Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#426 25. 2. 2011 11:22

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Re: Co vás vedlo k rozvodu a jaké to bylo potom?

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

Takže závěr je: Byla jsem nezodpovědná při výběru partnera. gloria
Jenže ze začátku se zdálo všechno v pořádku. Ale máme spolu dvě krásné zdravé děti. stolt

dusi, tohle je vždycky tak trochu jako sázka do loterie, buď to vyjde, nebo ne. a dopředu to nikdo z nás neví.

V tu chvíli to každá z nás vyhodnotila jako "správná" volba. Dnes bychom vybraly třeba jiného partnera, ale zase - pro tuto chvíli, v této naší vyspělosti, za pár let zase jinak....ale to je úplně normální vývoj.  Že by bylo krásné, kdyby se oba partneři vyvíjeli stejným tempem a směrem - to jo.. smile
Jde to brát jako také první schodek životní, a´t je jaký je, bez něj bychom nemohly vystoupit  na druhý, pak na třetí...atd, takže své opodstatnění má, a´t chceme nebo ne. Bo a´t se nám to líbí či ne.

Není tady

#427 25. 2. 2011 13:17

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Selima napsal(a):

[
Podža mojich skúseností äa aj podža viacerých psychológov) žudia preberajú - či už v kladnom zmysle alebo občas ako odstrašujúci príklad - manžesltvo alebo vzah sovjich rodičov ako vzor pre SVOJE spolužitie.

No muj manzel mel manzelsvi rodicu v naprostem poradku. Matka v domacnosti, sourozenci, kapitalek, tatinek zivil vzororve rodinu, vsechny deti studovaly. Zil se svym otcem az do jeho smrti. Muzu rict, ze muj tchan byl bezva chlap. Ale jeho syn selhal. Byl slaboch a podly zbabelec a psychicky surovec. Nevidim zadny vliv rodiny.

Ja jsem presvedcena, ze to tak neni. Znam bajecne muze, kteri meli doma cisty brutalni horor. Kazdy se preci rozhoduje nejposledneji v 18 letech jaky bude a co bude tem druhym ciniti.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#428 25. 2. 2011 14:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Každý sa rozhoduje sám za seba a je za svoje rozhodnutia zodpovedný, ale vychádza z toho, čo DOVTEDY poznal - a ak sa vydáva/žení v 18-20 a dovtedy poznal len alebo hlavne manželstvo rodičov a považuje ho poažmo za merítko vecí... tak minimálne potrvá, kým príde na to, že veci môžu by aj inak. wink Tým netvrdím, že všetci bezhlavo kopírujeme manželstvá alebo partnerstvá svojich rodičov - napr. ja určite nie. Ja som skôr mierila k úplnému opaku big_smile - ale potom som si uvedomila, že niektoré aspekty kopírujem skoro bezhlavo hmm ... Než mi došlo, že veci môžu (alebo by aj mali) by inak.

Upravil(a) Selima (25. 2. 2011 14:03)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#429 10. 3. 2011 0:23

Marcia111
♥♥♥♥♥--

Uz jsem si zacinala myslet, ze jsem na dobre ceste k tomu abych vyresila odchod od meho manzela. Byla jsem celkem v pohode, netrapila jsem se problemy tolik co driv, snazila jsem se na to nemyslet a zit si svuj zivot nezavisle na nem, docela se mi to darilo. Mnela jsem sve plany a stanovila jsem si dobu jak dlouho jeste zustanu nez si vyresim sve osobni veci a psychicky se na to pripravim. Manzelovi jako by mu ma pohoda a nezajem vadil, zacal mi delat naschvaly, vysmiva se mi,  ponizuje mne a urazi. Sama sebe se ptam, to ti nestaci, copak nevidis jak se chova? Porad jako by mi to nestacilo, jako by to nebyl dostacujici duvod. On sam si neuvedomuje, nebo si jen nechce priznat, ze dela neco spatneho, mne se snazi zastrasit recma, ze teprve poznam co je to zivot az od neho odejdu. Jsem zoufala a vse co jsem si planovala se mi ted jevi jako nerealizovatelne.

Muzete mi poradit, co mam delat aby mne ty problemy tolik neubijely? Abych se naucila byt vuci tomu odolna a nic si z toho nedelat? Nechapu taky jak po tom vsem co mi dela, stale k nemu neco citim, uz ne tolik, ale stale jako bych v podvedomi chtela aby zase bylo vse v poradku, rozum, ale rika, ze to nema smysl. Jsem uz z toho vseho tak unavena a znechucena, ze nevim co dal.

Není tady

#430 10. 3. 2011 8:02

vera
♥♥♥♥♥♥-

rychle odejdi......co nejrychleji

Není tady

#431 10. 3. 2011 8:54

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Souhlasím s Verou....všechno se vyřeší jak odejdeš. Najednou to zapadne tak jak má být, spoustu věcí si uvědomíš a spousta se tě přestane dotýkat osobně. Takhle tě to bude ubíjet pořád.

Marci, zvládla to spousta ženských, tak ty to taky zvládneš. A si tvůj mužíček plácá co chce wink

Není tady

#432 10. 3. 2011 10:23

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Marcia111 napsal(a):

Uz jsem si zacinala myslet, ze jsem na dobre ceste k tomu abych vyresila odchod od meho manzela. Byla jsem celkem v pohode, netrapila jsem se problemy tolik co driv, snazila jsem se na to nemyslet a zit si svuj zivot nezavisle na nem, docela se mi to darilo. Mnela jsem sve plany a stanovila jsem si dobu jak dlouho jeste zustanu nez si vyresim sve osobni veci a psychicky se na to pripravim. Manzelovi jako by mu ma pohoda a nezajem vadil, zacal mi delat naschvaly, vysmiva se mi,  ponizuje mne a urazi. Sama sebe se ptam, to ti nestaci, copak nevidis jak se chova? Porad jako by mi to nestacilo, jako by to nebyl dostacujici duvod. On sam si neuvedomuje, nebo si jen nechce priznat, ze dela neco spatneho, mne se snazi zastrasit recma, ze teprve poznam co je to zivot az od neho odejdu. Jsem zoufala a vse co jsem si planovala se mi ted jevi jako nerealizovatelne. Muzete mi poradit, co mam delat aby mne ty problemy tolik neubijely? Abych se naucila byt vuci tomu odolna a nic si z toho nedelat? Nechapu taky jak po tom vsem co mi dela, stale k nemu neco citim, uz ne tolik, ale stale jako bych v podvedomi chtela aby zase bylo vse v poradku, rozum, ale rika, ze to nema smysl. Jsem uz z toho vseho tak unavena a znechucena, ze nevim co dal.

nějak tomu nerozumím. manžel se chová stále hůř a ty naopak začínᚠpochybovat?
PROČ ?,

Není tady

#433 10. 3. 2011 10:38

Marcia111
♥♥♥♥♥--

agewa napsal(a):

Marcia111 napsal(a):

Uz jsem si zacinala myslet, ze jsem na dobre ceste k tomu abych vyresila odchod od meho manzela. Byla jsem celkem v pohode, netrapila jsem se problemy tolik co driv, snazila jsem se na to nemyslet a zit si svuj zivot nezavisle na nem, docela se mi to darilo. Mnela jsem sve plany a stanovila jsem si dobu jak dlouho jeste zustanu nez si vyresim sve osobni veci a psychicky se na to pripravim. Manzelovi jako by mu ma pohoda a nezajem vadil, zacal mi delat naschvaly, vysmiva se mi,  ponizuje mne a urazi. Sama sebe se ptam, to ti nestaci, copak nevidis jak se chova? Porad jako by mi to nestacilo, jako by to nebyl dostacujici duvod. On sam si neuvedomuje, nebo si jen nechce priznat, ze dela neco spatneho, mne se snazi zastrasit recma, ze teprve poznam co je to zivot az od neho odejdu. Jsem zoufala a vse co jsem si planovala se mi ted jevi jako nerealizovatelne. Muzete mi poradit, co mam delat aby mne ty problemy tolik neubijely? Abych se naucila byt vuci tomu odolna a nic si z toho nedelat? Nechapu taky jak po tom vsem co mi dela, stale k nemu neco citim, uz ne tolik, ale stale jako bych v podvedomi chtela aby zase bylo vse v poradku, rozum, ale rika, ze to nema smysl. Jsem uz z toho vseho tak unavena a znechucena, ze nevim co dal.

nějak tomu nerozumím. manžel se chová stále hůř a ty naopak začínᚠpochybovat?
PROČ ?,

Stale mi rika, ze lepsiho manzela uz nenajdu, jestli si myslim, ze zivot je srandicka, at tedy jdu a okusim, ale na neho at uplne zapomenu, ze od te doby mne nezna! Odmita se mnou cokoliv resit. Kdyz mne vidi v pohode, citim, ze ho to stve, kdyz brecim prospevuje si. Mam pocit jako by na mne parazitoval a zivil se z meho utrpeni. Jednoduse mam strach, ze me rozhodnuti nemusi byt spravne. Asi proto. Vazne nevim..........

Není tady

#434 10. 3. 2011 10:53

majkafa
Host

Život ale je srandička. big_smile
Ale ne s mužem, s jakým teď žiješ. Jakým je on teď. Pro ženou, jakou jsi teď.

#435 10. 3. 2011 10:54

majkafa
Host

Generál Patton řekl moudrou větu - lepší špatné rozhodnutí teď, než dobré za týden.
A to platí i pro život. Protože za týden už bude fronta jinde. Protože za rok, za deset už můžeš být zničená. stolt

#436 10. 3. 2011 11:00

javena
♥♥♥♥♥♥-

Marcio a ty nutně potřebuješ manžela? Že si ten tvůj stávající myslí, že na tom stojí život ženy... najít nejlepšího manžela. va
Lepšího než já nenajdeš, tak radši zůstaň...
Víš, ty můžeš udělat cokoli... říct mu, že má pravdu... říct, že nikoho stejně nechceš... ale on si najde zase něco jinýho na dloubnutí - má nejspíš takovou povahu. hmm
Nejlíp uděláš, když řekneš, že víš, že život není srandička... ale že i tak to bude lepší než pouš tvého manželství. tongue
Ale to musíš vědět, že odejdeš. Víš Marcio - jeho tohle taky ubíjí a možná proto vyplouvá napovrch tahle horší část jeho povahy. Já se přiznám, že bych tě se svou povahou už vyrazila. hmm za problémy v manželství můžete oba, za to dusno už ale ty - jako ten, kdo stále neví co vlastně chce. Možná ti zas budu připadat hnusná... ale: On byl spokojený. Tobě to nevyhovovalo a chtěla jsi, aby se změnil (neměl důvod, byl spokojený). On nemá proč se měnit. Tah byl na tobě - zvyknu si nebo jdu. A tys neudělala ani jedno z toho, víš... hmm

Není tady

#437 10. 3. 2011 11:02

Marcia111
♥♥♥♥♥--

majkafa napsal(a):

Tim, ze rekl, ze zivot je srandicka mnel spise na mysli to, ze ja si bez neho ani neuprdnu, ze zustanu na mizine a budu hladovet. Citim, ze bych mnela odejit, ale bojim se. jak se mam toho strachu zbavit a byt si jista svym rozhodnutim a nebat se to udelat?

Není tady

#438 10. 3. 2011 11:07

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Marcia111 napsal(a):

majkafa napsal(a):

Tim, ze rekl, ze zivot je srandicka mnel spise na mysli to, ze ja si bez neho ani neuprdnu, ze zustanu na mizine a budu hladovet. Citim, ze bych mnela odejit, ale bojim se. jak se mam toho strachu zbavit a byt si jista svym rozhodnutim a nebat se to udelat?

Jezismarja, to delaji vsichni chlapi, kdyz chce zenska odejit. Zazila jsem to na vlastni kuzi 2x.
Taky mi vyhrozoval, ze mi sebere deti, ze vyvrazdi celou moji rodinu atd., odesla jsem a ani se neuprd....
Cim dele zustanes, tim to bude horsi.
Odejdi co nejdriv!

Není tady

#439 10. 3. 2011 11:12

Beta El
♥♥-----

Marci, tvůj strach je normální. Má ho každá ženská, která je ve tvé situaci. Neboj se, jednej. On si totiž myslí, že tě tím zastraší, že si to rozmyslíš, že to nemyslíš vážně.

Není tady

#440 10. 3. 2011 11:27

javena
♥♥♥♥♥♥-

venuše napsal(a):

Marcia111 napsal(a):

majkafa napsal(a):

Jezismarja, to delaji vsichni chlapi, kdyz chce zenska odejit. Zazila jsem to na vlastni kuzi 2x.
Taky mi vyhrozoval, ze mi sebere deti, ze vyvrazdi celou moji rodinu atd., odesla jsem a ani se neuprd....
Odejdi co nejdriv!

Všichni ne, jen ubožáci... tongue Já zase slýchala - no, jo, mᚠpravdu, je to všechno moje chyba... já to zavinil... já jsem ten špatnej z nás dvou.
Taky ubožák. Potřeboval slyšet - ne, ty jsi dokonalej, jen nám to prostě nevyšlo, možná jsem špatná já. A slyšel - když myslíš? Já to nevidím tak jednoznačně, ale když to říkáš... tak asi jo. vissla

A beto - i chlapi mají strach... nejen ženský. On může mít strach - jak to bez Marcii půjde, jestli z něho nestáhne kůži při rozvodu... taky jsou to jen lidi. Rozumný chlap co se nebojí jedná jinak.

Není tady

#441 10. 3. 2011 11:34

majkafa
Host

Marcia111 napsal(a):

majkafa napsal(a):

Já jsem pochopila, co tím myslel.
Svého strachu se zbavíš jenom ty sama a recept na to si taky musíš najít jenom ty. Protože na každého z nás platí jiný recept.

#442 10. 3. 2011 11:35

Marcia111
♥♥♥♥♥--

venuše napsal(a):

Marcia111 napsal(a):

majkafa napsal(a):

Odejdi co nejdriv!

Ja to zazivam poprve, neznam to a proto jsem vdecna za vase prispevky. Davaji mi silu a snad i diky BB jsem byla urcitou dobu v pohode, ted to na mne dolehlo znovu. Problem je v tom, ze vim, ze se v urcitych situacicj ke mne zachoval hnusne a bezduvodne, ale on se mi to pak snazi vymluvit, ze to tak vubec nebylo, prehaze uplne vse naruby, dela ze mne paranoidniho blazna a kdo je ten spatny jsem nakonec ja. :-( A to je asi ten nejvetsi problem me nejistoty.

Není tady

#443 10. 3. 2011 11:41

Marcia111
♥♥♥♥♥--

Beta El napsal(a):

Marci, tvůj strach je normální. Má ho každá ženská, která je ve tvé situaci. Neboj se, jednej. On si totiž myslí, že tě tím zastraší, že si to rozmyslíš, že to nemyslíš vážně.

Bety, to mi taky porad rika, ze jen mluvim a nic nedelam. ja jsem se tim mluvenim snazila veci urovnat, zmenit, vysvetlit, jenze on to chape jinac.

Vcera hledal dokumenty od auta a obcanku. Prisel za mnou a ani mne nepozdravil a ptal se kde ma doklady. Zeptala jsem se ho jestli neumi pozdravit, neodpovedel a znovu zopakoval svuj dotaz, ja zopakovala ten muj. Nastval se a vzal mi vsechny me doklady. Kdyz jsem mu rekla, ze o jeho dokladech nic nevim, zacal mne podezrivat, ze je to velice divne, kdyz je nechal v aute, ze tam ted nejsou. Mohly mu vypadnout z kapsy kdyz se vracel, mnel vypito a treba si ani nepamatuje kde je nechal a obvinuje z toho mne. Rekl, ze uz mne ma plne zuby a at spim v pokoji u syna. Kdyz jsem mu rekla, ze mi nema co rikat kde mam spat rozuril se jeste vic a vzal mi kartu, kterou mam na nakupy. Nakonec jsem spala v obyvaku, vlastne jsem ani spat nemohla, porad jsem nad tim premyslela, kde se v nem ta zlost bere.

Není tady

#444 10. 3. 2011 11:42

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Tomu se rika manipulace.
A ty, pokud uz jsi zacala mluvit o rozchodu, tak ta situace doma lepsi nebude.... zpatky uz to nevratis. A jak je videt, tak on te drzet nebude....
Proc tedy neodejdes?

Upravil(a) venuše (10. 3. 2011 11:44)

Není tady

#445 10. 3. 2011 11:47

Marcia111
♥♥♥♥♥--

venuše napsal(a):

Tomu se rika manipulace.
A ty, pokud uz jsi zacala mluvit o rozchodu, tak ta situace doma lepsi nebude.... zpatky uz to nevratis. A jak je videt, tak on te drzet nebude....
Proc tedy neodejdes?

Taky jsem si to myslela. Kdyz se mu, ale neco snazim vysvetlit, tak mi rika, ze to na neho hraju psychologicky, ze mi na to nenaleti.

Není tady

#446 10. 3. 2011 11:51

Marcia111
♥♥♥♥♥--

venuše napsal(a):

Tomu se rika manipulace.
Proc tedy neodejdes?

Kdybych dokazala byt vypocitava a falesna, tak bych s nim zila naoko az do doby kdy mi to ma situace dovoli abych odesla. Jenze ja se nedokazi pretvarovat a spat s clovekem, ktery se ke mne hnusne chova. A to ho asi stve. Kdyz se snim snazim domluvit na nejakych pravidlech spolecneho ziti v zajmu deti, davam mu nekolik variant, protoze on sam nic nenavrhne, tak i tak vsechny zavrhne a nedojdeme k zadnemu zaveru. Ja uz vazne nevim co mam delat aby se to doma dalo alespon nejak vydrzet. Jak se v takove situaci zachovat? Nemate nejakou radu?

Není tady

#447 10. 3. 2011 11:53

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Marcia111 napsal(a):

Citim, ze bych mnela odejit, ale bojim se. jak se mam toho strachu zbavit a byt si jista svym rozhodnutim a nebat se to udelat?

Ted me to pripomnelo cloveka ktery si chce skocit s padakem z letadla ,nebo bungee jumping ale boji se.
a kdyz se me ten clovek zepta jak se ma zbavit strachu a udelat to. Reknu mu -proste skoc,to je jedina cesta.

A jestli by mel ted nekdo pocit ze se to neda porovnavat,rikam ze podle mne tedy velice trefne ano.
Strach je porad ten stejny strach a kdo ho neprekona- ten ani neskoci. smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#448 10. 3. 2011 11:53

majkafa
Host

Marcia, zkus hledat radu pro sebe v sobě. Moc se do toho zaplétáš. Jsme každý jedinečný, žádný univerzální recept není. Nebo už odejdi.

#449 10. 3. 2011 11:55

majkafa
Host

hirondel napsal(a):

Ted me to pripomnelo cloveka ktery si chce skocit s padakem z letadla ,nebo bungee jumping ale boji se.
a kdyz se me ten clovek zepta jak se ma zbavit strachu a udelat to. Reknu mu -proste skoc,to je jedina cesta.

A jestli by mel ted nekdo pocit ze se to neda porovnavat,rikam ze podle mne tedy velice trefne ano.
Strach je porad ten stejny strach a kdo ho neprekona- ten ani neskoci. smile

Nás z letadla vyhazovali. big_smile Strach nestrach. Protiproud vzduchu byl tak velký, že do každého vedoucí výsadku strčil a bylo to. big_smile

#450 10. 3. 2011 11:57

javena
♥♥♥♥♥♥-

Marcia111 napsal(a):

venuše napsal(a):

Tomu se rika manipulace.
Proc tedy neodejdes?

Kdybych dokazala byt vypocitava a falesna, tak bych s nim zila naoko az do doby kdy mi to ma situace dovoli abych odesla. Jenze ja se nedokazi pretvarovat a spat s clovekem, ktery se ke mne hnusne chova. A to ho asi stve. Kdyz se snim snazim domluvit na nejakych pravidlech spolecneho ziti v zajmu deti, davam mu nekolik variant, protoze on sam nic nenavrhne, tak i tak vsechny zavrhne a nedojdeme k zadnemu zaveru. Ja uz vazne nevim co mam delat aby se to doma dalo alespon nejak vydrzet. Jak se v takove situaci zachovat? Nemate nejakou radu?

Příště zkus manželovi říct, že nevíš, kde jsou jeho doklady a jestli je nenechal v autě... a netrvat na pozdravu... wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí