Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 3. 3. 2011 19:18

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Re: sociální příspěvky pro flákače

Aneri napsal(a):

No, syn také nemohl sehnat práci v našem městě, tak popojel dál a našel. Ani si nedovedu představit hledat práci bez vzdělání, to asi fakt  bude těžké. Když jsem neměla práci ve svém oboru, šla jsem do jiného, jasně, že jsem se musela zaběhnout, ale dělat jsem chtěla, tak jsem si vydělala. Ono lidi se nechtějí ani stěhovat za prací, ani ji vyhledávat, oni asi čekají, až práce přijde za nimi domů.......a nakonec, když bych šla práci hledat, proč nepřespat i na té lavečce, než si vše zařídím nemyslím ted hned !/ . I takové začátky můžou být, ale nesmí být lidi pohodlní a říkat, že práce není !

vyjímečně s tebou aneri souhlasím!

Není tady

#27 3. 3. 2011 19:18

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

erem, myslím, že by člověk měl být soudný a zvažovat taky to, co může zaměstnavateli nabídnout on. Bohužel tvůj syn má pouze základní vzdělání. Čím nižší vzdělání, tím hůř se práce hledá.

On chce pouze delnickou profesi.Copak existuje prace nez v kanclu?va

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#28 3. 3. 2011 19:20

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

majkafa napsal(a):

erem, myslím, že by člověk měl být soudný a zvažovat taky to, co může zaměstnavateli nabídnout on. Bohužel tvůj syn má pouze základní vzdělání. Čím nižší vzdělání, tím hůř se práce hledá.

i dělnická profese vyžaduje vzdělání!

Není tady

#29 3. 3. 2011 19:22

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Aneri napsal(a):

No, syn také nemohl sehnat práci v našem městě, tak popojel dál a našel. Ani si nedovedu představit hledat práci bez vzdělání, to asi fakt  bude těžké. Když jsem neměla práci ve svém oboru, šla jsem do jiného, jasně, že jsem se musela zaběhnout, ale dělat jsem chtěla, tak jsem si vydělala. Ono lidi se nechtějí ani stěhovat za prací, ani ji vyhledávat, oni asi čekají, až práce přijde za nimi domů.......a nakonec, když bych šla práci hledat, proč nepřespat i na té lavečce, než si vše zařídím nemyslím ted hned !/ . I takové začátky můžou být, ale nesmí být lidi pohodlní a říkat, že práce není !

S dojizdenim je problem nema ridicak a spojeni je katastroficke.Muj bratr ma ridicak projel kde co a vysledek za 5 mesicu zadny.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#30 3. 3. 2011 19:23

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Pro eremusku, jsem se mrkla na Strakonicko, tak ti povím, že já bych syna zaměstnala. Je tam dost nabídek, číšník, chovatel skotu, masér, obsluha čer. stanice, pekař, pracovník ostrahy, řidič a další. Pokud by jedno místo syn nevzal, šel by z domu ! Práce JE !!!

Není tady

#31 3. 3. 2011 19:24

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):

majkafa napsal(a):

i dělnická profese vyžaduje vzdělání!

Tam kde pracuju ja je spousta mladych lidi nevyucenych,ale bohuzel misto zadne.

Není tady

#32 3. 3. 2011 19:24

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Kolo, pěšky, s někým..... ! Aha, tak už vidím, kde je problém. Jasně, auto mu kup, zaplat mu řidičák...on se musí také snažit a chtít sám.

Není tady

#33 3. 3. 2011 19:28

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Aneri napsal(a):

Pro eremusku, jsem se mrkla na Strakonicko, tak ti povím, že já bych syna zaměstnala. Je tam dost nabídek, číšník, chovatel skotu, masér, obsluha čer. stanice, pekař, pracovník ostrahy, řidič a další. Pokud by jedno místo syn nevzal, šel by z domu ! Práce JE !!!

Aneri mas SZ

Není tady

#34 3. 3. 2011 22:42

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ale jo, pracovní místa jsou, akorát je na každé nějak moc lidí.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#35 4. 3. 2011 7:04

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Aneri, přespi si v mrazu na lavičce a možná poznáš, že tak trochu plácáš smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#36 4. 3. 2011 8:05

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Aneri napsal(a):

hm. pravdu díš. já našla práci až o 40km dál. akorát že nemít auto, tak nemám ani tu, protože od nás z vesnice se tam prostě nedostanu.
Takže ono to vždycky není o tom , jestli člověk chce nebo ne. Ale na "překlenutí" určitě člověk najde i brigádu .

Není tady

#37 4. 3. 2011 9:37

helena
♥♥♥♥♥♥♥

lidi se nechtějí ani stěhovat za prací... a nakonec, když bych šla práci hledat, proč nepřespat i na té lavečce, než si vše zařídím
Jenže to si můžeš dovolit, když nebudeš mít na starost nic a nikoho jinýho. Když budeš mít doma třeba děti nebo starou mámu, tak se na tu lavičku ani nevlezete.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#38 4. 3. 2011 10:37

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Já myslím, že si Aneri dělá srandu.

Upravil(a) Judyna (4. 3. 2011 10:38)

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#39 4. 3. 2011 10:51

agewa
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

lidi se nechtějí ani stěhovat za prací... a nakonec, když bych šla práci hledat, proč nepřespat i na té lavečce, než si vše zařídím
Jenže to si můžeš dovolit, když nebudeš mít na starost nic a nikoho jinýho. Když budeš mít doma třeba děti nebo starou mámu, tak se na tu lavičku ani nevlezete.

nehledě na to, že než si vše zařídím .....trvá i více jak měsíc nebo dva.smile

Není tady

#40 4. 3. 2011 16:23

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

No Aneri,naštěstí nejsi moje kolegyně.Kdybys tak měsíc přespávala na té lavičce,asi by nebyl med vedle tebe sedět 8 hodin denně skurt lol

Není tady

#41 4. 3. 2011 23:07

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Kdo chce - hledá způsoby, kdo nechce - hledá výmluvy! A to platí !  pussa

Není tady

#42 5. 3. 2011 7:38

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Aneri napsal(a):

Kdo chce - hledá způsoby, kdo nechce - hledá výmluvy! A to platí !  pussa

Je to tak. Koukněte kolem sebe a zjistíte, že 90% nezaměsntnaných neudělá nic proto, aby se lépe uplatnili na trhu práce. Práci hledají "kolem  komína" a jakékoliv dojíždění je pro ně problém, nastoupit a dokončit rekvalifikaci - problém. Všichni mají zdravotní omezení dumbom (koho v dnešní době nebolí záda, že jo!) .

Není tady

#43 5. 3. 2011 8:31

Adriana70
♥♥♥♥---

Ja ako matka chodím na týždnovky,muž je doma s detmi.Jednoducho u nás robota nie je,tak to zatial riešime takýmto sposobom.Nie je to lahké.Ale tažšie by pre mna bolo sediet doma,a všetku zodpovednost hodit na muža,nech sa postará.To sa dá len krátkodobo.Tiež je len človek a má právo na plnohodnotný život.

Není tady

#44 6. 3. 2011 19:02

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Abych se vrátila k tématu - toto je v návrhu
http://www.penize.cz/socialni-davky/195 … pomoci-sam

V normálně fungující rodině je snad naprosto běžné, že si její členové vypomáhají - i finančně, ale co ty rodiny, kde je někdo, jak píše třeba Jitule v úvodním příspěvku. Já vím, je to po*né, proč by na takové lidi měl přispívat stát a je to pravda. Ale představa, že ženská s malým platem bude živit takového člověka, jak to má utáhnout? To je fakt asi neřešitelné. Znám u nás rodiny, kde mají takové dárečky doma. Je to hrůza. Co s něma?

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#45 6. 3. 2011 19:54

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

V normálně fungující rodině je snad naprosto běžné, že si její členové vypomáhají - i finančně, ale co ty rodiny, kde je někdo, jak píše třeba Jitule v úvodním příspěvku. Já vím, je to po*né, proč by na takové lidi měl přispívat stát a je to pravda. Ale představa, že ženská s malým platem bude živit takového člověka, jak to má utáhnout? To je fakt asi neřešitelné. Znám u nás rodiny, kde mají takové dárečky doma. Je to hrůza. Co s něma?

No blbej zakon,ze rodice budou zivit dite,ktery delat nechce a nezmuzou nic.

Není tady

#46 6. 3. 2011 19:59

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Judyna napsal(a):

No blbej zakon,ze rodice budou zivit dite,ktery delat nechce a nezmuzou nic.

není to blbý zákon  a jistě víš, že do SPO spadají jen rodiče a děti pokud spolu bydlí! a nejen rodiče živí své líné děti, ale docela často je to i naopak, kdy pracující dítě  žijící v jedné domácnosti se svým rodičem,  živí svého nezaměstnaného rodiče!

Upravil(a) aprill (6. 3. 2011 20:02)

Není tady

#47 6. 3. 2011 21:42

javena
♥♥♥♥♥♥-

Zásadní novinka pro lidi bez peněz: nejdříve se o vás budou muset postarat děti, rodiče nebo třeba i bývalý manžel. Teprve pak vám pomůže stát.

Aprill, tihle s tebou bydlet nemusí... wink Je to navrhovaná novinka, takže se začnu modlit, aby amazonka nevyrazila bejvalýho... protože jinak je asi fuk, že dluží dětem alíky... protože chudák neustále nemá... tak se ještě postarám o něj. A o mě nejspíš moji rodiče důchodci, abych mohla dát jemu... Bezvadný.
To se mi vyplatí ho někde zakopat... vissla

Není tady

#48 6. 3. 2011 23:08

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Však to je v pořádku, když vidím, jak téměř všichni, co jsou evidovaní na pracáku chodí načerno do práce, tak nevidím důvod, proč by se nevzájem neměli v rodině vypomoci. Práce je!  Pokud mi bude syn tvrdit, že práce není a bude doma sedět 20 hodin u pc, tak ho vyrazím třeba i pod most! Vidím, jak se rodiny drobí na jiné celky a stěhují se jen jako...aby měli na více dávek nárok a nemuseli do žádné práce chodit. Když nebudou dělat načerno, bude práce i na bílo. Už aby byli ti kontroloři a chodili po firmách! Servírky dělají převážně načerno, řidiči dělají načerno, na stavbách dělají na černo, prodavačkám se něco napíše a něco vyplatí bokem a to je tak jedna profese vedle druhé...a pak je takový bor@el, jaký je. To už nedá asi nikdo do pořádku. No, stát není dojná kráva, je již rozkradeno grater

Není tady

#49 6. 3. 2011 23:13

javena
♥♥♥♥♥♥-

Aneri napsal(a):

Však to je v pořádku, když vidím, jak téměř všichni, co jsou evidovaní na pracáku chodí načerno do práce, tak nevidím důvod, proč by se nevzájem neměli v rodině vypomoci. Práce je!  Pokud mi bude syn tvrdit, že práce není a bude doma sedět 20 hodin u pc, tak ho vyrazím třeba i pod most! Vidím, jak se rodiny drobí na jiné celky a stěhují se jen jako...aby měli na více dávek nárok a nemuseli do žádné práce chodit. Když nebudou dělat načerno, bude práce i na bílo. Už aby byli ti kontroloři a chodili po firmách! Servírky dělají převážně načerno, řidiči dělají načerno, na stavbách dělají na černo, prodavačkám se něco napíše a něco vyplatí bokem a to je tak jedna profese vedle druhé...a pak je takový bor@el, jaký je. To už nedá asi nikdo do pořádku. No, stát není dojná kráva, je již rozkradeno grater

Jistě, souhlasím s některými věcmi... Ale proč bych já měla např. dotovat bývalýho manžela, kterej je věčně bez práce a navíc dluží dětem výživné... va

Není tady

#50 7. 3. 2011 0:29

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Tak jasně, že bývalého manžela už vůbec neživit! To tak sekeru do zad za tu jeho zodpovědnost! Ono je to hodně o vyčůranosti.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí