bylinkách, mazat, lázně a často se to s věkem upraví samo.
Není tady
příspěvek odstraněn z důvodu spamování diskuzí
Upravil(a) AndreaP. (15. 6. 2011 15:27)
Není tady
Ahoj vem,
objevila jsem vai diskuzi a teď a jeliko mám taky malého prcka, který válčí s ekzemem, tak bych se ráda podělila o svoje zkuenosti. Mě moc pomohla kontrola potravin, které můou drádit a taky výběr vhodného oblečení. Nejlépe se mi osvědčilo oblečení z bambusového vlákna. Dost těko se shání, je drahé, ale fakt mi pomohlo. Tak drím palce a jste taky úspění a vai drobečci jsou v pohodě.
Není tady
Ahoj vem,
sice nemam doma zadne mimco, ale nedavno jsme s kolegyni vedly podobnou debatu na atopicke ekzemy. Jeji deti na to pry hodne trpely a jedine co pomohlo, bylo ve vane rozpustit bramborovy skrob, vykoupat to misto s exemem a pry to zabiralo. Ale sama to osvedcene nemam tak hlavne, kdyby to pomohlo
Není tady
Dobrý den, mě přijde e koupele u AE zabírají, ale musí být opravdu kvalitní....v lékárně prodávají třeba od Oilatumu, nebo B. Herbal (nepamatuji si přesně název)...
Není tady
Ahoj holky,
ja taky prozatím nemám mimčo, ale moje sestra má tři malé děti, které mají atopický ekzém a velmi suchou kůi - pouívá na ně kosmetiku z Mrtvého moře Health and Beauty - hlavně rakytníkové mýdlo, bahenní mýdlo a tělové máslo a říkala mi, e to je jediné, co na její děti zabírá. Nechce pouívat na ty jejich ekzémy kortikoidy. Tahle kosmetika navíc nemá parabeny, take je pro děti velmi etrná. Jejich webovky jsou myslím kosmetikahb.cz
Není tady
zdravím vechny, já pouívám na ekzém přírodní kosmetiku Tepezcohuite je to novinka na českém trhu a opravdu mi pomáha. V obchodech se jetě nedá sehnat, tak ji objednávam na tepezcohuite.cz. Zkuste a uvidíme.
Není tady
Jeliko patřím mezi neastné ekzematiky, chtěla bych se s vámi podělit o mou zkuenost. Na doporučení jedné známe jsme vyzkouela produkty Natur Farma a byla jsem mile překvapena jejich učinkem. Koupila jsem je na tepezcohuite.cz.
Není tady
Dobrý den,
pokud vám nezabírají různé masti a podobné přípravky, vyzkouejte mýdlo z řepkového oleje Boský květ. Je testovaný v IKEM Praha a opravdu funguje skoro u kadého. Na webu výrobce http://www.bozskykvet.cz najdete víc informací, včetně zprávy z testování v IKEM. A cena je taky dobrá, pouze 109 korun.
Není tady
zdravim, objevil se mi na nohách ekzem, alespoň mám dojem, e je to ekzem. Extréme vysuená a zarudlá pokoka, nevím co s tím... Nějaké rady?
Není tady
ahoj, mě hodně pomohla přírodní kosmeti -417, je z mrtvého moře. Zkus třeba bahenní zábal
Není tady
dobrý den, také přispěji trokou do mlýna. já mohu doporučit local cream, je opravdu dobrý a zabírá rychle
Není tady
díky za tipy, a kde se to dá sehnat? vyzkouím cokoli, hlavně kdy mi to pomůe se toho zbavit jednou pro vdy
Není tady
no já nakupuji přes internet na nuspring.cz, ale musí se sama podívat, co mají, co by ti třeba vyhovovalo, ale vechno je 100% přírodní, tak e myslím, e to rozhodně neublíí
Není tady
já si ho objednávám na www.protopan.cz, rouhodně vyzkouejte, na poádání zasílají i zkuební vzorky
Není tady
děkuji moc za rady a tipy, já určo něco vyzkouím a apk vám dám vědět, jak to dopadlo, jestli to slavilo úspěch
Není tady
není vůbec zač, hlavně aby vám to pomohlo ekzem je stranej mor...
Není tady
moje malá zdědila atopák po mě,mau ji to protopanem bez kortikoidů a lepí se ji to,sama jsem ho pouívala i před otěhotněním,take mám dobrou zkuenost,mrkněte na protopan.cz,kde je ve pěkně popsané a můete si nechat poslat i vzoreček
Není tady
Holky máte některá zkuenost s produktem Protopan? Jestli jste ním mazali vae děti? A zda vám pomohl?
Není tady
Holky máte některá zkuenost s produktem Protopan? Jestli jste ním mazali vae děti? A zda vám pomohl?
Není tady
Nai dceru jsem Protopanem mazala od mala, konkrétně jsem pouívala Local Cream. Hodně ji teda pomohl.
Není tady
U jsem to psala na babinetu v jiném fóru https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=6742&p=2. Velmi často to bude o stravování a ivotním stylu (prostředí). Vem přeji brzké uzdravení.
Není tady
zdravím , chci se zeptat v čem koupete dítě atopika, na sprchové gely nereaguje moc dobře, přijde mi,e se ta pokoka vdy jen zhorí
Není tady