Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 21. 3. 2011 22:18

Rendaa
♥------

Proč "musím" být na Facebooku?

"Ty nemáš profil na Facebooku?!?", tuto vyčítavou otázku mi již řeklo několik kamarádek, známých atd. Snad již od dětství nesnáším stádnost a snad právě proto se odmítám zapojit do "světa" nic nepřinášejících, povrchních diskuzí (kamarádka mě nechala náhlédnout, jak to tam chodí).  Najde se mezi vámi někdo další - nedotčený Facebookem? Napište, co si myslíte? Jo, mám ještě jeden velký problém a nevím, co s tím...netančím Zumbu..to jsem totálně out, co?....asi se sama dobrovolně půjdu postavit do kouta:D

Upravil(a) Rendaa (21. 3. 2011 22:22)

Není tady

#2 21. 3. 2011 22:33

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Re: Proč "musím" být na Facebooku?

Rendaa napsal(a):

"Ty nemáš profil na Facebooku?!?", tuto vyčítavou otázku mi již řeklo několik kamarádek, známých atd. Snad již od dětství nesnáším stádnost a snad právě proto se odmítám zapojit do "světa" nic nepřinášejících, povrchních diskuzí (kamarádka mě nechala náhlédnout, jak to tam chodí).  Najde se mezi vámi někdo další - nedotčený Facebookem? Napište, co si myslíte? Jo, mám ještě jeden velký problém a nevím, co s tím...netančím Zumbu..to jsem totálně out, co?....asi se sama dobrovolně půjdu postavit do kouta:D

Ahoj, taky netančím zumbu big_smile
Profil na FB mám. Hlavně kvůli kamarádům ze zahraničí a taky kvůli akcím, na které chodím. Většina pozvánek je právě přes FB. Já osobně jsem ráda, že FB je, alespoň tak mám možnost nějakého kontaktu s lidmi, kteří žijí daleko ode mě a záleží mi na nich. Taky jsem ráda, že "vidím", jak se jim daří.
Myslím, že rozhodnutí, zda být či nebýt na FB, je jen na tobě a ostatním do toho může být šumák wink
Jo, a ne každý, kdo je na FB, je fandou povrchních diskusí. smile

Není tady

#3 21. 3. 2011 23:09

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

Přesně tak - nejsi míň, ale ani víc, než kdokoli z těch, kdo jsou v něčem, čemkoli, jiní než ty - jsi to prostě TY.

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#4 22. 3. 2011 5:53

Sel
♥♥-----

Netančím zumbu a nemám profil na Facebooku a vůbec mně to netrápí. Taky jsem se podívala a jaksi jsem nenašla smysl těch plků tam. I když, jak píše sandra, to pro někoho může být jediný způsob, jak být v kontaktu s přáteli a známými.

Není tady

#5 22. 3. 2011 7:22

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

No, otázka je, kolik je ti let. Jestli 20, tak to je blbý, protože se vyčleňuješ ze skupiny svých vrstevníků a málokdo to unese, být jiný.
Mně je 51, také nemám profil na fejsbůku a zumbu rovněž netančím. Jenže v mé generaci je to celkem normální a tudíž s tím nemám absolutně žádný problém.

Není tady

#6 22. 3. 2011 7:32

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

No, mě je 41, zumbu netančím páč nemám sluch a na FB jsem. Jsem tam jen pro přátele - cca 30 lidí a proto, že mi nefunguje v práci ICQ a tudíž si se synem nutné věci píšu na chatu  místo telefonování. Takže asi tak.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#7 22. 3. 2011 8:00

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Je mi 40, zumbu netančím, na FB mám sice profil, ale nechodím tam, neupoutal mě.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#8 22. 3. 2011 8:21

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

je mi taky pres 40 let , zumbu netancim, profil na facebooku nemam a nebudu si ho delat. Muj manzel dostal dotaz od nejake prespritelkyne, vdana a dve deti, tohoto zneni:
Myslis, ze dela sex ve trech?
Myslis,ze plati za sex?
Myslis, ze je neverny?

To je tak akorat okolo puberty. ja nechapu . Jinak s prateli v zahranici se setkavam telefonem a nebo mailem. Nikdo jiny mi do toho necumi.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#9 22. 3. 2011 9:52

Tafa
♥------

Taky jsem facebooku neprišla zatím na chuť. Mám pocit že pořád dostávám informace, které mě nezajímají, o lidech, které neznám, a to i přes to, že mám omezený počet lidi, s kterými jsem spojena. Uniká mi zatím asi jeho hlavní smysl existence. Nebo jej možná jen nesprávně používám?

Není tady

#10 22. 3. 2011 11:41

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Profil na FB mám, ale jen proto, abych si pokecala s neteří a s kamarádkou, s nimiž se moc nevídám. V přátelích mám asi 20 lidí, stejně s nima netlachám, nebaví mě tlachat o tom, že ráno jsem se probudila, v poledne jsem se najedla a večer se dívala na televizi.  Podle mě to není nic světobornýho, navíc jsem četla, že dnes není IN být na FB, ale naopak je to out, IN je na FB nebýt.
Jo a zumbu jsem zkusila jednou, nic mi to nedalo. Kamarádka si tam "vyhodila koleno" a ta zumbo-instruktorka si nadělala takový taneční sestavy, že se to nedalo a většina lidí si hopsala podle sebe, takže efekt 0.
A je mi skoro 42

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#11 22. 3. 2011 17:01

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Profil na Facebooku nemam,nemam potrebu nekam davat svoje fotky a zverejnovat sve jmeno.Vidim v praci jak zamestnanci prochazi FB a smejou se tomu jako idioti.Je me 41 let

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#12 22. 3. 2011 23:33

Rendaa
♥------

Mě je 42, takže koukám, že jsme ve stejné věkové skupině.smile Zatím moc dík za názory, dámy. Ano, ano, "mluvíte/píšete" mi z duše. Taky mě ještě děsive točí ty neustále maily s pozvánkami od lidí, které vůbec neznám.  Díky i za podobné názory na Zumbu. stolt

Není tady

#13 23. 3. 2011 7:11

annie
♥♥♥♥♥♥-

Já profil na FB mám - mám jen třicet známých, zumbu jsem tančila jen dvakrát, ale baví mě, tak proč bych tam nešla? A připadám si naprosto normálně...
Tak nevím - asi si to každý vyřeší k obrazu svému, že? winklol

Není tady

#14 23. 3. 2011 9:22

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Zajimave tema... Zatim mam pocit, ze vetsina z vas jej sice asi ma - ale je pouziva jen v omezene mire... Abychom to mohli lip videt, tak nam Andrea P udelala anketu, kde jsou ruzne moznosti uvedeny. Kam patrite tedy vy?

Najdete ji zde:
http://novy.babinet.cz/showthread.php?t=2459

"Hate Cannot Drive Out Hate; Only Love Can Do That." M.L.King Jr.
"Jsa u moci, jsem si permanentně podezřelý." Václav Havel

Není tady

#15 23. 3. 2011 14:04

majkafa
Host

Ahoj, Juraj.
Hlasovať možu len členovia nejakých babinet klubov? Mne to hlasovať nepovolí.

#16 23. 3. 2011 14:44

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Hlasovat může kterýkoliv registrovaný uživatel na novém Babinetu, není to podmíněno žádným členstvím v klubu či podobně. Registrovaný proto, jelikož přispívat na fóra, jejichž součástí je i zmíněná anketa, můžou jen registrovaní uživatelé.

Díky moc všem, kdo se ankety i navazující diskuze zúčastní hjarta

Není tady

#17 23. 3. 2011 14:51

majkafa
Host

Ahá, tak asi proto, že anketa je na novém babinetu a tam já registrovaná nejsem. Nějak mě ten nový neláká.

#18 23. 3. 2011 15:07

Miluš
♥♥♥♥---

eremuruss napsal(a):

Profil na Facebooku nemam,nemam potrebu nekam davat svoje fotky a zverejnovat sve jmeno.

