|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
morpheus napsal(a):
Ale ja jsem ten nejlepi, kdyz to o sobe nereknu ja, kdo jiny to udela ?
Nejen nejlepší, Morphe, ale taky nejhezčí 
Není tady
dusička napsal(a):
Koukám, že jediný Morf nechápe, že uživatelé internetu to můžou mít a maj to jinak než Morf, a že tu nelepší na sklo pikačoviny a hovadiny, které by v reálném světě neřekli. A to nemluvím o tom z očí do očí
Dusi, když Morph mluví podle sebe. On to tak má, tak si myslí, že to tak mají všichni. 
tri stranky o nicem.... skoda 
Není tady

venuše napsal(a):
Asi jsi nic vysilala, tak jsi nic dostala...
Není tady
morpheus napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
venuše napsal(a):
To vysilani je rizeno podvedomim. To neovlivnis....
Ovlivnit to lze
Ale jen tak, že si co nejvíc vyčistíš to smetiště, které tvé podvědomí obsahuje. Říká se tomu práce na sobě, odkládání masek, poznávání jak si s námi hraje Soratek, boj s parazitem...... Prostě říká se tomu různě, ale pořád je to obyčejná, poctivá a trpělivá práce na sobě
Muzes byt prosim konkretnejsi ? Prace na sobe znamena co ? Nucene prace na sobe ? BI.
Copak morphe, vysvětlikt to můžu, otázkou je, zda moje vysvětlování pobereš, BI.
Pokud bys práci na sobě pojal jako nucenou práci, tak se na to radši vykašli, protože to nefunguje.
Tohle je o VĚDOMÉM rozhodnutí se, že už nepůjdeš PROTI sobě ani nikomu dalšímu to nedovolíš.
Že přestaneěš věřit těm hloupostem, které jsi od druhých přijal jako neměnnou pravdu O SOBĚ.
Tedy že si VĚDOMNĚ sáhneš třebas až na dno, otevřeš Pandořinu skříňku či 13. komnatu chceš-li to nazvat jinak a skutečně POCTIVĚ se podíváš na všechno, co tam máš - tedy porozumíš svým vlatním vzorcům chování, příjmeš se se vším všudy a pak teprve budeš moci začít měnit sám sebe, či spíše vracet se ke své dětské nevinnosti a bezprostřednosti, se kterou jsi přišel na svět.
Jaké prostředky k tomu zvolíš, to je na tobě.
Můžeš cvičit, meditovat, chodit na terapie, číst knihy, cestovat, komunikovat s lidmi...cokoliv. Ale při tom musíš hlavně pozorovat sám sebe, svoje reakce. Zda jsou obranné, agresivní, bojácné, úhybné, vykecívací a okecávací...či bezprostřední, klidné, chápající především sebe samého.
Musíš se naučit si odpouštět a mít se rád 
Každý, kdo pracuje sám na sobě, je pro tu chvíli sobec, protože se soustředí sám na sebe, pomáhá sám sobě. Když to v základu zvládne, může už pomáhat ostatním, dřív ne.
Práce na sobě nejsou žádné galeje, ale zajímavé dobrodružství. Projdeš si "černým lesem" a neomylně pak poznáš každého, kdo v něm právě bloudí 
Nu, třeba jako teď právě ty 
Není tady
morpheus napsal(a):
Majkafa : my dva se nemame radi a timto predchozim prispevkem jsem nehledal zaminku k hadce a jsem rad, ze jsi to ustala, pac ted kdyz se na to divam s odstupem, to pichnuti by tam mohlo dejme tomu byt
Z meho pohledu : Prace na sobe nemusi byt cilena. Ze sve vlastni praxe vim, ze by to ani neslo, teda slo, ale je to zbytecne. Ja vyuzivam nejaky impuls, nejakou zivotni udalost, ktera me zmeni ( nakopne spravnym smerem ) a poznam to ihned, ze ted je ta spravna chvile, ale nikdy nevim co z toho vzejde, jen verim ze to bude dobre. Kdyz vidim, ze prave toto by me mohlo posunout, pak uz u me staci jen drzet se smeru a nevybocovat, ale nenasilne, jen si uvedomit, ze pokud bych uhnul, uz se nikdy nevratim zpet ( moje osobni zkusenost ).
PS : Tvuj posledni odstavec : myslim, ze zijes velmi podobne jako ja
No vidíš, tohle se mi líbí 
Není tady
morpheus napsal(a):
Zenua : Pac mam takove tuseni, asyk intuice se tomu rika, ze bys rada vedela, kdo je Morf a tak...Chces cist mezi radky, analyzujes kazdou moji vetu, abys z toho dostala odpoved, cim opravdu jsem atd... Takze to Ti je PO TOM a to tak, ze MOC
Ale vis jak, jsem jen obycejny zeleznicar, navic o duchovnim zivote nemam ani poneti, taxe mohu mylit
Oj oj ... 
Není tady
morpheus napsal(a):
Jestlize je prace na sobe vyvolavani hadek, co je potom opravdova prace na sobe ? Toto me zajimalo a nebylo to mysleno na konkretni Majkafu, nebo Lvici, nebo na Pan, nebo na Zenuu atd...
Morphe, ale to HÁDÁNÍ SE tam vidíš TY. Mně například se to tak vůbec nejeví, vidím to jinak. Pro mne je to způsob komunikace, jaké ho je kdo v danou chvíli právě schopný. Někdo píše upřimněš, jiný se předvádí, další má potřebu překřičet všechny ostatní, zase další si myslí, že to tu přežije beze ztráty kytičky, když ze sebe sám dopředu udělá šaška či dementa.... Každý prostě jak to cítí.
A já to necítím jako HÁDKY.
Jak jsem řekla, pro mne je to zajímavé dobrodružství.
Ale pravda, jen PRO MNE. Ty to můžeš vnímat jinak. A o tom to je. Být tolerantní k vnímání druhých a nestartovat na první našlápnutí, nemít potřebu v reakci na to, co se mně dotklo ,plodit sáhodlouhé texty, kde se jen vysvětluje a vysvětluje..a kecá a kecá ... pindá a pindá 

Není tady
morpheus napsal(a):
dusička napsal(a):
Morfe - nikdo nevyvolává hádky, tady je to jen výměna názorů, tím,že pracuješ na sobě neznamená, že nebudeš odpovídat, když něco myslíš jinak než ostatní.
A zase - i virtuálno je možná pracování na sobě, protože osobně třeba čtu příspěvky ostatních uživatelů bbn a snažím se je pochopit - ano, i to je zkušenost - myšlenky, názory jiných. Utřídit je, zařadit, popřemýšlet o nich
neni to jen vymena nazoru
Pred tydnem jsem zacal psat docela zajimavy ( jak pro koho ) serial na novem Babinetu o disinhibici - jednani bez zabran, kdyz je clovek schovany za svou "zdanlivou" anonymitu na internetu. Jeho reakce jsou uplne jine, nez reakce v realnem svete. Napsat neznamemu cloveku v SZ, ze je hovado neni totez, co vymenit si telefonni cisla a rict mu to do telefonu a neni totez jako se sejit a rict mu to do oci
Morphe, a proč to řešíš?
MYslíč, že tomu, kdo nezvládá sám sebe a potřebuje se vybít na tobě, nějak ulevíš, když to budeš řešit? Nebo že ho předěláš? Bude tě to míň štvát, on se "polepší"?
Ale kdež.
Prostě věnuj tomu člověku svoje soucítění s jeho situací, kteropu prostě momentálně nezvládá a pusť se toho. Nebo tě ten člověk stáhne s sebou..... Proč se k tomu připoutávat a tak mu to usnadňovat?
Není tady
hirondel napsal(a):
morpheus napsal(a):
Zenua : Pac mam takove tuseni, asyk intuice se tomu rika, ze bys rada vedela, kdo je Morf a tak...Chces cist mezi radky, analyzujes kazdou moji vetu, abys z toho dostala odpoved, cim opravdu jsem atd... Takze to Ti je PO TOM a to tak, ze MOC
Ale vis jak, jsem jen obycejny zeleznicar, navic o duchovnim zivote nemam ani poneti, taxe mohu mylit
Oj oj ...
Njn..... co naděláme. Jdu se radši mrknout na Zeměplochu 
Není tady

Bramborka napsal(a):
sahleb napsal(a):
Ja na otazku, ktera je namirena na me odpovim. Vubec nic me nezere. ja neverim na motto: Co vysilame, to se nam vrati. To je naprosto vse.
Sahleb, dávej si pozor. To, že nevěříš na auta neznamená, že tě nějaké nemůže přejet.
Bramborko ja nikde nepisu, ze neverim na auta. Ja jen nevereim na to vysilani. Co vysilala moje pribuzna, ktera byla stelesnenim andela a mela narocne zamestnani,kde pomahala ostatnim lidem. Co vysilala, ze se ji vratila silena rakovina s pomalym dvourocnim umiranim.
Co vysilala jina moje znama, kterou znam dloooouho jako bezva holku, kdyz dostala nazpet manzela, ktery ji muci a ponizoval a mlatil, od ktereho utekla a pak ji opilec prejel a zabil jedinne dite, v momente, kdyz se zacala vzpamatovavat.
A co vysilal ten kluk jmenem Patrik, ktereho mucili a znasilnili ti dva cikani? Ja na to nechci verit, protoze rikct temhle lidem (a dlasim samozrejme) do oci, ze co vysilaji to se jimhold vratilo, fakt nemusim.
Tudiz neverim. A co se stalo Japoncum, kteri zazili tsunami, zemetresieni a jeste jsou ozareni radioaktivitou. Co vysilali, ze se jim tohle vratilo?
Není tady
Ještě stále nechápu, jak otevřít svou tajnou komnatu, podívat se do podvědomí. Nebo možná,že to chápu, vím, co tam je. Myslím, že jsem zvládla první úkol, zjistit jaká jsem. Výbušná, horká hlava, neumím počítat do deseti, co na srdci to na jazyku, upřímná až moc , vše řešíš impulsivně a s emocí. KDyž se pochválím, tak jsem trpělivá, dokážu se soustředit na úkol,chci udělat druhého štastným.
A začíná se mi vracet , co vysílám 
V alkoholikách jsme řešili moji mamku, že by ze mě chtěla dokonalou bytost (nikdo není dokonalý) ale že ona nikdy nebyla jako dítě pochválená (nechtěný dítě z osmi dětí) a tak vždycky chtěla, abych byla lepší než ona. Já to brala celou domu jako poroučení mé osobě, a tak jsem se proti tomu zuby nehty bránila.
Zítra má Markétka narozeniny, chtěla jsem ozdobit dort sama, ale mamka - že mi přijde pomoc. A já tak jo mami, klukům si pekla a zdobila dorty nádherný. Přišla, čtyři hodiny jsme zdobili a kecali.
Bylo to fajn.
I se mi omluvila, že mi nadávala,že neušetřím ani korunu, ale že to bere zpátky, že už se mi nediví, David u nich bydlí 14 dnů a kolik už ona utratila.
Vrátilo se mi to, že jí pochválím, dám pusu, a ona na mě neútočí 
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
venuše napsal(a):
Asi jsi nic vysilala, tak jsi nic dostala...

Venuše - proč myslíš, že je to o ničem?
Není tady
Omlouvám se, že píšu o sobě, ale během dne přemýšlím, co jsme tu napsali, hodně mi dává psaní Majkafy,Pandory,Hirondel. A pak si písmenka obracím ku odrazu svému. 
Není tady
A ještě připíšu, že mi i dávaj písmenka Morfa. Někdy totiž Morfe Tvoje myšlenky stojí za úvahu. Svět totiž není zkažený, jak si myslíme, svět je jen takový, jaký ho vidíme my sami. 
A já věřím tomu, že v jádru duše je každý člověk fajn, jen prostě někdy vysílá do éteru svou zlobu, na něco .... pro druhého nepochopitelného.
Není tady
Dusicko proc David bydli u tvoji mamky?
Není tady
eremuruss napsal(a):
Dusicko proc David bydli u tvoji mamky?
Erem -
protože mi řekl, že nemám ráda Verču (s tou holčinou chodí už přes rok). On mi to řekl v podnapilém stavu, popíjeli spolu, přišel domu, a měl takovou kecavou. Mně to vytočilo. říkám mu, já jí ráda mám, nabídla jsem ji tykání, vše je ok, povídáme si spolu (tedy krom toho , že Verča už k nám domů nepřijde) protože manžel jednou vyváděl, že nikdo u nás nebude spát .. To je na dlouhý vyprávění . Chtěli jsme do podnájmu, však víš, nezvládla jsem to.
Táta alkoholik, tak se bojím, aby David nebyl. Nadávala jsem mu i kvůli chlastu. On je taky horká hlava jako já, tak vyskočil a chtěl odejít a chtěl prásknout dveřmi, já jsem je podržela a ráno se mi svěřil, že má nateklý prsty. Tak jsme jeli do nemocnice. No má prsty zlomený a v sádře. Cítím se blbě 
Ale on třeba odpoledne přijede , vlákne s batohem,jede za holčinou ,večer přijede a do noci se volaj, což já nadávám, že by se měl učit, protože prolejzá jakž takž, což se mi pochopitelně nelíbí.
Přitom ho musím pochválit, není výtržník, je na něho spoleh,není na mě drzej, jen ho dupu kvůli škole.
No on mamce řekl, že jsem nervozní z táty, a že si chce odpočnout.
Kluci - Pavel 15náct, - jsou ted oba v telecích letech, takže se furt hádaj, jedno k druhému.
Náš tatka to těžce nese, že je u nich doma. Ale přitom nic neřekne, jen stále skuhrá mamce, že už je zvyklý na svoje soukromí.
Není tady
Ještě jsem chtěla napsat, že jsem tak o tom přemýšlela. Vždycky, od mala, jsem koukala, jak se kdo tváří. Třeba jsem vyhlížela mamku, jak jde z práce a koukala do obličeje, a odhadovala podle tváření, jestli je naštvaná nebo ne.
Normálně jsem cítila,že bude nadávat a nadávala. Když se tvářila fajn, bylo fajn.
TO se musím naučit, nekoukat na lidi, protože někomu třeba nic není, jen přemýšlí a mračí se, mamka mi řekla, ty si namě vždycky tak divně koukala,že mě to vytočilo, a pak jsem začala nadávat.
To samé s manželem, když mu třeba řeknu, jdi s holkou ven, chci si vyžehlit, kouká na mě blbě ,naštvatně, mě to vytočí, ale když počítám do deseti, nemlluvím, jen holku oblíknu, přijdou za hodinku a jsou vyladěný a štastný
Není tady
sahleb napsal(a):
Bramborko ja nikde nepisu, ze neverim na auta. Ja jen nevereim na to vysilani. Co vysilala moje pribuzna, ktera byla stelesnenim andela a mela narocne zamestnani,kde pomahala ostatnim lidem. Co vysilala, ze se ji vratila silena rakovina s pomalym dvourocnim umiranim.
Co vysilala jina moje znama, kterou znam dloooouho jako bezva holku, kdyz dostala nazpet manzela, ktery ji muci a ponizoval a mlatil, od ktereho utekla a pak ji opilec prejel a zabil jedinne dite, v momente, kdyz se zacala vzpamatovavat.
A co vysilal ten kluk jmenem Patrik, ktereho mucili a znasilnili ti dva cikani? Ja na to nechci verit, protoze rikct temhle lidem (a dlasim samozrejme) do oci, ze co vysilaji to se jimhold vratilo, fakt nemusim.
Tudiz neverim. A co se stalo Japoncum, kteri zazili tsunami, zemetresieni a jeste jsou ozareni radioaktivitou. Co vysilali, ze se jim tohle vratilo?
To je přece jednoduché a zase jen o úhlu pohledu, odkud se na to díváš.
Ty vidíš svou příbuznou, anděla, který všem pomáhá...jenže někdo jiný to může vidět jako jasné vysílání onoho: na mne nezáleží, jen klidně pojďte, já ponesu vaše bříme, vy jste slabí, já silná, unesu ho...nu a skončilo to naprostým neodhadnutím vlastních sil, rozdáním se bez zpětné vazby.
Ty vidíš známou, bezva holku, která možná jen vysílala totéž: jen pojď, kopni si, uhoď mne, nevážím si sama sebe, nemám žádné skutečné sebevědomí, jen se tvářím jako pohodářka, ale ve skutečnosti se strašně bojím, nicméně nikdy a nikomu to nedám na sobě poznat...nu, tak nakonec dostala tolik, že už to k unesení nebylo...
Nu a co vysílal malý Patrik? Co Japonci?
Kdo ví? Každý - jedinec i národy - si na tenhle svět přineseme něco, co jsme právě teď a tady nezpůsobili, ale za co musíme stejně zapaltit. Církev tomu říká dědičný hřích, budhysté karma, ateisté náhoda.... Můžeš si vybrat.
Nemusíš věřit, to ani náhodou. Klidně mmlůžeš dál mluvit o velké nespravedlnosti, která tu vládne. Nakonec kdo se odváží tvrdit, že z našeho pohledu nevládne, že vůbec existuje nějaká spravedlnot... A proč by taky měla?
Nicméně můžeš se také zamyslet nad tím, co pak ale do svého okolí vysíláš ty ....
Není tady
Pandorraa napsal(a):
To je přece jednoduché a zase jen o úhlu pohledu, odkud se na to díváš.
Ty vidíš svou příbuznou, anděla, který všem pomáhá...jenže někdo jiný to může vidět jako jasné vysílání onoho: na mne nezáleží, jen klidně pojďte, já ponesu vaše bříme, vy jste slabí, já silná, unesu ho...nu a skončilo to naprostým neodhadnutím vlastních sil, rozdáním se bez zpětné vazby.
Ty vidíš známou, bezva holku, která možná jen vysílala totéž: jen pojď, kopni si, uhoď mne, nevážím si sama sebe, nemám žádné skutečné sebevědomí, jen se tvářím jako pohodářka, ale ve skutečnosti se strašně bojím, nicméně nikdy a nikomu to nedám na sobě poznat...nu, tak nakonec dostala tolik, že už to k unesení nebylo...
Nu a co vysílal malý Patrik? Co Japonci?
Kdo ví? Každý - jedinec i národy - si na tenhle svět přineseme něco, co jsme právě teď a tady nezpůsobili, ale ... za co musíme stejně zapaltit. Církev tomu říká dědičný hřích, budhysté karma, ateisté náhoda.... Můžeš si vybrat.
Nemusíš věřit, to ani náhodou. Klidně mmlůžeš dál mluvit o velké nespravedlnosti, která tu vládne. Nakonec kdo se odváží tvrdit, že z našeho pohledu nevládne, že vůbec existuje nějaká spravedlnot... A proč by taky měla?
Nicméně můžeš se také zamyslet nad tím, co pak ale do svého okolí vysíláš ty ....
Pekne napsany
a samozrejme souhlas. 
Sahleb,
v mem zivote jsou lide kteri vnimaji veci tak jako Ty,neni to pro mne nic neobvykleho.
Chci rict,ze to skutecne chapu nebot tohle je soucast lidskeho mysleni. Nez clovek procitne,nebo rekneme jinak-dokud neprekroci tuhle pomyslnou hranici mysleni,vidi veci zkreslene,pokrivene. (to rikam z pozice meho dnesniho pohledu a meho dnesniho videni)
Stalo se a stane se to vsem,naprosto vsem lidem co vstoupili do lidske podoby (muj osobni vjem-nazor.... coz neznamena ze je to PRAVDA ,ale je to ma pravda a poznani. Z tohoto pohledu mluvim.
Ty se divas odjinud a jako takove je to take pravdive-je to Tva pravda. 
Jednoho dne se Ti muze stat ze vsechno co vidis ted (takove jake to ted vidis) uz nebude priste pravdou.Nebude to takove ,bude to jine. Zmeni se Tve vedomi a vnimani veci. 
To se stava -v tech lepsich pripadech.
Cim vic vsak clovek lpi na svem ,tedy presneji na tom jak to vnima dnes,tim hure se otevira potencialu vnimani a otevrenym moznostem. 
Je vzdy podle mne moudre naslouchat tomu co se me postavilo do cesty. To znamena i jinemu nazoru a pohledu na svet. 
Upravil(a) hirondel (26. 3. 2011 20:56)
Není tady
hirondel napsal(a):
Sahleb,
v mem zivote jsou lide kteri vnimaji veci tak jako Ty,neni to pro mne nic neobvykleho.
Chci rict,ze to skutecne chapu nebot tohle je soucast lidskeho mysleni. Nez clovek procitne,nebo rekneme jinak-dokud neprekroci tuhle pomyslnou hranici mysleni,vidi veci zkreslene,pokrivene. (to rikam z pozice meho dnesniho pohledu a meho dnesniho videni)
Stalo se a stane se to vsem,naprosto vsem lidem co vstoupili do lidske podoby (muj osobni vjem-nazor.... coz neznamena ze je to PRAVDA ,ale je to ma pravda a poznani. Z tohoto pohledu mluvim.
Ty se divas odjinud a jako takove je to take pravdive-je to Tva pravda.
Jednoho dne se Ti muze stat ze vsechno co vidis ted (takove jake to ted vidis) uz nebude priste pravdou.Nebude to takove ,bude to jine. Zmeni se Tve vedomi a vnimani veci.
To se stava -v tech lepsich pripadech.
Cim vic vsak clovek lpi na svem ,tedy presneji na tom jak to vnima dnes,tim hure se otevira potencialu vnimani a otevrenym moznostem.
Je vzdy podle mne moudre naslouchat tomu co se me postavilo do cesty. To znamena i jinemu nazoru a pohledu na svet.
Myslím si to samé. Stane se to naprosto všem. Je to jen otázka času a způsobu, jakým se nám to "stane". 
Já s holkama souhlasím, je to přesně můj pohled na svět (s Hir, Pan, Majkou..).
Zkusme se zeptat, co tím naším pohledem, tím naším vědomým nastaveným pohledem na svět chceme říct? Nebo proč ho nastavujeme , jak ho nastavujeme.
a) můžu říct, že je svět nespravedlivý, hnusný , zlý. Zlé věci se stávají dobrým lidem (což je i titul jedné knihy - v otázce). Jak mi pak bude, jak budu s tímto nákladem žít? Co budu cítit? Jakou budu mít motivaci do života? Kdykoliv se něco stane - řeknu - no jasně, já to věděla...atd . Dejme tomu, že jsem takto žila a nebyla jsem spokojená. A co s tím, jen jedno - změnit to. Ale jestli je člověk takto spokojený, tak ok, proč by to měnil...pak tedy vlastně má alibi a může do smrti říkat - vidíte to , zasekatastrofa, zase nespravedlnost.
b) můžu říct, že je svět spravedlivý, nastavit si to tak a zaměřit se na to, abych vysílala jen to dobré. Můžu taky hledat a pozorovat (vnímat) co se kde stalo dobrého) - zajímavá hra. Ne, že by bylo jedinou motivací to, že se mi dobro vrátí. Člověka dokonce může bavit být "dobrej", vlídnej, laskavej, mít rád...a vědom si sebe, když se naučí rozlišit hranici, kde a kdo jsem já.
c) vyrobila jsem si třetí variantu - svět je spravedlivě nespravedlivý. To už ale zahrnuje širší oblast, o které tady moc psát nechci... S přihlédnutím k reinkarnacím je to ale jasné jak facka.
Shrnutí: co mi který pohled přináší? 
Není tady
Sahleb, četla jsi co psala tuším majka? Ten příběh o bohu, který přespával v chalupě u bohatého a pak v chalupě u chudého a jak se jim za pohostinnost odměnil.? . tam byl ten princip objasněn..
Není tady

hirondel napsal(a):
morpheus napsal(a):
Pred tydnem jsem zacal psat docela zajimavy serial na novem Babinetu o disinhibici - jednani bez zabran,
Jestli si ted nedelas legraci ,tak me to hlava nemuze pobrat pokud by jsi tohle myslel snad vazne.
![]()
Jako ze jestli Ty se chovas za sklem jinak nez ve skutecnosti a Tve reakce jsou jine za sklem nez ve skutecnosti jeste neznamena ze to tak ma kazdy,neniliz pravda brachu?
No, ja krutim hlavou nad reakci hirondel.... disinhibice je proste fenomen, ktery je konkretni v dobe virtualni komunikace. A tzv.jednani bez zabran muze byt velice neprijemne. Tematizovattoto, je urcite dulezite.
Nechapu jak muze nekdi napsat, ze si nejaky (jakykoliv) autor, ktery problemm tematizuje dela legraci? A vubec to neznamena, ze takovy je autor a uz vibec neznamena, ze autor povazuje vsechny lidi za disinhibitory. PRECE!!!!!
VYBÍRAL, Zbyněk. Výzkum disinhibice u mladých uživatelů chatu. In Děti, mládež a rodiny v období transformace. Brno : Nakladatelství Barrister & Principal, 2002. ISBN 80-86598-36-5, pp. 275-288. 2002, Sympózium pořádané ve dnech 19.-21. září 2002 na Medlově.
To mi pripada, jako kdyby nekdo psal o problematice znasilneni a nekdo mel za to, ze autor sam znasilnuje.......ach jo.
Upravil(a) sahleb (28. 3. 2011 16:59)
Není tady

Wiki napsal(a):
a) můžu říct, že je svět nespravedlivý, hnusný , zlý. Zlé věci se stávají dobrým lidem (což je i titul jedné knihy - v otázce).
Ano, Wiki, tu knížku jsem si půjčila a přečetla též. Jmenuje se "Proč se zlé věci stávají dobrým lidem", napsal ji Harold Kushner, který je židovským duchovním - rabínem a který sám prožil na vlastní kůži nejbolestnější ztrátu - u tehdy tříletého synka zjistili lékaři nevyléčitelnou nemoc, na kterou jeho syn ve věku 15ti let také zemřel. Velmi poutavá knížka, vřele doporučuji 
Není tady