Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 16. 3. 2011 8:40

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Co vysíláme, to se nám vrátí

helena napsal(a):

"Chcete-li změnit svůj život, změňte především sami sebe!!!" A to je svatá pravda pravdoucí
To sice je... ale já znám "realističtější" výrok:
"Jestliže vám nějaká situace nevyhovuje, změňte ji. Jestli ji nemůžete změnit, odejděte. A pokud ji z nějakého důvodu nemůžete změnit, ani odejít - smiřte se s ní."
Myslím si totiž, že se můžeme dostat do bodu, kdy "pouhá" změna sama sebe prostě nepomůže.

To me nevim proc pripomnelo zivot Dalailami. smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#77 16. 3. 2011 9:59

Beta El
♥♥-----

Wiki napsal(a):

Majko, krásné téma, ..
já s tebou naprosto souhlasím.

Dokonce ona rezonance je již vědecky dokázána, což mi jako jeden čtvereček skládanky chybělo. O tom, že to takto funguje už nepochybuju. Zpočátku mě docela  mrzelo, že to neumím někomu předat  a objasnit stejně tak, jak to vnímám já, ale později jsem pochopila i to proč ne. Prostě to nejde. Ono to  v člověku totiž vzniká, roste , pomalu jako ze semínka. Takže to nejde předat jako balík, hotovej převázanej.

Pokud se najde někdo, kdo má v tomto směru napřemýšleno, něco tuší, jen přesně neví, je trochu nespokojený, shání se po informacích, tak pro tohoto člověka v té jeho fázi to bude přínosem. Také hledám tyto můstky, asi jako každý Hlavonautik lol

Všechno posuzujeme - my lidé - jen ze své pozice, ze svého úhlu, jak psala Hir. A přesto jsou lidé, kteří to ani netuší, a berou to co vidí a slyší jako jediné dogma.
Ale ve chvíli, kdy si  uvědomíme, že mnohé ani netušíme a neobsáhneme,  dojde nám, že celý ten obrovský vesmír je jedním mega otazníkem a zároveń že se nám tím  otevírá celé nové hrací pole. Což je fantastické!
Posuzujeme  z úhlu našeho pohledu, tedy tak malinkého plytkého, přízemního, že nemůžeme pojmout s nahledem celý vesmír. Naše smysly nejsou toho ani schopny, my vidíme vnímáme a slyšíme pouze zlomeček toho co existuje.. Naštěstí si to alespoń uvědomuju. Tu lidskou malinkost.. i to naše obrovské ego. big_smile

Každopádně je vnímání dávání- vysílání velmi příjemnou cestou života a třeba konkr. mně přineslo svobodu, áčkoliv se to může zdát paradoxní.. smile

Wiki, napsala jsi to moc pěkně, vyjádřila jsi tím, co cítím a neumím pojmenovat. Častokrát se někomu snažím něco předat, ale je to můj pohled a ten druhý svět vnímá zřejmě prostě jinak, než já. Proto si vážím každého člověka, který mi naslouchá a kterému můžu naslouchat já a něco si z toho vzít a něco si vezme on ode mne. Zase máme pak o kousek jiný náhled na svět. Prostě se snažím pochopit, proč se lidé chovají, jak se chovají, co je k tomu vede. Pokud lidem nenasloucháš, nemůžeš to nikdy zjistit.
Bohužel se to moje "otevření" občas zvrtlo do takových dimenzí, že za mnou někteří chodili vyloženě "fňukat". Připadala jsem si pak jako popelnice plná cizího odpadu. A přišla jsem na to, že prostě některé z těchto lidí, kteří jenom sypou, musím od sebe "oddělit". Oni se sice zlobili, ale pak jsme si každý našli jinou cestu.
Měla jsem jednu kamarádku, která byla pro změnu "popelnicí" pro mne. Taky mne časem oddělila, asi už to nemohla poslouchat.smile Moc často na ni vzpomínám, ale vím, že by nemělo smysl znovu s ní přátelství otvírat, protože naše cesty jsou už každá jinde. Jistě se jí daří dobře. Vím to.
Takže otevřít se, ano, ale jen po určitou mez. Než to začne zatěžovat a omezovat nás samotné.

Není tady

#78 16. 3. 2011 10:06

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

hirondel napsal(a):

morpheus napsal(a):

dusička napsal(a):

Chcete-li zlepšit svůj vztah k člověku, změnte sami sebe. Myslím, že to jde, ale špatně. Možná jen náznaky, ale je těžké změnit sami sebe.

Neni to tezke, jen spousty lidicek to nechce, protoze si mysli, ze takto je to pohodlnejsi.

Ze to rikas Ty, tak tomu verim Morphiku,to od Tebe sedi.  Tobe verim. smile

Oooo, dekuji rodna Ja jsem totiz ten nejbystrejsi, nejchytrejsi, nejdokonalejsi, proste nej Muž s velkym "M" tongue lol ( pismenem, nejsme na sexuologicke )
Ted me napada, neco Ti na me vete vadi, ale zaboha nedokazu prijit na to CO konkretne sad smile Az to zjistim, bude to dalsi dilek do skladacky jmenem Zenua tongue

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#79 16. 3. 2011 10:22

majkafa
Host

helena napsal(a):

"Chcete-li změnit svůj život, změňte především sami sebe!!!" A to je svatá pravda pravdoucí
To sice je... ale já znám "realističtější" výrok:
"Jestliže vám nějaká situace nevyhovuje, změňte ji. Jestli ji nemůžete změnit, odejděte. A pokud ji z nějakého důvodu nemůžete změnit, ani odejít - smiřte se s ní."
Myslím si totiž, že se můžeme dostat do bodu, kdy "pouhá" změna sama sebe prostě nepomůže.

Z jistého úhlu pohledu je to stejné. Pro mě je to stejné. Protože když měním situaci, měním svůj náhled na ni, tudíž měním sebe. Když odejdu, když se smířím, taky měním svůj postoj, svůj náhled, tudíž i sebe uvnitř. Co mi vadilo, s tím jsem se smířila, měním sama sebe.
Myslím, že tohle je už jenom takové upřesňování pro ty, co jim "základní" výrok není dost srozumitelný.

#80 16. 3. 2011 10:27

majkafa
Host

dusička napsal(a):

Morfe - hezky si to napsal. Co vlastně od života očekáváme?
Vše má svůj řád, svůj protipol, i dobro a zlo. Ne nadarmo se neříká, že něco zlý je pro něco dobrý. Nějaká zkouška, jak uspějeme tady,ted v současném světě?
Chcete-li zlepšit svůj vztah k člověku, změnte sami sebe. Myslím, že to jde, ale špatně. Možná jen náznaky, ale je těžké změnit sami sebe.

Já bych nepoužila slovo špatně, ale těžce. Pro mě je v tom velký rozdíl.
A vlastní zkušenost - lze změnit sám sebe. Jde to těžce, ale když z různých důvodů chci (musím...), jde to. Vynaložené úsilí za to stojí. stolt
A taky mám zkušenost, že když začnu, když jsem doopravdy vnitřně "rozhodnutá", jde to pak samo, okolnosti nahrávají, v knihkupectví se mi samy "nabízejí" příslušné knížky, v TV najednou vysílají přesně ty programy, co potřebuji ke své změně, potkávám ty správné lidi... Proto, že jsem připravena. A když jsem připravena, "bůh" mi to sám posílá a já to vidím. To je důležité, že to i vidím, vnímám. stolt

#81 16. 3. 2011 10:54

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

morpheus napsal(a):

Pekny veta, ale je to jen veta. Tadyto mi akorat pobavilo, ponevadz 99% diskutujicich zde na foru by se melo nad tou vetou aspon trochu zamyslet, nez ji vypusti z "pusy" smile Prca je, ze vetsina kolem toho zacne vasnive diskutovat a souhlasit s vyrokem, aniz si uvedomuji, ze oni nehodlaji menit sebe, nybrz prave to okoli tongue

Morphe a kdo jsi ty, že tu s takovou jistotou mluvíš za 99% diskutujících zde na foru? Víš, co hodlají a co nehodlají?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#82 16. 3. 2011 10:59

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

morpheus napsal(a):

dusička napsal(a):

Neni to tezke, jen spousty lidicek to nechce, protoze si mysli, ze takto je to pohodlnejsi.

A teď dokonce mluvíš i za SPOUSTY lidiček?
Morphe, to je ale opravdu k smíchu.
Tedy spíš k pláči, můžeš si vybrat wink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#83 16. 3. 2011 11:16

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Majkafo - souhlas (špatně jsem se vyjádřila slovem špatně)
Ano, je to tak, když je člověk vnitřně rozhodnutý, jde to samo.
člověk se vlastně mění i tehdy,když slyší názory druhých (mění se nevědomky)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#84 16. 3. 2011 11:57

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Pro mě je to stejné.
Pro mě ne. Možná (možná!) ve variantě smíření se - tam se můžu určitým způsobem změnit do osoby nadhledu či rezignace... ale pokud měním nevyhovující situaci nebo ji opouštím, můžu jednat jenom ryze pragmaticky, aniž bych se byť jen o nehýtek změnila.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#85 16. 3. 2011 11:58

majkafa
Host

dusička napsal(a):

Slyšet nestačí.

#86 16. 3. 2011 11:59

majkafa
Host

helena napsal(a):

Pro mě ne. Možná (možná!) ve variantě smíření se - tam se můžu určitým způsobem změnit do osoby nadhledu či rezignace... ale pokud měním nevyhovující situaci nebo ji opouštím, můžu jednat jenom ryze pragmaticky, aniž bych se byť jen o nehýtek změnila.

Ty možná ano. Já (nej)spíš ne.

#87 16. 3. 2011 12:04

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

dusička napsal(a):

Slyšet nestačí.

Proč ne Majkafo,slyší a to co je pro něho důležité,si zapamtuje v mozku a stím pracuje. Ta myšlenka druhých už tam je,pro to myslím, že se člověk mění i pouhou myšlenkou

Není tady

#88 16. 3. 2011 12:09

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Já nemyslím změnu v povaze, ale změnu v mysli gloria

Není tady

#89 16. 3. 2011 12:12

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Proc se menit? Neni lepsi byt spokojeni s tim, kdo jsme?
Ja tuhle diskuzi opravdu nechapu.... kapitulation

Není tady

#90 16. 3. 2011 12:18

majkafa
Host

venuše napsal(a):

Proc se menit? Neni lepsi byt spokojeni s tim, kdo jsme?Ja tuhle diskuzi opravdu nechapu.... kapitulation

Venuše, přeci proto, že chci. Když nejsem spokojena. Pokud jsem, vše OK. To je přeciž logické.
Tohle je vlákno o tom, když se měnit chci, jak na to.
Nebo když chci měnit jiného člověka, tak vysvětlení, že to nejde jinak, než změnit sebe sama.
Jinak je to násilí, manipulace...

#91 16. 3. 2011 12:21

helena
♥♥♥♥♥♥♥

když chci měnit jiného člověka, tak vysvětlení, že to nejde jinak, než změnit sebe sama
Ale běž... ani když se obrátíš naruby, není to (nemusí být) pro druhého důvod k jeho změně.

Není tady

#92 16. 3. 2011 12:23

majkafa
Host

helena napsal(a):

když chci měnit jiného člověka, tak vysvětlení, že to nejde jinak, než změnit sebe sama
Ale běž... ani když se obrátíš naruby, není to (nemusí být) pro druhého důvod k jeho změně.

Nemusí. Ale může. smile Troufám si říct, že ve většině případů může. Třeba proto, že se změním tak, že od něj odejdu. A to by helčo bylo, aby se tvůj manžel nezměnil, kdybys odešla. I kdyby se rozkrájel, něco by změnit musel. stolt

#93 16. 3. 2011 12:30

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Třeba proto, že se změním tak, že od něj odejdu. A to by helčo bylo, aby se tvůj manžel nezměnil, kdybys odešla. I kdyby se rozkrájel, něco by změnit musel. stolt

tummenupp

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#94 16. 3. 2011 12:39

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

venuše napsal(a):

Ano, to je jasné a já chápu, že nechápeš.
Jsi spokojená, nechceš tedy nic měnit , tak je pak pro tebe všechno v pořádku. Nikam jinam např. já nesměruju. Ke spokojenosti. A pokud jí dosáhnu jaksi legálně, tak bude vše ok.

Já - jen za sebe - vím, že změny se dějí neustále, v každé minisekundě (to asi neexistuje, ale víte co tím chci říct, žejo? ) a u každého, ve všem. Statického a nevyvíjejícího není nic. Otázka pak zní, zda-li se změny dějí vědomě a zda-li je záměrně nepotlačujeme, ačkoliv s tím stejně nic neuděláme. A nakonec - půjde zejména o kvalitu změn myslí.

Není tady

#95 16. 3. 2011 12:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

aby se tvůj manžel nezměnil, kdybys odešla. I kdyby se rozkrájel, něco by změnit musel
Mám dojem, že pleteš dohromady dvě různé věci - změnu statu quo a změnu osoby (osobnosti, nastavení...). To, že by musel "něco" změnit - třeba starost o sebe - ještě neznamená, že a) to změní (a místo vaření si koupí buřta a místo praní nový triko), b) obratem se promění na komunikativní společenskou osobnost.

Není tady

#96 16. 3. 2011 12:41

venuše
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Souhlas.

Není tady

#97 16. 3. 2011 12:44

majkafa
Host

helena napsal(a):

aby se tvůj manžel nezměnil, kdybys odešla. I kdyby se rozkrájel, něco by změnit musel
Mám dojem, že pleteš dohromady dvě různé věci - změnu statu quo a změnu osoby (osobnosti, nastavení...). To, že by musel "něco" změnit - třeba starost o sebe - ještě neznamená, že a) to změní (a místo vaření si koupí buřta a místo praní nový triko), b) obratem se promění na komunikativní společenskou osobnost.

Nikdo nikde nepíše, JAK KONKRÉTNĚ se změní. Já nikde nepsala, že se tvůj manžel změní na komunikativní společenskou osobnost. wink
Ale už jen tím, že si toho buřta koupí, změní něco v sobě. V hlavě, ale může i jinde. smile
To si helčo možná pleteš ty.
Já přesně vím, o čem mluvím. stolt

#98 16. 3. 2011 12:45

morpheus
Babinet Klub
Web

venuše napsal(a):

Spravne. Ja to mam taky tak tummenupp Morpheus je nemenny - stale stejny BLAZEN wink

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#99 16. 3. 2011 12:46

morpheus
Babinet Klub
Web

Pandorraa napsal(a):

morpheus napsal(a):

dusička napsal(a):

A teď dokonce mluvíš i za SPOUSTY lidiček?
Morphe, to je ale opravdu k smíchu.
Tedy spíš k pláči, můžeš si vybrat wink

Jak Ti bude milejsi smile Jsi zena a mas pravo si vybrat prvni smile

Není tady

#100 16. 3. 2011 12:50

morpheus
Babinet Klub
Web

majkafa napsal(a):

venuše napsal(a):

Proc se menit? Neni lepsi byt spokojeni s tim, kdo jsme?Ja tuhle diskuzi opravdu nechapu.... kapitulation

Venuše, přeci proto, že chci. Když nejsem spokojena. Pokud jsem, vše OK. To je přeciž logické.
Tohle je vlákno o tom, když se měnit chci, jak na to.

Tak ted jsi me dost sokovala va Celou dobu co si piseme, jsem mel pocit, ze jsi hodne spokojena a vyrovnana zena va

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí