|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoooooj, tak mám další dotaz:cool:. Dnes se nám náš bobíšek rozplazil tak, že se pohybuje pomocí ručiček, vždycky zabere (hlavně na linu) a posouvá se kupředu
chci se zeptat za jak dlouho se vaši drobečci po plazení rozlezli (po čtyřech). Děkuji za reakce všem. Jsem totiž strašně nedočkavá a z obrovské radosti, že se už plazíme, očekávám co nejdřív další radost, že už se bude pohybovat po čtyřech! 
Není tady
Romi, myslím že všetci ti povedia, aby si bola rada, kým neštvornožkuje
Vtedy už končia prázdniny 
Moja dcéra sa zatiaľ len plazí, aj to dozadu a som za to rada, ale štvornoženie je blízko, už si to nacvičuje niekoľko týždňov 
Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
Romi, myslím že všetci ti povedia, aby si bola rada, kým neštvornožkuje
Vtedy už končia prázdniny
Moja dcéra sa zatiaľ len plazí, aj to dozadu a som za to rada, ale štvornoženie je blízko, už si to nacvičuje niekoľko týždňov
My se dozadu plazili také, ale teď už konečně i dopředu. Jinak jsme 9 měsíců staří. Už teda asi 14 dní zkouší jít na čtyři, ale pak udělá takovou žabičku a nic z toho. Zajímá mě to spíš ze zvědavosti, abych věděla kdy tak cca můžu počítat, že se rozleze. Jestli to u někoho bylo třeba do dvou měsíců, do jednoho, do 14 dnů a tak 
Není tady
Romčo, jak bylo napsáno, buď ráda, že se zatím jenom plazí , ale naprosto Tě chápu, tu nedočkavost. Byly jsme takové všechny. Vojta se celkem dlouho plazil jako voják, zásadně nepoužíval nohy, jenom ručičky, pak asi týden zkoušel pérovat na 4, ale pak si v postýlce stoupnul a bylo po nějakým plazení. Nejdřív stál, pak teprve přišel na to, že se může plazit , a že to byly mety. 
Není tady
Jakub se začal plazit okolo 9m, po 4 začal asi za měsíc. Ale to teda po kolenách doslova lítal.
Lucie se zatím jen kutálí, ale dokutálí se kam potřebuje. Zatím se neplazí a na kolena se jí už tupl nechce. Nijak nervozní nejsem, čím později to přijde, tím pro mě lépe.
Není tady

Romčo můj Dany se začal plazit cca na začátku sedmého měsíce, ale po čtyřech se rozlezl až po prvních narozeninách. Ale pak lítal. A hned si stoupal.
Není tady
Davídek slezl v 8. měsích a po čtyřech to vzal až v 11. měsících. A pak to šlo po měsích, v roce si stoupl, ve 13 měsících začal chodit podél nábytku, ale dosud ještě nechodí.
Není tady
Ališa napsal(a):
Davídek slezl v 8. měsích a po čtyřech to vzal až v 11. měsících. A pak to šlo po měsích, v roce si stoupl, ve 13 měsících začal chodit podél nábytku, ale dosud ještě nechodí.
Koukám, že je to hodně různorodé - já také očekávám, že u nás to bude spíše později, protože i já jako dítě jsem chodila až v 15 měsících. Žádný rychlík jsem nebyla. Jedna kámoška mi říkala, že oni se rozlezli už po 14 dnech od plazení. Tak jsem tak nějak tajně doufala, že už to bývá od plazení k lezení fofr :-) Tak asi ne. :-( Škoda :-( Já vím, že až to přijde, tak budu nadávat, že když ležel bylo líp, ale to je taková ta prvotní nedočkavost, kdy se už člověk nemůže dočkat. Pochybuju, že některá z maminek se netěšila na to, až se jejich prckové rozlezou, rozchodí, začnou sedět atd., atd. :-))
Není tady
romca999 napsal(a):
Ališa napsal(a):
Koukám, že je to hodně různorodé - já také očekávám, že u nás to bude spíše později, protože i já jako dítě jsem chodila až v 15 měsících. Žádný rychlík jsem nebyla. Jedna kámoška mi říkala, že oni se rozlezli už po 14 dnech od plazení. Tak jsem tak nějak tajně doufala, že už to bývá od plazení k lezení fofr :-) Tak asi ne. :-( Škoda :-( Já vím, že až to přijde, tak budu nadávat, že když ležel bylo líp, ale to je taková ta prvotní nedočkavost, kdy se už člověk nemůže dočkat. Pochybuju, že některá z maminek se netěšila na to, až se jejich prckové rozlezou, rozchodí, začnou sedět atd., atd. :-))
Přesně tak, všechny se těšíme na každý další pokrok 
|Terezka se plazila 8 a 6 měsíc, ale jenom dozadu, protože ji to na linu klouzalo. V 10ti měsících začala lézt po čtyřech a rovnou si i stoupat. Ale úplně samostatě začala chodit až v 17ti měsících...
Není tady
Romci, jak píší holky, je to strašně moc individuální. Navíc i když dítko začne něco dělat dříve, další věc může začít naopak dělat později. Ale co je jisté, dřív či později se to srovná, neboj, nakonec chodit budou všichni 
Ale jak píšeš, samozřejmě, netrpělivé jsme všechny!!
To je normální!! víš, jak já záviděla maminkám na cvičení i tady na BB, že jejich mimča už lezou a Jonášek se sotval převalil ze zad na bříško!! Ale tohle se bohužel uspěchat nedá, protože každé miminko má jiné tempo. O to větší však je radost, když to pak Tvé dítko dokáže!! Hlavní je, aby byl vývoj v pořádku. Já vím, ono se lehce řekne - nesrovnávat, ale prostě se nad to musí člověk trošku povznést a říkat si, že zdravý je na prvním místě a to ostatní jednou příjde!
Jonášek se začal plazit v cca 8,5 měsících a hned dopředu, na kolínka si stoupl v 9 měsících a týden a lézt začal až v 10,5 měsících (taky rovnou dopředu). A to si pak zároveň začal i stoupat a nakonec sedět - vše během 1 týdne. Ale ještě tak měsíc se na střídačku plazil a lezl. Když se plazíval, tak neměl právě potřebu lezení po 4. Taky jsem byla nedočkavá, furt to řešila, myslela jsem si, že je Jonášek nějak pozadu, ale on to pak všecko dohnal, prostě skokem. A tak to má se vším. A nejvíc mě překvapilo, když první samostaný krůček udělal asi v 13,5 měsících, v 15 měsících chodil sám stabilně a už nepadal. Vím, že to není nijak extra brzy, ale na druhou stranu, ve 14 měsících začlo chodit spoustu Jonáškových kamarádů, kteří vše ostatní uměli daleko dříve. Prostě se jednou pustil a šel, dokonce se před tím nepouštěl ani nábytku, když u něj stál.
Není tady
Keksíku, mluvíš mi z duše. Davídek se jako poslední podzimňátko otáčel - až v osmi měsících. A jako jediné podzimňátko nechodí. Stojí naprosto super bez opory, pije a nemusí se držet, ze sedu si stoupne do prostoru, jen prostě nechce chodit sám. POřád se tak nějak bojí. Ale zase na druhou stranu ta jeho opatrnost je naprosto fantastická v tom, že si přišel sám na to, jak slézat ze sedačky, z postele, nikdy se nám nestalo, že by to zkusil hlavou napřed.
Dopředu ho nenutíme, tak nějak si na všechno přijde sám. Tlaky z okolí jsou daleko horší. Takže kecy typu: on jako ještě nechodí jo? Není divnej? To prostě žeru.
Není tady
Romčo to je vážně hrozně individuální, může začít lézt za týden nebo taky za měsíc. Rozhodně si z toho nedělej hlavu, přijde na to a pak to půjde jako po másle. My jsme teda trošku extrém, protože Erik seděl od 6M, od necelých 7M už lezl a když mu bylo 9M a 3 dny tak udělal svoje první krůčky, v 11M chodil už celkem stabilně. Zato ještě teď neumí na nočník a moc nemluví narozdíl od jiných dětí v jeho věku, zkrátka mu líp jde ten pohyb, ale určitě to dožene. Každé dítě je šikovnější na něco jiného, ale rozhodně se všechny všechno naučí, někdo dříve a někdo později 
Není tady
Ten umí to a ten zas tohle .......
Kotrmelín to byl tedy rychlík.
Není tady

Holky jsem asi divná, ale já se nijak extremně na žádné pokroky netěšila. protože vždycky, když nějaký pokrok byl, tak mi přišlo líto, že to tak utíká a že se mi to miminko ztrácí.
Samozřejmě jsem radost měla, to jo, ale rozhodně jsem si nikdy nepomyslela " už aby tohle, už aby tamto"
Maximálně jsem si užívala to, co právě bylo a je.
Jediná dokrotka pořád vyšetřovala, jak Danymu pomoct aby už .... něco. A to mě dost štvalo. Vždycky jsem jí to nakonec vymluvila, takže jsme necvičili. A Dany si na to vždycky přišel sám a svým tempem.
Proč ne. Proč je pořád někam hnát , jen proto aby už?
Až začnou být samostatní, tak nám to bude líto, že se nám ty děti najednou ztratili a že to hrozně uteklo.
Tak kam chvátat .......
Není tady
Holky, opět je vidět, že každé dítko je jiné 
Ališku, Jonášek to měl s chozením úplně naopak. On vůbec nikdy nestál sám bez toho, aniž by se pustil, neuměl se sám postavit v prostoru. A najednou začal chodit, proto jsem byla tak překvapená. Dokonce se sám naučil vstávat v prostoru až měsíc po prvním krůčku
Takže to u nás vypadalo tak, že se o něco postavil, pak chodil tak dlouho, až spadl, pak někam dolezl po čtyřech, aby si stoupl. Řekla bych, že stabilitu měl daleko lepší při chůzi, než při samotném stání..Fakt, každé dítě jiné...myslím, že se už brzy dočkácš, ten první krůček příjde!! 
Není tady
Ahoj, mohu jenom souhlasit s holkama, každé dítko je jiné a potřebuje svůj čas.
Naše Týninka byla na pohyb rychlík, přeplazila obývák v necelých 6měsících, stoupla si v postýlce v sedmi, okolo osmého měsíce začala lézt po kolínkách a sedat si. První samostatné krůčky týden po 10.měsíčninách a od 11měsíců chodí jistě sama i venku.
Taky jsem se těšila na každý pokrok to je asi normální, jen mi to přijde, že jsme si to vybrali moc rychle
Ale pořád je na co se těšit...
Kotr, s nočníkem jsme na tom stejně, prostě Ne nechci. Zato mluví o sto šest.
TAkže Romčo vůbec si nedělej hlavu.
Není tady
Peti, súhlasím s tebou. Ja ju nikam nesúrim, čím dlhšie bude na zemi, tým lepšie pre mňa
a ona sa predsa ešte nastojí a nachodí dosť v živote. Včera tu bola kamoška s ročným synom, no ani sme si nesadli, stále sme mu boli v pätách
radšej nech je tá moja pekne na zemi 
Není tady
Nas Adamek se plazil hrozne kratce. Umel to, ale moc to nedelal. Nikdy nebyl nervni, ze mu neco nejde nebo tak. Spis jen peroval na vsech ctyrech a zacal lezt po ctyrech ctyri dny po tom, co si sednul a to mu bylo 7. mesicu a dva dny
. No a do mesice si stoupnul a ted mel 9. mesicu a chodi kolem nabytku. Takze bych rekla, ze je to hodne individualni.
Není tady
Já taky pořád čekám, kdy se mi Daneček rozleze. Otáčet na bříško se začal až skoro v 7měsících, na čtyři se dostal v 8 měsících a 2 týdnech, pak trénoval houpání, v 9 měsících a 2 týdnech se začal plazit jako píďalka (housenka, ne jako voják), to momentálně zdokonaluje. Včera mu bylo 10 měsíců a kdoví, kdy pochopí jak se leze. On krásně péruje, ale jak se potřebuje někam dostat, tak šup na břicho. Přeplazí bez problémů celý byt, ani prahy mu nevadí. Ještě sám nesedí, ale už vidím náběh na to, na překážkový sed, jak se tak houpe na čtyřech. Pokroky vidím i když je třeba trochu pomalejší než jiná květňátka. Asi na chození čeká na léto:-)
Není tady
No, u nás sa už lezie od minulej nedele čiže 8 mesiacov a tri týždne a od plazenia je to asi po 5 týždňoch 
Není tady