18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Babinet pročítám u hodně dlouho, ale teď jsem v situaci, kdy bych potřebovala názory nezainteresovaných: Víc ne 5 let jsem byla ve vztahu se starím partnerem. On enatý, děti dospělé, zaopatřené, já svobodná. Za tu dobu, co jsme ili v mém bytě, se několikrát vracel domů - dle jeho vyjádření k dětem. Od začátku sliboval, e se rozvede, ale nerozvedl. Podotýkám, e v manelství mu to "neklapalo" delí dobu, já jsem nebyla příčinou jeho odchodu, to vím přesně, protoe máme společné známé, take vím, e odcházel od eny ji vícekrát. Jeho děti mě nikdy "nebraly", nikdy jsem mu nebránila, aby se s nimi stýkal, naopak jsem ho jetě podporovala - chtěla jsem, aby s nimi měl dobré vztahy. Rozeli jsme se před půl rokem, teď se mi ozval, e se chce vrátit, e se rozvede, chce abych s ním la k psychologovi... Nevím, zda to má jetě smysl. Odpustili byste a dali dalí anci?
Není tady
Kdy mi bylo 20cet, zamilovala jsem se do 18let starího enatýho mue. Na rozdíl od Tvého přítele měl kluka (10)
il se mnou rok a půl (bydlel se mnou) ale tak jednou za čtrnáct dnů, kdy měl odpolední si sbalil věci a jel domů k manelce. Pro mě nervy, kdy jsem přila z práce a jeho věci nikde. Večer po odpolední přijel,e si to rozmyslel,e chce být se mnou. Jednou byla na návtěvě u mě i jeho manelka a ptala se, jak to chci řeit. řekla jsem nijak, e jí ho přenechávám. Po roce a půl u jsem řekla dost a přesně měsíc jsem vydrela nezvedat telefony v práci (juj nebyli mobily), dělala jsem e nejsem doma. Po měsíci jsem nevydrela a vzala ho zpátky.
S udobřování jsem otěhotněla (on si dával pozor, já to neřeila - mám18tiletého syna). Kdy jsem mu řekla, e jsem těhotná, utekl ode mě, kluka neviděl, seli jsme se a u soudu.
Take - já osobně ze svých zkueností bych být Tebou nevěřila ,půl roku u je dlouhá doba. Si mladá, přijde určitě nějaký k Tobě mladý mu, s kterým si zaloí rodinu. Upřímně - tento Tvůj přítel u děti má, a mít s Tebou u chtít nebude.
Není tady
Inko, je to těké. Myslím si, e jediná čistá cesta z celé situace pro tebe je, nechat ho, a se rozhodne sám. Čili pokud se chce rozvést, tak a se rozvede, ale ne kvůli tobě, prostě proto, e u s manelkou nechce být. Ty přece nemá důvod s ním chodit k psychologovi. A si to vechno vyřeí sám a ozve se ti, a bude volný. Mě toti trochu připadá, e je to slaboch a potřebuje se začít rozhodovat sám, a ne poletovat od milenky k manelce, neschopný se pro jednu z nich rozhodnout.
Take řekla bych mu, a se mi ozve, a bude skutečně volný...a doté doby bych si ila svůj ivot se vím vudy, včetně případných vztahů, které mohou přijít.
Není tady
Inko, ono spíe záleí na tom, jestli ho chce Ty. Jestli Ti nadále bude takový vztah vyhovovat, stačit. Kdy si uvědomí, e jiné to nebude, a vyhovuje Ti to, tak proč mu nedat dalí anci.
Není tady
Ronjo, řekla jsem mu, kdy se ozval, a se kvůli mě nerozvádí, jestli se chce rozvést, a to udělá kvůli sobě a ne kvůli mě. Ale tvrdil mi, e po něm psycholog chce, abychom přili oba - jene já mu u nevěřím, take si říkám, jestli to celé není jen záminka, aby se se mnou setkal a zatáhl mě do toho znova. Jinak já zas tak mladá nejsem, je mi 45 a jemu o 15 let víc.
Není tady
Ametyst napsal(a):
Inko, ono spíe záleí na tom, jestli ho chce Ty. Jestli Ti nadále bude takový vztah vyhovovat, stačit. Kdy si uvědomí, e jiné to nebude, a vyhovuje Ti to, tak proč mu nedat dalí anci.
To je právě to - takový vztah mi nevyhovuje, jene on teď tvrdí, e chce vechno změnit. Jene já si říkám, kdy to nezměnil za 5 let, proč by to měnil teď. Můe se vůbec člověk tolik změnit?
Není tady
Jestli má pán monost kdykoli odejít od manelky k milence a naopak, asi bude odpoutět dlouho. Teda tak dlouho, dokud to bude chtít/zvládat/schopná dělat.
Ostatně, kdy má tak hezky "natrénováno", je docela moný, e bude od tebe odcházet zas někam jinam...
A jetě mě napadlo - nemá ho nakonec plnej chrup manelka a u nechce, aby se vracel k ní? To by bylo jedno z moných vysvětlení jeho snahy "být s tebou".
Upravil(a) helena (18. 2. 2011 10:20)
Není tady
Odpustila bych mu určitě, jen nevím, co.
A dalí anci? Kdy bych chtěla, dala bych (já, podle toho, co jsem se o něm dozvěděla od tebe, bych o něj nestála, a u vůbec ne ve stavu, ve kterém je - ale neznám ho a tak).
Není tady
Inko - napadlo mě to samé co Heleně
manelka ho nechce, tak chce Tebe
Není tady
Já bych ho zpět u nebrala. Jako, e se jednou vrátí kvůli dětem... dobrý. Pravidelný odskoky bach ale netolerovala ani jako nová partnerka, ale ani jako jeho ena. Dospělej, svéprávnej... měl by vědět, co chce.
Není tady
Já si nemyslím, e jde o nějaké odpoutění. V podstatě CO jako odpoutět, oba ijete, jak ijete, tak, jak chcete, take proč otázka odputění?
Podle mě jde o něco jiného - chce být zřejmě spokojená a ít tak, jak ti vyhovuje. Je tak? On asi taky.. Pokud ano, dělej to tedy tak. ij tak, jak ti vyhovuje, a najde -li se jakýkoliv člověk (vońavej chlap - myslím )k tobě cestu, půjdete-li vedle sebe, vám oběmavyhovující směr, tak ok. Odchýlí-li se jeho trasa - ok, jaképak vyčítání či odputění, e se tak stalo... Bu´d dobrovolně půjdete vedle sebe a bude to přínosné oběma nebo ne.
Není tady
Holky, děkuju za názory. Vidím to vcelku taky tak, e to smysl nemá, asi jsem blbá - postavil mi to tak, e kdybych ho opravdu měla ráda, tak mu jetě tu poslední anci dám. Tak jsem si chtěla jen ověřit, jestli nejsem moc tvrdá, kdy řeknu e ne. Osobně si myslím, e těch ancí u měl za těch 5 let dost a chlap po padesátce by u snad měl vědět, co chce... Jak psala Ronja, myslím si, e je to slaboch - prostě by chtěl, aby to rozhodl někdo za něj - buď já nebo manelka. Ale já pro sebe u mám teď jasno a moc dík za názory, pomohli jste mi :-)
Není tady
postavil mi to tak, e kdybych ho opravdu měla ráda, tak mu jetě tu poslední anci dám... prostě by chtěl, aby to rozhodl někdo za něj - buď já nebo manelka
Jak říkám - manelka u asi rozhodla... a u tebe u pelíek měl, tak proč shánět něco novýho, e. Jó, poslední ance... tu má on, chudák - protoe jestli tě neukecá blábolama o "opravdový lásce", tak kdovíkde skončí...
Není tady
Heleno, manelka u rozhodla hódně dávno, ta by ho vykvartýrovala hned, u před těmi pěti lety mu nevařila, neprala a vystěhovala ho do kumbálu :-)a , kdeto u mě měl "plný servis za minimální náklady". Mě překvapilo, kdy se po tom půl roce ozval, ale asi je to opravdu z čistého zoufalství. A na ty bláboly, jak jsi napsala, mě fakt neukecá - na to jsem u velká holka.
Není tady
inka11 napsal(a):
Holky, děkuju za názory. Vidím to vcelku taky tak, e to smysl nemá, asi jsem blbá - postavil mi to tak, e kdybych ho opravdu měla ráda, tak mu jetě tu poslední anci dám. Tak jsem si chtěla jen ověřit, jestli nejsem moc tvrdá, kdy řeknu e ne. Osobně si myslím, e těch ancí u měl za těch 5 let dost a chlap po padesátce by u snad měl vědět, co chce... Jak psala Ronja, myslím si, e je to slaboch - prostě by chtěl, aby to rozhodl někdo za něj - buď já nebo manelka. Ale já pro sebe u mám teď jasno a moc dík za názory, pomohli jste mi :-)
Inko, to je citový vydírání. Řekni ne.
Není tady
inka11 napsal(a):
Heleno, manelka u rozhodla hódně dávno, ta by ho vykvartýrovala hned, u před těmi pěti lety mu nevařila, neprala a vystěhovala ho do kumbálu :-)
Njn, manelka mu sice přestala vařit, přestala mu i prát, vystěhovala ho do kumbálu (jeíikriste, to je krásný !!!) ale celou tu dobu se s ním nerozvedla.
Buďto je ve hře majetek, který se oběma manelům nechce dělit, anebo paní uvauje velmi prakticky a při věku obou manelů nechce jednou přijít o vdovský důchod. A pán sice bydlí u manelky v kumbálu, ale po faktickém rozvodu by zůstal jak se říká "v luftě" a kdy se nerozvedl celou tu dobu, těko se bude sám z vlastní vůle rozvádět na stará kolena v důchodovém věku.
Psala jsi, e je o 15 let starí ne ty, tudí mu je u 60. Já bych se na takového nápadníka vypípla: nic neřeí, jenom taktizuje a v podstatě mu jde jenom o full-service, který u Tebe s vekerým zaopatřením vdycky měl. Má Ty tohle zapotřebí?!? Navíc s léty přijdou i různé nemoci, Ty bude dělat jetě navíc pečovatelku a oetřovatelku, protoe manelka se o něj rozhodně starat nebude a já se jí ani nedivím, taky bych se nestarala, kdybych věděla, e má můj mu někde dlouhodobý poměr
Mimochodem ... mně by začala blikat červená varovná kontrolka ve chvíli, kdy by měl feák plnou pusu slibů, řečí o psychologovi, ale o rozvodu by opět nepadlo jedno jediné slovo. Opravdu mají holky pravdu, inko, je to citové vydírání a manipulace jako řemen a já bych na Tvém místě řekla definitivní "NE"
Není tady
ale o rozvodu by opět nepadlo jedno jediné slovo
Počkej Kiaro - inka o něm píe "e se chce vrátit, e se rozvede". Mně by kontrolka svítila naplno, páč by taky (po moném podání ádosti o rozvod manelkou) mohla následovat ádost o ruku, posichrovaná návtěvou u psychologa = "vidí, jak se snaím" s podtextem (sorry, inko) "stará větev můe bejt ráda..." a představou nadále zajitěného full servisu za půl darma.
Upravil(a) helena (18. 2. 2011 14:07)
Není tady
helena napsal(a):
ale o rozvodu by opět nepadlo jedno jediné slovo
Počkej Kiaro - inka o něm píe "e se chce vrátit, e se rozvede". Mně by kontrolka svítila naplno, páč by taky (po moném podání ádosti o rozvod manelkou) mohla následovat ádost o ruku, posichrovaná návtěvou u psychologa = "vidí, jak se snaím" s podtextem (sorry, inko) "stará větev můe bejt ráda..." a představou nadále zajitěného full servisu za půl darma.
Heleno přesně, to mi bliká celou dobu v hlavě, jen jsem se chtěla ujistit, e si to myslí i někdo dalí . Vem moc děkuju, jen mě to utvrdilo v mém rozhodnutí, e ádné dalí ance u dávat nebudu.
Není tady
Tak to se omlouvám, řeči o rozvodu jsem jaksyk přehlídla nicméně platí to, co jsem napsala.
inka11: ty bys to s ním opravdu nevyhrála, ani kdyby se i nakrásně rozvedl. Je o patnáct let starí, důchodového věku, za chvíli bys měla doma nemocného, mrzoutského stařečka s nemocnou prostatou a bůh ví, s čím jetě. Třeba to manelku opravdu přestalo bavit, někoho si nala pro změnu ona a kouká ho definitivně vypakovat z bytu - a Ty by ses na tohle měla dát ?!?
Není tady
v tomhle případě bych řekla, e odpustit můe tolikrát kolikrát snese ze sebe dělat hloupou On zjevně přiel o dobré bydlo u manelky tak hledá pečovatelku na stáří, jsi jetě mladá a má pár hezkých let před sebou, nezahazuj je ze staříkem, který neví co chtít a za chvíli ho bude leda tak přebalovat. U kvůli tomu věkovému rozdílu NE a to co ti předváděl pět let by ti mělo stačit
Není tady
On enatý, děti dospělé, zaopatřené......co jsme ili v mém bytě, se několikrát vracel domů - dle jeho vyjádření k dětem.........je mi 45 a jemu o 15 let víc.......chlap po padesátce by u snad měl vědět, co chce...
Vracel se domů k dospělým zaopatřeným dětem??Jak staré ty děti jsou? Podle mého je odhaduji tak mezi 30-40 lety. Ten chlap je daleko za padesátkou, je spí ededátiletý ne? Nevím,přijde mi to celé divné - jak píe,nemá smysl být v takovém vztahu.
Není tady
Bramborko, vy se nějak znáte s Inkou osobně?
A neříkal kvůli vnoučatům
Není tady
rejko děti mají 33 a 35 let. e se vrací kvůli dětem tvrdil mě, třeba se vracel kvůli manelce, ačkoli o tom pochybuju. Synáček 35 let loni přiel o práci, take zřejmě potřeboval finanční dotace, aspoň pokud vím, tak tvrdil, e bez tatínka se psychicky zhroutí... to bylo přesně v době, kdy jsme se rozeli. Vzhledem k tomu, e těch 5 let jsem domácnost prakticky táhla ze svého, tak si určitě naetřil dost, aby měl z čeho syna zadotovat. Já moc pěkný ivot neměla, kdy jsme spolu začali ít, byla jsem 12 let bez partnera - ty důvody, proč to tak bylo nechci rozepisovat, ale měla jsem svůj spokojený ivot. Mám dobrou práci, která mě baví, dobré přátele i dost koníčků, take jsem nijak nestrádala. Nicméně jsem v té době (asi na svůj věk naivně) počítala s tím, e budu mít partnera pro dobré i zlé. A ukecávat, jak to nazvala Helena, on opravdu umí. Můete se zasmát mé naivitě, moná, e se to zdá divné, ale takhle mi to přinesl ivot. Moc mi pomohlo, co napsala helena a Ronja, utvrdilo mě to v mém rozhodnutí, e u nechci v tom vztahu pokračovat. Ale chtěla jsem mít jistotu, e tím, e mu u tu anci nedá, neubliuju jemu, ale e bych tím spí ublíila sobě.
Není tady
Inko - důleité, e sis to uvědomila sama Ano, e se diví, proč si byla tolik let tak blbá a naivní vid? Já se taky někdy nechápu. Prostě zamilovanost je slepá
Není tady
dusička napsal(a):
Inko - důleité, e sis to uvědomila sama Ano, e se diví, proč si byla tolik let tak blbá a naivní vid? Já se taky někdy nechápu. Prostě zamilovanost je slepá
Duičko, dík.
Není tady