6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Duičko,
očekávání jsou od toho, aby byla zklamána.
Neočekávej nic od druhých ani od sebe, nebude zklamaná, take prostě ij
es to teď neustála?
No a?
Má strach?
To se ale nelze divit. To, co teď ije, to je sice na houby, ale ty VÍ, jak to funguje, má s tím zkuenost, v podstatě se v tom cítí bezpečně, i kdy to zní absurdně někomu, kdo neví, nezail, nemá vlastní zkuenost.
Z toho, co bys mohla ít má strach, protoe je to pro tebe NEZNÁMÉ, nemá s tím ÁDNOU zkuenost. Můle to být lepí, ale i horí. Ty neví, tápe...utíká se tedy do toho, co ZNÁ - ví jak funguje ivot s alkoholikem, neví, jaký můe být bez něj.
Zkuenosti druhých znějí lákavě, ale přece jen...Asi si říká: zvládnu to? Zvládnu to TAKY jako ony? A co kdy ne...
Nu, dokud to nezkusí, tak to nebude vědět....
Drím ti palce a z ničeho se neobviňuj, dělá, co umí a můe.
Není tady
Ppavlaa napsal(a):
tak to se divím, e tu mluví o tom, e zklamala NAE očekávání, kdy ví, jaké to je mít doma oralu ... chtěla bys, aby takhle ilo tvoje dítě, lvice ?
Pavli, jene ty zapomíná na jednu základní věc. Já jsem já a ona je ona. Já bych to řeila cestou xy a ona to řeí cestou az. To je ale přece úplně normální. Lidi se přece nechovají podle jedné ablony. Má tisíce povah, tisíce způsobů chování. Je to její volba, ne moje. Něco ti povím: nesuď abys nebyl souzen. Zní to jako příerný klié, jene - ono není
Není tady
Ja osobne si myslím,e len to uvedomenie si danej situácie a pokuat sa to rieit,je obrovský krok.Sledujem toto vlákno,a osobne som rada,e Dusička urobila taký pokrok..aj ked sa to zdá,e sa vrátila krok do zadu.Ja si myslím,e nie.Viem,e je v nej sila,aby to vyrieila.Viem to.
Som dieta alkoholikov,a 2 roky som sa hupala a som sa rozhupala.Bola som slobodná s igelitkou...
Není tady
Lvice napsal(a):
Ppavlaa napsal(a):
tak to se divím, e tu mluví o tom, e zklamala NAE očekávání, kdy ví, jaké to je mít doma oralu ... chtěla bys, aby takhle ilo tvoje dítě, lvice ?
Pavli, jene ty zapomíná na jednu základní věc. Já jsem já a ona je ona. Já bych to řeila cestou xy a ona to řeí cestou az. To je ale přece úplně normální. Lidi se přece nechovají podle jedné ablony. Má tisíce povah, tisíce způsobů chování. Je to její volba, ne moje. Něco ti povím: nesuď abys nebyl souzen. Zní to jako příerný klié, jene - ono není
já vím lvice, ale kdyby lo jen o dusičku samotnou, tak bych ani necekla. jak proije svůj ivot je její věc. ale tady se v tom vezou i ty děti, protoe samy odejít a být nemůou i kdyby chtěly.
a já ji neodsuzuju, prostě jen nerozumím. chápu její strach, obavy, ale .. jen doufám, e kdy u udělala ten krok zpátky, bude si aspoň tajně kudlit bokem, aby a to bude neúnosný měla aspoň něco, z čeho se dá začít.
jinak koukám, e rozmařilá celý příběh sleduje a nedalo ji to, aby se neozvala
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Lvice napsal(a):
Ppavlaa napsal(a):
já vím lvice, ale kdyby lo jen o dusičku samotnou, tak bych ani necekla. jak proije svůj ivot je její věc. ale tady se v tom vezou i ty děti, protoe samy odejít a být nemůou i kdyby chtěly.
a já ji neodsuzuju, prostě jen nerozumím. chápu její strach, obavy, ale .. jen doufám, e kdy u udělala ten krok zpátky, bude si aspoň tajně kudlit bokem, aby a to bude neúnosný měla aspoň něco, z čeho se dá začít.
jinak koukám, e rozmařilá celý příběh sleduje a nedalo ji to, aby se neozvala
Mně připadá, Pavlo, e ten krok Duičky zpět nebyl nerozumný. Teď bydlí v domě tchýně, která ji s dětmi na ulici nevyhodí - to by se jí ale lehce mohlo stát v pronajatém bytě, protoe pronajímatel k její rodině nemá ádný citový vztah. Nehledě na to, e pronájem by ji více finančně zatíil.
Horí mi připadá, to co napsala dál - a sice, e by se potřebovala bezhlavě zamilovat a to, e by jí dobře vedlo, e by měla tu potřebnou sílu. Podle toho bych řekla, e největí nebezpečí pro Duičku není její manel, alkoholik, ale bohuel - ona sama.
Upravil(a) Vějířovka (26. 2. 2011 10:12)
Není tady
Pro kadého z nás jsme největím nebezpečím my sami. Nejen pro dusičku.
Kdy to se sebou neumíme, nepřijímáme se,...
Tohle dusiččino, na cos, Vějířovko taky upozornila, je hodně varující. Nejlepí cesta k tomu, jak k sobě zase přitáhnout nějakého ničemu.
Upravil(a) majkafa (26. 2. 2011 10:19)
Vějířovko, jak to u nich doma chodí a do jaké míry je to na ho :-), ví jen dusička sama. Mně osobně nedělá dobře jen pohled na někoho, kdo je nachmelenej, ale kadej máme tu hranici snesitelnosti někde jinde.
a co navrhuje teda ty ? aby se od tchýně nehla, protoe ta ji s dětmi nevyhodí ? ale tohle jistý taky nemá, e jo.
take .. ?
a e by se potřebovala zamilovat - takhle to má ale přece víc lidí, nejen dusička. ne kadej má v sobě tu sílu začít sám, bez berličky. ono co si budeme povídat, s někým se ti začne líp, jak samotnýmu. něříkám, e je to dobře, nebo patně. jen, e to tak je.
Není tady
majkafo, myslím, e i taková vera se rozhoupala a po té, co si nala někoho dalího. a nemyslím, e je to (byl - nevím, jak to s nimi je nebo bylo) nějákej ničema.
ale fakt je, e některé si holt vybírají pořád jen samé problémové týpky.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Vějířovko, jak to u nich doma chodí a do jaké míry je to na ho :-), ví jen dusička sama. Mně osobně nedělá dobře jen pohled na někoho, kdo je nachmelenej, ale kadej máme tu hranici snesitelnosti někde jinde.
a co navrhuje teda ty ? aby se od tchýně nehla, protoe ta ji s dětmi nevyhodí ? ale tohle jistý taky nemá, e jo.
take .. ?
a e by se potřebovala zamilovat - takhle to má ale přece víc lidí, nejen dusička. ne kadej má v sobě tu sílu začít sám, bez berličky. ono co si budeme povídat, s někým se ti začne líp, jak samotnýmu. něříkám, e je to dobře, nebo patně. jen, e to tak je.
Já bych se, na jejím místě, začala připravovat k odchodu - nikomu bych nic nehlásila, ale etřila bych si bokem, pokud by to lo (otázka je, jak si to oetřit - moná, e by tomu mohl pomoci ten rozvod a rozdělení majetku, aby nakonec moje úspory nespadly do spol. jmění)).
Nevěřím tomu, e by tchýně vyhodila na ulici svá vnoučata - Duička by mohla od tchýně vyslechnout nepříjemné úvahy - já bych ty úvahy nechala projít uima skrz, protoe bych u měla svůj plán na osvobození se. A hlavně bych zala za dobrým psychologem, který by mě pomohl (pokud by to lo) zbavit naivních představ o romatické lásce, která by mě (včetně mých dětí) mohla stáhnout do jetě horího průvihu, ne je ten, v kterém jsem.
Ale to je práce na celý ivot, take tomu, e by Duička prozřela, nevěřím - bude stále věřit v prince, který ji zachrání, a z toho budou dalí a dalí problémy - a to je to jádro pudla.
S tím, e ti nedělá dobře dívat se na nachmeleného člověka, ti věřím, ale mohou být jetě mnohem horí pohledy a situace a je na Duičce, aby si dovedla vybrat z těch patných, ty nejlepí.
Bezhlavá láska ji u zavedla tam, kde je. Kdy psala o té bezhlavé lásce, tak jsem se úplně otřásla.
Není tady
tak rozvod určitě, u jen kvůli jeho případným dluhům atd. a bokem si ulívat peníze, souhlasím.
s tou tchyní - lidi jsou různí, stát se můe tisíc věcí a na to, e by tchýně nevyhodila vlastní vnoučata na ulici bych se nespoléhala. člověk kolikrát valí oči, co se vechno děje
to s tou bezhlavou láskou jsem asi přeskočila
Není tady
PPavlaa napsal(a):
tak rozvod určitě, u jen kvůli jeho případným dluhům atd. a bokem si ulívat peníze, souhlasím.
s tou tchyní - lidi jsou různí, stát se můe tisíc věcí a na to, e by tchýně nevyhodila vlastní vnoučata na ulici bych se nespoléhala. člověk kolikrát valí oči, co se vechno děje
to s tou bezhlavou láskou jsem asi přeskočila
To má sice pravdu, stát se můe cokoli, ale podle běných zkueností, je pravděpodobnějí, e ji, bez jakýchkoli skrupulí, vyhodí cizí pronajímatel, ne babička dětí.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
majkafo, myslím, e i taková vera se rozhoupala a po té, co si nala někoho dalího. a nemyslím, e je to (byl - nevím, jak to s nimi je nebo bylo) nějákej ničema.
ale fakt je, e některé si holt vybírají pořád jen samé problémové týpky.
Myslím, e vera k tomu přistupovala jinak, ne dusička. e v "zamilování se" nehledala svou spásu. Ona věděla, e jediný, kdo ji můe zachránit, je ona sama. A o tom to je, koho si "přitáhneme".
Btw vera se "rozhoupala" dříve, ne potkala Anděla.
Cituji dusičku:
Chtěla bych milovat, jít za láskou, to jediný by mi zachránilo
Upravil(a) majkafa (26. 2. 2011 12:11)
mě trochu přijde, e je dusička citově vyprahlá. ono to zní straně blbě, jak to takhle píu, já vím. nevím, jak to jinak vyjádřit. a k tomu prostě nemá sílu to (zatím) dál řeit.
kde je vůbec dusička ? jak se tu tak bavíme o ní bez ní, přijde mi to blbý.
Není tady
PPavli - tady jsem
kluci jsou na pc, smaím palačinky
K té lásce.
Nejsem naivní, nevěřím tomu, e by přijel princ na bílém koni. Ano, pohádky mám ráda, ale to jsou pohádky, já iju v reálném světě, který se skládá nejenom z radostí, ale i starostí.
Napsala jsem, e by mě zachránila ta pravá velká láska. A taky jsem psala, e u nevěřím a neuvěřila bych,e je to dopravidcká . Vím, e se musím zachránit sama. Cítím se dlouho single, dělám vechno single.
Ano, cítím se citově vyprahlá, ale ne zas tak moc. Mám na pomazlení Markétku.
Ted doopravdy nemám sílu začít vztah s muem. Nemám sílu na nic.
Jsem ráda, e mám uspokojivou práci, e dokáu v práci vypnout a myslet na účtování a na čísílky a to mě uspokojuje. Momentálně. Take iju v dvojím světě. v pracovním a v domácím.
Vydrím tu ty dva roky, budu si ukládat (i kdyby po pětistovce, budu je dávat k mojí mamce, protoe nemůe nechat doma nebo na účtě, to by byli stále poptřeba).
Kdy budu ticho ,bude ticho manel, to u mám odzkoueno a funguje to. Musím si naučit počítat do deseti, musím se naučit přehlíet věci, který mě nasíraj. Vím, e to jednou dokáu a odejdu.
Není tady
Dusicko v pronajatem byte by to byla obrovska nejistota.Proc se nezkusis zeptat na byt od mesta?U nas je jich tu pry dost 2 kategorie,ale je tu zas velka nezamestnanost.
Na tvem miste bych udelala take krok zpet tak jako ty,prece jenom uzivit sama 3 deti neni jen tak.Nekdo tady psal,ze spousta zen zvladla uzivit deti bez aliku.Ja byla mozna jedna z nich,ale pokud byli zakladni skolou povinni tak to slo.Jakmile se syn zacal ucit bylo to financne horsi,protoze dojizdel.Mela jsem hruzu s toho co bude,az zacne do ucnaku dojizdet i dcera vedela jsem,ze to nezvladnu.
Nakonec syn ucnak nechal a sel delat. Mozna,ze by to tak muselo dopadnout stejne,protoze dve deti by se najednou vyucit nemohli.A to jsem mela docela dobre placenou praci ,teda tady v okoli.Kdyz se dcera zacala ucit za pul roku potom jsem ztratila tu dobre placenou praci,podnik skoncil.Bez prace zustal i syn,protoze tam taky pracoval.V te dobe jsem poznala pritele a on sam me rekl,ze me pomuze,ze me v tom nenecha.Nasla jsem si praci za 8500 kc jako prodavacka.Byt sama nevyucila by se me ani dcera a ani by jsme nemohli bydlet v byte ve kterym ted stale bydlime,protoze po zaplaceni bytu by nam zbylo 1500 kc.
Velice dobre si uvedomuju jak moc me pritel pomohl.
Takze se vubec nedivim,ze si se sveho rozhodnuti couvla.Protoze jak tady nekdo psal,ze na deti nemyslis.Ja bych rekla,ze myslis,kdyby ne, sla bys do podnajmu a treba za rok by s vas byli bezdomovci.
Není tady
dusi, do ničeho se nenu, hledat si někoho za kadou cenu je na prd. a s penězma bokem to tak určitě dělej, nikdy neví, kdy se ti budou hodit
erem, tvůj syn nemá ani učňák on toho nechal, protoe jsi to finančně neutáhla ?
a erem, jetě něco. zaila jsi někdy peklo ivota s alkoholikem, kdy tak dobře ví, e na děti myslí, kdy zůstává ? ono je někdy lepí fakt někde v azyláku, ne ivot s alkáčem.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
dusi, do ničeho se nenu, hledat si někoho za kadou cenu je na prd. a s penězma bokem to tak určitě dělej, nikdy neví, kdy se ti budou hodit
erem, tvůj syn nemá ani učňák on toho nechal, protoe jsi to finančně neutáhla ?
a erem, jetě něco. zaila jsi někdy peklo ivota s alkoholikem, kdy tak dobře ví, e na děti myslí, kdy zůstává ? ono je někdy lepí fakt někde v azyláku, ne ivot s alkáčem.
Ne muj syn se nedoucil,protoze si chtel vydelavat penize.Vadilo mu,ze jsem mu davala denni kapesne 30 kc.Spatne si to pochopila.Jedno dite bych financne zvladla na ucnaku.Dve rozhodne ne.Syn se tak rozhodl pet mesicu,nez se zacala ucit dcera.
Zivot s alkoholikem jsem nezazila to mas pravdu,ale,aby Dusicka dala deti do bidy by bylo taky spatne,aby detem nebyla schopna zajistit vzdelani.Navic si myslim,ze u Dusicky to doma byt tak spatne nemohlo,kdyz jeden z deti tam chtel zustat.
Upravil(a) eremuruss (26. 2. 2011 15:32)
Není tady
a proč neel na brigoku, nebo tak, kdy chtěl víc peněz ? takhle není ani vyučenej, má jen základku. jak bude jednou hledat práci, co bude dělat ?
erem, to es nezajistila dětem vzdělání ty jetě neznamená, e by ho nezajistila dusička. a do bídy by je taky uvrhnout nemusela. ví co, mě vdycky, kdy někdo, kdo nezail alkoholika mektá a je chytrej jak tohle nebo tamto, děsně mě svrbí jazyk říct - nezails, tak dr klapačku.
a jistě, nemusí to být tak patný, záleí co pod tím patný vidí, e jo. pro někoho je patný a kdy je ten vorala agresivní, pro někoho jsou patný nadávky, pro někho je patný u jen fakt, e s ním není normální ivot monej, nejsou peníze, chlap vechno propije nebo nadělá dluhy. tuhle hranici máme kadej jinde. někoho můe chlap řezat jako ito, řezat děti, vechno propít, rozbít a přijde jim to normální.
dusičky syn spoustu věcí vidí třeba taky jako normální, protoe jinak to ani nezná. taky asi nemusí řeit věci, které řeí dusička a které ji deptají ...
taky je erem fakt, e děti větinou mají svoje rodiče rádi, i kdy stojí za ho :-) a klidně ji i týrají ...
Upravil(a) PPavlaa (26. 2. 2011 15:46)
Není tady
Pavlo jak mohl jit na brigadu,kdyz domu jezdil v 17 hodin nekolikrat v tydnu.A kdo by ho zamestnal v 15 letech?
Ted je mu 19 let a praci vzdy nasel teda ja mu ji nasla.Ted je 2 tydny bez prace a prace v nedohlednu je to tady katastrofa s praci.
Upravil(a) eremuruss (26. 2. 2011 16:08)
Není tady
eremuruss napsal(a):
Pavlo jak mohl jit na brigadu,kdyz domu jezdil v 17 hodin nekolikrat v tydnu.A kdo by ho zamestnal v 15 letech?
erem, můj syn od 15 let pracoval na dohodu o provedení práce a studoval poměrně náročnou kolu , od 18 let má svůj L a pracuje dál
Není tady
S tou brigádou je to blbý. Ani můj kluk prostě neseene. Berou vude a od 18nácti.
Jakou máme nastavenou hranici?
Vím co ted musím. Musím se naučit ovládat. Počítat do deseti, být v klidu. Rozebírat, v klidu, nenatvávat se,protoe za poslední dva roky u jsem na tom tak, e mě vytočí kadá kravina. Musím se hodit do klidu a sklidnit se.
Nedokáu mlčet a to se musím naučiti. Nebo kdy mi něco vadí, říct s nadhledem.
KDy budu klidná, manel bude v klidu. Nesmím se nechat vytočit.
Dva roky to vydrím.
Jinak - david dojídí do Ustí na střední, bus a vlak mu stojí dohromady 1000Kč, 600 obědy. A co dva pubertáci proerou, to ví jen ten,kdo ty pubertáky má. Markétka - ta skoro oproti nic nic nestojí, ano sice kolka 900Kč (ale to je ok, hlídání, obědy), a pije tedy sunar jetě. Ale jinak nic moc neprojí.
Snila jsem o tom odchodu u delí dobu a odkládala jsem to, e ted nemůu, myslím, e ted by to bylo brzy. Kdy s tím nejsem vyrovnaná.
Jo a to jsem chtěla napsat. Asi mám hranice nastavený jinde. ila jsem jako dítě s otcem alkoholikem a tam to bylo hustý, táta byl hádavej a agresivní, vyvolával hádky.
Manel zaleze a nebudí a druhý den holt musím být ticho, aby nebyl nepříjemnej.
Upravil(a) dusička (26. 2. 2011 16:18)
Není tady
erem a něco přes léto přes prázky by nenael ? teď u je to pryč, ale tady je normální, e děcka dělají přes léto brigády. za nás jsme taky celý léto byli na brigoce. a z vydělaných peněz pak po zbytek roku ili (platili si svoje výdaje, kosmetiku, dárky a hlouposti, po kterých jsme tenkrát touili). co si vzpomínám, tenkrát se moc nenosilo nějáké kapesné od rodičů, jak je to dneska.
Není tady
Dui.........dělej to, na co má......jinak to nejde...jasně....
ad A..........teď jsem se právě vrátila z hezkého výletu ......jdu se naloit do vany....večer se uvidím s bezva kamarádkou....u se těím........
byla jsem v jiné situaci ne Dui.....děti jsou dospělé, mají rodiny....jsou u samostatné jednotky.......fungují dobře beze mne.....uff
musím přiznat....moc mi pomohl.......byl berlička....hledala jsem ho cíleně.....u jsem to chtěla vzdát.....
ale svoje osobní věci s ním neřeím.....on taky ne......máme svůj svět.....vlastně řeíme nesmrtelnoust brouka.....
ná vztah hoří malým plamínkem.....někdy přiloíme polínko......někdy poleno....ale není dobré příli často..........budoucnost neřeíme.....hm, zrovna dnes to naukl...
já řídila a musela hodně brzdit a u jsme se o tom nebavili
Není tady
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
erem, můj syn od 15 let pracoval na dohodu o provedení práce a studoval poměrně náročnou kolu , od 18 let má svůj L a pracuje dál
Ty zijes mozna v Praze kde brigadu sezenes,ale ne u nas.Donedavna jsme tu meli nez jeden supermarket,kde by se jeste dala delat brigada o vikendech,ale tam vsude byli deti zamestnancu.Kdyz ja tam pracovala a chtela jsem brigadu pro dceru rekli me,ze od 18 let a na pokladnu a na tu si ona netroufne.
Není tady