6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
morpheus napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Já myslím, že Morph má svým způsobem pravdu - na vyšší jemnohmotné úrovni je problém jedince problémem celku stejně tak jako naříklad problém brzd, motoru či spojky je problémem celého auta.... Nicméně auto stejně nic nenadělá, dokud se nespraví právě ty brzdy, motor, spojka....
Urcite pravdu nemam, jsem jen obycejny Morf, ale mam jednu takovou teorii. Tech teorii je mnoho, protoze jsme myslici bytosti a pokud pozorujeme svet a zamyslime se, spatrujeme veci a davame si dohromady souvislosti. Ve svych jakychsi zastavenich se na konci dne jsem videl srdicko, ktere pracuje v cyklech a v kratkych casovych intervalech. Videl jsem, jak pres neho proudi krev, okyslicena - ziva a odkyslicena - mrtva. Je to jako nadech a vydech, púodobne jako ( teoreticky ) muze existovat nadech a vydech vesmiru, kdyz nase srdce bije v cyklech, neverim, ze Stvoreni je na tom jinak. Kdyz pozoruju lidi na Babinetu, o cem povidaji, snazi se predlozit teorii, ze vsichni jsme jedno. Mozna jsme jedna duse, ktera na pocatku ( asi novem vydechu vesmiru, nevim ) se rozrtistila na miliardy kousku aby se z ni staly indiviadualni bytosti, ktere netusi, ze vsichni lide, i my tady ty nicky z Babi patrime k jednomu celku. Premyslel jsem, proc se lide tak zerou, jako psi, kdyby se zrali ti, co o tom vedi prd, pochnapu to, taxou to pitomci, ale oni se zerou i ti, co o tom vedi dost. Takze nase roztristene duse se citi byt samostatne, neciti jedna druhou, byt jsou jedno, proto jsem prednesl tu vetu, ze "Problem jednotlivce, je problemem celku" Ono to spolu nejak souvisi, nevim sice jak, pac jsem nepozral moudre bylinky, ale tusim ze souvisi
To určitě pravdu nemáme dva, jsem jen obyčejná Pandora
Jen dodám: vědět, ještě neznamená přijmout.
Taky vím, že reklamy kecaj, přesto si někdy naběhnu.
Taky vím, že auta zamořují vzduch, přesto nejezdím do práce vlakem.
Taky vím, že ....bla bla.
Halt to ber Morphe tak, že je mnoho vědoucích, ale jen málo osvícených a ještě méně realizovaných
Není tady
Pandora : A nemelo by v tom byt tak trochu chteni byt lepsi a delat veci jinak ? K cemu je potom ta cesta ? Na prd me napada, ale zrejme mi reknes ze ne Reknes mi, ze ta cesta tu uz je a ze cas od casu neco... vsak nejsme dokonale bytosti, je to tak ? Tak jo. Ja budu kvakat na Babi, budu se tvarit, ze jsem nastoupil duchovni cestu, budu tu cas od casu nekoho napadat ( coz ne NORMALNI ) a kde budu moci, tak nekoho pomluvim, nekoho okradu ( povezme o cas ) a reknu si o nic nejde, jsem jen chybujici bytost a vsichni mi budou tleskat ?
Není tady
co svědomí?
Není tady
morpheus napsal(a):
... Co si tu dovoli Majkafa, Dusicka a ja, to bychom si napriklad v nasi restauraci nedovolili, nejen k sobe, ale ani k jinym. Na pracovisti uz vubec ne, pac je to spolecensky nepripustne ... Proc to do haje nejde na netu ?
Dusicka mi nikdy nerekla do oci to, co pise tu a nikdy mi neukazala fakovaka, jako to dela tu. Proc to do haje dela tady ?
Jsou veci, kterym rozumim - tyto zeny jsou schovane za monitorem, no a my vsichni vlastne taky......
Jo. Premyslela jsem o tom, davno predtim.
Jde to lehce.
Jako do sluchatka mobilu ci telefonu.
Mnohem lehceji, nez z oci do oci.
Pro zbabelce.
Taky jsem to delavala.
Nez jsem prisla na to, z e t o n e s t a c i ...
Není tady
morpheus napsal(a):
Pandora : A nemelo by v tom byt tak trochu chteni byt lepsi a delat veci jinak ? K cemu je potom ta cesta ? Na prd me napada, ale zrejme mi reknes ze ne Reknes mi, ze ta cesta tu uz je a ze cas od casu neco... vsak nejsme dokonale bytosti, je to tak ? Tak jo. Ja budu kvakat na Babi, budu se tvarit, ze jsem nastoupil duchovni cestu, budu tu cas od casu nekoho napadat ( coz ne NORMALNI ) a kde budu moci, tak nekoho pomluvim, nekoho okradu ( povezme o cas ) a reknu si o nic nejde, jsem jen chybujici bytost a vsichni mi budou tleskat ?
Tak to BY pochopitelně mělo.
A podle mne nakonec všichni touto cestou půjdou: dělají a nebo budou dělat věci JINAK. Ale jak JINAK? Kdo to TU může soudit?
Ty? Majka? Já?
Vždyť to Tornádo Lu taky chtěla: být jinááááá, lepšíííí... A tak aby to naplnila, chystala se založit vykřičený dům, kde by se čepovala JENOM Kolalokova limonáda
Spokojený?
Ne?
Hmmm.
Tak co s tím uděláš, Morphe?
Není tady
Pandora : Spokojeny a moc. At se chovam jak chci, stale budu na pomyslne "ceste" a nemusim mit vycitky svedomi, protoze nikdo nevi co je a co neni dobre a vsichni "tam" jednou dojdeme. Slusny matros ...
Není tady
Není tady
Není tady
morpheus napsal(a):
Pandora : Spokojeny a moc. At se chovam jak chci, stale budu na pomyslne "ceste" a nemusim mit vycitky svedomi, protoze nikdo nevi co je a co neni dobre a vsichni "tam" jednou dojdeme. Slusny matros ...
Bacha, já jsem neřekla, že to NIKDO neví.
Ona pomyslná "cesta" může mít pro někoho deset metrů, pro jiného stomilion kilometrů...
Také jsem neřekla, že VŠICHNI TAM jednou dojdou
Nicméně spokojený být můžeš, prototože to záleží opravdu jen na tobě
Není tady
Pandora : Ja jsem PRESVEDCEN, ze tam VSICHNI jednou dojdou, pokud ovsem plati to, ze jsme vsichni jedno. Tak jako jsme se rozdelili, tak vsichni se znova spojime, je to podle me logicke. Pokud tomu tak neni, neplati ani, ze jsme vsichni jedene celek ( coz je blbost, asyk )
Není tady
Můžeš mít pravdu morphe.
Já si zase myslím, že v celek se spojí jen ty části, které v rozhodný okamžik - jak říkají naši sčítači - na to budou připraveny a budou to chtít. Pokud to bude většina, celek hravě zregeneruje. Pokud to bude menšina, dopadne to mnohem hůř než v Atlantidě....
Není tady
dusička napsal(a):
Proč třeba si člověk virtuálně s druhým rozumí, čtou si myšlenky, maj stejný názor, a třeba ve skutečnosti to může být jinak. Je to tou energií? Asi určitě ano.
Dušičko, já se znám s celou řadou lidí z netu, povětšinou tady odsud. Kolik......no, cca 40? Asi tak. Hodněkrát mně překvapili vzhledem, to je fakt jen jednou se mi povedlo uhodnout, kdo to je i naživo. Ale taky jen jednou se mi stalo, že jsem zaznamenala příkrý rozpor mezi tím, jak jsem ji znala ze psaní a mezi skutečností - a i to se postupně ukázalo, že skutečnost je daleko blíž tomu psanému. Ta holčina prostě potřebovala dost času na to, aby se projevila tak, jak se projevovala psaním.
No a jen jednou, že skutečnost se doopravdy lišila hodně od skla.
Jinak osobní setkání je vždycky bohatší - ale mně se nestalo, že by bylo JINÉ. Asi to ale bude tím, že většina byla tady z Duchen a tady si lidi nikdy na nic moc nehráli Takže kdo mi moc neseděl, nebo nic neříkal na skle, tak ani v reálu - a naopak.
Upravil(a) lupina montana (1. 4. 2011 21:30)
Není tady
majkafa napsal(a):
Čtu knížku autora Ruedigera Sacheho - Tajemství přitažlivosti srdce.
Srozumitelně a výstižně je tam popsáno, jak funguje - co vysíláme, to se nám vrací.
Cituji:
Jestliže chcete, aby vám druhý otevřel své srdce, otevřete svoje.
Chcete-li zlepšit svůj vztah k nějakému člověku, zlepšete vztah k sobě samým.
Pokud byste chtěli cítit víc důvěry, věřte především sami sobě.
Pokud chcete, aby se s vámi lépe zacházelo, chovejte se lépe sami k sobě.
Pokud nechcete, aby vám někdo něco nalhával, podívejte se, jestli někde sami sobě něco nenamlouváte.
Chcete-li být respektováni, respektujte především sami sebe.
Jestliže si přejete mít víc svobody rozhodování, ale nemáte ji, rozhodujte se přesto sami.
Ať už hledáte cokoli, buďte takoví nejdřív sami. Když na to totiž máte chuť sami, můžete to později dávat i ostatním. Pak se to k vám také dostane, protože to bude působit jako váš magnet.
Naprostý souhlas, z vlastní zkušenosti vím, že když se mračím na ostatní, oni se mračí na mě, ale když se na ně usměju, tak oni mi úsměv oplatí.
Když hledám v lidech to dobré, najdu to.
Když hledám v těch stejných lidech to špatné, taky to většinou najdu a navíc se to obrátí proti mě.
Lidi mě nemůžou citově zranit anebo urazit, JEN pokud jim to nedovolím.
Děkuju ti za tvůj příspěvěk.
Není tady
Pailo, také ti děkuji za tvůj příspěvek.
Dan Millman - Zákony ducha
Dva muži hledí ven přes mříže v okně vězení. Jeden vidí bláto, ten druhý hvězdy.
To, co vidíme, závisí na tom, kam se podle své volby podíváme. A to, kam se podíváme, záleží na tom, co čekáme, že uvidíme. Pokud například věříme, že lidem se nedá věřit, budeme nazírat na svět přes filtr tohoto očekávání a najdeme důkazy, které nás v tomto názoru jen utvrdí. Naše přesvědčení mají vliv na volbu, kterou uděláme, na směr, jímž se vydáme.
Jestliže vnímáme lidi kolem sebe jako přátele, kteří nás mají rádi, cítíme se uvolněně a jsme sdílní, naše energie a chování je k nám přitahují...
Než se na tomhle světě cokoliv projeví, nejprve vyvstane v podobě myšlenky. Okno, jímž hledíme do světa, zabarvuje naše myšlenky. Stavebními kameny naší zkušenosti se stávají naše přesvědčení.
Upravil(a) majkafa (2. 4. 2011 8:41)
Lupi - určitě to tak je, jak píšeš
Já se znám z pár lidiček odsud, a přišlo mi, že jsou stejný jako z písmenek.
Jen přemýšlím, jestli takto působím i já, např. když jsme měli srazík z dětma, možná mamky trošku zarazilo, že nejsem ukecaná jako na bbn. Asi ano, asi potřebuju trochu čas, písemný projev mi jde líp než ústní.
Jiný je to s chlapi, protože jak jsem si zavzpomínala na setkání s vojákem, asi jsem si představovala prince.
Není tady
dusi, že nejsi ukecaná jak na bbn?
A já bych zasejc řekla, že ústní projev ti jde stejně prima, jako písemný. A těším se na Kabáty.
Majky - s Tebou mi to šlo samo od sebe taky se těším
Není tady
Měla jsem promluvu s manželem, řešili jsme,proč nesnáší Davida. (teda z mého pohledu to tak vypadá) Manžel mi řekl, že se diví, že chodí s takovou holkou, že se mu nelíbí, že by měl na lepší. že mu přijde ta holčina, že s klukem mává , že to není tak, že Davida nesnáší, ale že by chtěl aby nebyl takový vůl.
No rozebrala jsem manžela - říkám mu, vždyt je tojeho věc, koho miluje, Ty do nich nevidíš, kdyby David nechtěl, tak to nedělá. Nemůžeš přeci mluvit o tom,že by měl na lepší, protože coje lepší? říkám mu, už je skoro dospělý, on by neposlechl nikoho. KDyž mu říkám, at si s Verčou nevolá, hned mě obvií,že jí nemám ráda, protože nechci,aby si volali (místo volání se může třeba učit)
Není tady
lupina montana napsal(a):
dusička napsal(a):
Proč třeba si člověk virtuálně s druhým rozumí, čtou si myšlenky, maj stejný názor, a třeba ve skutečnosti to může být jinak. Je to tou energií? Asi určitě ano.
Dušičko, já se znám s celou řadou lidí z netu, povětšinou tady odsud. Kolik......no, cca 40? Asi tak. Hodněkrát mně překvapili vzhledem, to je fakt jen jednou se mi povedlo uhodnout, kdo to je i naživo. Ale taky jen jednou se mi stalo, že jsem zaznamenala příkrý rozpor mezi tím, jak jsem ji znala ze psaní a mezi skutečností - a i to se postupně ukázalo, že skutečnost je daleko blíž tomu psanému. Ta holčina prostě potřebovala dost času na to, aby se projevila tak, jak se projevovala psaním.
No a jen jednou, že skutečnost se doopravdy lišila hodně od skla.
Jinak osobní setkání je vždycky bohatší - ale mně se nestalo, že by bylo JINÉ. Asi to ale bude tím, že většina byla tady z Duchen a tady si lidi nikdy na nic moc nehráli Takže kdo mi moc neseděl, nebo nic neříkal na skle, tak ani v reálu - a naopak.
Teda lupišu, teď jsi mi nasadila brouka do hlavy, o kom že je to řeč to se dělá?
Není tady