Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 15. 3. 2011 18:41

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: jsem sobecka?

víš jaký mám z tebe erem někdy dojem ? že těžce neseš, že nejsi na prvním místě. ale třeba se fakt pletu.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#27 15. 3. 2011 19:01

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Erem - kdo chce málo, chce ještě víc ?
Víš, je to trošku sobeckost. Ale každý jsme svým způsobem sobec. Ty chceš aby byl s Tebou doma ,on chce, aby si s ním jezdila. On si odpočine u práce na zahradě. Když budete doma, co budete dělat?
Nemůžeš ho přeci mít přivázeného na řetěz, to žádný chlap nemá rád.
Proč tam nechceš jezdit? Nemusíš přeci každý týden. Ale jednou za čas. Jeden víkend být doma, užívat si, odpočívat, druhý víkend být s ním. A u toho pálení listí můžete zažít romantiku. Budete pálit sami dva - příklad stolt

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#28 15. 3. 2011 19:22

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Svým způsobem tě chápu, ale sama za sebe, já bych si na zahradě při odklízení větví odpočinula, vyčistila bych si hlavu...

Tak tak, já když si potřebuju vyčistit kebuli, tak vyrazím do lesa s pilou, a hned přijdu na jiný myšlenky big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#29 15. 3. 2011 19:24

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Jenomze on chce automaticky,abych jela s nim,jinak to vidi,ze se jeho rodicum stranim.

Ale není v tomto případě tedy sobec spíš on?

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#30 15. 3. 2011 19:42

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Ne nejses sobecka. Je preci normalni byt spolu. (nemyslim jako ve vezeni a furt)

Me by teda vadilo, ze pritel je o vikendu vzdy pryc. A ze hlasi, ze jsi jako sobecka a rodice nemas rada, kdyz nepomuzes na zahrade.

To by se mi nelibilo. Bohuzel spolecnost je tak nastavena, ze by zena mela byt rada, ze muz neni alkoholik a netravi cas v popijeni piva s kamosema.
Muj navrh je ten, zkusit jet s pritelem k rodicum, tam pracovat SPOLECNE na zahrade ( 4 ruce vic udelajia je to rychlejsi) a pak jit v tom miste nebo cestou domu treba do kina nebo na veceri. Taky SPOLECNE.

Al enevim, zda nepotrebujete penize   a tvuj job je nutny.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#31 15. 3. 2011 19:43

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Mikeš napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Jenomze on chce automaticky,abych jela s nim,jinak to vidi,ze se jeho rodicum stranim.

No prave, tak trochu je. Ale tu otazku si vubec neklade.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#32 15. 3. 2011 19:43

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Erem - kdo chce málo, chce ještě víc ?
Víš, je to trošku sobeckost. Ale každý jsme svým způsobem sobec. Ty chceš aby byl s Tebou doma ,on chce, aby si s ním jezdila. On si odpočine u práce na zahradě. Když budete doma, co budete dělat?
Nemůžeš ho přeci mít přivázeného na řetěz, to žádný chlap nemá rád.
Proč tam nechceš jezdit? Nemusíš přeci každý týden. Ale jednou za čas. Jeden víkend být doma, užívat si, odpočívat, druhý víkend být s ním. A u toho pálení listí můžete zažít romantiku. Budete pálit sami dva - příklad stolt

Proc tam nechci jezdit?Protoze jsem nejradci doma,udelam si doma pohodli tam nemuzu, jsem tam na navsteve.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#33 15. 3. 2011 19:46

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

Mikeš napsal(a):

eremuruss napsal(a):

No prave, tak trochu je. Ale tu otazku si vubec neklade.

a co si má asi její přítel myslet, pokud s ním erem do teď jezdila k rodičům bez problémů a ani nehlesla, že se ji tam nechce a najednou se cuká ? nejspíš měl za to, že i erem je tak spokojená a nechápe, co se teď děje.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#34 15. 3. 2011 20:13

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Kdo nemá zahradu, nepochopí, co je na ní práce - obvzvl᚝ teď, po zimě stolt To je myšleno směrem k těm, které se podivují, proč je třeba odklízet pořád větve smile protože celoroční péče o zahradu není jen o větvích. Obzvl᚝, je-li to okrasná či ovocná zahrada kombinovaná se zeleninovou zahradou a s pěstováním drobného ovoce stolt
Erem, jestliže je maminka přítele po těžké chemoterapii, je snad pochopitelné, že přítel jede domů přiložit ruku k dílu. Přítel má nemocné a přestárlé rodiče, to by bylo smutné, kdyby je nechal veškerou práci oddřít a nepomohl jim. To musíš mít taky trochu uznání a pochopit, že přítel má svoji rodinu, ke které má morální povinnosti a že se všechno nemůže točit jenom kolem Tvých záležitostí stolt!!! Musíte najít nějaký společný kompromis v tom, jak často budeš jezdit k rodičům s přítelem a jak často budeš doma sama, ale nemůžeš počítat s tím, že přítel ke svým rodičům přestane jezdit úplně nebo tam bude jezdit kvůli Tobě méně.
Musíte si společně s přítelem sednout a svoje požadavky dohromady nějak sladit, abyste se jeden nebo druhý necítili zas až tak moc ukřivděně stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#35 15. 3. 2011 20:17

majkafa
Host

Vždy v paneláku není co na práci, zváště v menším bytě, jako mᚠty, erem a s dospělými dětmi. Osobně bych ráda jezdila od jara do podzimu někam na zahradu. Nemusí to být každý víkend, ale mohlo by to být často. A klidně sama, kdyby partner nechtěl.

#36 15. 3. 2011 20:35

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Ja myslim, ze problem je nekde uplne jinde. Nejde jen o rodice a zahradu. Pritel Erem proste rozhoduje o vsem, dela poradek ve skrinich a sekyruje, kde se da.... a to se Erem prestava libit.

Upravil(a) venuše (15. 3. 2011 20:36)

Není tady

#37 15. 3. 2011 20:37

venuše
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Proc tam nechci jezdit?Protoze jsem nejradci doma,udelam si doma pohodli tam nemuzu, jsem tam na navsteve.

A uz si to priteli rekla? Co on na to?

Není tady

#38 15. 3. 2011 20:39

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Já ale Erem chápu, že někdy, aspoň občas, chce trávit víkend sama s přítelem, ve dvou, jít třeba do kina, nebo jen tak ležet u televize, číst si spolu, cokoliv, ale ve dvou. To je tak těžko pochopitelný? To není sobeckost a myslím, že i jeho rodiče by mohli pochopit, že ti dva občas potřebují být spolu sami a užít si víkend ve dvou.
Rodičům pomáhat je samozřejmost, ale nemělo by to nabourávat osobní život Erem a jejího přítele. Což znamená dohodnout se,kdy budou u rodičů a kdy budou spolu sami. Nevidím nic špatného na tom, když budou jezdit k rodičům ob víkend, no a Erem tam nezbytně pokaždé být taky nemusí.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#39 15. 3. 2011 20:48

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Já nevím, eremuruss.
Ideál neexistuje. Kdyby sis našla jiného chlapa, vadilo by Ti zase něco jiného. To by sis musela najít nějakého svobodného, bez závazků, nejlépe oboustranného sirotka, který nemá žádné závazky, žádné koníčky, žádné záliby a který by s Tebou o víkendech seděl doma a držel se s Tebou za ruku smile

MMCH já nevím, o co Ti jde. S přítelem jste doma od pondělka do pátku, jste namačkaní v mrňavém panelákovém 2+1 čtyři dospělí lidé. Tebe nenapadlo, že takové spolužití pro Tvého přítele musí být dost ponorková situace, protože v takovém malém bytečku nemá nikdo z vás soukromí a že si raději jede "vyčistit hlavu" někam ven?!?

Co Ty mu můžeš nabídnout jako náhradní program, když nebude jezdit k nemocným rodičům - o víkendech se budete zase tísnit v mrňavém bytě všichni čtyři, maximálně půjdete vy dva někam na dvouhodinovou procházku a večer se budete dívat na televizi lol - to myslíš, že mu bude vyhovovat a že bude v takovém vztahu spokojený dumbom ?!?

Není tady

#40 15. 3. 2011 20:50

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Mně zarazila docela věta : Když nebudeš se mnou jezdit, řeknu našim, že tam nechceš jezdit kvůli nim.
To docela zavání. Nevím, na tom se mi něco nelíbí. Jak píše Kaira, sednout si a udělat kompromis , ale Erem,když pak se dočkᚠtéto věty, nevím no.... Někde to vázne jinde si myslím

Není tady

#41 15. 3. 2011 21:00

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

venuše napsal(a):

Ja myslim, ze problem je nekde uplne jinde. Nejde jen o rodice a zahradu. Pritel Erem proste rozhoduje o vsem, dela poradek ve skrinich a sekyruje, kde se da.... a to se Erem prestava libit.

ne že se ji to přestává líbit, erem se to nelíbí, co jsou spolu, nějáký dva roky. a možná je to taky celý o tom, že erem žila roky sama, jak si co udělala, tak to měla. nemusela se na nikoho ohlížet, nikomu přizpůsobovat.
a ono co si budeme povídat, ve 20 se člověk přizpůsobuje úplně jinak, jak v pozdějším věku.
no a teď je tam prostě chlap, kterj byl asi zvyklej, že dřív doma plánoval on a ženská byla ta, co se přizpůsobí, kdo ví. prostě se holt musí oni dva něják domluvit, něják se sžít.

Není tady

#42 15. 3. 2011 21:01

venuše
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Mně zarazila docela věta : Když nebudeš se mnou jezdit, řeknu našim, že tam nechceš jezdit kvůli nim.
To docela zavání. Nevím, na tom se mi něco nelíbí. Jak píše Kaira, sednout si a udělat kompromis , ale Erem,když pak se dočkᚠtéto věty, nevím no.... Někde to vázne jinde si myslím

Nerika se tomu nahodou manipulace?

Není tady

#43 15. 3. 2011 21:03

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Vždy v paneláku není co na práci, zváště v menším bytě, jako mᚠty, erem a s dospělými dětmi. Osobně bych ráda jezdila od jara do podzimu někam na zahradu. Nemusí to být každý víkend, ale mohlo by to být často. A klidně sama, kdyby partner nechtěl.

ale ty nejsi erem. třeba ji to na zahradu netáhne. každej je holt nějákej.

Není tady

#44 15. 3. 2011 21:05

venuše
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

venuše napsal(a):

ne že se ji to přestává líbit, erem se to nelíbí, co jsou spolu, nějáký dva roky. a možná je to taky celý o tom, že erem žila roky sama, jak si co udělala, tak to měla. nemusela se na nikoho ohlížet, nikomu přizpůsobovat.
a ono co si budeme povídat, ve 20 se člověk přizpůsobuje úplně jinak, jak v pozdějším věku.
no a teď je tam prostě chlap, kterj byl asi zvyklej, že dřív doma plánoval on a ženská byla ta, co se přizpůsobí, kdo ví. prostě se holt musí oni dva něják domluvit, něják se sžít.

To je fakt. Ja jsem taky uz leta sama a nedovedu si predstavit, ze bych mela s nekym zit a prizpusobovat se. S mym byvalym pritelem jsme se vidali jen o vikendu a i to pro me bylo moc....
Takze asi zustanu sama, protoze tu svobodu miluju!

Není tady

#45 15. 3. 2011 21:06

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Erem podle mého si udělá podle sebe, prostě nejede, a chce být doma, odpočnout si doma, touží mít doma chlapa (ale Erem určitě pochopí, že přítel rád jezdí k rodičům a že to on bere jako odpočinek). Dobře co dál?
Ano Venuše, myslím,že je to manipulace, Přítel chce, aby ho Erem poslechla, aby nechodila do práce, aby si odpočnula, aby jela s ním. atd...

Není tady

#46 15. 3. 2011 21:06

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Já ale Erem chápu, že někdy, aspoň občas, chce trávit víkend sama s přítelem, ve dvou, jít třeba do kina, nebo jen tak ležet u televize, číst si spolu, cokoliv, ale ve dvou. To je tak těžko pochopitelný? To není sobeckost a myslím, že i jeho rodiče by mohli pochopit, že ti dva občas potřebují být spolu sami a užít si víkend ve dvou.
Rodičům pomáhat je samozřejmost, ale nemělo by to nabourávat osobní život Erem a jejího přítele. Což znamená dohodnout se,kdy budou u rodičů a kdy budou spolu sami. Nevidím nic špatného na tom, když budou jezdit k rodičům ob víkend, no a Erem tam nezbytně pokaždé být taky nemusí.

Oli a kde je psáno, že její přítel je na nějáký trávení víkendu ve dvou ? každej chlap na to není, tvářit se, že jo, je blbost. možná zrovna ona má chlapa, pro kterýho je ideálně strávený víkend u rodičů na zahradě a válení se u telvize nebo čtení by pro něj byla nuda roku.

Není tady

#47 15. 3. 2011 21:11

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Ja nevim, co je na tom tak slozityho, kdyz  Erem rekne jeho rodicum, ze nebude kazdy tyden jezdit, ze ji to unavuje, ze si potrebuje doma odpocinout nebo udelat poradek wink. To snad musi kazdej normalni clovek pochopit....
A jeji pritel tak nebude mit moznost jim vykladat nesmysly jako ze tam Erem nechce jezdit kvuli nim....

Není tady

#48 15. 3. 2011 21:12

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

venuše napsal(a):

dusička napsal(a):

Nerika se tomu nahodou manipulace?

Podle mě je to manipulace jak řemen. Právě proto píšu, že by si oba dva měli sednout a udělat nějakej rozumnej kompromis.
Já chápu, že se přítel cítí v eremurussině malém bytě kapánek přidušenej, že tam nemá žádné soukromí a chápu eremuruss, že nechce povinně každý víkend jezdit někam, kde ji to moc netáhne. Ale oba dva jsou snad dospělí lidi a měli by brát ohledy jeden na druhého a trošku umět slevit ze svých požadavků směrem ke svojí drahé polovičce.

Erem by měla pochopit, že přítel se o svoje rodiče zkrátka postarat musí, že přes to vlak nejede a přítel by si měl uvědomit, že nelze přítelkyni nutit zjevnou či skrytou manipulací, aby k jeho rodičům povinně jezdila s ním víkend co víkend. Fakt by se měli spolu na něčem rozumném dohodnout a nešklebit se na sebe kysele, že si jeden z nich tráví víkend "po svém".

Není tady

#49 15. 3. 2011 21:15

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

venuše napsal(a):

Ja nevim, co je na tom tak slozityho, kdyz  Erem rekne jeho rodicum, ze nebude kazdy tyden jezdit, ze ji to unavuje, ze si potrebuje doma odpocinout nebo udelat poradek wink. To snad musi kazdej normalni clovek pochopit....
A jeji pritel tak nebude mit moznost jim vykladat nesmysly jako ze tam Erem nechce jezdit kvuli nim....

jde o to, jestli jim to erem vůbec řekne ... jestli si tady jen nestěžuje, ale tam drží papulku ...

Není tady

#50 15. 3. 2011 21:56

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Pavli - možná si sem Erem přišla stěžovat a doma je ticho. Nechce vyvolávat dohady, drží pusu a krok.
Erem - kočko - určitě to doma prober, každý normální člověk musí pochopit, že si přes týden unavená z pracovního procesu a že chceš být taky o víkendu někdy doma a ne jezdit na zahradu. Uchovej si své soukromí. Si šikovná ženská, nech chlapa, at jezdí za rodičema, vždyt je to moc fajn, že jim pomůže, že to dělá,protože to on chce. Proberte to, vždyt láska není o tom být spolu 24 hodin. Někdy stačí pár hodin intenzivné prožívání.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí