3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Ros,
ádný dva prstíčky, ani jeden prstíček!!!!!!!!!!!!!!
U NIKDY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Tak u je pryč, jupí!
Tak snad nafurt...
Není tady
eremuruss napsal(a):
Kiara napsal(a):
Ros, je to marný ... je to marný ... je-to-marný
![]()
Já u nevím, co bych ti poradila, protoe za tu dobu, co sem chodí Ti tady radilo X lidí jeden přes druhého a výsledek je pořád stejný: i nadále nejsi schopna se od Munďáka jednou provdy odstřihnout, stále mu dělá pečovatelku a maminku a opět (za něj) řeí problémy, které si nadělal svým chlastem. Nezlob se na mě, ale tohle u se vymyká normálnímu lidskému chápání a já ji celou tu tvoji kauzu vnímám jako případ člověka, který si prostě nechce nechat pomoci a i přes stovky dobrých rad a doporučení si zarytě pojede v té svojí lajně a do konce ivotaClovek ke vsemu musi dojit sam,nekomu to trva dyl nekomu ne.Nelze nekomu v tomto problemu porucit.....to proste nejde.
erem, jasně e nejde nikomu v tomto problému poručit. Na to si kadý musí přijít sám a uvědomit si, e ho kadá pomoc dotyčnému předevím stralivě ničí: a udělá cokoli, je to ve výsledku k ničemu a jetě se poskytovaná pomoc pokadé obrátí proti němu samotnému
Není tady
O víkendu si vezme zbytek věcí, já mu to tam odvezu a pak a si dělá, co chce a co umí. Jo a jetě mi musí vrátit klíče.
No a já dohledám rodné listy dětí a oddací list, nějakou alobu sepíu, nechám si to zkontrolovat od advokátky a sbohem, armádo, výivné nevýivné, u na to s... u
Není tady
Rosamundo, ty jetě stále nejsi rozvedená?
Není tady
To je ale debilni otazka...
Není tady
Nejsem, obávala jsem se, e bych mu pak musela platit výivné, ale u na to kalu. Navíc jsem samá exekuce, take budu doufat, e mi nikdo ádné výivné pro něj nevyměří.
Není tady
Chýba mi smajlík spínajúci ruky.... Počuj - ja ani nepijem, nechce sa radej stara o mňa?
Som nenáročná na chov, na financie povedzme priemerne, sem-tam pomôem aj v domácnosti a som dobrá spoločníčka....
Nič...?
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Nejsem, obávala jsem se, e bych mu pak musela platit výivné, ale u na to kalu. Navíc jsem samá exekuce, take budu doufat, e mi nikdo ádné výivné pro něj nevyměří.
Rosamundo, za prvé doufám, e to s tím rozvodem dotáhne a do konce a za druhé pevně doufám, e se vyhne placení výivného k rukám budoucího bývalého manela. Vzájemná vyivovací povinnost toti existuje nejen mezi maneli, ale té mezi rodiči a dětmi a já se jen tie modlím, aby - pokud bude ve hře nějaké výivné - jste se o Munďáka vichni nějak "podělili" a vyivovací břemeno tak neleelo jenom na Tobě.
Ona toti situace dospěla do stadia, kdy u ji bude muset řeit rozvodem. Docela se obávám Munďákova pobytu na ubytovně z důvodu, e velké procento obyvatel ubytoven tvoří velijaké existence s kriminální minulostí, kteří mohou Munďáka navézt do jetě větích problémů, ne má teď (půjčky, bílý kůň atd.) Munďák u je schopen pro svou obvyklou dávku alkoholu udělat cokoliv bez ohledu na následky, take bych na Tvém místě s rozvodem neváhala a začala jednat dřív, ne se na Tebe jako na stále jetě zákonitou manelku navalí dalí problémy
Není tady
Selimo,
Není tady
No bohuzel ta vyzivovaci povinnost z duvodu neschopnosti uzivit se sam, plati aj pro byvale manzele. Takze rozvodem se ji nezbavi...
Není tady
Dorka napsal(a):
No bohuzel ta vyzivovaci povinnost z duvodu neschopnosti uzivit se sam, plati aj pro byvale manzele. Takze rozvodem se ji nezbavi...
Ale prd a vořech... s prstem v nose...
NOZ § 760
(1) Není-li rozvedený manel schopen sám se ivit a tato jeho neschopnost má svůj původ v manelství nebo v souvislosti s ním, má vůči němu jeho bývalý manel v přiměřeném rozsahu vyivovací povinnost, lze-li to na něm spravedlivě poadovat, zejména s ohledem na věk nebo zdravotní stav rozvedeného manela v době rozvodu nebo skončení péče o společné dítě rozvedených manelů.
U těch kluků by to bylo asi horí
§ 915
(1) ivotní úroveň dítěte má být zásadně shodná s ivotní úrovní rodičů. Toto hledisko předchází hledisku odůvodněných potřeb dítěte.
(2) Dítě je povinno zajistit svým rodičům slunou výivu.
Není tady
... Také rozvedený manel, který není schopen se sám ivit, můe ádat od bývalého manela, aby mu přispíval na přiměřenou výivu podle svých schopností, moností a majetkových poměrů. Nedohodnou-li se, rozhodne soud o výivném na návrh některého z nich...
... Vyivovací povinnost rozvedeného manela je podmíněna tím, e jeho bývalý manel není schopen sám se ivit, co znamená například, e bývalý manel si nemůe obstarat příjmy kvůli svému zdravotnímu stavu, péči o malé děti apod. Rozsah této vyivovací povinnosti bývá v praxi zásadně nií ne u vyivovací povinnosti manelů...
... Zákon o rodině časově neohraničuje trvání vyivovací povinnosti mezi rozvedenými manely...
A to je jenom "výcuc" z pravnich poraden.
Upravil(a) Dorka (11. 3. 2018 11:52)
Není tady
Dorka napsal(a):
... Také rozvedený manel, který není schopen se sám ivit, můe ádat od bývalého manela, aby mu přispíval na přiměřenou výivu podle svých schopností, moností a majetkových poměrů. Nedohodnou-li se, rozhodne soud o výivném na návrh některého z nich...
... Vyivovací povinnost rozvedeného manela je podmíněna tím, e jeho bývalý manel není schopen sám se ivit, co znamená například, e bývalý manel si nemůe obstarat příjmy kvůli svému zdravotnímu stavu, péči o malé děti apod. Rozsah této vyivovací povinnosti bývá v praxi zásadně nií ne u vyivovací povinnosti manelů...
... Zákon o rodině časově neohraničuje trvání vyivovací povinnosti mezi rozvedenými manely...
A to je jenom "výcuc" z pravnich poraden.
Dorotko, Dorotko... ono to taky chce znát souvislosti, ví... kdy u chce bejt papetějí ne pape ... oba ty "vejcucy" jsou z roku 2010...
a k tomu třetímu platí, e zákon o rodině byl zruen zákonem č. 89/2012 Sb., nový občanský zákoník ke dni 1.1.2014.
Není tady
Musím se o to s Vámi podělit..............BM nepil téměř 8 let, 20 let pil.....čím dál víc, nic nepomáhalo......rozvedli jsme se, padl na samé dno, lo mu o ivot, měl epileptické záchvaty...........nakonec el na protialkoholické léčení.......a úspěch, přesta lpít........začali jsme se rodinně stýkat, jezdili jsme na dovolenou s dcerou a její početnou rodinou......byl jiný, příli sebestředný.........a to čím dál víc........byli jsme rádi, kdy jeho návtěva dlouho netrvala.........najednou začal být negativní, na ve nadával, nejvíc na dceru, e si pořídila 4 děti a e to nezvládá, jaký má doma nepořádek atd., bylo mi to divné.....řekla jsem synovi, e mi připadá jako v době kdy pil..........mami, to není pravda, já mu věřím..........a druhý den ho přistihl narot. Narot byl např. u ráno v 8,15 min.........celkem rychle se nechal přesvědčit, e má jít na léčení........no tak po půl roce, kdy se situace zhorovala.......jezdil autem............nakonec tam zavolala dcera a do týdne nastoupil........první dny volal, e odejde atd., ale nakonec ten absák zvládl a úspěně pokračuje v léčbě. Já mám ve vyřeené, jsme rozvedeni, majetkově vyrovnaní, bydlí jinde...........ojedinělou návtěvu zvládnu. Je mi líto dětí a vnuků.
Napsala jsem toto pokračování i pro jiné............chyba se stala, e nepokračoval v doléčování, měl chodit na terapie, stýkat se s AA atd. To dělal zpočátku...............tak 2 roky. A jetě.......kadý den snědl 1-2práky na spaní, toto praktikoval tak 5 let........
Není tady
vero, to je mi moc líto
Já si jen dovolím připomenout, e NEEXISTUJE VYLÉČENÝ ALKOHOLIK, existuje pouze DOIVOTNĚ ABSTINUJÍCÍ ALKOHOLIK. Doivotní abstinence s sebou nese vědomí, e stačí jeden jediný chybný krok, jediné napití a rozjede se recidiva. Bohuel recidiva v tomto případě probíhá tak, e se závislý propije do závislosti daleko rychleji, ne kdy poprvé před lety začínal.
Stát se to můe kadému abstinujícími alkoholikovi, chu napít se je kolikrát velká a ivot s sebou kolikrát přinese i nepěkné situace, které dotyčný nezvládne a ve zkratu po té láhvi sáhne. Nicméně je dobré neustále vědět, co se stane, kdy selu a vědět, na koho a kam se v tom případě obrátit. Chybovat je lidské, za opětovné selhání nikdo nikomu hlavu neutrhne, ale kdy u dojde k recidivě, je nutné vědět, e je třeba ji ihned v zárodku potlačit.
vero, bohuel alkoholismus si s sebou postiený vleče na zádech a do smrti, to, e někdo nepije u osm-deset-dvacet let neznamená, e u je za vodou, je vyléčený a u má definitivně vyhráno. Vypovídá to jen o jedné věci - e má člověk dostatečně silnou vůli na to, e se těch osm-deset-dvacet let nenapil, ale pořád nad nim ten Damoklův meč visí a viset nad ním bude a do konce ivota. Výborná věc je doléčování, kam můe závislý docházet po ukončení léčby a kde se taková témata pravidelně probírají. Jak jsem četla, tak tam Tvůj BM dva roky docházel, přesto není od věci se občas na tom doléčování jednou za čas zastavit i po těch dvou letech.
Je to velmi smutné, po tolika letech selhat a rozbít vechno, co si za těch 8 let člověk pravidelně vybudovat - předevím rodinné vztahy, úctu a vzájemnou důvěru. vero, přeji Ti, aby se situace mezi Tvým BM a dětmi zase pomalu urovnala a aby si vichni uvědomili, e alkoholismus je skutečně nemoc, nad kterou se nedá vyhrát
Upravil(a) Kiara (14. 9. 2018 10:21)
Není tady
To je mi moc líto, vero. Děkuji, e ses podělila.
Já si myslím, e i o kuřácích platí to samé. U nikdy se nelze vyléčit z kouření. Ten, kdo přestal kouřit, u nikdy nebude nekuřák, ale po zbytek ivota kuřák abstinent. Osobní zkuenost.
Vím, e nelze srovnávat. Kuřák kodí předevím sám sobě, pokud je ohleduplný k okolí, kdy kouří. Alkoholik je hodně nebezpečný i pro okolí.
Upravil(a) Eva. (14. 9. 2018 10:38)
Není tady
to přináí ivot........takové situace
u mě to nesemlelo...........u umím ít svůj ivot..............a naplňuje mě
ale jsem a patologicky navázaná na rodinu..........tady budu muset na sobě pracovat a trochu to oslabit
a BM tam má svoje místo........nevím, jak to bude fungovat........2 vnoučata to poberou, ale ti malí ne
Eva. děkuji za podporu
Kiara........moc jsem si přála, abys odpověděla, ty ví........díky
vzpomínám si jetě na Wiki........o ni bych tak stála, ale asi sem u nechodí.......ta taky ví
pro mne jste bohyně a před 8 lety jste mi moc, opravdu moc pomohly
BM se ale změnil povahově, le.........myslí jen na sebe, nebere ohled na druhé ani na rodinu........poučila jsem se a u vím, e s ním nemohu počítat.............syn i dcera byli na dovolené, BM dostal z léčebny volno pátek-nedělě, mně řekl, e sobota-neděle a já musela v sobotu dopoledne za něj vyřídit jednu důleitou věc.........a on ví, e se starám o 90 matku, leák, po amputaci nohy.............a já ji musela nechat 4 hodiny samotnou v tom největím vedru a on to věděl.Vlastně v tuto dobu byl doma nebo někde..........a já cosi řeila za něj. Tak toto by dřív nikdy neudělal.......
Není tady
vero, já vím ... je to těké...
Ty ses mohla desetkrát odstřihnout od BM, zařídit si a ít svůj vlastní ivot, ale BM chtě nechtě zůstává i nadále otcem Tvých dětí a dědečkem Tvých vnoučat. Take celá ta situace Tě i tak trápí zprostředkovaně - přes Tvé nejblií
Jediné, co Ti mohu poradit je, nenechávat se příli vtáhnout do celé situace. Pokud BM selhává, le, neplní domluvené termíny a naruuje Ti Tvůj vlastní ivot, přestaň plnit funkci pomáhající osoby. Ty toho má naloeno u i bez něj dost (péče o maminku-leáka) a připomeň mu, e celá situace, ve které se nyní BM nachází je zcela jeho vina. U byl jednou v léčbě, chodil i na doléčování, velmi dobře z léčby i z doléčováku věděl, co dělat v případě recidivy a jak zabránit tomu, aby do závislosti znovu nespadl.
Co se týče změny osobnosti směrem k horímu, odhaduji, e Tvůj BM je ji senior (60-70 roků?). V této ivotní etapě se stává, e se vlivem stárnutí celkově mění seniorova osobnost a vyplouvají na povrch spí zápo*né stránky lidské povahy, které máme ostatně kadý. U Tvého BM se znásobilo stárnutí společně s tím, jak se znovu rozpil, je to jedno s druhým. Nepíu to proto, abys ho omlouvala, ale abys leccos pochopila a hlavně mu vytýčila určité hranice.
Stáří ani závislost není důvodem, aby nemocný obracel svému okolí ivot vzhůru nohama a pokud se někdo léčí z alkoholismu u PODRUHÉ, je třeba k němu zaujmout nesmlouvavý postoj: pomohu Ti, pokud to bude v mých silách, ale odsud a posud a vechno ostatní je bohuel u jenom Tvůj boj
Drím palce ...
Upravil(a) Kiara (14. 9. 2018 13:37)
Není tady
Kiaro... ...ano, naprostý souhlas... ..já u jsem někde jinde, trápí mě to kvůli dětem, e s ním mají problémy, ale staví se k tomu taky rozumně... .a taky se nenechají vtáhnout
Není tady
Dorka napsal(a):
Po dobu 3 let od rozvodu
Není tady
Kiara napsal(a):
Co se týče změny osobnosti směrem k horímu, odhaduji, e Tvůj BM je ji senior (60-70 roků?). V této ivotní etapě se stává, e se vlivem stárnutí celkově mění seniorova osobnost a vyplouvají na povrch spí stránky lidské povahy, které máme ...
... meli jsme v produktivnim veku!
Hodni lide rozdavaji dobro, kde si to okoli nedoceni (nezaslouzi) a ti zli rozdavaj zlo tam, kde blizci nepochopi, pokud nechapu podstatu veci starecke demence , ze clovek umirajicí neni schopen vnimat, jak svoji agresivitou ublizuje svym nejblizsim...
Ani jedni z nich netusi, jak velmi vsem svym blizkym ublizuji - v dobrem i ve zlem
Není tady
eremuruss napsal(a):
Dorka napsal(a):
Po dobu 3 let od rozvodu
Jasne. Byly doby, kdy to bylo jinak. Nastesti uz pominuly!
Není tady
vera napsal(a):
Musím se o to s Vámi podělit..............BM nepil téměř 8 let, 20 let pil.....čím dál víc, nic nepomáhalo......rozvedli jsme se, padl na samé dno, lo mu o ivot, měl epileptické záchvaty...........nakonec el na protialkoholické léčení.......a úspěch, přesta lpít........začali jsme se rodinně stýkat, jezdili jsme na dovolenou s dcerou a její početnou rodinou......byl jiný, příli sebestředný.........a to čím dál víc........byli jsme rádi, kdy jeho návtěva dlouho netrvala.........najednou začal být negativní, na ve nadával, nejvíc na dceru, e si pořídila 4 děti a e to nezvládá, jaký má doma nepořádek atd., bylo mi to divné.....řekla jsem synovi, e mi připadá jako v době kdy pil..........mami, to není pravda, já mu věřím..........a druhý den ho přistihl narot. Narot byl např. u ráno v 8,15 min.........celkem rychle se nechal přesvědčit, e má jít na léčení........no tak po půl roce, kdy se situace zhorovala.......jezdil autem............nakonec tam zavolala dcera a do týdne nastoupil........první dny volal, e odejde atd., ale nakonec ten absák zvládl a úspěně pokračuje v léčbě. Já mám ve vyřeené, jsme rozvedeni, majetkově vyrovnaní, bydlí jinde...........ojedinělou návtěvu zvládnu. Je mi líto dětí a vnuků.
Napsala jsem toto pokračování i pro jiné............chyba se stala, e nepokračoval v doléčování, měl chodit na terapie, stýkat se s AA atd. To dělal zpočátku...............tak 2 roky. A jetě.......kadý den snědl 1-2práky na spaní, toto praktikoval tak 5 let........
mno, príbeh s otvoreným koncom... drím mu päste. Problém je, keď alkoholik nepochopí, e abstinenciu má na doivotie...
Není tady