Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#201 25. 3. 2011 23:33

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Re: Co vysíláme, to se nám vrátí

Pandorraa napsal(a):

venuše napsal(a):

To vysilani je rizeno podvedomim. To neovlivnis....

Ovlivnit to lze stolt Ale jen tak, že si co nejvíc vyčistíš to smetiště, které tvé podvědomí obsahuje. Říká se tomu práce na sobě, odkládání masek, poznávání jak si s námi hraje Soratek, boj s parazitem...... Prostě říká se tomu různě, ale pořád je to obyčejná, poctivá a trpělivá práce na sobě stolt

Muzes byt prosim konkretnejsi ? Prace na sobe znamena co ? Nucene prace na sobe ? BI.

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#202 26. 3. 2011 7:12

majkafa
Host

morpheus napsal(a):

Muzes byt prosim konkretnejsi ? Prace na sobe znamena co ? Nucene prace na sobe ? BI.

Nejsem Pan, ale - slovo Nucené sis tam dosadil ty.
Já na sobě pracuji, protože chci. A chci proto, abych se uvnitř cítila hezky. To je "prvotní" záměr a následně mám pak hezké vztahy i s okolím, když se v sobě cítím dobře. Protože pořád funguje - co vysílám, to se mi vrací. Když se sama se sebou v sobě cítím dobře, hezky, harmonicky, příjemně, vyrovnaně, to samé i vysílám. A pak se mi to vrací.
A pracovat na sobě jsem začala tenkrát proto, že když už tady musím být, když mě vrátili zpět, tak jo, tak já tady teda budu, mé děti za to stojí. No a když už tady jsem, tak ať to není jen přežívání, ale ať je to prožívání.
Ať to za to stojí. stolt

#203 26. 3. 2011 7:56

morpheus
Babinet Klub
Web

Majkafa : A jak jsi daleko s tou praci na sobe ? Citis se sama se sebou spokojena ? Vse co delas, citis ze delas s Tvym nejlepsim umyslem ?

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#204 26. 3. 2011 8:10

majkafa
Host

Já se neptám, jestli se cítím sama se sebou spokojená. Vidíš, taková otázka mě vůbec nenapadla.
Má "otázka" je - Jak mi je, jak se cítím.
Většinou - to je odhaduji 80 - 90 % času, se cítím hezky, vyrovnaná, klidná.
Někdy přijdou smutky, pocit osamělosti, vnitřní neklid, to jsou ta zbylá procenta. S těmito pocity už umím pracovat, neodmítám je, když přijdou. Přemýšlím, kde se vzaly,  přijmu je, chvilku si je prožívám, zklidním se svými "afirmacemi" a ony odplynou. Když jsem se jim bránila, o to víc se ke mně dobývaly a déle trvaly.
Jestli vše, co dělám, dělám s nejlepším úmyslem? Tahle otázka mě taky nenapadá. Určitě nedělám vše s nejlepším úmyslem. Jsem taky "jenom" člověk. smile Přijímám se, jaká jsem. Vím, že vždy dělám vše nejlépe, jak to v tu chvíli umím. Kdybych to uměla lépe, určitě bych to tak dělala. smile
Když se něco nepovede, řeknu si, že třeba příště to bude lepší.
Myslím, že svým jednáním možná i některým lidem ubližuji, ale v tu chvíli to jinak neumím.

A jak jsem daleko? Nu, to já nevím. To se nedá odměřit, nevím, kde je cíl. Je vůbec cíl? Mohu to já jako člověk zhodnotit? Neběžím žádnou trať. Prostě žiju, jak nejlépe dovedu.
Nejsem svým soudcem, abych se soudila.

#205 26. 3. 2011 8:24

majkafa
Host

Ještě dodám, že na sobě teď nepracuji cíleně a od - do, teď je 17 hodin, je čas na sobě hodinu pracovat. big_smile Takhle ne.
Když jsem byla na dně a vrátila se z psychiatrie, kde jsem strávila 7 týdnů, tenkrát jsem na sobě pracovala cíleně. Teda, ne že by to šlo lehce a že by se mi do toho chtělo. Nejraději bych byla zůstala ležet v posteli a už nikdy nevstala. Ale když už mě vrátili zpět, řekla jsem si, že návrat zpět už bych nerada zažila znovu a tak už nebudu odcházet, dokud není můj čas. A tak jsem pracovala cíleně, abych někde v něčem našla něco, větu, slovo, cokoli, co by tu prázdnotu ve mně otočilo a já bych zase cítila, že tady chci být a že mě to baví.
To jsem chodila dva a půl roku každé pondělí odpoledne na 1,5 hodinovou skupinovou terapii k psycholožce, dále ke skvělé psychiatričce, protože tou dobou mě držela nad vodou jenom antidepresiva.

