6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Atopický ekzem je vlastně nevyléčitelný. Musí postupně zjistit, které prací práky, jídlo, mýdlo , přísady do koupele a tkaniny na to negativně reagují. Jinak ti pediatr napíe mastičku, ale ta se můe pouívat jen velmi krátkce a po nějakém čase se to opakuje. Jeho příčina je neznámá.
Není tady
Ohledně atopického ekzému jsem tu jednou psala tohle - zkopírováno:
Milá beruko, atopický ekzém je vlastně alergie na něco - stručně řečeno, ale je to tak. Můe to být cokoli. Začni si zapisovat kadou drobnost, kadé jídlo, kadé pití, prací práek, stresující pohádku... Zapisuj si ve co je kolem tvého dítěte. Kadý týden "zhodno" co se dělo nedělo, jak je dítěti. Velmi často jsou tyhle děti alergické na srstr, peří, nedělá jim dobře obilí a mléko, některé ovoce ani čokoláda. Atopický ekzém je opravdu záleitostí z vnitřku těla.
Co se týká herbalife, tak ti můu napsat tohle: pokud potká dobrého distributora v tom smyslu v jakém ho chápou oni, tak věř, e i kdyby jsi měla dceru a ona dostala zánět prostaty(!), tak ti herbalife jediný 100% pomůe.
Není tady
Inko,Cilka to popsala přesně.Dcera ve třech letech měla atopický ekzém-vyhlídky velijaké,samá vyetření a nic.Nakonec jí objevili alergii "na první slunce",nikdo to nechápal,chodili se na ní dívat lékaři,jak na exota.První jarní sluníčko a byla osypaná....Dnes je jí 17 (za pár dní) a ekzém je pryč a vlastně nikdo neví,jak to,e to zmizlo a co bylo příčinou.
I kdy jsem neporadil,přeji hodně testí.
Není tady
Mému synovi se ve 3měsících objevil ekzém, který ho straně svědil. Celá rodina jsme se kvůli tomu skoro nevyspala - syn se celé noci drbal a plakal. Neměla jsem do té doby ádné zkuenosti s alergiemi.
Dětská lékařka nám stále předepisovala jen nějaké masti, co pochopitelně téměř nic neřeilo.
Kdy se syn setkal s někým kdo byl navoněný, začal íleně kalat a zvracel.
V roce (moná o něco dřív) nás dr.poslala konečně na alergologii, kde nám z krve přili na to, e je velký alergik a zakázali téměř vechno - koberce, chlupaté hračky a vekeré lapače prachu a hlavně skoro vekeré potraviny.
Syn nesměl: lepek, mléko, soju, ořechy, vaječný bílek.
Tenkrát mi pan doktor řekl, e na některé ty potraviny má jen mírnou alergii, take sem tam je tepelně opracované dát můeme.
Syn byl celkem dlouho kojen, tak s "dospěláckým" jídlem začal přicházet do styku celkem pozdě.
Jednoho dne jsem dělala zapečené brambory, a vzpoměla si na větu, e tepelně opracovou potravinu můe, tak jsem mu dala ochutnat trochu zapečených brambor.........................no a za půl hodiny mě s velice oteklým, dávícím se a zvracícím synem převáela sanita do nemocnice - byla to taková hrůza, e dneska u bych mu nedala nic ani kdyby měl hodnotu na alergie minilální.
Syn bere denně léky na alergii, 100% dodrujeme dietu a tak nemá téměř ádné potíe. Kůe je u nějaký rok téměř bez ekzému.
Naučila jsem se mu vařit a prostě s tou alergií ít. Syn je nesmírně vzorný a ví, e něco prostě jíst nesmí.
Pokud se dodrují alergologem doporučené rady, tak ekzém s věkem větinou odezní.........no ale zase to přechází na průduky - take si vyberte :-(
Není tady
Moje dcera (7) měla atopický ekzem od miminka, ale jen v malé míře, vdy jen na loktech nebo flíček na rameni. Objevovalo se to do 5 let kadou zimu a dostali jsme vdy hormonální (elokom, myslim) mastičku a ta pomohla. Taky jezdíme k moři a to prý taky pomáhá, ale musíte být minimálně 14 dní. Ted u je dva roky čistá, tak tuk tuk tuk.
Není tady
Já jsem měla atopický ekzém od narození. Nesměla jsem čokolády, jahody. Prostě věci které byli moc kyselé nebo trpké. Doktorka mi na to psala plno krémů, počínaje modrou indulonou a po černou mast. Nakonec mi doporučili sůl z mrtvého moře. Mají jí v lékárně, rozpoutí se to do vody a nejlepí je se v tom namáčet asi tak půl hdiny. U miminek samozřejmě kratí dobu.
Dále to nechce parfemovalé olejíčky a krémy, také je dobrý bepathen.
Mě nakonec pomohl psychotronik. Chodila jsem k němu na sezení a musím uznat, i kdy tomu asi větina lidí nevěří, on mě zbavil ekzemu.
Máchal nade mnou rukama a já cítila jeho energii a teplo. Řekl mi, e mi to začně mokvat a to zavái obvazem a koupu v heřmánku, e to do tří týdnů zmizí. a světe div se, od té doby nemám na těle po ekzému ano stomu a u to bude 10let
Není tady
Moje děti měly novorozenecký ekzém, který časem vymizí. Ale dcera ho měla hodně, tak jsem ji musela koupat ve krobové vodě. Normálně jsem si uvařila krob, jako se dříve krobilo prádlo. ASi 3 líce krobu , třeba solamyl, jsem rozmíchala ve vodě a pak zavařila do vroucí vody, asi 2-3 litry. To jsem pak přidávala do koupání. Ty 3 litry stačí na 3 krát. Uchovává se to v ledničce. Potom namazat modrou indulonou. Dítě se nesmí koupat často, protoe voda vysuuje. Na svědění jsme měli kapky fenistil. Za pár týdnů měla po ekzému. Zjistila jsem , e jí nedělá dobře Praská voda. Na chalupě byla vdy v pohodě , ale návratem do Prahy se ekzém objevoval. Ale nakonec si zvykla a dnes se u koupe úplně normálně.
Není tady
Electro, nevystupovala jsi v televizi v pořadu Diagnoza na téma atopický ekzém?
Ahojky, mému synovi zjistili atopický ekzém ve třech měsících. Vyzkoueli jsme různé mastičky, s větím či mením úspěchem, bylo mi řečeno, e léčba ekzému je na principu pokus - omyl Zhruba v půl roce mu dělali testy na alergii na lepek a mléko, ty vyli negativně. Take alergen dodnes neznáme. Take mi nezbývalo ne pozorovat, vyloučila jsem ořechy (po těch se mi opravdu osypal hodně), co nejvíce jsem omezila čokoládu, vůbec mu nedávám kakao. Také a později začal jíst ovoce jako pomeranč, mandarinky, kiwi, jahody apod. (snad a kolem 15 měsíce).
Z léčby se mi nakonec (po vech moných pokusech) nejvíce osvědčila modrá indulona, která pokoku krásně promazává (to je toti u atopiků nejdůleitějí)-promazávám jednou denně, a to po osprchování, ale můe se i víckrát, dle potřeby a v případě, e se ekzém zhorí, tak na 2, max.3 dny nasadím mast Advantan (obsahuje kortikoidy, proto jen v nejnutnějích případech a krátce, ale pro potlačení prvotního zánětu je to důleité). A na potlačení svědění kapečky Zyrtek nebo Fenistil. Pokud mono nepouívej ádné mýdla, pěny a ampóny, úplně stačí čistá voda, do které přidá speciální olej na atopický ekzém, který pokoku také zvláční a promae. A to bude s ohledem na věk moné, vyměň koupání jen za krátké osprchování. A pozor na prací práky, já pouívám Mimino, a fakt se mi osvědčil. A avivá úplně vyřaď !!!!!!!
Můj chlapeček má 20 měsíců, take je taky jetě malý, ale bojujem, co jiného nám zbývá. Jinak na ekzém taky hodně působí zpocení, take moc nenavlíkat.
Není tady
Ka napsal(a):
Electro, nevystupovala jsi v televizi v pořadu Diagnoza na téma atopický ekzém?
Ne ne, nikde jsem nevystupovala, ale je pravda, e bych o tom mohla u hodně mluvit. Se synovou alergií jsem si u dost uila.
Sice to zvládáme, ale jsou dny, kdy kvůli tomu brečím. Hlavně kdy přijde ze kloly (1.třída) a říká mi, e vichni vechno smějí, jen on ne. Ale i tak ho musím pochválit - zvládá to moc dobře a kdy mu ve třídě někdo nabídne nějakou dobrotu nevezme si ji. Je úasnej
Není tady
Jo, tohle je opravdu tvrdý boj. Stačí nějaká nová suenka a reklama v tv na ní, která ji propaguje jako nezbytnou součást a je problém. Dítě neřekne ale je mu to líto...
Není tady
Mi píe lékařka nutrilon pepti 2, protoe, kdy se jí ve třech měsících udělal ekzém,vzali jí krev a zjistili alergii na kravskou bílkovinu,ale hraniční hodnoty, take obas zkusím nějaký jogurt a je to v pohodě,teď má jen občas ekzém na tváři a suchou kuičku.Je jí rok a půl.tak uvidíme, jak to bude dál.Starí syn byl taky ekzematik, ale u něj se ekzém ztratil a začali starosti s astmatem.Dneska je mu patnáct,v létě, kdy jsou pyly,je pod lékama, ale u má normální spirometrii, take nemusí brát kortikostroidy.
od tří let je monost na návrh dětského lékaře absolvovat s dítětem lázeňskou léčbu,syn jezdil se mnou devět let a musím říct, e to mělo velmi pozitivní účinek.
Chce to velikou trpělivost.......
Není tady
Cilko tak to má pravdu, ty reklamy jsou hrůza, chudák dítě sedí u televize a tam se rozplívají nad čokoládou, suenkou nebo jinejma dobrotama a on ví, e je nemůe.
Ivčo lázně nám paní doktorka doporučuje pokadé, kdy k ní jdem, ale zatím jsme nejeli - nějak se mi tam nechce, ale kdy píe, e u vás to mělo pozitivní účinek, tak to jetě zváím.
Syn měl taky ekzém na obličeji, na obou tvářičkách měl takový červený kolečka - přesně jako marfuka :-)
Teď u má horí kůičku jen v létě.
Není tady
S těmi lázněmi neváhej,pokud mu není est, tak ti to pojitovna hradí a pokud pracuje,má neschopenku.Musím říct, e pokud pojede, najde tam spoustu maminek s podobnými poblémy a já jsem si opravdu odpočinula a navíc jsem přivedla syna k lásce k horám, jezdili jsme do Jeseníku a moc se nám tam líbili, mluvím za oba.
Upravil(a) Ivča (27. 2. 2006 11:19)
Není tady
Tak synovi je u 7let, ale protoe mám jetě jedno dítko /3roky/ podobnej případ :-) tak nám byly nabízeny lázně i na druhé dítě - na dceru.
Dcera sice nemá potravinové alergie, ale zase si to vybíra jinde, s tou jsme byli loni na ORL jako doma, ale snad u je ve na dobré cestě, letos jetě nemá ani jedinkrát píchané ucho - snad to nezakřiknu, teď má u asi 4 týdny rýmu.......
Není tady
Tak to bude mít doprovod na to mladí dítě, s dvěma bude mít sice větí nervy, lítání po procedůrách, ale zase ádné vaření,uklízení a est týdnů pohoda.a co se týká zdraví, k nezaplacení, i kdy upřímně, jednou je to málo, chce to opakovat několik let po sobě.
pokud pozná bezva partu jako já, bude se kadý rok těit a děti také.
Není tady
Market25 napsal(a):
Maminky vech "atopických" dětiček. Ekzém není nevyléčitelný!A elrgie nejdou na celý ivot. Věnuji se léčení ekzémů a alergií,jednoho takového ekzematika-alergika mám doma a alergie i ekzém mám pod kontrolou.Věnuju se hodně přírodní léčbě a příčinám těchto potíí.pokud byste chtěli přestat své malé drobečky přestat cpát léky a mazat silnými mastmi nebojte se ozvat.
A co bys nám poradila za přírodní mastičky při atopickém ekzému?
Není tady
Souris napsal(a):
Maminky dětí s atopickým ekzémem - kdy se vae děti začaly drbat???
Adam si ho drbe vdy, kdy ho má víc v "rozpuku" . Kdy byl nahatý na přebalováku rozkrábal si nohy a čelo si rozkrabával větinou v noci, kdy měl slabí spaní.
Jinak nám nae doktorka taky říkala, e tohle u není normální a vypadá jak atopický. Dostali jsme nějakou kortokoidní mast, na některé části zabrala, na některých je jen malé zlepení...
Není tady
Ahojky, já u tu kortikoidovou mast nepouívám. Teď je ná favorit modrá indulona . Mau ho několikrát denně. Sice to (ani na pár dnů nezmizí), ale ekzém se přeci jenom trochu zlepil. Jinak je chudinka pořád dokrábaný do krve, jak ho to svědí.
Zítra jdem na kontrolu k doktorce, tak jsem zvědavá, co mi poví. Ach jo...
Není tady
Gia napsal(a):
Ahojky, já u tu kortikoidovou mast nepouívám. Teď je ná favorit modrá indulona . Mau ho několikrát denně. Sice to (ani na pár dnů nezmizí), ale ekzém se přeci jenom trochu zlepil. Jinak je chudinka pořád dokrábaný do krve, jak ho to svědí.
Zítra jdem na kontrolu k doktorce, tak jsem zvědavá, co mi poví. Ach jo...
Ahoj,
podle mé zkuenosti doktoři neumějí nic jiného ne předpisovat kortikoidové masti. Nám ty slabí také nepomáhají, jediné co pomohlo, tak Advantan, ten je asi hodně silný. Ale kdy jsme ho přestali dávat, ekzém se zase objevil. Teď zkouíme různé přírodní mastičky, máme A-dermu a taky krém Attopic od Hádka, tak čekám co to udělá....
Narozdíl od vás máme ale velké těstí v tom, e nás ekzém nesvědí, za to jsem opravdu vděčná.
Není tady
Zapojuji se poněkud pozdě, ale pro nás momentálně aktuálně ... Syn se 20.12.osypal (na bříku a na noičce), taková drobná vyráka, která nesvědí. Původně jsem to přisuzovala rybízovému koktejlu (domácí rybíz s mlékem), který měl den předtím (ale v létě jedl rybíz normálně a bez problémů). DL řekla také,e je to asi z toho. Měl to pak pořád,ale slabí,ale asi po týdnu se to zase zhorilo a vyskákaly dalí vyráky na druhé noze (take bříko a nohy). Zasypáváme pudrem,zinkovou mastí. Vyloučila jsem kyselé ovoce, nyní i kakao. A budu zkouet dál.
Má někdo podobnou zkuenost, e se nějaká alergie objeví a později (my 20 měsíců) a na potraviny, které dříve nevadily? Syn je nedonoený, narozen v 29 tt (pv 980g),ale je zcela zdráv (a nyní je osypán) a ádné potraviny mu nikdy nevadily. Kojila jsem 10 měsíců, pak Nutrilon a nyní např. Sunar+normální polotučné trvanlivé mléko.
Myslíte si, e by se mohlo nedejboe jednat o atopický ekzém? (neměl by ale být od narození?).
Předem děkuji za odpovědi, dost nás to trápí. A hezkého Silvestra
Není tady
Jestli můu doporučit ověřený, vynikající krém Atoderm a pak také kosmetiku Sensibio. Opravdu nezklame, neukodí, je bez parfemace...Je to určené na tyto problémy a já pouívám občas Sensibio krém na citlivou, suchou (olupující, červenou, podráděnou) ple.
Není tady
Vnučka má atopicky ekzem.Prosím, máte někdo zkuenost s pupalkou?A v jaké formě ji aplikovat?
Není tady