29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dušo, tak co, jak to vypadá ? Co doma nového?
Příspěvky neumím, neznám - k tomu nenapíšu nic. ...
Ke studiu - cítím to tak, že dětem umožním , aby studovaly. Chci jim to umožnit. Beru si to za své. Pak a´t si s tím naložej jak chtějí. Za vzdělání našich dětí (mých i partnera= našich) se cítím zodpovědná.
Není tady
Wiki i všem - děkuju,že na mě myslíte.
U nás novýho? nic, ted je období klidu.
Není tady
U nás stále období klidu,tedy myslím s manželem, žádné dohady. Nic nového
Ovšem s Davidem. Včera večer přijel od holčiny. Cítila jsem z něho alkohol. Znovu jsem mu vysvětlovala, že si nepřeju, aby pil, byt jen v malinkým množství. že mám strach, aby nebyl alkoholik. Otec alkoholik, manžel alkoholik, syn?
Obvinil mě, že mi vadí, že chodí s Verčou (mám tu holku ráda). Ted po ránu jsme si znova vše vysvětlili.
On se strašně rozčiluje a šílí, utekl ven, a práská dveřma. Jedny jsem stačila zachytit, aby nepráskl, no a on si nechal prsty ve dveřích. Pochlubil se až ted ráno. Nehty od krve, nateklý prst. Takže jede do nemocnice.
Ach jo.
Přemýšlím, že lidi okolo osmnácti si sem tam tu skleničku daj, jen nemaj tak pitomou mámu, která řeší alkohol hlava nehlava.
Upravil(a) dusička (6. 3. 2011 9:12)
Není tady
dusička napsal(a):
U nás stále období klidu,tedy myslím s manželem, žádné dohady. Nic nového
Ovšem s Davidem.Včera večer přijel od holčiny. Cítila jsem z něho alkohol. Znovu jsem mu vysvětlovala, že si nepřeju, aby pil, byt jen v malinkým množství. že mám strach, aby nebyl alkoholik. Otec alkoholik, manžel alkoholik, syn?
Obvinil mě, že mi vadí, že chodí s Verčou (mám tu holku ráda). Ted po ránu jsme si znova vše vysvětlili.
On se strašně rozčiluje a šílí, utekl ven, a práská dveřma. Jedny jsem stačila zachytit, aby nepráskl, no a on si nechal prsty ve dveřích. Pochlubil se až ted ráno. Nehty od krve, nateklý prst. Takže jede do nemocnice.
Ach jo.
Přemýšlím, že lidi okolo osmnácti si sem tam tu skleničku daj, jen nemaj tak pitomou mámu, která řeší alkohol hlava nehlava.
Duši, pamatuj si, že zakázané ovoce nejvíce chutná . Nikdy jsem svým klukům alkohol nezakazovala, dokonce jsem jim občas i nalila, když puboš junior přišel (poprvé a naposled) opilý (bylo mu asi 16 a byl úplně kantáre
) , tak jsem z toho nedělala žádné scény a myslím, že se mi to vyplatilo.
(Oba jsou už dávno zletilí.)
Není tady
Dusi, nepřeháněj to. vůbec se nedivím, že to mladýmu leze na nervy. nech ho taky trochu dejchat.
aprill má pravdu ..
Není tady
Já vím, jsem tak pitomá. Já jsem se mu omluvila. Vysvětlila jsem mu znova, z čeho mám strach. Už je to mezi námi ok. Ale mám strach.
Já zjištuju, že kluk by potřeboval mužskou ruku. Nebo já bych potřebovala chlapa, kterej mi řekne klid, je to puberták. Jsem na ně sama. Manžel byl včera doma, čučel na dvd, já byla tady na kompu. Jediný co řekl,když kluk utekl, co ho zase chytá, je strašnej. Tak jsem mu řekla, že nemá právo kecat o Davidovi, at se zamyslí nad svým chováním.
Není tady
dusička napsal(a):
Já vím, jsem tak pitomá. Já jsem se mu omluvila. Vysvětlila jsem mu znova, z čeho mám strach. Už je to mezi námi ok. Ale mám strach.
Já zjištuju, že kluk by potřeboval mužskou ruku. Nebo já bych potřebovala chlapa, kterej mi řekne klid, je to puberták. Jsem na ně sama. Manžel byl včera doma, čučel na dvd, já byla tady na kompu. Jediný co řekl,když kluk utekl, co ho zase chytá, je strašnej. Tak jsem mu řekla, že nemá právo kecat o Davidovi, at se zamyslí nad svým chováním.
Vůbec na to nemysli, protože to z čeho máš strach si akorát tak přivoláš .
Není tady
takhle vypadá úraz z
má nateklý celý ukazovák, jel s našim tátou na rengen. Chtěla jsem jet s ním busem, ale zase holku tahat, nebo jí nechávat u našich, chtěl jet sám, ale zase je blbý, že by nebyl v doprovodu dospělý osoby.
Jsem na sebe naštvaná, měla jsem ho nechat v klidu. Mrzí mě to. April, to je fakt, ještě si to přivolám , chjo
Upravil(a) dusička (6. 3. 2011 10:11)
Není tady
dusička napsal(a):
takhle vypadá úraz
z
má nateklý celý ukazovák, jel s našim tátou na rengen. Chtěla jsem jet s ním busem, ale zase holku tahat, nebo jí nechávat u našich, chtěl jet sám, ale zase je blbý, že by nebyl v doprovodu dospělý osoby.
Jsem na sebe naštvaná, měla jsem ho nechat v klidu. Mrzí mě to. April, to je fakt, ještě si to přivolám , chjo
http://resize.like.cz/images/89_102_39_ … 0_3209.JPG
vidíš dušíčko , "panbu" ho za tu opičku řádně klepl přes prsty, tak si s tím nelam hlavu.Puboši se občas opijou, protože experimentujou. Snad to není rodinné prokletí Packa se zahojí
Není tady
Tohle ale není poprvé.
Před dvouma rokama (před velikonocema) se s ním rozešla jedna holčina a on se opil a vzteky bouchl pěstí do země a měl z toho zlomené záměstí (blbě) a sádru 5 měsíců (rovnali mi kost). Ted ta samá ruku.
Pro změnu jsem ho vytočila a vyburcovala já k zlosti.
Včera nebyl na mol, jen trochu v náladě, žádný výtržnosti, popíjel na louce se svojí holčinou (chodí s ní přes rok) a ještě s jednou dvojicí. Přišel normálně.
Jen já viděla Ty jeho oči (má je stejný jako já ,jako můj táta) a na tátovi jsem poznala podle očí i jedno pivo Poznám i na manželovi. Nesnáším, je to uplně strašný videt ty oči, jak opile čučí. Někomu to nepřijde, já jsem se neubránila vzteku, mě to uplně točí.
Pak jeho slova, ty nemáš ráda Verču, ty nechceš abych si s ní volal. Ano, řvu at vypne mobil a jde se učit, jsem mu to vysvětlila, že škola a učit se je důležitý. že až bude mít normální průměrný známky nebo lepší, neřeknu ani tuk (zatím je na střední slabší podprůměr).
Já přemýšlím, jak moc jsem ovlivněná alkoholem. Je to se mnou blbý
Upravil(a) dusička (6. 3. 2011 11:00)
Není tady
Když o tom přemýšlím, můj táta i můj syn jsou skvělí lidi. Vážím si je, za upřímnost za pravdomluvnost. Jenom ten chlast. Můžu se na ně spolehnout, co řeknou platí. Třeba včera odpoledne si vzal kluk Marky ven, abych si odpočnula. Sám od sebe.
Nepřirovnávám manžela. Tam je nezodpovědnost
Není tady
Dusi, není třeba nešťastný z toho, že se těšil, že se odstěhujete? Možná není v tom vašem ovzduší šťastný, možná je mu tam velmi těžko a cítí se ve vězení, ze kterého nemůže utéct.
dusička napsal(a):
Tohle ale není poprvé.
Před dvouma rokama (před velikonocema) se s ním rozešla jedna holčina a on se opil a vzteky bouchl pěstí do země a měl z toho zlomené záměstí (blbě) a sádru 5 měsíců (rovnali mi kost). Ted ta samá ruku.
Pro změnu jsem ho vytočila a vyburcovala já k zlosti.
Včera nebyl na mol, jen trochu v náladě, žádný výtržnosti, popíjel na louce se svojí holčinou (chodí s ní přes rok) a ještě s jednou dvojicí. Přišel normálně.
Jen já viděla Ty jeho oči (má je stejný jako já ,jako můj táta) a na tátovi jsem poznala podle očí i jedno pivoPoznám i na manželovi. Nesnáším, je to uplně strašný videt ty oči, jak opile čučí. Někomu to nepřijde, já jsem se neubránila vzteku, mě to uplně točí.Pak jeho slova, ty nemáš ráda Verču, ty nechceš abych si s ní volal. Ano, řvu at vypne mobil a jde se učit, jsem mu to vysvětlila, že škola a učit se je důležitý. že až bude mít normální průměrný známky nebo lepší, neřeknu ani tuk (zatím je na střední slabší podprůměr).
Já přemýšlím, jak moc jsem ovlivněná alkoholem. Je to se mnou blbý
nejsi ovlivněná alkoholem, ale životem s alkoholikem. Tenhle strach a taky (možná ) naprostou intoleranci k alkoholu už budeš mít zřejmě pořád. Blbý je, že pokud se stím sama nevyrovnáš, tak budeš tímhle svým dětem ubližovat. Tím nechci říct, že bys měla přehlížet , pokud budou opilý. Ale pokud je budeš pořád kontrolovat, neustále vysvětlovat to, že se bojíš atd.....paradoxně je k alkoholu můžeš přitahovat (když si máma myslí, že piju, tak at to stojí za to...), znechucovat ( co furt máma vidí? ).
Zkus ten strach zpracovat, třeba pomocí psychologa nebo sama.
Takhle na ně i ty nakládáš příliš mnoho.
Není tady
dusička napsal(a):
Když o tom přemýšlím, můj táta i můj syn jsou skvělí lidi. Vážím si je, za upřímnost za pravdomluvnost. Jenom ten chlast.
Můžu se na ně spolehnout, co řeknou platí. Třeba včera odpoledne si vzal kluk Marky ven, abych si odpočnula. Sám od sebe.
Nepřirovnávám manžela. Tam je nezodpovědnost
na jednu stranu víš, že jsou skvělý a spolehlivý a na druhou stranu je posuzuješ podle manžela.
Není tady
dusi, kluk je dospělej, co by si nemohl dát někde víno, pivko nebo tak. proč z toho hned dělat kovbojku, pokud nechodí pravidelně nalitej, vůbec bych se tím nezabývala.
tu tvou nechuť k chlastu chápu, mám to stejně
Není tady
Majkafo - David pochopil, že momentálně si to nemůžeme dovolit po finanční stránce. bohužel. Myslel si, že budeme platit mín za podnájem a vytřeštil na mě oči, když jsem mu řekla, kolik paní chce. řekl, přinejhorším půjdu bydlet k babičce.
Ale snažím se, tak je doma klid. Samozřejmě to není bez problémů, ale není žádný nadávání, halo a tak. To ne.
On se do podnájmu těšil, netěšil, taky měl trochu strach jako já (já tedy větší)
takže ten alkohol u něho bych nespojovala s tím, jak žijeme. Prostě jenom popíjeli v partě.
Agewo - já porovnávám alkoholiky tátu a manžela.
Táta třeba chodil celý život do práce, když mamka něco potřebovala, (nebo i já) na pivo prostě nešel. Dodržel slib. Ale... Doma bylo zle, chtěl se hádat.
Manžel - nedodrží nic, není na něho spoleh, když od něho potřebuju třeba něco , hlídání, já nevím, klidně nepřijde a zůstane na pivu.
Ale není agresivní. (Byl tedy asi jenom dvakrát, třikrát, ale nebylo to jako doma).
No David přišel domů. Naši nebyli doma (jsou někde na nákupu) tak jel do nemocnice sám. Tam ho poslali domů, že musí přijít z dospělou osobou (bude mu osmnáct až v srpnu)
Volala jsem tedy manželovi, protože šel ke tchyni na oběd, aby si půjčil od tchána auto. Slíbil, že přijde hned.
Ale ted mě napadlo, že můžeme jet busem, i když i víkendu jezdí strašně blbě spoje, oblíknu holku a pojedeme, když manžel nepřijde do půl hodiny.
