Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 27. 2. 2011 23:05

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Tlachání...

Budu Vám vyprávět o tom, jak se člověk může stěhovat po čtrnácté, a přesto mít dojem, že je to lepší, než vyhořet.
Ale prosim predem, ja (real, zivy clovek) budu nahrazena Viktorkou, JENOM LITERARNI POSTAVOU, ok?
Co je, a co nejni skutecnost, necham na Vas, pratele...
(Ahoj Morfe, a Ty, Žoržisko, taky! hjarta dumbom  - serdicko je pro Morfa a zbytek pro Tebe, poeto... )

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#2 27. 2. 2011 23:39

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Re: Tlachání...

Poprve jsem se stehovala z porodnice do bytecku mych rodicu, rsp. do ubytovny, kde spolecne bydleli... mama mi to rikala..., pak, nevim presne kdy, si zaridili "normalni" (zrejme statni, v te dobe) bydleni v dvoupokojovem byte 2+1... pussa kde ja prozila sve detstvi a mladi az do "vdavek"...
K tomu jeste se mi vnucuje podotknout, ze muj tata (cerstve promovanej dochtor) zcela jiste nerozhodoval o tom, ze se ocitne zrovna v Trencine... tehdy byla takova doba, no... dumbom

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#3 27. 2. 2011 23:51

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Kdyz jsem jaksi "dospela" a vpodstate se vdala... chi-chi, to bylo jeste za "totace",...  dostali jsme "statni podnikovy" byt, coz v lidskem prekladu znamena: dokud pro mne makas, bydlis, kdyz prestanes makat, vodpal z meho majetku...
Ja se musim tady "vic rozepsat", pac to jsem potrebovala, rsp. potrebuju...
kapitulation
Dostali jsem ten byt fakt jako "podnikovy", ale manzelicek byl na vojne (VZS), ja cerstve "promovana" uc. MS, /=ucitelka materske skolky/, tak to vybaveni a zarizeni tepleho domova zvostalo na mne. Nemela jsem ani poneti o tom, jak je dulezite, aby TOMU TAK NEBYLO... va

Upravil(a) ViktorkaM (27. 2. 2011 23:57)

Není tady

#4 27. 2. 2011 23:56

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Viktoria : Tvoje tlachanicko si davam do oblibenych a zitra pokecame. Alek : Kdyz budu tlacaht zde, nebudu tlachat na svem dementnim chlive a tim padem nebudu mit navstevnost a kdyz nebude navstevnost, muszu to rovnou zavrit hmm Existuje alek moznost sloucit slivy, jak se to dela v politice se stranama, kdyz jedna strana nema dost hlasu na prehlasovani, daji se dhromady komousi s ODS a je vymalovano tongue ja budu tedy ten po*n komous ( ja se za to alek nestydim tongue ) a Ty budes ta hodna ODS, ano ? big_smile

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#5 28. 2. 2011 0:03

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Ne. Hodna su, ale politicky ne. To jsem tuuuze zlobiva. Pac na ne se..., rsp. kaslu, mi jsou lhostejni... a neboj, priteli, kdyz ja "prispeju" do Tveho chlivecku (a to rada udelam), navstevnost Ti neklesne... a... ja myslim, ze Ti neklesne ani kdyz tam neprispeju, vis? /navstevnost!!!/ reta
Jakto, ze nespis?!? Ja vim vsecko - ze nemas babu doma - ale... ? Hele, devadesatileti dedci si vazej toho, kdyz maj klid, a chrnej, co muzou!!! stolt pussa

Není tady

#6 28. 2. 2011 0:05

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Jen to rekni. Ta navstevnost je jen zasterka. Kdyz tam neprispeejes, klesne mi, to mi nemusis rikat, to vim na tuty smile

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#7 28. 2. 2011 0:46

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

morpheus napsal(a):

Jen to rekni. Ta navstevnost je jen zasterka. Kdyz tam neprispeejes, klesne mi, to mi nemusis rikat, to vim na tuty smile

Ja vim, Bohusu, ja vim... gloria

Není tady

#8 28. 2. 2011 12:08

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Ok, chvilku budu pokracovat.
Kdyz se muzicek vratil do civilu, bytecek byl vybavenej jako ze skatulky, ale..., achich, ouvej... asi jsem se prave "nestrefila" do jeho vkusu (nejenom se zarizenim grater ), takze nejdriv zdrhnul z manzelstvi, posleze i ze zamestnani, tak me prvni "hnizdecko lasky" vyletelo kominem...
Des. S triletou dcerou opustit strechu nad hlavou, a zacinat znova!
No, nebylo to az tak hrozne, pac jsem uz taky mela noveho manzela, a coby vojenska manzelka jsem byla "odvelena" ze Slovenska do Cech.

To stehovani ma neco do sebe... Zbavis se starych okoukanych veci (i v hlave) a makas na tom, abys poridil nove. styrka

Popojedem: Stehovaci ceremonial jsem si zvopakla jeste nekolikrat, adekvatne k poctu mych manzelstvi, takze se stal jakousi rutinou reta -  a zacal se napadne podobat "velkemu uklidu"...

Není tady

#9 3. 3. 2011 18:01

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

- - -
styrka

Ja se toho 28.2. potrebovala zbavit obrovskeho strachu... skurt ... a sileneho pretlaku rozporuplnych emoci...
Nestihla jsem.
Dnes je vsecko jinak.
Jenom ty "rozporuplne emoce" zustaly... rodna
kapitulation kapitulation kapitulation 

Casem jsem pochopila, ze soustavne stehovani + "uklid v hlave" ke mne nejak patri, a zacala jsem to brat jako hru. Hru, kterou si vecer, nebo treba rano, kdykoliv, vytahnes z krabice, ze skrinky, z netovych stranek... a pod., a zacnes ji hrat, ptz. te bavi, uspokojuje, uklidnuje...

Ted zrovna premyslim o gamblerech (jestl treba jim taky nejsem? va ) - taky je TO bavi, uspokojuje, uklidnuje... va ... pak bud "vyhrajou" a odejdou se ziskem, nebo "prohrajou" a odejdou "v minusu", a zrejme s hluboukym propadem, nejenom v korunkach, ale aj v myslenkach... grater ...
Ze bych byla "zavislak na stehovani", totalni ZMENE VSEHO v urcitych intervalech, generalnim uklidu v osobnosti a posleze "obratce o x stupnu", kdy x je primo umerne me nespokojenosti s predchozim? va

Není tady

#10 8. 9. 2011 21:31

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Chtela jsem zalozit nove vlakenko na tema P R E B Y T E K   I N F O   ... ale pak jsem si vzpomela na tohle sve otevrene... a ze jsem "setrilek", tak nac zakladat dalsi... kdo bude chtit, zareaguje, ze jo? rodna
Jak se s tim vyrovnavate?
Mam na mysli PREBYTEK INFORMACI... v mediich, na netu, v literature...
Proste mam pocit, ze jsme "ubijeni" "NOVYM POZNANIM"... va va va ..., ktere, az se nad nim zamyslis, neni k nicemu... - - -
Sla jsem dnes koupit kavu do nove zalozene "vecerky" nedaleko meho bydleni...
Predtim (pred tydnem) to bylo jako malickatej obchudek s nejakym atraktivnim zbozim z exoticke ciziny... vesla jsem zcela nahodne, a ac rozhodnuta ve smyslu, co si chcu koupit, jsem vejrala jak puk na vjecy, ktere jsem v zivote nevidela. Obsluhovala (rsp. nabidla mi a krasnym pristupem ke mne me presvedcila, ze mam "ochutnat") me zrejme "muslimka", mluvici ale se silne bulharskym ci ruskym prizvukem? (kdovi,kdo se v CR dal na ... hm, ban nechci, takze na podivne viry, u nas nezakazane...) lamanou cestinou... a ja tam nakoupia, za sice prehnane ceny, ale preciz levneji, nez v supermarkru - vsecko, co jsem chtela...
Vyvstala u mne otazka: PROC? Proc mi primitivni "ceske zbozi" prodava muslimka kdovijakeho puvodu?
Jak se na to divate vy?
kapitulation

Upravil(a) ViktorkaM (9. 9. 2011 7:02)

Není tady

#11 8. 9. 2011 21:48

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

To jeste neni vsecko... ja chtela znat vase reakce taky na napr. smrt v letadle tech tri fotbalistu, nebo cim byli... ja jsem to cetla, uz hoodne brzo rano na netu, ale, bohuzel, nic mi to nerikalo, ptz. si myslim, ze v te hcvili zahynulo a o zivot prislo spousta jinych lidi... a... myslim... rodna kapitulation daleko dulezitejsich, nez byli oni sportovci... a o tech jinych, neznamych... nikdo nic nikam nepsal... a nikde "NETRUCHLIL... grater kapitulation

Není tady

#12 9. 9. 2011 8:54

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaM napsal(a):

To jeste neni vsecko... ja chtela znat vase reakce taky na napr. smrt v letadle tech tri fotbalistu, nebo cim byli... ja jsem to cetla, uz hoodne brzo rano na netu, ale, bohuzel, nic mi to nerikalo, ptz. si myslim, ze v te hcvili zahynulo a o zivot prislo spousta jinych lidi... a... myslim... rodna kapitulation daleko dulezitejsich, nez byli oni sportovci... a o tech jinych, neznamych... nikdo nic nikam nepsal... a nikde "NETRUCHLIL... grater kapitulation

Připadáš mi,jako bys byla sjetá.

Není tady

#13 9. 9. 2011 8:59

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Mozna ti pripadam. Ja pak premyslela, procze me to tak prudi, kdyz prej "nad nima truchli" celej narod... no ja nevim. Celej narod truchliva aj nad mrtvyma Svobodama, Mukama, spisovatelkama a ja nevim kym jeste... hm, asi je to vporadku. Truchlete vpohode dale... A mne to dal bude fuk... pac mam zrejme jine objekty truchleni, nez "cely narod"...
A sjeta byt nemuzu, nikdy. Nedelam to totiz...

Není tady

#14 9. 9. 2011 9:39

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Souhlasím s Viktorkou. Truchlení není proporcionálně vyvážené. Třeba bychom měli mnohem víc truchlit nad neštěstími, o kterých nás nikdo neinformuje.
Navíc to na mě působí ne pietně, ale jako šou od kolotoče - např. teď píší, že ostatky hokejistů vystaví na Staroměstském náměstí v Praze. Myslím, že by je měli nechat na pokoji.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#15 9. 9. 2011 11:25

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Ano. Uplne si umim predstavit, jak tam budou zastupy lidi "projevovat uctu"..., a ze nekde ve valecnem poli treba prave zastrelili nejakeho doktora, ktery osetroval ranene, nebo nekde jinde nejaka anonymni mrcha mama prave "odlozila" novorozene do krovi... to nikoho nemrzi... ptz. ten doktor, ani to nevinne dite, nasi republiku v zahranici nikterak "neproslavili", jako oni "cteni" hokejiste... grater

Není tady

#16 5. 10. 2011 13:42

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Zklamana napsal(a):

...neboť ty nedokážeš chápat psaný text, posloupnost, spojitost a logičnost příspěvků....

To ze Ty si myslis ze podle Tebe nedokazu chapat o cem pises atd. ale preci vubec jeste neznamena ze tomu tak je.
Souhasis ? No nemusis,myslet si muzes da co si myslis ,to Te vsak z bludu nevyvede. big_smile

Psala jsem: Jasne tak ne no big_smile
A Ty si ot om myslis tohle  : logicky tvá ironie "tak ne no" znamená...včetně smajlu....když si to myslíš...?   
------------
Zapomnela jsi ze premyslim jinak nez Ty?
Tva logika ,neboli dedukce ze to co pisu znamena tohle co si myslis Ty,je mimozni.
Kdyz uz jsi mela zajem to dal rozepisovat,rozebirat a odpovedet me,muzes mit mozna i zajem umet se na ty moje slova divat jinak-dle meho mysleni. Ale nemusis. smile
Nicmene i kdyz to treba nedokazes,je jiste ze moznosti je daleko vice nez ta kterou uvadis.
smile

zklamana: "Ukradne-li chátra schopnému milion, do roka z něj nemá nic, kdežto ten schopný ho má do roka zpět."
Ty si myslis:  tady si zcela nepobrala, kdo z toho milionu nemá nic - takže nemá z něj do roka nic právě ten zloděj, neboť ho rozfofruje, kdežto ten okradený - schopný - si do roka vydělá nový milion....
---------
Myslis? Proc si tohle myslis? Podle ceho jsi posoudila?
Vsechno je uplne jinak nez si myslis. stoltsmile

Psala jsem: Ukradne-li chatra schopnemu milion,muuuuuze to pekne zaclomat s dustojnosti,,,,,coze?
a na to já ti píšu - že leda tak může zacloumat tvou důstojností (když tedy píšeš že de facto ti někdo tu důstojnost může ukrást... (viz. Jasne tak ne no.  )
----------

Nic z toho co Ty pises-myslis si,neni moji vlastni myslenkou a minenim. sjuk

Nepisu o svem svete. Pisu o tom co se mnohym stalo,to neznamena ze pisu o sobe.

Takže mi prosím ukaž, kde píšu o tom, že tu důstojnost lze ukrást? Jestliže ty píšeš, že to lze (tak ne no). tak tu důstojnost by mohl ukrást někdo leda tak tobě...
------------

Jestlize pises ze dustojnost nelze ukrast,pak proc tedy pises ze leda tak me? cool
Jestlize ne Tobe,proc me jo? lol
To znamena ze pises ze dustojnost lze ukrast a ne ze ne i kdyz predstrim jsi tvrdila ze ne.
Mas to ,zachytavas to (? big_smile )

Tve mysleni neni schopne se rozpinat a pritom se ti zda neco o tom ze to me to nedokaze.

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#17 5. 10. 2011 14:29

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Zklamana napsal(a):

hirondel - na to ti se*re Bílý Tesák...
běž si manipulovat se slovíčky s někým jiným, ty tvoje slátaniny, kdy meleš páté přes deváté už mě unavují - jestli máš potřebu pochopit, o čem jsem vůbec psala, klidně si vykopíruj všechny mé věty - NE JEN VYTRŽENÉ KONTEXTY -  a poskládej to do souvislostí - ale možná to i tak bude pro tebe těžké, neboť nerozeznáš větu tázací od věty oznamovací, nebo podmiňovací.

Vejirovko,
na to Ti kakankuje Bily Tesak... lol

Pokud jsi se snazila predstim kdyz jsi to psala neco pochopit,poskaladej si vsechno radne do souvislosti. Schopnost divat se necima ocima je nesnadna,vid?  stolt
Bez si to Tvy mysleni prezentovat tam kde na to stacis. big_smilepussa
Jo a s tema otazkama si to taky nejak udelej. Do toho me netahej...hej hej? yikes:

Není tady

#18 5. 10. 2011 19:07

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Arc???? va
Bud se siiilene pletu..., nebo Zklamcu povazujes za Vejirovku... a to se zas siiiilene pletes TY dumbom
Hele. Nekdy dochazi k situacim, kdy se karty maj vykladat an stul...

Zklamca NIKDY NEMUZE BYT TOTOZNA s Vej!!!

Proste nemuze!!!
Ja vim proc, a umim to aj pojmenovat,... ale NECHCI! styrka rodna

PS: Jo Arc? Proc sji sla do "meho vlakenka o    t l a c h a n i   ??? va

Arc, chces vedet muj uprimnej nazor na TEBE??? rodna

Není tady

#19 5. 10. 2011 19:13

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaM napsal(a):

Arc???? va
Bud se siiilene pletu..., nebo Zklamcu povazujes za Vejirovku... a to se zas siiiilene pletes TY dumbom
Hele. Nekdy dochazi k situacim, kdy se karty maj vykladat an stul...

Zklamca NIKDY NEMUZE BYT TOTOZNA s Vej!!!

Proste nemuze!!!
Ja vim proc, a umim to aj pojmenovat,... ale NECHCI! styrka rodna

PS: Jo Arc? Proc sji sla do "meho vlakenka o    t l a c h a n i   ??? va

Arc, chces vedet muj uprimnej nazor na TEBE??? rodna

Protoze je to s nazvem tlachani,protoze je to chat,protoze je to k dispozici a protoze jsem to trochu ozivila...chtelo se me zkratka. big_smile

Hele Viki,
s tou Vejirovkou a to proc jsem to napsala je jeste uplne jinak nez si domyslis (jak ctu)
Necht to plavat. stolt
Nepotrebuju Ti vysvetlovat proc se to odehralo. wink

Není tady

#20 5. 10. 2011 19:24

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Nebo, Arc... pussa jinak.

Nebo nakonec kdokoliv, kdo "jsi vstoupil"...

Chces TLACHAT?
Tlachej styrka par

Není tady

#21 5. 10. 2011 19:29

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

...Hele Viki,
s tou Vejirovkou a to proc jsem to napsala je jeste uplne jinak nez si domyslis (jak ctu)
Necht to plavat. stolt
Nepotrebuju Ti vysvetlovat proc se to odehralo. wink

Ok, ja tov lastne nechsi vedet. Jen me zarazlo, ze jsi sla do meho "spiciho vlakenka"... Ale dobre tak! tummenupp Mam rada necekane vjecy!!!

Není tady

#22 5. 10. 2011 19:41

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Je fajn ze jsi to takhle vzala. tummenupp

Není tady

#23 6. 10. 2011 16:49

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Ok. "Cas" (=chybejici) mi nedava moznost psat vic grater dumbom - - - jesteze tady ty smajlici jsou..., dokazou kolikrat rict vic, nez pismenka + slova, co my lidicky, umime... grater styrka

Není tady

#24 8. 10. 2011 18:12

Paila
♥♥♥♥---

ViktorkaM napsal(a):

Ok. "Cas" (=chybejici) mi nedava moznost psat vic grater dumbom - - - jesteze tady ty smajlici jsou..., dokazou kolikrat rict vic, nez pismenka + slova, co my lidicky, umime... grater styrka

Takže už na tchání nemáš čas? To je škoda.

Není tady

#25 8. 10. 2011 20:06

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Ale jo, najdu si ho... rodna

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí