3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Seznámila jsem se před měsícem s jedním muem. Je, stejně jako já, svobodný, bezdětný a momentálně sám. Jezdíme spolu na výlety, povídáme si, máme společné zájmy i podobný pohled na ivot co je moc fajn. Ovem je tu jedna věc, řekl mi s upřímností jak to měl v předelých vztazích a s otevřeností mi řekl i o tom e ve dvou případech byl svým partnerkám nevěrný a e to bylo ve chvílích kdy tyto dva vztahy byly před zánikem a ji to neklapalo.. No a to je pro mě kámen úrazu. Je mi sympatický, jsem s ním ráda ale bojím e to je něvěrník který problémy s partnerkou řeí povyraením si s nějakou svoji kamarádkou a nebude to pro něj problém udělat to i ve vztahu semnou.
Vím e tady je kadá rada drahá ale já jsem docela rozpolcená, na jedné straně bych chtěla do toho vztahu s ním jít a na straně druhé se fakt bojím. Upřímně jsem mu řekla, e o tom co mi řekl přemýlím a jak to vnímám, byl hodně zklamaný, omlouval se, říkal e to co bylo, bylo v minulosti a e nyní chce plnohodnotný vztah a rodinu. Je to těké, věrnost je u mě ve vztahu hodně zásadní, vychází to ze zkuenosti z dětství kdy táta mámu podváděl a byly kvůli tomu doma neustále hádky. Po pravdě mám strach ale zárověň ta chemie mezi námi funguje a je mi s ním dobře. Jaký máte prosím názor na tuto situaci? Díky
Není tady
No a to je pro mě kámen úrazu. Je mi sympatický, jsem s ním ráda ale bojím e to je něvěrník který problémy s partnerkou řeí povyraením si s nějakou svoji kamarádkou a nebude to pro něj problém udělat to i ve vztahu semnou.
křepelko, on Ti ale řekl, e byl nevěrný a ve chvíli, kdy ten vztah u mířil stejně do kopru. To je něco jiného, ne e vztah spořádaně běel a byly v něm "jenom" nějaké problémy
A buď ráda, e ten pán je k Tobě alespoň upřímný. Jsou i takoví charakteři, kteří svojí nastávající partnerce tvrdí, jak s tou předelou zkusili, jaká to byla potvora, jak z nich třeba tahala peníze nebo jim byla nevěrná, jací oni byli laskaví, zneuívaní dobráci a nakonec nastávající zjistí, e toho pána bylo a je taky dost Nezdá se mi fér, aby byl někdo za upřímnost v tomhle směru potrestanej.
MMCH nevím, proč tak tvrdoíjně staví jako zásadní věc mezi partnery právě vzájemnou věrnost. Ta je sice důleitá, ale není podstatná: můe si najít člověka, který Ti sice bude věrný, ale na druhou stranu bude mít takové odpudivé vlastnosti, e od něj jetě ráda uteče. Na světě jsou toti jetě horí věci, ne samotná nevěra a buď ráda, e ses s nimi zatím natěstí nepotkala
Já mám názor na tuto situaci takový, e ten pán Ti na rovinu a poctivě řekl vechno o své minulosti, nic nezastíral a já bych neviděla ádnou překáku, která by bránila v tom, abych s ním la do vztahu. Nějakou vadu máme holt kadý a pokud bys hledala programově věrného partnera, mohlo by se Ti také stát, e bys tak dlouho vybírala, a bys přebrala Abys nenarazila na programového proutníka, který by ohledně své věrnosti lhal, a by se mu od pusy práilo a za pár let by Tě podváděl na kadém kroku s kadou sukní
Není tady
křepelka napsal(a):
Jaký máte prosím názor na tuto situaci? Díky
... čo bolo to bolo a terazky...
Není tady
Myslím, e kámen úrazu je v této tvé větě, křepelko:
Je to těké, věrnost je u mě ve vztahu hodně zásadní,...
Změň tohle. Změň ten přístup - zásadní a nikdy jinak a ne a ne.
Protoe tak to v naem ivotě funguje. Co zásadně odmítáme, to si vlastně sami přitahujeme, abychom se naučili.
Kdy tohle nebude nijak řeit a bude svému partnerovi věřit a nebude rozebírat věra - nevěra, prostě se k tomu postaví s lehkostí, neříkám, e se to nemůe stát, ale nebude si to přitahovat jako lekci.
Ale tento postoj musí vycházet z tvého nitra. Podvědomí pozná, jestli ho nechce "jenom oidit", jestli je to opravdové.
Rozeber si v sobě nebo třeba s pomocí psychologa, e ti tento problém vznikl v dětství v souvislosti s rodiči. e ty nejsi tvá maminka a partner není tvůj tatínek.
Kdy to nevyřeí v sobě teď, bude se ti to opakovat. Třeba s nevěrnými partnery... Dokud tuto lekci nezvládne.
Drím ti palce.
Vím, o čem mluvím, taky byla kdysi věrnost pro mě hodně zásadní. A dokud jsem nedostala nakopáno, kdy nelo po dobrém změnit lpění na zásadě.
Snad jsem to napsala srozumitelně. Pro mě změna postoje neznamená, e bych teď věrnost "odmítala", jen na ní nelpím. Není to to nejdůleitějí ve vztahu.
Byl k tobě upřímný. Moná i on sám má něco nevyřeeno v sobě, třeba způsob řeení problémů ve svém vztahu. Třeba by taky chtěl řeit problém ve vztahu jinak, ne útěkem, učí se to, pracuje na tom. Kdy ti to řekl. Nechtěj, aby litoval, e ti to řekl. Taky nemusel.
Kdy budete chtít, zvládnete to.
Drím vám palce.
Straně moc děkuju za vae názory. Já jsem nad tím v noci přemýlela a ten problém je na mojí straně! Jednak patná zkuenost z dětství a pak taky jetě jedna věc. Mám psychiatrický problém se kterým se léčím několik let. Mám přehnanou a zničující obavu o své zdraví, bojím se nemocí. Doted to bylo docela dobré, pod vlivem léků to zvládám a u ten strach je jen minimální a dá se s tím dobře ít ale z toho co mi on řekl mám strach. Mám podvědomě strach e něco chytnu, e mě nakazí apod. A to je ten hlavní problém, mnohem větí ne samotný fakt e byl nevěrný. Ale co s tím, přece ho nemůu poslat na vyetření to uteče on ode mě:-))). Achjo.....................
Není tady
křepelko, chodí sice k psychiatrovi, ale zkus to jetě řeit s nějakým dobrým psychologem.
křepelka napsal(a):
Straně moc děkuju za vae názory. Já jsem nad tím v noci přemýlela a ten problém je na mojí straně! Jednak patná zkuenost z dětství a pak taky jetě jedna věc. Mám psychiatrický problém se kterým se léčím několik let. Mám přehnanou a zničující obavu o své zdraví, bojím se nemocí. Doted to bylo docela dobré, pod vlivem léků to zvládám a u ten strach je jen minimální a dá se s tím dobře ít ale z toho co mi on řekl mám strach. Mám podvědomě strach e něco chytnu, e mě nakazí apod. A to je ten hlavní problém, mnohem větí ne samotný fakt e byl nevěrný. Ale co s tím, přece ho nemůu poslat na vyetření to uteče on ode mě:-))). Achjo.....................
křepelko, já bych se přimlouvala té za to, abys svůj problém řeila jetě s psychologem.
MMCH jak se chrání Ty sama? Nechala ses u naočkovat proti rakovině děloního čípku a genitálním bradavicím, kdy u dbá tak úzkostně o své vnitřní zdraví?!? Kdyby Tvůj potencionální partner toti "chytil" cokoliv, velice záhy by to zjistil a projevené obtíe by ho zavedly do lékařské ordinace, ale to, e je přenaečem viru HPV by poznal jen těko.
Pokud trpí úzkostným strachem z pohlavně přenosných nemocí, nevyaduj po partnerovi zbytečné lékařské vyetření jetě předtím, ne spolu začnete sexuálně ít a vezmi svůj osud do svých vlastních rukou tím, e si nechá aplikovat alespoň ten SILGARD, co je vakcína proti viru HPV. Vechno ostatní, kromě HPV a HIV je poměrně snadno léčitelná záleitost a mnoha sexuálně přenosným nemocem se dá předcházet pouíváním pánské ochrany
Myslím si, e bát se sexuálního sblíení s mui jenom díky tomu, e bys Ti "mohl" být nevěrný a Ty bys od něj "mohla" něco chytnout je dost nepříjemné a ničí to ivot hlavně Tobě. To je toté, jako bys byla v dětství svědkem dopravní nehody a v dospělosti ses bála cestovat autem, létat letadlem a vůbec cestovat vemi dopravními prostředky. Taky by Ti tenhle postoj velmi znepříjemňoval ivot a natolik, e bys ila uzavřena mezi čtyřmi stěnami a pokud bys svůj ivot chtěla alespoň trochu zkvalitnit, pomoci odborníka by ses nevyhnula.
Drím palce
Není tady
tyhle strachy to je fakt hrozné břímě. snaím se to řeit s psycholokou, docházím k ní pravidelně ale kdy jsem ji zrovna pověděla o těch mých obavách z nemocí a e a si někoho najdu budu se obávat e od něj něco chytnu tak mi moc nepomohla, jen se smála e tohle jetě nezaila:-((. Snaím se s tím bojovat ale kdo to má tak ví co to je někdy za hrozná muka. Ale nevzdávám to a bojuju s tím jak se dá.
A jinak se přiznávám e tu vakcínu proti rakovině děloního čípku jsem si aplikovat zatím nenechala:-(.
Není tady
Řekla bych, e to nebylo od paní psycholoky moc profesionální, ale neznám vechny okolnosti.