Mňa FB tiež neoslovil a asi z rovnakého dôvodu ako Erem. Na rozhovor s rodinou v ČR a inde vo svete používam ICQ a je to skvelá vymoženosť tejto doby. Ale moje deti majú nato iný názor, tešia sa z fotografií známych a priateľov, radi si tam zavesia i svoje, hlavne detí, z dovolenky a z párty. Je to vraj, akoby si prezerali albumy fotografií s priateľmi... smile

Není tady

#19 23. 3. 2011 15:56

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Přidávám se k těm, co FB mají, ovšem nepoužívají. Asi mi unikl jeho smysl. Zruším profil a bude klid, za chvíli stejně zapomenu heslo:-))

Není tady

#20 23. 3. 2011 18:07

javena
♥♥♥♥♥♥-

No, já asi proto, že jsem z generace podvojných pevných linek profil na FB nemám a nedávno to někoho úplně odrovnalo. big_smile Jak prej můžu žít. tongue
Pořád ještě dávám přednost reálným přátelům. Nedávno mě moc podrželi... možná proto, že jsou reální. smile

Není tady

#21 23. 3. 2011 19:45

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Ani mě FB neoslovil, jako dobrý komun. kanál mi slouží Skype, Zumbu jsem si bohužel nevyzkoušela  a stádnost mě v jejím případě neodrazuje.  Jen nevím, kolik minut bych to tempo ve svých 55+ vydržela big_smile

Není tady

#22 23. 3. 2011 22:26

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

FB mam dennodenne "na taliri" od svych dcer (ale nemam ani sajnu, co tam resej, pac jsem tam nidky ani "neklikla"), kvuli nim se ani nedostanu do sveho milovaneho a dokonaleho Babi, kdy zatouzim, zumba me pritahuje a az bude mit den aspon o pet hodin vice, urco na nu budu chodit...

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#23 24. 3. 2011 9:17

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Web

majkafa napsal(a):

Ahá, tak asi proto, že anketa je na novém babinetu a tam já registrovaná nejsem. Nějak mě ten nový neláká.

Ano, je to nas nedostatek, Majkafo, ze se na novy.babinet.cz musi registrovat znova, zatim se za to muzu jen omluvit... :-( Bohuzel anketa na techto puvodnich forech nejde zadat...

"Hate Cannot Drive Out Hate; Only Love Can Do That." M.L.King Jr.
"Jsa u moci, jsem si permanentně podezřelý." Václav Havel

Není tady

#24 30. 3. 2011 21:00

Vachu
♥♥♥♥♥--

Nemohu si pomoci - FB je fakt asi výmysl samotného ďábla - aby nám zkrátil žití na Zemi, aby nás připravil o drahocenný čas, zaměstnal neplodným plkáním, klikáním, atd... 
Je to nenormální, jak z TV a odevšak furt slyším odkazy na to, že více najdeme na FB ?!!!
dumbom

Není tady

#25 1. 4. 2011 17:16

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Proč ta nevraživost vůči Facebooku?
Dyk ten Facebook je jako celej internet. Jakej si ho kdo udělá a co na něm sleduje takovej ho má. Stačí si jen dobře vybírat koho si přidám mezi "přátele" a u jakých stránek odkliknu "to se mi líbí" abych odebíral jejich příspěvky.
Vždyť tam přece nemusíte mít dva tisíce "přátel" a mít havní stránku zasekanou výplodama duševních mrzáčků, různýma srdíčkama a podobnejma nablblostma. Nikdo vás nenutí sdílet záběry ze svýho obýváku s celým světem, když už je tam máte tak stačí jen nastavit komu je chcete ukázat a komu ne.

Já tam mám profily dva.......jeden pod svým jménem kde mám lidi který buď znám osobně a nebo sice jen virtuálně ale o kterých si myslím že bych neměl problém je zařadit mezi svoje přátele i v reálným životě.
No a druhej tam mám pod pseudonymem, kde to mám přesně naopak...... to je stoka kde jsou z 80% různí jedinci s více či méně znatelnou duševní poruchou. Takže tam mám vedle sebe "přátele" extrémě komunistického smýšlení, ekoteroristy, vesmírné lidi, Zdeňka Škromacha, člověka který každý den vykládá karty a vyhlašuje vypuknutí třetí světové války zhruba tak jednou za týden. Na pobavení docela dobrá věc ale nesmí se tam člověk dívat moc často aby nezískal dojem že takových lidí je většina smile

Takže podle mě je Facebook jen a jen takovej jakej ho chcete mít wink

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí