6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Radek: Tak jinak.. Co si představují? Můe mě to nějak tedy vysvětlit?
Radku, to Ti musí vysvětlit Elena.
Kadý máme jinou povahu a já jsem vdaná u čtvrt století a manela bych zrovna z těch důvodů, které Elena uvádí, prostě nevyměnila. Nejsem tak naivní, abych si myslela, e jiný mu bude "lepí" . Hodně si manela váím, přestoe ta pověstná jiskra u pochopitelně taky není - zato proíváme po těch letech věci, které jsou pro nás asi důleitějí... Ani já nemusím 100%ně vyhovovat manelovi, a přesto mě má rád a zatím ho nenapadá bourat to, co jsme si vybudovali.
Ale nevíme, co mezi nimi (u Eleny) jetě bylo nebo naopak nebylo.
Kadopádně kdy člověku v tom svazku není dobře, asi by s tím něco udělat měl.
Není tady
ad Tercila: Díky za vysvětlení!
ad myák32: Začnu být asi fakt ha..l:-)
Není tady
Myák: ale nemělo to něco..snad távu..nevím..
Myáku, a myslí, e po 15letech s jiným chlapem to ávu mít bude?
Já jsem si u toho kolegy s tvrzením "po zmrzení vyměěěnit" říkala, e asi nedokáe brát v úvahu tu ivotní posloupnost, ten přirozený chod událostí, situací, věcí... e si neuvědomuje, e po letech to ani nemůe být tak, jako na začátku, a snad je natolik inteligentní, aby pochopil, e souití dvou lidí ani nemůe vypadat tak, jako před 20lety...
A vidím, e takhle uvauje hodně lidí. Ale ono je to tak správné, kadý si to musí zhodnotit jen a jen podle svých potřeb a přání. Jinak by se trápil.
Není tady
Ale já od svého manela neodela proto, e nebyl hajzl, ale proto, e ta chemie nefungovala. Tím nemyslím erotické pobláznění, prostě i kdy ve bylo jak mělo být, tak jsem se s ním necítila vnitřně spokojená, i kdy jsem sama nevěděla proč a dost jsem se tím trápila. Můj současněj partner taky není ádněj hajzl, je to normální chlap v něčem stejněj v něčem jinej, ale s ním se prostě cítím jinak, spokojená.. Teda i kdy dneska jsme měli dost zásadní a oklivou rozepři na téma skříň do dětského pokoje, tak nevím nevím jak se to jetě vyvine
Není tady
Mike napsal(a):
Tercila napsal(a):
Tak Eleno, tohle a si přečtou zdejí chlapi, nemůou na Tvoje psaní říct nic jiného, ne to svoje oblíbené: ty enský fakt nevědí, co chtějí Ale chápu Tě.
Ty enský fakt nevěděj, co chtěj
moje slova
Není tady
Marcia111 napsal(a):
No Rejko, uz vidim manzela, jak dobrovolne pujde k psychologovi, kdyz on sam zadny problem nevidi a neuznava ani to, ze se sproste chova. Vlastne ani nevim jak bych mu to mnela rict, asi by se mi vysmal, nebo by se na mne dival jak na blazna. Ale pokusit se o to muzu, reknu mu o tom, ale ne ted, ted za nim nebudu dolejzat jak jsem to delala cely zivot. Kdyz jsme spolu prestali komunikovat, vzdy jsem to byla ja co jsem prisla a chtela resit a vyresit nas problem, on nikdy.
No a v tom je ten problém.Postiený si musí uvědomit sám,e něco není v pořádku.Kdy si to uvědomí a připustí si to,má pak snahu to řeit. Co kdyby sis nala nějaké články k sociální porue,vytiskla to a dala mu to přečíst. A si myslí co chce,dej mu najevo svojí duevní převahu.Zdůrazni mu,e on je ten co má problém a ne ty.Nenech,aby tě uráel ohledně postavy,to zara hned jakmile začne.Nedala bych mu najevo,e mě jeho slova ranila a nedej se vyprovokovat.
Není tady
PetrHl napsal(a):
Mike napsal(a):
Tercila napsal(a):
Tak Eleno, tohle a si přečtou zdejí chlapi, nemůou na Tvoje psaní říct nic jiného, ne to svoje oblíbené: ty enský fakt nevědí, co chtějí Ale chápu Tě.
Ty enský fakt nevěděj, co chtěj
moje slova
Jo jo Petře, moje taky...
Není tady
tercilo, není mi dvacet a od manela jsem neodela proto, e se mi u neklepala kolena kdy mi dal pusu. I můj nynějí vztah trvá u nějaký ten rok a rozhodně partnera nehodlám opoutět, přestoe je to u v podstatě stereotyp, kolena se mi u taky neklepou, leda věkem, ale s tímhle chlapem je mi prostě i po těch letech jinak, hezky a vím e jsem spokojená. I kdy kytky u dávno nenosí a ponoky trousí kde se dá..
Není tady
Mike,Petr,Radek...vy jste se tu hledali..
a mmch,vy to víte???? myslím vy, mui...
Není tady
Radek704 napsal(a):
ad Tercila: Díky za vysvětlení!
ad myák32: Začnu být asi fakt ha..l:-)
Radku, a přijde na to jak si to sám přiokázat dej mi vědět, rád se k tobě přidám
Není tady
myák32:, přestoe je to u v podstatě stereotyp, ...... I kdy kytky u dávno nenosí a ponoky trousí kde se dá..
Neboj se, myáku, rozumím Ti. Ale stejně je zvlátní, e co lidi nedokáou odpustit prvnímu partnerovi, u druhého tolerují. Asi dochází k nějakému "posunu mylení"... Pokud to vyhovuje, je to v pořádku.
Není tady
Dobrá Petře
Není tady
rejka napsal(a):
a mmch,vy to víte???? myslím vy, mui...
s vychlazenou 12 a knedlem vepřem na gauči, v TV Ligu mistrů a o přestávce příjemnou erotickou masá
Potom nechat na pokoji, hlavně nedávat hloupé otázky
Není tady
Marcia111, tříměsíční mlčení by mě odrovnalo.
Tohle dělala má maminka tátovi, ne sice tak dlouho, ale týdny to bývaly. My děti jsme to hodně těce nesly. Odpoledne, kdy se ve 3 vraceli z práce, seděly jsme na schodech před domem, kde byl výhled na ulici, a čekaly s nadějí, kdy přicházeli, jestli u spolu konečně mluví. A kdy ne, byly jsme moc smutné. To dusno bylo stralivé, i pro nás děti. Proto jsem si říkala, e tohle v partnerském vztahu dělat nebudu, abych s partnerem po hádce nemluvila. Ani jsem si to nemusela "zakazovat", mně by to prostě ani nelo, nemám ráda dusno. Raději si věci vyříkat, uzavřít a normálně spolu dál mluvíme.
Upravil(a) majkafa (16. 2. 2011 17:04)
majkafa napsal(a):
Tohle dělala má maminka tátovi, ne sice tak dlouho, ale týdny to bývaly. My děti jsme to hodně těce nesly. Odpoledne, kdy se ve 3 vraceli z práce, seděli jsme na schodech před domem, kde byl výhled na ulici, a čekali s nadějí, kdy přicházeli, jestli u spolu konečně mluví. A kdy ne, byly jsme moc smutné. To dusno bylo stralivé, i pro nás děti. Proto jsem si říkala, e tohle v partnerském vztahu dělat nebudu, abych s partnerem po hádce nemluvila. Ani jsem si to nemusela "zakazovat", mně by to prostě ani nelo, nemám ráda dusno. Raději si věci vyříkat, uzavřít a normálně spolu dál mluvíme.
taky mě jako dítěti hrozně vadilo dusno doma, daleko víc ne hádka
Není tady
xxxx napsal(a):
...sahleb prosím tě ty ije v nejaké muslimské zemi? e si měla takový problém s rozvodem a e si ila s dětma tak patně a on objídel Evropu ? Taky smutnej příběh. Proč ses nevrátila do Čech, moná byses tu protloukala líp.
Ale ne, neni to muslimska zeme. Muj manzel je doktor prav a tak se s temi ostatnimi pravniky proste tak domlouval. Sami chlapi a ja holka z vychodni Evropy.
Na podruhe mi to vyslo, tedy rozluka, ale musela jsem splacet advokatku. pak jsem se rozvedla zcela a opet zaplatila silene penize. Rozvod se tahl dva roky a advoktaka si vydelala......
Nevim, proste kam bych se vracela, mam tady deti, ty tu ziji a maji kamarady, chodi do skol a do ceska je nic netahne. nakonec tu maji i otce, ktereho maji normalne rady.
Dalsi duvod je moje pribuzenstvo, ktere me asi nenavidi, ze jsem jim nezajistila spravny milionarsky zivot, kdyz jsem se urcite tak bohate vdala a nic jim nevozim, nebo co...
taky se me dost dotklo, ze meli velmi a velmi radi ceske pritelkyne meho muze. myslim si. Fakt nevymyslim si! Pomoc veskera zadna, jen hazeni klacku pod nohy a domluvy okolo rozvodu za mymi zady, naprilad, ze mam pulku domu. Bylo zapsano u rozvodu, pry dobra rada me pribuzne, aby si manzel nemyslel , ze jsem bez penez! Aby se NETRAPIL! Kdyz se tak s nim osklive rozvadim. Ve skutecnosti jsem ho mela teoreticky zdedit. A nezdedila. Byla jsem pred soudem jako lharka, ktera ze sebe chce udelat chuderu, ktera nic nema. A ejhle, jsem vlastne vlatvnik nemovitosti, coz jsem mrzsky zatajila. Tudiz jsem byla bohata aon chudak. Sam to preci prohlasil. No bylo to hnusny. Uz kvuli detem.
takze se nevracim. Ted uz vubec ne! mam tu totiz milacka. A chce si me vzit.
Není tady
PetrHl napsal(a):
rejka napsal(a):
a mmch,vy to víte???? myslím vy, mui...s vychlazenou 12 a knedlem vepřem na gauči, v TV Ligu mistrů a o přestávce příjemnou erotickou masá
Potom nechat na pokoji, hlavně nedávat hloupé otázky
Tak asi ví..a jak to vypadá v reálu?
Není tady
PetrHl napsal(a):
majkafa napsal(a):
Tohle dělala má maminka tátovi, ne sice tak dlouho, ale týdny to bývaly. My děti jsme to hodně těce nesly. Odpoledne, kdy se ve 3 vraceli z práce, seděli jsme na schodech před domem, kde byl výhled na ulici, a čekali s nadějí, kdy přicházeli, jestli u spolu konečně mluví. A kdy ne, byly jsme moc smutné. To dusno bylo stralivé, i pro nás děti. Proto jsem si říkala, e tohle v partnerském vztahu dělat nebudu, abych s partnerem po hádce nemluvila. Ani jsem si to nemusela "zakazovat", mně by to prostě ani nelo, nemám ráda dusno. Raději si věci vyříkat, uzavřít a normálně spolu dál mluvíme.taky mě jako dítěti hrozně vadilo dusno doma, daleko víc ne hádka
Brrrrr,děsná představa.Nai natěstí tohle nedělali. U nás to bouchlo,pak hádka a nakonec se vzduch vyčistil.Ale občas tu hádku mamka zbytečně protahovala a to mi teda taky vadilo.A úplně nejvíc mi vadilo,kdy to pak připomínala jetě dlouho potom....tohle jsem nikdy nedělala.Ani u partnera ani u dětí.Vracet se a vyčítat.Jakmile jsme si to vyříkali,návraty se nekonaly...
Není tady
Marcio, s tvym muzem urcite neni neco v poradku a mel by vyhledat psychologa, akorat ti neporadim, jak ho tam dostat, kdyz sam nechce. Zrejme by to pomohlo i vasmu vztahu.
Není tady
rejka napsal(a):
hádej
Není tady
rejka napsal(a):
Brrrrr,děsná představa.Nai natěstí tohle nedělali. U nás to bouchlo,pak hádka a nakonec se vzduch vyčistil.Ale občas tu hádku mamka zbytečně protahovala a to mi teda taky vadilo.A úplně nejvíc mi vadilo,kdy to pak připomínala jetě dlouho potom....tohle jsem nikdy nedělala.Ani u partnera ani u dětí.Vracet se a vyčítat.Jakmile jsme si to vyříkali,návraty se nekonaly...
u naich bylo jednou dusno několik měsíců - rozdělená patra v lednici a pajzce. Jamile přili rodiče z práce, brali jsme se ségrou dráhu do naeho útočitě - pokoje a vycházeli jen v nejnutnějích případech
Není tady
No jen do mne, uz jsem zvykla
Rikala jsem, ze to bude pro mnohe nepochopitelne.
Nevim, jestli by bylo pro meho ex lepsi, kdybych s nim zustala a rekla si, ze je hodny, starostlivy a budu s nim poklidne chovat deti.
Nedokazu se pretvarovat natolik, aby si toho ten druhy nevsiml, muj muz byl dostatecne vnimavy, aby vedel a trapilo ho to. Jeho trapeni zas trapilo mne. Snazili jsme se o tom mluvit, jenze co jsem mu mela rict, ze potrebuji, aby ze sebe udelal jineho chlapa? Vlastne ani nevim, proc o mne tolik stal. Snazila jsem se to nejak v sobe zmenit, ale bohuzel. Bylo to jen horsi a postupne mi zacinala vadit uz i jeho pritomnost. Rozladilo me i to, ze si prisel ke mne sednout, kdyz jsem koukala TV. To uz jsem vedela, ze je zle. Spat s nim me nebavilo. Deti jsem s nim mit nechtela. Naco by mu takova zena byla?
Za ty roky, co jsem to v sobe lamala, jsem si uplne rozhazela spani, dosud tim trpim. Ke konci jsem trpela zavratemi a zaludecni neurozou, zacala jsem se uz rozkladat i fyzicky. K tomu do me vsichni kolem huceli, abych neblbla, ze takoveho uz nenajdu.... No, fuj.
Ano, mozna jsem spachala na svem ex krivdu, ale on mi to taky nijak neulehcil a nechal me, abych si to vyzrala az do dna.
Na rozdil od Tercily verim, ze dalsi muze byt lepsi. Sveho manzela znam trinact a pul roku, dvanact a neco jsme manzele a zatim zadnou vycpelost vztahu po zadne strance nepozoruji.
Nemam ani, co bych mu tolerovala, jsouc starsi a moudrejsi (ne od nej, ale jako poprve). Kytky nosi nepravidelne, protoze i bezduvodne. Ponozky netrousi malokdy popudi, proste je to uplne jine.
Proc ted ano a predtim ne uz pomalu nechavam konovi. .
Upravil(a) elena007 (16. 2. 2011 18:25)
Není tady
rejka napsal(a):
PetrHl napsal(a):
taky mě jako dítěti hrozně vadilo dusno doma, daleko víc ne hádka
Brrrrr,děsná představa.Nai natěstí tohle nedělali...
Podobných záitků jsem byl natěstí jako dítě uetřen... nai se k sobě chovali snad a neskutečně hezky... oni se snad ani nehádali... ... moná to bylo trochu dáno i tím, e kadý z nich u měl jedno rozpadlé manelství za sebou, a brali se ve věku, kdy u lidé bývají přece jenom rozumnějí, ne ve dvaceti (mamce bylo 36, tátovi 43) ...
Není tady
Marcia111 napsal(a):
Moc Vam vsem dekuji za Vase prispevky. Diky nim se mi dari mnohe věci pochopit a divat se na věc i z jineho uhlu.
xxxx, kdy jsem se ho ptala, proc mne tak zhazuje ohledne mych prsou a i jinych veci, tak mi odpovedel, ze to bylo jen ve srande a ze vsechno hned vezmu vazne, a nebo proto, ze jsem mu taky něco nehezkeho rekla kdy on mne zacal urazet. Nejsem zadna otloukaci panna, která si necha libit nadavky a pritom bude mlcet jak pipka. Taky jsem mu, ale az pote co zacal napadat on mne, rekla co si myslim, jenze to uz se mu nelibilo a pak mi jen rekne: Ja jsem řekl to a ty zas to, tak jsme si fifty fifty! A prave v těchto chvilich uvazuji, jak to ve skutecnosti mezi nami je, kdo je tim hlavnim akterem naí manzelske krize!
Kuratko, stejne jako ty si i ja budu muset zacit lecit to sve sebevedomi, protoe i on mi ho pekne poslapal. Ted uz mam naplanovaneho kadernika, konecne, po dlouhe době a taky si zajdu na nehty, ty me nestoji za nic, porad se lamou a nemaji pekny tvar. Tak snad se budu konecne citit lip, ted se na sebe pomalu ani do zrcadla nemuzu podivat!
Nicolasi, dekuji za Tvuj obsahly prispevek, ale téměř s zadnym z uvedenych bodu nase manzelstvi nemá nic spolecneho. O kladech meho manzela jsem psala z toho duvodu, abych Vam objasnila, ze ma i sve dobre stranky a na zaklade toho jsem chtela aby jste posoudili plusy a minusy naseho vztahu a to jestli to ma smysl nebo nikoli.
Jaspinn, zvlastni, i mne kamaradka rekla, ze on ma vedle mne komplexy menecennosti. Jenze ja narozdil od neho jsem ho nikdy před lidmi nekritizovala a neshazovala, delal to on mi. Nikdy nemel duvod k tomu aby se tak citil. A se spolecenskym zivotem to je stejne jako tehdy u tebe. Obrovske nic, jen jedina dovolena za celou tu dobu naseho manzelstvi a na te se choval velice divne. K mori s nami nechodil, hned při vstupu na tobogany se mne zeptal jak dlouho tady budeme a na spolecnych prochazkach po pamatkach neustale zvykal zvykacku a non stop mnel v usich sluchatka a poslouchal hudbu. Prosila jsem ho aby si aspon jedno ucho nezacpaval abych mu sem tam mohla něco rict, par krat zakopnul az se mu nakonec plazova slapka utrhla. Jak rada bych pochopila, proc se tak chova nebo co citi, ale on se o nicem nebude bavit, pro neho je vse v naprostem poradku a zadny problem nikde nevidi, to jen ja porad něco mam. V takovych chvilich opet uvazuji, zda nejsem tim akterem ja!
Beto el, ani nevis jak mne to mrzi a uplne Te chapu jak jsi se citila, kdy Te Tvuj syn zachranoval před tatou. Podobne situace byly i u nas . Například kdy cirou nahodou mluvime s manzelem, coz se stava opravdu malo, třeba na tema politika, absolutne neprijima me nazory a zacne hlucne mluvit, není schopny mluvit normalnim tonem, v tuto chvili se nehadame, ale syn hned prileti a mysli si, ze uz je hadka na strese! Prakticky v tom vyrustal od malicka, hadky byly na dennim poradku, ted si rikam, musí v tom stejnem vyrustat i nas mladsi syn? Ted vlastne jak Te ctu, tak si vzpominam, ze mne i par krat fyzicky napadl, ale ja jsem si to obhajovala tim, ze jsem mu rekla něco sprosteho ja, protoe mi ruply nervy, no a tim padem jsem si to zaslouzila a vyprovokovala sama.
Eleno007, taky mne to napadlo, ze trpi nejakou fobii, ale to jsou jen me domenky, nic potvrzeneho nemam a ani nemam jak mit! Docela mne prekvapilo Tve rozhodnuti pro rozvod, svým zpusobem jsi mnela jetě mnohem min duvodu nez mam ja a presto jsi se rozvedla. Asi jste jetě spolu nemeli deti, ze? To se pak rozhoduje jinak! Drzim palce at to klape i nadale.
Marcio, čím tě tvůj mu okouzlil, e ses ho rozhodla se za něj provdat a odjet s ním do jeho země? Myslím to váně. Protoe tohle zní fakt hororově. Choval se takhle i řed narozením druhého syna? Doufala jsi, e se to druhým dítětem změní? Byl druhý syn chtěný?
Není tady
PetrHl napsal(a):
rejka napsal(a):
hádej
dobře,zkusím to..
Pivo,vepřové,gauč a TV to mi přijde dost reálné..
Erotická masá o přestávce (jak dlouho jste spolu?) - moné
Nechat na pokoji a netázat se ( ignoruji slovo hloupé.. ) - utopie
Tak jaké mám skóre?
Není tady