6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Wiki napsal(a):
venuše napsal(a):
Proc se menit? Neni lepsi byt spokojeni s tim, kdo jsme?
Ja tuhle diskuzi opravdu nechapu....Ano, to je jasné a já chápu, že nechápeš.
Jsi spokojená, nechceš tedy nic měnit , tak je pak pro tebe všechno v pořádku. Nikam jinam např. já nesměruju. Ke spokojenosti. A pokud jí dosáhnu jaksi legálně, tak bude vše ok.
Já - jen za sebe - vím, že změny se dějí neustále, v každé minisekundě (to asi neexistuje, ale víte co tím chci říct, žejo? ) a u každého, ve všem. Statického a nevyvíjejícího není nic. Otázka pak zní, zda-li se změny dějí vědomě a zda-li je záměrně nepotlačujeme, ačkoliv s tím stejně nic neuděláme. A nakonec - půjde zejména o kvalitu změn myslí.
morpheus napsal(a):
majkafa napsal(a):
venuše napsal(a):
Proc se menit? Neni lepsi byt spokojeni s tim, kdo jsme?Ja tuhle diskuzi opravdu nechapu....
Venuše, přeci proto, že chci. Když nejsem spokojena. Pokud jsem, vše OK. To je přeciž logické.
Tohle je vlákno o tom, když se měnit chci, jak na to.Tak ted jsi me dost sokovala Celou dobu co si piseme, jsem mel pocit, ze jsi hodne spokojena a vyrovnana zena
Nu, ty snad někde čteš, že bych napsala, že nejsem hodně spokojená a vyrovnaná? Kde, prosím?
Tohle není vlákno o řešení nějakého mého problému. Možná sis pozorně nepřečetl, co jsem napsala ve svém prvním příspěvku.
To ovšem neznamená, jak píše wiki, že v každé pikosekundě se dějí věci a v každé pikosekundě můžeme vylepšovat kvalitu své mysli.
Btw Morphe, myslím, že jsem ani nikde nepsala, že JSEM HODNĚ spokojená a vyrovnaná.
Nemotej mě do tvých pocitů.
Upravil(a) majkafa (16. 3. 2011 13:08)
Já si myslím, že změna myšlení už je třeba jen v tom, že dokážu věc nechat být, odejít (někdo to přede mnou psal také..), že s ní nechci hýbat, měnit ji. (nebo toho chlapa). Že člověk pochopí, kdy je energii třeba směřovat jinam. A to pochopitelně a logicky také způsobí jinaou reakci.
Já jsem si jistá, jak psala Majka, že změníme-li se my, změní se i okolí. Je to zákonité. Nemůže to být ani jinak. Změním samozřejmě především svůj pohled na věc a podle toho jednám, a to se odrazí.
Není tady
omyl
Upravil(a) majkafa (16. 3. 2011 13:07)
majkafa napsal(a):
morpheus napsal(a):
majkafa napsal(a):
Venuše, přeci proto, že chci. Když nejsem spokojena. Pokud jsem, vše OK. To je přeciž logické.
Tohle je vlákno o tom, když se měnit chci, jak na to.Tak ted jsi me dost sokovala Celou dobu co si piseme, jsem mel pocit, ze jsi hodne spokojena a vyrovnana zena
Nu, ty snad někde čteš, že bych napsala, že nejsem hodně spokojená a vyrovnaná? Kde, prosím?
Tohle není vlákno o řešení nějakého mého problému. Možná sis pozorně nepřečetl, co jsem napsala ve svém prvním příspěvku.
To ovšem neznamená, jak píše wiki, že v každé pikosekundě se dějí věci a v každé pikosekundě můžeme vylepšovat kvalitu své mysli.
ok - pikosekunda -
Není tady
morpheus napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
morpheus napsal(a):
Neni to tezke, jen spousty lidicek to nechce, protoze si mysli, ze takto je to pohodlnejsi.A teď dokonce mluvíš i za SPOUSTY lidiček?
Morphe, to je ale opravdu k smíchu.
Tedy spíš k pláči, můžeš si vybratJak Ti bude milejsi Jsi zena a mas pravo si vybrat prvni
Morphe, mně je to šumák, jaké hovadiny a proč ty děláš. Nepotřebuji se jimi bavit ani nad nimi plakat. To je čistě tvoje věc a tvoje volba. Já jen prostě nejsem slepá, hluchá ani necitlivá, víš?
Takže vidím, co vidím, slyším, co slyším a cítím, co cítím, s tím ty nic nenaděláš
Není tady
majkafa napsal(a):
helena napsal(a):
když chci měnit jiného člověka, tak vysvětlení, že to nejde jinak, než změnit sebe sama
Ale běž... ani když se obrátíš naruby, není to (nemusí být) pro druhého důvod k jeho změně.Nemusí. Ale může. Troufám si říct, že ve většině případů může. Třeba proto, že se změním tak, že od něj odejdu. A to by helčo bylo, aby se tvůj manžel nezměnil, kdybys odešla. I kdyby se rozkrájel, něco by změnit musel.
Mluvíme o změně v jednání , v reakcích, ty musejí nastat, změní-li se podnět. Na každou akci bude odpovídající reakce.
A měnit jiného člověka také lze. Svým vlivem, vrorem, působením, láskou. Vliv okolí je nepopiratelný. I samozřejmě lze měnit člověka naopak nenávistí, zlostí, agresí.
Jako příklad - všimli jste si někdy, co udělá s člověkem dobře mířená pochvala ? Jaká změna nastane po nikoli reakci, ale uvážlivém laskavém jednání?
Není tady
Já přesně vím, o čem mluvím.
Já ne - teda o čem mluvíš ty . Ale obávám se, že mi dle svého milého zvyku sdělíš, že se ti to nechce vysvětlovat...
Změním samozřejmě především svůj pohled na věc a podle toho jednám, a to se odrazí.
Zas musím "tvrdohlavě" zopakovat, že jakákoli moje změna změnu okolí způsobit může, leč nemusí. Například zlou tchýni, blbýho šéfa nebo muže alkoholika nezměním ani když se pokusím daný stav změnit, opustit, nebo se smířím. Je to pořád jen a jen MOJE změna - oni se nijak měnit nemusí... a troufla bych si říct, že možnosti 2 a 3 je v tom neměnění se ještě upevní.
Není tady
Wiki napsal(a):
majkafa napsal(a):
helena napsal(a):
když chci měnit jiného člověka, tak vysvětlení, že to nejde jinak, než změnit sebe sama
Ale běž... ani když se obrátíš naruby, není to (nemusí být) pro druhého důvod k jeho změně.Nemusí. Ale může. Troufám si říct, že ve většině případů může. Třeba proto, že se změním tak, že od něj odejdu. A to by helčo bylo, aby se tvůj manžel nezměnil, kdybys odešla. I kdyby se rozkrájel, něco by změnit musel.
Mluvíme o změně v jednání , v reakcích, ty musejí nastat, změní-li se podnět. Na každou akci bude odpovídající reakce.
A měnit jiného člověka také lze. Svým vlivem, vrorem, působením, láskou. Vliv okolí je nepopiratelný. I samozřejmě lze měnit člověka naopak nenávistí, zlostí, agresí.
Jako příklad - všimli jste si někdy, co udělá s člověkem dobře mířená pochvala ? Jaká změna nastane po nikoli reakci, ale uvážlivém laskavém jednání?
Ano, to je naprosto očividné.
venuše napsal(a):
Ja tuhle diskuzi opravdu nechapu....
Venuše, vidíš a právě u tebe bych řekla, že jsi se změnila hodně, protože z té věčně nespokojené a ufrflané ženské, která si tu pořád jen stěžovala, je v mezích možnosti celkem vyrovnaná bytost. Tak tě vnímám.
Chceš mi tedy říci, že tuhle tvoji proměnu za tebe udělal někdo jiný a nebo že to já jsem se tolik změnila, že tvoje nářky nevidím?
Měníme se všichni a to ať chceme nebo nechceme. Bez proměny bychom nepřežili...i svět koloem nás se mění.
Třeba ten po 11. září je jiný než ten před ním, ten po událostech v Japonsku bude jiný než před nimi....
Není tady
helena napsal(a):
Já přesně vím, o čem mluvím.
Já ne - teda o čem mluvíš ty http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png. Ale obávám se, že mi dle svého milého zvyku sdělíš, že se ti to nechce vysvětlovat...
Změním samozřejmě především svůj pohled na věc a podle toho jednám, a to se odrazí.
Zas musím "tvrdohlavě" http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png zopakovat, že jakákoli moje změna změnu okolí způsobit může, leč nemusí. Například zlou tchýni, blbýho šéfa nebo muže alkoholika nezměním ani když se pokusím daný stav změnit, opustit, nebo se smířím. Je to pořád jen a jen MOJE změna - oni se nijak měnit nemusí... a troufla bych si říct, že možnosti 2 a 3 je v tom neměnění se ještě upevní.
Když "zlou tchýni" opustíš, ona nevyhnutelně něco změní. Jenom ty to nechceš vidět a budeš si stále trvat na svém.
Třeba tvého manžela tchýně vydědí. Ty pragmatiku.
Já stále mluvím o tom samém, že nelze změnit jiného jinak, než změnou sebe sama. A nijak nekonkretizuji.
Jen u tebe a tvého manžela, protože cítím, že ty furt řešíš, že jsi zkusila první poslední a on se nezměnil. Nu, možná si to myslíš. Možná to tak vidíš. A možná on potřebuje velký impulz pro svou změnu. Třeba takový, že ty konečně odejdeš a přestaneš svůj neodchod maskovat spoustami výmluv, hlavně sama před sebou. Když mám být konkrétní.
Heleno, teď vážně. Napadlo tě někdy, že mu svým chováním děláš medvědí službu?
Upravil(a) majkafa (16. 3. 2011 13:19)
Pandorraa napsal(a):
venuše napsal(a):
Ja tuhle diskuzi opravdu nechapu....Venuše, vidíš a právě u tebe bych řekla, že jsi se změnila hodně, protože z té věčně nespokojené a ufrflané ženské, která si tu pořád jen stěžovala, je v mezích možnosti celkem vyrovnaná bytost. Tak tě vnímám.
Chceš mi tedy říci, že tuhle tvoji proměnu za tebe udělal někdo jiný a nebo že to já jsem se tolik změnila, že tvoje nářky nevidím?
Taky vnímám z venušina psaní, že se od svých prvních příspěvků na babinetu hodně změnila.
Pandorraa napsal(a):
venuše napsal(a):
Ja tuhle diskuzi opravdu nechapu....Venuše, vidíš a právě u tebe bych řekla, že jsi se změnila hodně, protože z té věčně nespokojené a ufrflané ženské, která si tu pořád jen stěžovala, je v mezích možnosti celkem vyrovnaná bytost. Tak tě vnímám.
Měníme se všichni a to ať chceme nebo nechceme. Bez proměny bychom nepřežili...i svět koloem nás se mění.
Třeba ten po 11. září je jiný než ten před ním, ten po událostech v Japonsku bude jiný než před nimi....
Diky Pandorro,
ja vim, ze jsem se zmenila, moje okoli to taky zaregistrovalo.
Byla to nestastna laska, ktera ze me tenkrat udelala trosku.
Nezmenila jsem se nejakym nasilim na sobe, vsechno jsem to nechala plynout.... nejake "predelavani se" pomoci knizek nebo psychologu neni nic pro me.
Myslim si, ze vsechno je tak, jak ma byt.... to je muj recept. Nasilim nedosahnu nic.
Není tady
venuše napsal(a):
Byla to nestastna laska, ktera ze me tenkrat udelala trosku.
Nezmenila jsem se nejakym nasilim na sobe, vsechno jsem to nechala plynout.... nejake "predelavani se" pomoci knizek nebo psychologu neni nic pro me.
Myslim si, ze vsechno je tak, jak ma byt.... to je muj recept. Nasilim nedosahnu nic.
I "ČAS" může změnit mnohé v nás. Stále se v nás něco děje.
venuše napsal(a):
Diky Pandorro,
A proc jsi psala teda tohle? : "Proc se menit? Neni lepsi byt spokojeni s tim, kdo jsme?"
Nazorny priklad jak se venuse zmenila pote co prisla Pan s jejim prispevkem.
Není tady
majko, když (hypotetickou) zlou tchýni opustím, velmi pravděpodobně budu za mrchu, která "radši odešla, než by se přizpůsobila rodině"... například , když od blbýho šéfa v řadě za sebou odejde pět sekretářek, velmi pravděpodobně si řekne "nestačily mé náročnosti a pracovnímu tempu", namísto aby si přiznal, že je uřvanej, buzerující a voloviny vymáhající napoleónek.
No a toho pána, co s ním bydlím, už jsme probírali několikrát... netrvám na tom, že musíš pochopit, stačilo by, kdybys akceptovala, že to tak mám. Neřeším... už dávno ne... a to, co jsem zveřejnila, byl pouhý popis situace - nebo jsem snad někde psala "poraďte mi, co mám dělat"???
Upravil(a) helena (16. 3. 2011 13:42)
Není tady
venuše napsal(a):
To je ale ten nejlepší recept, jaký existuje - nechat věci planout
Někomui v tom knihy pomohou, jinému ne, někdo jde držkopádem vpřed, jiný dovede naslouchat druhým i svému vlastnímu nitru.... Prostě měníme se všichni a je jedno jak. Každý prostě tak, jak je momentálně schopen vnímat a přijímat.
Co vyšleme, to se nám vrátí a zase nás to pošoupne o kousek vpřed. Pokud ne, holt se to vrátí s větší razancí. Asi tak jako míč, se kterým si lehce pinkáme/vzteky mrštíme o zeď
Není tady
helena napsal(a):
majko, když (hypotetickou) zlou tchýni opustím, velmi pravděpodobně budu za mrchu, která "radši odešla, než by se přizpůsobila rodině"... například imgb]http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png[/url], když od blbýho šéfa v řadě za sebou odejde pět sekretářek, velmi pravděpodobně si řekne "nestačily mé náročnosti a pracovnímu tempu", namísto aby si přiznal, že je uřvanej, buzerující a voloviny vymáhající napoleónek.
No a toho pána, co s ním bydlím, už jsme probírali několikrát... netrvám na tom, že musíš pochopit, stačilo by, kdybys akceptovala, že to tak mám. Neřeším... už dávno ne... a to, co jsem zveřejnila, byl pouhý popis situace - nebo jsem snad někde psala "poraďte mi, co mám dělat?"
Proč řešíš druhého, co udělá, neudělá, bude si nebo nebude myslet...?
Mluvíme o naší vlastní spokojenosti a vyrovnanosti. Můj první příspěvek mluví o tom, že co vysílám, se mi vrátí. Nikde se nepíše, kdy a odkud. Třeba v dalších životech - viz pohádka, co tu uvedla Pan.
Mně je jedno, jak ty to máš. Reaguji na tvé reakce na mě, kde prostě furt budeš trvat na tom, že ne a ne a ne a takhle to není. Nu, když myslíš, když to máš v hlavě takhle, tak máš pravdu. Je to tak, jak to vidíš ty.
Btw psalas, že mám být konkrétní. Byla jsem maximálně konkrétní, jak to jenom šlo. Ale zatím Tomáš Marný. Je to tvoje.
Upravil(a) majkafa (16. 3. 2011 13:48)
hirondel napsal(a):
venuše napsal(a):
Diky Pandorro,
ja vim, ze jsem se zmenila, moje okoli to taky zaregistrovalo.A proc jsi psala teda tohle? : "Proc se menit? Neni lepsi byt spokojeni s tim, kdo jsme?"
Napsala jsem prece, ze to slo nenasilne! Nic jsem nemenila, jen jsem prijala samu sebe. Bez nejakeho velkeho chteni. Proste mne nic jineho nezbyvalo....
A je to tak fajn. Nesmirna uleva.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
venuše napsal(a):
Myslim si, ze vsechno je tak, jak ma byt.... to je muj recept. Nasilim nedosahnu nic.To je ale ten nejlepší recept, jaký existuje - nechat věci planout
Někomui v tom knihy pomohou, jinému ne, někdo jde držkopádem vpřed, jiný dovede naslouchat druhým i svému vlastnímu nitru.... Prostě měníme se všichni a je jedno jak. Každý prostě tak, jak je momentálně schopen vnímat a přijímat.
Co vyšleme, to se nám vrátí a zase nás to pošoupne o kousek vpřed. Pokud ne, holt se to vrátí s větší razancí. Asi tak jako míč, se kterým si lehce pinkáme/vzteky mrštíme o zeď
To je krásný překlep. Přijde mi symbolický.
helena napsal(a):
majko, když (hypotetickou) zlou tchýni opustím, velmi pravděpodobně budu za mrchu, která "radši odešla, než by se přizpůsobila rodině"... například http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png, když od blbýho šéfa v řadě za sebou odejde pět sekretářek, velmi pravděpodobně si řekne "nestačily mé náročnosti a pracovnímu tempu", namísto aby si přiznal, že je uřvanej, buzerující a voloviny vymáhající napoleónek.
No a toho pána, co s ním bydlím, už jsme probírali několikrát... netrvám na tom, že musíš pochopit, stačilo by, kdybys akceptovala, že to tak mám. Neřeším... už dávno ne... a to, co jsem zveřejnila, byl pouhý popis situace - nebo jsem snad někde psala "poraďte mi, co mám dělat"???
Heleno, ty pravděpodobně žiješ v nějakém status quo, který ti sice ne zcela vyhovuje, ale je pro tebe přijatelný.
Není na nikom zde, aby ti říkal, že je to špatně, máš ho změnit, bla bla.
Je to tvoje věc.
Když budeš chtít, zůstaneš v něm do smrti smrťoucí.
Když budeš chtít, pohneš se z něj někam jinam.
A tak je to pro tebe správně.
Není tady
Jo, planout - plynout
Venuše, příjmout sama sebe, to je úžasná věc. Jsi fakt borec Blahopřeji.
Je to mnohem pravdivější, než řeči o zlém světě...Nu ale jak jsem řekla: každý to má jinak a každý momentálně stojí prostě někde jinde - ať je legrace: na jiné šprušli
Není tady
helena napsal(a):
Zas musím "tvrdohlavě" http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png zopakovat, že jakákoli moje změna změnu okolí způsobit může, leč nemusí. Například zlou tchýni, blbýho šéfa nebo muže alkoholika nezměním ani když se pokusím daný stav změnit, opustit, nebo se smířím. Je to pořád jen a jen MOJE změna - oni se nijak měnit nemusí... a troufla bych si říct, že možnosti 2 a 3 je v tom neměnění se ještě upevní.
Helco,
ze sve vlastni zkusenosti vim, ze tento zakon-zmen nejdrive sebe pak se zmeni okoli,skutecne funguje.
Je to dlouha cesta,je nesnadna ,ale kdyz uz jednou zjistis jak na to pak to funguje.
Kdysi jsem znala zenu o ktere by se dalo rict ze je zla (coz byla pouze iluze)
Ona nebyla vubec zla ,ona byla nestastna.
Vlastnim chovanim a pristupem k tehle zranene zene se zaroven jeji pristup ke me naprosto promenil.
Pak sef ,co si pouze myslel ze si muze dovolit co chce,byl nahle promenen v momente kdy zjistil ze se spletl. Muj pristup ho promenil.
Takze z meho pohledu jasne fungujici zakon.
Není tady
dusička napsal(a):
Tak už začínám chápat teorii.
A v praxi jsem to dělala blbě, když jsem cítila k někomu lásku, jakobych se odevzdala. Nejenom při milování. Prostě jsem to tak cítila,že je to dobře.
Jak ale to udělám, aby ten "odstup" byl zevnitř, aby nebyl předtvařovaný.
Skús si rozdeliť pozornosť, lásku, čas a energiu na viaceré objekty. Neupínať sa len na ten jeden.
Není tady
hirondel napsal(a):
venuše napsal(a):
Diky Pandorro,
ja vim, ze jsem se zmenila, moje okoli to taky zaregistrovalo.A proc jsi psala teda tohle? : "Proc se menit? Neni lepsi byt spokojeni s tim, kdo jsme?"
Vida - zde je čítankový příklad. A je pravda, co píše Pan. Venuše byla kvůli nějakému chlapovi, který ji nechtěl nebo chtěl(?)(dobře si to pamatuju?) úplně vyřízená. Dnes už tak nepůsobí, ač kus tvrdohlavé baby tam je, ale to známe všechny, všechny míváme tvrdé palice...
Taky mi pak nedává v této souvisli smysl otázka "proč se menit?" - mně znějící naprosto absurdně. Ale to od kohokoliv.
Není tady