Takže tak u nás.
Není tady
Duši, je všeobecně známo, že děti alkoholiků a zejména kluci, mají tendence k alkoholizmu větší než děti nepijáků. Vzhledem k tomu, že tvůj syn je dospělý, je to na něm. Nedávno jsem dostala mail o slavných alkoholicích a jen jsem zírala, co známých českých herců, zpěváků chlastá. Vůbec bych řekla, že alkoholismus začíná být dost rozšířenou záležitostí. Bude pouze na vůli tvého syna a jeho volbě, zda bude pít v normálu nebo ne. A otázka, co je to normál je individuální pro každého,jak jsem se dozvěděla z úst p. dr. z léčebny. Nedávno jsem čirou náhodou odchytila jeho diskuzi v TV. Takže jedna sklenička vína denně pro jednoho znamená zdravou míru, pro druhého už může znamenat závisláctví.
Není tady
Lvice, jestli myslíš ty sklony k alkoholismu jakože geneticky, tak david přece není synem dusičky manžela.
jinak si myslím, že spadnout do toh může prakticky kdokoliv, ať už někdo v rodině pije nebo ne.
Upravil(a) PPavlaa (6. 3. 2011 15:35)
Není tady
Aha, no to jsem nevěděla... Takhle to vypadá, když čtu jeden příspěvek z deseti
. Tak to jsem byla těžce mimo mísu. Spadnout jasně, ale ti, kdo to mají v genech mají vyšší pravděpodobnost, žejo
. Například ze mně se taky klíďo píďo může stát alkoholik s větší pravděpodobností
.
Není tady
Pavli, Lvice - biol. otec Davida není alkoholik (ani nikdo z jejich rodiny).
Já měla na mysli mého tátu. I děda byl alkoholik. Babička prý posílala našeho tátu za dědou do hospody, aby nepropil výplatu a on ho třeba ve třinácti opil do němoty. Tohle není dědičný.
Vím, že táta pil, že když se napil, cítil se nad věcí. Doma byl ta černá ovce, poseroutka, nic neuměl , schazovali ho.
Bojím se, že David bude mít sklony po svém dědovi (mém otci)
Oni jsou jak kohouti. I ve střízlivosti. Hned se naštvou, hned vybouchnou, neumí nic řešit v klidu. Hned se rozčílí. A po požití alkoholu jsou jak neřízená střela.
Nakonec jsme jeli do nemocnice s manželem. Taková na oko spokojená rodinka. V autě klídeček, manžel měl zájem o Davida, já s Davidem na vyšetření, manžel s Markétkou venku.
David má prsteníček a prostředníček rozdrcenej a v dlaze. Bude to mít měsíc. Doktor říkal, že bude psát jako baronka, ale že to půjde.
Já fakt ani nevím, jak se to mohlo stát, že jsem mu ty prsty přibouchla. Doktor říkal, že to museli být pořádný vrata.
Když tak o tom všem přemýšlím, jsem sice ženská, jsem na venek dlouho klidná, ale mamka říká, že jsem nervák,že mě hned všechno vytočí, a že jsem po tátovi. A tak si říkám, jestli na manžela nereaguju (za ty léta, co jsme spolu) výbušně, že by to chtělo diplomacii, kterou já neumím. ALe zase na druhou stranu si říkám, že i kdybych se chovala jakkoliv, nemá právo být rok bez práce a neživit rodinu.
Alkohol: Tátu jsem viděla víckrát uplně na mol. Domu sice vždycky trefil, ale jednou třeba se sedřenou tváří, podruhé odemkl a padl na chodbu a mi ho zvedali, jednou takhle ožralej spadl do vany a mamka řekla, necháme ho tam,protože je těžkej.
Ale pak byli dny, kdy nepil a s mámou pili kafíčko a vykecávali a byli spolu při výchově.
Manžel: Nikdy nebyl na mol. Chodí domu v podnapilým stavu, ale pivo v hospodě ucucává. Pije jenom pivo. Náš táta byl těžký alkoholik. Nosil při sobě i flašku rumu.
Ale zase táta chodil do práce, neexistovalo, aby nevstal.
Syn? Není ještě dospělý. Přeci nemůžu jen tak koukat. Přemýšlela jsem,že se spojím s Verčou (s holčinou, co s ní chodí) a probereme to na kafíčku)
Není tady
Dusi, je to nepříjemný, ale ty prsty jsi mu nepřibouchla schválně. ono se to zahojí. já si je kdysi tele přibouchla sama sobě, pak jsem chodila s dlahou na prostředníčku a to byly teprve kecy
jinak moc nerozumím, co chceš při tom kafíčku probírat, pití, nebo co ?
Není tady
Jo, měla jsem na mysli probírat pití.
Já vím, je to asi blbost.
Ale přeci, vždyt i té holčině může jednou dojít, že David se hned vzteká, po alkoholu jančí, a může se s ním rozejít.
No fakt si to nedovedu představit , jak by David řádil. Ale je fakt, že co bych s tou holčinou jako řešila?
Bych jí řekla, hele, nepřeju si, aby jste pili víno . - blbost
Hlídej Davida - blbost, vždyt je dospělý a musí se hlídat sám.
No, to byl jen takový můj výmysl, ale když o tom tak přemýšlím, tak nevím, co bych s ní probírala
Není tady
ty, dusi, mě přijde jako hloupost to s ním pořád do nekonečna probírat. vždyť už jsi psala, že jsi to s ním řešila.
když to budeš meldovat pořád dokola, tak z toho bude jen otrávenej. však ti domů opilej nechodí.
Není tady
Dušičko, všimla sis, co ti psala agewa? Já mám kamarádku, její máma byla příležitostná šlapka... a tak, jak to život nese, ty lidi okolo... nic moc společnost. My jako děti věděly kulový, ale dospělý věděli... a dávali jí to ve většině pěkně sežrat. Ne přímo... narážky ve škole, sousedi a tak... a tak se stalo, že začala velmi brzy s nočním životem, střídala chlapy, podsvětí si u ní podávalo dveře... a ona vždycky, když měla všeho dost a bulela, že takhle žít nechce (povětšinou, když jí nějakej z krimuvylez, co u ní právě bydlel, upravil fasádu), tak říkala - ale co, stejně všichni říkali, že skončim jako máma, tak jsem je alespoň nezklamala...
Nejsi schopná vyřešit svůj vztah s manželem a budeš se montovat mezi kluka a jeho holku. To mi přijde... nedělej to. Paktovat se proti někomu, kdo projevil víc odvahy než ty, když šlo o stěhování od někoho, kdo pije. Na manžela nemáš a na kluka si troufneš... tak to působí. Já bych se do mladých nevrtala.
Můj muž je blb přes peníze a půjčky a já měla svýho času takovej dementní zvyk... pořád jsem dětem vysvětlovala, třeba když něco chtěli koupit, nebo se jim jen něco líbilo... jak si musí propočítat, kolik můžou utratit a jak přijdou na to, jestli si můžou půjčit, aby byly schopni splácet... Chudáci.
Proč by moje děti měly být takový idioti, že se zadluží jako paka... Já mám chytrý děti. Už jim to neříkám.
Upravil(a) javena (6. 3. 2011 22:41)
Není tady
Pavli, já to nějak řešit musím.
Nemyslím ted už ani tak ten alkohol. Ale to, že se mě ptá a říká, ty nemáš rádu Verču, Tobě vadí, že si s ní pořád volám. Musím ho nějak dokopat k tomu, aby se víc učil.
Včera jak jsme se zhádali, tak mi řekl, že se odstěhuje, tak jsem mu ve vzteku řekla, tak táhni . Dneska vše ok, probrali jsme to, omluvili jsme se vzájemně.
A pak mi řekl, že půjde na týden k babičce, že si potřebuje pročistit hlavu a že já si od něho alespon odpočnu. Takže i tohle je pro mě taková divná změna.
No řekla jsem mu, když to chceš, tak to zkus, ale že když bude chtít přijít domů, tak at přijde kdykoliv.
Paradox na tom všem je, že mamka mu tenkrát po výstupu manžela nabídla bydlení, kdyby se manžel a David nějak chytli, pohádali, nebo tak. Ale to nebylo a není. Tomu se snažím čelit. A zklidním jak jednoho a druhýho.
A on pak odejde kvůli mě.
Cítím se blbě.
Není tady