29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Docetla jsem jen Len a to, ze Eliska se taky bala chlapu. Len, Ty mi jeste chvilku rikej, ze holky nemaji spolecnyho tatu nebo dedu nebo ja nevim koho..
U nas peklo na zemi, uz druhy den, coz by se mohlo zdat kratka doba, ale ja uz fakt nemuzu, je tak strasne protivna, otravna, ujecena a muzu rict, ze i zla, ze uz proste nevim.. Dnes i vcera me mlatila do hlavy...neskutecny! Nikdy pred tim to nedelala, ted proste za kazdou cenu chce, abych byla vytocena a kdyz ji ignoruju jde dal a dal... Roste ji ten posledni spicak, tak fakt doufam, ze je to tim a zase to prejde, protoze uz jsem parkrat i brecela (Eva teda vickrat..), kdyz ji nechci zbit (coz nikam nevede, pak by jen rvala a rvala..), tak fakt nevim, co s ni, furt jen jeci a dela naschvaly..
Není tady
Speedy, no ja ti tezko budu radit neco ohledne spanku, ale verim, ze je to jenom prechodny!
Claire, zase budu otravovat s "podporou imunity", berete s holkama neco? Preju at muzete brzo na slunicko!!
Blizenko, tak az do takovyho extremu, jakoze by se bala kazdyho chlapa to u nas nebylo. Jenom tchana a svagra. A jinak, kdyz se ji nekdo nelibi, tak se mraci...ale teda festovne.
Není tady
Blizenko, teprve ted jsem si vsimla tveho predchoziho prispevku, to je teda sila, co to zase do Evicky vjelo?? Drz se
Není tady
Blíženko - no, možná nám něco uniklo, co já vím
Ale ta podobnost je fakt docela veliká
Bohužel ale většinou v tom negativním, co?
Evička ti teda dává kapky, úplně si to dovedu představit, jak to musí být únavný a vyčerpávající a zvlášť teď v tom těhu
Speedy - a co třeba posunout ten polední spánek na trochu později, to jsi zkoušela? Třeba v tu dobu není ještě tak moc unavená, aby usnula a proto dělá blbiny Držím palce, ať se to zlepší!
Suny - teď mě napadlo - jaký máte vůbec vybraný jméno pro ?
Upravil(a) len (29. 3. 2011 22:24)
Není tady
Len, jeste zadny. Definitivne budeme vedet az tak 2-3 dny po porodu, az s tou osubkou stravime nejaky cas.
Není tady
Přesně tak, já mám čtyřletou variantu, takže to není až takový problém... jen by se mi bývalo líbilo, že by Matynka Žofinku do školky uvedla, bude předškolák, pak už tam Žofinka bude sama a Maty ve škole
Suny, Žofka bere imunoglukan, já beru imunostim, Matyldě nic nedávám, ta je dobrá, měla na podzim poprvé v životě angínu a teď ty neštovice, ale to řádilo ve školce, tak se tomu nedalo vyhnout... navíc ona sportuje a dobře jí, tak to u ní to neřeším, ale Žofka špatně jí, pohybu taky moc nemá, když jsme v jednom kuse doma... a ven teď nechodíme vůbec, takže ani na sluníčko, ale co vím, tak pediatrička nám říkala, ať si na sluníčko po neštovicích dáváme pozor - Žofka jich má plný obličej (budeme do pátku infekční, takže ani na procházku nemůžeme), takže se sluníčku budeme vyhýbat těžko, stejně mažeme silným faktorem, snad to bude stačit...
Není tady
Kde jste kdo?
To byl luxusní víkend,co. Takové počasí bych si nechala líbit Ale aby celodenní lítání venku bylo znát na únavě, ani náhodou. Ba naopak, čím víc čerstvého vzduchu, aktivit a zážitků, tím delší usínání
To poobědní se trochu srovnalo. Sice u ní musím půl hodiny sedět, ale usne. Spánek opravdu ještě potřebuje, je to opravdu o tom zklidnění se. V týdnu mi na zahrádce v kočáře usla v normální čas během 5-ti minut. Od podzimu v kočáře nespala. Byla přikurtovaná pásy a ani jí nenapadlo se kroutit. Mít tak pásy i v postýlce, bylo by po problému
Jdeme do boje. Od zítřka seberu plínu. Teploučko je, zásobu kalhotek, tepláčků i podložek do auta a kočáru máme, tak jdem na to. Uvidíme, kdy jí docvakne, že si na čurání musí říkat
Blíženko, už je to s Evičkou lepší?
Není tady
Jojo, Speedy, uz lepsi, trvalo to dva a pul dne..
Pocasi jsme si taky bezvadne uzili
Davej prubezny zpravy, jak to jde s plenama, resp. neplenama
Není tady
Speedy, celodenni litani a cerstvy vzduch je u nas vzdy zarukou totalne energeticky nabite Gabinky a noc na prdlacku. Opet pulnoc odbila a Gabinka jeste zlobila. Dneska chrnela do 11 a jeste ze jsem nemela nic duleziteho naplanovaneho, protoze jakykoliv rezim je timto uplne rozhaseny.
Jsem zvedava kdy odpadne dnes a doufam, ze mi neodpadne tesne predtim nez pojedeme pro segru na trenink, protoze tahat spici protivnou Gabu do auta je taky zazitek. A potom tridni schuzka o pul sedme, to uz si s ni budou muset
a segra poradit beze mne.
Tak Speedy, preju good luck s odplenovanim!!!
Blizenko, at Evicce dobra nalada dlouho vydrzi (Reakce na tehu letnatka): Gabinka si ted taky rada prohlizi pindiky v knizce o miminkach. Vzdycky preskoci vsechny stranky a jde rovnou tam, ukazuje na ne a rika: au, au
Tak nevim co tim mysli.
Upravil(a) sunyata (4. 4. 2011 20:59)
Není tady
Šmankote, Suny, to teda taky nevim, proc Gabinka vola au au
Kdyz se Ti vzbudi v jedenact dopoledne, tak spi jeste nekdy odpo? Pokud ne, to by vecer mohla odpadnout driv, ne? No je to fakt peklo, jak tohle sladime s miminem.... Casto si rikam "Panbuh s nami".. Ale konecne se zacinam trochu tesit.. Mozna i proto, ze me to bricho zacina fakt stvat.. To zas musim uznat, ze priroda dobre zaridila, ze se clovek na ten porod postupne zacne i tesit
Není tady
Speedy, tak jak to jde bez plenek?
Eva si prave ted po prichodu z venku vyfnukala, ze nechce plenu a ze bude rikat, kdyz chce curat, tak jsem zvedava.. Poslednich asi 10 dnu si az na jednu vyjimku rekla vzdycky na kadeni, ale cura kdy se ji zachce, tak jsem to porad nechavala byt a ted jsem zvedava, jak to dopadne
Není tady
Tak akce "bez plen" u nas skoncila cca po pulhodine , kdy si Eva rekla, ze chce jit kakat.. vykakala se, vycurala a rekla, ze chce plenu.
Tak jsem ji ji dala a mame klid vsichni
Není tady
Ahojky, malou mám u kamarádky na výměnném pobytu , tak stíhám sednout na chvíli k počítači
Jinak jsme pořád venku, na zahrádce nebo na kroužkách.
Blíženko, tak to jste skončili fakt brzy Ale on ten správný čas přijde
A zprávy od nás... Jak relativně málo pije, čurá v podstatě pravidelně a je to držák - 3 klidně hodiny vydrží. Když jí posadím na nočník zatlačí a vyčůrá se, zvládá i na travičku i na velký záchod. To jsem moc ráda, že se nikde neblokuje. ALE neříká si. A teď co dál... mám jí nechat počurávat do tepláků a převlíkat nebo posadit jí v předpokládaný čas, ona se vyčůrá a pak je zas 2 hodiny klid. Zatím to dělám tak, že když někam jedeme či jdeme ven, posadím jí. Doma jí nechávám počůrat ať si zvyká že musí říkat. Nerada bych aby si navykla, že máma hlídá a ona se nemusí hlásit. Už tak je hodně pohodlá, potvůrka
Jo a ještě jsem vypozorovala, že když jí nechám úplně nahatou, sedne si sama od sebe na nočník a vyčůrá se... takže tu potřebu pozná. Když má tepláky nehlásí vůbec ani nemá snahu k nočníku přijít... nechápu co se v tom mozečku odehrává, proč je to takový rozdíl
Suny, Gábinka vám teda s tím spánkem dává. A tím pindíkem... au au
U nás zatím bez zájmu
Letím pro to naše torpédo. Uvidíme jestli si "tetě" na čůrání řekla
Není tady
Tak uz bohuzel vim, proc se vcera dozadovala kalhotek...
Bolela ji pipinka Dnes rano si stezovala, ze ji "zlobí", tak jsem se podivala a mela ji zarudlou. Jely jsme k dr., ta rekla, ze to neni nijak silny, poradila dve masticky, tak uz jsem 4x mazala, kdykoliv ji na ni sahnu, rve desne.. Snad masticka pomuze.
Vcera ty kalhotky chtela asi proto, ze doufala, ze ji to prestane bolet..
Chudatko moje maly...
Jo a rikala mi ta detska dr., kdyz jsem ji odpovedela na dotaz, kdy mam termin - "A vy si myslite, ze to donosite?"
Dost me tim znejistela.. Pak mi to oduvodnila, ze mam bricho hodne dole..., tak proto..
Zitra jdu po mesici do poradny, snad tam budou optimistictejsi
Není tady
Blizenko, chuderka Evicka Ma nejaky zanet? Preju at je to brzo fuc!
Bohuzel takovy pravidlo, ze jako pozdni vecerka a pak zadny spanek pres den by mohlo znamenat brzka vecerka nasledujici den nejak nefunguje.
Ja uz jsem fakt alergicka na takovy kecy at uz od doktoru nebo "obycejnych" lidi. Me pripadne, ze tehotna zenska je pomalu verejny majetek a porad nekdo to jeji bricho/vahu/vzhled posuzuje a vznasi nejaky predpovedi co a jak.
Neverim tomu, ze bys nemela donosit, proste mas takhle posazeny bricho.
Speedy, tak co...rekla si Simonka? Ja si myslim, ze to prijde, vsak je to sikulka sikovna, jenom ty mamino bys chtela vsechno hned
A co u vas LENovic a ostatni?
Není tady
Ahoj holky, jdu vás jenom dočíst a spát.. Doufám, že jste všichni o.k. a užíváte si hezkého počasí. Těhule doufám, ještě drží pořádně po kupě a nemají moc těhu potíží. U nás je každý den teď v těžkém poklusu, ale aspoň je veselo
Není tady
Lucisu, cau, rada te tu vidim No tehule po kupe jeste drzi, ale uz se zacina skuhrat
Doufam, ze ten poklus u vas znamena, ze te kluci plne zamestnavaji, ale jinak jste vsichni zdravi
Není tady
Tak na kontrole vse OK, cipek drzi, Nelca se na svet nehrne
Eva uz pipinku taky nema tak zarudlou, tak snad to bude brzy dobry.. Jeci uz jen tak ze zvyku, kdyz ji to chci namazat...teda doufam, ze uz ji to neboli, kdyz to zarudly uz nema...
Jeste jsem cetla, ze pomaha na takovy zanety repik, uz ho mam koupenej, tak ji vecer napustim vanu a dam tam odvar.. a snad to bude pryc uplne
Není tady
Jak se všechny máte, co těhulky a maminky mrňousků?
Jsme odplenkovaní Trvalo jí to 5 dní, než si začala říkat. Pravda, hodně jsem jí posazovala, nedalo mi to když jsme šly ven nebo jeli autem. "Nechala" jsem jí vlastně počůrat tak 2x za den. Teď si říká doma i venku a hlavně včas, takže stíháme najít vhodné místo i svléknout
A v co jsem ani nedoufala, zvládáme i noc. Ráno je suchá a nebo si na čurání řekne. Ještě pár dní na spaní plínu nechám ale vypadá to, že s plínama končíme definitivně
A to jsem nedávno koupila mega balení
Včera se Simča předvedla. Měli jsme tu zase na hlídání Lukáška a tentokrát mu nechtěla půjčit žádnou hračku. Cokoli si vzal, hrozně nutně potřebovala ona Celé dvě hodiny jsem je musela od sebe odtrhávat
To jsem si libovala, jakou máme přející holčičku, co se o vše rozdělí
Není tady
Speedy, gratuluju!!!!! Jste sikulky!
Ja to porad odkladam, na kakani si zacala krasne rikat uplne sama, tak jsem doufala, ze by to stejne mohlo prijit i s curanim, ale porad ne... A jak pije hodne mlika i behem dne, tak cura docela dost a rikam si, ze bude pekna otrava - furt resit, ze chce curat
S noci to samy.. predstava, ze se kvuli tomu vzbudi, me trosku desi, to bych byla naopak rada, kdyby si nechala jeste plenu, protoze ted se konecne obcas stane, ze prospi celou noc a neni to vubec spatny
Není tady
Speedy, moc gratuluju, já to zkoušela 2 dny, pak mi ruply nervy a zase jsem to odložila.. Ještě v pátek jak jsme byli doma, tak jakš takš.. ale v sobotu, jak lítal u babičky a měl tam kolem další děti a spoustu zábavy, tak se počůral asi 4x za sebou, tak jsme to vzdali, víc tepláčků jsme sebou stejně neměli
Nám konečně vybledl Lukášek ze žloutenky, tak jsem ráda, že nemusím převařovat mlíko, bo na to vůbec není čas..
Krásný víkend, že? Já mám první plodiny i na zahradě (jahody, rybízy, maliny, borůvky a bylinky), tak z toho mám radost, doufám, že to přežije :-). Loni zasazená třešeň i meruňka jsou po smrti, tak nevím :-( Tak jsem zasadila jenom jednu jabloň a zbytek stromů asi nechám na odbornících..
Jo a byli jsme na zápisu ve školce.. Domík hned zdrhl za dětma a vůbec nechtěl domů.. Nicméně, paní ředitelka říkala, že letos jim jde jenom 6 dětí do školy, tak můžou vzít zase jenom 6 dětí :-( Takže asi nic... ale příští rok by to snad klapnout mělo. Ale teda učitelku ve školce bych nedělala ani za milion, to bylo něco neuvěřitelného, těch dětí :-), je to jednotřídka, tak všechny dohromady od 3 do 6ti let.. no drsný :-)
Blíženko, jsem ráda, že kontrola dopadla dobře a Nelí se ještě drží :-)
Suny, co ty, jak je? Už je to s Gábinkou lepší nebo pořád po nocích řádí?
Není tady
Lucul, jak jsi prevarovala mliko? Jako zes odstrikavala a prevarovala to? Eva mela taky zloutenku a tohle jsme nemuseli..
To jsi byla ale v porodce docela kratce na to, ze mel zloutenku, ne? Ja doufam, ze kdyz se Nelca narodi v lete, bude stacit dat ji k oknu a nebude pripadne muset pod lampu..
Plodiny? Jako ze zraly jahody a rybiz? To snad jeste ne, ne??
A co jinak, jak to jde se dvema? U nas se to blizi.. (u Suny teda jeste vic..).
Tady je aktualni pupendo.. http://blizenka.rajce.idnes.cz/Desktop/#30_5tt_2_.jpg
Uz aby byla Nelca venku!
Eva ma uz nekolik dnu obdobi - "táta" - kdyz se vzbudi, vola tatu, obout chce od taty, obliknout od taty..vsechno.. A hruza hruz, kdyz tata nekam odjizdi, to je pak peklo a rev..
Kdyby ji to vydrzelo do doby nez pujdu do porodky, sla bych tam s o hodne klidnejsim srdcem
Není tady
Holky, me se o nejakym odplenkovani muze jenom zdat, Gabinka ted bojkotuje naprosto vsechno. Nekdy si jen tak capne nad nocnik (asi aby m udelala radost) a za 10 sekund rekne "done" a samozrejme nic tam neni.
Luci, ja mam taky radost z plodin na nasi pidi zahradce, nektere jahudky se uz dokonce zacinaji cervenat a neni nad to si jit pri vareni utrhnout cerstvou petrzelku, bazalku atd.
Nektere noci jsou u nas klidnejsi, ale porad se docela radi. Manzel s ni nekdy spi v obyvaku, coz je fajn. Zrovna ted se divam po nove posteli pro starsi dceru a jeji rozkladaci gauc pujde do otevreneho podkrovi, kde budeme mit dalsi "spaci stanici" bud pro me a nebo
s Gabi.
Blizenko, u nas taky prislo obdobi fixace na tatu. Ten vas aspon pracuje doma, ale u nas je hruza skoro kazdy rano, kdy se G. vzbudi a tata je uz v praci. Takze vetsinou zaciname den s hysteraky, coz teda zrovna neni balzam pro dusi (vsak to znas).
Není tady
No znam to a je to k zblazneni.... Eva pak rve kvuli vsemu a ja taky uz s nervama nezvladam to co driv..
Na jednu stranu jem rada, ze chce tatu...kdyz ji s nim ted ceka hodne casu, na druhou ale je to blby, protoze on potrebuje byt zalezlej a pracovat a ona dela sceny, ze chce za nim!
A to ted navic vypada, ze bude od kvetna chodit "normalne" do prace..
Je to u nas jak u blbych.. S jednim ditetem jsme doma oba, ale kdyz budou dve, on nastupuje do prace, takze bude problem mozna i s tim, ze se ma starat o Evu kdyz ja budu v porodce.. No ceka me asi narocnejsi obdobi, nez jsem myslela, ale s penezma je to u nas fakt blby, takze ho podporuju, at jde...
Není tady
No treba jeste samy sebe prekvapime jak to vsechno budeme zvladat a Evicka s Gabinkou budou tak fascinovane miminky, ze zapomenou na zlobeni
No ja budu mit doma "pomocnici", A. zacinaji prazdniny uz 10. 6., ale popravde nekdy mi ta jeji puberta leze tak nervy, ze jeji pritomnost je spise pritez. Nemluve o tom, ze ji budu muset vozit na a pak vyzvedavat z jejich aktivit.
Není tady