Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 18. 2. 2011 8:40

inka11
♥------

kolikrát odpustit

Babinet pročítám už hodně dlouho, ale teď jsem v situaci, kdy bych potřebovala názory nezainteresovaných: Víc než 5 let jsem byla ve vztahu se starším partnerem. On ženatý, děti dospělé, zaopatřené, já svobodná. Za tu dobu, co jsme žili v mém bytě, se několikrát vracel  domů - dle jeho vyjádření k dětem. Od začátku sliboval, že se rozvede, ale nerozvedl. Podotýkám, že v manželství mu to "neklapalo" delší dobu, já jsem nebyla příčinou jeho odchodu, to vím přesně, protože máme společné známé, takže vím, že odcházel od ženy již vícekrát. Jeho děti mě nikdy "nebraly", nikdy jsem mu nebránila, aby se s nimi stýkal, naopak jsem ho ještě podporovala - chtěla jsem, aby s nimi měl dobré vztahy.  Rozešli jsme se před půl rokem, teď se mi ozval, že se chce vrátit, že se rozvede, chce abych s ním šla k psychologovi...  Nevím, zda to má ještě smysl. Odpustili byste a dali další šanci?

Není tady

#2 18. 2. 2011 9:38

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: kolikrát odpustit

Když mi bylo 20cet, zamilovala jsem se do 18let staršího ženatýho muže. Na rozdíl od Tvého přítele měl kluka (10)
žil se mnou rok a půl (bydlel se mnou) ale tak jednou za čtrnáct dnů, když měl odpolední si sbalil věci a jel domů k manželce. Pro mě nervy, když jsem přišla z práce a jeho věci nikde. Večer po odpolední přijel,že si to rozmyslel,že chce být se mnou. Jednou byla na návštěvě u mě i jeho manželka a ptala se, jak to chci řešit. řekla jsem nijak, že jí ho přenechávám. Po roce a půl už jsem řekla dost a přesně měsíc jsem vydržela nezvedat telefony v práci (juj nebyli mobily), dělala jsem že nejsem doma. Po měsíci jsem nevydržela a vzala ho zpátky.
S udobřování jsem otěhotněla (on si dával pozor, já to neřešila - mám18tiletého syna). Když jsem mu řekla, že jsem těhotná, utekl ode mě, kluka neviděl, sešli jsme se až u soudu.
Takže - já osobně ze svých zkušeností bych být Tebou nevěřila ,půl roku už je dlouhá doba. Si mladá, přijde určitě nějaký k Tobě mladý muž, s kterým si založíš rodinu. Upřímně - tento Tvůj přítel už děti má, a mít s Tebou už chtít nebude.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#3 18. 2. 2011 9:57

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Inko, je to těžké. Myslím si, že jediná čistá cesta z celé situace pro tebe je, nechat ho, a se rozhodne sám. Čili pokud se chce rozvést, tak a se rozvede, ale ne kvůli tobě, prostě proto, že už s manželkou nechce být. Ty přece nemᚠdůvod s ním chodit k psychologovi. A si to všechno vyřeší sám a ozve se ti, až bude volný. Mě totiž trochu připadá, že je to slaboch a potřebuje se začít rozhodovat sám, a ne poletovat od milenky k manželce, neschopný se pro jednu z nich rozhodnout.

Takže řekla bych mu, a se mi ozve, až bude skutečně volný...a doté doby bych si žila svůj život se vším všudy, včetně případných vztahů, které mohou přijít.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#4 18. 2. 2011 10:07

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Inko, ono spíše záleží na tom, jestli ho chceš Ty. Jestli Ti nadále bude takový vztah vyhovovat, stačit. Když si uvědomíš, že jiné to nebude, a vyhovuje Ti to, tak proč mu nedat další šanci.

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#5 18. 2. 2011 10:12

inka11
♥------

Ronjo, řekla jsem mu, když se ozval, a se kvůli mě nerozvádí, jestli se chce rozvést, a to udělá kvůli sobě a ne kvůli mě. Ale tvrdil mi, že po něm psycholog chce, abychom přišli oba  - jenže já mu už nevěřím, takže si říkám, jestli to celé není jen záminka, aby se se mnou setkal a zatáhl mě do toho znova. Jinak já zas tak mladá nejsem, je mi 45 a jemu o 15 let víc.

