6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Čtu knížku autora Ruedigera Sacheho - Tajemství přitažlivosti srdce.
Srozumitelně a výstižně je tam popsáno, jak funguje - co vysíláme, to se nám vrací.
Uvažovala jsem, jestli to dát sem nebo na duchovní, nakonec jsem zvolila variantu psychologická.
Možná to bude pro někoho jeden ze střípků poznání na naší cestě.
Cituji:
Nehledejte světlo. Vyzařujte světlo sami a druzí to uvidí. Když víte o tajemství přitažlivosti, můžete to,l co hledáte, získat mnohem snadněji. Darujte si to sám a zároveň naprogramujte sílu své přitažlivosti pocity, které budou nadále přitahovány do vašeho života.
Jestliže chcete, aby vám druhý otevřel své srdce, otevřete svoje. Nemůže udělat něco, co nedokážete vy. Je vaším zrcadlem. Dokonce ani tehdy, když to ten druhý udělá jako první, to nemůžete cítit, pokud jste své srdce neotevřeli.
Chcete-li zlepšit svůj vztah k nějakému člověku, zlepšete vztah k sobě samým.
Pokud byste chtěli cítit víc důvěry, věřte především sami sobě.
Hledáte-li jistotu, dejte si jistotu sami.
Pokud chcete, aby se s vámi lépe zacházelo, chovejte se lépe sami k sobě.
Jestliže se chcete dočkat bohatství, dopřejte si nejdřív hojnost. Nepotřebujete k tomu peníze, jen odpovídající zaměření na vnímání sebe sama.
Toužíte-li po nových impulzech, po svobodě a dobrodružství, pusťte se do toho sami. Začněte maličkostmi, větší se pak dostaví samo.
Pokud nechcete, aby vám někdo něco nalhával, podívejte se, jestli někde sami sobě něco nenamlouváte.
Chcete-li být respektováni, respektujte především sami sebe.
Jestliže si přejete mít víc svobody rozhodování, ale nemáte ji, rozhodujte se přesto sami.
Ať už hledáte cokoli, buďte takoví nejdřív sami. Když na to totiž máte chuť sami, můžete to později dávat i ostatním. Pak se to k vám také dostane, protože to bude působit jako váš magnet.
Majkafo - děkuji,
Není tady
*
Upravil(a) PPavlaa (14. 3. 2011 19:25)
Není tady
Zdarec, nebudu prudit napisu a mizim. Ja nevim, zda to tak funguje, mozna ano a mozna ne-e, ale ja osobne si svuje vnimani sveta nenechavam ridit tim, co nekdo napsal.Je to jeho vnimani a ja mam zase to moje, vse na co jsem prisel a jak to vnimam ja, jsou jen moje zkusenosti, tyto knihy ktere "vysvetluji" jak co funguje v duchovni oblasti nejsou pro me, na to bud prijdu sam, nebo jeste nenadesel "muj cas" a nasilim se "posouvat vpred" se nehodlam.
Abych se stal vnimavym, k tomu nepotrebuji knihy, staci se divak kolem sebe a trochu "myslet" ( moje vlastni zkusenost ).
Není tady
*
Upravil(a) PPavlaa (14. 3. 2011 19:26)
Není tady
KDyž tak přemýšlím, nerozumím tomu.
Právě že mě přijde,že u mě je to naopak. Když otevřu srdíčko, přijde špatné. Když nasadím masku, a dělám jako normál, žádné otevírání, nic mi neublíží.
Přirovnala bych to k větě, v lásce vyhrává ,kdo má rád mín.
Není tady
dusička napsal(a):
Právě že mě přijde,že u mě je to naopak. Když otevřu srdíčko, přijde špatné. Když nasadím masku, a dělám jako normál, žádné otevírání, nic mi neublíží.
ale láska není boj.
a já nepotřebuju vyhrát - chci žít v lásce. A k tomu právě "zrcadla " pomáhají nejlíp. Ukazují mi, kde ještě musím na sobě pracovat, kde mám rezervy. A že to někdy sakra bolí a je nepříjemné.
Není tady
dusička napsal(a):
Možná je to ve způsobu, jak to uděláš. Jestli ne-násilně.
Jestli proto, že za to očekáváš stejné?
Jestli to nemáš dělat bez jakýchkoliv očekávání, jestli to nemá vyvěrat z tvé duše, nebýt hrané... ale skutečné...
Hlavně, dusi, ty věty jsou o tobě. Co dělat ve vztahu sama k sobě. Otevřít své srdce sama sobě. Neočekávat, nedělat to kvůli jiným. Ale kvůli sobě.
morpheus napsal(a):
Zdarec, nebudu prudit napisu a mizim. Ja nevim, zda to tak funguje, mozna ano a mozna ne-e, ale ja osobne si svuje vnimani sveta nenechavam ridit tim, co nekdo napsal.Je to jeho vnimani a ja mam zase to moje, vse na co jsem prisel a jak to vnimam ja, jsou jen moje zkusenosti, tyto knihy ktere "vysvetluji" jak co funguje v duchovni oblasti nejsou pro me, na to bud prijdu sam, nebo jeste nenadesel "muj cas" a nasilim se "posouvat vpred" se nehodlam.
Abych se stal vnimavym, k tomu nepotrebuji knihy, staci se divak kolem sebe a trochu "myslet" ( moje vlastni zkusenost ).
Tak proč to neděláš? Ještě nenadešel tvůj čas?
morpheus napsal(a):
...no s tímhle souhlasím, plno nacistických pohlavárů, kteří veleli v koncentračních táborech a na frontě, po válce zmizelo se změněnou identitou a dožili se v poklidu a bohatství po zavražděných vysokého věku, byli oblíbeni a když se ke stáru přišlo na to kdo byli nikdo v okolí tomu ani nevěřil, protože ti lidé i díky neuvěřitelnému majetku žili poklidný miloučký nestresovatý život. Nevrátilo se jim to utrpení, naopak byli štastní a pyšní na to jak zatočili s nižší rasou a užívali si postavení do smrti. Jak píše Dušička, kdyby se rozkrájela a rozdala svoje srdce stejně si toho okolí nevšimne. Věřím na to, že každý má nějak rozdané karty. Vidím to i v práci, kolikrát umírají děti, mladí lidé, hodní lidé, celé jejich okolí to komentuje, že zrovna oni byli tak hodní, tak pomáhlali bližním aj aj a přesto jim "pámbu" nepomohl, naopak tu leží třeba vrazi nebo násilníci, kteří se vykřešou z diagnozy, která je pomalu neslučitelná se životem. Takže je fajn usmívat se,ale psychopatovi, co vás z dlouhý chvíle bodne do zad je fuk jestli se usmíváte nebo mračíte, jen jste byli v nesprávný čas na nesprávném místě. jiná věc je chovat se tak v úzkém kruhu nejbližšch, naučila jsem se k cizím lidem nosit "masku" nepřístupnosti a profesionality. Víc si cizí lidé nazaslouží a secsakra se mi nechce si někoho pustit k tělu, nemám potřebu a "srdíčkování" mě vždycky jen stálo zbytečnou energii, čm jsem starší, tím vc vidm, že po dobrém to s lidma nejde, jak vyctí, že jste hodní už vás využívají a svezou se vám na zádech. Dobrotu si nechávám jen na doma, jinde si vystačím s profesionalitou a obrovskou asertivitou...a nebudu měnit, vždycky když jsem to udělala záhy jsem si drbala hlavu
Není tady
xxxx napsal(a):
.....žili poklidný miloučký nestresovatý život. Nevrátilo se jim to utrpení, naopak byli štastní a pyšní na to jak zatočili s nižší rasou a užívali si postavení do smrti.
Věřím na to, že každý má nějak rozdané karty.
Kde beres jistotu ze tomu tak bylo? Protoze to bylo nekde napsano? Nebo se domnivas x ze znas vnitrni svet tehle lidi o kterych je rec?
Ja tvrdim stale jedno- veci casto nejsou takove jak se zdaji ,jak se tvari.
S maskou na ksichte se clovek tvari jako strasne stastnej borecek,milouckej,nevinej blabla bla a uvnitr muze byt naprosto rozervanej. Vidi se to venku a podle toho dalsi slepous posuzuje,vsak neni videt to co je uvnitr.
A pak ,co Ty x si osobne myslis o dalsich zivotech ,nebo o tom co bude nasledovat po smrti?
Protoze Tva odpoved muze take uzce souviset s tim ze si myslis ze to co vysilame se nam nevrati.
A nakonec,kdo si myslis ze Ty karty rozdava? A proc jsou rozdany prave takhle -u nekoho tak,u jineho jinak i kdyz to zdanlive vypada nespravedlive. Veci nejsou takove jake se zdaji byt.
Jde naprosto opet o nasich uhle pohledu. O nasem mysleni a zpusobu prozivani sveta.
Není tady
Tak já tomu - co vysíláme, to se nám i vrací - docela věřím. Ale faktem je, že jsem už několkrát byla v situaci, kterou jsem viděla hodně špatně a až po delším čase jsem poznala, že to bylo pro něco dobré. Takže možná až s odtupem času se dá poznat, zda to, co se děje, je nebo není dobré. Věřím na boží mlýny a na to, že se člověku to dobré vrací. I kdyby to měl být jen dobrý pocit z toho, že jsem někomu pomohla. I to je přece dobré. Zlé - to nevím. Tam je to možná složitější.
Není tady
hirondel napsal(a):
xxxx napsal(a):
.....žili poklidný miloučký nestresovatý život. Nevrátilo se jim to utrpení, naopak byli štastní a pyšní na to jak zatočili s nižší rasou a užívali si postavení do smrti.
Věřím na to, že každý má nějak rozdané karty.Kde beres jistotu ze tomu tak bylo? Protoze to bylo nekde napsano? Nebo se domnivas x ze znas vnitrni svet tehle lidi o kterych je rec?
Ja tvrdim stale jedno- veci casto nejsou takove jak se zdaji ,jak se tvari.
S maskou na ksichte se clovek tvari jako strasne stastnej borecek,milouckej,nevinej blabla bla a uvnitr muze byt naprosto rozervanej. Vidi se to venku a podle toho dalsi slepous posuzuje,vsak neni videt to co je uvnitr.
A pak ,co Ty x si osobne myslis o dalsich zivotech ,nebo o tom co bude nasledovat po smrti?
Protoze Tva odpoved muze take uzce souviset s tim ze si myslis ze to co vysilame se nam nevrati.
A nakonec,kdo si myslis ze Ty karty rozdava? A proc jsou rozdany prave takhle -u nekoho tak,u jineho jinak i kdyz to zdanlive vypada nespravedlive. Veci nejsou takove jake se zdaji byt.
Jde naprosto opet o nasich uhle pohledu. O nasem mysleni a zpusobu prozivani sveta.
hirondel, vzalas mi to z úst.
dusička napsal(a):
Tuhle větu mi kdysi dávno, před asi 25 lety, řekla jedna dívka, když se se mnou rozcházela...
"A máš pocit, že jsi něco vyhrála?" zeptal jsem se jí já.
Rozplakala se a utekla...
Není tady
morpheus napsal(a):
.....mozna ano a mozna ne-e.....
Ja to vidim takhle: Oboji je pravda v tom slova smyslu ,ze ten co tvrdi ze podle nej tomu tak neni, (ze se vraci vysilane) nebo ze nevi,ten ma pravdu (dle sebe-sveho vyvoje) a ten co tvrdi ze tomu tak je,ten ma pravdu taky.
" ....vse na co jsem prisel a jak to vnimam ja, jsou jen moje zkusenosti.....
.....na to bud prijdu sam, nebo jeste nenadesel "muj cas" ....... "
to je presne ono.
Není tady
majkafa napsal(a):
dusička napsal(a):
Přirovnala bych to k větě, v lásce vyhrává ,kdo má rád mín.Možná je to ve způsobu, jak to uděláš. Jestli ne-násilně.
Jestli proto, že za to očekáváš stejné?
Jestli to nemáš dělat bez jakýchkoliv očekávání, jestli to nemá vyvěrat z tvé duše, nebýt hrané... ale skutečné...
Hlavně, dusi, ty věty jsou o tobě. Co dělat ve vztahu sama k sobě. Otevřít své srdce sama sobě. Neočekávat, nedělat to kvůli jiným. Ale kvůli sobě.
Souhlasim
Není tady
majkafa napsal(a):
morpheus napsal(a):
Abych se stal vnimavym, k tomu nepotrebuji knihy, staci se divak kolem sebe a trochu "myslet" ( moje vlastni zkusenost ).Tak proč to neděláš? Ještě nenadešel tvůj čas?
Ne. V konverzaci s Tebou nemusim "myslet"
Není tady
Já jsem to myslela jinak.
Já nesoutěžím v lásce, to vůbec ne. V lásce se přeci soutěžit nedá, kdo z koho, když miluju, tak miluju.
Já tuhle větu beru spíš tak, když tak o tom přemýšlím, tak vyhrává je v této větě špatné slovo. Ale že to má jednodušší , lehčí, když má rád mín, nebolí ho tolik rozchod, to zjištění, zklamání.
Takto jsem myslela i tím, co vysíláme, to se nám vrátí. Asi vysílám špatně. Ale měla jsem na mysli, když jsem se někomu otevřela srdcem a tím pádem i sama sobě, ukázala jsem své slabé stránky, neměla jsem masku, obrátilo se to proti mně.
Nebo ještě jinak, když neukážu svou lásku, když se budu přetvařovat a dělat,že mě dotyčný (dávám příklad) nijak moc nezajímá, o něj moc nestojím, ukáže se, že dotyčný o mě stojí víc než kdybych ukázala pravou tvář. Já nevím, jestli to píšu dostatečně k pochopení.
A taky věřím na boží mlýny.
Není tady
dusi, ale ten "odstup" musí být zevnitř, ne hraný.
Nikdy nezapomenu na větu jednoho pána z naší skupiny na psychoterapii - nemůžu na partnerku vyblejt úplně všechno. Protože otázka je - co znamená, otevřít si srdce. Omráčit partnera svými strachy, jinými věcmi, to nemusí být dobré. Některé věci jsou pro přátele, ne pro partnera. Nu a některé si musíme řešit sami v sobě.
Partnerství je něco jiného než přátelství.
Ale nic nesmí být hrané, vše přirozené, protože to tak cítíme. I ten "odstup" od partnera v některých chvílích.
To mi zase otevřela oči jedna skvělá babinetka na jedné školičce, mladá příjemná holčina z Bratislavy, si nevzpomenu na nick, ale jsem jí moc vděčná, i když ona ani možná neví. Ale oslovila mě tím.
Já si myslela - chtěla, mít s partnerem naprosto průhledný vztah, odevzdat se mu celá. Nedošlo mi, že odevzdat se vzájemně úplně celí lze jenom při milování. I o to jenom někdy. A to Partneři vycítí, jde to zevnitř, když taková chvíle nastane.
Aby člověk partnera nezahltil. Neunavil, nestal se koulí na noze. Aby byl vzácný. Ale to fakt nejde hrát, to musí jít zevnitř.
Upravil(a) majkafa (12. 3. 2011 20:25)
Tak už začínám chápat teorii.
A v praxi jsem to dělala blbě, když jsem cítila k někomu lásku, jakobych se odevzdala. Nejenom při milování. Prostě jsem to tak cítila,že je to dobře.
Jak ale to udělám, aby ten "odstup" byl zevnitř, aby nebyl předtvařovaný.
Není tady
Když se odevzdáme. Nezůstane nic.
A co chudák partner se sebou i s námi odevzdanými? To není partnerství.
No dobře, zůstat tajemná. Ale jak to udělat, abych to cítila i sama v sobě? Zatím když jsem zůstala tajemná, byla to má přetvářka.
Není tady
dusička napsal(a):
No dobře, zůstat tajemná. Ale jak to udělat, abych to cítila i sama v sobě? Zatím když jsem zůstala tajemná, byla to má přetvářka.
Nevím, jak to udělat.
Jen vím, že mi to jde tak nějak samo, když to jde.
Asi nasloucháním svému nitru. Když ho slyšíme.
Sama cítím hranice, kam ano a kam už ne.
Upravil(a) majkafa (12. 3. 2011 21:22)
Hm, to budu muset prozkoumat, proč mi to nejde.
Já taky cítím hranice, poslouchám své nitro. Takže já myslím, že chybka u mě bude v něčem jiném.
Když tak o tom přemýšlím, muži mi říkaj, že jsem na první pohled chladná, nepřípustná. A to se nepředtvařuju,prostě taková jsem, šedá myška.
Chybka bude v tom, že jsem se domnívala, že partnerství je láska, přátelství - prostě spojený vše v jedno.
Ano v tom to bude.
Upravil(a) dusička (12. 3. 2011 21:25)
Není tady
Kdysi dávno to tu hezky vysvětlila Pan. Že na přátelství máme kamarádky. Ale já si to nepamatuji. Taky bych potřebovala občerstvit. Stále se učím. A trénuju. Někdy to jde, jindy moc ne.
Přijde mi, že celé "tajemství" tkví v tom, jestli je Žena s Mužem, kterého miluje a jestli má pocit, že on ji taky, nebo když s takovým mužem není.
Když jsou spolu Žena a Muž, jde to dle mého názoru samo.
Upravil(a) majkafa (12. 3. 2011 21:43)