S tím očkováním, osobně bych se takhle očkovat nedávala a nedala jsem ani svou dceru. Nemyslím si, e by to bylo dostatečně odzkouené očkování.
Kiara napsal(a):
MMCH nevím, proč tak tvrdoíjně staví jako zásadní věc mezi partnery právě vzájemnou věrnost. Ta je sice důleitá, ale není podstatná: můe si najít člověka, který Ti sice bude věrný, ale na druhou stranu bude mít takové odpudivé vlastnosti, e od něj jetě ráda uteče. Na světě jsou toti jetě horí věci, ne samotná nevěra a buď ráda, e ses s nimi zatím natěstí nepotkala
Tak s tím teda já taky nesouhlasím! Taky beru věrnost za něco, co je na přední příčce. Take v tomto zakladatelku tohoto vlákna chápu.
Není tady
majkafo, my jsme nai dceru očkovat nechali a dobře jsme udělali.
Znám případ mladé dívčiny, která nebyla včas naočkována a dnes má problémy s nálezem na děloním čípku, prý těsně souvisejícím s virem HPV. Mně osobně zemřela babička na rakovinu enských orgánů, take na základě svých vlastních zkueností říkám očkování "ANO"
Já očkovaná nejsem, protoe u en ve věku 40++ u očkování tak trochu postrádá význam
A jinak s Tebou souhlasím, e jednání paní psycholoky mělo daleko k profesionalitě
Není tady
Křepelko, podobnou věc jsem dost řeila v měm minulém vztahu. Můj přítel byl z rodiny, kde otec byl (a dodnes je) dost velký záletník a já jsem se neustále trápila tím, zda i můj přítel takový bude. Nakonec jsme se rozeli - ale z uplne jinych duvodu. Ted jsem s pritelem, ktery je jiz starsi a jeho pohled na zivot mi otevrel oci. Nema cenu se TED trapit kvuli vecem, ktere nemuzes ovlivnit a ktere se MOZNA v budoucnu stanou. Zij ted a tedy, a jestli je to fajn, tak je to skvele a nekaz si to strachem o to, co bude...
Není tady
Křepelko, já nechápu, proč by od tebe měl utéct, kdy ho poádá o vyetření.
Základní věci (HIV/sifilis atd.) se dají vzít z krve, je to raz dva, stačí se domluvit s obvoďákem. ijeme ve 21. století a pokud nejste navzájem svoji první partneři, tak mě to připadá celkem normální, e se necháte OBA vyetřit.
Vdy to příteli podej hezky, ale přesně tak, jak to je: "mám přehnané obavy z nemocí, léčím se s tím, psycholoka mi pomáhá, ale pořád bojuju. Straně by mi pomohlo, kdybychom se oba nechali vyetřit, budu mít mnohem víc klidu a budu se na nae milování těit, místo abych se ho bála. Není to tvůj problém, ale můj a já tě prosím, abys mi s ním pomohl".
Není tady
moc vám vem děkuju za názory. včera jsme o tom mluvili, já jsem mu řekla e do toho vztahu chci jít, e on mi za to stojí ale e zároveň mám i obavy a e si to musím v sobě nějak zpracovat. Chápal mě a řekl e s minulostí nic moc udělat nemůe a e teď je ve věku e u chce plnohodnotný vztah a rodinu a e semnou si tohle vechno umí představit. Kdy jsem s ním je to krásné, je to prostě zamilovanost a já se budu snait dělat ve proto abych ty mylenky aspon utlumila. I kdy musím říct e ve středu mi paní psycholoka řekla e to nevidí růově a e se obává e ty mylenky mě převálcují (pozitivní e:-)).
Jinak včera jsme se bavili o vyetření na pohl.nemoci a souhlasil s tím e se nechá vyetřit (a já taky).Tak uvidíme:-)
Není tady
křepelko, to je hezká zpráva. Dík, e ses o ni podělila.
Drím vám palce.
Jen jetě rada do budoucna - pracuj dál na svých blocích s dobrým psychologem. Ony se za čas zase vyvalí, kdy je nebude mít zpracované. Mám s tím zkuenost.
Neutlumuj mylenky, aby tě to nedohnalo. Kdy to bude mít zpracované, přijaté, srovnané v sobě, mylenky nebudou. Je to běh na dlouhou tra, ale od toho jsme myslím tady na světě, abychom se sebou pracovali a "vedli sami sebe k lepím zítřkům". Neumím to lépe vyjádřit slovy.
Tvá psycholoka má zvlátní přístup. Teko to dle pár vět "posoudit", ale já bych zřejmě psycholoku měnila. Já jsem měnila, ne jsem nala tu "pravou" pro mě.
Upravil(a) majkafa (25. 3. 2011 9:56)
křepelko, to jsem ráda
A tu psycholoku bych na Tvém místě také raději změnila. U jenom proto, e některé její reakce na obavy svých klientů nesvědčí zrovna moc o velké profesionalitě
Není tady