Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 16. 3. 2011 9:48

Dája28
♥♥-----

Re: jsem sobecka?

Erem, nenapíšu nic objevného, protože řešení už tady zaznělo - kompromis... ty potřebuješ relax a chceš s ním strávit nějaký společný čas, přítel chce pomoct rodičům - to je fajn.  Naprosto chápu, co ti vadí - že jediné společné chvíle jsou po práci doma a víkendy na zahradě u rodičů. Máte nějakou společnou aktivitu ? Sport, hudbu, kulturu - něco, co si užíváte společně ? Jestli jsi to už psala, tak omluva.( Mně tvoje psaní oslovilo, protože přesně na tom ztroskotalo moje manželství - jediné, co BM rád podnikal, byla zahrada u rodičů :-) jinak absolutní nula - žádné zájmy, žádní kamarádi, nechodil rád mezi lidi, takže žádné akce, nesportoval. V době chození ano, pak to utnul - už bylo uloveno, tak se přestal namáhat ). Moje zkušenost : můžeš trávit život stylem práce, zahrádka, TV, spánek.... nebo akčně 10 x týdně NĚCO - ale oba ve vztahu by to měli mít podobně nastavené. Já moc nevěřím, že funguje model každý jsme úplně jiný, ale tolerujeme toho druhého - život " sama ve vztahu" pro mě není. A není to o tom, že potřebuji mít někoho za zadkem a držet se ho 24/7 za ruku - mně na tom vadilo, že ty krásný zážitky jsou pak jen pro jednoho a můžeš vyprávět, jak to na vodě ( kolech) bylo prima, a jak ten koncert byl hezký - je to nesdělitelné.  A mám srovnání v současném vztahu - už 4 roky si vychutnávám " vzpomínáš, jak jsme... jé, tady jsme prožili tohle... pojď se podívat na tyhle obrázky - no tam se musíme podívat...  Prostě společné vzpomínky a společné plány... Někomu může vyhovovat být ve vztahu a žít si po svém, ale to asi nebude tvůj případ, jinak bys to nepsala, že.. Tak, jak píšou holky přede mnou - zkusit dohodnout  TVOJE, MOJE a NAŠE trávení času. Držím palce, a to zvládnete :-)

Není tady

#52 16. 3. 2011 13:30

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Sebci ste tak torchu obaja a tolerancie by sa zišlo obom... wink Ak sa vídate celý týždeň, tak hádam jeden deň v týždni venovaný rodičom nie je tak veža (hlavne ak sú to už starší žudia a fyzicky nezvládajú..smile: Na druhej strane jemu je prd do toho, čo robíš v čase, keď ON nie je doma. Ja by som, ak sa dá, chcela každý druhý víkend trávi spolu a každý druhý si da "rozchod" a robi si svoje. Ja som ale typ človeka, čo si vystačí aj sám, ba mám záujmy (orientálny tanec, cudzie jazyky, výstavy, opera), kde by mi parák skôr prekážal alebo by sa otravoval.  wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#53 16. 3. 2011 13:35

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

Mikeš napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Jenomze on chce automaticky,abych jela s nim,jinak to vidi,ze se jeho rodicum stranim.

Ale není v tomto případě tedy sobec spíš on?

No prave, tak trochu je. Ale tu otazku si vubec neklade.

tak mne keby chlap zakazoval chodi za mamkou po chemoterapii, tak by som si určite myslela, že je sebec ON. roll Sorry, ale rodičia tu nebudú večne a ak neprudia, nemiešajú sa do vzahu a sú príjemní, tak nevidím nič čudné na tom pomáha im v rámci možností. Zato, že Erem mamu už nemá a s otcom sa neznesie, musí sa aj jej priatež odstrihnú od rodičov a pokazi si vzah s nimi? va Prečo to vôbec stava - buď rodičia, alebo ja...? kapitulation

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#54 16. 3. 2011 16:22

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Pritel nema zadne kamarady vzdycky zil jen pro rodinu.Prvni manzelstvi mu ztroskotalo.Ted se snazi delat maximum pro me a pro rodice.Delal maximum i pro sve deti,ale po dnesku zrejme deti definitivne ztratil.Jeho byvalka to cele zkomplikovala a on zjistil ve svych detech jen fales a tovarnu na penize.Ted tu lezi a nechce s nikym komunikovat,nechce ani nic jist.Ztratil to na cem mu hodne zalezelo.
Jinak co se tyce toho jezdeni k rodicum tak se nemuzu vymlouvat,ze si chci neco doma uklidit,kdyz on se vsim pomuze.Radci si privstane ,aby me pomohl a ,abych s nim jela.
Ale on nema jen klady,protoze chce o vsem rozhodovat treba o penezich,nakupu,vareni.Spis si pripadam jak jeho dcera nez pritelkyne.Vyplatu mu odevzdam a on se stara co dokoupit....presne jako dite.

Upravil(a) eremuruss (16. 3. 2011 16:25)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#55 16. 3. 2011 16:48

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

eremuruss napsal(a):

Pritel nema zadne kamarady vzdycky zil jen pro rodinu.Prvni manzelstvi mu ztroskotalo.Ted se snazi delat maximum pro me a pro rodice.Delal maximum i pro sve deti,ale po dnesku zrejme deti definitivne ztratil.Jeho byvalka to cele zkomplikovala a on zjistil ve svych detech jen fales a tovarnu na penize.Ted tu lezi a nechce s nikym komunikovat,nechce ani nic jist.Ztratil to na cem mu hodne zalezelo.
Jinak co se tyce toho jezdeni k rodicum tak se nemuzu vymlouvat,ze si chci neco doma uklidit,kdyz on se vsim pomuze.Radci si privstane ,aby me pomohl a ,abych s nim jela.
Ale on nema jen klady,protoze chce o vsem rozhodovat treba o penezich,nakupu,vareni.Spis si pripadam jak jeho dcera nez pritelkyne.Vyplatu mu odevzdam a on se stara co dokoupit....presne jako dite.

No to mě podrž yikesmad TY chlapovi odevzdávᚠcelou svoji vejplatu va ?!?
Tak se mi zdá, erem, že u vás doma bude víc problémů, nejenom ten, že Tě přítel nutí, abys s ním proti svojí vůli jezdila za jeho rodiči roll

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#56 16. 3. 2011 16:49

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Erem, všechno už tady bylo řečeno, stačí narovinu řít proč tam nechceš jet a je to. A že se k tobě chová jak k dítěti se nediv, když ty se jako to dítě chováš. Hledᚠvýmluvy proč s ním nejezdit, než mu to říct jak to je. Takže se nedá říct že by byl sobec, jen dělá to co ty mu dovolíš

Není tady

#57 16. 3. 2011 17:09

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Tak se mi zdá, erem, že u vás doma bude víc problémů, nejenom ten, že Tě přítel nutí, abys s ním proti svojí vůli jezdila za jeho rodiči roll

Jo,ale mam prehled za co se co utrati,co se usetri.Na druhou stranu v zivote jsem nic nasetreno nemela,az ted.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#58 16. 3. 2011 17:14

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

eremuruss napsal(a):

stolt To by mi asi teda vadilo najmenej, pravdupovediac...

Brita

Není tady

#59 16. 3. 2011 17:28

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Doufám, že to, co mᚠnašetřeno mᚠtaké dobře ošetřeno, nejlépe tak, abys k těm penězům měla kdykoliv bez požádání volnej přístup. Jestliže je to jinak, nemᚠnic našetřeno Ty, ale on tongue

MMCH erem, já z Tebe už nemůžu. Ty si tady na přítele stěžuješ, viz: Ale on nema jen klady,protoze chce o vsem rozhodovat treba o penezich,nakupu,vareni.Spis si pripadam jak jeho dcera nez pritelkyne.Vyplatu mu odevzdam a on se stara co dokoupit....presne jako dite. a vzápětí si to v podstatě pochvaluješ, viz Jo,ale mam prehled za co se co utrati,co se usetri.Na druhou stranu v zivote jsem nic nasetreno nemela,az ted.. Tak já už opravdu nevím, o co Ti vlastně jde va

Za sebe Ti ale můžu říct, že já bych nikdy v životě nedovolila, aby mi chlap rozhodoval o prvním-posledním v mé domácnosti a dokonce abych mu odevzdávala celou svoji výplatu do poslední mrtě dumbom protože mně by taková nesvoboda, absolutní podřízenost a z toho vyplývající závislost na mém partnerovi nesmírně vadila. A chlapa, který by si mi dovolil navrhnout podobný model soužití bych hnala ze svého obydlí takovým svinským krokem, že by koukal stolt Jestli Tobě to vyhovuje, je to Tvoje věc - pak se ale nediv, že ten chlap si osobuje právo organizovat Ti naprosto všechno - od hospodaření s penězi přes trávení volného času - a nestěžuj si, sama sis zařídila ten začátek a tohle jsou ty konce stolt

Není tady

#60 16. 3. 2011 17:30

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Erem - vadí Ti nebo Ti nevadí, že Ti řídí život?
Tedy s tou výplatou si mě zarazila. A ušetřené peníze jdou kam?

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#61 16. 3. 2011 17:44

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Erem - vadí Ti nebo Ti nevadí, že Ti řídí život?
Tedy s tou výplatou si mě zarazila. A ušetřené peníze jdou kam?

JSOU NA MEM UCTU.

Není tady

#62 16. 3. 2011 17:50

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Nu, mě by vůbec nepřekvapilo, kdyby měl k Tvému účtu podpisové právo i přítel smile

erem, já do Tebe skutečně nechci vandrovat nebo na Tebe být hnusná, ale Ty to nevidíš, že to mᚠod začátku s přítelem zařízeno špatně?!? Že i tohle Tvoje poslední vlákno, které jsi založila, svědčí o tim, že Ti přítel pořád pomalounku-polehnounku "utahuje šrouby" ve všech oblastech života?!?

Není tady

#63 16. 3. 2011 18:08

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Erem - určitě si trošku nespokojená, protože jinak by si zde nepsala jak píšeš. Kočko - mě přijde,že je to od Tvého přítele dost silná manipulace.
Hele, prostě bych mu řekla, že seš furt v práci, a že chceš doma spát, odpočívat, prostě cokoliv. Nemusíš se vymlouvat,že musíš uklízet, když uklidí on. A nakonec, nebudeš lhát. Nebo vážně chceš, aby zůstal s Tebou doma a koukali jste na sebe celý víkend?
Erem - on to cítí, že si moc přizpůsobivá, a že se necháš, tak to zkouší dál a dál. Myslím,že to není jen tím, že chce aby si s ním jezdila. KDyž řekneš ,že nebudeš jezdit, nebude podle něho a bude u Vás zle.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#64 16. 3. 2011 19:06

venuše
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Proste musi byt porad po jeho. I s detma. Jinak se z toho hrouti....
A aby nekdo rozhodoval o tom, co se bude kupovat a tim padem jist? No, to teda ani nahodou, o odevzdavani vyplaty partnerovi ani nemluve....

Není tady

#65 16. 3. 2011 19:28

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Nu, mě by vůbec nepřekvapilo, kdyby měl k Tvému účtu podpisové právo i přítel smile

erem, já do Tebe skutečně nechci vandrovat nebo na Tebe být hnusná, ale Ty to nevidíš, že to mᚠod začátku s přítelem zařízeno špatně?!? Že i tohle Tvoje poslední vlákno, které jsi založila, svědčí o tim, že Ti přítel pořád pomalounku-polehnounku "utahuje šrouby" ve všech oblastech života?!?

Ne nema podpisove pravo ani nevi muj PIN a ani ho vedet nechtel.Kdyz jsem byla vdana za BM tak jsem touzila po muzi,ktery me bude oporou na ktereho je spoleh.Tak nejak jako je muj pritel,ale,kdyz s nim ziju tak vidim jak tezko se s nim zije.Nejsem svobodny clovek,ale zase na druhou stranu nemusim se o nic starat.Vsehno jsem hodila na nej.On sleduje akce,on 3x v tydnu vari,nakupuje.....vse co dela zenska dela on a do toho jeste starost o jeho rodice.

Není tady

#66 16. 3. 2011 19:33

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Takže nevíš co chceš. Jestli ti to vyhovuje co dělá tak není třeba to řešit ne?

Není tady

#67 16. 3. 2011 19:40

majkafa
Host

erem, proč to teda furt řešíš a nevezmeš to, jak to je? Jako malá holka.

#68 16. 3. 2011 19:46

elderxxx
♥♥♥----

eremuruss napsal(a):

S pritelem ziju 2 roky.Jeho rodice me maji radi.Ale vadi me,ze pritel musi kazdy vikend ject k rodicum.Pomaha jim se zahradou a kdyz chci ja,aby jsme byli spolu sami tak to nejde.Odpovi me,ze zahradu prece nenecha delat 70 leteho tatu.

Nasla jsem si druhe zamestnani , do ktereho chodim jeden den o vikendu,abych nemusela neustale travit cas u pritelovo rodicu.

Pritel i jeho rodice me vycitaji,ze si vubec neodpocnu.

Ale kde si odpocinu?Pri odklizeni vetvi se zahrady?

Pritel trva na to,ze jeden vikend v mesici budu doma.Souhlasila jsem s tim a po nem jsem chtela,aby travil cas se mnou.Rovnou me rekl,ze on pujde delat zahradu.Takze ja bych mela byt sama doma.Kdyz jsem mu rekla,ze teda pujdu opet do prace zacal me rikat,ze zavola tatovi,ze si nepreju,aby k nim jezdil.Jaky na to mate nazor?Jsem opravdu sobec?

No dobre iste je ze priatel ma pravdu lebo zahrada nepocka a robit sa musi! Nie sme tu pre zabavu alebo oddych ak chceme prezit musime makat a pozemky su ako zaloha v pripade ekonomickych problemov ale kto nezazil nepozna lebo mu to mozog nespracuje. V druhom rade je smozrejme dolezite byt spolu lebo ak su ludia malo spolu odcudzia sa a to je zle! Riesenie je len jedno a to z tvojej strany akceptovat manualnu pracu na zahrade aspon v sobotu a nedelu si vyhradit len pre seba! Kazdopadne majte vsetci na pamati ze ak niekto z rodiny vlastni nejaky pozemok dakujte Bohu za to lebo onedlho a to je logicky dosledok pride k takym problemom vo svetovej ekonomike ze budete vsetci dakovat za kusok pozemku aby ste si ake take jedlo dokazali zabezpecit pre osobne prezitie!!! Toto nie je konspiracia! To su bohuzial hole fakty!

Upravil(a) elderxxx (16. 3. 2011 19:48)

"Nic není tak vzácné jako skutečně dobré srdce - ti, kteří si osobě myslí, že je mají, jsou obvykle jen buď měkké, nebo přímo slabé povahy."
Francois de la Rochefoucauld

Není tady

#69 16. 3. 2011 19:50

majkafa
Host

Nu, já tu pro zábavu jsem, elderxxxi big_smile

#70 16. 3. 2011 19:51

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Elde jenomze ja pracuji jeden den o vikendu,mam praci navic, brigadu.Takze,kdyz pujdu na zahradu volny den nebudu mit vubec zadny.

Není tady

#71 16. 3. 2011 19:59

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

venuše napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Proste musi byt porad po jeho. I s detma. Jinak se z toho hrouti....
A aby nekdo rozhodoval o tom, co se bude kupovat a tim padem jist? No, to teda ani nahodou, o odevzdavani vyplaty partnerovi ani nemluve....

ODEVZDAM JI NA STEJNOU HROMADKU JAKO ON,ALE O KOUPI ROZHODUJE ON.KOLIK MAME PENEZ NA UTRATU MAM PREHLED,ALE,UZ SE O TO NESTARAM.JESTE SE NIKDY NESTALO,ZE BY ME V NECEM PODRAZIL,ZE BY NEMLUVIL PRAVDU.KDYZ SE CHCE DOMLUVIT NA NAKUPU TAK MU REKNU AT KOUPI CO CHCE,ZE PAK NEBUDU POSLOUCHAT KOLIK JSME ZASE UTRATILI.

Upravil(a) eremuruss (16. 3. 2011 20:01)

Není tady

#72 16. 3. 2011 20:02

elderxxx
♥♥♥----

eremuruss napsal(a):

Elde jenomze ja pracuji jeden den o vikendu,mam praci navic, brigadu.Takze,kdyz pujdu na zahradu volny den nebudu mit vubec zadny.

Ak dobre viem z vypocitavosti si si nasla pracu naviac aby si nemusela chodit k jeho rodicom tak si to myslim pisala takze?

"Nic není tak vzácné jako skutečně dobré srdce - ti, kteří si osobě myslí, že je mají, jsou obvykle jen buď měkké, nebo přímo slabé povahy."

Není tady

#73 16. 3. 2011 20:03

elderxxx
♥♥♥----

majkafa napsal(a):

Zabavu? Sak uvidis ci je zivot zabava uz mozno onedlho smile Ale kruta realita sa teda len dostavi ;-)

Není tady

#74 16. 3. 2011 20:04

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

elderxxx napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Ak dobre viem z vypocitavosti si si nasla pracu naviac aby si nemusela chodit k jeho rodicom tak si to myslim pisala takze?

jAK Z VYPOCITAVOSTI,TAK KVULI TOMU,ZE ME TA PRACE BAVI,KVULI DOBREMU KOLEKTIVU CO TAM JE A,ZE JSEM MEZI LIDMA A TAKY,ZE SI PRIVYDELAM.

Není tady

#75 16. 3. 2011 20:06

majkafa
Host

elderxxx napsal(a):

majkafa napsal(a):

Zabavu? Sak uvidis ci je zivot zabava uz mozno onedlho smile Ale kruta realita sa teda len dostavi ;-)

Nu, když to tak vidíš, tak se u tebe určitě dostaví. stolt

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí