29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Není tady
no teď jsem si to přečetla...….tě pic
asi budu tečkovat míň...…..si vzpomínám, že před 8 lety ty tečky taky strašně vadily některým, usuzovaly, že droguju atd.
mně to příjde………….úsměvné...….z teček usuzovat, že
no mám toho plné kecky, to jo...………...zítra vezu vnuka do Kometky-školky, zeť chce mít sportovce, tak složitě cestují ráno a odpoledne zpět...………….já jedu zítra poprvé, matka vydrží 3 hod. sama, snad to stihnu
Není tady
Není tady
Petr100 napsal(a):
Já myslím že je úplně někde jinde.
Ale nebojte, ona se zde brzy zase objeví.
Že se objeví, si myslím taky, Petře.Ale až jí bude líp.
Není tady
vera napsal(a):
asi budu tečkovat míň...…..si vzpomínám, že před 8 lety ty tečky taky strašně vadily některým, usuzovaly, že droguju atd.
no mám toho plné kecky, to jo...………...zítra vezu vnuka do Kometky-školky, zeť chce mít sportovce, tak složitě cestují ráno a odpoledne zpět...………….já jedu zítra poprvé, matka vydrží 3 hod. sama, snad to stihnu
Jsi dobrá, Věro.Myslím, že mne něco takového brzy čeká. Zatím se starám každý den, ale bez časového omezení.
Není tady
no já se starám o matku šestý měsíc, 24 hodin denně, v úterý dopoledne chodí ošetřovatelka a odpoledne paní na hlídání, takže můžu být mimo od 7 -18 hod...……..to je výšlap, kolo atd. Ale teď už 2x paní na hlídání nemohla ………….nakonec jsme se s matkou domluvily, že půjde na odlehčovací pobyt...………..týden v říjnu-to jedu sama......všichni už něco měli...... do Španělska se jen tak plácat a čumět
v listopadu jedu na 16 dnů do Barmy s baťůžkáři, to bude relax
jinak ještě 6 vnoučat...………...budu matku dávat na odlehčovací pobyt po 3 měsících
……...je to náročné, ale zatím nemám na to, abych ji někam dala natrovalo
Není tady
vera napsal(a):
Netečkuj míň, načo? Keď musíš, tak mušíš!!
Není tady
vera napsal(a):
no já se starám o matku šestý měsíc, 24 hodin denně, v úterý dopoledne chodí ošetřovatelka a odpoledne paní na hlídání, takže můžu být mimo od 7 -18 hod...……..to je výšlap, kolo atd. Ale teď už 2x paní na hlídání nemohla ………….nakonec jsme se s matkou domluvily, že půjde na odlehčovací pobyt...………..týden v říjnu-to jedu sama......všichni už něco měli...... do Španělska se jen tak plácat a čumět
v listopadu jedu na 16 dnů do Barmy s baťůžkáři, to bude relax
jinak ještě 6 vnoučat...………...budu matku dávat na odlehčovací pobyt po 3 měsících
……...je to náročné, ale zatím nemám na to, abych ji někam dala natrovalo
Není tady
Věro, stíháš toho spoustu.
Není tady
děkuji za podporu...……..vím, že to tak dlouho s matkou dělat asi nemůžu...…….doktorka mě pořád nabádá, ať ji někam dám, chodím na rehabilitaci-záda,ale už vím, jak ji posunovat na posteli...…..v lednu bude mít 90, má spoustu diagnóz, je prý medicínský zázrak...……..dala jsem si termín...……..březen...….pak bych uvažovala, kam ji dát...….asi do hospicu
ještě jsem to rodině neřekla...……..musím si to zpracovat v hlavě
Není tady
Ideálne, keby ste mali nejaký stacionár nablízku, ale aj opatrovateľské domovy a hospice sú fajn... Vždy si spomeniem na otcovu sesternicu, ktorá opatrovala svojho 90+ otca.. a zomrela síce krásne, v spánku, ale 60-ročná...
Onj u prežil o 3 alebo 4 roky....
Takže bacha na to!
Není tady
Seli...…..ano, nesmím se nechat semlít
Není tady
vera napsal(a):
Není tady
vera napsal(a):
Sourozenci? Děti? Asistenti?
Starala jsem se deset let o hemiplegickou maminku, uvědomila jsem si, že je to náročné, a že to nejlepší, co můžeš pro sebe i pro všechny udělat je nebát se "být ta zlá". To znamená udělat si představu o tom, co je skutečně dobré, co je třeba k realizaci a požádat příbuzné, ať se domluví, co kdo udělá, případně to dát rovnou úkolem. A nevzrušovat se emotivními výkřiky, jak to nejde, že nemají peníze, nemají čas, ničíš jim život ....... Důležité pro mě bylo uvědomit si, že podle sebe soudím je a že když já jsem unavená, neznamená to nutně, že stejně je unavený člověk o generaci mladší, uvědomit si, že život je dočasný a tahle starost jednou, relativně brzy, skončí. Vědět, že a zda u vás existují různé služby, existují různé pomůcky, různé grify, respitní pobyty.
A nenechat si řídit sobě, ani mamince život doktorama, kteří ti budou říkat, co bys měla dělat. Sama si určit, co budeš dělat a po nich chtít odbornou a věcnou podporu.
Není tady
Barčo, souhlasím.
Někdy se zasměju.........maminka se mě zeptala...kdo je ta stará paní, co u nás uklízí.........
v pátek odjíždím na týden do Španělska, poprvé sama......ale musím si odpočinout, maminku dávám na odlehčovací pobyt
Není tady
Barča napsal(a):
vera napsal(a):
Sourozenci? Děti? Asistenti?
Starala jsem se deset let o hemiplegickou maminku, uvědomila jsem si, že je to náročné, a že to nejlepší, co můžeš pro sebe i pro všechny udělat je nebát se "být ta zlá". To znamená udělat si představu o tom, co je skutečně dobré, co je třeba k realizaci a požádat příbuzné, ať se domluví, co kdo udělá, případně to dát rovnou úkolem. A nevzrušovat se emotivními výkřiky, jak to nejde, že nemají peníze, nemají čas, ničíš jim život ....... Důležité pro mě bylo uvědomit si, že podle sebe soudím je a že když já jsem unavená, neznamená to nutně, že stejně je unavený člověk o generaci mladší, uvědomit si, že život je dočasný a tahle starost jednou, relativně brzy, skončí. Vědět, že a zda u vás existují různé služby, existují různé pomůcky, různé grify, respitní pobyty.
A nenechat si řídit sobě, ani mamince život doktorama, kteří ti budou říkat, co bys měla dělat. Sama si určit, co budeš dělat a po nich chtít odbornou a věcnou podporu.
Píšeš mi z duše, Barčo.Nejhorší je situace, kdy se ti od pokrevních příbuzných nedostává požadované pomoci, ale hraběcích rad.
Není tady
jsem na maminku sama......nemám sourozence.......a všichni rodinní příslušníci-jak to nazvat-již nežijí
ale dnes svítí slunko a vše je ok
Není tady
A já ti, Věrko, přeju všechno nejlepší k svátku! Po něm taky.
Užij si krásně pobyt ve Španělích.
Není tady
vrabčák napsal(a):
A já ti, Věrko, přeju všechno nejlepší k svátku!
Po něm taky.
Užij si krásně pobyt ve Španělích.
Také se připojuji s přáním k Tvému svátku Přeji už jen to dobré, sluníčko v duši a krásnou oslavu dnešních jmenin
!!!
Není tady
vera napsal(a):
Barčo, souhlasím.
Někdy se zasměju.........maminka se mě zeptala...kdo je ta stará paní, co u nás uklízí.........
v pátek odjíždím na týden do Španělska, poprvé sama......ale musím si odpočinout, maminku dávám na odlehčovací pobyt
Věro, pozdravuj ode mne moje milované Španělsko! Do které oblasti jedeš?
Není tady
Pozdě, ale přece, přeji všechno nejlepší ke svátku!
A krásné Španělsko!
Není tady
jéžiš......děkuji, já to nedržím......
jedu do Torrevieja, byla jsem tam loni........
propásla jsem zpáteční letnku za 53 haléřů, ano vidíte dobře, teď se vrátila kamarádka z Malagy - 53 haléřů za zpáteční
no já zaplatila 1450, to taky jde a poprvé jdu do Airbnb..............nechtěla jsem být sama na hotelovém pokoji, tak jsem si vybrala sdílet byt s Francouzem......aspoň si povykládám a opráším milovanou francouzštinu a navíc je to velice levné
no mám z toho takový divný pocit......ale to překonám
jen mám strach, že budu o všem moc přemýšlet, když tam budu sama......beru si knížky
Není tady