29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak jsem se tu opet po nejake dobe objevila,uprimne jsem ted hodne zdeptana,tak sem moc nenakuji. Ondrasek byl na treti Hexe a ukazalo se,ze manzel si nepamatoval,kolik minule vazil a ma ted v 8mi mesicich a tydnu 6,85 kg,coz je silene. Do toho ty problemy s jidlem,takze si dovedete predstavit,jak je asi matce,ktere dite pribira minimalne a jeste neji, kdyz Vy tu vsichni mate uz krasne mimisky,kteri maji pres 8 kg. Jinak merime 69 cm,takze roste krasne,ale ta vaha. Doktorka pochopila,ze kdyz me bude stresovat,tak tim nic nedosahne,proto tam byl i minule manzel,tak prohlasila,ze dokud nehubne,tak to resit nebude, hold nase ditko nesplnuje ani ten nejnizsi percentil,takze rikala,ze ho do tabulky ani nepise,protoze on si proste pujde po svem.
Co se tyka jidla,tak kousky u nas nehrozi ani nahodou, jedine,co kousek je detsky piskot ci rohlik anebo kousek kurky chleba,jinak ani nahodou. Mackany banan mu take jeste nedela problem,ale brambory ci mrkev nehrozi ani nahodou. No co,asi budu mixovat stejne jako u prvniho do roka.
Ted nam leze druhy zub,poradne do nej neco dostat je umeni,pritom uz tak krasne jedl z chuti,ted ho musim bavit,aby jidlo nevnimal a i to malo,co s ni,vyblinka. To znam uz u prvniho,takze nervy na pochodu,jsem zoufala.
Co se tyka pohybu,tak peruje na ctyrech jako divy,ale to muze trvat do lezeni jeste klidne mesic,takze to neresim. Posazovat neposazuji ani s oporou, to mi stale opakuji vsichni lekari,takze my trenujeme na sed sikme brisni svaly cvicenim ne Vojtenim a je videt uz prvni uspechy,krasne se mu to zpevnuje,ale i tak si jeste sam nesedne ani nahodou.
Co se tyka spanku,tak pokladam a odchazim a nechavam hrat jen chuvicku a to jak pres den,tak i v noci, pres den bez dudliku,v noci ma jeste dudlik. Uz ani v noci nevstavam,jen pustim znovu chuvicku a kdyz vidim,ze to nepomaha,tak nenapadne mu dam do rucky dudlik a on krasne pokracuje. Vecer usina do 10 minut,Adri,pokud Natalku zvedas a chovas,tak to neni separacni krize,ale to je uz jeji vychytralost. Kdyz pres den varim ci jdu na zachod a Ondra me nevidi,tak take breci,ale vecer kdyz ho polozim do postylky,tak ani necekne a to podotykam,ze jsem ho nenechala vyplakat,ale cilene jsem ho z postele nezvedala. Dnes mi spal od pul devate do pul osme bez jidla a najedl se az co vstal, vrtel se jen okolo treti,takze koncime s lahvi v noci a bude dostavat az po probuzeni.
Jinak jsem to delala tak,ze jsem mu po tydnu snizovala davku mlicka a bez problemu. Kdyby se budil,tak uz bych mu davala jen vodu, jen at hezky ji to,co potrebuje pres den.
Jinak pres den spime stale 3x, budi se mezi sedmou a pul osmou, prvvni spani ma od pul jedenacte do dvanacti,pak od dvou do pul ctvrte a vecer si okolo pul seste dava pul hodinku a mezi osmou a pul devatou usina bez place a problemu.
Oskarko,kdyz jsem najizdela na UM,tak mi nevypil ani 30 ml a po prvnim tydnu jsem do nej sotva dostala 90 ml, ted si s prestavkou da krasne 180 ml,takze to chce vydrzet,nez si zvykne.
Tak to je tak asi ve zkratce.
A malem bych zapomnela, ukecany bude asi po mamince, to je stale nejake dadada, bababa,mamama ci tatata,ale jsou to viceslabicne,takze to s reci jeste nema co docineni,kdyz jsem se ted ptala doktorky,tak rikala,ze slova,aby mela hlavu a patu jsou az v roce,ze ted to jeste nema konkretni vyznam,i kdyz bychom si to moc praly. A vcera zacal delat paci paci a prisel na to,ze auticka maji kolecka muze s nimi jezdit a nejen je ozuzlavat.
Takze dela stale jen brm brm. Az budu mit chvilku,tak to natocim,je to uzasne roztomile.
Evi, jeste jsem Ti chtela odpovedet,uz rok vedle sebe s muzem jen zijeme,zadne pohlazeni, hezke slovo ci neha a porozumneni,proste jsme se silene odcizili a muz budovat vztah nechce,tak to je pak tezke,kdyz je na to jen jeden.
Upravil(a) Slniečko (4. 3. 2011 11:46)
Není tady
Slní, tak to tě chápu, že máš starostí až nad hlavu. S tím jídlem - že nezvládne kousky tak to máme stejné. Jí mi skoro všechno kromě kaší, ale ve velmi omezeném množství, jen banán zvládne skoro celý, tak jí vykrmuju banánem i 2x denně.
Ohledně tvého muže: Pokud to řešit nechce, tohle vážně nění z dlouhodobého hlediska k žití. A uvažovala bych podobně jako ty.
Dnes jsem nějak "mimo". Stala se mi pro mě věc neuvěřitelná, zcela automaticky jsem si odvedla z ohrady prvního koně, který se ke mě hlásil. Byl to jiný kůň, tomu mému hodně podobný, ale s úplně jinou lysinou na čele a asi o 5 cm vyšší. Jednala jsem jako stroj, koně nauzdila a divila se, že je mu to těsné, čistila ho a divila se, že má hřívu na druhou stranu než obvykle a byla jsem mile překvapená, jak hezky stojí a nikam se necpe. Někdo jiný mě po 5-ti min. upozornil, že mám jiného koně. Jak blbec si připadám. Měla jsem plnou hlavu starostí se synkem a Aničkou. Synek zlobí jako obvykle a Anička nechce z nemoci jíst. Je dnes skoro plně kojená. Příkrmů snědla asi jako v 7. měs.
Upravil(a) eva4444 (4. 3. 2011 17:42)
Není tady
Ahoj,
hlásím návrat z hor. Tak rychle to uteklo a jak se mi nechtělo zpátky... Ale na Vás jsem se těšila
A dovezli jsme černého pasažéra. Po příjezdu domů, kdy Johanka kvíkala a byla protivná, jsem jí zkusmo šáhla do pusy a JE TAM!
Pak jsme spolu vybalovaly věci, měla jsem ji v Manduce, protože z hrací deky mi to uklízení telepaticky fakt nejde
Kokosko,
super, že Stelince už je líp.
Slni,
máš tedy starostí až až...
Denny,
fotky parádní, Vašík je opravdu kus chlapa
Evčo,
ty cukrářský piškoty by u nás dlouho nevydržely, ale proto, že bych je snědla já, hrozně na nich ujíždím
Jinak my pořád couváme a klikujem, občas náznaky kolínek, ale nikam nespěchám, i s couváním je to dost mobilní baby. S jídlem dávám dopol sváču ovoce a v poledne jídlo, jinak kojím. Spaní se celkem upravilo, ťuk ťuk a to i přes změnu prostředí, dnes vstávala až v půl osmé, (kojení v půl 5), krásně jsem se vyspala.
Zítra snad půjdeme na masopust, doufám, že bude krásně.
Není tady
Johanko,tak to je super, ze se vam hory tak vydarily....no a to spani...to jen zavidim...nam se ted s rymou pokazilo vecerni usinani, tak si sama pekne usinala, ale ted jak se tim soplikem kuckala,tak jsem ji nosila a ona asi chce nosit porad i ted....doufam,ze ji to prejde. Ted uz spi,ale vyvadela, nez usnula....stejne se zase bude budit, ryma neryma. Pit nechce, tak teda nevim, proc se budi...v tom zadna zmena uz hooodne dlouho.
Zitra bude mit poprve kralika, jsem zvedava,jestli ji bude chutnat, ja ho moc nemusim ....no a ke vsemu jeste vareny, bleee
Jinak bylo krasne, to je pravda,taky jsme byly venku, spala 2,5 hodiny, parada!
Slni, pokud O. odmita jen maso-zel., tak to neni zase tak hrozne.....horsi, kdyby fakt nechtel papkat nic. No je mensi, nu coz,ale je hrozne sikovny, kdyz to tu tak popisujes, co uz vsechno umi. Treba zuby vyrostou a bude to zase jinak.
Není tady
Čau kočky, Johanko vítej z hor, já bych taky někam jela vyčistit hlavu, ale nejsou prašule!!!
Slni, Dr má pravdu, přestan se stresovat. Když pije mlíčko tak dostane živiny z toho, tak prostě nespěchej a nabízej ale nijak drasticky neřeš. No a s manželem je to drsné, těžké co radit, pokud se on již rozhodl, tak s ním asi nijak nehneš.
Znám podobný případ z mého okolí, bydlí vedle sebe jako kamarádi. Je to smutné.
kokosko ptala ses na spací pytel. my používáme od 4 měsíců, v pohodě. Zatím má 3-6m, ale už začíná být krátký, musím se podívat po větším. V pohybu ji neomezuje, je na něj zvyklá. Nevím jak by si na něho Stelinka nyní zvykala, pokud je navyklá na neomezený pohyb.
Luci se nyní naučila spinkat na bříšku. Usíná na boku a za chvíli je na bříšku.
Dneska noc docela v pohodě, vydržela cca do 2, tak jsem jí nakojila a nechala v posteli. Pak se probudila kolem 6, tak se zase kojila, ale mlíka moc není, postupně to ustává. Ráno jak vstaneme, tak jí chystám 120ml mlíčka na snídani. Takže UM má ráno a večer. Tak nějak jsem to chtěla docílit.
Nechci to zakřiknout, ale snad máme na lepší cestě ten náš režim. Poslední týden se mi ji podařilo předělat na 2 spaní za den a opravdu dá cca 1,5-2hodiny. Je jí jedno jestli v postýlce, na procházce nebo ve stojícím kočárku.
Dnes dopoledne ji v kočárku vzbudil po hodině sousedův štěkající pes, bylo na ní vidět, že je nedotažená, tak si to odpoledne natáhla na 3 hodiny.
V 18hod dostane tak 120ml kaše - to jí nestačím skoro dávat jak otevírá zobáček a po 19 dostane 120ml UM a o půl osmé krásně spinká ve své postýlce bez jakéhokoliv uspávání.
Není tady
Oskaro, nahod recept na loupaky, taky bych si dala
taky si rikam,ze S. predelam rezim, spavala ted
3x denne, dopo 30 min. , odpo 2 hodiny, v podvecer 30 min. , ale zda se mi ze zacala zlobit s tim odpolednim spanim a pak podvecernim uspavanim....a vlastne i vecer je jak z divokych vajec, tak ji to zkusim zredukovat na 2 spanky,treba to pomuze....ona bude celkove asi nespavec, tak proto...
Jde neco delat, dokud spi, kazda minuta draha:-)
Není tady
Tak Ondrasek uz definitivne nechce jist v noci a spi mi od pul devate, trosku se krouti okolo treti,ale uz se umi ududat i s usinackem,takze uz ani nepodavam dudlik a vstava mi okolo sedme/pul osme a az potom si vypije tu svoji ted cca 200 ml mlicka. Musela jsem se pochlubit.
Jinak jsem se vratila k mixovani a ejhle, chlapecek ji, to je ale potvora.
Není tady
Slniečko to je super! Netreba to hrotiť, keď mu chutí mixované, nech papá také, nemá sa kam náhliť
Johanka, tiež mi N. protestovala s tromi spánkami ale 2 jej boli málo. Ale pomaličky sa adaptuje a teraz máme režim takýto: vstávame o 6, spať ide okolo 9, cvičí spartakiádu a zaspí okolo pol 10 a potom spí vonku okolo pol 2. večer ide spať o 18, zaspí do pol hodinky.Počas dňa má cca hodinové spánky.
A čo johankin ekzém? Som dnes čítala v časopise zdravie, že pomáha nejaká francúzska kozmetika,ale nepísali názov
Není tady
Dnes sme boli so psom na coursingu, malá bola v kočíku, spala, potom kukala a znova spala, boli sme vonku cez 4 hodiny.
Odchádzajú mi kolená. Po minulom coursingu ma bolelo ľavé, u dr som nebola, sťahujem si ho sem tam. Najviac ma bolí keď si chcem čupnúť, kľaknúť alebo do schodov, bolia ma asi šľachy,ale aj zo spodnej strany. Tak som myslela že mám natiahnutý sval a po dnešku mám to isté aj s druhým kolenom Nič namáhavé som nerobila, len chôdza, neviete čo to môže byť?
Celkovo som po tehotenstve a pôrode taká stuhnutá, všetko na mne praská, puká, ako stará baba keby som bola. masáž mi neraďte, neznášam ju
Upravil(a) ADRIANA 1 (5. 3. 2011 19:09)
Není tady
Adri,
musím zaťukat, teď máme s ekzémem pokoj. Prostě se ztratil, je na tváři má takové mapy, na místě, kde měla to ložisko. Jinak po těle zmizel úplně. Dávám po poradě s alergologem Nutrilon Allergy Care, ten Nutrilon HA je prý jen takový "jako" hypoalergenní. Snad i své udělalo sluníčko na horách
Jako bys s těmi klouby mluvila o mě! Bolí mě kolena, když jdu do dřepu i nahoru, kyčle občas taky, no zrovna jsem si to říkala, jestli je to třeba tím kojením všechno. Pleť mám příšernou, za chvíli budu bez vlasů...
Asi dokončím 8m a pak už přestanu. O zánětech a prasklinách nemluvím...
Není tady
Ahojky
Tak Lůca dneska po obídku usnula o pul jedný a já jí musela pomalínku budit ve čtvrt na čtyři,aby jsme šli aspoň na chvíli ven,když bylo tak krásně pak jsme šli ke kamárádce na drbík a domu jsme přišli v půl sedmé udělali jsme očistu napapala se kašičky a odnesla do postýlky a hned spinkala.Teď už jí ani nepouštím písničky usíná krásně i bez nich
Adri ty kolena máš asi namožený zkus nějaké obklady nebo nějakou tu koňskou mast je na to dobrá.Mě pořád bolí pravá ruka ten kloub u palce asi od toho jak poponáším pořád malou
Dneska ráno se Lůce podařilo převrhnout malinký friták a všude byl olej a ještě se v něm pěkně vyválela no to byl pocuc to vše uklidit a malou odmastit
Johanko nám ten exem taky zatím zmizel,tak doufejme že ty naše cácorky už budou mít konečně klid
Není tady
Nazdárek.
Adri to už tak holt mají některé kojící matky. Mudra mi říkala že si mám hlídat to moje železo+ samozřejmě i jiné vitamíny, protože miminko se neptá jestli může. Prostě si vycucne co ono potřebuje a maminka má jen co zbyde.
Až přestaneš kojit tak se to pomalu všechno srovná, ale chce to čas a trošku tomu dopomoct.
Já už teda neberu vitamíny pro kojící matky, ale to železo a vápník beru vcelku pravidelně+ sem tam listovku a hořčík. A musím zaklepat, zatím držím jakš takš pohromadě.
Johanko gratuluju k "černému pasažérovi"- zoubku.
Slni mixuj a hlavně buď v klidu. Vašík ještě nedávno taky nedal do pusy nic, co mu jen trošičku drhlo na jazýčku. Musela sem mixovat úplně na pastu. A ze dne na den to bylo jinak, banán chce vcelku, brambory mačkané jsou fuj, chce kusy do pusy, miluje těstoviny, ty malé kytičky. Mám pocit že se mu to rozleželo v hlavince tím, že má moooc rád křupky, už je krásně kouše aniž by byl celý zapatlaný. To ho nakoplo asi k tomu kousání i ostatního jídla.
Chce to prostě čas, každé miminko má svoje tempo.
Není tady
Evi tu kalamitu s friťákem teda nezávidím. Ale takých ještě bude. Hlavně že nebyl zapnutý a nestalo se nic horšího.
U nás bylo dneska jaro. Kéééž by tu už zůstalo. Sme procházkovali, pak poprvé zkusil jezdit po ulici v jeho vánočním autě. To byla vcelku sranda. První byl vyjevený, pak už jezdil jak velký frája.
Není tady
Johanka gratulovala som k zubu? Už som uplne zdebilnená Lebo niekedy si to prečítam ale nmám čas reagovať a potom pozabúdam.
Slnko iste prospelo a teraz začne dobré obdobie, slniečko a čerstvý vzduch, ekzémy budú v kľude, poznám to na sebe.
Evi to muselo vyzerať, by ma kleplo, mať decko v oleji
Denny, neberiem vôbec nijaké vitamíny, určite som aj chudokrvná ešte z tehotentsva, flákam to Kojiť zatiaľ budem, neviem si to ešte predstaviť-nekojiť.
Slni, ráno som čitala v časopise o detskej výžive, že deti do roka majú viac živín z mixovaného alebo na drobučko popučeného jedla než keď majú kúsky. Že kúsky im stačia fakt až okolo roka.
Jar tu už bola a už zase odchádza, je zima a má snežiť. Už je ale marec takže už to bude len a len lepšie
Není tady
Dobré ránko.
U nás teda nic moc. Malý v noci dostal teplotu, tak byl do rána na mně byl nalepený a co chvíla si ucucával mlíčka.
Jak sme vstali tak protiveček, uplakaný, teplota 38,3. Nic mu ale není, rýma nic, kašel taky ne. Tak uvidíme jestli se z toho něco vyklube nebo ho začali trápit taky zoubky.
Šoupla sem mu jeden čípeček, tak mu asi zabral a teť chrupká.
Adri ségra kojila rok a byla z malé tak vycucaná že se z toho další rok dávala do kupy. Taky to flákala, nic nebrala a pak měla problém vůbec chodit po procházkách jak ji bolely kyčle a kolena.
Toho sem se chtěla vyvarovat, tak sem tam něco zobnu. Teda né že bych byla důsledná, ale snažím se.
Není tady
Natália štvornožkuje vpred!!!!
prišla som sa len pochváliť. zbohom kľud
Není tady
Hezké odpolko
tak já jsem se docela vyspinkala sice malá stávala v půl šesté,ale když příťa stal v pul osmé,tak jsem ještě zalezla do postele a spinkala do desíti
V poledne se malá napapala a teď šla s taťkou na dvůr a taťka si vzala sebou grijotku,že si jí tam zaleje horkou vodou aby mu prý nebyla zima u nás teda krásně svítí sluníčko,ale je chladno.
Adri já být tebou tak si asi nějaký ten vytamín koupím třeba i b-komlex přece jen i po té zimě je tělo unavené a do toho ještě to kojo tak bych raději zobala
Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
Natália štvornožkuje vpred!!!!
prišla som sa len pochváliť. zbohom kľud
Tak to je šikulínka když už začala lízt to mi jen zatím v palzení vpřed,ale zato je rychlá jak ještěrka
Upravil(a) 77.Evca (6. 3. 2011 12:34)
Není tady
dobre poledne...
Adri, no gratulace! to nase puchroska nikam zatim neleze , zato je tááák ukecana
K obedu mela dneska kralika,dostali jsme domaciho, no a jelo ji to moc.
Tady dneska teda pocasi nic extra, obcas vykoukne slunko,ale docela fouka. Ven stejne musime,jinak by nespala.
Denny, 38,3 se mi na zuby zda dost vysoke, nebude mit treba sestou nemoc nebo neco takoveho...to ze zacatku taky nema zadne jine priznaky, jen teplotu, teda myslim no uvidis, co z toho bude. Preju at je brzo zase rarach
kdo by nas tu bavil
Není tady
:lol:Adri, gratuluju a sbohem pohodicko:D Ja dneska musela zalepit spodni suple na sporaku, docouvala k nemu, otocila se a jala se s nim lomcovat... Bala jsem se, aby sii nepriibouchla prstiky. Taky dvere jsou nebezpecne, posila si je sem a tam, visi na nich, musim poridit zarazlky. Uz to zacina...Ted sedime na zahrade, nohou houpu kocar, vylezla jsem na prochazku a zase se vratila, ty davy courajicich jecicich lidi se spankem moc dohromady nejdou!
Není tady
Adři, s těmi bolavými koleny - může to být i infekce. Já chytla chlamydie v bazénu a od toho mě bolela kolena
. Dostala jsem ATB a byl klid. Zkus se poradit s dr.
Sluní, moc se omlouvám, celá rodina chřipkujeme už týden, malý je na ATB, já to jako obvykle přecházím a už jsem docela mrtvá po 10 dnech , až mi bude lépe, tak ti písnu slíbený mail. Jsem naprosto nemožná, ale nějak nic nestíhám, jak je mi blbě.
Není tady
Ahoj lvice, ty žiješ?
Není tady