29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím vás, dámy... manželka má problém so svojou váhou... pred tehotenstvom vážila 59 kg, teraz, rok po pôrode má 54 kg a nemôže pribrať... chcela by, aby vyzerala "plnšie", ale nedarí sa jej... jedáva úplne normálne - raňajky, obed, večera, medzi jedlami nejaké drobnosti... nič si neodopiera, jedáva aj masné, vyprážané jedlá, proste všetko... nemáte niekto podobnú skúsenosť? Čo s tým? Ako by sa mala stravovať aby pribrala?
Není tady
Důležité je jíst pravidelně v rozmezích max.3 hodin nejméně 6 x denně a to snídani, svačinu, oběd-polévka, hlavní chod, zákusek, svačina, večeře,druhá večeře. Každé jídlo by mělo obsahovat bílkoviny(maso, mléko, tvaroh, sýry apod). Pokud chce přibrat zdravě, tak by měla začít cvičit a posilovat pro nabrání svalové hmoty. Jídelníček by se měl skládat z bílkovin-hlavně z plnohodnotných-sem patří maso, ryby, vejce, mléčné výrobky-sýry, mléko, ale i z luštěnin. Dále ze složených sacharidů-rýže, těstoviny, brambory, pečivo ale i z jednoduchých. Tuky-kvalitní oleje, nebát se ale třeba i másla. Jíst ovoce a to hlavně sladké-banány, hroznové víno.., zeleninu a ořechy. Můžete se inspirovat přibíracími jídelníčky na ideani.cz a jinných webech.
Není tady
Tohle přesně jsem dodržovala ( kromě toho zákusku) a úspěšně jsem zhubla cca 30kg :-) Jde samozřejmě o velikost porcí a výběr potravin.
Marku, na místě tvé ženy bych začala u odborníků.
Není tady
Samozdřejmě jsem myslela, aby velikost porcí byla vetší. Také jsem zapomněla napsat, že z mléčných výrobků vybírat nejlépe plnotučné tvarohy, smetanové jogurty, plnotučné mléko apod..
Stejně jako Dája28 doporučuji navštívit odborníka na výživu-nutriční poradce apod...
Není tady
Osobně bych také nejdřív zašla za odborníkem. Ale jinak, pokud někdo potřebuje nabrat, tak princip zůstává stejný, jako u toho kdo potřebuje naopak shodit. Efekt je stejný - nabrat svalovou hmotu.
Není tady
Možná má manželka, pokud normálně jí a spí, poruchu metabolismu. Potřebovala by endokrinologické vyšetření, které by aspon napovědělo, kde je problém. Jinak pokud by chtěla přibrat zdravě, mohla by si zakoupit koktejly jednoho produktu, ale nebudu tu dělat reklamu.
Není tady