|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Tak nás dostihla poprvé v jeho životě nemoc
Ale je to pekelné. Už skoro dva dny má horečky 38 a výš (max. 38,9). Do toho máme rýmečku, občas si zakašle. Začínám uvažovat, že pokud horečka do zítřka neustoupí, tak si zajedeme na pohotovost. Tuto noc vůbec nespal, byl protivný, plakal, celý hořel. Vůbec nevím, jak se horečky zbavit. Zábaly se mi nechtějí dělat, protože mi na to přijde moc malý (10měsíců). Tak mu balíme nožičky do vody s octem a trošku to kleslo (37,9). Děsím se další noci, neustále pláče, z čehož vyplívá, že horečka mu okamžitě letí nahoru :-( Aaaach jo, co s tím :-((( Budí se i přes den po dvaceti minutách a já si už nevím rady, jak mu pomoct. Paralenové čípky nepomáhají, máme Ibalgin kapičky, Nurofen a horečky ho stále budí. Je nevyspalý a já s přítelem také :-(((
Není tady
Romy pokud to neustoupí určitě sním zajeď zítra na tu pohotovost. Kdoví co mu je broučkovi a u mudr. jste byly?
Nám teda zábaly pomohly ato jsme byly asi tak tak stejně staří , i když jsem to špátně snášela já hlavně ten pláč, ale zabralo to a nebo okoupat ve vlažné vodě a jak často dáváš ty čípky a střídíš je s něčím? A hlavně má dostatek tekutin? Nám zabraly čípky v kombinaci paralen a nurofen po 6 hod., sirupy mě malá vždycky vyblinkala.
Není tady
Luci horečkovala minulý víkend. Začalo to ve čtvrtek navečer, dávala jsem Panadol. Žádný kašel ani rýma. V pátek jsem k Dr nešla, protože jí opravdu nic nebylo. Když horečka klesla, tak byla schopná si i chvíli hrát. Sobota byla kritická, to měla vysokou horečku a byla úplně apatická... Vždy do doby než zabral ten Panadol. V neděli dopoledne už jen zvýšená tepl a odpoledne bylo po horečkách i teplotách..
Čekám, jestli se osype - pak by to signalizovalo šestou nemoc, ale zatím se neosypala. Od neděle už je to pátý den. Takže opravdu nevím co jí bylo.
Já dávala obklady na zápěstí a na čelo. Když jí bylo nejhůř, vůbec neprotestovala, asi jí to bylo příjemné. Po tom horečka vždy klesla pod 38. A viditelně se jí ulevilo.
Není tady
Šišulajda napsal(a):
Romy pokud to neustoupí určitě sním zajeď zítra na tu pohotovost. Kdoví co mu je broučkovi a u mudr. jste byly?
Nám teda zábaly pomohly ato jsme byly asi tak tak stejně staří , i když jsem to špátně snášela já hlavně ten pláč, ale zabralo to a nebo okoupat ve vlažné vodě a jak často dáváš ty čípky a střídíš je s něčím? A hlavně má dostatek tekutin? Nám zabraly čípky v kombinaci paralen a nurofen po 6 hod., sirupy mě malá vždycky vyblinkala.
U doktorky jsme ještě nebyli, její ochota se na nás podívat mě odradila a při nejhorším bych jela zítra do Brna k doktorovi. Tajně doufám, že to ustoupí. Pít moc nechce a to je to, co mě nervuje. Kojím stále a ani to prso moc nechce. Ale já se mu to vždy snažím vnutit, aby alespoň něco do sebe dostal. Piškotky mu dávám namočené v čaji. Večer uvidím jak bude reagovat na kaši. Střídám paralenové čípky s ibalginovým sirupkem. Děsím se další noci, co se bude dít. Minulou noc byl úplně mokrý :-(((((( I mě napadlo do vlažné sprchy, ale nakonec jsem tento nápad zavrhla. :-(
Není tady
oskárka25 napsal(a):
Luci horečkovala minulý víkend. Začalo to ve čtvrtek navečer, dávala jsem Panadol. Žádný kašel ani rýma. V pátek jsem k Dr nešla, protože jí opravdu nic nebylo. Když horečka klesla, tak byla schopná si i chvíli hrát. Sobota byla kritická, to měla vysokou horečku a byla úplně apatická... Vždy do doby než zabral ten Panadol. V neděli dopoledne už jen zvýšená tepl a odpoledne bylo po horečkách i teplotách..
Čekám, jestli se osype - pak by to signalizovalo šestou nemoc, ale zatím se neosypala. Od neděle už je to pátý den. Takže opravdu nevím co jí bylo.
Já dávala obklady na zápěstí a na čelo. Když jí bylo nejhůř, vůbec neprotestovala, asi jí to bylo příjemné. Po tom horečka vždy klesla pod 38. A viditelně se jí ulevilo.
A nemohly jste to mít od zoubků? Mě ty zoubky taky napadly, ale jak mu začal téct sopílek a trošku pokašlávat, tak jsem to zavrhla. :-( Taky tajně doufám, že dnes i včera byly horečky, a že zítra bude po všem. A taky ti takhle špatně spala? On je totiž už protivnej i z toho, že je nevyspalý, mimo to, že se o něj pokouší nějaká nemoc :-( Je to hrozný, myslela jsem si, že když kojím, že nic takového nás "nemůže" potkat. Nebo pokud, tak v nějaké menší míře, ale tohle je fakt moc :-( Ačkoliv teď mě tahá za šňůru od noťasu. Mívá takové návaly, jednou je v pohodě,směje se, ale do desíti vteřin vypukne v obrovský pláč a je po náladě. Nevím, co s ním, nosím ho, dělám mu první poslední a nic nezabírá - je to taková bezmoc :-(((
Není tady
My už máme 6 zůbů - 4 nahoře a 2 dole a ty další 2 dole se zatím neklubou. Takže zuby jsem zavrhla. Každopádně my to zvládly bez doktorky, ale až půjdeme do poradny, tak jí o tom řeknu. Spala hodně špatně. Přes den většinou jen na ruce, takže jsem seděla a nic jsem nedělala a ona mi ležela v náručí.
Před 14 dny jsem přestala kojit, takže jsem jí dávala na jídlo jen UM a trochu masozeleniny. Chut naštěstí nepřestala mít a večer dostala řídkou kaši do flašky. Takže jsem se snažila taky co nejvíc tekutin.
Není tady
Holky Nikolka měla taky minulý týden 3dny horeky a ani neměla rýmu a kašel. Když jsem volala mudr. naštěstí ji máme hodně ochotnou tak říkala že ji jen dávat čípky a určitě to přestane a pokud začne kašlat a nebo soplit tak máme dojet , ale naštěstí nic a to je už skoro týden. Říkala že teď řádí znovu chřipky , ale jen těma horečkama.
Vidíš Romy a nemá ty zoubečky a spinká sváma v postely ? A pokoušej se mu dát hodně pít to je nejdůležitější stačí i otírat kapesníkem pusinku , ale raději po lžičkách čaj vlažný, jídlo mu moc nenuť pokud nechce. Mi měly taky šestou nemoc ale to byla Nikča malá asi kolem 6-7měsíců.
Není tady
Já dělala první zábaly,když měl 4.měsíce,bylo to po první Hexe,protože hned po očkování musel chytit nějakou virozu-to měl teploty lehce nad 39!! Další zábaly jsem dělala v 8.měsících-to měl skoro 4.dny od 38,5 do 40,1 !!!To jsem dávala i Rectodelt.No a pak se mi osypal a byl bez teplot-šestá nemoc.
Já myslím,že je lepší udělat zábal(je to teda hrozný!!!) ,ale lepší to srazit zábalem,než by se mělo něco stát.
Zábaly dělám až je teplota nad 39,jinak jen čípky.
Ale raděj zajdi k doktorovi.Držím palečky ať máte klidnou noc bez teplot 
Není tady
Moc všem děkuji za příspěvky. Teď jsem ho dala spát a mám z následující noci sevřený žaludek. Už i z toho, že mě teď doslova překvapil. Normálně jsem mu nachystala jeho snad nejoblíbenější pochutinu, za kterou by si i sám došel, i když ještě nechodí, ale ta chuť by byla silnější. :-) Takže jsem se přiblížila s kašičkou a on mi ji začal ručičkama odstrkovat, no tím mě dorazil. Takže si jednou potáhl z prsa a šel spát :-( Takže teď ho nejspíš bude budit mimojiné i hlad :-( Za dnešek teda nesnědl téměř nic :-( Ach jo, to je takové trápeníčko :-( Klidně ať má rýmu, ať kašle, jen ať jdou ty pitomý horečky už pryč!!!!!!!!!!!!!!!!! Teď před spaním teda opět zvýšená 38,1 :-( Ale to je ještě krásné číslo :-) V noci budou jiná čísla - je mi to jasné :-(
Není tady
Romčo, nevím jestli tě uklidním, ale my teď taky měly vysoké teploty. A trvalo to týden. ke konci už třeba celý den nic a pak to najednou vylítlo ke 39. Paralenový čípky nezabíraly, dostávala je po 4 hodinách, aby to aspoň trochu zabralo, pak jsme kombinovaly se sirupem Nurofen. No a taky noc moc. Doktorka řekla, že teď řádí ošklivé chřipky, radši jsme daly i moč, naštěstí OK. Teď už teploty nejsou, ale začala kašlat a trochu má i rýmu. No a moje mamka to má podobně od stejné doby. A já už kašlu 14dní.
Takkže hlavu vzhůru, hlavně se snaž aby neměl studené ruce a nohy. Třeba u nás je to dost problém, vždycky při teplotě nad 38 má studený nohy jak pes. To se pak nemůžou dělat zábaly. Jinak já dělala zábaly, který pomáhaly na 10 minut navázat na kotníčky a zápěstí mokrý kapesníky. To mi ani nepřijde tak moc drastický.
Přeju, aby bylo brzo lépe. 
Není tady
hanuscb napsal(a):
Romčo, nevím jestli tě uklidním, ale my teď taky měly vysoké teploty. A trvalo to týden. ke konci už třeba celý den nic a pak to najednou vylítlo ke 39. Paralenový čípky nezabíraly, dostávala je po 4 hodinách, aby to aspoň trochu zabralo, pak jsme kombinovaly se sirupem Nurofen. No a taky noc moc. Doktorka řekla, že teď řádí ošklivé chřipky, radši jsme daly i moč, naštěstí OK. Teď už teploty nejsou, ale začala kašlat a trochu má i rýmu. No a moje mamka to má podobně od stejné doby. A já už kašlu 14dní.
Takkže hlavu vzhůru, hlavně se snaž aby neměl studené ruce a nohy. Třeba u nás je to dost problém, vždycky při teplotě nad 38 má studený nohy jak pes. To se pak nemůžou dělat zábaly. Jinak já dělala zábaly, který pomáhaly na 10 minut navázat na kotníčky a zápěstí mokrý kapesníky. To mi ani nepřijde tak moc drastický.
Přeju, aby bylo brzo lépe.
Děkuji moc, zábal na nožičky jsem také dělala. Já teda o tomhle zábalu nikdy neslyšela, ale zabralo to. Na chvíli :-) Ponožky vymáchat ve vodě s octem a nasadit malému na nožičky, zabalit do sáčku a na to třeba plínu :-) Studené ručičky i nožičky teď navečer měl. To je problém? Nebo jen v případě, kdybych chtěla dělat zábal. Měl ty ručičky i nožičky úplně ledové. Ale zdá se mi ten váš případ dost podobný mému, jen doufám, že týden to trvat nebude. A doktorka vám nenabídla, že by vám dala antibiotika. Mně do telefonu říkala, že maximálně co pro něj může udělat je předepsat mu antibiotika. :-(
Není tady

Romi při studených končetinách se zábaly dávat nesmějí. Už tak jsou ty nožičky odkrvené a ten studený zábal by nebyl účinný. Spíš naopak.
Já jsem s Danym horečku vynášela v šátku. Dávala jsem mu na střídačku Paralen s Nurofenem a pořád jsme ho měla na sobě v šátku. Jinak totiž nespal. A asi jsem mu to pomohla vypotit. Ale už kvůli tomu , že spal, jsem to ty čtyři noci vydržela a dospávala jsem to s ním přes den po půl hodinách
Není tady
Holky, já se teď dočetla na internetu o těch křečích při horečkách a strašně se bojím, aby je neměl :-( Protože s tím pitím dost bojujeme. Setkala jste se s tím některá? A jak dlouho u vás přetrvávaly ty horečky?
Není tady

Mně kdysi na pohotovosti dr poradila a nedávno to říkali i někde v televizi, že je dobré dávat studené obklady do třísel. Jsou tam velké tepny, tak se tělo dobře ochlazuje. A myslím, že by bylo v pořádku to dělat i při těch studených končetinách. Jinak třeba dám prcka do vany s mírně teplou vodou a sprchou připouštím a pod hladinou ošplíchávám studenější, myslím, že to není takový šok. Ty octové ponožky jsou fajn, jen já je nebalila, nechávala volně, nožky jen podložené ručníkem.
Tak ať je brzy líp.
Není tady

Některý dr píše při horečce Diazpam jako prevenci proti křečím, nejstaršímu jsem ho dávala, když měl kdysi čtyřicítky. Jinak mi děti dost horečkují, ale křeče naštěstí neměl žádný.
Není tady
teodora napsal(a):
Některý dr píše při horečce Diazpam jako prevenci proti křečím, nejstaršímu jsem ho dávala, když měl kdysi čtyřicítky. Jinak mi děti dost horečkují, ale křeče naštěstí neměl žádný.
A pili ti v horečkám dostatečně? Já totiž s tímhle docela bojuji. :-( Čaj vůbec a prso občas, ale tam se už toho mlíčka tolik netvoří. Nebo nevím :-((
Není tady
romca999 napsal(a):
Holky, já se teď dočetla na internetu o těch křečích při horečkách a strašně se bojím, aby je neměl :-( Protože s tím pitím dost bojujeme. Setkala jste se s tím některá? A jak dlouho u vás přetrvávaly ty horečky?
Právě proto jsem dávala ten Rectodelt-protože těch křečí se hrozně bojím.
Není tady
Febrilní křeče jsou dost ošklivý. Od nás je měl Pavlínky Štěpánek, pak byli v nemocnici. Vždycky volat rychlou. Jen pro info vkládám a snad se s tím nikdy nesetkáme:
http://www.vitalia.cz/specialy/zasady-p … ce-u-deti/
Není tady

romca999 napsal(a):
A pili ti v horečkám dostatečně? Já totiž s tímhle docela bojuji. :-( Čaj vůbec a prso občas, ale tam se už toho mlíčka tolik netvoří. Nebo nevím :-((
Romco, nepili, pití je u nás neustálý boj, obzvlášť prostřední pil vždy málo a pokud bylo horko nebo onemocněl, přestal úplně. Rvu to do nich lžičkou odměrkou od nurofenu, střídám hrníčky, flašky čajíky a šťávičky. Kdyby bylo zle, radši jeď do nemocnice, ty kapačky s takhle malým ještě nejsou tak strašné.
Není tady
Romčo, pokud se to nezlepší, určitě jeď zítra na pohotovost, případně, když uvidíš, že je malej apatickej, prostě špatnej, jeď okamžitě do nemocnice. Už pro tvůj klid.
Není tady
martina33 napsal(a):
Romčo, pokud se to nezlepší, určitě jeď zítra na pohotovost, případně, když uvidíš, že je malej apatickej, prostě špatnej, jeď okamžitě do nemocnice. Už pro tvůj klid.
Teď se vzbudil a teplota NEBYLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale co není může ještě v průběhu noci být. A pokud bude - zítra stoprocentně jedeme. Začínám už totiž mít výčitky, že jsem nejela někam už dnes! :-((((((((((((
Není tady
A-N-Y 1 napsal(a):
romca999 napsal(a):
Právě proto jsem dávala ten Rectodelt-protože těch křečí se hrozně bojím.
Hned zítra pro něj letím do lékárny, i kdyby už teploty neměl, tak ať mám pro jistotu něco doma!!! Děkuji moc za radu! Doufám, že noc proběhne v pohodě a HLAVNĚ bez křečí :-(
Není tady
A-N-Y 1 napsal(a):
Rectodelt je pouze na předpis!
Tak to naprosto mění situaci - škoda :-( Ale pokud pojedeme k dr, tak si to nechám předepsat.
Není tady