6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
holky, nakukuju na Blíženku, jak daleko už je no a musím reagovat - sice je malá na světě cca 2 týdny, ale i když občas fakt padám na hubu (Dorča dostala v pátek večer vysoké horečky, je z toho angína, Anežku docela trápí bříško atd.), subjektivně mám pocit, že je mi líp než na konci těhu (resp. než od té doby, co mi víc vylezlo břicho a já přestala být normálně pohyblivá )... Naštěstí teda Dorča nijak nežárlí a když už, tak se to spíš projevuje vůči mně, že zkouší, co si může dovolit, vyžaduje pozornost atd., ale tak v normě, žádné extrémy a vůči Áni je hrozně hodná, jak ji chvilku nevidí, už se po ní ptá atd... ale ten konec těhu byl fakt mazec - občas jsem se nemohla už ani pohnout, teď v klidu zvládám zas aktivity i s DOrčou, když Anežka spí, i takové blbosti jako je úklid atd. se bez břicha zvládají dobře a sama se cítím líp, než ve stavu velryby vyplavené na souš takže věřím, žei u Tebe bude prostě líp ale upřímně, před porodem jsem se docela děsila, jak to budu všechno zvládat atd...
jinak přeji moc pohodový konec těhu a žádné komplikace!!!! (a samozřejmě rychlý a bezbolestný porod )
Speedy a Tobě hrozně moc gratuluju k těhu, ať je všechno OK!!!
Není tady
Jee, Leni, diky moc! Fakt pomaha tohle cist!
Dodatecne velka gratulace ke druhe holcicce!!!
A jaky byl u Tebe porod? Uz jsme se ptala Ronji, pak jsem hledala chvilku slohovku, ale nenasla jsem a priznam se, ze moc nemam cas..., ale moc me zajima, jestli to byla vetsi rychlovka nez poprve...
Drz se a diky!!
Není tady
Koukám, co Suny? Že by se už napouštěla porodní vana
Blíženko, ty by si prostě měla dostat metál, Evička tě opravdu zkouší, to bych nevydržela ani omylem..
Zuzi, s nestíhačkou chápu, u nás je to taky tak... nechápu jak za 5 dní nepřítomnosti může ten plevel tak narůst, jahody ani nevidím.. Naštěstí můj drahý prý 2x zalíval, tak to všechno nepomřelo Jak si dopadla s bylinkama, zasadilas je? S tím vypnutím dětí na týden, dva máš úplnou pravdu, sem se zasmála Mě to tak naštěstí funguje s babičkama, že když už toho mám plný brejle a začínám být protivná, tak šupnu Domču přes noc k babičce a je to úleva jako blázen. Teď v Rožnově jsem si taky krásně odpočala, mamča byla pořád s Domčou, nebo i oběma klukama venku a já se vyloženě flákala, spala, byla na masážích, no fakt lahoda!
Můj drahý jel na hokej do Bratislavy, tak jsem zvědavá kdy dorazí, nemůžu pořádně spát, dokud není doma a u nás bohužel ranní budíček jako u Speedy - 5:30 a úsměv od ucha k uchu a připraven si hrát
Len, vydrž, za chvíli holky z ječícího období vyrostou a bude líp.. a rýmu máme taky všichni, je to z toho střídání teplot myslím..
Jo a Blíženko, souhlasím se Zuzkou a s Lenčou B., to těhotenství bylo určitě horší než teď.. vadí mi v podstatě jenom to brzké vstávání, jinak spokojenost.. samo bude hůř až pídě poleze, ale to už zase Domík pošupajdí do školky :-) a já se konečně snad dospím
Dneska jsem vyfasovala žádanky na vyšetření břicha, kvůli těm mým bolestem, utz bude v pohodě, ale 20. jdu polykat hadičku, tak nevím teda.. :-(
Upravil(a) Lucule (9. 5. 2011 22:24)
Není tady
No ja mam prave pocit (a mela jsem to i pri minulym tehotenstvi), ze tady ty finalni tydny nejsou tak desny.. Dnes jsem treba pri uspavani Evy uz nevedela, jak si k te postylce sednout, mimco tlacilo jak blazen a sezeni na zemi tomu fakt moc nepomahalo, ale obecne nemam pocit, ze by to bylo az tak k nepreziti.. tak proto si rikam, ze bdue spis hur nez lip, protoze ted tak desne neni (kdyby teda Eva tak nejecela..).
Kdo se budi tak brzy? Mladsi nebo starsi? Eva vstava po sedme, nekdy az k osme, ale taky usina pred desatou.. Tak tezko rict, co je lepsi..
Polykani hadicky asi nebude nic moc, ale Lucul, kdo zazil porod, jen tak neco ho neprekvapi, ne? Drz se a hlavne at jsou vysledky v poradku!!!!!!
Dnes byla Eva docela v pohode, zachvat mela jen pred a po polednim spani, jinak celej den hodna a to je takova parada.. Ne ze bych nebyla po celym dni unavena, ale je to proste uplne o necem jinym, nez kdyz jsem vyflusla z toho vecnyho revu...
Jo a od Suny jsem dostala dnes mail, takze vana je jeste asi vypustena
Musim si podle jejiho metriku spocitat, na kdy ji vychazi 38+5.... Kdyby chtelo i dalsi dite zachovat tradici.. , at vime, kdy to cekat
Není tady
Blíženko - souhlas s holkama, to těhu je ke konci hodně vyčerpávající, po porodu bude určitě líp! Když si vzpomenu na sebe, jak už jsem ke konci nemohla vůbec nic, tak ten porod byl fakt úleva. S se pak brzo zžijete a bude to v pohodě, neboj
Zuzi - představa zmáčknutí nějakýho čudlíku a vypnutí dětí mě taky pobavila - sakra, proč to ještě nikdo nevymyslel?
Luci - tak to je fajn, že máš možnost takhle vypnout, to pak člověk jde hned s větší chutí do dalšího "boje" U nás teda toto bohužel moc nefunguje - vždyť my jsme byli poprvé bez holek přes noc až minulou sobotu, tj. po pěti letech!!! Závidím i tu školku, já si to s oběma zaráz užila až do Eliščiných 4 a půl let, to byl fakt očistec
Jo, Blíženko - ještě jsem ti chtěla napsat - byli jsme teď nedávno u té léčitelky i s Eliškou, tak ji proklepla a aniž by něco od nás věděla o tom, jaká Eliška je, tak zjistila, že je fakt strašně přecitlivělá a vůbec taková nervově labilní a dala nám na to nějaký tabletky s hořčíkem - prý by se to mělo srovnat. Tak jsem ti to jenom chtěla napsat, třeba by to Evičce taky v jejích náladách pomohlo Eliška je sice teď už v pohodě, ale lituju, že jsem to nevěděla třeba už před 3 rokama, protože jestli by to mělo opravdu nějaký účinek už tenkrát, tak jsem si mohla ušetřit spoustu nervů
Není tady
Ty brďo, na Suny jsem teda zvědavá, jestli to bude fakt už v pátek!
Není tady
Teda, Len! A jaky tabletky to jsou? Na to se fakt zeptam nebo zapatram na netu, jestli ji to nemuze uskodit, rozhodne do ni nejakej horcik zacnu cpat..
Ono je to i v prirodich zdrojich, ale vzhledem k tomu, jak narocny je do ni cokoliv, co se jidla tyce, dostat, asi bych fakt volila nejakou jinou cestu.. Za zkousku to rozhodne stoji!!!!!
Tak ja fakt doufam, ze to po porodu nebude o moc horsi.. je to divny, ale clovek skoro lituje, ze se neciti nejak extra zle ted na konci tehotenstvi.., ze by byla vetsi nadeje, ze bude lip a ne hur Ale ono se to za ten mesic a pul, co mam jeste pred sebou, muze zhorsit. Treba dnes navecer jsem zacala "pajdat" na jednu nohu.., nevim proc, ale fakt lezu jak duchodkyne..nic me neboli, ale telo si o tento zpusob pohybu rika, tak se tam mimco asi nejak divne posunulo nebo co..
Není tady
Blížu, starší chodí spát kolem 9, dneska až před desátou.. vstává v půl 7, 7. Ale zase spí po obědě 2, spíš 3 hodiny (díky Bohu). Malej vstává o půl 6 a spát jde na noc cca v 8, usíná sám v postýlce . Já to teda ale ráno nikdy nevzdávám, neexistuje síla, která by mě v tu dobu dostala z postele.. takže si povídáme a někdy ještě zabere a hoďku podřimujeme. Pak ho vzbudí samo ten starší opičák..
Není tady
Blíženko - je to tohle http://www.prozdravi.cz/fin-magnesacaps-100-tbl.html
Není tady
Blíženko - jsou to tabletky, ale my to Elišce normálně rozdrtíme na prášek a dáme na lžičce s troškou sirupu a v pohodě. Tabletku by asi taky nespolknula A dávkováním máme 2x denně půlku tablety, Evičce by možná stačila jenom jedna půlka denně, vzhledem k tomu, že je menší a mladší
Není tady
Hojas holky
Chtela bych na spoustu reagovat, ale myslim, ze me Gabi nenecha dlouho sedet u notase. Musim ji pochvalit, docela dlouho si hrala dnes sama a vcera taky, takze jsem toho stihla dost udelat.
Luci, vana jeste ne , ale v nedeli vecer jsme meli planny poplach, aspon drahy to tak videl, takze hned si pustil dvd s instrukcemi a hned dal dohromady porodni bazenek.
Ja mam ted nejake privaly energie, takze se toho snazim jaksepatri vyuzit. Vcera a dneska jsem si uvarila nejaka jidla do zasoby do mrazaku pro prvni poporodni dny a chci to tak delat kazdej den den dokud neporodim a taky co kapacita toho mrazaku dovoli.
A taky peru kazdej aspon neco, abych se potom nemusela prokousavat zbytecnym pradlem.
Jo, a 38+5 vychazi na sobotu 14.5., nekolikrat na jsem se ten metrik snazila spravit, ale tady na ceskem BB jsem o den "ahead". Tak uvidime jestli bude tradice zachovana
Toz tak od nas, a uz tu mam Gabi na kline akorat dobry nacasovani
Není tady
Tak fajn, Suny, budu se snazit posilat Ti zbytky me energie ne v patek, ale v sobotu
Len, moc diky, fakt to asi zkusim, ja uz jsem vazne na blazinec..dnes rvala po ceste z venku po poledni, ze nechce, aby sla babicka (ktera tam s nama byla), domu, jecela pak i pri prevlikani, davani pleny pred spanim, uklidnilo ji az mliko pred spanim. Pak se zase s revem vzbudila, ale vazne rvala tak desne a nerekla vubec proc, ze uz jsem proste nemohla.. Mezi vzlyky rikala, ze chce ven, tak jsem ji jecici dala vycurat, oblikla a sbalila veci ven.. pak se postupne uklidnila, ale ke konci uz jsem fakt brecela s ni, proste uz jsem nevedela, co mam udelat (brala jsem ji do naruce, nechavala byt, vycitala ji, mluvila klidne....proste vsechno k nicemu) a vypadalo to, ze se kazdou chvili poblije..
Takze tak u nas..
Není tady
Suny - tak to je paráda, s těmi přívaly energie To dost často těsně před porodem bývá, že.. Sobota by byla dobrá Tvoje starší je taky 14., nebo se pletu?
Blíženko - no to je teda psycho, Danielka taky dost často takhle řve, ale vždycky aspoň tak nějak vím proč, většinou je to kvůli blbosti, ale aspoň vím, co má za záminku. My dneska měly dlouhej hysterák kvůli tomu, že nechce na posteli prostěradlo.. No měla smůlu, já ho tam chci, takže byl dlouhej vztek
Len - prosím tě, jesli se nepletu, ty jsi kdysi kupovala pro Natálku nějaký bodýčko ze splešl materiálu, abyste se tolik nepotily s manducou.. Co to bylo, jak se to jmenuje? Začíná bejt pěkný horko, něco takovýho bych potřebovala
Holky mám dotaz - ještě všechny děti jedí v jídelní židličce? Nebo někdo už na normální židli - třeba Blíženko Evička už jí jenom na tom sedátku? Já přemýšlím, jestli budeme muset koupit druhou židličku, nebo jestli bych už pomalu mohla začít uvažovat, že Dany ze židličky vystěhuju. Ale třeba sousedovic chlapeček co mu je přes tři roky pořád jí v židličce, tak jestli by to nebylo moc brzo..
Není tady
Zuzi, s tou zidlickou nevim co poradit. Treba u nas ted byla dost opomijena, protoze jak je hezky tak jime dost na verande a tam Gabinka sedi samostatne na velke zidli nebo nekomu na kline a kdyz jsme vevnitr tak ji zase nekdy chce. A co samotna Dany, chce se ji vzdat te jeji zidlicky, nebo ji nevadi sedet na normalni?
A mas pamet , starsi je 14. jako Danielka.
Holky, takovy hysteraky jsou u nas taky, nekdy jen tak z principu proste rve a rve, nekdy si k tomu primysli i zaminku, treba jako minuly tyden na prochazce, ze pry ma za trickem brouka a kouse ji tam. Vubec nic tam nebylo, ani zadne kousance. No mame doma malou herecku, prebira manyry od starsi segry.
Blizenko, drz se
Len, co jsi nakonec vymyslela s tema dortama?
Není tady
Zuzi - Natálka už sedí na normální židli a už fakt dlouho, minimálně půl roku, možná i dýl. V jídelní židličce být nechtěla, takže jsme ji dali pryč. Ale jak píše Suny, uvidíš jak Danielka, jestli svolí k tomu, dát židličku bráchovi nebo ne Jo a to bodýčko bylo z merino vlny, já ho kupovala v Bráně k dětem, v Brně je kamenná prodejna, ale mají i e-shop http://www.branakdetem.cz/brana-k-detem/body-vlna
Blíženko - je to fakt psycho, ale u nás to stejný, jestli tě to trochu uklidní Úplně kritickej den měla teda v neděli, to už i uznal, že je to o nervy, fakt řvala skoro celej den V sobotu (byla jsem sama doma, byl makat na chalupě) mi v noci střihla taky pěknou scénu, o půl druhé v noci se vzbudila, že chce pití, tak tam jdu, ona došla v pohodě se mnou do kuchyně a najednou jako by jí přeskočilo - začala ječet jak pominutá, švihla sebou o zem, celá se ve vzteku svlíkla, válela se po zemi, kopala, dupala - mezitím se samozřejmě vzbudila i Eliška a začala řvát taky jakože co se to děje - no prostě bezva noční vystoupení. Celý to bylo kvůli tomu, že chtěla to pití dostat od , jenže ten nebyl doma, ale vysvětlujte jí to v tom vzteku, že jo
Suny - u nás jsou v hereckém kurzu zase scénky s komárama, nedávno měla období, kdy furt řvala, že jí štípnul komár (přitom ještě žádní ani nelítali ) Fakt by mě zajímalo, kam na to chodí Jo a dorty... do školky udělám asi zase takovou tu berušku (co měla Eliška k narozeninám už loni) a domů si Eliška vymyslela nějakej dort s pejskem, tož tak budu vytvářet nějakýho čoklíka Jsem zvědavá, co z toho nakonec vyleze
Třeba ti to vyjde až na 16., to by se narodilo ve stejnej den jak Eliška, to by se mi aspoň hezky pamatovalo
Není tady
Len, jo to by se fakt pekne pamatovalo a deticky bych mela narozeny 14., 16. a 18.
Ale fakt uz se mi nechce cekat , zvlaste dneska ten tlak na mocak a streva je fakt silenej, citim se jako, ze se kazdou chvili pos.ru. A o poceni ani nemluve.
Ted jdu jeste naposledy do jogy, je nas tam nekolik takhle ke konci tehu, tak to bude louceni.
Není tady
Tak aby toho nebylo malo, nemuzu spat.. mam nejakou neurozu, porad se otacim v posteli...tak jsem se na chvili zvedla a jim tu chleba s Lucinou..no vyborny - zitra se budu zase citit skvele..
Jo-ze Eva chce neco od nekoho,kdo tu jako na potvoru zrovna neni, to je taky casta zaminka k placi.. Jako muzu rict, ze jen to, ze tu taky pisete, ze vase deti maji podobny manyry, Evu zachranilo od cesty k nejakymu psychologovi, protoze ja bych si jinak myslela, ze ma fakt nejakou vadu nebo co..
Eva nejcasteji ji na nasi obyvakove sedacce pri pustene televizi s pohadkou... V jidelni zidlicce ji vyjimecne, na tom sedatku na zidli obcas..
Teda, ted se mi pro zmenu chce jakoby zvracet...co tohle zase je?
Suny, drz se, ruzny tlaky jsou dost neprijemny...ja je mela minule az pri samotnym porodu a nevzpominam na to rada..
Není tady
Holky, nadherna zprava od Suny:
Uz mam holcicku u sebe, 12. 5. V 16.30 se narodila, 52,5 cm a 3540 g, vse probehlo naprosto suprove, nemuzu se ji nabazit. Vsechny holky zdravim a doufam, ze je u vsech vse v poradku. Pa Pavla
Není tady
Jéééé, Suny - tak to je krásná zpráva, zrovna jsem chtěla nakouknout, jestli tu náhodou nebude nějaká zpráva od tebe a ono jo! Moc moc gratuluju a přeju celé rodince jen to nejlepší a ať vám maličká dělá samou radost!!! A na jméno jsem taky zvědavá, Kyra je moc hezký!
Není tady