6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Není tady
no teď jsem si to přečetla...
.tě pic
asi budu tečkovat míň...
..si vzpomínám, e před 8 lety ty tečky taky straně vadily některým, usuzovaly, e droguju atd.
mně to příjde
.úsměvné...
.z teček usuzovat, e
no mám toho plné kecky, to jo...
...zítra vezu vnuka do Kometky-kolky, ze chce mít sportovce, tak sloitě cestují ráno a odpoledne zpět...
.já jedu zítra poprvé, matka vydrí 3 hod. sama, snad to stihnu
Není tady
Není tady
Petr100 napsal(a):
Já myslím e je úplně někde jinde. Ale nebojte, ona se zde brzy zase objeví.
e se objeví, si myslím taky, Petře.Ale a jí bude líp.
Není tady
vera napsal(a):
no teď jsem si to přečetla... .tě pic
asi budu tečkovat míň... ..si vzpomínám, e před 8 lety ty tečky taky straně vadily některým, usuzovaly, e droguju atd.
mně to příjde .úsměvné... .z teček usuzovat, e
no mám toho plné kecky, to jo... ...zítra vezu vnuka do Kometky-kolky, ze chce mít sportovce, tak sloitě cestují ráno a odpoledne zpět... .já jedu zítra poprvé, matka vydrí 3 hod. sama, snad to stihnu
Jsi dobrá, Věro.Myslím, e mne něco takového brzy čeká. Zatím se starám kadý den, ale bez časového omezení.
Není tady
no já se starám o matku estý měsíc, 24 hodin denně, v úterý dopoledne chodí oetřovatelka a odpoledne paní na hlídání, take můu být mimo od 7 -18 hod...
..to je výlap, kolo atd. Ale teď u 2x paní na hlídání nemohla
.nakonec jsme se s matkou domluvily, e půjde na odlehčovací pobyt...
..týden v říjnu-to jedu sama......vichni u něco měli...... do panělska se jen tak plácat a čumět
v listopadu jedu na 16 dnů do Barmy s baůkáři, to bude relax
jinak jetě 6 vnoučat...
...budu matku dávat na odlehčovací pobyt po 3 měsících
...je to náročné, ale zatím nemám na to, abych ji někam dala natrovalo
Není tady
vera napsal(a):
no teď jsem si to přečetla... .tě pic
asi budu tečkovat míň... ..si vzpomínám, e před 8 lety ty tečky taky straně vadily některým, usuzovaly, e droguju atd.
mně to příjde .úsměvné... .z teček usuzovat, e
no mám toho plné kecky, to jo... ...zítra vezu vnuka do Kometky-kolky, ze chce mít sportovce, tak sloitě cestují ráno a odpoledne zpět... .já jedu zítra poprvé, matka vydrí 3 hod. sama, snad to stihnu
Netečkuj míň, načo? Keď musí, tak muí!!
Není tady
vera napsal(a):
no já se starám o matku estý měsíc, 24 hodin denně, v úterý dopoledne chodí oetřovatelka a odpoledne paní na hlídání, take můu být mimo od 7 -18 hod... ..to je výlap, kolo atd. Ale teď u 2x paní na hlídání nemohla .nakonec jsme se s matkou domluvily, e půjde na odlehčovací pobyt... ..týden v říjnu-to jedu sama......vichni u něco měli...... do panělska se jen tak plácat a čumět
v listopadu jedu na 16 dnů do Barmy s baůkáři, to bude relax
jinak jetě 6 vnoučat... ...budu matku dávat na odlehčovací pobyt po 3 měsících
...je to náročné, ale zatím nemám na to, abych ji někam dala natrovalo
Není tady
Věro, stíhá toho spoustu.
Není tady
děkuji za podporu...
..vím, e to tak dlouho s matkou dělat asi nemůu...
.doktorka mě pořád nabádá, a ji někam dám, chodím na rehabilitaci-záda,ale u vím, jak ji posunovat na posteli...
..v lednu bude mít 90, má spoustu diagnóz, je prý medicínský zázrak...
..dala jsem si termín...
..březen...
.pak bych uvaovala, kam ji dát...
.asi do hospicu
jetě jsem to rodině neřekla...
..musím si to zpracovat v hlavě
Není tady
Ideálne, keby ste mali nejaký stacionár nablízku, ale aj opatrovatežské domovy a hospice sú fajn... Vdy si spomeniem na otcovu sesternicu, ktorá opatrovala svojho 90+ otca.. a zomrela síce krásne, v spánku, ale 60-ročná... Onj u preil o 3 alebo 4 roky.... Take bacha na to!
Není tady
Seli... ..ano, nesmím se nechat semlít
Není tady
vera napsal(a):
Není tady
vera napsal(a):
Sourozenci? Děti? Asistenti?
Starala jsem se deset let o hemiplegickou maminku, uvědomila jsem si, e je to náročné, a e to nejlepí, co můe pro sebe i pro vechny udělat je nebát se "být ta zlá". To znamená udělat si představu o tom, co je skutečně dobré, co je třeba k realizaci a poádat příbuzné, a se domluví, co kdo udělá, případně to dát rovnou úkolem. A nevzruovat se emotivními výkřiky, jak to nejde, e nemají peníze, nemají čas, ničí jim ivot ....... Důleité pro mě bylo uvědomit si, e podle sebe soudím je a e kdy já jsem unavená, neznamená to nutně, e stejně je unavený člověk o generaci mladí, uvědomit si, e ivot je dočasný a tahle starost jednou, relativně brzy, skončí. Vědět, e a zda u vás existují různé sluby, existují různé pomůcky, různé grify, respitní pobyty.
A nenechat si řídit sobě, ani mamince ivot doktorama, kteří ti budou říkat, co bys měla dělat. Sama si určit, co bude dělat a po nich chtít odbornou a věcnou podporu.
Není tady
Barčo, souhlasím.
Někdy se zasměju.........maminka se mě zeptala...kdo je ta stará paní, co u nás uklízí.........
v pátek odjídím na týden do panělska, poprvé sama......ale musím si odpočinout, maminku dávám na odlehčovací pobyt
Není tady
Barča napsal(a):
vera napsal(a):
Sourozenci? Děti? Asistenti?
Starala jsem se deset let o hemiplegickou maminku, uvědomila jsem si, e je to náročné, a e to nejlepí, co můe pro sebe i pro vechny udělat je nebát se "být ta zlá". To znamená udělat si představu o tom, co je skutečně dobré, co je třeba k realizaci a poádat příbuzné, a se domluví, co kdo udělá, případně to dát rovnou úkolem. A nevzruovat se emotivními výkřiky, jak to nejde, e nemají peníze, nemají čas, ničí jim ivot ....... Důleité pro mě bylo uvědomit si, e podle sebe soudím je a e kdy já jsem unavená, neznamená to nutně, e stejně je unavený člověk o generaci mladí, uvědomit si, e ivot je dočasný a tahle starost jednou, relativně brzy, skončí. Vědět, e a zda u vás existují různé sluby, existují různé pomůcky, různé grify, respitní pobyty.
A nenechat si řídit sobě, ani mamince ivot doktorama, kteří ti budou říkat, co bys měla dělat. Sama si určit, co bude dělat a po nich chtít odbornou a věcnou podporu.
Píe mi z due, Barčo.Nejhorí je situace, kdy se ti od pokrevních příbuzných nedostává poadované pomoci, ale hraběcích rad.
Není tady
jsem na maminku sama......nemám sourozence.......a vichni rodinní přísluníci-jak to nazvat-ji neijí
ale dnes svítí slunko a ve je ok
Není tady
A já ti, Věrko, přeju vechno nejlepí k svátku! Po něm taky. Uij si krásně pobyt ve panělích.
Není tady
vrabčák napsal(a):
A já ti, Věrko, přeju vechno nejlepí k svátku! Po něm taky. Uij si krásně pobyt ve panělích.
Také se připojuji s přáním k Tvému svátku Přeji u jen to dobré, sluníčko v dui a krásnou oslavu dneních jmenin !!!
Není tady
vera napsal(a):
Barčo, souhlasím.
Někdy se zasměju.........maminka se mě zeptala...kdo je ta stará paní, co u nás uklízí.........
v pátek odjídím na týden do panělska, poprvé sama......ale musím si odpočinout, maminku dávám na odlehčovací pobyt
Věro, pozdravuj ode mne moje milované panělsko! Do které oblasti jede?
Není tady
Pozdě, ale přece, přeji vechno nejlepí ke svátku!
A krásné panělsko!
Není tady
jéi......děkuji, já to nedrím......
jedu do Torrevieja, byla jsem tam loni........
propásla jsem zpáteční letnku za 53 haléřů, ano vidíte dobře, teď se vrátila kamarádka z Malagy - 53 haléřů za zpáteční
no já zaplatila 1450, to taky jde a poprvé jdu do Airbnb..............nechtěla jsem být sama na hotelovém pokoji, tak jsem si vybrala sdílet byt s Francouzem......aspoň si povykládám a opráím milovanou francouztinu a navíc je to velice levné
no mám z toho takový divný pocit......ale to překonám
jen mám strach, e budu o vem moc přemýlet, kdy tam budu sama......beru si kníky
Není tady