Není tady

#6 18. 2. 2011 10:14

inka11
♥------

Ametyst napsal(a):

Inko, ono spíše záleží na tom, jestli ho chceš Ty. Jestli Ti nadále bude takový vztah vyhovovat, stačit. Když si uvědomíš, že jiné to nebude, a vyhovuje Ti to, tak proč mu nedat další šanci.

To je právě to - takový vztah mi nevyhovuje, jenže on teď tvrdí, že chce všechno změnit. Jenže já si říkám, když to nezměnil za 5 let, proč by to měnil teď. Může se vůbec člověk tolik změnit?

Není tady

#7 18. 2. 2011 10:18

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jestli má pán možnost kdykoli odejít od manželky k milence a naopak, asi budeš odpouštět dlouho. Teda tak dlouho, dokud to budeš chtít/zvládat/schopná dělat.
Ostatně, když má tak hezky "natrénováno", je docela možný, že bude od tebe odcházet zas někam jinam...
A ještě mě napadlo - nemá ho nakonec plnej chrup manželka a už nechce, aby se vracel k ní? To by bylo jedno z možných vysvětlení jeho snahy "být s tebou".

Upravil(a) helena (18. 2. 2011 10:20)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#8 18. 2. 2011 10:24

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Odpustila bych mu určitě, jen nevím, co.
A další šanci? Když bych chtěla, dala bych (já, podle toho, co jsem se o něm dozvěděla od tebe, bych o něj nestála, a už vůbec ne ve stavu, ve kterém je - ale neznám ho a tak).

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#9 18. 2. 2011 10:55

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Inko - napadlo mě to samé co Heleně
manželka ho nechce, tak chce Tebe

Není tady

#10 18. 2. 2011 12:00

javena
♥♥♥♥♥♥-

Já bych ho zpět už nebrala. Jako, že se jednou vrátí kvůli dětem... dobrý. Pravidelný odskoky bach ale netolerovala ani jako nová partnerka, ale ani jako jeho žena. Dospělej, svéprávnej... měl by vědět, co chce. hmm

Není tady

#11 18. 2. 2011 12:01

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Já si nemyslím, že jde o nějaké odpouštění. V podstatě CO jako odpouštět, oba žijete, jak žijete, tak, jak chcete, takže proč otázka odpuštění?
Podle mě jde o něco jiného - chceš být zřejmě spokojená a žít tak, jak ti vyhovuje. Je tak? On asi taky.. Pokud ano, dělej to tedy tak. Žij tak, jak ti vyhovuje, a najde -li se jakýkoliv člověk (vońavej chlap - myslím big_smile)k tobě cestu, půjdete-li vedle sebe, vám oběmavyhovující směr, tak ok. Odchýlí-li se jeho trasa - ok, jaképak vyčítání či odpuštění, že se tak stalo... Bu´d dobrovolně půjdete vedle sebe a bude to přínosné oběma nebo ne.

Není tady

#12 18. 2. 2011 12:19

inka11
♥------

Holky, děkuju za názory. Vidím to vcelku taky tak, že to smysl nemá, asi jsem blbá - postavil mi to tak, že kdybych ho opravdu měla ráda, tak mu ještě tu poslední šanci dám. Tak jsem si chtěla jen ověřit, jestli nejsem moc tvrdá, když řeknu že ne. Osobně si myslím, že těch šancí už měl za těch 5 let dost a chlap po padesátce by už snad měl vědět, co chce... Jak psala Ronja, myslím si, že je to slaboch - prostě by chtěl, aby to rozhodl někdo za něj - buď já nebo manželka. Ale já pro sebe už mám teď jasno a moc dík za názory, pomohli jste mi :-)

Není tady

#13 18. 2. 2011 12:26

helena
♥♥♥♥♥♥♥

postavil mi to tak, že kdybych ho opravdu měla ráda, tak mu ještě tu poslední šanci dám... prostě by chtěl, aby to rozhodl někdo za něj - buď já nebo manželka
Jak říkám - manželka už asi rozhodla... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png a u tebe už pelíšek měl, tak proč shánět něco novýho, že. Jó, poslední šance... tu má on, chudák http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png - protože jestli tě neukecá blábolama o "opravdový lásce", tak kdovíkde skončí...

Není tady

#14 18. 2. 2011 12:55

inka11
♥------

Heleno, manželka už rozhodla hódně dávno, ta by ho vykvartýrovala hned, už před těmi pěti lety mu nevařila, neprala a vystěhovala ho do kumbálu :-)a ,  kdežto u mě měl "plný servis za minimální náklady". Mě překvapilo, když se po tom půl roce ozval, ale asi je to opravdu z čistého zoufalství. A na ty bláboly, jak jsi napsala, mě fakt neukecá - na to jsem už velká holka.

Není tady

#15 18. 2. 2011 13:29

Beta El
♥♥-----

inka11 napsal(a):

Holky, děkuju za názory. Vidím to vcelku taky tak, že to smysl nemá, asi jsem blbá - postavil mi to tak, že kdybych ho opravdu měla ráda, tak mu ještě tu poslední šanci dám. Tak jsem si chtěla jen ověřit, jestli nejsem moc tvrdá, když řeknu že ne. Osobně si myslím, že těch šancí už měl za těch 5 let dost a chlap po padesátce by už snad měl vědět, co chce... Jak psala Ronja, myslím si, že je to slaboch - prostě by chtěl, aby to rozhodl někdo za něj - buď já nebo manželka. Ale já pro sebe už mám teď jasno a moc dík za názory, pomohli jste mi :-)

Inko, to je citový vydírání. Řekni ne.

Není tady

#16 18. 2. 2011 14:01

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

inka11 napsal(a):

Heleno, manželka už rozhodla hódně dávno, ta by ho vykvartýrovala hned, už před těmi pěti lety mu nevařila, neprala a vystěhovala ho do kumbálu :-)

lolgodlikelol
Njn, manželka mu sice přestala vařit, přestala mu i prát, vystěhovala ho do kumbálu (ježíšikriste, to je krásný lol!!!) ale celou tu dobu se s ním nerozvedla.

Buďto je ve hře majetek, který se oběma manželům nechce dělit, anebo paní uvažuje velmi prakticky a při věku obou manželů nechce jednou přijít o vdovský důchod. A pán sice bydlí u manželky v kumbálu, ale po faktickém rozvodu by zůstal jak se říká "v luftě" a když se nerozvedl celou tu dobu, těžko se bude sám z vlastní vůle rozvádět na stará kolena v důchodovém věku.

Psala jsi, že je o 15 let starší než ty, tudíž mu je už 60. Já bych se na takového nápadníka vypípla: nic neřeší, jenom taktizuje a v podstatě mu jde jenom o full-service, který u Tebe s veškerým zaopatřením vždycky měl. MᚠTy tohle zapotřebí?!? Navíc s léty přijdou i různé nemoci, Ty budeš dělat ještě navíc pečovatelku a ošetřovatelku, protože manželka se o něj rozhodně starat nebude a já se jí ani nedivím, taky bych se nestarala, kdybych věděla, že má můj muž někde dlouhodobý poměr stolt

Mimochodem ... mně by začala blikat červená varovná kontrolka ve chvíli, kdy by měl fešák plnou pusu slibů, řečí o psychologovi, ale o rozvodu by opět nepadlo jedno jediné slovo. Opravdu mají holky pravdu, inko, je to citové vydírání a manipulace jako řemen a já bych na Tvém místě řekla definitivní "NE" stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#17 18. 2. 2011 14:07

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ale o rozvodu by opět nepadlo jedno jediné slovo
Počkej Kiaro - inka o něm píše "že se chce vrátit, že se rozvede". Mně by kontrolka svítila naplno, páč by taky (po možném podání žádosti o rozvod manželkou) mohla následovat žádost o ruku, posichrovaná návštěvou u psychologa = "vidíš, jak se snažím" s podtextem (sorry, inko) "stará větev může bejt ráda..." a představou nadále zajištěného full servisu za půl darma.

Upravil(a) helena (18. 2. 2011 14:07)

Není tady

#18 18. 2. 2011 14:14

inka11
♥------

helena napsal(a):

ale o rozvodu by opět nepadlo jedno jediné slovo
Počkej Kiaro - inka o něm píše "že se chce vrátit, že se rozvede". Mně by kontrolka svítila naplno, páč by taky (po možném podání žádosti o rozvod manželkou) mohla následovat žádost o ruku, posichrovaná návštěvou u psychologa = "vidíš, jak se snažím" s podtextem (sorry, inko) "stará větev může bejt ráda..." a představou nadále zajištěného full servisu za půl darma.

Heleno přesně, to mi bliká celou dobu v hlavě, jen jsem se chtěla ujistit, že si to myslí i někdo další tummenupp. Všem moc děkuju, jen mě to utvrdilo v mém rozhodnutí, že žádné další šance už dávat nebudu.

Není tady

#19 18. 2. 2011 14:27

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Tak to se omlouvám, řeči o rozvodu jsem jaksyk přehlídla wink nicméně platí to, co jsem napsala.
inka11: ty bys to s ním opravdu nevyhrála, ani kdyby se i nakrásně rozvedl. Je o patnáct let starší, důchodového věku, za chvíli bys měla doma nemocného, mrzoutského stařečka s nemocnou prostatou a bůh ví, s čím ještě. Třeba to manželku opravdu přestalo bavit, někoho si našla pro změnu ona a kouká ho definitivně vypakovat z bytu - a Ty by ses na tohle měla dát va?!?

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#20 18. 2. 2011 14:40

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

v tomhle případě bych řekla, že odpustit můžeš tolikrát kolikrát sneseš ze sebe dělat hloupou usch On zjevně přišel o dobré bydlo u manželky tak hledá pečovatelku na stáří, jsi ještě mladá a mᚠpár hezkých let před sebou, nezahazuj je ze staříkem, který neví co chtít a za chvíli ho budeš leda tak přebalovat. Už kvůli tomu věkovému rozdílu NE a to co ti předváděl pět let by ti mělo stačit wink

dum spiro spero

Není tady

#21 18. 2. 2011 18:20

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

On ženatý, děti dospělé, zaopatřené......co jsme žili v mém bytě, se několikrát vracel  domů - dle jeho vyjádření k dětem.........je mi 45 a jemu o 15 let víc.......chlap po padesátce by už snad měl vědět, co chce...
Vracel se domů k dospělým zaopatřeným dětem??Jak staré ty děti jsou? Podle mého je odhaduji tak mezi 30-40 lety. Ten chlap je daleko za padesátkou, je spíš šededátiletý ne? Nevím,přijde mi to celé divné - jak píšeš,nemá smysl být v takovém vztahu.

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#22 18. 2. 2011 19:25

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Bramborko, vy se nějak znáte s Inkou osobně? offtopic
A neříkal kvůli vnoučatům va

Není tady

#23 18. 2. 2011 19:37

inka11
♥------

rejko děti mají 33 a 35 let. Že se vrací kvůli dětem tvrdil mě, třeba se vracel kvůli manželce, ačkoli o tom pochybuju. Synáček 35 let loni přišel o práci, takže zřejmě potřeboval finanční dotace, aspoň pokud vím, tak tvrdil, že bez tatínka se psychicky zhroutí... to bylo přesně v době, kdy jsme se rozešli. Vzhledem k tomu, že těch 5 let jsem domácnost prakticky táhla ze svého, tak si určitě našetřil dost, aby měl z čeho syna zadotovat. Já moc pěkný život neměla, když jsme spolu začali žít, byla jsem 12 let bez partnera - ty důvody, proč to tak bylo nechci rozepisovat, ale měla jsem svůj spokojený život. Mám dobrou práci, která mě baví, dobré přátele i dost koníčků, takže jsem nijak nestrádala. Nicméně jsem v té době (asi na svůj věk naivně) počítala s tím, že budu mít partnera pro dobré i zlé. A ukecávat, jak to nazvala Helena, on opravdu umí. Můžete se zasmát mé naivitě, možná, že se to zdá divné, ale takhle mi to přinesl život. Moc mi pomohlo, co napsala helena a Ronja, utvrdilo mě to v mém rozhodnutí, že už nechci v tom vztahu pokračovat. Ale chtěla jsem mít jistotu, že tím, že mu už tu šanci nedá, neubližuju jemu, ale že bych tím spíš ublížila sobě.

Není tady

#24 18. 2. 2011 19:51

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Inko - důležité, že sis to uvědomila sama hjarta Ano, že se divíš, proč si byla tolik let tak blbá a naivní vid? Já se taky někdy nechápu. Prostě zamilovanost je slepá dumbom

Není tady

#25 19. 2. 2011 8:36

inka11
♥------

dusička napsal(a):

Inko - důležité, že sis to uvědomila sama hjarta Ano, že se divíš, proč si byla tolik let tak blbá a naivní vid? Já se taky někdy nechápu. Prostě zamilovanost je slepá dumbom

Dušičko, dík.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí