18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím, poraďte mi.
Manel chtěl koupit v masně taliána, ale já nevím co s ním. Uvařit, osmait ?
Není tady
Tak se ho zeptej jak ho chtěl připravit????????? Vdy ho chtěl tvůj manel....to my nevíme jak ho chtěl.
Není tady
TALIÁN SE VAŘÍ VE VODĚ, JE TO TAKOVÝ NIC. ALE TAKOVEJ ITALIÁN TO MUSÍ BÝT NĚCO. PA
Není tady
Holky, jsem z toho "talián", ale můete mi říci, co je to talián v souvislosti s masem?
Není tady
Je to buřt. Třeba ho manel chtěl naloenej s cibulí. Steličko nepamatuje na film Adéla jetě nevečeřela? Tam si dává Dočolomanský s Hlinomazem taliána....
Není tady
Díky. Nepamatuji, protoe u nás se to nepouívá, proto mi to neutkvělo v hlavě.
Není tady
Díky za rady, uvařím ho, bohuel nevím jak ho naloit.
Jinak Bety, manel to chtěl ochutnat, protoe to snad jedl jako dítko, take neví jak to chce upravit. prostě nějak...... no chlapi , no.
Není tady
"Utopenci" za 24 hodin:
250 ml octa
350 ml vody
líce Deka nebo jiného nakladače okurek či zeleniny
bobkový list
4 nové koření
1/2 ličky mletého pepře
2 ličky cukru (nebo 2 ks umělé sladidlo)
To vechno uvaříme a necháme vychladit.
Do sklenice ukládáme střídavě vrstvu pekáčků a cibule na tenká kolečka. pekáčky nakrojíme. Můeme také pouít "obyčejné" ty tlusté párky, nebo kabanos oloupaný a pokrájený na kolečka. Zalejeme vychladnutým nálevem, odloíme na 24 hodin do chladničky.
Dají se jíst skutečně po 24 hodinách.
Upravil(a) Bety (
Není tady
Taky je moné syrového nakrájet "na jeka" a chvilku fritovat, krásně se opeče. Hlídat!
Není tady
Té je mono připravit na četrném pivu:
Na spodek pekáčku nakrájená cibule, na to poloit pekáčky (nebo jinou uzeninu podle vlastní chuti, třeba obyčejné ty tlusté párky) nakrájené na jeka, zalít kečupem a černým pivem, upéct a se otevřou a jsou do zlatova. To je základní recept, fantazii na dochucení se meze nekladou.
Není tady
Bety díky za recepty.
I kdy tedy recept na utopence mám, ale talián je ze syrového masa a e bych ho nakrájela na kolečka, to si opravdu neumím představit, leda ho nejdřív uvařit......
Není tady
nazdar holky, nez nam to chlapum toho taliana zprznite, tak se radsi zeptejte, jak to chceme... obecne doporucuju varit v pare, nikoliv ve vode a uplne nejlip udelate, kdyz vyslete manzela na pravyho taliana do lokalu v praze http://www.ambi.cz/ambiente-lokal-kontakt.php - ale chce to vetsinou rezervacku )) tak cus bus autobus
Není tady