29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ale představa, že ženská s malým platem bude živit takového člověka, jak to má utáhnout? To je fakt asi neřešitelné.
Ale není... Jednak "Vyživovací povinnost rodičů k dětem trvá do té doby, pokud děti nejsou samy schopny se živit." (§ 85 zák. o rod.) - tedy ne tak dlouho, dokud se milostivě nerozhodnou živit samy;
druhak si myslím, že jestliže, jak je psáno v tom odkazu, "bude potřeba tuto skutečnost prokázat - například nájemní smlouvou, v níž je uveden počet osob užívajících byt či podílejících se na úhradě služeb", mohlo/mělo by k prokázání stačit doložit např. to, že potomka žaluju o zaplacení poměrné části nákladů na bydlení. Ale je fakt, že ouřad si může myslet něco diametrálně odlišnýho... a fůra rodičů radši zaplatí, než by žalovala vlastního lempla.
Není tady
javena napsal(a):
Zásadní novinka pro lidi bez peněz: nejdříve se o vás budou muset postarat děti, rodiče nebo třeba i bývalý manžel. Teprve pak vám pomůže stát.
Aprill, tihle s tebou bydlet nemusí...Je to navrhovaná novinka, takže se začnu modlit, aby amazonka nevyrazila bejvalýho... protože jinak je asi fuk, že dluží dětem alíky... protože chudák neustále nemá... tak se ještě postarám o něj. A o mě nejspíš moji rodiče důchodci, abych mohla dát jemu... Bezvadný.
To se mi vyplatí ho někde zakopat...
Budu solidární a pomůžu ti
Není tady
Já si početla v tom odkazu, co sem hodila Judyna a jsem se tím proklikala tak dokonale, až se mi udělalo špatně.
Jediný co zachrání bývalýho od hlíny na hrudi - mě a zklamču (díky který jsem se málem utopila po vdechnutí kávy, jakej jsem chytla výtlem...) od vězení za vraždu (víceméně úkladnou), aneri za napomáhání (sekyra je za dva zlatý... ) a moje děti od totální chudoby (neb otec v pánu, matka v lochu a prarodiče, pokud by to přežili ve zdraví, jsou stejně v důchodu), protože stát by se na ně nejspíš vybod a hledal příbuzný ze šestýho kolena, co by jim mohli přispět... - je tato nenápadná větička "Podle zákona nelze výživné přiznat, jestliže by to bylo v rozporu s dobrými mravy." Tak snad mi jí nevyšktrnou... jestli jim nějaká "podařená" novelka projde...
Já je teda nevolila, ale co předváděj... to překvapilo i mě. A že jsem lecos čekala...
Není tady
Doufej, javeno, že se všeobecnýmu škrtání ausgerechnet tahle větička ubrání... ale jen mě tak napadá, že pojem "dobré mravy" si zřejmě vykládáme jináč my a jináč škrtající... Ony nějaké mravy jsou holá zbytečnost, když se může postarat (rozuměj "státu ušetřit") kdokoli jiný - klíďo bejvalka.
Ale neboj, děvče... mám doma starej koberec
Není tady
Helčo, díky za nabídku, jako na potvoru mám všude plovoučku... a pravda - z toho běhounu pod jídelním stolem by dost čouhal...
Holky, já se tu chlámu, jsem se dlouho takhle nepobavila... fakt super.
Není tady
No jo, javeno, ale na plovoučce by mohl Tvůj chudák bývalý- až si půjde k Tobě pro peníze na svoji obživu - uklouznout a něco si udělat! Na to bacha!
Není tady
No... a běhoun se dá podtrhnout... a nikdo ti to nedokáže. Prostě nešťastně uklouznul... třeba třikrát za sebou...
Není tady
A co teprv když po takovým běhounu někam pospíchá s nožem v ruce... to jsou teprve úrazy!
Není tady
Viď... nebo chudák prorazí hlavou skleněný dveře...
I ty sociální dávky nakonec stát ušetří...
Není tady
No jistě! Sakryš, jaktože my, s našima geniálníma nápadama nesedíme v parlamentu?
Není tady
Není tady
jaktože my, s našima geniálníma nápadama nesedíme v parlamentu?
Protože tolik starejch koberců doma nemáme...
Není tady