1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Zdravím vechny, kdo by pro mě měli nějakou radu:)
Je mi dvacet a mému partnerovi dvaačtyřicet. Ten věkový rozdíl jako takový řeit nechci, funguje to skvěle, kromě jeho obrovského mnoství zkueností mezi námi v podstatě nejsou ádné rozdíly. On u měl spoustu vztahů a touí se konečně usadit, několikrát mi říkal, e by se mnou chtěl mít děti, plánuje ivot u se mnou...Jenome problém je v tom, e je mi jen těch dvacet. Nemám jetě vysokou kolu, kdybych ho neznala, podala bych si teď přihláku na psychologii a těila se na to, a budu mít nějakou poradnu...
Vím, e pokud bych se na tu psychologii dala, vztah půjde do háje anebo tu kolu nedokončím. Vzhledem k jeho zaměstnání bychom se úplně míjeli a já se moc snaím být co nejvíc s ním a pomáhat mu, protoe on u má svou kariéru tak rozjetou, e mi to připadá správné. Vdycky, kdy nadhodí téma dítě, nakonec řekne, e by mi tím zkazil ivot. Já si to nemyslím. Vím, e po dítěti moc touí a e by mně a mému dítěti zajistil báječný ivot a dal nám spoustu lásky, protoe za svůj ivot se vyblbnul dost. Ale stejně, i kdy beru práky, praktikujeme přeruovanou soulo, co nemám ráda, připadá mi to jako odosobnění toho nejhezčího na sexu... A nějak se nemůe rozhoupat. Nevěří mi, e s ním miminko opravdu chci. Lepího otce pro něj těko najdu. A pokud se budu věnovat kole, nemůu mít dítě jetě pět let. Vzhledem k partnerově věku je to docela průvih.
Mně by jen zajímalo, co bych měla dělat já. Připadalo by vám patně se ve dvaceti prakticky uvázat a stát závislou na někom jiném? Navíc s dítětem?
Jediné, co by mě mrzelo, by byly nae "večírky" s vínkem, filmy, volné dny, ve kterých blbneme jako puberáci...ale dítě je taková krása, e by mi to jistě stonásobně vynahradilo kadodenní radostí
Není tady
Milá Veiled asi ti moc neporadim, protoze tuto otazku jsem nikdy neresila. Nepises, jak dlouho jste spolu, to si myslim je trochu dulezite. V ostatnich otazkach si stejne musis odpovedet sama.
Chces studovat? Tak studuj, tvuj zivot za tebe nikdo zit nebude. Ja jsem po 2 letech vysoke studium ukoncila, prestehovala se k jiz memu manzelovi a nelituju. Jsem stastna, akorat nam chybi to miminko ale to je jina historie. Podle meho nazoru je dulezite, mit vzdy moznost zadnich vratek, nebyt proste finance uplne zavisla na partnerovi. Zalezi na tom, co se svym nynejsim vzdelanim dokazes zacit.
Chces byt mamina? Tak se tes na miminko, ale skolu uplne vypust z hlavy a muzes se k ni vratit casem dalkove (ale tahle varianta je opravdu jen pro odvazne - ja vysku dalkove pri zamestnani a nekdy je to na palici ). Zvladnout se da vsechno, jen chtit
Kazdopadne vsechny odpovedi jsou jen a jen na tobe. Jen ty sama vis a citis, co chces Drzim pesti, at je tve rozhodnuti spravne
Není tady
veiled napsal(a):
Zdravím vechny, kdo by pro mě měli nějakou radu:)
Je mi dvacet a mému partnerovi dvaačtyřicet. Ten věkový rozdíl jako takový řeit nechci, funguje to skvěle, kromě jeho obrovského mnoství zkueností mezi námi v podstatě nejsou ádné rozdíly. On u měl spoustu vztahů a touí se konečně usadit, několikrát mi říkal, e by se mnou chtěl mít děti, plánuje ivot u se mnou...Jenome problém je v tom, e je mi jen těch dvacet. Nemám jetě vysokou kolu, kdybych ho neznala, podala bych si teď přihláku na psychologii a těila se na to, a budu mít nějakou poradnu...
Vím, e pokud bych se na tu psychologii dala, vztah půjde do háje anebo tu kolu nedokončím. Vzhledem k jeho zaměstnání bychom se úplně míjeli a já se moc snaím být co nejvíc s ním a pomáhat mu, protoe on u má svou kariéru tak rozjetou, e mi to připadá správné. Vdycky, kdy nadhodí téma dítě, nakonec řekne, e by mi tím zkazil ivot. Já si to nemyslím. Vím, e po dítěti moc touí a e by mně a mému dítěti zajistil báječný ivot a dal nám spoustu lásky, protoe za svůj ivot se vyblbnul dost. Ale stejně, i kdy beru práky, praktikujeme přeruovanou soulo, co nemám ráda, připadá mi to jako odosobnění toho nejhezčího na sexu... A nějak se nemůe rozhoupat. Nevěří mi, e s ním miminko opravdu chci. Lepího otce pro něj těko najdu. A pokud se budu věnovat kole, nemůu mít dítě jetě pět let. Vzhledem k partnerově věku je to docela průvih.
Mně by jen zajímalo, co bych měla dělat já. Připadalo by vám patně se ve dvaceti prakticky uvázat a stát závislou na někom jiném? Navíc s dítětem?
Jediné, co by mě mrzelo, by byly nae "večírky" s vínkem, filmy, volné dny, ve kterých blbneme jako puberáci...ale dítě je taková krása, e by mi to jistě stonásobně vynahradilo kadodenní radostí
Ahoj Vei,
působí to na mne tak, e neije svůj ivot, ale ivot tvého přítele. Přihláku bych si podala. Jetě na to má zítřek Proč si dopředu myslí, e to nebude klapat, kdy bude chodit na V? Jak se mu snaí "pomáhat" v práci? Pracuje pro něj? Kdo tě bude ivit, kdy bude na V? Bude studovat dálkově nebo prezenčně?
A s tím dítětem...tvůj přítel můe dělat "cuky" jetě dalích pět let a ty nebude mít nic - ani dítě, ani V. Můj názor na dilema vztah vs. vzdělání je takový, e titul mi zůstane navdy, kdeto vztah můe za nějakou dobu skončit a co pak? Navíc si myslím, e vztah je taky o kompromisech. Tvůj přítel je určitě dost zkuený na to, aby pochopil, e vzdělání je pro tvoji/vai budoucnost důleité.
Nicméně rozhodnout si to musí stejně sama podle sebe
Drím palce!
S.
Není tady
Já nevidím důvod, proč bys nemohla obojí zkombinovat. Pravda, nepíe, kde bydlíte, take nedokáu odhadnout, jestli bys musela dojídět domů na víkendy nebo jestli má universitu v místě bydlitě. První by mohl být docela problém. Pokud jsi "místní", má to jednoduí. Ale vím o slečnách i paních co vysokou dodělaly i s dítětem, tak proč ne Ty? Asi bych počkala, a se na kole trochu zaběhnu, ale pak bych do toho práskla.
Taky nepíe, jestli jsi se u na psychologii pokouela dostat před tím. Věřím, e jsi chytrá holka a ví, co chce, ale upřímně, na psychologii se stojí dlouhé fronty. Být Tebou, podala bych si přihláku, u jenom proto, abych zjistila, jestli na to mám protlačit se tam. Já se dostala na vysokou a napodruhé - napoprvé jsem tam la jako tele jenom s maturitními vědomostmi a neměla páru, co se po mně chce. Je dobré vyzkouet to "nanečisto".
Pokud Tě partner má opravdu rád a záleí mu na vztahu, pak Tě podpoří. Podívej, já teď iju v Británii. U jsem dávno chtěla být doma, mít rodinu a vlastní domácnost, ale manel se tu chce "jetě chvíli zdret". Tak jsem mu na to nakonec kývla. Ale vyhradila jsem si, e půjdu do koly. U mám té práce tady plné zuby, to, co jsem studovala doma, tady dělat nemůu, do kanceláře mě nikdo nevezme (nacionální protekce), tak si dooplňuju kvalifikaci. Mám to jenom na 2 roky. Je to trochu finančně náročné, ale jsem ráda, e jsem do toho la, a to u mi dávno není dvacet. Do toho se jetě snaíme otěhotnět, a věř mi e obstrukce ze strany zdravotnictví tu připomínají proces ádosti o výjezdní doloku za komunismu :-D U v tom jedeme 3 roky a je to na palici.
Take závěrem - nezahazuj své ance na studium ani na otěhotnění. Obojí má velkou hodnotu a pokud Tě partner podporuje, vdycky se dají udělat kompromisy, které Ti umoní obojí.
Není tady