Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1251 26. 9. 2018 13:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Alkoholici a jejich partneři 6

big_smile storstark

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#1252 26. 9. 2018 20:15

vera
♥♥♥♥♥♥-

no teď jsem si to přečetla...….tě pic
asi budu tečkovat míň...…..si vzpomínám, že před 8 lety ty tečky taky strašně vadily některým, usuzovaly, že droguju atd.
mně to příjde………….úsměvné...….z teček usuzovat, že
no mám toho plné kecky, to jo...………...zítra vezu vnuka do Kometky-školky, ze chce mít sportovce, tak složitě cestují ráno a odpoledne zpět...………….já jedu zítra poprvé, matka vydrží 3 hod. sama, snad to stihnu

Není tady

#1253 26. 9. 2018 22:15

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

big_smile  storstark

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#1254 27. 9. 2018 11:22

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Petr100 napsal(a):

Já myslím že je úplně někde jinde. smile Ale nebojte, ona se zde brzy zase objeví. smile

Že se objeví, si myslím taky, Petře.Ale až jí bude líp.

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

#1255 27. 9. 2018 11:25

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

vera napsal(a):

asi budu tečkovat míň...…..si vzpomínám, že před 8 lety ty tečky taky strašně vadily některým, usuzovaly, že droguju atd.
no mám toho plné kecky, to jo...………...zítra vezu vnuka do Kometky-školky, ze chce mít sportovce, tak složitě cestují ráno a odpoledne zpět...………….já jedu zítra poprvé, matka vydrží 3 hod. sama, snad to stihnu

Jsi dobrá, Věro.Myslím, že mne něco takového brzy čeká. Zatím se starám každý den, ale bez časového omezení.smile

Není tady

#1256 27. 9. 2018 12:17

vera
♥♥♥♥♥♥-

no já se starám o matku šestý měsíc, 24 hodin denně, v úterý dopoledne chodí ošetřovatelka a odpoledne paní na hlídání, takže můžu být mimo od 7 -18 hod...……..to je výšlap, kolo atd. Ale teď už 2x paní na hlídání nemohla ………….nakonec jsme se s matkou domluvily, že půjde na odlehčovací pobyt...………..týden v říjnu-to jedu sama......všichni už něco měli...... do Španělska se jen tak plácat a čumět

v listopadu jedu na 16 dnů do Barmy s baůžkáři, to bude relax

jinak ještě 6 vnoučat...………...budu matku dávat na odlehčovací pobyt po 3 měsících
……...je to náročné, ale zatím nemám na to, abych ji někam dala natrovalo

Není tady

#1257 27. 9. 2018 12:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

vera napsal(a):

Netečkuj míň, načo? Keď musíš, tak mušíš!!

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#1258 27. 9. 2018 12:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

vera napsal(a):

no já se starám o matku šestý měsíc, 24 hodin denně, v úterý dopoledne chodí ošetřovatelka a odpoledne paní na hlídání, takže můžu být mimo od 7 -18 hod...……..to je výšlap, kolo atd. Ale teď už 2x paní na hlídání nemohla ………….nakonec jsme se s matkou domluvily, že půjde na odlehčovací pobyt...………..týden v říjnu-to jedu sama......všichni už něco měli...... do Španělska se jen tak plácat a čumět

v listopadu jedu na 16 dnů do Barmy s baůžkáři, to bude relax

jinak ještě 6 vnoučat...………...budu matku dávat na odlehčovací pobyt po 3 měsících
……...je to náročné, ale zatím nemám na to, abych ji někam dala natrovalo

tummenupp godlike

Brita

Není tady

#1259 27. 9. 2018 22:00

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Věro, stíhᚠtoho spoustu. tummenupp big_smile

Seneca

Není tady

#1260 28. 9. 2018 11:49

vera
♥♥♥♥♥♥-

děkuji za podporu...……..vím, že to tak dlouho s matkou dělat asi nemůžu...…….doktorka mě pořád nabádá, a ji někam dám, chodím na rehabilitaci-záda,ale už vím, jak ji posunovat na posteli...…..v lednu bude mít 90, má spoustu diagnóz, je prý medicínský zázrak...……..dala jsem si termín...……..březen...….pak bych uvažovala, kam ji dát...….asi do hospicu

ještě jsem to rodině neřekla...……..musím si to zpracovat v hlavě

Není tady

#1261 28. 9. 2018 13:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ideálne, keby ste mali nejaký stacionár nablízku, ale aj opatrovatežské domovy a hospice sú fajn... stolt Vždy si spomeniem na otcovu sesternicu, ktorá opatrovala svojho 90+ otca.. a zomrela síce krásne, v spánku, ale 60-ročná... grater kapitulation Onj u prežil o 3 alebo 4 roky.... hmm Takže bacha na to!

Brita

Není tady

#1262 28. 9. 2018 19:43

vera
♥♥♥♥♥♥-

Seli...…..ano, nesmím se nechat semlít

Není tady

#1263 5. 10. 2018 13:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

vera napsal(a):

stolt tummenupp

Brita

Není tady

#1264 7. 10. 2018 20:27

Barča
♥♥♥♥♥♥-

vera napsal(a):

Sourozenci? Děti? Asistenti?
Starala jsem se deset let o hemiplegickou maminku, uvědomila jsem si, že je to náročné, a že to nejlepší, co můžeš pro sebe i pro všechny udělat je nebát se "být ta zlá". To znamená udělat si představu o tom, co je skutečně dobré, co je třeba k realizaci a požádat příbuzné, a se domluví, co kdo udělá, případně to dát rovnou úkolem. A nevzrušovat se emotivními výkřiky, jak to nejde, že nemají peníze, nemají čas, ničíš jim život ....... Důležité pro mě bylo uvědomit si, že podle sebe soudím je a že když já jsem unavená, neznamená to nutně, že stejně je unavený člověk o generaci mladší, uvědomit si, že život je dočasný a tahle starost jednou, relativně brzy, skončí. Vědět, že a zda u vás existují různé služby, existují různé pomůcky, různé grify, respitní pobyty.
A nenechat si řídit sobě, ani mamince život doktorama, kteří ti budou říkat, co bys měla dělat. Sama si určit, co budeš dělat a po nich chtít odbornou a věcnou podporu.

Není tady

#1265 7. 10. 2018 20:41

vera
♥♥♥♥♥♥-

Barčo, souhlasím.
Někdy se zasměju.........maminka se mě zeptala...kdo je ta stará paní, co u nás uklízí.........

v pátek odjíždím na týden do Španělska, poprvé sama......ale musím si odpočinout, maminku dávám na odlehčovací pobyt

Není tady

#1266 8. 10. 2018 11:35

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Barča napsal(a):

vera napsal(a):

Sourozenci? Děti? Asistenti?
Starala jsem se deset let o hemiplegickou maminku, uvědomila jsem si, že je to náročné, a že to nejlepší, co můžeš pro sebe i pro všechny udělat je nebát se "být ta zlá". To znamená udělat si představu o tom, co je skutečně dobré, co je třeba k realizaci a požádat příbuzné, a se domluví, co kdo udělá, případně to dát rovnou úkolem. A nevzrušovat se emotivními výkřiky, jak to nejde, že nemají peníze, nemají čas, ničíš jim život ....... Důležité pro mě bylo uvědomit si, že podle sebe soudím je a že když já jsem unavená, neznamená to nutně, že stejně je unavený člověk o generaci mladší, uvědomit si, že život je dočasný a tahle starost jednou, relativně brzy, skončí. Vědět, že a zda u vás existují různé služby, existují různé pomůcky, různé grify, respitní pobyty.
A nenechat si řídit sobě, ani mamince život doktorama, kteří ti budou říkat, co bys měla dělat. Sama si určit, co budeš dělat a po nich chtít odbornou a věcnou podporu.

Píšeš mi z duše, Barčo.Nejhorší je situace, kdy se ti od pokrevních příbuzných nedostává požadované pomoci, ale hraběcích rad.

Není tady

#1267 8. 10. 2018 13:43

vera
♥♥♥♥♥♥-

jsem na maminku sama......nemám sourozence.......a všichni rodinní příslušníci-jak to nazvat-již nežijí

ale dnes svítí slunko a vše je ok

Není tady

#1268 8. 10. 2018 20:11

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

A já ti, Věrko, přeju všechno nejlepší k svátku! storstark Po něm taky. wink Užij si krásně pobyt ve Španělích. big_smile

Seneca

Není tady

#1269 8. 10. 2018 20:38

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

vrabčák napsal(a):

A já ti, Věrko, přeju všechno nejlepší k svátku! storstark Po něm taky. wink Užij si krásně pobyt ve Španělích. big_smile

Také se připojuji s přáním k Tvému svátku smile Přeji už jen to dobré, sluníčko v duši a krásnou oslavu dnešních jmenin par!!!

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#1270 9. 10. 2018 16:01

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

vera napsal(a):

Barčo, souhlasím.
Někdy se zasměju.........maminka se mě zeptala...kdo je ta stará paní, co u nás uklízí.........

v pátek odjíždím na týden do Španělska, poprvé sama......ale musím si odpočinout, maminku dávám na odlehčovací pobyt

Věro, pozdravuj ode mne moje milované Španělsko!smile Do které oblasti jedeš?

Není tady

#1271 9. 10. 2018 21:04

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Pozdě, ale přece, přeji všechno nejlepší ke svátku!
A krásné Španělsko!

Není tady

#1272 9. 10. 2018 22:12

vera
♥♥♥♥♥♥-

jéžiš......děkuji, já to nedržím......
jedu do Torrevieja, byla jsem tam loni........
propásla jsem zpáteční letnku za 53 haléřů, ano vidíte dobře, teď se vrátila kamarádka z Malagy - 53 haléřů za zpáteční
no já zaplatila 1450, to taky jde a poprvé jdu do Airbnb..............nechtěla jsem být sama na hotelovém pokoji, tak jsem si vybrala sdílet byt s Francouzem......aspoň si povykládám a opráším milovanou francouzštinu a navíc je to velice levné
no mám z toho takový divný pocit......ale to překonám
jen mám strach, že budu o všem moc přemýšlet, když tam budu sama......beru si knížky

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí