6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak uvidis... Asi to bude na jednu stranu pritez, na druhou obcas pomoc..
O G. a E. si moc nedelam iluze.., takze muzou opravdu jen mile prekvapit
Ted mam obdobi, kdy jsem tak nejak smirena s osudem.. , tak si preju, at uz je vsechno za mnou, jsme doma z porodky a Nelca uz jen starne a roste a je bliz a bliz ta doba, kdy si spolu budou hrat..
Není tady
V patek G. vybrala hracku pro jako darek, ze mu to da az se narodi. Tak jsem zvedava jak to pak probehne
Není tady
Ahoj holky,
tak vás po delí době zdravím koukám, e těhule u to mají fakt za pár!
Já teď měla nějakou nepsací náladu
No a co je u nás novýho? Samý "hezký" věci
Natálku mi do kolky fakt nevzali, take od prosince se zřejmě stanu nezaměstnanou, fakt paráda
Moje noha není jetě stále v pořádku - po půl roce od operace jsem konečně dostala rehabilitace, protoe mě to při kadým kroku pořád jetě bolí - no hlavně, e kdy jsem se na ně ptala hned po sundání sádry, tak to nebylo potřeba Take teď mám do půlky června o zábavu postaráno a pak se uvidí... Jestli mi to budou muset znovu operovat, tak mě asi hrábne
Natálka má teď taky nějaký nespací období - večer asi tak milionkrát vyleze z postele a furt si něco vymýlí, fakt u jsem z toho unavená. Navíc spí blbě i v noci, take mám tak 3x za noc budíček No a ani se mi nechce psát, jak se vzteká - zrovna minulej týden chytla neskutečnýho nerva z toho, e si Elika otevřela dveře na záchod a neotevřela jí je ona, take jsem jí pak v řevu, válení se po zemi, neustálým strhávání veho oblečení nějak přeprala, chytla pod pai a letěly jsme do kolky. Fakt pohled k popukání, otáčel se za náma snad kadej. Ve finále se mi jetě ve vzteku vyválela na chodníku
No, take tak nějak u nás
Ale aspoň e u je jaro a venku hezky
Není tady
A jeje, Len, to je teda jedna "dobra" zprava za druhou..
U Evy jsou presne takovyhle duvody k placi temer denne (casto nekolikrat) - ona chce otevrit dvere, ale zapomene to dost srozumitelne rict a pak zachvat, ze jsem je otevrela ja..stejne tak s privolanim vytahu, podanim cehokoliv, obliknutim, svliknutim (ale jen nekdy, jindy se zase chce nechat obslouzit..), takze se ji jako vul pred kazdym ukonem uz radsi ptam, protoze ja proste uz nemam nervy ji poslouchat.. No ale kdyz ma svuj den (a ze je jich pozehnane), je to vylozene o tom najit si duvod rozbrecet se...a to si pak pripadam jako korunovanej debil, ze se snazim, na vsechno se ptam...a stejne to skonci revem....
Suny, tak to je u vas na dobre ceste
Eva byla z miminka relativne nadsena (i kdyz to je dost silny slovo), ale ted jsem ji asi 2x upozornila, ze bude muset pak byt trpelivejsi a kdyz budu Nelinku treba kojit a Eva bude chtit neco podat, bude muset pockat...a zda se mi, ze teseni nejak ochladlo Prave jsem se pred par dny, kdyz si preskladavala svych asi 8 plysaku v postylce, ptala, jestli Nelince taky do kolibky vybereme nejakou hracku, a odpoved znela jasne - NE
Není tady
Ahoj holky, jen rychle, obě děti mi jako zázrakem chvíli spí souběně
Blíenko, já tě chci jenom uklidnit s těmi dětmi. Dá se to zvládnout dobře.. já jsem se teda musela oprostit od toho, e kromě dětí zvládnu milion dalích věcí, jako obvykle - nezvládnu. Prostě jsem celý den s nima, nakupujeme spolu, vaříme spolu uklízíme spolu - jde to 4x tak pomaleji, ale jde to :-) Ono toti, kdy Domču do veho zapojím, tak jsem sice trochu na nervy, jak drobí, piní, padají mu věci z ruky, ALE on pak nezlobí, je spokojený a "hodný". Miminko buď spí venku v kočáře - take to jsme dole a buď vaříme nebo něco vyrábíme, nebo jsme taky venku a zvelebujeme zahradu (jo - plodiny jsou teprve zasazený, úroda jetě ádná ). No a kdy nespí tak si hrajeme i s ním, nebo je v nosítku, nebo a to natěstí u tak 15 minut vydrí v sedačce nebo pod hrazdičkou, to je tak týden, dřív řval poloen do 2 minut max.. Chodíme i na Domčovo cvičení, Lukáek to zatím prospí v sedačce ale pro sichr nosím sebou manducu. Nejhorí pro mě bylo fakt zvyknout si, e vechno tak dlouho trvá, např. cesta do obchodu, lékárny a domů cca 2 hodiny. Blahořečím teda Toyotku za její posuvné zadní sedadla, prcek do předu, dozadu Domča a korbička a do kufru podvozek a taky.. ale zase, ráno sbalit věci pro obě děti, jídlo, pití, Lukáek do auta, Domča do auta, taky do auta, podvozek sloit a do kurfu, korbu do auta, tohle párkrát za den a jsem vyřízená A to natěstí auto přímo před barákem.
A taky teda Luky krásně spí, od cca 8-9 do 4 do rána, ale pak vstává o půl 6-6, nají se a je prostě vyspaný Je to hrozný, takhle brzo vstávat, ale co u.. Zase pak hezky spí dopoledne třeba 2-3 hodiny, co je super. No, je to sranda s těma dětima . Domík je natěstí k miminku hodný a milují, ale o samotě teda být nemůou.. občas prohlásí něco jako "chci kousnout Lukáka", chci krábnout Lukáka" a tak..
Jo, Zuzi, jak si dopadla s Danielkou a kojením? Domík občas kouká a říká, e chce taky bumbat z prsa, ale kdy mu nabídnu, tak jenom tak přiloí pusu a začne se chlamat. Zajímavé ale je, e včera jsem měla hrozně plné prsa, tak jsem odsála a dala Domíkovi do hrníčku. Vychlemtl to a doadoval se jetě, take mu to jetě chutná - mě teda neee.
Suny, děvče, ty bude co nevidět rodit dalí miminko... drím moc pěsti a to proběhne v pohodě a jste oba v pořádku. Já u si nepamatuju, ale ty bude mít asi nějaký ambulantní porod? nebo jak to plánuje?
Len, s tou kolkou je mi to moc líto.. třeba jetě něco vymyslíte.. nebo třeba dalího prcka
Není tady
Lucul, diky moc za popis, cloveku to pomuze, dkyz cte, ze to jini zvladaji
Vsechno proste zalezi na Eve, jak to bude brat. ja udelam maximum, ale vzhledem k tomu, jak moc je urvana i ted..nedelam si iluze, ze by to byla nejaka pohoda..
Ale zvlada to tolik matek, snad i ja to preziju bez hospitalizace v blazinci
Hlavne at je Nelca zdrava a dobre spici!!!
Zitra jdeme na velky UTZ, jsem zvedava, jakou odhadnou vahu
Není tady
Len, citim s tebou. Takovy noci a vztekaci nalady moc dobre znam a s tou skolkou to je teda pech
Drz se a preju at rehab pomuze
Blizenko, uklidnila te Lucule?
Ja si teda nedelam zadny iluze, ze toho budu moc stihat, nebo ze dokonce budu mit nejakej cas pro sebe. Ja uz jsem docela vycvicena od Gabinky, s tou jeji tvrdohlavosti a silnou ososbnosti vubec, proste nemit zadna ocekavani.
Lucule, planuju a jsem pripravena na home birth. Takze ambulantne primo doma ve vode.
Není tady
Holky nebojte, ono se to vechno poddá, pro mě bylo nejhorí estinedělí - to byla fakt krizovka, bolavý břicho po císaři, rozpraskaný bolavý bradavky, ani ven jsme nemohly, protoe venku děsně mrzlo - no přiznávám, e jsem se fakt modlila, a u je to za mnou. Ale pak u jsme se nějak sehrály a kdy byly Nátalce 2 měsíce, u jsem zase začala malovat, i kdy jsem si původně myslela, e to nebudu zvládat nejmíň půl roku Elika je něco hodně podobnýho jak Evička, take jsem z toho měla taky hrůzu, ale dalo se to. Spí pak přily horí chvilky v době, kdy Natálka začala lézt a chodit a začala brát Elice hračky, to byl řev furt Ono je to pořád něco, to si asi člověk nevybere - prostě někdy je hůř, někdy líp Kadopádně je zbytečný se strachovat dopředu (i kdy to chápu ), ona situace stejně bude úplně jiná, a opravdu nastane
Luci - haha, ty se fakt vtipálek, prej třetí dítko! O tom u nechci ani slyet!
Suny - do vody rodila moje kamarádka (ije v Anglii) a moc si to pochvalovala - ona teda byla v porodnici, ale i tak to prý bylo mnohem lepí ne "na sucho" Tak drím palce, a ve probíhá dle plánu, u to má fakt za chvilku!
Blíenko - taky jsem zvědavá na odhad váhy, i kdy ono to bývá na tom utz dost zkreslené Ale je pravda, e mně obříka tipovali a obřík se nakonec i narodil Co doufám nebude i tvůj případ - to u by těch podobností bylo fakt a příli!
Není tady
Len, Gabinka se taky narodila do vody, tak vim do ceho (a s radosti) jdeme.
Není tady
Suny - jo? No vidí, moje pamě u je fakt chatrná, vůbec si to u nepamatuju! Tak to je fajn, to bude pohodička A jaký máte vlastně vybraný jméno?
Není tady
Len, uz ses me ptala, tady je odpoved z 30. 3. a nic se na tom od te doby nezmenilo
"Len, jeste zadny. Definitivne budeme vedet az tak 2-3 dny po porodu, az s tou osubkou stravime nejaky cas."
Upravil(a) sunyata (21. 4. 2011 2:28)
Není tady
Suny - no vdy říkám, e si nic nepamatuju Zato ty má teda pamatováka jako blázen!
Není tady
Tak jsem zpet z kontoly...
Mimco neni dobre natoceny, pokud by tak zustalo, musim na cisare.. Poloha "ikmá hlavou vlevo".
Samozrejme rikal, ze se spravne otocit jeste muze.. Neznate nejaky babsky rady? Si rikam, kdyz neni vylozene hlavou nahoru, ze by se jeste "pooupnout" mohla.. Neni ani primo napric, spis proste jako je na hodinach cislovka 8.
A pak vaha.. Je vetsi a podle tabulek by v terminu mela pres 4 kila! Ted ma uz 2,2 kg.. Takze Len... Myslim, ze budes moje hlavni poradna... "Elisku" doma uz mam, ted porodim "Natalku"
Jen to byl takovej fofr, ze jsem se ani nestihla preptat na pohlavi.. Snad plati to, co rikali doted, mame skrin plnou ruzovych veci..
Upravil(a) Blizenka (21. 4. 2011 12:57)
Není tady
Ahojky, jsme doma a jdu rovnou s novinkou
Laparoskopie (nebo psychika ) zabrala... V sobotu na mě vykoukly krásné //. Nemít pozitivní test, tak ani nevím e se něco děje. Snad to nezakřiknu, je mi báječně, plná energie, ádné nevolnosti či bolení. A jedinným příznakem těhu oproti vsugerovávaných kadý měsíc byla rýma a bolavý krk Tak teď na mě myslete, a to hned na "první pokus" dotáhnem a do porodu zdravého miminka, kdy u jsme si tak museli počkat
Jinak Simča je definitivně bez plen, i v noci. Nehoda ádná. Za celé 3 týdny od odplenkování si na nočník v noci řekla jen jednou (a to pila nezvykle moc před spaním), posadila jsem jí na nočník, up zpátky do postýlky a ve vteřině chrněla dál.
Jak jste uili velikonoce? Dopoledne Simče velikonoční zajíček poschovával po zahradě čokoládová vajíčka, tak s kyblíčkem hledala. Ta rozzářená očička, kdy nala dalí úlovek, krása. Pomláskou jsem dostala jen jednou a fakt symboličky a i přesto Simča začla natahovat, proč mamince někdo "ubliuje". Nemám tento zvyk ráda, tato teď s malou, jak jí to vysvětlím
Není tady
Speedy, GRATULUJU!!!!!!
Kolikaty tyden?
Není tady
Zatím maličko... 4+2 Minimálně dva tři týdny počkám, ne se objednám k Dr, vím moc dobře, jak stresující je jít dřív
Zato, ty u finiuje, pár týdnů a bude vás doma o jednoho víc U aby to bylo, co (koukala jsem před chvílí k vám Letňátům)
Není tady
Speedy, fakt moc drzim pesti, to by bylo aby nebylo...hlavne zadny stresy a starosti, mas recht s tim nespechanim k doktorovi! Pekne se hyckej (jak jen to jde se Simonkou)! A jestli dobre pocitam tak to bude vanocni/novorocni
Není tady
Speedy, moc moc ti to přeju a drím palce, snad bude vechno v pořádku
A gratuluju k odplenkování, to u nás se noc bez plínky zatím neobejde...
Suny, Blíenko, u se vám to opravdu blíí, vechno straně rychle letí...
Blíenko, moná se Nelinka jetě umoudří a otočí (známá tak měla oba své chlapečky a nakonec oba museli jít císařem), ale kdy tak nad tím přemýlím, tak kdyby mě čekal porod 4 kilového dítka, tak bych asi i za toho císaře byla ráda...
Len, s tou kolkou je to koda
Mě se ředitelka z naí kolky jetě neozvala (měla volat v půlce dubna), tak jí budu zítra zkouet volat a doufám, e nás nevyplouchne...
Není tady
Speedy, supeeer, mam radost!!!
Drz se.., at carky jen sili, brisko roste a na konci je zdravy krasny miminko!!!
A tady odkaz.. http://www.facebook.com/media/set/fbx/? … 58e0e8d554
(Suny, promin, koukaji na Tebe ty nase fotky "odevsad" )
Není tady
Cat, ja bych to rada zkusila i se ctyrkilovym normalne.. Budu zase trenovat EPInem, at projde hlavicka.. tak snad ne zbytecne a mimoc se pretoci jak ma...
Není tady
Speedy - jéééé, moc gratuluju a přeju, a ve probíhá, tak jak má! A Simonka je ikulka s tím odplenkováním, u nás to asi zatím jetě nehrozí, minulej týden jsem nechala Natálku jenom v kalhotkách a teplákách a čurala klidně do nich Take dalí pokus provedeme zase přítí týden a uvidíme
Cat - drím palce, a aspoň vám kolka vyjde!
Blíenko - fotky super, moc vám to tam sluí a ani se mi tady na těch fotkách nezdá, e bys měla nějaký super obří břicho Na otočení má mimčo jetě času dost, určitě to zvládne A porod čtyřkilovýho cvalíka... no přeju, a to nakonec není tak horký a Nelča je v nějaké "normální" váhové kategorii a na císaře, a nedojde - z vlastní zkuenosti můu fakt říct, e císař není ádná sranda, je to potom bolest jako sviňa, dodnes vůbec nechápu, jak někdo můe usilovat o to, porodit císařem dobrovolně A to i po tom, co jsem si zaila 18hodinový normální porod s Elikou, co nebyl taky ádnej med
Suny - to je neuvěřitelný, jak to uteklo, ty u fakt bude za chvilku rodit! Vdy je to nedávno, cos tady ohlásila // ! Fakt to hrozně letí...
Není tady
Hm, prave... Radsi ty bolesti pri porodu nez pak byt nekolik dnu a tydnu nemozna.. To je zas na porodu dobry, ze vetsinou je clovek hned po "akci" v relativni pohode..
No uvidim.. Za chvilku jdu zas do postele zacvicit si pred spanim kocici hrbety
Jo, to bricho se mi nejak zastavio nebo co, taky se mi zda, ze uz je tak nejak umerny osmymu mesici, ve kterym ted jsem...
Není tady
Blíenko, fotečky jsou nádherné...
S tím císařem, moná to vyznělo jinak ne bylo myleno... Já to myslela spí tak, e kdy u by k němu dolo, tak má více důvodů proč a nemuselo by tě to tolik mrzet... A s tím cvičením opatrně...
Dneska jsem zkouela volat do kolky (3x) a potřetí mi paní, se kterou jsem mluvila, e paní ředitelka odjela, i kdy mi přesně řekla, v kolik mám zavolat.... Mám z toho docela patný pocit Zítra tam zkusím zajít a uvidím...
Není tady
Cat, tak budu drzet pesti....
No je to pravda, clovek si na vsem musi najit neco pozitivniho..
Ted se mi zda, ze mimco kope trosku jinde nez pred tim, tak treba... Na kontrolu jdu az pristi ctvrtek, tak uvidim, jak je tam uskladneny
Není tady
Cat - tak co kolka? Doufám, e to dobře dopadlo!
Natálka mi u několik dní totálně bojkotuje jídlo, ráno sní akorát snídani a tím to hasne. K svačině nic, k obědu sní tři ličky, odpoledne a večer taky nic. U jsem z toho hotová, kdyby aspoň nebyla tak hubená, tak by mě to tak netankovalo, ale furt je jak z koncentráku a teď jetě toto Navíc ty její vztekací nálady, fakt u jsem z toho tak vyčerpaná, e tu teď sedím a chce se ni brečet Já u docela váně uvauju o tom, e si začnu hledat práci u teď a Natálku dám do nějaké soukromé kolky, protoe u to doma psychicky nezvládám...
Není tady