Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 25. 2. 2011 19:56

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Alkoholici a jejich partneři 6

Doufám, že toto vlákno pomůže všem, kteří to potřebují stolt

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#2 25. 2. 2011 20:22

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Alkoholici a jejich partneři 6

Dušičko,

očekávání jsou od toho, aby byla zklamána.
Neočekávej nic od druhých ani od sebe, nebudeš zklamaná, takže prostě žij smile
Žes to teď neustála?
No a?
Mᚠstrach?
To se ale nelze divit. To, co teď žiješ, to je sice na houby, ale ty V͊, jak to funguje, mᚠs tím zkušenost, v podstatě se v tom cítíš bezpečně, i když to zní absurdně někomu, kdo neví, nezažil, nemá vlastní zkušenost.

Z toho, co bys mohla žít mᚠstrach, protože je to pro tebe NEZNÁMÉ, nemᚠs tím ŽÁDNOU zkušenost. Můlže to být lepší, ale i horší. Ty nevíš, tápeš...utíkᚠse tedy do toho, co ZNÁŠ - víš jak funguje život s alkoholikem, nevíš, jaký může být bez něj.
Zkušenosti druhých znějí lákavě, ale přece jen...Asi si říkáš: zvládnu to? Zvládnu to TAKY jako ony? A co když ne...

Nu, dokud to nezkusíš, tak to nebudeš vědět....

Držím ti palce a z ničeho se neobviňuj, děláš, co umíš a můžeš.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#3 25. 2. 2011 21:06

Lvice
♥♥♥♥♥--
Místo: Vesmír

Ppavlaa napsal(a):

tak to se divím, že tu mluvíš o tom, že zklamala NAŠE očekávání, když víš, jaké to je mít doma ožralu ... chtěla bys, aby takhle žilo tvoje dítě, lvice ?

Pavli, jenže ty zapomínᚠna jednu základní věc. Já jsem já a ona je ona. Já bych to řešila cestou xy a ona to řeší cestou az. To je ale přece úplně normální. Lidi se přece nechovají podle jedné šablony. Mᚠtisíce povah, tisíce způsobů chování. Je to její volba, ne moje. Něco ti povím: nesuď abys nebyl souzen. Zní to jako příšerný klišé, jenže - ono není vissla

Člověk musí mít vždycky cíl, ale nemusí se vždycky trefit.

Není tady

#4 25. 2. 2011 21:34

Adriana70
♥♥♥♥---

Ja osobne si myslím,že len to uvedomenie si danej situácie a pokušat sa to riešit,je obrovský krok.Sledujem toto vlákno,a osobne som rada,že Dusička urobila taký pokrok..aj ked sa to zdá,že sa vrátila krok do zadu.Ja si myslím,že nie.Viem,že je v nej sila,aby to vyriešila.Viem to.
Som dieta alkoholikov,a 2 roky som sa hupala až som sa rozhupala.Bola som slobodná s igelitkou...

Není tady

#5 26. 2. 2011 9:56

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Lvice napsal(a):

Ppavlaa napsal(a):

tak to se divím, že tu mluvíš o tom, že zklamala NAŠE očekávání, když víš, jaké to je mít doma ožralu ... chtěla bys, aby takhle žilo tvoje dítě, lvice ?

Pavli, jenže ty zapomínᚠna jednu základní věc. Já jsem já a ona je ona. Já bych to řešila cestou xy a ona to řeší cestou az. To je ale přece úplně normální. Lidi se přece nechovají podle jedné šablony. Mᚠtisíce povah, tisíce způsobů chování. Je to její volba, ne moje. Něco ti povím: nesuď abys nebyl souzen. Zní to jako příšerný klišé, jenže - ono není vissla

já vím lvice, ale kdyby šlo jen o dusičku samotnou, tak bych ani necekla. jak prožije svůj život je její věc. ale tady se v tom vezou i ty děti,  protože samy odejít a být nemůžou i kdyby chtěly.
a já ji neodsuzuju, prostě jen nerozumím. chápu její strach, obavy, ale .. jen doufám, že když už udělala ten krok zpátky, bude si aspoň tajně škudlit bokem, aby až to bude neúnosný měla aspoň něco, z čeho se dá začít.

jinak koukám, že rozmařilá celý příběh sleduje a nedalo ji to, aby se neozvala big_smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#6 26. 2. 2011 10:11

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

Lvice napsal(a):

Ppavlaa napsal(a):

já vím lvice, ale kdyby šlo jen o dusičku samotnou, tak bych ani necekla. jak prožije svůj život je její věc. ale tady se v tom vezou i ty děti,  protože samy odejít a být nemůžou i kdyby chtěly.
a já ji neodsuzuju, prostě jen nerozumím. chápu její strach, obavy, ale .. jen doufám, že když už udělala ten krok zpátky, bude si aspoň tajně škudlit bokem, aby až to bude neúnosný měla aspoň něco, z čeho se dá začít.

jinak koukám, že rozmařilá celý příběh sleduje a nedalo ji to, aby se neozvala big_smile

Mně připadá, Pavlo, že ten krok Dušičky zpět nebyl nerozumný. Teď bydlí v domě tchýně, která ji s dětmi na ulici nevyhodí - to by se jí ale lehce mohlo stát v pronajatém bytě, protože pronajímatel k její rodině nemá žádný citový vztah. Nehledě na to, že pronájem by ji více finančně zatížil.
Horší mi připadá, to co napsala dál - a sice, že by se potřebovala bezhlavě zamilovat a to, že by jí dobře vedlo, že by měla tu potřebnou sílu. Podle toho bych řekla, že největší nebezpečí pro Dušičku není její manžel, alkoholik, ale bohužel - ona sama.

Upravil(a) Vějířovka (26. 2. 2011 10:12)

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#7 26. 2. 2011 10:18

majkafa
Host

Pro každého z nás jsme největším nebezpečím my sami. Nejen pro dusičku.
Když to se sebou neumíme, nepřijímáme se,...
Tohle dusiččino, na cos, Vějířovko taky upozornila, je hodně varující. Nejlepší cesta k tomu, jak k sobě zase přitáhnout nějakého ničemu.

Upravil(a) majkafa (26. 2. 2011 10:19)

#8 26. 2. 2011 10:23

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovko, jak to u nich doma chodí a do jaké míry je to na ho :-), ví jen dusička sama. Mně osobně nedělá dobře jen pohled na někoho, kdo je nachmelenej, ale každej máme tu hranici snesitelnosti někde jinde.
a co navrhuješ teda ty ? aby se od tchýně nehla, protože ta ji s dětmi nevyhodí ? ale tohle jistý taky nemá, že jo.
takže .. ?
a že by se potřebovala zamilovat - takhle to má ale přece víc lidí, nejen dusička. ne každej má v sobě tu sílu začít sám, bez berličky. ono co si budeme povídat, s někým se ti začne líp, jak samotnýmu. něříkám, že je to dobře, nebo špatně. jen, že to tak je.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#9 26. 2. 2011 10:26

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

majkafo, myslím, že i taková vera se rozhoupala až po té, co si našla někoho dalšího. a nemyslím, že je to (byl - nevím, jak to s nimi je nebo bylo) nějákej ničema.
ale fakt je, že některé si holt vybírají pořád jen samé problémové týpky.

Není tady

#10 26. 2. 2011 10:46

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

Vějířovko, jak to u nich doma chodí a do jaké míry je to na ho :-), ví jen dusička sama. Mně osobně nedělá dobře jen pohled na někoho, kdo je nachmelenej, ale každej máme tu hranici snesitelnosti někde jinde.
a co navrhuješ teda ty ? aby se od tchýně nehla, protože ta ji s dětmi nevyhodí ? ale tohle jistý taky nemá, že jo.
takže .. ?
a že by se potřebovala zamilovat - takhle to má ale přece víc lidí, nejen dusička. ne každej má v sobě tu sílu začít sám, bez berličky. ono co si budeme povídat, s někým se ti začne líp, jak samotnýmu. něříkám, že je to dobře, nebo špatně. jen, že to tak je.

Já bych se, na jejím místě, začala připravovat k odchodu - nikomu bych nic nehlásila, ale šetřila bych si bokem, pokud by to šlo (otázka je, jak si to ošetřit - možná, že by tomu mohl pomoci ten rozvod a rozdělení majetku, aby nakonec moje úspory nespadly do spol. jmění)).
Nevěřím tomu, že by tchýně vyhodila na ulici svá vnoučata - Dušička by mohla od tchýně vyslechnout nepříjemné úvahy  - já bych ty úvahy nechala projít ušima skrz, protože bych už měla svůj plán na osvobození se. A hlavně bych zašla za dobrým psychologem, který by mě pomohl (pokud by to šlo) zbavit naivních představ o romatické lásce, která by mě (včetně mých dětí) mohla stáhnout do ještě horšího průšvihu, než je ten, v kterém jsem.
Ale to je práce na celý život, takže tomu, že by Dušička prozřela, nevěřím - bude stále věřit v prince, který ji zachrání, a z toho budou další a další problémy - a to je to jádro pudla.
S tím, že ti nedělá dobře dívat se na nachmeleného člověka, ti věřím, ale mohou být ještě mnohem horší pohledy a situace a je na Dušičce, aby si dovedla vybrat z těch špatných, ty nejlepší.
Bezhlavá láska ji už zavedla tam, kde je. Když psala o té bezhlavé lásce, tak jsem se úplně otřásla.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#11 26. 2. 2011 11:09

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

tak rozvod určitě, už jen kvůli jeho případným dluhům atd. a bokem si ulívat peníze, souhlasím.
s tou tchyní - lidi jsou různí, stát se může tisíc věcí a na to, že by tchýně nevyhodila vlastní vnoučata na ulici bych se nespoléhala. člověk kolikrát valí oči, co se všechno děje roll
to s tou bezhlavou láskou jsem asi přeskočila rodna

Není tady

#12 26. 2. 2011 11:13

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

tak rozvod určitě, už jen kvůli jeho případným dluhům atd. a bokem si ulívat peníze, souhlasím.
s tou tchyní - lidi jsou různí, stát se může tisíc věcí a na to, že by tchýně nevyhodila vlastní vnoučata na ulici bych se nespoléhala. člověk kolikrát valí oči, co se všechno děje roll
to s tou bezhlavou láskou jsem asi přeskočila rodna

To mᚠsice pravdu, stát se může cokoli, ale podle běžných zkušeností, je pravděpodobnější, že ji, bez jakýchkoli skrupulí, vyhodí cizí pronajímatel, než babička dětí.

Není tady

#13 26. 2. 2011 12:08

majkafa
Host

PPavlaa napsal(a):

majkafo, myslím, že i taková vera se rozhoupala až po té, co si našla někoho dalšího. a nemyslím, že je to (byl - nevím, jak to s nimi je nebo bylo) nějákej ničema.
ale fakt je, že některé si holt vybírají pořád jen samé problémové týpky.

Myslím, že vera k tomu přistupovala jinak, než dusička. Že v "zamilování se" nehledala svou spásu. Ona věděla, že jediný, kdo ji může zachránit, je ona sama. A o tom to je, koho si "přitáhneme".
Btw vera se "rozhoupala" dříve, než potkala Anděla.

Cituji dusičku:
Chtěla bych milovat, jít za láskou, to jediný by mi zachránilo

Upravil(a) majkafa (26. 2. 2011 12:11)

#14 26. 2. 2011 12:43

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mě trochu přijde, že je dusička citově vyprahlá. ono to zní strašně blbě, jak to takhle píšu, já vím. nevím, jak to jinak vyjádřit. a k tomu prostě nemá sílu to (zatím) dál řešit.
kde je vůbec dusička ? jak se tu tak bavíme o ní bez ní, přijde mi to blbý.

Není tady

#15 26. 2. 2011 12:50

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

PPavli - tady jsem pussa
kluci jsou na pc, smažím palačinky stolt
K té lásce.
Nejsem naivní, nevěřím tomu, že by přijel princ na bílém koni. Ano, pohádky mám ráda, ale to jsou pohádky, já žiju v reálném světě, který se skládá nejenom z radostí, ale i starostí.
Napsala jsem, že by mě zachránila ta pravá velká láska. A taky jsem psala, že už nevěřím a neuvěřila bych,že je to dopravidcká . Vím, že se musím zachránit sama. Cítím se dlouho single, dělám všechno single.
Ano, cítím se citově vyprahlá, ale ne zas tak moc. Mám na pomazlení Markétku.
Ted doopravdy nemám sílu začít vztah s mužem. Nemám sílu na nic. dumbom
Jsem ráda, že mám uspokojivou práci, že dokážu v práci vypnout a myslet na účtování a na čísílky a to mě uspokojuje. Momentálně. Takže žiju v dvojím světě. v pracovním a v domácím.
Vydržím tu ty dva roky, budu si ukládat (i kdyby po pětistovce, budu je dávat k mojí mamce, protože nemůže nechat doma nebo na účtě, to by byli stále poptřeba).
Když budu ticho ,bude ticho manžel, to už mám odzkoušeno a funguje to. Musím si naučit počítat do deseti, musím se naučit přehlížet věci, který mě nasíraj. Vím, že to jednou dokážu a odejdu.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#16 26. 2. 2011 14:33

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Dusicko v pronajatem byte by to byla obrovska nejistota.Proc se nezkusis zeptat na byt od mesta?U nas je jich tu pry dost 2 kategorie,ale je tu zas velka nezamestnanost.
Na tvem miste bych udelala take krok zpet tak jako ty,prece jenom uzivit sama 3 deti neni jen tak.Nekdo tady psal,ze spousta zen zvladla uzivit deti bez aliku.Ja byla mozna jedna z nich,ale pokud byli zakladni skolou povinni tak to slo.Jakmile se syn zacal ucit bylo to financne horsi,protoze dojizdel.Mela jsem hruzu s toho co bude,az zacne do ucnaku dojizdet i dcera vedela jsem,ze to nezvladnu.
Nakonec syn ucnak nechal a sel delat. Mozna,ze by to tak muselo dopadnout stejne,protoze dve deti by se najednou vyucit nemohli.A to jsem mela docela dobre placenou praci ,teda tady v okoli.Kdyz se dcera zacala ucit za pul roku potom jsem ztratila tu dobre placenou praci,podnik skoncil.Bez prace zustal i syn,protoze tam taky pracoval.V te dobe jsem poznala pritele a on sam me rekl,ze me pomuze,ze me v tom nenecha.Nasla jsem si praci za 8500 kc jako prodavacka.Byt sama nevyucila by se me ani dcera a ani by jsme nemohli bydlet v byte ve kterym ted stale bydlime,protoze po zaplaceni bytu by nam zbylo 1500 kc.
Velice dobre si uvedomuju jak moc me pritel pomohl.
Takze se vubec nedivim,ze si se sveho rozhodnuti couvla.Protoze jak tady nekdo psal,ze na deti nemyslis.Ja bych rekla,ze myslis,kdyby ne, sla bys do podnajmu a treba za rok by s vas byli bezdomovci.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#17 26. 2. 2011 15:21

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusi, do ničeho se nenu, hledat si někoho za každou cenu je na prd. a s penězma bokem to tak určitě dělej, nikdy nevíš, kdy se ti budou hodit stolt
erem, tvůj syn nemá ani učňák va on toho nechal, protože jsi to finančně neutáhla ?
a erem, ještě něco. zažila jsi někdy peklo života s alkoholikem, když tak dobře víš, že na děti myslí, když zůstává ? ono je někdy lepší fakt někde v azyláku, než život s alkáčem.

Není tady

#18 26. 2. 2011 15:31

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

dusi, do ničeho se nenu, hledat si někoho za každou cenu je na prd. a s penězma bokem to tak určitě dělej, nikdy nevíš, kdy se ti budou hodit stolt
erem, tvůj syn nemá ani učňák va on toho nechal, protože jsi to finančně neutáhla ?
a erem, ještě něco. zažila jsi někdy peklo života s alkoholikem, když tak dobře víš, že na děti myslí, když zůstává ? ono je někdy lepší fakt někde v azyláku, než život s alkáčem.

Ne muj syn se nedoucil,protoze si chtel vydelavat penize.Vadilo mu,ze jsem mu davala denni kapesne 30 kc.Spatne si to pochopila.Jedno dite bych financne zvladla na ucnaku.Dve rozhodne ne.Syn se tak rozhodl pet mesicu,nez se zacala ucit dcera.
Zivot s alkoholikem jsem nezazila to mas pravdu,ale,aby Dusicka dala deti do bidy by bylo taky spatne,aby detem nebyla schopna zajistit vzdelani.Navic si myslim,ze u Dusicky to doma byt tak spatne nemohlo,kdyz jeden z deti tam chtel zustat.

Upravil(a) eremuruss (26. 2. 2011 15:32)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#19 26. 2. 2011 15:44

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

a proč nešel na brigošku, nebo tak, když chtěl víc peněz ? takhle není ani vyučenej, má jen základku. jak bude jednou hledat práci, co bude dělat ?
erem, to žes nezajistila dětem vzdělání ty ještě neznamená, že by ho nezajistila dusička. a do bídy by je taky uvrhnout nemusela. víš co, mě vždycky, když někdo, kdo nezažil alkoholika mektá a je chytrej jak tohle nebo tamto, děsně mě svrbí jazyk říct - nezažils, tak drž klapačku.
a jistě, nemusí to být tak špatný, záleží co pod tím špatný vidíš, že jo. pro někoho je špatný až když je ten vožrala agresivní, pro někoho jsou špatný nadávky, pro někho je špatný už jen fakt, že s ním není normální život možnej, nejsou peníze, chlap všechno propije nebo nadělá dluhy. tuhle hranici máme každej jinde. někoho může chlap řezat jako žito, řezat děti, všechno propít, rozbít a přijde jim to normální.
dusičky syn spoustu věcí vidí třeba taky jako normální, protože jinak to ani nezná. taky asi nemusí řešit věci, které řeší dusička a které ji deptají ...
taky je erem fakt, že děti většinou mají svoje rodiče rádi, i když stojí za ho :-) a klidně ji i týrají ...

Upravil(a) PPavlaa (26. 2. 2011 15:46)

Není tady

#20 26. 2. 2011 16:03

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Pavlo jak mohl jit na brigadu,kdyz domu jezdil v 17 hodin nekolikrat v tydnu.A kdo by ho zamestnal v 15 letech?
Ted je mu 19 let a praci vzdy nasel teda ja mu ji nasla.Ted je 2 tydny bez prace a prace v nedohlednu je to tady katastrofa s praci.neutral

Upravil(a) eremuruss (26. 2. 2011 16:08)

Není tady

#21 26. 2. 2011 16:06

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

eremuruss napsal(a):

Pavlo jak mohl jit na brigadu,kdyz domu jezdil v 17 hodin nekolikrat v tydnu.A kdo by ho zamestnal v 15 letech?

offtopic erem, můj syn od 15 let pracoval na dohodu o provedení práce a studoval poměrně náročnou školu , od 18 let má svůj ŽL a pracuje dál

Není tady

#22 26. 2. 2011 16:12

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

S tou brigádou je to blbý. Ani můj kluk prostě nesežene. Berou všude až od 18nácti.
Jakou máme nastavenou hranici?
Vím co ted musím. Musím se naučit ovládat. Počítat do deseti, být v klidu. Rozebírat, v klidu, nenaštvávat se,protože za poslední dva roky už jsem na tom tak, že mě vytočí každá kravina. Musím se hodit do klidu a sklidnit se.
Nedokážu mlčet a to se musím naučiti. Nebo když mi něco vadí, říct s nadhledem.
KDyž budu klidná, manžel bude v klidu. Nesmím se nechat vytočit.
Dva roky to vydržím.
Jinak - david dojíždí do Ustí na střední, bus a vlak mu stojí dohromady 1000Kč, 600 obědy. A co dva pubertáci prožerou, to ví jen ten,kdo ty pubertáky má. Markétka - ta skoro oproti nic nic nestojí, ano sice školka 900Kč (ale to je ok, hlídání, obědy), a pije tedy sunar ještě. Ale jinak nic moc neprojí.
Snila jsem o tom odchodu už delší dobu a odkládala jsem to, že ted nemůžu, myslím, že ted by to bylo brzy. Když s tím nejsem vyrovnaná.
Jo a to jsem chtěla napsat. Asi mám hranice nastavený jinde. žila jsem jako dítě s otcem alkoholikem a tam to bylo hustý, táta byl hádavej a agresivní, vyvolával hádky.
Manžel zaleze a nebudí a druhý den holt musím být ticho, aby nebyl nepříjemnej.

Upravil(a) dusička (26. 2. 2011 16:18)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#23 26. 2. 2011 16:17

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

erem a něco přes léto přes prázky by nenašel ? teď už je to pryč, ale tady je normální, že děcka dělají přes léto brigády. za nás jsme taky celý léto byli na brigošce. a z vydělaných peněz pak po zbytek roku žili (platili si svoje výdaje, kosmetiku, dárky a hlouposti, po kterých jsme tenkrát toužili). co si vzpomínám, tenkrát se moc nenosilo nějáké kapesné od rodičů, jak je to dneska.

Není tady

#24 26. 2. 2011 17:38

vera
♥♥♥♥♥♥-

Duši.........dělej to, na co máš......jinak to nejde...jasně....

ad A..........teď jsem se právě vrátila z hezkého výletu ......jdu se naložit do vany....večer se uvidím s bezva kamarádkou....už se těším........

byla jsem v jiné situaci než Duši.....děti jsou dospělé, mají rodiny....jsou už samostatné jednotky.......fungují dobře beze mne.....uff

musím přiznat....moc mi pomohl.......byl berlička....hledala jsem ho cíleně.....už jsem to chtěla vzdát.....
ale svoje osobní věci s ním neřeším.....on taky ne......máme svůj svět.....vlastně řešíme nesmrtelnoust brouka.....
nᚠvztah hoří malým plamínkem.....někdy přiložíme polínko......někdy poleno....ale není dobré příliš často..........budoucnost neřešíme.....hm, zrovna dnes to naukl...
já řídila a musela hodně brzdit a už jsme se o tom nebavili

Není tady

#25 26. 2. 2011 18:32

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):

offtopic erem, můj syn od 15 let pracoval na dohodu o provedení práce a studoval poměrně náročnou školu , od 18 let má svůj ŽL a pracuje dál

Ty zijes mozna v Praze kde brigadu sezenes,ale ne u nas.Donedavna jsme tu meli nez jeden supermarket,kde by se jeste dala delat brigada o vikendech,ale tam vsude byli deti zamestnancu.Kdyz ja tam pracovala a chtela jsem brigadu pro dceru rekli me,ze od 18 let a na pokladnu a na tu si ona netroufne.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí