18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
PPavlaa napsal(a):
dusička napsal(a):
Take závěr je: Byla jsem nezodpovědná při výběru partnera.
Jene ze začátku se zdálo vechno v pořádku. Ale máme spolu dvě krásné zdravé děti.dusi, tohle je vdycky tak trochu jako sázka do loterie, buď to vyjde, nebo ne. a dopředu to nikdo z nás neví.
V tu chvíli to kadá z nás vyhodnotila jako "správná" volba. Dnes bychom vybraly třeba jiného partnera, ale zase - pro tuto chvíli, v této naí vyspělosti, za pár let zase jinak....ale to je úplně normální vývoj. e by bylo krásné, kdyby se oba partneři vyvíjeli stejným tempem a směrem - to jo..
Jde to brát jako také první schodek ivotní, a´t je jaký je, bez něj bychom nemohly vystoupit na druhý, pak na třetí...atd, take své opodstatnění má, a´t chceme nebo ne. Bo a´t se nám to líbí či ne.
Není tady
Selima napsal(a):
[
Podža mojich skúseností äa aj podža viacerých psychológov) žudia preberajú - či u v kladnom zmysle alebo občas ako odstraujúci príklad - manesltvo alebo vzah sovjich rodičov ako vzor pre SVOJE spoluitie.
No muj manzel mel manzelsvi rodicu v naprostem poradku. Matka v domacnosti, sourozenci, kapitalek, tatinek zivil vzororve rodinu, vsechny deti studovaly. Zil se svym otcem az do jeho smrti. Muzu rict, ze muj tchan byl bezva chlap. Ale jeho syn selhal. Byl slaboch a podly zbabelec a psychicky surovec. Nevidim zadny vliv rodiny.
Ja jsem presvedcena, ze to tak neni. Znam bajecne muze, kteri meli doma cisty brutalni horor. Kazdy se preci rozhoduje nejposledneji v 18 letech jaky bude a co bude tem druhym ciniti.
Není tady
Kadý sa rozhoduje sám za seba a je za svoje rozhodnutia zodpovedný, ale vychádza z toho, čo DOVTEDY poznal - a ak sa vydáva/ení v 18-20 a dovtedy poznal len alebo hlavne manelstvo rodičov a povauje ho poamo za merítko vecí... tak minimálne potrvá, kým príde na to, e veci môu by aj inak. Tým netvrdím, e vetci bezhlavo kopírujeme manelstvá alebo partnerstvá svojich rodičov - napr. ja určite nie. Ja som skôr mierila k úplnému opaku - ale potom som si uvedomila, e niektoré aspekty kopírujem skoro bezhlavo ... Ne mi dolo, e veci môu (alebo by aj mali) by inak.
Upravil(a) Selima (25. 2. 2011 14:03)
Není tady
Uz jsem si zacinala myslet, ze jsem na dobre ceste k tomu abych vyresila odchod od meho manzela. Byla jsem celkem v pohode, netrapila jsem se problemy tolik co driv, snazila jsem se na to nemyslet a zit si svuj zivot nezavisle na nem, docela se mi to darilo. Mnela jsem sve plany a stanovila jsem si dobu jak dlouho jeste zustanu nez si vyresim sve osobni veci a psychicky se na to pripravim. Manzelovi jako by mu ma pohoda a nezajem vadil, zacal mi delat naschvaly, vysmiva se mi, ponizuje mne a urazi. Sama sebe se ptam, to ti nestaci, copak nevidis jak se chova? Porad jako by mi to nestacilo, jako by to nebyl dostacujici duvod. On sam si neuvedomuje, nebo si jen nechce priznat, ze dela neco spatneho, mne se snazi zastrasit recma, ze teprve poznam co je to zivot az od neho odejdu. Jsem zoufala a vse co jsem si planovala se mi ted jevi jako nerealizovatelne.
Muzete mi poradit, co mam delat aby mne ty problemy tolik neubijely? Abych se naucila byt vuci tomu odolna a nic si z toho nedelat? Nechapu taky jak po tom vsem co mi dela, stale k nemu neco citim, uz ne tolik, ale stale jako bych v podvedomi chtela aby zase bylo vse v poradku, rozum, ale rika, ze to nema smysl. Jsem uz z toho vseho tak unavena a znechucena, ze nevim co dal.
Není tady
rychle odejdi......co nejrychleji
Není tady
Souhlasím s Verou....vechno se vyřeí jak odejde. Najednou to zapadne tak jak má být, spoustu věcí si uvědomí a spousta se tě přestane dotýkat osobně. Takhle tě to bude ubíjet pořád.
Marci, zvládla to spousta enských, tak ty to taky zvládne. A si tvůj muíček plácá co chce
Není tady
Marcia111 napsal(a):
Uz jsem si zacinala myslet, ze jsem na dobre ceste k tomu abych vyresila odchod od meho manzela. Byla jsem celkem v pohode, netrapila jsem se problemy tolik co driv, snazila jsem se na to nemyslet a zit si svuj zivot nezavisle na nem, docela se mi to darilo. Mnela jsem sve plany a stanovila jsem si dobu jak dlouho jeste zustanu nez si vyresim sve osobni veci a psychicky se na to pripravim. Manzelovi jako by mu ma pohoda a nezajem vadil, zacal mi delat naschvaly, vysmiva se mi, ponizuje mne a urazi. Sama sebe se ptam, to ti nestaci, copak nevidis jak se chova? Porad jako by mi to nestacilo, jako by to nebyl dostacujici duvod. On sam si neuvedomuje, nebo si jen nechce priznat, ze dela neco spatneho, mne se snazi zastrasit recma, ze teprve poznam co je to zivot az od neho odejdu. Jsem zoufala a vse co jsem si planovala se mi ted jevi jako nerealizovatelne. Muzete mi poradit, co mam delat aby mne ty problemy tolik neubijely? Abych se naucila byt vuci tomu odolna a nic si z toho nedelat? Nechapu taky jak po tom vsem co mi dela, stale k nemu neco citim, uz ne tolik, ale stale jako bych v podvedomi chtela aby zase bylo vse v poradku, rozum, ale rika, ze to nema smysl. Jsem uz z toho vseho tak unavena a znechucena, ze nevim co dal.
nějak tomu nerozumím. manel se chová stále hůř a ty naopak začíná pochybovat?
PROČ ?,
Není tady
agewa napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
Uz jsem si zacinala myslet, ze jsem na dobre ceste k tomu abych vyresila odchod od meho manzela. Byla jsem celkem v pohode, netrapila jsem se problemy tolik co driv, snazila jsem se na to nemyslet a zit si svuj zivot nezavisle na nem, docela se mi to darilo. Mnela jsem sve plany a stanovila jsem si dobu jak dlouho jeste zustanu nez si vyresim sve osobni veci a psychicky se na to pripravim. Manzelovi jako by mu ma pohoda a nezajem vadil, zacal mi delat naschvaly, vysmiva se mi, ponizuje mne a urazi. Sama sebe se ptam, to ti nestaci, copak nevidis jak se chova? Porad jako by mi to nestacilo, jako by to nebyl dostacujici duvod. On sam si neuvedomuje, nebo si jen nechce priznat, ze dela neco spatneho, mne se snazi zastrasit recma, ze teprve poznam co je to zivot az od neho odejdu. Jsem zoufala a vse co jsem si planovala se mi ted jevi jako nerealizovatelne. Muzete mi poradit, co mam delat aby mne ty problemy tolik neubijely? Abych se naucila byt vuci tomu odolna a nic si z toho nedelat? Nechapu taky jak po tom vsem co mi dela, stale k nemu neco citim, uz ne tolik, ale stale jako bych v podvedomi chtela aby zase bylo vse v poradku, rozum, ale rika, ze to nema smysl. Jsem uz z toho vseho tak unavena a znechucena, ze nevim co dal.
nějak tomu nerozumím. manel se chová stále hůř a ty naopak začíná pochybovat?
PROČ ?,
Stale mi rika, ze lepsiho manzela uz nenajdu, jestli si myslim, ze zivot je srandicka, at tedy jdu a okusim, ale na neho at uplne zapomenu, ze od te doby mne nezna! Odmita se mnou cokoliv resit. Kdyz mne vidi v pohode, citim, ze ho to stve, kdyz brecim prospevuje si. Mam pocit jako by na mne parazitoval a zivil se z meho utrpeni. Jednoduse mam strach, ze me rozhodnuti nemusi byt spravne. Asi proto. Vazne nevim..........
Není tady
ivot ale je srandička.
Ale ne s muem, s jakým teď ije. Jakým je on teď. Pro enou, jakou jsi teď.
Generál Patton řekl moudrou větu - lepí patné rozhodnutí teď, ne dobré za týden.
A to platí i pro ivot. Protoe za týden u bude fronta jinde. Protoe za rok, za deset u můe být zničená.
Marcio a ty nutně potřebuje manela? e si ten tvůj stávající myslí, e na tom stojí ivot eny... najít nejlepího manela.
Lepího ne já nenajde, tak radi zůstaň...
Ví, ty můe udělat cokoli... říct mu, e má pravdu... říct, e nikoho stejně nechce... ale on si najde zase něco jinýho na dloubnutí - má nejspí takovou povahu.
Nejlíp udělá, kdy řekne, e ví, e ivot není srandička... ale e i tak to bude lepí ne pou tvého manelství.
Ale to musí vědět, e odejde. Ví Marcio - jeho tohle taky ubíjí a moná proto vyplouvá napovrch tahle horí část jeho povahy. Já se přiznám, e bych tě se svou povahou u vyrazila. za problémy v manelství můete oba, za to dusno u ale ty - jako ten, kdo stále neví co vlastně chce. Moná ti zas budu připadat hnusná... ale: On byl spokojený. Tobě to nevyhovovalo a chtěla jsi, aby se změnil (neměl důvod, byl spokojený). On nemá proč se měnit. Tah byl na tobě - zvyknu si nebo jdu. A tys neudělala ani jedno z toho, ví...
Není tady
majkafa napsal(a):
ivot ale je srandička.
Ale ne s muem, s jakým teď ije. Jakým je on teď. Pro enou, jakou jsi teď.
Tim, ze rekl, ze zivot je srandicka mnel spise na mysli to, ze ja si bez neho ani neuprdnu, ze zustanu na mizine a budu hladovet. Citim, ze bych mnela odejit, ale bojim se. jak se mam toho strachu zbavit a byt si jista svym rozhodnutim a nebat se to udelat?
Není tady
Marcia111 napsal(a):
majkafa napsal(a):
ivot ale je srandička.
Ale ne s muem, s jakým teď ije. Jakým je on teď. Pro enou, jakou jsi teď.Tim, ze rekl, ze zivot je srandicka mnel spise na mysli to, ze ja si bez neho ani neuprdnu, ze zustanu na mizine a budu hladovet. Citim, ze bych mnela odejit, ale bojim se. jak se mam toho strachu zbavit a byt si jista svym rozhodnutim a nebat se to udelat?
Jezismarja, to delaji vsichni chlapi, kdyz chce zenska odejit. Zazila jsem to na vlastni kuzi 2x.
Taky mi vyhrozoval, ze mi sebere deti, ze vyvrazdi celou moji rodinu atd., odesla jsem a ani se neuprd....
Cim dele zustanes, tim to bude horsi.
Odejdi co nejdriv!
Není tady
Marci, tvůj strach je normální. Má ho kadá enská, která je ve tvé situaci. Neboj se, jednej. On si toti myslí, e tě tím zastraí, e si to rozmyslí, e to nemyslí váně.
Není tady
venue napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
majkafa napsal(a):
ivot ale je srandička.
Ale ne s muem, s jakým teď ije. Jakým je on teď. Pro enou, jakou jsi teď.Tim, ze rekl, ze zivot je srandicka mnel spise na mysli to, ze ja si bez neho ani neuprdnu, ze zustanu na mizine a budu hladovet. Citim, ze bych mnela odejit, ale bojim se. jak se mam toho strachu zbavit a byt si jista svym rozhodnutim a nebat se to udelat?
Jezismarja, to delaji vsichni chlapi, kdyz chce zenska odejit. Zazila jsem to na vlastni kuzi 2x.
Taky mi vyhrozoval, ze mi sebere deti, ze vyvrazdi celou moji rodinu atd., odesla jsem a ani se neuprd....
Odejdi co nejdriv!
Vichni ne, jen uboáci... Já zase slýchala - no, jo, má pravdu, je to vechno moje chyba... já to zavinil... já jsem ten patnej z nás dvou.
Taky uboák. Potřeboval slyet - ne, ty jsi dokonalej, jen nám to prostě nevylo, moná jsem patná já. A slyel - kdy myslí? Já to nevidím tak jednoznačně, ale kdy to říká... tak asi jo.
A beto - i chlapi mají strach... nejen enský. On můe mít strach - jak to bez Marcii půjde, jestli z něho nestáhne kůi při rozvodu... taky jsou to jen lidi. Rozumný chlap co se nebojí jedná jinak.
Není tady
Marcia111 napsal(a):
majkafa napsal(a):
ivot ale je srandička.
Já jsem pochopila, co tím myslel.
Svého strachu se zbaví jenom ty sama a recept na to si taky musí najít jenom ty. Protoe na kadého z nás platí jiný recept.
venue napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
majkafa napsal(a):
ivot ale je srandička.
Odejdi co nejdriv!
Ja to zazivam poprve, neznam to a proto jsem vdecna za vase prispevky. Davaji mi silu a snad i diky BB jsem byla urcitou dobu v pohode, ted to na mne dolehlo znovu. Problem je v tom, ze vim, ze se v urcitych situacicj ke mne zachoval hnusne a bezduvodne, ale on se mi to pak snazi vymluvit, ze to tak vubec nebylo, prehaze uplne vse naruby, dela ze mne paranoidniho blazna a kdo je ten spatny jsem nakonec ja. :-( A to je asi ten nejvetsi problem me nejistoty.
Není tady
Beta El napsal(a):
Marci, tvůj strach je normální. Má ho kadá enská, která je ve tvé situaci. Neboj se, jednej. On si toti myslí, e tě tím zastraí, e si to rozmyslí, e to nemyslí váně.
Bety, to mi taky porad rika, ze jen mluvim a nic nedelam. ja jsem se tim mluvenim snazila veci urovnat, zmenit, vysvetlit, jenze on to chape jinac.
Vcera hledal dokumenty od auta a obcanku. Prisel za mnou a ani mne nepozdravil a ptal se kde ma doklady. Zeptala jsem se ho jestli neumi pozdravit, neodpovedel a znovu zopakoval svuj dotaz, ja zopakovala ten muj. Nastval se a vzal mi vsechny me doklady. Kdyz jsem mu rekla, ze o jeho dokladech nic nevim, zacal mne podezrivat, ze je to velice divne, kdyz je nechal v aute, ze tam ted nejsou. Mohly mu vypadnout z kapsy kdyz se vracel, mnel vypito a treba si ani nepamatuje kde je nechal a obvinuje z toho mne. Rekl, ze uz mne ma plne zuby a at spim v pokoji u syna. Kdyz jsem mu rekla, ze mi nema co rikat kde mam spat rozuril se jeste vic a vzal mi kartu, kterou mam na nakupy. Nakonec jsem spala v obyvaku, vlastne jsem ani spat nemohla, porad jsem nad tim premyslela, kde se v nem ta zlost bere.
Není tady
Tomu se rika manipulace.
A ty, pokud uz jsi zacala mluvit o rozchodu, tak ta situace doma lepsi nebude.... zpatky uz to nevratis. A jak je videt, tak on te drzet nebude....
Proc tedy neodejdes?
Upravil(a) venue (10. 3. 2011 11:44)
Není tady
venue napsal(a):
Tomu se rika manipulace.
A ty, pokud uz jsi zacala mluvit o rozchodu, tak ta situace doma lepsi nebude.... zpatky uz to nevratis. A jak je videt, tak on te drzet nebude....
Proc tedy neodejdes?
Taky jsem si to myslela. Kdyz se mu, ale neco snazim vysvetlit, tak mi rika, ze to na neho hraju psychologicky, ze mi na to nenaleti.
Není tady
venue napsal(a):
Tomu se rika manipulace.
Proc tedy neodejdes?
Kdybych dokazala byt vypocitava a falesna, tak bych s nim zila naoko az do doby kdy mi to ma situace dovoli abych odesla. Jenze ja se nedokazi pretvarovat a spat s clovekem, ktery se ke mne hnusne chova. A to ho asi stve. Kdyz se snim snazim domluvit na nejakych pravidlech spolecneho ziti v zajmu deti, davam mu nekolik variant, protoze on sam nic nenavrhne, tak i tak vsechny zavrhne a nedojdeme k zadnemu zaveru. Ja uz vazne nevim co mam delat aby se to doma dalo alespon nejak vydrzet. Jak se v takove situaci zachovat? Nemate nejakou radu?
Není tady
Marcia111 napsal(a):
Citim, ze bych mnela odejit, ale bojim se. jak se mam toho strachu zbavit a byt si jista svym rozhodnutim a nebat se to udelat?
Ted me to pripomnelo cloveka ktery si chce skocit s padakem z letadla ,nebo bungee jumping ale boji se.
a kdyz se me ten clovek zepta jak se ma zbavit strachu a udelat to. Reknu mu -proste skoc,to je jedina cesta.
A jestli by mel ted nekdo pocit ze se to neda porovnavat,rikam ze podle mne tedy velice trefne ano.
Strach je porad ten stejny strach a kdo ho neprekona- ten ani neskoci.
Není tady
Marcia, zkus hledat radu pro sebe v sobě. Moc se do toho zaplétá. Jsme kadý jedinečný, ádný univerzální recept není. Nebo u odejdi.
hirondel napsal(a):
Ted me to pripomnelo cloveka ktery si chce skocit s padakem z letadla ,nebo bungee jumping ale boji se.
a kdyz se me ten clovek zepta jak se ma zbavit strachu a udelat to. Reknu mu -proste skoc,to je jedina cesta.
A jestli by mel ted nekdo pocit ze se to neda porovnavat,rikam ze podle mne tedy velice trefne ano.
Strach je porad ten stejny strach a kdo ho neprekona- ten ani neskoci.
Nás z letadla vyhazovali. Strach nestrach. Protiproud vzduchu byl tak velký, e do kadého vedoucí výsadku strčil a bylo to.
Marcia111 napsal(a):
venue napsal(a):
Tomu se rika manipulace.
Proc tedy neodejdes?Kdybych dokazala byt vypocitava a falesna, tak bych s nim zila naoko az do doby kdy mi to ma situace dovoli abych odesla. Jenze ja se nedokazi pretvarovat a spat s clovekem, ktery se ke mne hnusne chova. A to ho asi stve. Kdyz se snim snazim domluvit na nejakych pravidlech spolecneho ziti v zajmu deti, davam mu nekolik variant, protoze on sam nic nenavrhne, tak i tak vsechny zavrhne a nedojdeme k zadnemu zaveru. Ja uz vazne nevim co mam delat aby se to doma dalo alespon nejak vydrzet. Jak se v takove situaci zachovat? Nemate nejakou radu?
Přítě zkus manelovi říct, e neví, kde jsou jeho doklady a jestli je nenechal v autě... a netrvat na pozdravu...
Není tady