Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 26. 2. 2011 18:35

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Re: Alkoholici a jejich partneři 6

eremuruss napsal(a):

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Pavlo jak mohl jit na brigadu,kdyz domu jezdil v 17 hodin nekolikrat v tydnu.A kdo by ho zamestnal v 15 letech?

offtopic erem, můj syn od 15 let pracoval na dohodu o provedení práce a studoval poměrně náročnou školu , od 18 let má svůj ŽL a pracuje dál

Ty zijes mozna v Praze kde brigadu sezenes,ale ne u nas.Donedavna jsme tu meli nez jeden supermarket,kde by se jeste dala delat brigada o vikendech,ale tam vsude byli deti zamestnancu.Kdyz ja tam pracovala a chtela jsem brigadu pro dceru rekli me,ze od 18 let a na pokladnu a na tu si ona netroufne.

ne, nežiju v Praze, ale v místě s velkou nezaměstnaností - Ostravsko

Není tady

#27 26. 2. 2011 18:59

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):

aprill napsal(a):

offtopic erem, můj syn od 15 let pracoval na dohodu o provedení práce a studoval poměrně náročnou školu , od 18 let má svůj ŽL a pracuje dál

Ty zijes mozna v Praze kde brigadu sezenes,ale ne u nas.Donedavna jsme tu meli nez jeden supermarket,kde by se jeste dala delat brigada o vikendech,ale tam vsude byli deti zamestnancu.Kdyz ja tam pracovala a chtela jsem brigadu pro dceru rekli me,ze od 18 let a na pokladnu a na tu si ona netroufne.

Tak to bylo spise o stesti nebo treba se znamosti.Ne kazdy brigadu sezene.Dcera nejaky cas delala brigadu v restauraci kam chodi na praxi.Ted,uz ji nechteji nejsou ksefty,lidi nechodi nemaji penize.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#28 26. 2. 2011 20:43

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

dusička napsal(a):

Vím co ted musím. Musím ..... Dva roky to vydržím. Snila jsem o tom odchodu už delší dobu.....

Dusicko zcela te chapu. Tvoje situace neni snadna a ty prebiras odpovednost za vice lidi. je mi smutno, ze takhle vypada realna situace zen v Cesku. Nemuzou z praktickych duvodu odejit a zit samy bez druheho partnera.

Ja ti verim, udelala jsi takovou malou odbocku pred definitivem. Vis, ze to nema budoucnost  a ani smysl.

Na druhou stranu nechapu, ze te nejaky urad nepodporuje, neprida na bydleni, neprida na cokoliv. Opravdu je mozno aby te nekdo vyhodil z bytu, kdyz budes platit radne najem?  Ja myslim, ze to nemuze byt mozne. Tahle situace me docela stve. Ja jsem to mela podstatne jinak, kdyz jsem pred 12 lety prchla od chote. 

Drzim ti velmi palce a zase pis.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#29 26. 2. 2011 20:53

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Dušičko,pochopila jsem správně,že se nestěhuješ? Pár dní jsem měla absenci na BB a příspěvků bylo tolik,že jsem to nepřelouskala...

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#30 26. 2. 2011 20:53

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Sahleb - vydělám si dost na to, abych neměla nárok na sociální příspěvky, na bydlení a další. Dostávám i alimenety na Davida. Ale vydělám si dost málo na to, uživit nás.
On by mě asi nikdo nevyhodil, kdybych platila řádné nájem, ale zaplatila bych navýšený nájem a na jídlo by zbylo jen tak tak. A to nepočítám vedlejší výdaje jako je dozařizování bytu, sezonní oblečení aj.
Tak jsem to propočítávala, a zbylo by mi na týden 800Kč. Což mi přijde málo. gloria Nepočítám alimenty na Markétku,protože to by bylo spíš jako plus.
Podala jsem v lednu žádost o svěření dětí do péče a určení alimentů. S rozvodem počítám na sto procent.
Samozřejmě mi jde o to, aby případně další dluhy nebyly moje.
A jde i to, že až budu rozvedená, budu si moc dělat co uznám já za vhodné. Já vím, už i ted se tak cítím, sama. Ale přeci jenom, manžel mě bere jako že jsem jeho, když jsem za něho provdaná. Tudíž si ted nemůžu dovolit žádnou "chybku" jít třeba jen tak večer někam s někým.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#31 26. 2. 2011 20:54

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

rejka napsal(a):

Dušičko,pochopila jsem správně,že se nestěhuješ? Pár dní jsem měla absenci na BB a příspěvků bylo tolik,že jsem to nepřelouskala...