Teď už pracuji "nikdy" a "pořád". Nijak cíleně. Prostě jdu třeba do knihkupectví, osloví mě tam nějaká knížka, tak si ji koupím a přečtu. Toulám se po netu, osloví mě nějaká akce, tak tam jdu. Osloví mě nějaký film. Ráno jdu do práce a potěší mě kvetoucí podběl... Teď už to ke mně přichází samo, co potřebuji v tu chvíli, aby přišlo. Já se v podstatě nijak "nesnažím". "Jen" naslouchám svému nitru.

#206 26. 3. 2011 8:38

morpheus
Babinet Klub
Web

Majkafa : my dva se nemame radi a timto predchozim prispevkem jsem nehledal zaminku k hadce a jsem rad, ze jsi to ustala, pac ted kdyz se na to divam s odstupem, to pichnuti by tam mohlo dejme tomu byt smile
Z meho pohledu : Prace na sobe nemusi byt cilena. Ze sve vlastni praxe vim, ze by to ani neslo, teda slo, ale je to zbytecne. Ja vyuzivam nejaky impuls, nejakou zivotni udalost, ktera me zmeni ( nakopne spravnym smerem ) a poznam to ihned, ze ted je ta spravna chvile, ale nikdy nevim co z toho vzejde, jen verim ze to bude dobre. Kdyz vidim, ze prave toto by me mohlo posunout, pak uz u me staci jen drzet se smeru a nevybocovat, ale nenasilne, jen si uvedomit, ze pokud bych uhnul, uz se nikdy nevratim zpet ( moje osobni zkusenost ).
PS : Tvuj posledni odstavec : myslim, ze zijes velmi podobne jako ja smile

Není tady

#207 26. 3. 2011 8:40

majkafa
Host

Přemýšlela jsem, jestli tam já vidím píchnutí. Neviděla jsem.
Možná to vyzní jinak, než bych chtěla teď říct, ale potěšilo mě, že opravdu funguje - čistému vše čisté. Odpověděla jsem s čistým srdcem s tím, že jestli tam od tebe píchnutí bylo, třeba to bude k něčemu někomu jinému.

#208 26. 3. 2011 8:41

majkafa
Host

Btw to říkáš (a zřejmě si myslíš) ty, že - my dva se nemáme rádi.
Mně osobně jsi v podstatě volný. Když tady nebudeš psát, občas si možná vzpomenu, copak Morph, jak se asi má. Ale to je tak celé, co já k tobě cítím.

#209 26. 3. 2011 8:44

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Majkafo pussa
Myslím,že se nedá napsat, že se pracuje cíleně.
Když svítí sluníčko, celkově se cítím vyladěnější, nerozčilujou mě tolik věci jako jindy. Někdy když je pod mrakem cítím chmury, jsem vnitřně smutná.
Jak psala Blossom o depreci, možná malou taky zažívám, jsem úzkostlivá (ale to i povahou) a kolikrát cítím, že mám blbej pocit, že jsem na něco zapomněla a přemílám den ,jestli jsem vše udělala správně, i když se snažím dělat ,abych nic nezapomněla, ale ten pocit.
A jak na sobě pracuju? Začala jsem jezdit autem  - pro mě nová záliba - zase něco jiného, v autě sedím, vnímám dopravní provoz a cítím se spokojená,
já totiž podávám nejlepší výkon když jsem vybičovaná.
Nebo ted jsem začala háčkovat - když ženský na bbn ukazují svá dílka.
Snažím se pracovat na vztahu s mou mamkou a funguje to, když jí pochválím , vrátí se mi to, není ona nervozní ani já ne.
Rodičem se asi budu učit celý život.
snažím se nechybovat a dělat vše do puntíku, jsem spokojená a moje dušička má pokoj, když mám dobrý pocit. stolt
Ale jenom nechápu, proč se mi vrací, že manžel je nezodpovědný. A zase si říkám, proč bych si to měla dávat k sobě za vinu. On takový je, je to jeho povaha, já jsem naopak zodpovědná asi až moc (a vztahovačná)
no ještě mám hodně co na sobě měnit. Ale nejde to , kolikrát vím, že bych měla sklidnit mysl, ale neumím to - zatím

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#210 26. 3. 2011 8:45

majkafa
Host

Já jsem pracovala cíleně. Abych přežila.
Jinak bych umřela.
To už doufám podruhé neudělám, když ne kvůli sobě, tak kvůli svým dětem a vnoučkovi, abych se znovu pokusila odejít násilně z tohoto světa.

#211 26. 3. 2011 8:48

majkafa
Host

dusička, deprese, o které píše Blossom, je něco jiného. Ty nemáš depresi. Skutečná deprese, nedá se vyjádřit slovy. Tam bolí i tělo, vibrace, vnitřní chvění, neschopnost mozku myslet, pocit, že neumím oloupat brambory a jak je možné, že jsem někdy dokázala vařit, pocit, že neumím dělat svou práci, musím se kontrolovat, abych to nezkazila, věci, co jsem jindy dělala rutinně a nikdy nepřemýšlela, jestli je udělat umím.
Už jen ráno vstát z postele byl úspěch.
To je tak něco strašného, co slovy nejde popsat. Jak psala Bloss, kdo nezažil, neuvěří. To se nedá.

#212 26. 3. 2011 8:48

morpheus
Babinet Klub
Web

majkafa napsal(a):

Přemýšlela jsem, jestli tam já vidím píchnutí. Neviděla jsem.
Možná to vyzní jinak, než bych chtěla teď říct, ale potěšilo mě, že opravdu funguje - čistému vše čisté. Odpověděla jsem s čistým srdcem s tím, že jestli tam od tebe píchnutí bylo, třeba to bude k něčemu někomu jinému.

Opravdu funguje smile
Vysvetlim, jake to melo pozadi. Zakroutil jsem hlavou a rikam si : jak muze nekdo rict, ze na sobe pracuje, citi se vyrovnana, atd... a denne se hada s ostatnimi uzivateli Babinetu ? Tim jsem nemyslel JEN Tebe, ale spoustu dalsich lidi, kteri tu tvrdi, jak jsou duchovni a jak na sobe pracuji.
Jestlize je prace na sobe vyvolavani hadek, co je potom opravdova prace na sobe ? Toto me zajimalo a nebylo to mysleno na konkretni Majkafu, nebo Lvici, nebo na Pan, nebo na Zenuu atd...

Není tady

#213 26. 3. 2011 8:51

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Majkafo - já vím, kdo nezažije, nepochopí. Myslím si o sobě , že jsem silný jedinec, stojím obouma nohama na zemi. Vím, že netrpím depresí. Možná když už fakt nemůžu a cítit se vyřízená a vyflusaná, že tam je ten malinký jedno procento deprese. Ale já se umím zachránit sama - jdu do práce, ponořím se do čísel a jsem ok.

Není tady

#214 26. 3. 2011 8:53

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Morfe - nikdo nevyvolává hádky, tady je to jen výměna názorů, tím,že pracuješ na sobě neznamená, že nebudeš odpovídat, když něco myslíš jinak než ostatní.
A zase - i virtuálno je možná pracování na sobě, protože osobně třeba čtu příspěvky ostatních uživatelů bbn a snažím se je pochopit - ano, i to je zkušenost - myšlenky, názory jiných. Utřídit je, zařadit, popřemýšlet o nich

Není tady

#215 26. 3. 2011 8:55

morpheus
Babinet Klub
Web

Ja sam za sebe : Nevim co je deprese. Teda vim, znam diagnozu i teoreticky jak to funguje, ale nikdy jsem to nezazil.

Není tady

#216 26. 3. 2011 8:55

majkafa
Host

morpheus napsal(a):

Opravdu funguje smile
Vysvetlim, jake to melo pozadi. Zakroutil jsem hlavou a rikam si : jak muze nekdo rict, ze na sobe pracuje, citi se vyrovnana, atd... a denne se hada s ostatnimi uzivateli Babinetu ? Tim jsem nemyslel JEN Tebe, ale spoustu dalsich lidi, kteri tu tvrdi, jak jsou duchovni a jak na sobe pracuji.
Jestlize je prace na sobe vyvolavani hadek, co je potom opravdova prace na sobe ? Toto me zajimalo a nebylo to mysleno na konkretni Majkafu, nebo Lvici, nebo na Pan, nebo na Zenuu atd...

Vyvolávání hádek - to je tvůj pohled. Dokonce denně, hm. stoltsmile

#217 26. 3. 2011 8:55

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Popřemýšlet o starostí jiných, popřemýšlet jak sama bych se v té situaci zachovala. Neodsuzovat, spíš přijít na příčinu. Atd.atd.

Není tady

#218 26. 3. 2011 8:57

majkafa
Host

dusička napsal(a):

Majkafo - já vím, kdo nezažije, nepochopí. Myslím si o sobě , že jsem silný jedinec, stojím obouma nohama na zemi. Vím, že netrpím depresí. Možná když už fakt nemůžu a cítit se vyřízená a vyflusaná, že tam je ten malinký jedno procento deprese. Ale já se umím zachránit sama - jdu do práce, ponořím se do čísel a jsem ok.

Tenkrát mi nefungovalo nic. Ani má milovaná práce. To je jenom propast a temnota. Nevidíš nic. Antidepresivy jsi pak vypnutá totálně. Necítíš nic. Kdybys je neužívala, nepřežila bys, proto se to musí vypnout.

#219 26. 3. 2011 8:57

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Pro mě je nejhorší nejistota, beznaděj. To bych vzteky ,smutkem brečela, že nemůžu bojovat, změnit svůj svět. wink

Není tady

#220 26. 3. 2011 9:00

majkafa
Host

Při depresi už nebojuješ. Už nechceš bojovat. Nechceš nic. Nemáš sílu na nic. Už jenom ležíš a to co je v hlavě, tě bez jakékoli obrany ničí.

Při těžké depresi nelze říct - není nic.
Protože právě tehdy JE NIC. A Nic = Smrt.

Upravil(a) majkafa (26. 3. 2011 9:07)

#221 26. 3. 2011 9:00

morpheus
Babinet Klub
Web

dusička napsal(a):

Morfe - nikdo nevyvolává hádky, tady je to jen výměna názorů, tím,že pracuješ na sobě neznamená, že nebudeš odpovídat, když něco myslíš jinak než ostatní.
A zase - i virtuálno je možná pracování na sobě, protože osobně třeba čtu příspěvky ostatních uživatelů bbn a snažím se je pochopit - ano, i to je zkušenost - myšlenky, názory jiných. Utřídit je, zařadit, popřemýšlet o nich

smile neni to jen vymena nazoru smile Pred tydnem jsem zacal psat docela zajimavy ( jak pro koho ) serial na novem Babinetu o disinhibici - jednani bez zabran, kdyz je clovek schovany za svou "zdanlivou" anonymitu na internetu. Jeho reakce jsou uplne jine, nez reakce v realnem svete. Napsat neznamemu cloveku v SZ, ze je hovado neni totez, co vymenit si telefonni cisla a rict mu to do telefonu a neni totez jako se sejit a rict mu to do oci smile

Není tady

#222 26. 3. 2011 9:03

majkafa
Host

dusička napsal(a):

Popřemýšlet o starostí jiných, popřemýšlet jak sama bych se v té situaci zachovala. Neodsuzovat, spíš přijít na příčinu. Atd.atd.

Ano.

#223 26. 3. 2011 9:11

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

morpheus napsal(a):

dusička napsal(a):

smile neni to jen vymena nazoru smile Pred tydnem jsem zacal psat docela zajimavy ( jak pro koho ) serial na novem Babinetu o disinhibici - jednani bez zabran, kdyz je clovek schovany za svou "zdanlivou" anonymitu na internetu. Jeho reakce jsou uplne jine, nez reakce v realnem svete. Napsat neznamemu cloveku v SZ, ze je hovado neni totez, co vymenit si telefonni cisla a rict mu to do telefonu a neni totez jako se sejit a rict mu to do oci smile

Morfe - možná jak pro koho.
Já třeba hovado a hanlivé slova nepoužívám ani v reálném ani ve virtuálním světě.
A já se fakt nebojím říct co na srdci to na jazyku plnou hubou.
U mě je docela normální, všichni to o mě vědí, jen bych se měla naučit volit vhodná slova, abych třeba neurazzila nebojá nevím. Neumím mlčet. Nepřetvařuju se. Nejsem tady schovaná za svým nickem.
Možná je pravda, že mi jde vyjadřování myšlenek lépe písemnou formou jak ústní, že možná virtuálně vypadám jako ukecaná ženská, možná ve skutečnosti někdy jsem, někdy ne.

Není tady

#224 26. 3. 2011 9:22

morpheus
Babinet Klub
Web

Dusicka : Opet si to prebiras sama na sebe. Zkus se na to podivat z jineho uhlu smile Kdyz zalistuju ve Tvych prispevcich, "usvedcim" Te ( jak odpo.rne slovo ! mad ) napriklad z toho, ze konkretne me jsi poslala tento smajl : fuckyou To nemuzes poprit, protoze kdyz budu chtit, najdu ho, nebo neco jineho, to je jedno. Ted o to ale nejde, spis mi jde o to, ze ten fuckyou kdybychom se ciste hypoteticky sesli, mi tvari v tvar neukazes a ted zkus premysles PROC to neudelas smile

Upravil(a) morpheus (26. 3. 2011 9:22)

Není tady

#225 26. 3. 2011 9:30

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Klidně bych Ti ho v tváří tvář ukázala. To si piš,že ano. Jenomže Ty by si asi ve skutečnosti nepsal, co píšeš virtuálně. fuckyou

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí