29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Marcia111 napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
agewa napsal(a):
ale ona to vlastně vůbec tajně nedělá. pochopila jsem, že o tom, že by se chtěla tozvést, přestěhovat do Čech mluvila s manželem už několikrát, dokonce i s tchánem. takže jasně dává najevo, že ona partnerkou manželovi být nechce.Ale ona si tajně pořizuje byt - o tom manžel neví, takže zní opravdu divně, když si, právě ona stěžuje, že manžel lže a zatajuje - a co tedy dělá Marcia? Lže a zatajuje.
Vejirovko, budu Ti velice vdecna, kdyz si muj byt, kdyz Ti to tolik vadi, budes resit na mem jinem vlakne. Tady to netahej. Dekuji.
Mila Marcio ,
pointou je ze sama lzes a mluvis o lzi Tveho manzela.
Není tady
Marcia111 napsal(a):
sandra napsal(a):
Marci, jak by ses chovala ty k manželovi, kdybys věděla, že už s tebou být nechce, přemýšlí o rozvodu, radí se o rozvodu dokonce s tvým otcem, střádá si peníze, ale stále s tebou bydlí v jedné domácnosti? BI - bez ironie.
Uz jsem to tady nekde psala. Nevnucovala bych se mu a snazila bych se pochopit, proc to tak je, proc se mnou nechce byt. Nikdy se necpu tam kde nejsem vitana. Nemuzes prece nutit druheho aby s tebou zil kdyz sam nechce. Jenze u nas je to jine. Kdyby se on choval jen trochu jinak, vse by mohlo byt dobre a nemusela bych tady dnes resit to co resim. Ja jsem ho opravdu moc milovala, natolik, ze jsem opustila svoji vlastni rodinu a jela sem, protoze to tak on chtel. Delala jsem ruzne ustupky, ale on byl vzdy proti mne, pripadam si jakoby on byl mym souperem a porad si potreboval neco dokazovat. Jenze mne uz to prestalo bavit, uz na to jednoduse nemam silu a chci zacit zit jinak.
Ty pořád nechceš pochopit, že on se změnit nechce a ty to po něm nemůžeš chtít. A nemůžeš všechno podminovat tím, že on....že on....že kdyby on.....
Ale i ty se pořád snažíš dokazovat....že on je hrozný....že se s ním nedá žít....že za všechno může on.
Není tady
Marcia111 napsal(a):
Selima napsal(a):
sandra napsal(a):
Marci, jak by ses chovala ty k manželovi, kdybys věděla, že už s tebou být nechce, přemýšlí o rozvodu, radí se o rozvodu dokonce s tvým otcem, střádá si peníze, ale stále s tebou bydlí v jedné domácnosti? BI - bez ironie.
Zasa je otázka, či ON nebol prvý, kto degradoval vzťah na spolubývanie spolu-rodičovstvo bez úcty k tomu druhému... a to sa tu ťažko dozvieme. To možno nevedia ani oni dvaja.
To je prave to co bych chtela pochopit i ja. Lze se to nejak dozvedet? Ja si myslim, ze vetsi vinu na tom nese on. I ja mam sve chyby, uvedomuji si je, snazim se je nedelat. Ale on, narozdil ode mne v nicem problem nevidi, on je bez viny........
a je tak moc důležité vědět, kdo má kolik viny??
Není tady
Selima napsal(a):
sandra napsal(a):
Zasa je otázka, či ON nebol prvý, kto degradoval vzťah na spolubývanie spolu-rodičovstvo bez úcty k tomu druhému... a to sa tu ťažko dozvieme. To možno nevedia ani oni dvaja.
Ano presne tak ,to se tu tezko dovime.
Jak je tedy mozne Selimo nekomu radit ,kdyz se tady tyhle veci nikdy nedovime.Kdyz tu mluvi jen jedna strana ktera muze pekne lhat jak kdyz bicem mrska. Jeji muz tady neni a i kdyby byl muze lhat jak by smet.
No a na zaver-prave ze jen oni dva muzou vedet jak se tohle cele stalo.
Ale to uz je jiny level zejo Selimo?
Není tady
Marcia111 napsal(a):
Ja si myslim, ze vetsi vinu na tom nese on.
Tak tomu rikam pruser.
a on si zase rika ze vetsi vinu na tom neses Ty.
Není tady
majkafa napsal(a):
dusička napsal(a):
Ano Hin, samozřejmě že probírám 16tiletý vztah vzhůru nohama, od začátku do konce a zpět , přemýšlím, kde se stala chyba. Ano, napadlo mě, začal pít kvůli mně? Proč ho baví víc sedět v hospodě mezi chlapama než s ženskou, která na něho doma čeká a zajištuje mu veškerý servis s láskou . čeká a vyhlíží z okna, kdy přijde, kdy si s ní bude povídat.
Druhý si k nám dovolí tolik, kolik mu dovolíme. Doma měl manžel teplo domova, ale to mu nestačilo.
Nechci poslouchat jeho řeči - můžeš za to Ty, že chodím do hospody.
To je přeci každého rozhodnutí ničit si takto zdraví, ničit výchovu, ničit děti.
A proto, já jsem mu chlast nekupovala.
Ano, je to má vina, že jsem si vždycky říkala, nesmím si vzít chlapa alkoholika jako byl můj táta. Ano, přivolala jsem si to.
Celý léta jsem se snažila vše urovnat, podstrojovat,udobřovat. Ale to prostě nejde.Možná právě pro tohle, dusi.
Čím víc za ním utíkáme, tím víc nám uniká.
Když se zastavíme, zastaví se.
Když začneme utíkat my, běží za námi.
Funguje to stoprocentně.
Povídat si můžeme s kamarádkami o tom, co nás zajímá.
Oni jsou opravdu z Marsu. A my z Venuše.
Potřebují dobývat, ale přiměřeně. Když utečeš příliš daleko, už za tebou nepůjde.
Ale kde je ta hranice "rychlosti".To málokdo ví.
A někdy, když chceš být s ním, tak se musíš "nechat chytit". A pak zase podběhnout.
A plně se odevzdat pouze při těch ojedinělých chvílích skutečného milování. Protože ne každý sex jím je. Ale v těch vzácných chvílích se pak dotknete nebe.
Zůstat aspoň trochu tajemná.
No tak teď jsi mě mile překvapila Maru. . S tímto tvým příspěvkem souhlasím, do puntíku. Majko. Co mě ale hóoódně překvapilo?
Psala jsem ti kdysi něco v tomto duchu, když jsi psala o svém budoucím vyvoleném - jaký by přesně měl být a berz kompromisu . Pamatuješ?
A padla ode mě přwsně stajená slova coby doporučení (Mars, tajemná, dobývání, prostor mužům.. apod) a ty jsi ŕeagovala tak zabejčeně naivně, že mi to utkvělo v paměti dodnes. Nechápala jsem. Úplně obráceně, než píšeš tady..něco v tom smyslu, že nebudeš hrát hry (když jsem nabídla diplomacii), tajemná jsi také odmítla být - nebaví tě na něco si hrát a přetvařovat se. Povídat si- jen s ním a o všem...taktéž jsem nabídla k plkání kamarádky. ..a ne a ne.
Co se to stalo?
nepíšu to ve zlém, abych si něco dokázala,.. atd..bože vůbec ne.. vím, že to tak je...Moc mě tento příspěvek obsahem potěšil. Ale co se to s tebou stalo?
úžasná proměna.
Opravdu jsi napsala super příspěvek, škoda, že tak rychle zapadl.. To je totiž skvělá nápověda pro jednání žen s muži. Které, jak píšeš, 100% funguje...
A ačkoliv jsem zde vzpomenula Majku někdy před půl rokem, téma strategie v párovém soužití je aktuální (a bude) stále.
Není tady
agewa napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
Selima napsal(a):
Zasa je otázka, či ON nebol prvý, kto degradoval vzťah na spolubývanie spolu-rodičovstvo bez úcty k tomu druhému... a to sa tu ťažko dozvieme. To možno nevedia ani oni dvaja.To je prave to co bych chtela pochopit i ja. Lze se to nejak dozvedet? Ja si myslim, ze vetsi vinu na tom nese on. I ja mam sve chyby, uvedomuji si je, snazim se je nedelat. Ale on, narozdil ode mne v nicem problem nevidi, on je bez viny........
Kdybych vedela, ze z vetsi miry na krachu manzelstvi nesu vinu ja. Snazila bych se proto neco udelat. Zmenit se, vylepsit vztah, delat to jinac. Na dotaz co delam spatne, v ćem chce abych se zmenila mi nikdy neodpovi nic konkretniho, jen to, ze chyby mam taky. To ja vim, ale bylo by snadnejsi vedet konkretne jake a na vztahu a zvlaste pak na mych chybach zacit pracovat.
Není tady
Marcio, mám obavy, že ty teď nemáš co vylepšovat. Tím nechci říct, že pokud tě ten chlap zajímá, ať už jako otec vašich dětí nebo jinak, prohlédni si ho a řekni si, co chceš, jestli na to máš a jestli ti za to stojí. A tohleto můžeš udělat kdykoli do své smrti (možná i dál, ale ví Bůh).
Za to, že se to podělalo (pokud už to takové nebylo od počátku) můžete rukou společnou a nerozdílnou. Je těžké vzít na sebe vinu=odpovědnost, ale bez toho nepůjde nic dobře. Je to těžké, vyžaduje to práci a čas. Pro tebe jako matku, která nechce zůstat v zemi, kde se její děti narodily a žije jejich otec, je to zvlášť těžké.
Není tady
Ty chyby se najít dají. Jen jim mujsí být člověk otevřen a to často nechceme.
Co kdyby ses snažila i když vinu (dejmetomu)neneseš. Chceš-li na vztahu pracovat..Nepočítat viny, provinění. Muž se může pod tvou proměnou změnit sám. Změnit se tvým vlivem na něj. Ale to člověk musí žít v pohodě a netejrat se výčitkami a křivdou.
A také je varianta - zařídit si svůj život tak, jak tobě vyhovuje. Nečekat na ničí proměny.
Nejhorší je zůstat někde uprostřed a litovat a být ukřivděná. To je podle mě největší průser.
Nějaké "pít kvůli někomu" je blbost. Kolosální. Každý pije, jí, droguje..atd , protože chce.
Je možné, že ho to doma nebavilo, že třeba vždy jen co přišel, obdržel výtku (vymýšlím příklad - nevím jak to u vás je), kartáč a tak šel raději ryč. Ok, ale to neznamená, že musel jít a musel pít..Každopádně jeho volba.
Upravil(a) Wiki (22. 2. 2011 15:56)
Není tady
KIAro kocko,diky. Vidime to stejne. Vetsina holek tu pise v jinem stylu. Dikybohu.
Není tady
Wiki napsal(a):
No tak teď jsi mě mile překvapila Maru. . S tímto tvým příspěvkem souhlasím, do puntíku. Majko. Co mě ale hóoódně překvapilo?
Psala jsem ti kdysi něco v tomto duchu, když jsi psala o svém budoucím vyvoleném - jaký by přesně měl být a berz kompromisu . Pamatuješ?
A padla ode mě přwsně stajená slova coby doporučení (Mars, tajemná, dobývání, prostor mužům.. apod) a ty jsi ŕeagovala tak zabejčeně naivně, že mi to utkvělo v paměti dodnes. Nechápala jsem. Úplně obráceně, než píšeš tady..něco v tom smyslu, že nebudeš hrát hry (když jsem nabídla diplomacii), tajemná jsi také odmítla být - nebaví tě na něco si hrát a přetvařovat se. Povídat si- jen s ním a o všem...taktéž jsem nabídla k plkání kamarádky. ..a ne a ne.
Co se to stalo?
nepíšu to ve zlém, abych si něco dokázala,.. atd..bože vůbec ne.. vím, že to tak je...Moc mě tento příspěvek obsahem potěšil. Ale co se to s tebou stalo?![]()
úžasná proměna.
Opravdu jsi napsala super příspěvek, škoda, že tak rychle zapadl.. To je totiž skvělá nápověda pro jednání žen s muži. Které, jak píšeš, 100% funguje...
A ačkoliv jsem zde vzpomenula Majku někdy před půl rokem, téma strategie v párovém soužití je aktuální (a bude) stále.
Co se stalo? Nu nic.
Já rozumem vím už dlouho, že je to tak, jak jsi psala ty a jak tady píšu já.
Dokonce i instinktem to cítím.
Ale stále mám někde v hlavě tu PRO MĚ ideální představu vztahu, o které sním. Bez jakýchkoliv strategií. Já vím, že neexistuje. Ale snění je krásné a já si ho nechám. Na snění.
Jo a ještě nějak jinak, srdcem, vím, že všechny mé představy o "vyvoleném" bez kompromisu jdou do háje ve chvíli, kdy přijde láska. Kdy toho muže miluji, ať je jakýkoliv. Protože láska prostě je.
A milovat a žít s ním jsou ještě taky dvě odlišné věci. Protože ho můžu milovat. A třeba s ním nežiju. Ať už jsou důvody jakékoliv.
Upravil(a) majkafa (22. 2. 2011 16:00)
Marcia111 napsal(a):
agewa napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
Ja si myslim, ze vetsi vinu na tom nese on. I ja mam sve chyby, uvedomuji si je, snazim se je nedelat. Ale on, narozdil ode mne v nicem problem nevidi, on je bez viny........
Kdybych vedela, ze z vetsi miry na krachu manzelstvi nesu vinu ja. Snazila bych se proto neco udelat. Zmenit se, vylepsit vztah, delat to jinac. Na dotaz co delam spatne, v ćem chce abych se zmenila mi nikdy neodpovi nic konkretniho, jen to, ze chyby mam taky. To ja vim, ale bylo by snadnejsi vedet konkretne jake a na vztahu a zvlaste pak na mych chybach zacit pracovat.
Myslet si ze ten druhy nese na necem nejaky vetsi podil,je dle meho nazoru zacatek konce.
Jeden si klidne muze myslet ze ma ted druhy vetsi odpovednost za ten krach a ten druhy si klidne muze myslet naopak ze zadnou odpovednost nenese.
A co s tim?
Neocekavat ze se ten druhy zmeni k obrazu nasemu a ze bude delat a myslet si to co bychom si prali my.
Nemyslet si ze ma nekdo vetsi odpovednost nez ten druhy a nemyslet si anize nemame zadnou odpovednost.
Zmenit muzeme pouze sebe a neni nikde psano ze nam ma partner rikat co by to jako melo byt.
Partner je nase zrcadlo ,staci se do nej divat. Kdyz se chceme zmenit ,zmenme se.A kdyz on pro svoji zmenu nic nedela ,tak i kdyby jsme se na hlavu postavily ,neda se nic delat. Je to jeho volba ,my mame zase tu svoji. Napriklad- byt s nim ci nebyt. Pockat jestli kdyz zmenime sebe zmeni se i on a nebo si porad stexzovat a ocekavat.
Je tolik moznosti.
Není tady
Bramborka napsal(a):
Marcio, mám obavy, že ty teď nemáš co vylepšovat. Tím nechci říct, že pokud tě ten chlap zajímá, ať už jako otec vašich dětí nebo jinak, prohlédni si ho a řekni si, co chceš, jestli na to máš a jestli ti za to stojí. A tohleto můžeš udělat kdykoli do své smrti (možná i dál, ale ví Bůh).
Za to, že se to podělalo (pokud už to takové nebylo od počátku) můžete rukou společnou a nerozdílnou. Je těžké vzít na sebe vinu=odpovědnost, ale bez toho nepůjde nic dobře. Je to těžké, vyžaduje to práci a čas. Pro tebe jako matku, která nechce zůstat v zemi, kde se její děti narodily a žije jejich otec, je to zvlášť těžké.
Bramborko, svym zpusobem mas pravdu, nikdo neni dokonaly. Jenze mnohe zeny zde resi problemy, tzn, snazi se poznat, co se deje a co se stalo a proc tio tak je. Duvod je podle me jeden, poznat chyby a napravot to. Jenze kdyz druhy nespolupracuje je to tezke. Ja sama dodnes nevim, kde jsem delala ve svem manzelstvi chybu. Chtela bych to vedet. Ale nejde to.
Pozdeji jsem poznala, ze manzel byl slaboch a taky nezraly psychopat a chtel aby to dopadlo spatne. Vzdyt si vzal svou sekretarku se kterou mi zahybal leta. Ty dalsi se kterymi mi zahyba,l si nevzal. A ja jsem to neco jako tusila, jeste pred tou sekretarkou, ale nechtela jsem byt detinska, hystericka a zarliva. Tak jsem se chovala zodpovedne a realisicky. Pak jsem byla presvedcena ze nikoho nema. A tak dodnes nevim, jak jsem se mela zachovat a co delat, abych zachranila manzelstvi.
Není tady
Marcia111 napsal(a):
A to, ze on neoveril nas snatek v jeho zemi je podle Tebe partnerske? Proto jsem psala, ze jsi
Už jsem psala o hodně dřív, že by mi to vadilo.
Píšu o tobě, protože sem píšeš ty.
Není tady
sahleb napsal(a):
KIAro kocko,diky. Vidime to stejne. Vetsina holek tu pise v jinem stylu. Dikybohu.
Tak priste nekritizujte muj styl. Diky kocky.
Není tady
Pro majku
Hele majko, on přijde a bude to ten dokonalý. Akorát, že ta dokonalost bude jiná, než ta ze snění. Ale tu reaálnou dokonalost v tu chvíli velmi ráda vyměníš za tu druhou..tu ze snu. A budeš koukat, jak vypúadá "dokonalost" !
Začni žít jako by už byl...a byl poblíž tebe. :)Mysli tak, uvažuj tak, a uvidíš co se stane. Jednak s tebou a jednak .... uvidíš.
Musela jsem to sem vsunout (Sally poradnu ), nedalo mi...
Mmch - jsem v tématu - protože jsem popsala co bylo po rozvodu . U mě. A protože zhmotńovat umím už dobře,
vymstilo se mi to , když jsem si zahrávala s myšlenkou (?) mít zlatého retrívra...
. nepředloženě. Mám ho taky.
Omlouvám se za přecejentrochumimo.
Upravil(a) Wiki (22. 2. 2011 16:13)
Není tady
majkafa napsal(a):
sahleb, mám stejný názor jako hirondel.
Pokud je, jak píšeš "tak obrovský problém odejít", tak přijmu situaci jaká je a nebudu si furt stěžovat. K čemu to je, stále si stěžovat a přesto NIC neřešit? Akorát znepříjemňuji život sobě i okolí.
Nebo je to takový "sport", že právě to stěžování jim dělá dobře?
"prijmout situaci jaka je" netrva par hodin, ale je to tvrdy a tezky proces. Jestli pises o Marcii " stale si stezovat a nic neresit", tak ja mam ten pocit , ze neco resi, ne? Odejit JE PROBLEM. Zvlast pto Marcii, ktera se zrejme musi sttehovt do jineho statu. To je fakt neco jineho,nez kdyz manzel odejde a jinak zustane vse pri starem.
A pokud jses rozladena, ze ti nekdo zneprijemnuje zivot stiznostmi, tak se divim, ze sem na poradnu chodis. tad ynic jineho neni. A koneckoncu jde o to ty lidi vyslechnout. Ty bys nemohla byt psycholog, to je mi jasne. Tam trva proces rozhodovani treba par let. To je realita.
Takze ja nekritizuju neci stezovani, ale ssnazim se pochopit a dat nejakou radu. Jinak ....no treba by to bylo lepsi v rubrice "Sport". ne?
Není tady
Sahleb, možná by stačilo, abys mě četla pozorněji.
Cituji se z příspěvku 338:
Marcia, psala jsem to všeobecně.
sahleb napsal(a):
majkafa napsal(a):
sahleb, mám stejný názor jako hirondel.
Pokud je, jak píšeš "tak obrovský problém odejít", tak přijmu situaci jaká je a nebudu si furt stěžovat. K čemu to je, stále si stěžovat a přesto NIC neřešit? Akorát znepříjemňuji život sobě i okolí.
Nebo je to takový "sport", že právě to stěžování jim dělá dobře?"prijmout situaci jaka je" netrva par hodin, ale je to tvrdy a tezky proces. Jestli pises o Marcii " stale si stezovat a nic neresit", tak ja mam ten pocit , ze neco resi, ne? Odejit JE PROBLEM. Zvlast pto Marcii, ktera se zrejme musi sttehovt do jineho statu. To je fakt neco jineho,nez kdyz manzel odejde a jinak zustane vse pri starem.
A pokud jses rozladena, ze ti nekdo zneprijemnuje zivot stiznostmi, tak se divim, ze sem na poradnu chodis. tad ynic jineho neni. A koneckoncu jde o to ty lidi vyslechnout. Ty bys nemohla byt psycholog, to je mi jasne. Tam trva proces rozhodovani treba par let. To je realita.
Takze ja nekritizuju neci stezovani, ale ssnazim se pochopit a dat nejakou radu. Jinak ....no treba by to bylo lepsi v rubrice "Sport". ne?
Hele Sahleb ,cti poradne co pise Majka o zneprijemnovani zivota nez neco ze sebe vypustis.
Jo a o jedno Te pekne pozadam- nekritizuj ostatni jake pisou prispevky a hled si sveho prispivani.
Není tady
Wiki napsal(a):
Pro majku
Hele majko, on přijde a bude to ten dokonalý. Akorát, že ta dokonalost bude jiná, než ta ze snění. Ale tu reaálnou dokonalost v tu chvíli velmi ráda vyměníš za tu druhou..tu ze snu.A budeš koukat, jak vypúadá "dokonalost" !
Začni žít jako by už byl...a byl poblíž tebe. :)Mysli tak, uvažuj tak, a uvidíš co se stane. Jednak s tebou a jednak ....uvidíš.
Musela jsem to sem vsunout (Sally poradnu), nedalo mi...
Kuji.
Když se objeví láska, všechny "dokonalosti" i "nedokonalosti" už nejsou podstatné. Vím to. Tak to prostě je.
sahleb napsal(a):
Bramborko, svym zpusobem mas pravdu, nikdo neni dokonaly. Jenze mnohe zeny zde resi problemy, tzn, snazi se poznat, co se deje a co se stalo a proc tio tak je. Duvod je podle me jeden, poznat chyby a napravot to. Jenze kdyz druhy nespolupracuje je to tezke. Ja sama dodnes nevim, kde jsem delala ve svem manzelstvi chybu. Chtela bych to vedet. Ale nejde to.
Pozdeji jsem poznala, ze manzel byl slaboch a taky nezraly psychopat a chtel aby to dopadlo spatne.
No to vlakno neni o Tobe ale neco Ti k tomuhle fouknu.
Ty pises ze by jsi to chtela vedet ale nejde to.
Nejde to ,nebo nevis jak? V tom je rozdil.
Druhy vubec nemusi spolupracovat,je to na nem. Na Tobe je najit jiny zpusob jak zjistit v cem byla zodpovednost na Tve strane za to co jsi zila a zit budes.
Není tady
sahleb napsal(a):
Pozdeji jsem poznala, ze manzel byl slaboch a taky nezraly psychopat a chtel aby to dopadlo spatne. Vzdyt si vzal svou sekretarku se kterou mi zahybal leta. Ty dalsi se kterymi mi zahyba,l si nevzal. A ja jsem to neco jako tusila, jeste pred tou sekretarkou, ale nechtela jsem byt detinska, hystericka a zarliva. Tak jsem se chovala zodpovedne a realisicky. Pak jsem byla presvedcena ze nikoho nema. A tak dodnes nevim, jak jsem se mela zachovat a co delat, abych zachranila manzelstvi.
Tohle mě uhodilo do očí.
Jak TY víš, že ON (manžel) chtěl, aby to dopadlo špatně? Co je to přesně - špatně? A - špatně pro koho? Pro tebe? Pro něj?
Ta druhá vytučněná část je podivná. Když jsi nechtěla být dětinská, hysterická a žárlivá, tak jsi svým zodpovědným a realistickým chováním byla přesvědčena, že nikoho nemá? Tomuto myšlenkovému postupu a závěru z něj nerozumím.
sahleb napsal(a):
Bramborka napsal(a):
Za to, že se to podělalo (pokud už to takové nebylo od počátku) můžete rukou společnou a nerozdílnou. Je těžké vzít na sebe vinu=odpovědnost, ale bez toho nepůjde nic dobře. Je to těžké, vyžaduje to práci a čas. Pro tebe jako matku, která nechce zůstat v zemi, kde se její děti narodily a žije jejich otec, je to zvlášť těžké.Bramborko, svym zpusobem mas pravdu, nikdo neni dokonaly. Jenze mnohe zeny zde resi problemy, tzn, snazi se poznat, co se deje a co se stalo a proc tio tak je. Duvod je podle me jeden, poznat chyby a napravot to. Jenze kdyz druhy nespolupracuje je to tezke. Ja sama dodnes nevim, kde jsem delala ve svem manzelstvi chybu. Chtela bych to vedet. Ale nejde to.
Sahleb, ale pro tebe to nakonec vlastně dopadlo dobře...!
Rozumím tobě i Marcii, že navíc ke všem domněnkám a já nevím čemu ještě, co nám všem na cestě překáží, vy se musíte vyrovnávat s jiným kulturním zázemím, snažíte se dekódovat a pochopit nesdělitelné. To vše navíc komplikované vaší nechutí k těm, kteří jsou vám v tom průvodci ...... Kromě toho se váš vztah k manželovi od počátku automaticky vyznačuje/vyznačoval jistým druhem závislosti, který vzniká asi spontánně, přesto pokud je odstraněn, musí to být vědomě. Tím můžete získat pocit ukřivděnosti jako bonus. Kromě toho chybí to společné kulturní zázemí a podpora rodiny.
Už proto, že se vám ještě víc věcí "ztratí v překladu" je třeba dát si zatraceně dobrý pozor na nepřesnosti, nejasnosti, mlžení a domněnky. Stejně tak na hledání vin a viníků.
Není tady
majkafa napsal(a):
sahleb napsal(a):
Tohle mě uhodilo do očí.
Jak TY víš, že ON (manžel) chtěl, aby to dopadlo špatně? Co je to přesně - špatně? A - špatně pro koho? Pro tebe? Pro něj?
Ta druhá vytučněná část je podivná. Když jsi nechtěla být dětinská, hysterická a žárlivá, tak jsi svým zodpovědným a realistickým chováním byla přesvědčena, že nikoho nemá? Tomuto myšlenkovému postupu a závěru z něj nerozumím.
Kdyz manzelstvi dopadne spatne, znamena to ze se dva rozejdou, rozvedou. Nenapada me jina varianta.
Tam on samozrejme miril. Sam mit to sdelil vicekrat. Zcela otevrene mi to rekl. Nijak se neangazoval, delal si co chtel, jezdil si kam chtel, dite, ja ani domov ho noskodilo. Ja to proste vim, byl zbabely sam vztah ukoncit a neco realneho zaridit i pro sve dite. To on chtel pryc, ne ja. Vydelaval oficielne co nejmene. Vedel, ze takhle dostaneme po rozvodu minimum a jeste min. Ocividne se snazil, aby se vse v manzelstvi pokazilo, on to hazel leta na me,chtel me provokovat.
A v pozadi se pripravoval leta, majetek dal prepsan na sekretarku. Nechtej ani vedet co. A to uz pred mym tehotenstvim. Ja nic netusila.
Rozvod dopadl pro nej vyborne, deti u sebe nema, ani ho nezajimaji a stejne zadne nechtel. Ma svoji vilu, svoje majetky a svoje penize, alimenty neplati a novou manzelku. Bez deti. Konecne jsme pryc.
Ovsem pro me to bylo tezke. Neumis si predstavit, jak tezko hleda byt zena nez zemestnani a bez kapitalu a prijmu, kterou nikdo nezamestna kvuli detem.
To dole jsem asi napsala spatne, nejdriv jsem mela podezreni, ale jsem clovek s jednou chybou, sama nedelam svînsta a tak si neumim predstavit, ze je dela nekdo jiny. Tudiz jsem se sama uklidnovala, ze je to vsechno jen moje fantazie a nadale ho milovala a chtela s nim zit.
Jinymi slovy nechtelajsem byt za hysterku, tak jsem se (tudiz) jsem se chovala realisticky a zodpovedne. Uplynul nejaky cas a pak jsem byla presvedcena ze nikoho nema.
Upravil(a) sahleb (22. 2. 2011 17:15)
Není tady
Bramborka napsal(a):
Sahleb, ale pro tebe to nakonec vlastně dopadlo dobře...!
Rozumím tobě i Marcii, že navíc ke všem domněnkám a já nevím čemu ještě, co nám všem na cestě překáží, vy se musíte vyrovnávat s jiným kulturním zázemím, snažíte se dekódovat a pochopit nesdělitelné. To vše navíc komplikované vaší nechutí k těm, kteří jsou vám v tom průvodci ...... Kromě toho se váš vztah k manželovi od počátku automaticky vyznačuje/vyznačoval jistým druhem závislosti, který vzniká asi spontánně, přesto pokud je odstraněn, musí to být vědomě. Tím můžete získat pocit ukřivděnosti jako bonus. Kromě toho chybí to společné kulturní zázemí a podpora rodiny.
Už proto, že se vám ještě víc věcí "ztratí v překladu" je třeba dát si zatraceně dobrý pozor na nepřesnosti, nejasnosti, mlžení a domněnky. Stejně tak na hledání vin a viníků.
Ano pro me to dopadlo perfektne, vzdy budu litovat, ze jsem neodesla nejmene o 5 let driv. Chtela jsem blahovec rozume zachranovat manzelstvi a davala si furt dokola vse za vinu. Tak trochu je to i o zazemi, ale me moje rodina ABSOLUTNE NIJAK nepodporila, naopak. Tudiz se do Cech nevratim a nemam ani to nejmensi nutkani.
Upravil(a) sahleb (22. 2. 2011 17:19)
Není tady