29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
bambi napsal(a):
antal, to je fakt pravda..... a prameni to z toho, že klidna mama = spokojene dítě. když je vystresovana z toho, že x dní není vysáto, to děcko bude taky ve stresu, zrcadlí prostě mámu.
švagrová to hrozně prožívala a ty děti tím dost trpěly, viděla jsem to zřetelně...jak po nich ječela...
já to moc neřeším... a můj chlap taky ne. uklízíme spolu - sama to nedělám, přece tu taky bydlí...
on má navíc zkušenosti z domu... tchyně je doma nutila jeden den vysávat a druhý den vytírat a tak pořád dokola.
cizinko, ty žampiony sklízíte často? :-)))
Já stojím vždy v půl 11 doma s korbičkou a říkám si, že jí přece můžu dát na balkon a uklidit a navařit, tak pak řeknu prdím to a jdu s ní ven, pošlu manž.sms " je tu bordel, kup chleba" :-)
Není tady
ahojky,
tak tady snezi a je 1 stupeň. Jaro asi usnulo a nechá nás chvíli na pochybách, jestli se vůbec objeví...tak pěkně to vypadalo, tráva zasetá a teď tohle Vojtík podruhé spinká a já poklízím.
Jiřík se učí na ten nočník a krom toho kakání mu to jde krásně a co budete dneska vařit ?
Není tady
Ahojky tak u nás je to to samé uklízím jednou za týden prach a vysávám cca 2-3den protože máme lino a je všude vidět prach a koberec v obýváku ten je skoro každý den katastrofa jak jsou dvě děti tak je to mazec hlavně odrobinek z jídla po Nikči.
Mi máme v sobotu vítání občánků tak budu dnes uklízet asi celý a zítra přijede návštěva.
Není tady
Holky Jenda i Oli jsou fešáci k sežrání
Co se chlapa týče, tak u nás je to docela v pohodě. S úklidem mi nikdy nepomáhal, ale o malou se stará vzorně Jak přijde z práce, hned si ji vezme a já mám čas si udělat co potřebuju. Horší až začne chodit na fušky, to bude bývat doma až kolem 19 večer
Ale peníze jsou holt potřeba
Krtí u nás teda nesněží, ale od rána lije jak z konve. A to jsem se těšila, že půjdeme dnes na procházku , protože ta malá potvora mi zas už druhý den nespí a večer to je pak s ní hrůza
Já dnes nevařím, mám polívku ze včerejška a sladké knedlíky si vytáhnu z mražáku
Není tady
A uklid doma proziva vic manzel nez ja...on je posedly cistotou a uklidem, takze aktivne pomaha Jenom ted s tema dvema detma to neni tak jednoduchy no, ale decka vyrostou taaaak rychle a pak zase bude vypiglovano
Není tady
O úklidu vůbec nemluvte Snažím se udržovat takový nějaký systém, abych nic nehledala, snažím se aby se mi nenakupila moc velká hromada na žehlení, praní a aby se mi něco nevylíhlo v kuchyni
Ale jinak moc nestíhám, teď jsem asi po sto letech umyla takový ty plastový stěny u sprcháče, vůbec nechápu, koho to napadlo abysme je měli z čirýho průhlednýho plastu, je na tom vidět každá kapka..
Holky taky máte pořád tak moc kůže na břiše?? To co tam mám, je fakt děsný, pořád tam mám tolik kůže jako na velký břicho Už si nepamatuju, jestli jsem to měla i s Danielkou, ale nic moc takovýho si nevybavuju, asi se to vstřebalo docela brzo.. dá se s tím něco dělat, nějak tomu pomoct, aby to zmizelo - nevíte?
Krtko - tebe opravdu obdivuju, fakt nechápu, jak můžeš stíhat dokonce číst knížku Od tý doby, co jsem na mateřský jsem nepřečetla ani jednu, jen nějaký o výchově.. A ještě to tvoje vaření, uklízení, učení Jiříka na nočník a k tomu pořád píšeš tak hrozně v pohodě a vesele
Není tady
ahojte
krti na nocnik zacal filipek najprv kakat az asi za mesiac curat ale bolo vidiet ye je pripravenz, ked cural do plienky tak mi to ukayoval..mal rok a pol ked kakal do nocniku a rok a devat mesiacov ked cural ale na spanie mal nejak este do vianoc tychto pre istotu a na dlhe cesty maval nejak do dva a pol roka. u vas to pojde tiez jedna radost
u nas je rajcatova omacka s masovymi kulickami teda bola a na vecer som namocila krkovicku, bude mnamka
a s filipkom som robila kolac tortu spodok piskot a vrch tvaroh, taka rychlovka, co mate starsie deti urcite sa im to bude pacit, na spodok sa drvia piskoty, filipek si yobral jeho kladivko
neskor hodim recept je to z casopisu.
vyhoda dvojizbaku ze neni moc veci na upratovanie a kazdy den periem jednu pracku aby nas nezavalilo pradlo... ked bude vonku pekne hned to bude lepsie schnut na balkone, uz sa tesim...
u nas dneska dazd so snehom... co robite so starsimi detmi doma? my dnes cely den plastelinujeme a postavila som mu stan a cez to deku akoze bunker a citame vo vnutri ale potrebujeme zasa nejake spestrenie, zaciname sa nudit nemate nejaky napad?
antal ty si pisala o ms myslim, normalne ako som to citala tak ma to vystrasilo, nejak mi neprecvaklo ze uz nie sme tehu a napadlo ma ze snad vsetko u mimca v bruchu ok
no nie som ja uz na hlavu
zuziku kupelnu umyvam ked sa filipek kupi, teda okrem vane...a chystam pradlo do pracky ... ale drhnut zastenu nezavidim..a keby si to preliala octom..ten rozpusta kamen ... jo a na bruchu kozu mam ale je to vidiet ked si sadnem, ja myslim ze sa to postupne upravi... alebo cvicenim urcite
ozaj teto a keby si chlapa nechala chvilu hlidat ze by si si skocila do obchodu napr. bude najedena spokojna... ty sa vyvetras a on v pripade potrebz prebali a mozno ked nebudes za nim stat tak sa nebude "stresovat". ja ked idem von s filipkom muz zostava doma, on teda ked idem k dr hlidava aj obidvoch, tvoj sa musi tiez zaucit
Upravil(a) stvorlistok (18. 3. 2011 16:45)
Není tady
Maryt veeeliká gratulace!
Teď jsem dočetla na začátek domečku Prstýnek je krásný. A ty nehty jsi si nechávala dělat pro tuhle příležitost skoro to vypadá
Já obdivuji Krtku jak pořád vyvařuje, a 4li taky. Já kromě toho, že nestíhám a nechce se mi do toho, tak nevím kde pořád honit inspiraci. Já jsem docela ráda vařila, ale v době kdy jsem to měla jako zálibu. Co jsem na mateřský a hlavně od doby, co musím vařit pro Tobíka, tak mi to leze na palici. A často ani nemám chuť jíst to, co jsem z povinnosti ukuchtila. Taky to vyžaduje mít z čeho vařit a nákupy ty se u nás totálně nestíhají. Mě se s dvěma dětma nechce, vlastně ani s tím jedním když je Tobi ve školce. Manžel chodí kolem 19 večer, to si akorát dáme pusu ve dvěřích než jdu uspávat malou
Antal k nám taky vtrhla rudá armáda, dokonce myslím stejný den jako jsi hlásila. To bude nějaké osudové spříznění nebo skvrny na slunci
4li my jsme vytáhli pexeso. Ale nehrajeme ho, je se zvířátkama, tak si o nich povídáme, Tobi z hromady kartiček dohledává dvojice. Aspoň na chvilku to zabere
Není tady
kitkat napsal(a):
Maryt veeeliká gratulace!
Teď jsem dočetla na začátek domečkuPrstýnek je krásný. A ty nehty jsi si nechávala dělat pro tuhle příležitost skoro to vypadá
![]()
Já obdivuji Krtku jak pořád vyvařuje, a 4li taky. Já kromě toho, že nestíhám a nechce se mi do toho, tak nevím kde pořád honit inspiraci. Já jsem docela ráda vařila, ale v době kdy jsem to měla jako zálibu. Co jsem na mateřský a hlavně od doby, co musím vařit pro Tobíka, tak mi to leze na palici. A často ani nemám chuť jíst to, co jsem z povinnosti ukuchtila. Taky to vyžaduje mít z čeho vařit a nákupy ty se u nás totálně nestíhají. Mě se s dvěma dětma nechce, vlastně ani s tím jedním když je Tobi ve školce. Manžel chodí kolem 19 večer, to si akorát dáme pusu ve dvěřích než jdu uspávat malou![]()
Antal k nám taky vtrhla rudá armáda, dokonce myslím stejný den jako jsi hlásila. To bude nějaké osudové spřízněnínebo skvrny na slunci
![]()
4li my jsme vytáhli pexeso. Ale nehrajeme ho, je se zvířátkama, tak si o nich povídáme, Tobi z hromady kartiček dohledává dvojice. Aspoň na chvilku to zabere
kit,mysi každý týden upečeme jedno velký kuře a to máme na 2 dny,zbytek týdne toustujeme a o vík.jezdíme k rodičům.On jí v tdnu oběd v práci a já chodím na obědy k mamce do práce.Já totiž toho moc nestíhám.Tuhle tu byl manž.bratránek a řekl mi,že pokud je žena na MD a má doma neuklizeno a nevaří,tak je to líná lemra a že se akorát my ženy ns vše vymlouváme!!!tak jsem ho rovnou poslala do prd..:-)
A co ae týče mojí ms,tak já si zapomínám brát vložku, jak nejsem zvyklá mít krámy:-))))))
Není tady
Ahoj holky, jen jsem nakoukal jsme u našich na moravě a ještě si to tu o týden protáhneme, takže domů pofrčíme až příští týden. Občas nakukuju a dočítám, ale psát moc nestíhám. Počítač je tu věčně obsazený
Jen jsem vám chtěla napsat k tomu vaření, že vám strašně závidím ty jídla z práce. Já takovou možnost nemám a u Zdendy v práci mají jen mraženky, které mu nechutnají a má k nim odpor. Takže vařím skoro každý den, a to toho ještě spoustu nejí, takže něco občas vymyslet je docela umění Ale už jsem si zvykla, snažím se alespoň vařit tak, aby to bylo na dva dny. A do obchodu chodíme skoro každý den, máme tu kousek Albert, takže to je v pohodě. Většinou se tam i těším, že vypadnu s dětmi aspoň na chvíli z domu, i když je tam hnusně...
Jo a musím vám napsat, že tu nemám na Dorču kočárek, jen ty obyčejné golfky na Terezku. Takže celý týden nosíme jen v šátku a úplně v pohodě Asi si budu po návratu těžko zvykat na možnost využití hlubokého kočáru...
Není tady
Holky, s tím vařením je to tak, že vždy vařím na 2 dny, polívku rychlo = bujón, zelenina, knedlíčky, vajíčko, kuskus, nebo cokoli tam přihodim a je polívka. a druhé jídlo dělám za chodu - peru u toho, věším prádlo, nkdy i držim vojtu..Většinou pořád povídám na Jiříka, aby neměl pocit, že máma vaří a nemá čas. někdy vaříme i spolu. Pak upečeme 2-3x do týdne něco, aby bylo ke sváče, nebo ke kafíčku : ) a o víkendu vaří i manžel, nebo přijedou naši a máma přiveze oběd. Uklízím taky za chodu, dříve mě to stresovalo, že mám bordel, ale teď sem se naučila, že nikdy nic neuděláme najednou, tak v průběhu dne dělám a když nestihám, tak se z toho nepo ani já ani manžel
z domova sem si odnesla systém větších úklidů - takže když mě to popadne vygruntuju (někdy i jen části bytu) pořádně a pak se je jen snažím denním cca 30 minutovým úklidem udržovat.
Vojtík je moc hodnej a od včerejška povídá, takže už jen nepláče, tak sem ráda Spí taky dobře, jen když ho trápí prdík, nebo vzduch v bříšku, nebo morká plínka - na to je teda expert
chci se zeptat jaký plínky vám nejvíce vyhovujou ? nám jak u jiříka tak u vojty z lídlu - vydrží nejdéle a nepropustí moč, s pemrprskama mám snad ty nejhorší zkušenosti...¨
Hlásím, že Jiřík krásně čůrá do nočníku, řekne si, většinou si i sundá sám oblečení a pak si ho zase oblíkne..jen to kakání ... ale znám to u sebe, měla sem problém se vyto někde jinde než doma až do svých 23 let !
Abby - gtratulace Terezce ke 2. narozeninám !!!!
4lí - krásně hajá Oli, miluju fotkyx spících miminek, uplně bych se rozplynula nad nima jinak u nás pořád vede poplářský auto, rybičky chytat na prut a když je nejhůř, tak vaříme, večeme spolu a když ho to baví tak ho to zabaví..a když ne tak si hraje sám
Upravil(a) krtkaa (19. 3. 2011 11:45)
Není tady
Bambi - je to Zmizet - kniha roku 2010 - Mangneizia litera, od Petry soukupový. Mám ráda český autorky, nebo slovenský..píšou realisticky a člověk si to dokáže více představit...občas si nějakou - jako tuhle - koupim - nebo si bereme s tchýní a babičkou z knmihovny a pak to mezti sebou měníme
venku je pěkně hnusně, tak sme už doma a jdem hledat recept na plněný palačinky (naslano).
Vojtík spí venku v kočárku - jestli jako vžýdy tak do půl 5, do půl 6 bude koukat a pak koupat a spinkat
Není tady
krtkaa napsal(a):
Bambi - je to Zmizet - kniha roku 2010 - Mangneizia litera, od Petry soukupový. Mám ráda český autorky, nebo slovenský..píšou realisticky a člověk si to dokáže více představit...občas si nějakou - jako tuhle - koupim - nebo si bereme s tchýní a babičkou z knmihovny a pak to mezti sebou měníme
venku je pěkně hnusně, tak sme už doma a jdem hledat recept na plněný palačinky (naslano).
Vojtík spí venku v kočárku - jestli jako vžýdy tak do půl 5, do půl 6 bude koukat a pak koupat a spinkat
My máme na zápedě krásně slunečno..sice fučí vítr, ale svítí slunko. Tatínka jsem vyslala ven a mám doma TICHO a jsem tu SAMA :-)) JInak my používáme pampers premium care - všichni na ně nadávají, ale nám vyhovují.
Není tady
bambi - normálně stojí 229kč všechny velikosti - první jsou od 4-9 a je jich tam tušim 58 - fakt si to nepamatuju a jsem líná se jít podívat druhý jsou od 7-15 kg (nevim přesně) a je jich tam 50 a třetí jsou od 11kg a těch je tam 44. a bývají v akci buď 2+1 zdarma - tzn za 458 troje, nebo jedny za 169 nebo 179kč. a vyhovují nám maximálně. starší je nosí doted a i když se vyčůrá brzy ráno do ní tak neproteče. vojtík má přes den ze zásob huggies a to se jednou vyčůrá a řve a s lidlovejma vydrží .) tak zto zkus a uvidíš
Není tady
antaliss -. a jak si vyiužila volno ??? já vyžehlkila, dali sme si kafíčko, teď manžel udělal pomazánku, tak si ji dávám a půjdem na maraton koupání, večeře, usínání v tv zase nic
bambi a nakupuješ knihy přes internet, nebo osobně ? nebo knižní web, nebo něco ?
Není tady
Pěkný večer!!! Konečně jsem se po celém dni posadila, uvařila kafčo a dočetla. Dnes jsme celé odpoledne lítali po nákupech a mám toho plné kecky Ještěže malá leží a je v klidu. Poslední 3 dny je nějaká rozmrzelá a uknouraná
S vařením to mám stejně jako Abby. U R v práci vozí jídlo z nějaké jídelny kde vůbec dobře nevaří, takže musím každý den vyvařovat doma. Snažím se kuchtit alespon na dva dny, ale ten můj je hrozný výmysl a jen tak něco nesní Třeba ze zeleninových jídel mi sní tak maximálně lečo
Krtí já od narození používám oranžové pampersky a i když jsem na ně četla hodně negativního, tak nám vyhovují a jsou za dobrou cenu Měla jsem i modré pampersky a ty byly taky super
Ted jsem rozbalila huggiesky, které jsme dostali a abych pravdu řekla, tak na to kolik stojí peněz nejsou nic moc. Zrovna dneska ráno mi protekla
Mějte pěkný večer, já se jdu natáhnout a možná se pustím do mojí druhé háčkované čepičky.
Není tady
Ahojky tam máme zdárně vítání obánků za sebou teď ještě v dubnu křtiny a bude to za náma. Hlavně ten hunbuk kolem dokola. U nás tady dneska strašně fuelo a byla pěkná zima, tak jsem zalezlý doma když nepočítám přesun na obecní úřad. Deniska toho moc přes den nenaspala tak jsem zvědavá na noc. Začali ji trápit prdíky a o jsem pořádně nic za dnešek nejedla, jen jsem večer při koupání našla na hrudníčku drobné vyrážky jak potníčky tak jsem to namazala calciofkou a pokud to nepřejde tak mažema v pondělí k mudr.
Holky tak můj má 4směnný provoz takže vařím taky na dva dny, a také mi jí jen něco třeba špenát a květák tak ten nemusí vůbec. Snažím se vařit tak abych se zavděčila všem i Nikča si začíná vybírat v jídle.
A plénky střídám pampersky modré mám je osvědčený po Nikči a teď jsem objevila na tescu GAGA plíny a stěma jsem spokojená ty používáme na den. Měla jsem je i v porodce a doktorce se líbily , že nejsou tak tenký jak pampersky a dýl vydrží. A vyjdou asi na 229.- kč mě ty oranžový pampersky se neosvědčily a dobírám poslední balík do 6kg a přecházím na vel.3. A celkem huggis se mi nelíbí a ty různé obyč. nekupuji nemám stím skušenosti.
Tak se těším na ítřek a budu see válet máme navařený a jsem po dlouhé době všichni doma i manža. Jen doufám, aby se to počasí umoudřilo.
ABBY terezce vše nej... druhým narozeninám
Není tady
Cauky kocky!
Teda Teta to se nemas s tim tvym chlapem, ale nehazej flintu do zita....on se to taky musi naucit ze jo Jo a co tchyna, ta uz ti odjela?
Tak ja ted docetla peknou knizku, ale je ve spanelstine... od Isabel Allende, je to historickej roman, mam tuhle autorku moc rada. A ted jsem rozecetla od Viewegha Biomanzelku a ta je taky super
Jo a varim taky kazdy den, jime vsichni doma...navic jsme vegetariani, takze se na dva dny moc varit neda...spis vsechno cerstvy, ale zatim jsme o chlebu jeste nikdy nebyli
Dneska jsme tu meli nadherne, 20 stupnu, rano jsem sla s detma na prochazku, tak vam sem dam nejakou fotku, at se taky ohrejete
Není tady