Rejko , ano pochopila si správně. Ne že bych nechtěla odsud vypadnout, ale bojím se nejistoty.

Není tady

#32 26. 2. 2011 20:55

rejka
♥♥♥♥♥♥-

A jde i to, že až budu rozvedená, budu si moc dělat co uznám já za vhodné.
No,dokud budete bydlet pohromadě,nebude to jednoznačné....

Seneca

Není tady

#33 26. 2. 2011 20:56

rejka
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

rejka napsal(a):

Rejko , ano pochopila si správně. Ne že bych nechtěla odsud vypadnout, ale bojím se nejistoty.

Mᚠstrach,že to ze svého příjmu neutáhneš....to je ta nejistota? Finance?

Seneca

Není tady

#34 26. 2. 2011 20:57

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ano Rejko, mám strach po finanční stránce.

Není tady

#35 26. 2. 2011 23:28

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

No, dusičko ... a co teďka?!?
Složila jsi zálohu, na kterou sis musela půjčit, záloha Ti asi definitivně propadla a ty vypůjčené peníze samozřejmě budeš muset vrátit. Ty se oháníš budoucností a finanční stránkou, ale nevidíš, že poměrně špatně jsi na tom finančně už teď. Mluvíš tady o rozvodu, rozvod stojí m.j. také peníze a nikde, opakuji nikde nemᚠzaručeno, že Tě tchyně jako rozvedenou nechá ve svém domě zdarma bydlet. Buď Tě začne vyhazovat, nebo po Tobě bude chtít platit nájem za Tebe a za Davida, který není její pokrevní vnuk.

A strašně nerada to říkám, ale obávám se toho, abys na poslední chvíli necukla s rozvodem, stejně tak jako se stěhováním a oháněla se tím, že manželovi musíš dát (zase) ještě další šanci, že musíš (zase) koukat na děti a že bys to po rozvodu (zase) neutáhla po finanční stránce grater

dusičko, já když jsem se rozváděla, tak jsem bezpečně věděla, že si finančně značně pohorším a tak dobře finančně, jako v manželství už na tom sotva někdy budu. Nicméně jsem s tímhle vědomím šla do rozvodu, protože moje duševní zdraví a obyčejná lidská sebeúcta je penězi nevyčíslitelná a riziko, že se manžel opět dostane do stadia zadluženosti bylo a je velmi reálné.

Já se do Tebe nechci chraňpámbu nijak navážet, nebo Tě kárat ... mně to taky trvalo X-let, než přišla ta poslední kapka, taky jsem odcházela a vracela jsem se, manžel sliboval, vyhrožoval, vydíral ... ale když přišla ta památná chvíle definitivního rozchodu a rozvodu, byla jsem jako atomovej ledoborec big_smile a u Tebe ten čas definitivního rozhodnutí zkrátka ještě nepřišel, protože jsi až dosud svázána svými vlastními strachy  a nějakou nedefinovatelnou hrůzou z budoucnosti pussa

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#36 27. 2. 2011 9:59

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

rejka napsal(a):

A jde i to, že až budu rozvedená, budu si moc dělat co uznám já za vhodné.
No,dokud budete bydlet pohromadě,nebude to jednoznačné....

přesně tak dusi, na tohle bacha.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#37 27. 2. 2011 13:23

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

nedávno tu někdo založil téma, co dělat když se chceme rozvést, už tam jsem psala, že je důležitý si včas ulejvat koruny /bylo tam i spousty jiných praktických postupů od ostatních/, protože když se začně kácet les je dobrá každá koruna. Dušička zjevně nemá ulito nic a začít bez ničeho a s dluhama je fakt těžký, takže chápu její obavy, jen nevím jestli si pomůže. Rozhodně Dušičko nespoléhej na tchýní, ta bude stát hlavně za synem. Rozvod bych ti fakt doporučila dotáhnout do konce. Tedy pokud je pravda, že chlap dělá dluhy a nemaká. Pokud dluhy nedělá a chceš s ním zůstat bydlet tak pak je to asi na nic, jen se dostaneš do situace, že u nich v domě budeš cizím člověkem. usch

dum spiro spero

Není tady

#38 27. 2. 2011 16:06

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

A jde i to, že až budu rozvedená, budu si moc dělat co uznám já za vhodné

dusičko, to je v Tvém případě velmi naivní představa. Co si jako myslíš, že si budeš moci dělat?!? Seznamovat se s cizími muži, chodit na rande, chodit se bavit na vlastní pěst?!? Mám takový neblahý pocit, že podobnou aktivitu bys vyvinula pouze jednou a BM by Ti okamžitě ukázal, zač je toho loket dumbom buďto by Tě zbil, nebo by Tě okamžitě vyhodili i s igelitkami ven před dům. Nebuď směšná, Ty v tom domě budeš i po rozvodu muset poslouchat jak hodinky a nezmění se pro Tebe nic, akorát kolonka v občanském průkazu hmm

Není tady

#39 27. 2. 2011 16:33

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

dusička napsal(a):

A jde i to, že až budu rozvedená, budu si moc dělat co uznám já za vhodné

dusičko, to je v Tvém případě velmi naivní představa. Co si jako myslíš, že si budeš moci dělat?!? Seznamovat se s cizími muži, chodit na rande, chodit se bavit na vlastní pěst?!? Mám takový neblahý pocit, že podobnou aktivitu bys vyvinula pouze jednou a BM by Ti okamžitě ukázal, zač je toho loket dumbom buďto by Tě zbil, nebo by Tě okamžitě vyhodili i s igelitkami ven před dům. Nebuď směšná, Ty v tom domě budeš i po rozvodu muset poslouchat jak hodinky a nezmění se pro Tebe nic, akorát kolonka v občanském průkazu hmm

Kiaro bohužel mám takovej smutej dojem, že se pleteš v tom, že se pro Dušičku nezmění nic. Změní se mnohé k horšímu. Po rozvodu bude Dušička v tom domě trpěný /kvůli dětem/ vetřelec a bude poslouchat 2x tolik a jestli se tam teď cítí mizerně tak pak dvakrát a až děti odrostou zametou s ní nepěkně. Dušičko Dušičko, myslím, že tou kotvou kterou si na poslední chvíli vyhodila si jen rozvířila zlost.

Upravil(a) xxxx (27. 2. 2011 16:35)

dum spiro spero

Není tady

#40 27. 2. 2011 17:01

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Já vůbec nevím, jaký má smysl se rozvést a s rozvedeným manželem stejně dál bydlet pod jednou střechou hmm a navíc s BM, který nepracuje, dělá dluhy a exekutor do domácnosti chodí jako domů ...

Upravil(a) Kiara (27. 2. 2011 17:02)

Není tady

#41 27. 2. 2011 17:10

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

takhle žije víc rozvedených párů.
a myslím, že minimálně nebude mít k němu žádné povinnosti, jako k manželovi, jeho dluhy budou jeho, ne jejich atd.
a věřím, že časem dusička ten krok udělá.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#42 27. 2. 2011 17:16

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

takhle žije víc rozvedených párů.
a myslím, že minimálně nebude mít k němu žádné povinnosti, jako k manželovi, jeho dluhy budou jeho, ne jejich atd.
a věřím, že časem dusička ten krok udělá.

Ted jeste jak se zachova tchyne,az zjisti,ze pozadala o rozvod.
Za dluhy manzela ktery  Dusicka nepodepsala neodpovida.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#43 27. 2. 2011 17:18

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

erem ono v praxi to s těmi dluhy v manželství chodí jinak.

Není tady

#44 27. 2. 2011 17:45

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

erem ono v praxi to s těmi dluhy v manželství chodí jinak.

Pavlo nevim jak myslis,ze to chodi.Tenhle problem mel i pritel se svou byvalkou.To,ze ma dluhy se pritel dozvedel,az po rozvodu,kdy mu na mobil zacali chodit sms-ky,ze ma nezaplaceny dluh a to hned od nekolika bank,on,ale o zadnem dluho nevedel.Ihned tam volal, v jedne bance mu nic nesdelili, v dalsi mu rekli nez ,ze uver byl byl v dobe,kdy spolu v manzelstvi byli jeste 3 roky.ale castku mu sdelit nechteli.Tu mu nakonec zjistili rodice pres znamou se sporitelny.Ale bohuzel pritelovo rodice nam tu castku odmitli sdelit,ze pry je tak velka,ze ji jeste budou splacet jeji deti.
Vse o vyporadani dluhu jsme byli sepsat u pravnika,pravnik nam sdelil,ze pritel za dluhy ktere si nadelala jeho manzelka za jeho zady neruci,ze pry je to nove udelane ted asi 2 roky.

Není tady

#45 27. 2. 2011 17:53

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Erem, nevěř všemu co slyšíš. nevím v jaké bance má ex tvého přítele půjčku, ale já si brala půjčku na auto na podzim, ptala jsem se v různých bankách a ve všech chtěli podpis manžela. Tudíž je moje půjčka i půjčka manžela. Ale možná existuje banka, která to nechce, to nevím

Není tady

#46 27. 2. 2011 17:54

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

moji známé erem nadělal její muž dluhy - je to notorik, nefachčenko, už si ho takového brala. samý rychlý půjčky, aby měl na chlast a cigára a kdo ví co ještě. a hádej, po kom chtějí peníze, když na něm si nic nevezmou ?

Není tady

#47 27. 2. 2011 17:55

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Dusi, neboj ono to vždycky dopadne tak jak má. držím palce a´t mᚠživot co nejblíž svým představám

Není tady

#48 27. 2. 2011 18:00

agewa
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Sahleb - vydělám si dost na to, abych neměla nárok na sociální příspěvky, na bydlení a další. Dostávám i alimenety na Davida. Ale vydělám si dost málo na to, uživit nás.
On by mě asi nikdo nevyhodil, kdybych platila řádné nájem, ale zaplatila bych navýšený nájem a na jídlo by zbylo jen tak tak. A to nepočítám vedlejší výdaje jako je dozařizování bytu, sezonní oblečení aj.
Tak jsem to propočítávala, a zbylo by mi na týden 800Kč. Což mi přijde málo. gloria Nepočítám alimenty na Markétku,protože to by bylo spíš jako plus.
Podala jsem v lednu žádost o svěření dětí do péče a určení alimentů. S rozvodem počítám na sto procent.
Samozřejmě mi jde o to, aby případně další dluhy nebyly moje.
A jde i to, že až budu rozvedená, budu si moc dělat co uznám já za vhodné. Já vím, už i ted se tak cítím, sama. Ale přeci jenom, manžel mě bere jako že jsem jeho, když jsem za něho provdaná. Tudíž si ted nemůžu dovolit žádnou "chybku" jít třeba jen tak večer někam s někým.

i přez to si myslím, že bys mohla mít nárok na příspěvek na bydlení. Ale k tomu potřebuješ nájemní smlouvu . A že by byla jen na rok? Budeš se divit, ale k nám chodí klientui a mají i kratši smlouvy a normálně jim je pradlužují. On i majitel nerad hledá pořád nového nájemníka.

Není tady

#49 27. 2. 2011 18:03

agewa
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Tak to bylo spise o stesti nebo treba se znamosti.Ne kazdy brigadu sezene.Dcera nejaky cas delala brigadu v restauraci kam chodi na praxi.Ted,uz ji nechteji nejsou ksefty,lidi nechodi nemaji penize.

já bydlím na vesnici, obě děti vystudovali středná, dcera je ted na vYsoký a to bez alimentů. Od 16let chodí na brigády. Je ale pravda, že se musí hodně snažit, chodí několikrát v týdnu a jezdí až dlouho v noci domů, brigádu mají ve městě 10km od nás. takže když se chce , jde to. Těžce, s problémy , ale jde.

Není tady

#50 27. 2. 2011 18:10

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

Erem, nevěř všemu co slyšíš. nevím v jaké bance má ex tvého přítele půjčku, ale já si brala půjčku na auto na podzim, ptala jsem se v různých bankách a ve všech chtěli podpis manžela. Tudíž je moje půjčka i půjčka manžela. Ale možná existuje banka, která to nechce, to nevím

Verim tomu,protoze jsem u toho pravnika byla s pritelem.Pujcka co my vime byla od sporitelny,komercni banky a cetelem.Pujcku bez souhlasu druheho te pry daji do 500 tisic to nam sdelila pani se sporitelny.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí