15. října : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 15. října : Různé životní příběhy, trápení i radosti a starosti žen si s námi můžete pročítat v našem magazínu. 29. září : Uvařme si spolu dietní květákové kari. |
|
|
Prosím, poraďte mi.
Manžel chtěl koupit v masně taliána, ale já nevím co s ním. Uvařit, osmažit ?
Není tady
Tak se ho zeptej jak ho chtěl připravit????????? Vždyť ho chtěl tvůj manžel....to my nevíme jak ho chtěl.
Není tady
TALIÁN SE VAŘÍ VE VODĚ, JE TO TAKOVÝ NIC. ALE TAKOVEJ ITALIÁN TO MUSÍ BÝT NĚCO. PA
Není tady
Holky, jsem z toho "talián", ale můžete mi říci, co je to talián v souvislosti s masem?
Není tady
Je to buřt. Třeba ho manžel chtěl naloženej s cibulí. Steličko nepamatuješ na film Adéla ještě nevečeřela? Tam si dává Dočolomanský s Hlinomazem taliána....
Není tady
Díky. Nepamatuji, protože u nás se to nepoužívá, proto mi to neutkvělo v hlavě.
Není tady
Díky za rady, uvařím ho, bohužel nevím jak ho naložit.
Jinak Bety, manžel to chtěl ochutnat, protože to snad jedl jako dítko, takže neví jak to chce upravit.
prostě nějak...... no chlapi , no.
Není tady
"Utopenci" za 24 hodin:
250 ml octa
350 ml vody
lžíce Deka nebo jiného nakladače okurek či zeleniny
bobkový list
4 nové koření
1/2 lžičky mletého pepře
2 lžičky cukru (nebo 2 ks umělé sladidlo)
To všechno uvaříme a necháme vychladit.
Do sklenice ukládáme střídavě vrstvu špekáčků a cibule na tenká kolečka. Špekáčky nakrojíme. Můžeme také použít "obyčejné" ty tlusté párky, nebo kabanos oloupaný a pokrájený na kolečka. Zalejeme vychladnutým nálevem, odložíme na 24 hodin do chladničky.
Dají se jíst skutečně po 24 hodinách.
Upravil(a) Bety (
Není tady
Taky je možné syrového nakrájet "na ježka" a chvilku fritovat, krásně se opeče. Hlídat!
Není tady
Též je možno připravit na četrném pivu:
Na spodek pekáčku nakrájená cibule, na to položit špekáčky (nebo jinou uzeninu podle vlastní chuti, třeba obyčejné ty tlusté párky) nakrájené na ježka, zalít kečupem a černým pivem, upéct až se otevřou a jsou do zlatova. To je základní recept, fantazii na dochucení se meze nekladou.
Není tady
Bety díky za recepty.
I když tedy recept na utopence mám, ale talián je ze syrového masa a že bych ho nakrájela na kolečka, to si opravdu neumím představit, leda ho nejdřív uvařit......
Není tady
nazdar holky, nez nam to chlapum toho taliana zprznite, tak se radsi zeptejte, jak to chceme... obecne doporucuju varit v pare, nikoliv ve vode a uplne nejlip udelate, kdyz vyslete manzela na pravyho taliana do lokalu v praze http://www.ambi.cz/ambiente-lokal-kontakt.php - ale chce to vetsinou rezervacku )) tak cus bus autobus
Není tady