18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
agewa napsal(a):
dusička napsal(a):
Sahleb - vydělám si dost na to, abych neměla nárok na sociální příspěvky, na bydlení a dalí. Dostávám i alimenety na Davida. Ale vydělám si dost málo na to, uivit nás.
On by mě asi nikdo nevyhodil, kdybych platila řádné nájem, ale zaplatila bych navýený nájem a na jídlo by zbylo jen tak tak. A to nepočítám vedlejí výdaje jako je dozařizování bytu, sezonní oblečení aj.
Tak jsem to propočítávala, a zbylo by mi na týden 800Kč. Co mi přijde málo. Nepočítám alimenty na Markétku,protoe to by bylo spí jako plus.
Podala jsem v lednu ádost o svěření dětí do péče a určení alimentů. S rozvodem počítám na sto procent.
Samozřejmě mi jde o to, aby případně dalí dluhy nebyly moje.
A jde i to, e a budu rozvedená, budu si moc dělat co uznám já za vhodné. Já vím, u i ted se tak cítím, sama. Ale přeci jenom, manel mě bere jako e jsem jeho, kdy jsem za něho provdaná. Tudí si ted nemůu dovolit ádnou "chybku" jít třeba jen tak večer někam s někým.i přez to si myslím, e bys mohla mít nárok na příspěvek na bydlení. Ale k tomu potřebuje nájemní smlouvu . A e by byla jen na rok? Bude se divit, ale k nám chodí klientui a mají i krati smlouvy a normálně jim je pradluují. On i majitel nerad hledá pořád nového nájemníka.
Prispevek na bydleni a socialni prispevek je od 1.1 2011 zrusen, je pouze pro matky co pecuji o postizene dite.Ale ani tak by na nej Dusicka nemela narok.Ja pred 3 lety samozivitelka s dvema detma s prijmem 14500 kc jsem nemela narok na nic.
Upravil(a) eremuruss (27. 2. 2011 18:13)
Není tady
agewa napsal(a):
eremuruss napsal(a):
aprill napsal(a):
ne, neiju v Praze, ale v místě s velkou nezaměstnaností - Ostravsko
Tak to bylo spise o stesti nebo treba se znamosti.Ne kazdy brigadu sezene.Dcera nejaky cas delala brigadu v restauraci kam chodi na praxi.Ted,uz ji nechteji nejsou ksefty,lidi nechodi nemaji penize.
já bydlím na vesnici, obě děti vystudovali středná, dcera je ted na vYsoký a to bez alimentů. Od 16let chodí na brigády. Je ale pravda, e se musí hodně snait, chodí několikrát v týdnu a jezdí a dlouho v noci domů, brigádu mají ve městě 10km od nás. take kdy se chce , jde to. Těce, s problémy , ale jde.
Ale to mas prijem pres 20 tisic ne?Kdyz dokazes utahnout dite na vysoke skole a dalsi na stredni.
Upravil(a) eremuruss (27. 2. 2011 18:18)
Není tady
eremuruss napsal(a):
Prispevek na bydleni a socialni prispevek je od 1.1 2011 zrusen, je pouze pro matky co pecuji o postizene dite.Ale ani tak by na nej Dusicka nemela narok.Ja pred 3 lety samozivitelka s dvema detma s prijmem 14500 kc jsem nemela narok na nic.
Co povídá ?!? Příspěvek na bydlení není zruen, moje matka - starodůchodkyně - ho pobírá, protoe má nízký důchod a vysokou čini. Je fakt, e jí příspěvek na bydlení v minulém roce sníili, ale nárok jí běí. Já to vím, protoe jí ho chodím kadého 1/4 roku vyřizovat, tak sem nepi podobné věci, jako e příspěvek na bydlení zruili, kdy to není ádná pravda !!!
Není tady
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
Erem, nevěř vemu co slyí. nevím v jaké bance má ex tvého přítele půjčku, ale já si brala půjčku na auto na podzim, ptala jsem se v různých bankách a ve vech chtěli podpis manela. Tudí je moje půjčka i půjčka manela. Ale moná existuje banka, která to nechce, to nevím
Verim tomu,protoze jsem u toho pravnika byla s pritelem.Pujcka co my vime byla od sporitelny,komercni banky a cetelem.Pujcku bez souhlasu druheho te pry daji do 500 tisic to nam sdelila pani se sporitelny.
Vidí, já mám půjčku od spořitelny a podpis manela byl nutný
Není tady
Se změnami, které přinesl rok 2011, dolo také k úpravě dávek státní sociální podpory. Mimo jiné byl bez náhrady zruen sociální příplatek, který do konce roku 2010 pobíraly rodiny s nezaopatřenými dětmi, jejich příjmy nepřesahovaly dvojnásobek ivotního minima. Od ledna 2011 vak mohou tuto dávku pobírat pouze rodiny, kde rodiče pečují alespoň o jedno nezaopatřené dítě, které je dlouhodobě nemocné, dlouhodobě zdravotně postiené nebo dlouhodobě těce zdravotně postiené, nebo je-li alespoň jeden z rodičů dlouhodobě těce zdravotně postiený nebo je nezaopatřeným dítětem, které je dlouhodobě zdravotně postiené nebo dlouhodobě nemocné. Do jednotlivých kategorií děti se zdravotním handicapem rozdělují posudkoví lékaři.
Není tady
* Druhá dávka pomoci v hmotné nouzi řeí nedostatek příjmu k úhradě nákladů na bydlení tam, kde nestačí vlastní příjmy osoby či rodiny včetně příspěvku na bydlení ze systému státní sociální podpory.
* Dávka je poskytována nájemci nebo vlastníkovi bytu, který má nárok na příspěvek na ivobytí a na příspěvek na bydlení.
* Zákon umoňuje poskytnout výjimečně doplatek na bydlení i případech, kdy adatel nemá nárok na příspěvek na ivobytí, případně i adateli, který nemá nárok na příspěvek na bydlení, protoe vyuívá jinou ne nájemní formu bydlení.
* Výe doplatku na bydlení je stanovena tak, aby po zaplacení odůvodněných nákladů na bydlení (tj. nájmu, slueb s bydlením spojených a nákladů za dodávky energií) zůstala osobě či rodině částka ivobytí.
Zdroj: MPSV
Není tady
Kiara napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Co povídá ?!? Příspěvek na bydlení není zruen, moje matka - starodůchodkyně - ho pobírá, protoe má nízký důchod a vysokou čini. Je fakt, e jí příspěvek na bydlení v minulém roce sníili, ale nárok jí běí. Já to vím, protoe jí ho chodím kadého 1/4 roku vyřizovat, tak sem nepi podobné věci, jako e příspěvek na bydlení zruili, kdy to není ádná pravda !!!
Kiaro jestli jsem to dobre pochopila tak prispevek na bydleni je bran jako davka hmotne nouze.
Není tady
eremuruss, bavíme se tady konkrétně o příspěvku na bydlení, o kterém jsi tvrdila, e byl od 1.1.2011 zruen. Nače já Ti na to odpovídám, e Tvoje tvrzení se nezakládá na pravdě, protoe moje matka-starodůchodkyně s velmi nízkým důchodem příspěvek na bydlení i nadále pobírá.
Já jí ho chodím kadého čtvrt roku vyřizovat, take o tom snad něco vím.
Příspěvek na bydlení je brán jako dávka státní sociální podpory a kritéria sem kopíruji přímo z portálu Ministerstva práce a sociálních věcí:
Příspěvek na bydlení
* Příspěvek na bydlení přispívá na krytí nákladů na bydlení rodinám či jednotlivcům s nízkými příjmy.
* Poskytování příspěvku podléhá testování příjmů rodiny za předchozí kalendářní čtvrtletí. Za příjem se povaují i přídavek na dítě a rodičovský příspěvek.
* Na příspěvek na bydlení má nárok vlastník nebo nájemce bytu, který je v bytě přihláen k trvalému pobytu, jestlie
o jeho náklady na bydlení přesahují částku součinu rozhodného příjmu v rodině a koeficientu 0,30 (na území hlavního města Prahy koeficientu 0,35), a zároveň
o součin rozhodného příjmu v rodině a koeficientu 0,30 (na území hlavního města Prahy koeficientu 0,35) není vyí ne částka normativních nákladů na bydlení.
* Náklady na bydlení tvoří u nájemních bytů nájemné a náklady za plnění poskytované v souvislosti s uíváním bytu, u drustevních a bytů vlastníků srovnatelné náklady, vyčíslené v zákoně o SSP. Plus u vech bytů náklady za energie, vodné a stočné, odpady, vytápění. Pro nárok a výi příspěvku se berou v úvahu průměrné náklady zaplacené za předchozí kalendářní čtvrtletí.
* Normativní náklady na bydlení jsou stanoveny jako průměrné náklady na bydlení podle velikosti obce a počtu členů domácnosti. Zahrnují pro nájemní byty částky nájemného v souladu se zákonem o nájemném a pro drustevní byty a byty vlastníků obdobné náklady. Dále jsou do nich zahrnuty ceny slueb a energií. Normativní náklady na bydlení jsou propočítány na přiměřené velikosti bytů pro daný počet osob v nich trvale bydlících.
Take nevím, odkud jsi vzala, e příspěvek na bydlení je od 1.1.2011 zruen a je určen pouze pro matky, co pečují o postiené dítě To samé se sociálním příplatkem.
Stačí se podívat sem: http://www.nasepenize.cz/socialni-podpo … narok-8198. Tady je jasně zakotveno, kdo má nárok na jaké dávky sociální podpory a za jakých podmínek. A dávka sociální podpory je něco úplně jiného, ne dávka hmotné nouze, to zas míchá jablka s hrukami
Není tady
Příspěvek na bydlení a sociální příplatek se počítá z předelého čtvrtletí.
A ted co čtu, tak příspěvek na bydlení má nárok jen ten, kdo má v bytě trvalý pobyt.
Není tady
Moje maminka je taky duchodkyne a prispevek na bydleni bere i letos.
Upravil(a) venue (27. 2. 2011 22:37)
Není tady
A straně nerada to říkám, ale obávám se toho, abys na poslední chvíli necukla s rozvodem, stejně tak jako se stěhováním a oháněla se tím, e manelovi musí dát (zase) jetě dalí anci, e musí (zase) koukat na děti a e bys to po rozvodu (zase) neutáhla po finanční stránce
Kairo, já mu nedala anci. To u se u mě nedočká. Nevěřím mu, nemám v něm důvěru.
Bylo to mé rozhodnutí zůstat, on mě nepřemlouval. Jen jsme se bavili o Pavlikovi,kdy půjde přes týden dělat pryč, co bude s klukem.
KDy bych spočítala, e jsem měla nájemní smlouvu jen na dvě osoby,(s tím, e holka se prý nemusí počítat) a dost velká pálka. Kdybych si připsala jetě Pavlika, zase by se to ouplo vej, a to u by byla pálka Z toho jsem měla a mám strach.
Není tady
eremuruss napsal(a):
agewa napsal(a):
dusička napsal(a):
Sahleb - vydělám si dost na to, abych neměla nárok na sociální příspěvky, na bydlení a dalí. Dostávám i alimenety na Davida. Ale vydělám si dost málo na to, uivit nás.
On by mě asi nikdo nevyhodil, kdybych platila řádné nájem, ale zaplatila bych navýený nájem a na jídlo by zbylo jen tak tak. A to nepočítám vedlejí výdaje jako je dozařizování bytu, sezonní oblečení aj.
Tak jsem to propočítávala, a zbylo by mi na týden 800Kč. Co mi přijde málo. Nepočítám alimenty na Markétku,protoe to by bylo spí jako plus.
Podala jsem v lednu ádost o svěření dětí do péče a určení alimentů. S rozvodem počítám na sto procent.
Samozřejmě mi jde o to, aby případně dalí dluhy nebyly moje.
A jde i to, e a budu rozvedená, budu si moc dělat co uznám já za vhodné. Já vím, u i ted se tak cítím, sama. Ale přeci jenom, manel mě bere jako e jsem jeho, kdy jsem za něho provdaná. Tudí si ted nemůu dovolit ádnou "chybku" jít třeba jen tak večer někam s někým.i přez to si myslím, e bys mohla mít nárok na příspěvek na bydlení. Ale k tomu potřebuje nájemní smlouvu . A e by byla jen na rok? Bude se divit, ale k nám chodí klientui a mají i krati smlouvy a normálně jim je pradluují. On i majitel nerad hledá pořád nového nájemníka.
není zruený
Není tady
eremuruss napsal(a):
agewa napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Tak to bylo spise o stesti nebo treba se znamosti.Ne kazdy brigadu sezene.Dcera nejaky cas delala brigadu v restauraci kam chodi na praxi.Ted,uz ji nechteji nejsou ksefty,lidi nechodi nemaji penize.já bydlím na vesnici, obě děti vystudovali středná, dcera je ted na vYsoký a to bez alimentů. Od 16let chodí na brigády. Je ale pravda, e se musí hodně snait, chodí několikrát v týdnu a jezdí a dlouho v noci domů, brigádu mají ve městě 10km od nás. take kdy se chce , jde to. Těce, s problémy , ale jde.
Ale to mas prijem pres 20 tisic ne?Kdyz dokazes utahnout dite na vysoke skole a dalsi na stredni.
nemám, říkám, e se musí ohánět i děti. Chtějí studovat, tak se musí snait.
Není tady
ja mam trochu jiny nazor. Moje dite zacne studovat narocny obor. Podle zakona jsou v teto dobe za nej zodpovedni rodice a z toho se nemohu vyvliknout. Tudoz podpora je jasna. Ovsem to bylo uz na stredni skole. Sama bych tu narovnou uroven vubec nezvladla. Ja si nemohu predstavit, ze bych nutila dite vydelavat na najem nebo jidlo, kdz je jeho protni uloha studovat. A to neni zadny med.
U nas pracovala v patek a v sobotu studentka. Strasne chytra holka, mluvila nekolika jazyky. (zvladla toho vic, nez protivnej manager!!!!) Pritom studovala tri obory (stejne jako kdysi ja) na vysoke. Nekdy byla na okraji zhrouceni a plakala. Pak dostala ze dne na den vypoved, naprosto se zhroutila a pak nakonec byla rada, ze uz u nas nepracuje. Skola musela jit pri takovem pracovnim nasazeni skoro stranou; i o prestavkach musela resit problemy a telefonaty....
Jinymi slovy, moje dite bude studovat jeste narocnejsi obor a ja chci spis aby se soustredil na studium nez na brigady.
Není tady
Tak já bych určitě neřekla, chtějí studovat, tak se musí ohánět.
Sahleb - i já to tak cítím jako Ty, mám za dítka zodpovědnost.
Ono můou si sehnat brigádu, proč ne, ale přijde mi, e budou mít peníze např. na věci ,které v ivotu tak nutně nepotřebuje a já bych mu je nekoupila. Jako třeba lepí sluchátka, lepí boty,a tak.Spí to beru takové přilepení -nadstandart. A ten standart mu musím zajistit já jako rodič.
Není tady
dusička napsal(a):
Ono můou si sehnat brigádu, proč ne, ale přijde mi, e budou mít peníze např. na věci ,které v ivotu tak nutně nepotřebuje a já bych mu je nekoupila. Jako třeba lepí sluchátka, lepí boty,a tak.Spí to beru takové přilepení -nadstandart. A ten standart mu musím zajistit já jako rodič.
Samo ja jsem sla taky na brigadu kazde leto o prazdninach. To co jsem si vydelala mi patrilo a zakoupila jsem spis speciality, treba i hezky obleceni. Nikoliv nabych platila najem nebo jidlo. To bych se mohla na tu skolu rovnou vykaslat.
Upravil(a) sahleb (28. 2. 2011 11:22)
Není tady
sahleb napsal(a):
dusička napsal(a):
Ono můou si sehnat brigádu, proč ne, ale přijde mi, e budou mít peníze např. na věci ,které v ivotu tak nutně nepotřebuje a já bych mu je nekoupila. Jako třeba lepí sluchátka, lepí boty,a tak.Spí to beru takové přilepení -nadstandart. A ten standart mu musím zajistit já jako rodič.Samo ja jsem sla taky na brigadu kazde leto o prazdninach. To co jsem si vydelala mi patrilo a zakoupila jsem spis speciality, treba i hezky obleceni. Nikoliv nabych platila najem nebo jidlo. To bych se mohla na tu skolu rovnou vykaslat.
netuím, kde jste přili k tomu, e moje děti platí jídlo nebo nájem. to platím já. Oni si platí věci kolem koly, syn si vydělal na řidičák atd.
A ano, jsem za ně zodpovědná, ale pokud mám jen na základ a na kolu u ne, záleí na nich jestli tu kolu chtějí nebo ne. Bohuel doba je taková.Nikdo mi nic zadarmo nedá a pokud je ivím sama , je to jediné řeení.
Není tady
dusička napsal(a):
A straně nerada to říkám, ale obávám se toho, abys na poslední chvíli necukla s rozvodem, stejně tak jako se stěhováním a oháněla se tím, e manelovi musí dát (zase) jetě dalí anci, e musí (zase) koukat na děti a e bys to po rozvodu (zase) neutáhla po finanční stránce
Kairo, já mu nedala anci. To u se u mě nedočká. Nevěřím mu, nemám v něm důvěru.
Bylo to mé rozhodnutí zůstat, on mě nepřemlouval. Jen jsme se bavili o Pavlikovi,kdy půjde přes týden dělat pryč, co bude s klukem.
KDy bych spočítala, e jsem měla nájemní smlouvu jen na dvě osoby,(s tím, e holka se prý nemusí počítat) a dost velká pálka. Kdybych si připsala jetě Pavlika, zase by se to ouplo vej, a to u by byla pálka Z toho jsem měla a mám strach.
dusičko, pod manelovu důstojnost by bylo Tě nějak přemlouvat, omlouvat se nebo slibovat lepí zítřky. Lepí tah od něj byl postavit Ti to kvůli klukovi tak, aby sis prostě nemohla dovolit odejít Kdyby bylo od začátku jasné, e vechny tři děti odchází s Tebou, on bude platit alíky na dvě děti a Ty bude dostávat jetě třetí alíky na Davida, měla bys mnohem lepí finanční pozici a mohla by sis ten podnájem dovolit. Takhle - kdy se Ti jedno dítě prajclo e nikam nepůjde a manel to postavil tak, e si "nael práci" s dojíděním a kluk by tam byl v baráku sám, nahlodal Tě tak, e jsi couvla a stěhování jsi nakonec zruila
Měla jsi říct, e kdy je to takhle, e Pavlík bude muset s vámi do podnájmu, a se mu to líbí nebo nelíbí a dál se nebavit ani s manelem, ani s klukem.
Teď jsem zvědavá, jak dopadnou ty slavné manelovy Tuimice včetně týdenního dojídění a veho okolo. Já mám pořád pocit, e lo z jeho strany o promylenou manipulaci a vypočítavý tah, jak Tě udret v baráku, nezmění se u vás absolutně nic a bude to jenom horí. Měla by sis promyslet nějaký plán, co bude dělat, jestli se u vás situace nezmění, manel nebude ani nadále dělat, nosit domů peníze, bude chlastat, dělat dluhy a Ty bude neustále vechno platit jak mourovatá
Není tady
sahleb napsal(a):
ja mam trochu jiny nazor. Moje dite zacne studovat narocny obor. Podle zakona jsou v teto dobe za nej zodpovedni rodice a z toho se nemohu vyvliknout. Tudoz podpora je jasna. Ovsem to bylo uz na stredni skole. Sama bych tu narovnou uroven vubec nezvladla. Ja si nemohu predstavit, ze bych nutila dite vydelavat na najem nebo jidlo, kdz je jeho protni uloha studovat. A to neni zadny med.
U nas pracovala v patek a v sobotu studentka. Strasne chytra holka, mluvila nekolika jazyky. (zvladla toho vic, nez protivnej manager!!!!) Pritom studovala tri obory (stejne jako kdysi ja) na vysoke. Nekdy byla na okraji zhrouceni a plakala. Pak dostala ze dne na den vypoved, naprosto se zhroutila a pak nakonec byla rada, ze uz u nas nepracuje. Skola musela jit pri takovem pracovnim nasazeni skoro stranou; i o prestavkach musela resit problemy a telefonaty....
Jinymi slovy, moje dite bude studovat jeste narocnejsi obor a ja chci spis aby se soustredil na studium nez na brigady.
To je sice vechno hezké, ale co bude dělat, kdy bude samoivitelka a z platu to dítě prostě na té kole dret nebude moct? Ono kde nic není...
Není tady
PPavlaa napsal(a):
majkafo, myslím, e i taková vera se rozhoupala a po té, co si nala někoho dalího. a nemyslím, e je to (byl - nevím, jak to s nimi je nebo bylo) nějákej ničema.
ale fakt je, e některé si holt vybírají pořád jen samé problémové týpky.
To by som neporovnávala.... Vera bola materiálne zhruba zabezpečená, deti dospelé, práca viac-menej dlhodobá... Úplne iná situácia. Navye nikam neodchádzala, odídený bol manel... Čím ale nechcem poveda, e je skvelé zostáva za Duičkinej situácie s alkoholikom, len... má tú situáciu proste objektívne inú (aiu, rozumej). A aj od prípadného "prievozníka" čakala vera iné veci ako Dusička, to je holý fuckt.
Upravil(a) Selima (28. 2. 2011 15:05)
Není tady
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
Erem, nevěř vemu co slyí. nevím v jaké bance má ex tvého přítele půjčku, ale já si brala půjčku na auto na podzim, ptala jsem se v různých bankách a ve vech chtěli podpis manela. Tudí je moje půjčka i půjčka manela. Ale moná existuje banka, která to nechce, to nevím
Verim tomu,protoze jsem u toho pravnika byla s pritelem.Pujcka co my vime byla od sporitelny,komercni banky a cetelem.Pujcku bez souhlasu druheho te pry daji do 500 tisic to nam sdelila pani se sporitelny.
Eerem, ale Mr. Dusičko si môe narobi dlhy aj u Ukrajincov alebo iných úerníkov - a tým je umafuck, aký je oficiálny stav, proste si prídu zobra K NEMU DOMOV (prípadne zbi deti, apod. ). Bánk by som sa a tak nebála, hoci exekútori sú dnes rýchlejí ako smr a berú v mieste trvalého bydliska dlníka, moc sa nepárajú s nejakým vlastníctvom - to sa dokazuje a spätne, prácne a zdĺhavo.
Není tady
sahleb napsal(a):
dusička napsal(a):
Ono můou si sehnat brigádu, proč ne, ale přijde mi, e budou mít peníze např. na věci ,které v ivotu tak nutně nepotřebuje a já bych mu je nekoupila. Jako třeba lepí sluchátka, lepí boty,a tak.Spí to beru takové přilepení -nadstandart. A ten standart mu musím zajistit já jako rodič.Samo ja jsem sla taky na brigadu kazde leto o prazdninach. To co jsem si vydelala mi patrilo a zakoupila jsem spis speciality, treba i hezky obleceni. Nikoliv nabych platila najem nebo jidlo. To bych se mohla na tu skolu rovnou vykaslat.
Poznám rodiny aj také, aj také a ako pvoeda, čo je lepie a čo horie. (Väčinou teda pracujú či brigádujú tí, čo sú k tomu nútení situáciu...). Hlavne na vysokej sa zvyčajne u väčina tudentov, hlavne cezpožných, iví úplne alebo skoro úplne sama. Záleí samozrejme aj od oboru, medicína je v tomto horia ako povedzme andragogika alebo niektoré technické či ekonomické odbory... it depends. Ale netrvdila by som á priori e to je zlé, hlavne ak proste rodina nemá na viac. A mmch, pre to decko je to väčinou tie príjemnejie - i skromnejie, ale za svoje a v kžude, ako počúva scény, trias sa, či otec nenarobil dlhy apod.
Není tady
sahleb napsal(a):
Taky si myslim,ze zodpovednost za to ,aby deti vystudovali meli mit rodice,ale oba rodice ne jenom matka.Nikdy jsem nechtela po detech co si vydelali po brigadach,aby me s toho prispivali na domacnost.To byli jejich penize na prilepsenou,aby si koupili co ja jim koupit nemohu.A ne,aby si dotovali ucnak.
Není tady
Kiara napsal(a):
eremuruss, bavíme se tady konkrétně o příspěvku na bydlení, o kterém jsi tvrdila, e byl od 1.1.2011 zruen. Nače já Ti na to odpovídám, e Tvoje tvrzení se nezakládá na pravdě, protoe moje matka-starodůchodkyně s velmi nízkým důchodem příspěvek na bydlení i nadále pobírá.
Já jí ho chodím kadého čtvrt roku vyřizovat, take o tom snad něco vím.
Příspěvek na bydlení je brán jako dávka státní sociální podpory a kritéria sem kopíruji přímo z portálu Ministerstva práce a sociálních věcí:Příspěvek na bydlení
* Příspěvek na bydlení přispívá na krytí nákladů na bydlení rodinám či jednotlivcům s nízkými příjmy.
* Poskytování příspěvku podléhá testování příjmů rodiny za předchozí kalendářní čtvrtletí. Za příjem se povaují i přídavek na dítě a rodičovský příspěvek.
* Na příspěvek na bydlení má nárok vlastník nebo nájemce bytu, který je v bytě přihláen k trvalému pobytu, jestlie
o jeho náklady na bydlení přesahují částku součinu rozhodného příjmu v rodině a koeficientu 0,30 (na území hlavního města Prahy koeficientu 0,35), a zároveň
o součin rozhodného příjmu v rodině a koeficientu 0,30 (na území hlavního města Prahy koeficientu 0,35) není vyí ne částka normativních nákladů na bydlení.
* Náklady na bydlení tvoří u nájemních bytů nájemné a náklady za plnění poskytované v souvislosti s uíváním bytu, u drustevních a bytů vlastníků srovnatelné náklady, vyčíslené v zákoně o SSP. Plus u vech bytů náklady za energie, vodné a stočné, odpady, vytápění. Pro nárok a výi příspěvku se berou v úvahu průměrné náklady zaplacené za předchozí kalendářní čtvrtletí.
* Normativní náklady na bydlení jsou stanoveny jako průměrné náklady na bydlení podle velikosti obce a počtu členů domácnosti. Zahrnují pro nájemní byty částky nájemného v souladu se zákonem o nájemném a pro drustevní byty a byty vlastníků obdobné náklady. Dále jsou do nich zahrnuty ceny slueb a energií. Normativní náklady na bydlení jsou propočítány na přiměřené velikosti bytů pro daný počet osob v nich trvale bydlících.Take nevím, odkud jsi vzala, e příspěvek na bydlení je od 1.1.2011 zruen a je určen pouze pro matky, co pečují o postiené dítě To samé se sociálním příplatkem.
Stačí se podívat sem: http://www.nasepenize.cz/socialni-podpo … narok-8198. Tady je jasně zakotveno, kdo má nárok na jaké dávky sociální podpory a za jakých podmínek. A dávka sociální podpory je něco úplně jiného, ne dávka hmotné nouze, to zas míchá jablka s hrukami
Kiaro s tim prispevkem na bydleni mas pravdu,ale ne se socialnim prispevkem,cti pozorne odkaz co si poslala.
Není tady
Selima napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
majkafo, myslím, e i taková vera se rozhoupala a po té, co si nala někoho dalího. a nemyslím, e je to (byl - nevím, jak to s nimi je nebo bylo) nějákej ničema.
ale fakt je, e některé si holt vybírají pořád jen samé problémové týpky.To by som neporovnávala.... Vera bola materiálne zhruba zabezpečená, deti dospelé, práca viac-menej dlhodobá... Úplne iná situácia. Navye nikam neodchádzala, odídený bol manel... Čím ale nechcem poveda, e je skvelé zostáva za Duičkinej situácie s alkoholikom, len... má tú situáciu proste objektívne inú (aiu, rozumej). A aj od prípadného "prievozníka" čakala vera iné veci ako Dusička, to je holý fuckt.
já vím Sel, má pravdu.
Není tady