Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 19. 2. 2011 10:00

vera
♥♥♥♥♥♥-

Re: kolikrát odpustit

...nikdy není pozdě.....bych mohla vyprávět

Není tady

#27 19. 2. 2011 13:14

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

inka11 napsal(a):

... on teď tvrdí, že chce všechno změnit. Jenže já si říkám, když to nezměnil za 5 let, proč by to měnil teď. Může se vůbec člověk tolik změnit?

Myslim, ze muze... Treba dozral... tummenupp i v tech - kolikati? rodna stolt Ja rikam ANO kapitulation

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#28 19. 2. 2011 13:31

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Neumím si představit psychologa, ke kterému přijde přelétavý pán, co neví vlastně, co chce aby mu řekl - přiveďte si s sebou tu Vaši bývalou známost...To je nějaká taktika. Pán rád fabuluje. Kdyby mu bylo o generaci dvě méně...ale před důchodem...? Asi si uvědomuje, že lépe už bylo a může být jedině hůře. A zná přísloví - lepší vrabec v hrsti....Aniž byhc do toho nějak víc viděla, manželce asi došla trpělivost a tak pán volí kajícný návrat k osvědčené partnerce. Proč by se hledal s někým jiným, to dá práci. Nevzala bych ho zpět už jen díky minulým slibům a průtahům. A přiznám se, taky díky jeho věku. Za deset let bys měla doma sedmdesátníka. A nemysli, že by se jeho děti s tebou v péči o něj střídaly. Ve svých 45 letech můžeš potkat vrstevníka, s nímž omládneš. Jako já. Přeji Ti, abys byla nad věcí a dokázala definitivně za tím, co bylo, zavřít vrátka a neohlížet se.

Není tady

#29 20. 2. 2011 19:25

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

inka11 napsal(a):

Babinet pročítám už hodně dlouho, ale teď jsem v situaci, kdy bych potřebovala názory nezainteresovaných: Víc než 5 let jsem byla ve vztahu se starším partnerem. On ženatý, děti dospělé, zaopatřené, já svobodná. Za tu dobu, co jsme žili v mém bytě, se několikrát vracel  domů - dle jeho vyjádření k dětem. Od začátku sliboval, že se rozvede, ale nerozvedl. Podotýkám, že v manželství mu to "neklapalo" delší dobu, já jsem nebyla příčinou jeho odchodu, to vím přesně, protože máme společné známé, takže vím, že odcházel od ženy již vícekrát. Jeho děti mě nikdy "nebraly", nikdy jsem mu nebránila, aby se s nimi stýkal, naopak jsem ho ještě podporovala - chtěla jsem, aby s nimi měl dobré vztahy.  Rozešli jsme se před půl rokem, teď se mi ozval, že se chce vrátit, že se rozvede, chce abych s ním šla k psychologovi...  Nevím, zda to má ještě smysl. Odpustili byste a dali další šanci?

Nejak nerozumim CO a KOMU odpustit smile Ty jsi zila ve vztahu s zenatym muzem, co mas odpoustet JEMU ? Nema mu snad odpustit jeho manzelka, ze ji podvadel s Tebou ? Toto mi jaksik hlava nebere, asyk jsem drobatko retardovany.

Pokud se bavis o tom, kolikrat odpustit, tak zrejme netusis, co to odpusteni je. Doprucuju podivat se po Hirondel z BBN ona Ti to "vysvetli". Apropo, odpusteni neznamena dat dalsi sanci, odpusteni je odpusteni a sance je sance.

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#30 20. 2. 2011 20:07

Lvice
♥♥♥♥♥--
Místo: Vesmír

Inko, sorry, ale žiješ se stále ženatým mužem, který má závazky někde jinde. Obávám se, že si něco nalháváš. To, že se vrací ke svým dětem je snad přirozené a logické. To, že tě děti neberou - nedivím se jim, rodiče nejsou rozvedeni, tudíž nejsi ani nová oficiální partnerka. Vidí tě jako někoho, kdo jim odvádí tátu od rodiny.

Dotyčného vidím jako slabocha, který lítá mezi dvěma ženami a není schopen si život vyřešit. Buď se rozvést a začít nový život s tebou, nebo se vrátit k manželce a opustit tebe.

Můj názor? Takového chlapa bych osobně vyhodila z bytu a řekla mu: Přijď, až budeš mít svůj život vyřešený a budeš svobodný a k dispozici. Marníš s ním čas. wink

Člověk musí mít vždycky cíl, ale nemusí se vždycky trefit.

Není tady

#31 20. 2. 2011 20:15

majkafa
Host

Děti v tomhle věku už snad nemají problém s tím, že jim "odvádí tátu od rodiny". Obzvláště když táta s mámou žijí tak, jak žijí.
Výraz "oficiální partnerka" mi přijde dost no, řekněme, proti tomu, co cítí srdce. Co to je oficiální? Ta, co na ni "má muž papír"? Nebo ta, kterou miluje?

#32 20. 2. 2011 20:21

morpheus
Babinet Klub
Web

Majkafa : Odpovidam za sebe, protoze se mi otazka libila.
Oficialni partnerka = ta co na ni ma muz papir.

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#33 20. 2. 2011 20:45

Lvice
♥♥♥♥♥--

Majkafa napsal(a):

Děti v tomhle věku už snad nemají problém s tím, že jim "odvádí tátu od rodiny". Obzvláště když táta s mámou žijí tak, jak žijí.

A jaká je věková hranice dětí, dokdy s tím podle tebe mají povoleno mít problém? Prostě můžou být s mámou solidární a konečná a je fuk, že jim je 33 a 35. tongue Jsou to dospělí lidé a mají právo na svůj názor. Klidně se na to můžou dívat tak - ta co nám odvedla tátu.... Obě víme prd. roll

Upravil(a) Lvice (20. 2. 2011 20:57)

Není tady

#34 20. 2. 2011 20:59

Lvice
♥♥♥♥♥--

Inko a k tomu psychologovi - je to blbost, že chce, abyste tam šli oba. Kdysi jsem tam šla taky s expartnerem a stejně si nás vzal každého zvlášť. Takže tomuto tvrzení bych nevěřila wink

Není tady

#35 20. 2. 2011 21:02

majkafa
Host

Lvice, proč to pořád upravuješ a teď je tam něco úplně jiného, než tam bylo původně? smile
Napsala jsem svůj názor.

#36 20. 2. 2011 21:08

Lvice
♥♥♥♥♥--

Majkafo, a to nesmím upravit svůj vlastní příspěvek va? Protože mě napadají stále jiné a jiné myšlenky a protože to BBN uomžňuje tongue.

To je přece v pořádku, ty jsi napsala svůj názor, já jsem napsala svůj názor. Od toho je to diskuze big_smile. Ale nemusím s tebou souhlasit, že ano wink.

Není tady

#37 20. 2. 2011 21:29

morpheus
Babinet Klub
Web

Lvice napsal(a):

...  a protože to BBN uomžňuje

Ano skutecne je tomu tak. Muzeme kdykoli vymazat kterykoli prispevek a nahradit ho srdickem, nebo ho upravit podle vlastniho prani, protoze tato aplikace to umoznuje. Napada me v teto souvislosti vec, ze vlastne mohu zmenit cokoli v diskusi a jak mi kdo dokaze ze tam bylo neco jineho kdyz napriklad neodebira notifikace majlem ?

Není tady

#38 20. 2. 2011 21:31

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Myslím, že dítě 33 a 35 už není dítě , je to dospělý člověk, který má svůj život, a nemá právo kecat do života rodičů.
Podle mého Inky přítel nevěděl, jak z toho ven, hrál na obě, na manželku i milenku. A vymlouval se na děti.
Ted chce zpátky milenku (jenže kde je psáno, že se po čase nevrátí do starých kolejí) a nebude chtít pendlovat tam a sem.
Proč psycholog? Souhlas s Kalupinkou. Nechápu, proč by Inka měla jít se starším pánem za psychologem. Pán by si měl nejdříve ujasnit co chce.
Jestliže chce Inku, měl by nejdříve ukončit vztah a pak začít nový

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#39 20. 2. 2011 21:34

majkafa
Host

Lvice, nepsala jsem, že nesmíš upravit svůj vlastní příspěvek. Pouze jsem se ptala proč.
Děkuji za odpověď.

#40 20. 2. 2011 21:41

morpheus
Babinet Klub
Web

dusička napsal(a):

Pán by si měl nejdříve ujasnit co chce.
Jestliže chce Inku, měl by nejdříve ukončit vztah a pak začít nový

Novy vztah, ale s nekym jinym. Po 5-ti letech je vztah uplne v hajz*u, po tom co pise Inka, rozchod, jakysi nezajem o neho, on o ni, je hloupost, ze tito dva by mohli nekdy jeste normalne fungovat. Nejdrive manzelku opustit, ale pak jiste k jine a ne k Ince, pokud vsak nechce odpusteni od manzelky, aby ho laskave vzala na milost. Nicmene... i v 50-ce ma sanci u mlade koceny, takze "pan" na tom neni tak spatne wink

Není tady

#41 20. 2. 2011 21:45

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ale pán miluje Inku, chce se vrátit k Ince.
Ince taky není pán lhostejný, jinak by o něm ani nepřemýšlela a nepsala - mám mu věřit a vzít ho zpět? To mělo být místo slova odpustit. Inka měla na mysli - odpustit ty kecy, že jí nasliboval, jak s ní bude a stále se vracel k manželce.
Myslím, že Inka ho miluje, ale nemá sílu ho vzít zpět, bojí se, jak už jsem psala, že bude další a další pendlování.
Tady nejde o to - o nezájem. Tady jde o to, že pán neví co chce. Ano, ted si to možná uvědomil. Ale ubližoval Ince i manželce.

Není tady

#42 20. 2. 2011 21:52

morpheus
Babinet Klub
Web

Pan si jen nalhava, ze Inku miluje. Clovek, ktery miluje, jde za svou milovanou bytosti, o tom neni pochyb. On se vsak vracel k manzelce, takze zrejme miluje manzelku, ta ho vsak uz po tom extempore nechce a tak chce jakoby znova k Ince, jenze Inka neni zadna trubka, nebo nejaka naivka a vazeneho pana kopne do zadku stejne, jako to zrejme udela jeho manzelka. Z cele situace vyjde pan v nejlepsich letech jako clovek, ktery porad ma sanci zacit znova a to bez obou zen, ktere uz "nemiluje". Velmi jednoduche smile Ted bych chtel byt v kuzi toho pana tongue

Není tady

#43 20. 2. 2011 21:55

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Tak proč se k Ince stále vracel? Zamilovanost?
že miluje manželku? To by přeci od manželky vůbec neodcházel za nějakou jinou ženou.
JJ, když je to tak jednoduché, proč pán chce navštívat psychologa?

Není tady

#44 20. 2. 2011 21:58

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Inko, a co chceš ty?
To se ti ozval po půl roce jen tak? Žádná průběžná komunikace nebyla? Stěhuje se od manželky? Ok. Chce jít k psychologovi? Super, pro něj jen dobře. Já bych ale rozhodně svou náruč neotvírala, dokud bych neviděla hmatatelné důkazy toho, že to myslí opravdu vážně. Protože řeči ho nic nestojí a on to moc dobře ví. K psychologovi bych s ním nechodila. Nejdříve by měl řešit hlavně sám sebe, svůj současný stav a pak případně vztah mezi vámi.

Není tady

#45 20. 2. 2011 22:00

morpheus
Babinet Klub
Web

Dusicka : Nevim. Nejsem onen pan a odpovidam obecne, dokonce tu neni ani zminka z casti meho vlastniho zivota. Mozna by nebylo spatne Inku ukecat, at se pan zaregistruje a at nam laskave prozradi, jak to mysli, jinak tu mame pouze jednu stranu mince a to je na pikaču hmm

Není tady

#46 20. 2. 2011 22:03

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Hm, to je docela dobrý nápad, docela by mě zajímalo, co by tu psal muž, který pendluje mezi manželkou a milenkou. Jeho přemýšlení, pocity. Fakt bez keců bych to chtěla vědět.
Ano, máme tu jednu stranu mince. A proto, snažím se vžít do situace Inky. A že já jsem to zažila. stolt

Není tady

#47 20. 2. 2011 22:05

sandra
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Ince taky není pán lhostejný, jinak by o něm ani nepřemýšlela a nepsala - mám mu věřit a vzít ho zpět? To mělo být místo slova odpustit. Inka měla na mysli - odpustit ty kecy, že jí nasliboval, jak s ní bude a stále se vracel k manželce.
Myslím, že Inka ho miluje, ale nemá sílu ho vzít zpět, bojí se, jak už jsem psala, že bude další a další pendlování.
Tady nejde o to - o nezájem. Tady jde o to, že pán neví co chce. Ano, ted si to možná uvědomil. Ale ubližoval Ince i manželce.

Kecy jsou na nic. Já bych si vážně počkala na činy big_smiletonguereta

Není tady

#48 20. 2. 2011 22:08

morpheus
Babinet Klub
Web

Dusicka : Je tu spousta typku, co pise ze svych vlastnichj zkusenosti a sve vlastni zkusenosti promita do prispevku, takze nemusime tu mit nejakeho exota, me staci nahodne vybrat vlakno a oh-la-la smile Ale k veci. Bylo by to vhodne, kdyz tady nejaka dama resi svuj problem, aby tady napsal i jeji protejsek. To bychom se asi docela dobre pobavili...ale dulezite je, ze bychom mohli mnohem kvalitneji odpovidat. Bohuzel, tento typ fora je jednostranny, protoze je k reseni problemiku ( ktere ja ani nenazyvam problemy ) psycholog, nebo partnerska poradna.

Není tady

#49 20. 2. 2011 22:09

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Zda pan skutecne miluje Inku ? ? ?  smile

Je mnoho zen ktere zazily stejnou zivotni lekci. Jednoho dne ,drive ci pozdeji dojdou poznani a pochopi co jim tahle situace nabizi a co se tedy maji naucit.

Pan mozna moc dobre vi co dela. stolt Ale tady jde o to aby to vedela autorka tohodle vlakna,aby vedela do ceho jde a pokud to nevi ,jak rikam ,drive ci pozdeji to pochopi. smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#50 20. 2. 2011 22:13

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Hm, to je docela dobrý nápad, docela by mě zajímalo, co by tu psal muž, který pendluje mezi manželkou a milenkou. Jeho přemýšlení, pocity. Fakt bez keců bych to chtěla vědět.
Ano, máme tu jednu stranu mince. A proto, snažím se vžít do situace Inky. A že já jsem to zažila. stolt

Muj jeden dobry kamarad pendluje cely zivot mezi zenou a milenkou s obema ma deti. Ani pro jednu se nerozhodne,nevi jak. stolt

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí