29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,tak toto mě naštvalo :
Moje kamarádka má syna, který nepracuje a ani nikdy nepracoval.Nechce se mu.
Bere drogy.Je bezdomovec a má dluhy.
Vůbec by jste to do něj neřekli - má pěkné, slušné vystupování.Oblečení má z charity,mnohdy značkové.
Maminka mu zařídila alespoň přes zimu ubytovnu a ona ji také platila( kolik nevím ).
Soudem má určené placení alimentů na jeho dceru, svoji vnučku - 2 000kč.
Stravu má příležitostně od ní (kamarádka pracuje jako hlavní kuchařka ve škole).
Kamarádka vydělává +- 10 000kč měsíčně. Kdyby neměla přítele, tak vůbec nevím,jak by s takovou výplatou vyžila. A stát to nezajímá.
A představte si,co si milý synáček vyběhal na sociálce.
Zaplatí mu ubytovnu i alimennty. Ještě dostane měsíčně 2 000kč a pokud donese minimálně 10 razítek z různých firem,že pro něj práci nemají, tak dostane dalších 1 000kč.
Kamarádce se finančně uleví.To jsem ráda.
Ale je to neskutečný bor..., jak stát podporuje flákače.
Není tady
Jitko, chápu o co ti jde, mám okolo sebe dost příkladů, jak ti, co povětšinou mají... ždímou dávky... a ti, co by potřebovali nemají nárok... to je bor.del... s tím souhlasím.
Ale proč by mělo někoho vůbec zajímat, že matka platí dobrovolně práceschopnýmu, dospělýmu synovi ubytovnu a ještě ho krmí - to je přece její věc.
Není tady
Jitule8635 napsal(a):
Ahoj,tak toto mě naštvalo :
Moje kamarádka má syna, který nepracuje a ani nikdy nepracoval.Nechce se mu.
Bere drogy.Je bezdomovec a má dluhy.
Vůbec by jste to do něj neřekli - má pěkné, slušné vystupování.Oblečení má z charity,mnohdy značkové.
Maminka mu zařídila alespoň přes zimu ubytovnu a ona ji také platila( kolik nevím ).
Soudem má určené placení alimentů na jeho dceru, svoji vnučku - 2 000kč.
Stravu má příležitostně od ní (kamarádka pracuje jako hlavní kuchařka ve škole).
Kamarádka vydělává +- 10 000kč měsíčně. Kdyby neměla přítele, tak vůbec nevím,jak by s takovou výplatou vyžila. A stát to nezajímá.
A představte si,co si milý synáček vyběhal na sociálce.
Zaplatí mu ubytovnu i alimennty. Ještě dostane měsíčně 2 000kč a pokud donese minimálně 10 razítek z různých firem,že pro něj práci nemají, tak dostane dalších 1 000kč.
Kamarádce se finančně uleví.To jsem ráda.
Ale je to neskutečný bor..., jak stát podporuje flákače.
Mýlíš se , výživné stát nehradí !
10 razítek - 1000 kč,
Kdyby jsi skutečně chtěla vědět jak fungují dávky HN, tak by sis přečetla zákon a nevěřila hloupostem!
Není tady
To myslíte,že si kamoška s dávkama vymyslela?
Není tady
Jitule8635 napsal(a):
neříkám, že vymyslela, ale to co jsem zvýraznila není pravda!
jestli ji mrzí, že syn bere dávky , tak ať si ho nastěhuje domů a stará se o něj sama
Není tady
aprill napsal(a):
Jitule8635 napsal(a):
neříkám, že vymyslela, ale to co jsem zvýraznila není pravda!
jestli ji mrzí, že syn bere dávky , tak ať si ho nastěhuje domů a stará se o něj sama
Domů si ho nevezme,protože má dluhy.
Jediné co mě napadá,je,že si to vymyslel syn.
Ale proč?
Když by měl dluh na alimentech,tak mu hrozí zase exekuce.
Že by to riskoval?
Není tady
A proč ne? Jestli mu není blbé žít takový příživnický život, nechat si od matky s malým platem hradit bůhvíco, určitě neřeší nějaké alimenty. Jen aby případná exekuce nepoškodila kamarádku. Protože on beztak nic nemá.
Není tady
Nevim jestli je to pravda,ale znam pripad kluka,ktery nedela asi 4 roky zije nekdy na ulici nekdy doma a stat mu dava mesicne 3 tisice korun.To same i klukovi kterymu je 20 let a jeste od zakladky nehnul prstem.
Není tady
Se divim,ze si synacek nevybehal na socialce,ze mu ma platit vyzivne na nej jeho matka.Tomu bych spis verila,ze je to mozne.
Není tady
Musíme podporovat feťáky, alkoholiky, bezdomovce, aby nás měl kdo přepadávat, okrádat, zabíjet a pod přeci......bych s nima jinak zatočila!
Není tady
Aneri napsal(a):
Musíme podporovat feťáky, alkoholiky, bezdomovce, aby nás měl kdo přepadávat, okrádat, zabíjet a pod přeci......bych s nima jinak zatočila!
jak?
Není tady
Já myslím, že práce sice není moc,ale kdo pracovat chce, si ji najde. A kdo chce nějaké dávky, či podporu, musí si to něčím zasloužit. Takže např. práce pro město, technické služby a pod. a ne, že téměř všichni, co jsou evidovaní na pracáku si načerno přivydělávají. Každý, kdo by byl evidovaný na pracáku denně nastoupí a bude se uklízet, parky, chodníky a když nebude ani tady práce, najde se jiná. Řešení by bylo, jen by se muselo uvažovat. Je to jako v rodině, když nebude nikdo nic dělat, jak a z čeho budou žít ?
Není tady
Aneri napsal(a):
Já myslím, že práce sice není moc,ale kdo pracovat chce, si ji najde. A kdo chce nějaké dávky, či podporu, musí si to něčím zasloužit. Takže např. práce pro město, technické služby a pod. a ne, že téměř všichni, co jsou evidovaní na pracáku si načerno přivydělávají. Každý, kdo by byl evidovaný na pracáku denně nastoupí a bude se uklízet, parky, chodníky a když nebude ani tady práce, najde se jiná. Řešení by bylo, jen by se muselo uvažovat. Je to jako v rodině, když nebude nikdo nic dělat, jak a z čeho budou žít ?
nevěř tomu...pracovat by chodili jen ti slušní a ty druzí by o to víc kradli
Není tady
Aneri, mám dojem, že práce není a nebude. Respektive, práce je, ale není dost té práce, která by uživila dotyčného člověka a naplnila ho pocitem dobře odvedené a smysluplné práce. Snaha zaměstnávat nezaměstnané formou nucených prací pro město také není úplně to nejlepší, páč nezaměstnaný by měl full-time hledat plnohodnotnou práci. Když bude makat za almužnu pro město, zbude mu logicky méně času na hledání plnohodnotné práce, čímž se mu hledání nové práce značně ztíží. Čili jako myšlenka je to určitě zajímavé leč nesmysl. Lidé jsou prostě různí a vůbec nelze generélně říct, že jsou lidé líní a nechtějí pracovat. Stejně tak nelze odůvodňovat regulační poplatek tím, že jsou všichni lidé zneužívači, tak ať všichni platí. Stát (politici) není schopen zodpovědně hospodařit a proto trestá ty, co se neumí bránit, kteří za nic nemůžou. Smutné divadlo...
Není tady
Aneri napsal(a):
Bezdomovce?Tem by bylo treba pomoct, vzdyd tak se muze ocitnout kdokoliv z nas.
Není tady
Erem - ne každý bezdomovec je na ulici protože nemá jinou možnost - třeba u nás v Ostravě je ubytoven, nocleháren apod. dost a dost, ale je problém - kupodivu všude mají domovní řády, které se musí dodržovat - jenom pro příklad - udržovat čistotu, nechodit pod vlivem alkoholu nebo něčeho jiného, netahat do pokoje různé neplatící "kamarády apod." - a TOHLE je pro mnohé bezdomovce velký problém, tak jsou raději i v těchhle velkých mrazech venku. Jednou, dvakrát, třikrát se je podaří ubytovat na pár nocí, ale pak v opilosti roztřískají zařízení pokoje, nadělají si do postelí.......a víckrát je ubytovna nevezme chudáčky:o
Není tady
Aneri napsal(a):
Aneri, bohužel. Například na Žďársku je podle ředitele pracáku pracovních míst naprosté minimum. A na Třebíčsku je na 1 volné místo 54 uchazečů. A dále se propouští. Už neplatí, že kdo hledá, najde.
Není tady
Jasně, chápu to, tak se musí za prací, třeba i odstěhovat. My jsme takoví zakořenělí a ani se nám nechce. I to chápu, ono je to celé nějaké na houby v té naší slavné společnosti...nějak jedeme z kopce po té sametové revoluci . Ted by to chtělo asi krvavou. A to slibovali, že v důchodě na rivieře...tak v .iti ! NO, ono to nějak dopadne....uvidíme, co Lybie a návaznosti na nic, na světový mír, hospodaření a další......my tu můžeme tlachat a to je asi tak vše.
Není tady
tak se musí za prací, třeba i odstěhovat
To se líp řekne, než udělá. Když budeš mít bydlení v místě, kde není krom práce taky pořádná doprava, obchod, služby... což není, když nejsou ti, co by za to utráceli... tak těžko vyměníš byt do lokality se zaměstnáním. A ani neprodáš, protože za jeho cenu si v "lepším" místě byt nekoupíš.
Není tady
Aneri napsal(a):
Jasně, chápu to, tak se musí za prací, třeba i odstěhovat. My jsme takoví zakořenělí a ani se nám nechce. I to chápu, ono je to celé nějaké na houby v té naší slavné společnosti...nějak jedeme z kopce po té sametové revoluci . Ted by to chtělo asi krvavou. A to slibovali, že v důchodě na rivieře...tak v .iti ! NO, ono to nějak dopadne....uvidíme, co Lybie a návaznosti na nic, na světový mír, hospodaření a další......my tu můžeme tlachat a to je asi tak vše.
zvláště, když odstěhovat se ( sehnat školy pro děti, popř. práce pro druhého , najít lékaře , zajistit stěhování....) je běh na dlouhou trat a málokterý zaměstnavatel je tak vstřícný, aby nového zaměstnance pouštěl obíhat úřady atd.
Není tady
Jistě, nejlepší by bylo, kdyby se všichni přestěhovali do Prahy, tak je práce dost. Zbylé části ČR nechť zchátraj. Nevím, asi to není to úplně nejlepší řešení.
Není tady
agewa napsal(a):
Aneri napsal(a):
zvláště, když odstěhovat se ( sehnat školy pro děti, popř. práce pro druhého , najít lékaře , zajistit stěhování....) je běh na dlouhou trat a málokterý zaměstnavatel je tak vstřícný, aby nového zaměstnance pouštěl obíhat úřady atd.
aneri možná myslela rozjet se teď hned,tady vše nechat a v místě,kde najdu práci třeba spát na nějaké nejbližší lavičce..
Není tady
Judyna napsal(a):
Aneri napsal(a):
Aneri, bohužel. Například na Žďársku je podle ředitele pracáku pracovních míst naprosté minimum. A na Třebíčsku je na 1 volné místo 54 uchazečů. A dále se propouští. Už neplatí, že kdo hledá, najde.
U nas na Strakonicku je to to same.Syn je 14 dni bez prace.Prosel kde co,nikde neberou a to by delal i za minimalni mzdu.Je to zoufale.
Tak at tu nikdo nepise kraviny,ze kdo chce praci najde.
Není tady
erem, myslím, že by člověk měl být soudný a zvažovat taky to, co může zaměstnavateli nabídnout on. Bohužel tvůj syn má pouze základní vzdělání. Čím nižší vzdělání, tím hůř se práce hledá.
No, syn také nemohl sehnat práci v našem městě, tak popojel dál a našel. Ani si nedovedu představit hledat práci bez vzdělání, to asi fakt bude těžké. Když jsem neměla práci ve svém oboru, šla jsem do jiného, jasně, že jsem se musela zaběhnout, ale dělat jsem chtěla, tak jsem si vydělala. Ono lidi se nechtějí ani stěhovat za prací, ani ji vyhledávat, oni asi čekají, až práce přijde za nimi domů.......a nakonec, když bych šla práci hledat, proč nepřespat i na té lavečce, než si vše zařídím nemyslím ted hned !/ . I takové začátky můžou být, ale nesmí být lidi pohodlní a říkat, že práce není !
Není tady