6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ridgebackaisha napsal(a):
Ahoj holky, hledám tady na netu inspirace na háčkované čepičky a narazila jsem na tyto stránky. Ráda bych se k vám přidala. Háčkuji asi tak měsíc, ale u mám 3 čepičky. Ráda bych vám je tady ukázala, ale zatím nevím, jak se sem vkládají fotky
Fotku je třeba nahrát kdekoliv na internetu (jsou servery pro volné nahrávání fotek, souborů a podobně) a její adresu pak vloit zde v příspěvku do tohoto symbolu [img]zde odkaz[/img]
Není tady
Ahoj holky, taky bych se ráda přidala Teprve začínám, tak budu vděčná za kadou radu. Dneska jsem se pustila do proukované čepičky pro starí dcerku, zatím těch pár řad nevypadá zle Ale ev mi půjde ejdrem teda stoprocentně
Není tady
Tak dlouhe sloupky a kratke sloupky, pevna oka i polosloupky jsem zvladla,ale moje predstavivost je nulova a ted uz si nevim moc rady, zkusila jsem si najit nejakou slozitejsi cepicku,ale nevim,jak na to, prosim o pomoc.
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3445
prvnich 16 DS jsem zvladla, dokonce mi i docvaklo,ze 32 jsou vlastne do kazdeho zdvojene, rozhodla jsem se misto prodlouzenych delat jen dlouhe,ale na ten vzor nemuzu ani za nic prijit,prosim popiste mi,jak na to, me ten obrazek,co tam je nic nerika.
Není tady
Slni, jetě jsem se na to nedívala s háčkem v ruce, ale podle návodu chápu, e vlastně děláme takové trojúhelníky... jinak je jedno, jestli dělá prodlouené sloupky (pds) nebo dlouhé (ds), to musí vycházet stejně, ty prodlouené udělají moná jen malinko výraznějí vzorek a rychleji přibývají
uvidím, jak na tom budu dneska večer s časem, kdytak bych zkusila a pak napsala své poznatky jestli to do té doby třeba karal nevysvětlí líp
Není tady
Slni, takze:az budes mit tech 32 tak pak budes pokracovat takhle: udelas 4 retizkova oka a hned do toho oka za temi retizkovymi (je na ne jakoby prilepene) tak tam nacpes 1 polodlouhy sloupek..pak vynechas jedno oko a do dalsiho udelas jeden polosloupek retickove oko a do toho sameho oka cos ted delala polosloupek nacpes jeste jeden..takze mas v jednom oku dva polosloupky oddelene retizkovym okem..v dalsi rade do toho oka mezi nimi zase nacpes polodlouhy retizkove oko polodlouhy a pak totez jeste mezi kazde dva trojuhelnicku udelas dalsi..
Není tady
Jani, zkus mrknout na tyto videa: http://www.youtube.com/user/bububacek#p/u je tam vechno z těch začátků, potom zkus mrknout na tento odkaz na návod na čepičku: http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=81&user=41829 a videa pouít v praxi je to tuím od té samé paní
snad to pomůe
Karal, já na to pak mrknu, teď mám rozdělaného něco jiného, ale tak větinou dávám čepičku za 1-2 večery (podle toho, jak je velká a jak moc se mi klíí oči ), take bych se k tomu snad mohla brzo dostat
Není tady
Jani, jinak mě teda jetě napadá knihkupectví nebo knihova - já kdysi objevila takovou malou kníečku (konkrétně tato: http://www.knizniweb.cz/knihy/42619-hac … etkat.html - snad to nikdo nebude brát reklamu, mají ji tam stejně vyprodanou ), kde jsou vechny ty základní věci krásně ukázané a popsané (případně kdybys chtěla, poli mi SZ a můem se domluvit, e bych Ti některé věci buď nafotila nebo kníku případně poslala na půjčení ), tam jsem snad poprvé nějak pochopila víc ne řetízkové oko
Není tady
tak potřebuju help, jsem udělala řetízek, pevné oko, kruh a 18 řad dlouhých sloupků, zakončila pevným okem, podle návodu , co sem dávala odkaz Lenka
a teď nerozumím 2. řadě- 2. ř Ve druhé řadě děláme 1dl. sl, 2xdl. sl, 1dl. sl, 2xdl. sl...opakujeme a do konce řady. Poslední dl. sl. píchám tam, kam ukazuje ipka
co je 1 dlouhý sloupek a 2 x dlouhý sloupek ? to nejsou 3 dlouhé sloupky za sebou ?
Není tady
Jani, do jednoho oka udělá 1dl sloupek a do dalího oka udělá 2 dlouhé sloupky (jakoe budou vycházet z jednoho oka 2 sloupky, čím tu čepičku roziřuje) - nevím, jak to líp vysvětlit zkusím jetě vloit fotku a tam to nějak popsat a zakroukovat
tak obrázek je tady: http://img860.imageshack.us/i/teorie.jpg/ kdybys to z toho nechápala, zkusím najít jetě nějaký lepí, nebo to vysvětlit krok po kroku
Upravil(a) lenkaB (17. 3. 2011 23:28)
Není tady
tak ne jsem to uloila, taks to pochopila i bez náhledu ikulka jsem zvědavá na fotku prvního dílka - a fakt se Ti zdá pletení jednoduí??? e bych se jetě naučila i plést? vdcyky jsem to chtěla umět (teda jakoe umím dokonalé ály , ale jak dojde na ubírání, přidávání apod., jsem v koncích)...
Není tady
jo zdá se mi jednoduí, i copánkové vzory teda
ubírání a přidávání taky v pohodě, spí mi nejde zakončování a teď asi budu mít trochu problém s rozkrokem, no uvidíme
na takového velkoe u mi to jde pomalu, pletu obě nohavice naráz a chci to jetě trochu větí a mu to vydrí i na přítí podzim zimu a jsem teď někde nad koleny
jinak to mám takové nekonzistentní, jakoby očka v tom, nedotahuju stejně, take první výtvor asi nebude nic moc
Není tady
Jani, neboj, já první čepičku taky nikde neukazuju jak píe - a ke konci jsem se naučila utahovat zhruba stejně a je taková pofiderní ale hned dalí u se mi povedla hezky jsem moc zvědavá na fotku Tvého prvního výtvoru jaké barvy sis vybrala? nebo jen jednu pro začátek?
Není tady
Jani, take jsem nechapala a pritom pletu uz dlouho,ale pak jsem nasla ta videa na youtube a priznam se,ze jsem si je poustela stale dokola a pak to zkousela s ni a s hackem v ruce a ta prvni cepicka je takova roztahana,proste prvni vytvor,vubec se to nepodoba tem,co jsou tam na foktach,ale ted pletu druhou a to uz vypada uplne jinak,takze to chce jen trpelivost a praxi,jinak tusim,ze co Ti tu Lenca davala ten odkaz na cepicku,tak tu jsem take delala na uplny zacatek,ted tu bojuji s tim,co jsem psala,asi jsem uplne hloupa,ale stale mi to nejak moc nejde,tak uvidime. Ja jsem ale hackovani uplne propadla, hackuji v kazde volne chvili.
Není tady
:-) Jsem rada, ze se k nam pridavaji dalsi :-) JA ted dodelam pro Honzika cepicku na karneval (ufona) a pak si musim dat den dva oraz, uz necitim ruce..:-) Posledni dny jsem prohackovala v ramci smutecni terapie :-(
Není tady
Ahojte holky, tak díky Lence jsem Vás nala, doufám, e se můu přidat ????
Není tady
Slniečko napsal(a):
Tak dlouhe sloupky a kratke sloupky, pevna oka i polosloupky jsem zvladla,ale moje predstavivost je nulova a ted uz si nevim moc rady, zkusila jsem si najit nejakou slozitejsi cepicku,ale nevim,jak na to, prosim o pomoc.
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3445
prvnich 16 DS jsem zvladla, dokonce mi i docvaklo,ze 32 jsou vlastne do kazdeho zdvojene, rozhodla jsem se misto prodlouzenych delat jen dlouhe,ale na ten vzor nemuzu ani za nic prijit,prosim popiste mi,jak na to, me ten obrazek,co tam je nic nerika.
Slniečko, tak tuhle u máme a je jednoduchá .... opráím vzor a písnu "polopaticky"
tady je můj výtvor
Není tady
Dadulko, vítej, moje trpělivá rádkyně ta motýlková je ta samá, jako ta edá? tam ten vzorek není tak hezky vidět, tak aspoň vím, e jsem to pochopila správně (nezkouela jsem to zatím, ale měla jsem takovou představu )
co má teď rozpracované?
Není tady
Karal napsal(a):
Slni, takze:az budes mit tech 32 tak pak budes pokracovat takhle: udelas 4 retizkova oka a hned do toho oka za temi retizkovymi (je na ne jakoby prilepene) tak tam nacpes 1 polodlouhy sloupek..pak vynechas jedno oko a do dalsiho udelas jeden polosloupek retickove oko a do toho sameho oka cos ted delala polosloupek nacpes jeste jeden..takze mas v jednom oku dva polosloupky oddelene retizkovym okem..v dalsi rade do toho oka mezi nimi zase nacpes polodlouhy retizkove oko polodlouhy a pak totez jeste mezi kazde dva trojuhelnicku udelas dalsi..
Aha, tak já jsem si nepřečetla vechny příspěvky .... no tak zamachrovala dopředu
Holky, já dělala PDS - prodlouený dlouhý sloupek.
Tak jak píe Lenka, vzor je výraznějí - víc dírkatý a hlavně, rychle to přibývá
Není tady
Čaues, teď dělám bambulkovou u to skoro mám, tak potom hodím odkaz, ale taky jetě musím opravit tu spirálovou, jsem jí oprala (v ruce) a myslím, e se o chlup zkrátila ... tak aby A. nevypadala, e z ní přes noc vyrostla.
Není tady
Leni, proč se Ti skoro vechn příspěvky doublují ?????
Není tady