1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Po neskutečně dlouhé době (pořád jsem v Británii :-/) jsem se konečně dostala se na Fertility clinic a podařilo se mi tam vydupat laparoskopii (trvalo 2,5 měsíce, ne jsem dostala pozvánku). Měla bych jít ve čtvrtek, předoperační mám u za sebou. V "návodu" co mi tam dali, je psáno, e rekonvalescence trvá jen 2-3 dny, tak jsem v návalu enthusiasmu kývla na to, e v neděli ráno půjdu do práce. Teď se mi to nějak rozleelo a přestávám si být jistá. Pracuju jako oetřovatelka, co obnáí dost chození, ohýbání se a tak. Můete mi říct, jak jste to měly vy? ly byste za dva dny nato pracovat?
Nepochybuju o tom, e tohle téma tu u někde bylo, ale deset stránek dozadu se mi nepodařilo nic najít a přiznávám, e jsem lemra procházet dalích padesát Nějak mi tu chybí hledáček pouze v rámci diskusí - ten veobecný nahoře mě na nic neodkázal.
Není tady
Ahojky, já bych teda 2 dny nato do práce nela. Ale hodně záleí, co vechno ti dělají, jestli jen kouknou, nebo i něco v rámci operace řeí. Za 2 dny bych ale nela ani v jednom případě, pokud by nic nedělali, nebo něco malýho, mohl by stačit týden, já byla myslím 2 týdny doma...
Není tady
Taky o tom takhle začínám uvaovat, i kdy jdu jenom na ty testy. Ono to tady probíhá docela "jednodue" - ráno tam příjde, během hodiny dvou udělají laparku, pak se pár hodin vzpamatovává a pokud není komplikace, odpoledne si Tě někdo vyzvedne. V Británii se etří na vem (doufám, e ne na nástrojích na jedno pouití... ) Trochu to svádí k domněnce, e je to vechno tak nějak v pohodě, ale nevím, radi si nechám poradit.
Upravil(a) Berberka (13. 3. 2011 14:43)
Není tady
Tak dva dny po laparce bych do práce jako oetřovatelka taky nela... sedět někde v kanceláři, tak bych o tom moná přemýlela, ale takhle...
Ale kadá to zvládá jinak, jinak se kadé vechno hojí, záleí i na tom, jestli se to, nedejbůh, nezkomplikuje.
Co na to říká Tvůj gynekolog? Myslím ohledně návratu do práce - ten by Ti měl říct víc.
Já jsem la do práce po deseti dnech - dělala jsem fyzicky náročnějí práci.
Není tady
taky bych jako oetřovatelka určitě nela... moná aspoň po vytaení stehů (to je po týdnu), ale i tam bych přemýlela, kolik mám třeba tahání se s nečím...
taky jsem byla jen na "diagnostické LPSK", jen se podívali, nic dalího nedělali
Není tady
Gynekolog? Tady jsme v Británii, tady něco jako "osobní gynekolog" neexistuje Na stěry je tu sestra, na předpis canestenu obvoďák a na vechno ostatní čekáte tak dlouho, a vás to přejde nebo a na to umřete
Páni, to mě ani nenapadlo, e budu muset jetě zpátky kvůli stehům...ale jak znám zdejí politiku, dostanu na odchodu balíček s nástroji a návod
Jak dlouho po operaci to jetě bolí?
Není tady
Jetě jsem zapomněla - dělali vám někomu zákrok při menstruaci? Nebo vám doporučili odloit? Tady mi vichni tvrdí, e je to v pohodě, ale po dlouholetých zkuenostech u si radi vechno oveřuju...
Není tady
Při ms to teda taky nevím, mě říkali, e nejlepí je to těsně po ní, aby byla nízká sliznice. Doktor mi říkal, e i ke konci ms to nevadí, tak asi záleí, kolikátý den bude menstruovat, ale v těch prvních dnech to asi tak moc dobrý není...
A s tou prací - vezmi si, e jestli na to jde kvůli tomu, e nemůe otěhotnět, tak aby sis tím jetě nezpůsobila problém, který nemusel být - přece jen je to zásah do břicha, a kdy bude někde něco tahat, jetě se ti tam udělají nějaký srůsty nebo tak. Asi to není moc pravděpodobný, ale já vzhledem k tomu, proč jsem na laparo la, jsem nehodlala riskovat vůbec nic....
Není tady
Berberko, stehy mi vytahoval právě "obvodní" gynekolog, tak kdo ví, jak to bude v Anglii
jinak taky plánovali zákrok těsně po MS, dokonce se "řídila" pomocí Provery tak, abych byla hned 8.DC... při MS to vycházet nesmělo, říkali
co se týká bolesti, tak hodně nepříjemné to bylo tak 2-3 dny po zákroku, potom u jsem se cítila jen jako při MS, ale já nemám nijak náročnou práci, take jsem neměla ani nemocenskou
Není tady
Myslím, e zítra jetě pro jistotu obvolám pár doktorů, tedy, pokud se mi k nim podaří procpat přes sekretářky :-P Dík za info :-)
Není tady
Tak jsem doma z laparskopie. Není to taková hrůza, s paracetamolem to docela jde, ale dám si těch pár dnů volno.
Jinak mám náladu pod psa - konečně potvrzená endometrióza, vejcovody sice stále průchozí, ale tak divně stočené a stlačené, e nejspíe brzy zavítám do IVF klubu. Docela mě to včera vzalo
No nic, nějak bylo, nějak bude. Aspoň e manel to vzal v pohodě a zůstává optimistou
Kdyby můj praský gynekolog nebyl ovinistický idiot a neignoroval moje problémy, mohla jsem vědět u před několika lety, jak to se mnou je
Není tady