|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

hirondel, on takovej "papír" totiž v reálu nemá moc ani tak nad lidskou myslí, jako nad jejich osudy
už jenom kvůli dluhům, které může svému protějšku druhý z manželů napáchat. Takže poznání je jedna věc a rozvod už je jenom taková ta třešnička na dortu, jak kouzlo poznání završit 
MMCH já jsem posledních pět let před rozvodem žila de-facto jako rozvedená, akorát jsem na to neměla papír
Takže s papírama k soudu jsem skutečně musela a rozvodový rozsudek má pro mě tisíckrát větší cenu, než oddací list (i s těmi rozvodovými splašky, které na moji adresu nechal zakomponovat do rozsudku můj BM). Nikdy jsem svého kroku nezalitovala a i kdyby, četba rozvodového rozsudku by mi pokaždé výrazně osvěžila paměť 
Není tady
Kiara napsal(a):
hirondel, on takovej "papír" totiž v reálu nemá moc ani tak nad lidskou myslí, jako nad jejich osudy
už jenom kvůli dluhům, které může svému protějšku druhý z manželů napáchat. Takže poznání je jedna věc a rozvod už je jenom taková ta třešnička na dortu, jak kouzlo poznání završit
Marcia111 napsal(a):
Zajimalo by mne co vas primelo k tomu aby jste zacaly uvazovat o rozvodu a dotahnout to do konce. Jak dlouho vam takove rozhodnuti trvalo, jaky to mnelo prubeh, jak to popripade pusobilo na vase deti a taky jak jste se citily po rozvodu. Litovaly jste toho a nebo jste naopak mnely pocit, ze lepsi rozhodnuti jste nemohly ucinit?
hirondel: K rozchodu a rozvodu podle mne dochazi napriklad v momente kdy je v mysli dokonano = dojde k naprostemu presvedceni o tom ze tudy cesta dal nevede.Presvedceni ze nas zivot chceme zmenit,zit ho jinak. Proste to pak rupne a je to.
Rozhodnuti trva kazdemu ruuuuuzne dlouho a ma ruzne prubehy. Kolik lidi tolik ruznych zkusenosti.
Deti a jak to snasi- ruzne ruzne a vetsinou to ma samozrejme obrovsky vliv na jejich zivot. Jak jinak. Staci se vzit do jejich kuze.
Litost-kdyz nemel v sobe clovek jasno, joooo ale i chybama se clovek uci,na to je treba pomyslet .
Atd. a tak dale.
------------------------------
A jakou ma spojitost to co pises ted nahore s tim na co se Marcia ptala a na co ja jsem ja reagovala nazorem ze sve pozice?
Marcia resi nejaky papir?
Není tady

hirondel napsal(a):
Javeno,
prosim jaky je rozdil mezi lidma zijicima spolu s papirem a tema co ziji spolu bez papiru a jaky je rozdil ve zpusobu rozhododovani =dotahnout sve rozhodnuti (odejit) do konce ?
Hirondel, Marcia neřeší žádný papír, Ty řešíš papír
a přímo na tento příspěvek jsem Ti odpověděla.
Příště Ti rovnou zkopíruji, nač Ti odpovídám, abys nemusela zbytečně tápat

Není tady
Marcia111 napsal(a):
Vcera po prichodu domu jsem citila v obyvaku vuni alkoholu (ze by zacal popijet?). Pak kolem mne v kuchyni prosel a ani mne nepozdravil. Kdyz mne videl v pokoji, ze cvicim (posilovala jsem brisni svalstvo, abych konecne byla zase kocka ), pustil hudbu na plne pecky a zacal si prozpevovat, taky hodne nahlas. Prislo mi to smesne, jako by mi chtel dat najevo, ze je v naproste pohode, ze ja ho vubec nezajimam.
Tak za
1. "zeby zacal popijet" : Chces tim rict ze nepije alkohol ? Jsi teda jedna ze stastnych, pac nemas doma alkoholika, ale cloveka ktery si vazi sveho zdravi a kdyz si vazi sveho zdravi, vazi si sam sebe a tim padem si vazi i okoli.
2. " jako by mi chtel dat najevo, ze je v naproste pohode" : Zamyslela jsi se nad tim, ze tomu tak mozna skutecne je a ze nic nepotrebuje davat najevo, ale on v pohode proste je ?
Ty cvicis, abys vypadala jako kocka, dokazujes tim sobe i jemu neco ? Chces byt nekym jinym nez doopravdy jsi ? Nejsi nahodou Ty ktera je v silne nepohode ? Kdo vi ? Resi on svuj vztah s kamarady po hospodach, jako Ty zde s holkama ( a klukama ze ? ) na BBN ?
Není tady
Kdyz mne videl v pokoji, ze cvicim (posilovala jsem brisni svalstvo, abych konecne byla zase kocka styrka ), pustil hudbu na plne pecky a zacal si prozpevovat, taky hodne nahlas. Prislo mi to smesne, jako by mi chtel dat najevo, ze je v naproste pohode, ze ja ho vubec nezajimam. Nekdy mi prijde, ze se chova jak pubertak, ktery si porad potrebuje neco dokazovat a kdyz ted najednou u mne vidi, ze uz za nim neprijdu a nase problemy resit nechci, tak je mu to divne co se deje. Mozna si mysli, ze mam milence. dumbom A co teprve prijde az mne uvidi s novou "hlavou" od kadernika a peknymi nehtiky. Tak to jsem zvedava. Ne ze bych ho chtela nejak popichovat, ale tohle si slibuji uz dlouho a navic jsem pozvana na svatbu, tak proc si to nedoprat!
Myslím si, že Ti není lhostejný a ani Ty jemu.
Zkus ještě chvilku vydržet a neudobřovat se, určitě si za ním chodila a dolejzala. Ted na to čeká, a bude se tvářit, že ho jako přemlouváš.
Asi mu je divný, že se chováš jinak. Hm, jenže podle mýho to taky není dobře chodit okolo horký kaše.
Co večer někam vyrazit? Většinou někde venku se líp povídá a objasnuje než doma.
Není tady
Ale ted přemýšlím, že ono to není tak jednoduchý. Tebe štve, že se takhle chová, že Ti vulgárně nadává. Kdy Ti začal nadávat sprostě? Používal sprostá slova už dřív? Třeba dva roky po soužití? Kdy to začalo. Nemyslím, že je to tvůj problém ,to vůbec ne, chlapi se totiž dokážou dost dobře předtvařovat při namlouvání, a pak když maj ženskou jistou, berou ji jako majetek a chovaj se k ní hnusně. řeší si mindráky na tobě. Jak z toho ven. Pochybuju, že se změní k lepšímu 
Není tady
Kiara napsal(a):
hirondel napsal(a):
Javeno,
prosim jaky je rozdil mezi lidma zijicima spolu s papirem a tema co ziji spolu bez papiru a jaky je rozdil ve zpusobu rozhododovani =dotahnout sve rozhodnuti (odejit) do konce ?Hirondel, Marcia neřeší žádný papír, Ty řešíš papír
a přímo na tento příspěvek jsem Ti odpověděla.
Příště Ti rovnou zkopíruji, nač Ti odpovídám, abys nemusela zbytečně tápat![]()
Presne tak Kiaro,Marcia neresi zadny papir. 
Ty jsi ale vstoupila do otazky adresovane Javene. Z toho duvodu Ti muze unikat pointa toho proc smerem k Javene vytahuju otazku jaky je rozdil mezi parem s papirem a nebo bez. 
Reagovala jsem tou otazkou na prispevek 172. Jsou v tom souvislosti ktere Tobe unikli. 
Není tady

Dusička napsal(a):
Nemyslím, že je to tvůj problém ,to vůbec ne, chlapi se totiž dokážou dost dobře předtvařovat při namlouvání, a pak když maj ženskou jistou, berou ji jako majetek a chovaj se k ní hnusně. řeší si mindráky na tobě. Jak z toho ven. Pochybuju, že se změní k lepšímu
Já si myslím, že obě pohlaví se dokáží dost dobře přetvařovat při namlouvání, není to pouze doména mužů. A s druhou částí vůbec nesouhlasím. Nelze házet všechny mužský do jednoho pytle 
Není tady
dusička napsal(a):
..... chlapi se totiž dokážou dost dobře předtvařovat při namlouvání, a pak když maj ženskou jistou, berou ji jako majetek a chovaj se k ní hnusně. řeší si mindráky na tobě. Jak z toho ven. Pochybuju, že se změní k lepšímu
Jak uz psala Lvice. Nejen chlapi dusicko,i zeny jsou pekny potvory.
Ale Tvoje vsuvka o pretvarovani alespon nakousla diskuzi o tom ,ze tohle se deje z obou stran. Mas proto jakousi polovicni pravdu ,protoze tohle se opravdu deje. 
Je to detske hriste ,to znamena pole dvou lidi kteri jeste nedospeli. 
Není tady
Jasně, ženský se taky dokážou přetvařovat, já nikde nepsala, že nedokážou.
Já odpovídám Marci na to, proč když spolu začali chodit - nenadával jí sprostě, a najednou nadává - a že je to tím, že se asi předtvařoval.
A to že jsem napsala - pochybuji,že se změní k lepšímu. Chtěla jsem napsat, že on se změní, až on bude chtít. Jak docílit toho, aby chtěl on sám. Tod otázka. ženský, čtěte mě pořádně? Nechytejte mě za slovo
já jsem to tak nemyslela, jak vy jste to pochopily
Proti chlapům nic nemám - mmch mám dva syny. Já to psala Marci
Není tady
Za sebe Ti dusicko muzu rict ,ze chapu velice dobre co jsi tim myslela co rikas a komu. 
Rekal jsem ze jsi alespon tim nakousla diskuzi k vyjadreni toho ze se to muze dit i z druhe strany.
Nakonec my take nevime jaka byla Marcia na zacatku vztahu. 
Dost mozna take mohla byt nekym jinym a dnes je take jina. A jak uz vime,zodpovednost za to co se deje nenese nikdy pouze jeden.
Proc vulgarne nadava muze mit tisice souvislosti s chovanim Marcii a dokonce i s pretvarovabim z jeji strany. Zrcadlo.
Kdo vi?!
Není tady
Hirondel - to jsem ted takto myslela o tom zrcadlení a že mi Marci neznáme a nevíme jaká byla ona,když už se tu snažím rozebírat jejího muže.
Jen mi přijde dost blbý poslouchat vulgární výrazy , jasně může je používat i ženská 
Já jsem se spíš snažila pochopit Marcii podle sebe, v čem žiju já. Hirondel - mám si podle Tebe klást za vinu to, že manžel je alkoholik? že pije, že jsem se změnila?
Proč má Marcii poslouchat vulgární nadávky? Jak je hnusná, že na ní nemůže ani koukat?
I kdyby to bylo zrcadlení, je to přehnaný. Ano, zloba za zlobu. Beru,naštvanost za naštvanost. Ale proč to řešit napadáním, schazováním druhého? To už zapomněli, že se milovali?
Není tady
A mmch, každý se mění, dle situace, stárneme, mládneme, prostě jak běží čas, měníme se. Je to život.
Není tady
Zenua : "Proc vulgarne nadava muze mit tisice souvislosti s chovanim Marcii a dokonce i s pretvarovabim z jeji strany. Zrcadlo."
Presne tak. Souhlasim s Tebou. Jsi nestranna a toto se mi na Tobe libi 
Není tady
dusička napsal(a):
A mmch, každý se mění, dle situace, stárneme, mládneme, prostě jak běží čas, měníme se. Je to život.
Ano nas vyvoj prinasi zmeny. Jedine co je jiste je zmena.
Pretvarovani je vsak maska.

Není tady
hirondel napsal(a):
dusička napsal(a):
Ano nas vyvoj prinasi zmeny. Jedine co je jiste je zmena.
Pretvarovani je vsak maska.![]()
Ano přetvařování může být na začátku vztahu, od ženy i od muže, a ono nemusí jít ani tak o přetvařování , ale když je člověk je zamilovaný, vidí svět v růžových brýlích. Vystřízlivění a žití je realita. Vyvíjíme se, pracujeme na sobě. Horší pak je, když se Ti dva vyvíjí každý jiným směrem, nebo jeden se zasekne.
Jen jsem chtěla dodat u Marcii, i kdyby se Marcia přetvařovala, nemá právo její manžel jí urážet a sprostě nadávat.
Ano , ve vztahu jsou na vině oba, ale....
Jsem také vina, že si s manželem nerozumím. U nás jde o chlast, nezabezpečení rodiny, zadlužování.
Ze začátku bylo vše fajn, oba by měli dělat kompromisy, jasně.
Ale když druhý se vydá na pochybnou cestu, ten první to neovluvní, nezmění. Budto se s tím smíří, nebo odejde ze vztahu.
Není tady
dusička napsal(a):
Hirondel - to jsem ted takto myslela o tom zrcadlení a že mi Marci neznáme a nevíme jaká byla ona,když už se tu snažím rozebírat jejího muže.
Jen mi přijde dost blbý poslouchat vulgární výrazy , jasně může je používat i ženská
Já jsem se spíš snažila pochopit Marcii podle sebe, v čem žiju já. Hirondel - mám si podle Tebe klást za vinu to, že manžel je alkoholik? že pije, že jsem se změnila?
Proč má Marcii poslouchat vulgární nadávky? Jak je hnusná, že na ní nemůže ani koukat?
I kdyby to bylo zrcadlení, je to přehnaný. Ano, zloba za zlobu. Beru,naštvanost za naštvanost. Ale proč to řešit napadáním, schazováním druhého? To už zapomněli, že se milovali?
ale vždyt nemusí. Svůj vztah tady řeší a přebírá ze strany na stranu už přez 1,5 roku. Když jí někdo poradí, at tedy odejde , že to opravdu snášet nemusí, najde tisíc důvodů proč to nejde.
a za chvíli zase hledá odpověď , KDO za to může. Chce tady od nás rozřešení ( může za to jedině on), posvěcení ( ano, máš na to právo) a jistotu, že to dopadne tak , jak ona chce (bude líp, bez problémů, fin. zajištěná). ALE to jí nikdo nedá. SAMA se musí rozhodnout a jednat podle sebe.
Není tady
dusička napsal(a):
Dusi ,proc se me ptas zda si mas klast za vinu ze manzel je alkoholik? Citis se snad zodpovedna za to ze on pije?
Jestli ano ,tak proc?
Marcia nemusi poslouchat vulgarni nadavky,proc taky by mela. Je snad jeji volbou zda bude ci ne.
Nicmene vsechno ma sve priciny. To jak se chova Marcia k nemu a jak se chovala v prubehu zivota ma souvislost i s jeho chovanim a naopak i v opacnem smeru.
Nemluvim o zadne vine ale o souvislostech a provazanosti. Vsechno ma svoji pricinu.
Zloba za zlobu ,nastvanost za nastvanost to je prave ten hacek. 
Není tady
Zadnou vinu neznam dusi .
Znam jen naprostou zodpovednost za nase volby a smer zivotem.
To ze zijes s timto muzem je take tim ze to byla kdysi Tvoje volba prave s timto muzem zit.
Nic neni nahoda.
Jake ma Tvuj muz myslenky,jake dela ciny ,volby a kudy vede sve kroky zivotem je zase jeho volba.
Ano mnohdy se cesty proste rozdeli. 
Není tady
Ano Hin, samozřejmě že probírám 16tiletý vztah vzhůru nohama, od začátku do konce a zpět , přemýšlím, kde se stala chyba. Ano, napadlo mě, začal pít kvůli mně? Proč ho baví víc sedět v hospodě mezi chlapama než s ženskou, která na něho doma čeká a zajištuje mu veškerý servis s láskou . čeká a vyhlíží z okna, kdy přijde, kdy si s ní bude povídat.
Druhý si k nám dovolí tolik, kolik mu dovolíme. Doma měl manžel teplo domova, ale to mu nestačilo.
Nechci poslouchat jeho řeči - můžeš za to Ty, že chodím do hospody.
To je přeci každého rozhodnutí ničit si takto zdraví, ničit výchovu, ničit děti.
A proto, já jsem mu chlast nekupovala.
Ano, je to má vina, že jsem si vždycky říkala, nesmím si vzít chlapa alkoholika jako byl můj táta. Ano, přivolala jsem si to.
Celý léta jsem se snažila vše urovnat, podstrojovat,udobřovat. Ale to prostě nejde.
Není tady

dusička napsal(a):
Nechci poslouchat jeho řeči - můžeš za to Ty, že chodím do hospody
Tomu říkám logická argumentace

Není tady
dusička napsal(a):
Ano Hin, samozřejmě že probírám 16tiletý vztah vzhůru nohama, od začátku do konce a zpět , přemýšlím, kde se stala chyba. Ano, napadlo mě, začal pít kvůli mně? Proč ho baví víc sedět v hospodě mezi chlapama než s ženskou, která na něho doma čeká a zajištuje mu veškerý servis s láskou . čeká a vyhlíží z okna, kdy přijde, kdy si s ní bude povídat.
Druhý si k nám dovolí tolik, kolik mu dovolíme. Doma měl manžel teplo domova, ale to mu nestačilo.
Nechci poslouchat jeho řeči - můžeš za to Ty, že chodím do hospody.
To je přeci každého rozhodnutí ničit si takto zdraví, ničit výchovu, ničit děti.
A proto, já jsem mu chlast nekupovala.
Ano, je to má vina, že jsem si vždycky říkala, nesmím si vzít chlapa alkoholika jako byl můj táta. Ano, přivolala jsem si to.
Celý léta jsem se snažila vše urovnat, podstrojovat,udobřovat. Ale to prostě nejde.
Možná právě pro tohle, dusi.
Čím víc za ním utíkáme, tím víc nám uniká.
Když se zastavíme, zastaví se.
Když začneme utíkat my, běží za námi.
Funguje to stoprocentně.
Povídat si můžeme s kamarádkami o tom, co nás zajímá.
Oni jsou opravdu z Marsu. A my z Venuše.
Potřebují dobývat, ale přiměřeně. Když utečeš příliš daleko, už za tebou nepůjde.
Ale kde je ta hranice "rychlosti".
To málokdo ví.
A někdy, když chceš být s ním, tak se musíš "nechat chytit". A pak zase podběhnout.
A plně se odevzdat pouze při těch ojedinělých chvílích skutečného milování. Protože ne každý sex jím je. Ale v těch vzácných chvílích se pak dotknete nebe.
Zůstat aspoň trochu tajemná.
Upravil(a) majkafa (19. 2. 2011 12:21)
Mmch, ci ze je toto vlakno ? Nebyl Morpheus upozornen, ze rozviji "svuj prisbeh" i kdyz to nebyla pravda, protoze Morpheusv skutecny zivot "nikdo" nezna ? 
Majkfa : "Potřebují dobývat, ale přiměřeně. Když utečeš příliš daleko, už za tebou nepůjde." = SPRAVNE ! 
Není tady

majkafa napsal(a):
Možná právě pro tohle, dusi.
Čím víc za ním utíkáme, tím víc nám uniká.
Když se zastavíme, zastaví se.
Když začneme utíkat my, běží za námi.
Funguje to stoprocentně.
Povídat si můžeme s kamarádkami o tom, co nás zajímá.
Oni jsou opravdu z Marsu. A my z Venuše.
Potřebují dobývat, ale přiměřeně. Když utečeš příliš daleko, už za tebou nepůjde.
Ale kde je ta hranice "rychlosti".To málokdo ví.
A někdy, když chceš být s ním, tak se musíš "nechat chytit". A pak zase podběhnout.
A plně se odevzdat pouze při těch ojedinělých chvílích skutečného milování. Protože ne každý sex jím je. Ale v těch vzácných chvílích se pak dotknete nebe.
Zůstat aspoň trochu tajemná.
Pokud pominu nevýznamný fakt, že moc nerozumím slovu "podběhnout"
...nemělo tam být spíše "poodběhnout"?, pak je to velmi zajímavě, a nejspíš i pravdivě, napsané...
Možná právě tohle, o čem tu píše Majka, je jakousi mužskou obdobou toho, čemu vy, ženy, říkáte "jiskření" a podobně... a když vám to chybí, nebo začne chybět, jde vztah do kopru...
Manžel Eleny se snažil... a přesto od něj odešla... a on nechápal, proč...
Dušička se snažila... a přesto chodil radši do putyky... a ona nechápe, proč...
...pouze můj názor, určitě se vám tady nesnažím sdělit nějakou "pravdu o vesmíru"...
Upravil(a) Mikeš (19. 2. 2011 12:49)
Není tady
Ano, poodběhnout.