Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 17. 2. 2011 9:53

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Co vás vedlo k rozvodu a jaké to bylo potom?

Marcia111 napsal(a):

Mila Hirondel, asi jsem Ti nesedla uz v mem predeslem vlakne a dokonce i tusim proc. lol Tam jsem te jednoduse ignorovala a budu to delat i zde. Nemam zapotrebi se s Tebou dohadovat a resit neco co s timto vlaknem nema co do cineni.

Jen pro upresneni, manzel ma bohuzel hemeroidy, tak mi to vadi hlavne proto!

Sama voda Marcio,sama voda. smile

Jinak samozrejme ze si me muzes dat do ignoru (od toho to tu je) smile
A je to jen na Tobe,me to nemusis preci oznamovat.Me do toho nic neni. smile

Ty brdo takze Ty si ho stitis? aha. No jo, tak kdyz je to takhle......  pussa

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#127 17. 2. 2011 9:56

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

To vsak nemeni nic na tom ze je to malichernost.
Víš, hirondel, pro každýho je malichernost něco jinýho... mimo to, jak říká dusička, to, co by při jiné kvalitě vztahu prošlo jako prkotina, se najednou jeví úplně jinak. Klidně to může být tak, že já něco nechci, partner to najust udělá a protože mě se.re už jen vlastním bytím, mám okamžitě důvod po něm vyjet... a už se to točí.
Ale i v pohodovém vztahu mi některé partnerovy (např. hygienické) návyky můžou vadit.

Helco,
ja se nedohaduju ,ja konstatuju ze pro mne je to naprosto malicherny. smile  Prave proto za jinych okolnosti by to malicherne zase naopak nebylo,stolt

Není tady

#128 17. 2. 2011 10:04

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ja konstatuju ze pro mne je to naprosto malicherny
Ne, nekonstatuješ, že pro tebe... Hodnotíš ostatní - "Panejo,to jsou ale podivne malichernosti co lide dokazi resit  a pak se divi jaka je odezva z druhe strany. Se takovym blbostem vazne divim."

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#129 17. 2. 2011 10:04

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

To vsak nemeni nic na tom ze je to malichernost.
Víš, hirondel, pro každýho je malichernost něco jinýho... mimo to, jak říká dusička, to, co by při jiné kvalitě vztahu prošlo jako prkotina, se najednou jeví úplně jinak. Klidně to může být tak, že já něco nechci, partner to najust udělá a protože mě se.re už jen vlastním bytím, mám okamžitě důvod po něm vyjet... a už se to točí.
Ale i v pohodovém vztahu mi některé partnerovy (např. hygienické) návyky můžou vadit.

Ať už se, proboha, ta Marcia rozvede a odstěhuje.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#130 17. 2. 2011 10:15

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

ja konstatuju ze pro mne je to naprosto malicherny
Ne, nekonstatuješ, že pro tebe... Hodnotíš ostatní - "Panejo,to jsou ale podivne malichernosti co lide dokazi resit  a pak se divi jaka je odezva z druhe strany. Se takovym blbostem vazne divim."

Ale Heli to ja za to nemuzu ze to takhle vidis Ty.
Ja timhle zpusobem prezentuju svuj nazor ,sve videni. S nimz nikdo souhlasit nepotrebuje,nemusi ,to je kazdeho vec jak to vidi zase on.

A Ty me hodnotis ted podle sveho videni a tvrdis ze ja nekonstatuju.Je to tak?

Není tady

#131 17. 2. 2011 10:18

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Ty brdo takze Ty si ho stitis? aha. No jo, tak kdyz je to takhle...
Hirondel - tohle si můžeš myslet, ale je tojinak. Márci, jestli už si v tomhle stádiu,v kterým si myslím, že si, je to špatný . bavíte se s manželem? Jste spolu za dobře? Jak často oproti tomu,kdy je u vás tichá domácnost nebo naštvanost, nebo ticho před bouří. Co převažuje?

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#132 17. 2. 2011 10:25

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Ty brdo takze Ty si ho stitis? aha. No jo, tak kdyz je to takhle...
Hirondel - tohle si můžeš myslet, ale je tojinak. Márci, jestli už si v tomhle stádiu,v kterým si myslím, že si, je to špatný . bavíte se s manželem? Jste spolu za dobře? Jak často oproti tomu,kdy je u vás tichá domácnost nebo naštvanost, nebo ticho před bouří. Co převažuje?

Ano Dusicko ,
muzu si myslet cokoli stejne tak jako kazdy z nas. A cokoli z toho co se rozhodnu napsat ,to take napisu. smile

Není tady

#133 17. 2. 2011 10:26

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Marcia111 napsal(a):

Zajimalo by mne co vas primelo k tomu aby jste zacaly uvazovat o rozvodu a dotahnout to do konce. Jak dlouho vam takove rozhodnuti trvalo, jaky to mnelo prubeh, jak to popripade pusobilo na vase deti a taky jak jste se citily po rozvodu. Litovaly jste toho a nebo jste naopak mnely pocit, ze lepsi rozhodnuti jste nemohly ucinit?

K rozchodu a rozvodu podle mne dochazi napriklad v momente kdy je v mysli dokonano = dojde k naprostemu presvedceni o tom ze tudy cesta dal nevede.Presvedceni ze nas zivot chceme zmenit,zit ho jinak. Proste to pak rupne a je to. 
Rozhodnuti trva kazdemu ruuuuuzne dlouho a ma ruzne prubehy. Kolik lidi tolik ruznych zkusenosti.
Deti a jak to snasi- ruzne ruzne a vetsinou to ma samozrejme obrovsky vliv na jejich zivot. Jak jinak. Staci se vzit do jejich kuze.
Litost-kdyz nemel v sobe clovek jasno, joooo ale i chybama se clovek uci,na to je treba pomyslet . smile

Atd. a tak dale.

Není tady

#134 17. 2. 2011 10:27

Marcia111
♥♥♥♥♥--

dusička napsal(a):

Márci, jestli už si v tomhle stádiu,v kterým si myslím, že si, je to špatný . bavíte se s manželem? Jste spolu za dobře? Jak často oproti tomu,kdy je u vás tichá domácnost nebo naštvanost, nebo ticho před bouří. Co převažuje?

Vis, ja uz sama mam v tom zmatek. Manzelovi kolikrat staci kdyz se ho zeptam na beznou vec a reaguje hned podrazdene. Jeste drive nez za nim prijdu, premyslim jak formuluji muj dotaz abych to zase nejak spatne nerekla. A to uz samo od sebe je spatne! Asi to vazne nema smysl a nezlepsi se to, jen ja jeste potrebuji aby to ve mne vsechno uzralo. Neni snadne se rozvadet po tolika letech a s dvemi detmi. Takze asi prevazuje takove bourkovite pocasi nez slunecno, nebo polojasno. :-(

Není tady

#135 17. 2. 2011 15:00

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem rozvedená, ale žádal bm. Manželství nefungovalo, myslím,že náš vztah byl omyl. Nicméně, kostky byly vrženy, rozvedl se (poznala jsem ho ženatého), vzali jsme se  (jeho přání) soužití bylo nenaplněné, vina jsem byla já, že jsem nedokázala zajistit "teplo rodinného krbu" a taky jsem byla "nenormální". Doma nebýval, věnoval se své práci a zájmům, já byla nesamostatná a naivní. Pozice mezi námi byla (resp. jsem ji umožnila vytvořit) - on bůh a já loutka. Stav jsem neunesla a místo rozumného rozvodu jsem začla pít. Neuměla jsem to řešit jinak.  Muž mě odepsal, vymetl bleskem ze života, ponechal si můj majetek(nemluvím o části SJM ale o mém dědictví po rodičích) a bylo hotovo. Já se nebránila, cítila jsem se vina a dobře mi tak. Až pak, po letech , kdy jsem se odrazila ode dna jsem cestou nahoru sesbírala střípky svého života, důstojnost,  i peníze vysoudila zpět. A dostala jsem se cestou nahoru  tak daleko, že při spořádaném soužití s mým bm (kdybychom se nerozvedli)bych se nikdy sem nedostala. Po všech stránkách. Zcela jiná dimenze života .

Jádro mého problému bylo  "najití sama sebe" a získání sebe - vědomí.

Nelituju ničeho, i když to zní příšerně i paradoxně. BM pro mě udělal nejvíc v životě, když mě odepsal. Umožnil mi start do nového nádherného života. Nebyl jednoduchý, ale o tom nemá smysl psát, to je asi jasné. smile

Není tady

#136 17. 2. 2011 16:01

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Marcia111 napsal(a):

Dik za rady. pussa Mozna mu neco preposlu na e-mail, ale ted rozhodne ne, hodne mi slovne ublizil a ja se mu podlizat nebudu. Navic jsem ted i v takove jakesi pohode, takze ani necitim potrebu mu neco vysvetlovat a pak se stejne zase kvuli tomu jen pohadat!

všechno chce svůj čas.Když to vydrželo až doteď,ono to ještě nějaký ten den vydrží.Aby byl ochotný tě aspoň vyslechnout nebo přijmout tvojí radu,musíš vystihnout tu správnou chvíli. Máte 15-ti leté dítě,takže ho už určitě trochu znáš a víš jak na to..stolt

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#137 17. 2. 2011 18:34

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

dusička napsal(a):

morpheus napsal(a):

dusička napsal(a):

Vždyt si rozvedený, proč nenapíšeš proč jste se rozvedli, co vedlo k tomu, že jste skončili vztah

Cti poradne a budes vedet ze : 1. Omluvil jsem se, ze nebudu odpovidat Majkafe, aby to tu nebylo Offtopic, jsi dost nepozorne devce Dusicko 2. Nejsem "rozvedeny" ale svobodny a za 3. nemyslim si, ze toto tema je vaznejsi, nez kterekoli jine, ledaze by tady z uzivatelu chtel nekdo zacit pitomce, kteri si nedokazi SAMI odpovedet na otazku Co me vedlo k rozvodu a jake to bylo potom ( v minulem case, asyk kratka pamet proto to tema ).

víš že se nedivím Tvé bývalé manželce,že se s Tebou rozvedla. neutral
Ale ok, máš samozřejmě právo psát na diskuse, je to veřejné forum. Nevím, ale co druhým přinesou tvé bláboly k přemýšlení.

Dusicko BIngo! ja to citim stejne. Nejak mi to zavani infantilnim jednanim, zvlaste, kdyz zde opakovane pise, jak se zamiloval do te nebo do one prospevelky do fora...samozrejme tajne....storstark

Upravil(a) sahleb (17. 2. 2011 18:40)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#138 17. 2. 2011 18:44

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

"najití sama sebe"
Wiki - ano, přesně ta věta, nejdřív by měl člověk poznat sám sebe, jak chce žít, protože jedině tak může být spokojený štastný, nezáleží na bohatství, na penězích. Vytičit si sám sobě co toleruju, s čím se srovnám a zařídím se podle toho.
Kočky, pročítám celé vlákno. Smutné příběhy, ale jako v pohádce, se štastným koncem . Jste bojovnice pussapussa

Není tady

#139 17. 2. 2011 19:05

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

Nejak mi to zavani infantilnim jednanim, zvlaste, kdyz zde opakovane pise, jak se zamiloval do te nebo do one prospevelky do fora...samozrejme tajne....storstark

Zase nesmíš (nesmíte) kolegu Morpha brát tak vážně... big_smile ...one se tady už zamiloval do tolika žen, že kdyby si měl s každou dát byť jen jedno rande, tak má do konce roku co dělat... big_smile big_smile big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#140 17. 2. 2011 19:07

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš - ahoj
jak Ty si představuješ štastné a spokojené manželství?
Samozřejmě po letech, když už prvotní zamilovanost vyprchá, co má ženská nebo i chlap udělat, aby se nezdál vztah stereotypní? Pár návodů od muže, ráda bych slyšela z protipolu názor hjarta

Není tady

#141 17. 2. 2011 19:21

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

dusička napsal(a):

"najití sama sebe"
Wiki - ano, přesně ta věta, nejdřív by měl člověk poznat sám sebe, jak chce žít, protože jedině tak může být spokojený štastný, nezáleží na bohatství, na penězích. Vytičit si sám sobě co toleruju, s čím se srovnám a zařídím se podle toho.
Kočky, pročítám celé vlákno. Smutné příběhy, ale jako v pohádce, se štastným koncem . Jste bojovnice pussapussa

Dušičko a ty nejsi??? Většina tady z nás jak jsem četla máme ten boj za sebou,takže jsme takové "bojovnice v.v" big_smile
Ale ty jsi "bojovnice aktivní" tummenupp

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#142 17. 2. 2011 19:53

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

dusička napsal(a):

"najití sama sebe"

Vidis , ja jsem nikdy nepremyslela o tom, jestli jsem nejaka bojovnice. kdyby se me nekdo otazal, tak reknu, ze fakt ne. Ale v situaci ve ktere jsem byla a do ktere jsem se dostala me donutila stat na zadnich, jak rika moje kamaradka. Neco slo silene ztuha, neorientovala jsem se, dostavala jsem spatne a protichudne informace. bylo to blby, ale protoze jsem se opravdu postavila na vlastni nohy a rozhoduji sama za sebe, i kdyz bych nekdy podporu hoooodne potrebovala, ustala jsem to. i kdyz ...nedostatek financi je nekdy blby.....

I kdyz ty Dusicko se tremi detmi! Pane jo! To je vrcholny management holka!

Upravil(a) sahleb (17. 2. 2011 19:54)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#143 17. 2. 2011 20:00

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Mikeš - ahoj
jak Ty si představuješ štastné a spokojené manželství?
Samozřejmě po letech, když už prvotní zamilovanost vyprchá, co má ženská nebo i chlap udělat, aby se nezdál vztah stereotypní? Pár návodů od muže, ráda bych slyšela z protipolu názor hjarta

To by Ti měl poradit nějaký vztahový odborník, a ne nějakej Mikeš big_smile
Předem se omlouvám - a opravdu to nemyslím nijak ve zlým - Eleně: Její manžel se snažil, makal, a bylo mu to stejně houno platný... poslala ho do kytek...
Jenže u Tebe je to o něčem jiném - nikoli o tom, co by měl partner udělat, ale co měl naopak neudělat... tedy začít chlastat a kašlat na rodinu...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#144 17. 2. 2011 20:01

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Vějířovka napsal(a):

Ať už se, proboha, ta Marcia rozvede a odstěhuje.

Marcia resi podobny problem jako ja ?
Marcia : Cotak dat dohromady spolubydleni ? Bo ja se taky stehuju, ale nemam spolubydlici hmm
Jinak k "vaznemu" tematu za ktere ho oznacily Majkafa a Dusicka : nestacim se divit, libive prispevky a k veci ma Helena a take se mi libi Hirondel. Jinak prumer a nekdy balast, neco jako Morpheovy vyplody sileneho mozku tongue

Upravil(a) morpheus (17. 2. 2011 20:02)

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#145 17. 2. 2011 21:20

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Sahleb - ano bojovnice, ustála si, i když to bylo určitě hodně těžký. Víš co se říká, co Tě nezabije, to Tě posílí.
Všem bojovnicím posílám pusu pussa
Mikeš - já chtěla od Tebe jako od normálního chlapa odpověd. pussa
Já bych měla plánů, jenže na to prdím, nemá to ted momentálně význam. Jak se dostat ze stereotypu?
Třeba:
Poslat děti k babičce a zůstat s manželem sama doma.
čekat až přijde z práce a dělat že uklízím - např. v minizástěrce vytírat podlahu s hadrem v ruce bez koštěte gloria
uvařit si společně nějakou mnamku a kecat u toho
pustit si písničky - vykopávky, při kterých jsme se namlouvali stolt
popř. strávit noc někde v nějakém hotýlku
já  nevím, nečekaný striptýz ,který začíná tím, že ženská má na sobě novou pánskou mikinu, kterou obdaruje drahou polovičku. Já bych měla nápadů.
Proto jsem se ptala, co by udělal muž proti stereotypu tongue

Upravil(a) dusička (17. 2. 2011 21:20)

Není tady

#146 18. 2. 2011 7:18

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jak se dostat ze stereotypu?...  Já bych měla nápadů.
Dusi, všechny nápady jsou ti k ničemu, když se druhá strana odmítá podílet na jejich realizaci. To máš jako s tím ne/mluvením třeba po hádce - můžeš si hubu ušoupat, ale všechny tvý slova se odrážejí od skleněný stěny...
Jsou i tací, kterým stereotyp vyhovuje - ať už z nechuti něco měnit nebo prostý lenosti...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#147 18. 2. 2011 7:22

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Heleno - já vím,proto jsem psala,že na to prdím, u nás doma, abych vymýšlela jak ze stereotypu.
Já spíš měla na mysli, klasika průměrný normální manželství,partneři se maj rádi, samozřejmě že jsou starosti, ale v základě je manželství pevný. Proto jsemse tak nějak ptala, jaký maj chlapi návrhy na trošku změnu z toho stereotypu - např. manželství po 10-15 letech

Není tady

#148 18. 2. 2011 7:33

Marcia111
♥♥♥♥♥--

Dobre ranko vsem.

Morfe, tak ja momentalne chlapa nehledam a kdyz se na mne nebudes zlobit, tak Tebe bych po precteni Tvych  prispevku opravdu nechtela ani jako sploubydliciho reta , jinac nic proti Tobe a Tvym nazorum.

Není tady

#149 18. 2. 2011 7:50

Beta El
♥♥-----

Měli jsme jedny známé, kteří už spolu byli taky nějaký ten pátek a on si našel milenku. Manželka mu na to přišla, odpustila mu a snažila se ho získat zpět. Např. tím, že si koupila nové červené krajkové prádlo, obula lakovky na jehlách, napustila vanu s voňavou pěnou, obložila svíčkama, otevřela šampáňo a děti poslala k babičce. On přišel z práce, otevřela mu jeho žena ad výše oděná a on se lekl a utekl do hospody. va
Momentálně jsou již tři roky rozvedení. Takže tady se nějaký vybočení ze stereotypu moc nepovedlo.
Jinak, on žije sám, střídavě ho navštěvuje vdaná milenka. Ona má přítele, u něhož bydlí a děti zůstaly v bytě. Od 15 let se starají sami o sebe. To mi příjde taky docela za vlasy...

Není tady

#150 18. 2. 2011 8:01

Marcia111
♥♥♥♥♥--

Docela usmevna historka. Ja bych teda, ale nemela zaludek na to, abych po zjisteni manzelovy nevery ho k sobe lakala sexy spodnim pradlem a pod. Urcite bych odpustila jednorazovou neveru, ale dlouhodobou nebo i stridani milenek jednu za druhou, tak na to ja opravdu nemam. Znam zeny, ktere takhle ziji, vedi o manzelove nevere, dokonce i vi, ze s milenkou ma dite, ale delaji jako by o nicem nevedely. Po prichodu manzela domu se snazi ho co nejlepe uhostit dobrou veceri, popripade jeste necim lepsim v loznici. Brr, tak tohle by mi pri vedomi, ze se mnazel treba zrovna vratil od milenky, nejak neslo!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí