29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Bramborka napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
Bramborka napsal(a):
To už je konec, a dlouho!
A tohle Marcio není nic proti tobě, ale pokud děláš to, co děláš (t.j. byt ve vlasti a tak ,,,,,,), už NEJSI PARTNERKOU!
To, že chceš, aby se k tobě tvůj manžel parnersky choval, je TEĎ pouhopouhá koketérie!
Nevím, co a jak bylo před tím, ale ty za sebe se TEĎ v žádném případě nechováš tak, aby mohl manžel partnerství opětovat - není co.Bramborko, tak se mi zda, ze jsi uuuuuplne
Naprosto jsem Te nepochopila co tim chces rict.
Snaž se.
(kdybych měla manžela, který by si tajně zařizoval bydlení a nevím, co), tak už by prostě nebyl mým manželem ve smyslu partnerem...... už by se mnou, jako s partnerkou skončil ..........něco k nepochopení?)
A to, ze on neoveril nas snatek v jeho zemi je podle Tebe partnerske? Proto jsem psala, ze jsi
Není tady
Marcia111 napsal(a):
Jejky, vyznelo to jako rozcilovani se? Vubec ne! Ja uz jsem tak vycvicena, ze se jen tak nerozcilim, to mi musi byt pripraveno jo silne kafe abych vylitla z kuze. Ty vykricniky jsem tam dala abych to zduraznila, nebo tak nejak. Ono je opravdu pravda, ze v te pisemne forme to muze byt nekdy zavadejici. Jen jsem Ti chtela naznacit, ze absolutne nemuzes srovnavat Slovensko se zemi ve ktere ziji ja. Je to 100 a 1.
Ted jsem si vsimla, ze Ty jsi zase za otazkou nedala otaznik. Tak to jen takova nazorna ukazka k tem mym vykricnikum.
Otazník jsem tam nedala záměrně. To nebyla otázka, ale konstatování, i když je tam proč.
100 a 1 to není. Zase tak odlišné, kromě vzdálenosti a jazykové bariéry to není. Ale můžeš si to myslet.
Mám vystudovanou grafologii a zajímám se o psychologii. Vykřičníky jsou VÝkřik. Sama píšeš o tvé potřebě zdůraznění. Vím, co podvědomě značí vykřičníky.
Možná když se zklidníš, dlouhodobě, a přečteš si své výkřiky znovu, uvidíš je i ty. Je jich na tomto vlákně hodně.
To jen na okraj.
majkafa napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
Majkafo, Ty jsi puvodem ze Slovenska, ne? Absolutne nemuzes srovnavat Slovensko, ktere je za rohem se zemi kde ziji ja! Jsem opravdu hodne daleko. Dostat se do CR mi letecky a pak pozemni cestou nekdy trva i vic jak 24 hodin. A kolik penez to navic stoji! Je to naprosto jina situace!
Není třeba se rozčilovat. Jenom jsem konstatovala fakta.
Proč tolik vykřičníků.
On tady taky Marcio nikdo nic nesrovnava,vis.?
Majka pise svoji zkusenost,to jsi preci chtela ,nebo ne?
Nekdo se umi rozhodnout i kdyz je na mile daleko i s detma a ja nevim s cim vsim a nekdo proste ne a nebo mu to trva pekne dlouho.
Ja sama bych se s tim neparala protoze je to uz takhle ve me nastaveny.
Ty to mas zase proste jinak. Jo jo.
Není tady
Beta El napsal(a):
hirondel napsal(a):
Beta El napsal(a):
Není, Kiara ví, co mluví. A neuráží.
A co je Beto tady na tomhle konkretnim prispevku k tematu?
Některé tvé příspěvky taky nejsou k tématu.
Např. si myslím, že jsme tady proto, abychom řekly své zkušenosti, své zkušenosti a své pocity k tématům a ne abychom se tady kritizovaly za smýšlení.
Ktere me prispevky nejsou k tematu? Kde resim nejakou Betu ,nebo Kiaru jakym zpusobem prispivaji ony?
Co je Vam do toho jakym zpusobem ja prispivam? Ja se o Vas taky nestaram tak se hodte pekne do klidu.
Me pocity k tematu tu jsou,me zkusenosti jsou tu take,nikoho nekritizuju.
Kdo jste ze jste prisly hodnotit moje prispevky?
To neni k temnatu .
Upravil(a) hirondel (22. 2. 2011 14:23)
Není tady
majkafa napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
Jejky, vyznelo to jako rozcilovani se? Vubec ne! Ja uz jsem tak vycvicena, ze se jen tak nerozcilim, to mi musi byt pripraveno jo silne kafe abych vylitla z kuze. Ty vykricniky jsem tam dala abych to zduraznila, nebo tak nejak. Ono je opravdu pravda, ze v te pisemne forme to muze byt nekdy zavadejici. Jen jsem Ti chtela naznacit, ze absolutne nemuzes srovnavat Slovensko se zemi ve ktere ziji ja. Je to 100 a 1.
Ted jsem si vsimla, ze Ty jsi zase za otazkou nedala otaznik. Tak to jen takova nazorna ukazka k tem mym vykricnikum.Otazník jsem tam nedala záměrně. To nebyla otázka, ale konstatování, i když je tam proč.
100 a 1 to není. Zase tak odlišné, kromě vzdálenosti a jazykové bariéry to není. Ale můžeš si to myslet.
Mám vystudovanou grafologii a zajímám se o psychologii. Vykřičníky jsou VÝkřik. Sama píšeš o tvé potřebě zdůraznění. Vím, co podvědomě značí vykřičníky.
Možná když se zklidníš, dlouhodobě, a přečteš si své výkřiky znovu, uvidíš je i ty. Je jich na tomto vlákně hodně.
To jen na okraj.
Majkafo, ja, ale klidna jsem. Opravdu mne tady nic nerozhodilo. Je zbytecne tady resit vykricniky, kazdy to vnima jinak, ostatne jako vsechno v zivote. Kazdy ma svuj nazor a pohled na vec a od toho jsou i ruzne nazory. A prave babinet je od toho aby si to tady lidi mohli resit. Treba toto vlakno pomuze jednou i jinym, kteri se chcou rozvest, protoze uz nevi jak dal, stejne tak jako i ja..........
Není tady
hirondel napsal(a):
Selima napsal(a):
Tak ako joke je to dobré
, ako rada 0 bodov. Ale zvratky na skúmanie poskytnúť môžem, to zasa nie že nie. (Akože na zistenie, čo ma otrávilo...
na babi. )
Joke?
![]()
Nikoliv. Je to primo muj nazor (nikoli rada ,jako vzdy, pac rady nedavam) jakasi alegorie, jak stejne reseni lze pouzit v zivotech dvou "otravenych" lidi ktery se navzajem otravili .
Nakonec byl to Tvuj skvely napad pouzit pojem jed v souvilsosti se spojitosti spolecne zijicich lidi a tedy-spojene nadoby jak rikas.
K cemu jsou lidem dobre rady? Oni nevedi ze si to nakonec vyresi presne v souladu s jejich subjektivnim svetem a tedy jinymi slovy podle sebe? (recnicka)
Vyriešia si to podľa seba, ale po prínosnej diskusii môžu získať nové informácie a rozšíriť si na to riešenie obzory. Podľa totiž je cieľom AKEJKOĽVEK diskusie výmena a, informácií b, skúseností c, emócií d, energií. Pokiaľ to má byť jednosmerná onania, je to z môjho pohľadu mimo mísu. A tvoj názor je super, ale v tejto diskusii namieste asi ako môj názor na kvázikryštály. Tiež je super, ale trochu
. Môj prímer s jedom a spojenými nádobam ismeroval k tomu, že každý problém má riešenie, inak by neexistoval, a zaujímalo ma, či niekto z prítomných nemá už blízko k nájdeniu riešenia TOHTO konkrétneho problému.
Není tady
Bramborka napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
Bramborka napsal(a):
To už je konec, a dlouho!
A tohle Marcio není nic proti tobě, ale pokud děláš to, co děláš (t.j. byt ve vlasti a tak ,,,,,,), už NEJSI PARTNERKOU!
To, že chceš, aby se k tobě tvůj manžel parnersky choval, je TEĎ pouhopouhá koketérie!
Nevím, co a jak bylo před tím, ale ty za sebe se TEĎ v žádném případě nechováš tak, aby mohl manžel partnerství opětovat - není co.Bramborko, tak se mi zda, ze jsi uuuuuplne
Naprosto jsem Te nepochopila co tim chces rict.
Snaž se.
(kdybych měla manžela, který by si tajně zařizoval bydlení a nevím, co), tak už by prostě nebyl mým manželem ve smyslu partnerem...... už by se mnou, jako s partnerkou skončil ..........něco k nepochopení?)
ale ona to vlastně vůbec tajně nedělá. pochopila jsem, že o tom, že by se chtěla tozvést, přestěhovat do Čech mluvila s manželem už několikrát, dokonce i s tchánem. takže jasně dává najevo, že ona partnerkou manželovi být nechce.
Není tady
Marcia111 napsal(a):
Kuřátko napsal(a):
Marcio, nevím jestli tě obdivovat nebo litovat...ber prosím s trochou nadsázky
Já osobně jsem člověk, pro kterého je "doma" velmi důležité. Pokud u mě doma všechno klape, jsem spokojená na všech "frontách" a není pro mě v podstatě nic problémem. Pokud je ale doma něco v nepořádku, je úplně všechno v háji. Takže tak jak ty bych to dlouho nezvládla.To uz jsem taky slysela od sve zname, ze mne svym zpusobem obdivuje, ale v pozadi bude asi i ta litost. To ceho jsem se byla schopna vzdat ja a zit zivotem, ktery ziji by dokazal asi malokdo. Pro mne je domov, rodina taky moc dulezita, ale ted vlastne uvazuji, zda tady vubec nejakou mam. Manzel se na mne vykaslal kdyz jsem byla nemocna, nebyl schopny dojit treba do restaurace pro polevku kdyz varit neumi, mnel na mne zlost, kterou nedokazal potlacit ani kdyz jsem byla nemocna. A to je co rict.
Nemluvime spolu, jen zakladni veci. Vcera jsem se ho po prichodu z prace na neco zeptala a uz byl ohen na strese. Zvrastil celo a z obliceje mu cisela nenavist. Litovala jsem toho, ze jsem se ho vubec na neco zeptala. Pak to zacalo, proud nadavek a vysmechu, ktere jsem si nenechala libit a vracela jsem mu to. Rekla jsem mu, ze nejsem zadny otloukaci panak a tolerovat mu to uz nebudu. Rekl at s nim neresim uz ani ty zakladni veci a at ho ani nezdravim. Nejvice mne mrzi, ze jsme se hadali a byl u toho i maly. Snad uz jednou bude vsemu konec a on si na to pozdeji ani nevzpomene. Pozdeji manzel prisel za mnou, to uz se svym druhym ja a chtel aby jsem za vsim udelali tlustou caru a zacali znova. Hledela jsem na neho jak na blazna, jak se dokaze takhle premenovat, je jak chameleon. Mam v sobe zvlastni pocity, ktere jsem nikdy pred tim nemela, jako kdyby mne uz me vnitrni ja zakazovalo udelat jakoukoli dalsi tlustou caru za vsim, protoze ted uz vim, ze to bude porad to stejne dokola. Po vcerejsku jsem jak matoha. Nejradeji bych sla spat, citim se unavena a slaba.
tak mne pripadá kao cholerik, ktorý sa neovládne a potom ho to mrzí - ale čo s tým, že áno... Čo je povedané, už späť do úst nenatlačí.
Upravil(a) Selima (22. 2. 2011 14:25)
Není tady
Beta El napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
sandra napsal(a):
Marcio,
je možnost, aby ses od manžela odstěhovala, ale zůstala žít ve stejné zemi, stejném městě, aby děti mohli vídat vás oba? Jestli jsem pochopila správně, tak peníze našetřené nějaké máš a práci máš taky.Ne, neni to mozne. Najmy jsou tady neskutecne drahe a navic v teto zemi bych jako svobodna matka nezila!
Marcio, držím ti pěsti, abys dokázala tuto zem, kde žiješ už hodně let, opustit a znovu zakořenit tady, kde už nějaký ten pátek kořeny nemáš. Neumím si to sama osobně představit.
Už jsem mnohokrát přemýšlela, jestli bych byla schopná žít úplně někde jinde, všechny vazby zpřetrhat a žít v podstatě cizím prostředí. Jo, mohla, ale nanejvýš tak ve vedlejším městě, abych to měla k synovi a rodičům kousek a mohla tam kdykoli zajet.
Ale zase, pokud budeš schopná takto překořenit, věřím, že dokážeš úplně všechno, co si zamaneš.
Dnes je svet tak akosi menší... Keď som robila v zahraničí (ale eln dočasne), lietala som domov á tri týždne... Raz alebo dvakrát som bola aj autom - bolo to odsť ďaleko, ale nie neprekonateľne. V podstate si myslím, že v Európe už nie je meisto, odkiaľ by to bolo do ČR alebo SR svinsky ďaleko. Mimo kontinent je to iné...
Není tady
hirondel napsal(a):
Beta El napsal(a):
hirondel napsal(a):
A co je Beto tady na tomhle konkretnim prispevku k tematu?Některé tvé příspěvky taky nejsou k tématu.
Např. si myslím, že jsme tady proto, abychom řekly své zkušenosti, své zkušenosti a své pocity k tématům a ne abychom se tady kritizovaly za smýšlení.Ktere me prispevky nejsou k tematu? Kde resim nejakou Betu ,nebo Kiaru jakym zpusobem prispivaji ony?
Co je Vam do toho jakym zpusobem ja prispivam? Ja se o Vas taky nestaram tak se hodte pekne do klidu.
Me pocity k tematu tu jsou,me zkusenosti jsou tu take,nikoho nekritizuju.
Kdo jste ze jste prisly hodnotit moje prispevky?
To neni k temnatu .
Já osobně jsem si nějakou tvou konkrétní zkušenost zatím nepřečetla. Ale možná tvým příspěvkům nerozumím.
A už to neřeš, nevidíme se... nebudeme se řešit. Budeme řešit Marciin problém.
Není tady
Agewa: Nechci zanášet offtopikovým citováním, ani se přít. Myslím si, že toto není důležité, za jakékoli své pomýlení se omlouvám...... to tajné bylo hlavně pro příklad (ačkoli stále mám zato, že o akcích k budování zázemí manžel neví). Jen mi příjde jako zbytečné plýtvání energií se za tohoto stavu a vlastního naladění pohoršovat nad manželovým chováním. Ale nic není zbytečné, takže ani toto ........
Není tady
agewa napsal(a):
Bramborka napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
Bramborko, tak se mi zda, ze jsi uuuuuplneNaprosto jsem Te nepochopila co tim chces rict.
Snaž se.
(kdybych měla manžela, který by si tajně zařizoval bydlení a nevím, co), tak už by prostě nebyl mým manželem ve smyslu partnerem...... už by se mnou, jako s partnerkou skončil ..........něco k nepochopení?)ale ona to vlastně vůbec tajně nedělá. pochopila jsem, že o tom, že by se chtěla tozvést, přestěhovat do Čech mluvila s manželem už několikrát, dokonce i s tchánem. takže jasně dává najevo, že ona partnerkou manželovi být nechce.
Samozrejme, ze jsem to resila s manzelem i tchanem. Mame problemy, nerozumime si, lisime se v nazorech a mnoho dalsiho. Uz opravdu nestojim o to byt partnerkou muzi, ktery mne neustale dava najevo jak si mne vazi atp., uz o to nestojim ani ja z jeho strany. Kdysi, jeste pred tim, nez jsem pochopila, ze se nezmeni, chtela jsem aby se vice venoval rodine, aby tim partnerem pro mne byl. Ale ted nechapu co se tady snazis Bramborce potvrdit.
Není tady
Selima napsal(a):
hirondel napsal(a):
Selima napsal(a):
Tak ako joke je to dobré
, ako rada 0 bodov. Ale zvratky na skúmanie poskytnúť môžem, to zasa nie že nie. (Akože na zistenie, čo ma otrávilo...
na babi. )
Joke?
![]()
Nikoliv. Je to primo muj nazor (nikoli rada ,jako vzdy, pac rady nedavam) jakasi alegorie, jak stejne reseni lze pouzit v zivotech dvou "otravenych" lidi ktery se navzajem otravili .
Nakonec byl to Tvuj skvely napad pouzit pojem jed v souvilsosti se spojitosti spolecne zijicich lidi a tedy-spojene nadoby jak rikas.
K cemu jsou lidem dobre rady? Oni nevedi ze si to nakonec vyresi presne v souladu s jejich subjektivnim svetem a tedy jinymi slovy podle sebe? (recnicka)Vyriešia si to podľa seba, ale po prínosnej diskusii môžu získať nové informácie a rozšíriť si na to riešenie obzory. Podľa totiž je cieľom AKEJKOĽVEK diskusie výmena a, informácií b, skúseností c, emócií d, energií. Pokiaľ to má byť jednosmerná onania, je to z môjho pohľadu mimo mísu. A tvoj názor je super, ale v tejto diskusii namieste asi ako môj názor na kvázikryštály.
Tiež je super, ale trochu
. Môj prímer s jedom a spojenými nádobam ismeroval k tomu, že každý problém má riešenie, inak by neexistoval, a zaujímalo ma, či niekto z prítomných nemá už blízko k nájdeniu riešenia TOHTO konkrétneho problému.
Mam dost potiz s tim Te prelouskat.
Vymena informaci probiha ruznymi zpusoby. Ja volim ten ktery volim. Jestli je to pro nekoho mimo misu ,pak je a hotovo. Vim proc.
No a Ty se chces opravdu napriklad me Selimo vazne zeptat jak se takove veci resi?
Chces znat muj nazor?
Není tady
Beta El napsal(a):
Já osobně jsem si nějakou tvou konkrétní zkušenost zatím nepřečetla. Ale možná tvým příspěvkům nerozumím.
A už to neřeš, nevidíme se... nebudeme se řešit. Budeme řešit Marciin problém.
Ano ,to je ono. A dokonce hodnotis me vstupy aniz by jsi me znala.
Vyborne. (Kire doporucuju totez. )
Není tady
Bramborka napsal(a):
Agewa: Nechci zanášet offtopikovým citováním, ani se přít. Myslím si, že toto není důležité, za jakékoli své pomýlení se omlouvám...... to tajné bylo hlavně pro příklad (ačkoli stále mám zato, že o akcích k budování zázemí manžel neví). Jen mi příjde jako zbytečné plýtvání energií se za tohoto stavu a vlastního naladění pohoršovat nad manželovým chováním. Ale nic není zbytečné, takže ani toto ........
Nevim presne kdo to "tajne budovani zazemi" z meho jineho vlakna prinesl sem, ale tady jsem to resit nechtela. Tam jsem si za to vyslechla ruzne nazory. Proto Vas, ktere vite o cem je rec, prosim aby se to tady neresilo. Navic si opravdu, vzhledem k tomu jak se ke mne manzel po tolika letech zachoval nemyslim, ze bych delala neco spatneho, ze se snazim dle svych moznosti dopredu zajistit sebe a me deti, protoze uz nyni vim, ze se na manzela nemuzu spolehnout.
Není tady
Marci, jak by ses chovala ty k manželovi, kdybys věděla, že už s tebou být nechce, přemýšlí o rozvodu, radí se o rozvodu dokonce s tvým otcem, střádá si peníze, ale stále s tebou bydlí v jedné domácnosti? BI - bez ironie.
Není tady
agewa napsal(a):
Bramborka napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
Bramborko, tak se mi zda, ze jsi uuuuuplneNaprosto jsem Te nepochopila co tim chces rict.
Snaž se.
(kdybych měla manžela, který by si tajně zařizoval bydlení a nevím, co), tak už by prostě nebyl mým manželem ve smyslu partnerem...... už by se mnou, jako s partnerkou skončil ..........něco k nepochopení?)ale ona to vlastně vůbec tajně nedělá. pochopila jsem, že o tom, že by se chtěla tozvést, přestěhovat do Čech mluvila s manželem už několikrát, dokonce i s tchánem. takže jasně dává najevo, že ona partnerkou manželovi být nechce.
Ale ona si tajně pořizuje byt - o tom manžel neví, takže zní opravdu divně, když si, právě ona stěžuje, že manžel lže a zatajuje - a co tedy dělá Marcia? Lže a zatajuje.
Není tady
majkafa napsal(a):
sahleb, mám stejný názor jako hirondel.
Pokud je, jak píšeš "tak obrovský problém odejít", tak přijmu situaci jaká je a nebudu si furt stěžovat. K čemu to je, stále si stěžovat a přesto NIC neřešit? Akorát znepříjemňuji život sobě i okolí.
Nebo je to takový "sport", že právě to stěžování jim dělá dobře?
A ja si zasa myslím, že je rozdiel rozhodnúť sa len sama za seba (hoci niekedy ani to nie je ľahké) a je rozdiel rozhodnúť prakticky aj o osude ďalších ľudí. Aj keď, rozhodnutie ostať s manželom je tiež rozhodnutie o ďalšom osude iných ľudí - práve preto je to možno také ťažké. A rozhodnúť sa a dotiahnuť vec do konca môžu byť tiež niekedy dve rozdielne veci. Ty si v ľahšej situácii, vždy môžeš povedať - a aj to opakuješ - že TY si sa rozvádzať nechcela, TY si otca deťom nevzala (radšej si počkala, kým sa s tebou rozvedie muž, aj keď ste už spolu nežili). Ale Dusička a Marcia sú v tej situácii, že rozhodnutie a aj jeho dôsledky ležia na nich. Ja ich chápem, aj keď si myslím, že intuitívne už cítia, kam ich vzťah a život smeruje - a Dusička to už aj začala prakticky meniť. U Marcie budú zmeny zrejme ešte väčšie, preto je aj rozhodovanie náročnejšie.
Není tady
hirondel napsal(a):
Beta El napsal(a):
A už to neřeš, nevidíme se... nebudeme se řešit. Budeme řešit Marciin problém.Ano ,to je ono. A dokonce hodnotis me vstupy aniz by jsi me znala.
Vyborne.(Kire doporucuju totez. )
Ano
Není tady
Selima napsal(a):
majkafa napsal(a):
Pokud je, jak píšeš "tak obrovský problém odejít", tak přijmu situaci jaká je a nebudu si furt stěžovat. K čemu to je, stále si stěžovat a přesto NIC neřešit? Akorát znepříjemňuji život sobě i okolí.
Nebo je to takový "sport", že právě to stěžování jim dělá dobře?A ja si zasa myslím, že je rozdiel rozhodnúť sa len sama za seba (hoci niekedy ani to nie je ľahké) a je rozdiel rozhodnúť prakticky aj o osude ďalších ľudí.
Aj keď, rozhodnutie ostať s manželom je tiež rozhodnutie o ďalšom osude iných ľudí - práve preto je to možno také ťažké. A rozhodnúť sa a dotiahnuť vec do konca môžu byť tiež niekedy dve rozdielne veci. Ty si v ľahšej situácii, vždy môžeš povedať - a aj to opakuješ - že TY si sa rozvádzať nechcela, TY si otca deťom nevzala (radšej si počkala, kým sa s tebou rozvedie muž, aj keď ste už spolu nežili). Ale Dusička a Marcia sú v tej situácii, že rozhodnutie a aj jeho dôsledky ležia na nich. Ja ich chápem, aj keď si myslím, že intuitívne už cítia, kam ich vzťah a život smeruje - a Dusička to už aj začala prakticky meniť. U Marcie budú zmeny zrejme ešte väčšie, preto je aj rozhodovanie náročnejšie.
Selimo, mluvíš mi z duše...
Není tady
sandra napsal(a):
Marci, jak by ses chovala ty k manželovi, kdybys věděla, že už s tebou být nechce, přemýšlí o rozvodu, radí se o rozvodu dokonce s tvým otcem, střádá si peníze, ale stále s tebou bydlí v jedné domácnosti? BI - bez ironie.
Uz jsem to tady nekde psala. Nevnucovala bych se mu a snazila bych se pochopit, proc to tak je, proc se mnou nechce byt. Nikdy se necpu tam kde nejsem vitana. Nemuzes prece nutit druheho aby s tebou zil kdyz sam nechce. Jenze u nas je to jine. Kdyby se on choval jen trochu jinak, vse by mohlo byt dobre a nemusela bych tady dnes resit to co resim. Ja jsem ho opravdu moc milovala, natolik, ze jsem opustila svoji vlastni rodinu a jela sem, protoze to tak on chtel. Delala jsem ruzne ustupky, ale on byl vzdy proti mne, pripadam si jakoby on byl mym souperem a porad si potreboval neco dokazovat. Jenze mne uz to prestalo bavit, uz na to jednoduse nemam silu a chci zacit zit jinak.
Není tady
sandra napsal(a):
Zasa je otázka, či ON nebol prvý, kto degradoval vzťah na spolubývanie spolu-rodičovstvo bez úcty k tomu druhému... a to sa tu ťažko dozvieme. To možno nevedia ani oni dvaja.
Není tady
Selima napsal(a):
majkafa napsal(a):
Nebo je to takový "sport", že právě to stěžování jim dělá dobře?A ja si zasa myslím, že je rozdiel rozhodnúť sa len sama za seba (hoci niekedy ani to nie je ľahké) a je rozdiel rozhodnúť prakticky aj o osude ďalších ľudí.
Aj keď, rozhodnutie ostať s manželom je tiež rozhodnutie o ďalšom osude iných ľudí - práve preto je to možno také ťažké. A rozhodnúť sa a dotiahnuť vec do konca môžu byť tiež niekedy dve rozdielne veci. Ty si v ľahšej situácii, vždy môžeš povedať - a aj to opakuješ - že TY si sa rozvádzať nechcela, TY si otca deťom nevzala (radšej si počkala, kým sa s tebou rozvedie muž, aj keď ste už spolu nežili). Ale Dusička a Marcia sú v tej situácii, že rozhodnutie a aj jeho dôsledky ležia na nich. Ja ich chápem, aj keď si myslím, že intuitívne už cítia, kam ich vzťah a život smeruje - a Dusička to už aj začala prakticky meniť. U Marcie budú zmeny zrejme ešte väčšie, preto je aj rozhodovanie náročnejšie.
Selimo, myslim, ze jsi to napsala presne tak jak to citim i ja. Ja uz mam po tolika letech problemy se spravne vyjadrovat. Kdyz si tady, ale pak ctu, tak si rikam, presne tak to citim i ja, ale nedokazi to tak pekne napsat.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
agewa napsal(a):
Bramborka napsal(a):
Snaž se.
Ale ona si tajně pořizuje byt - o tom manžel neví, takže zní opravdu divně, když si, právě ona stěžuje, že manžel lže a zatajuje - a co tedy dělá Marcia? Lže a zatajuje.
Vejirovko, budu Ti velice vdecna, kdyz si muj byt, kdyz Ti to tolik vadi, budes resit na mem jinem vlakne. Tady to netahej. Dekuji.
Není tady
Selima napsal(a):
sandra napsal(a):
Zasa je otázka, či ON nebol prvý, kto degradoval vzťah na spolubývanie spolu-rodičovstvo bez úcty k tomu druhému... a to sa tu ťažko dozvieme. To možno nevedia ani oni dvaja.
To je prave to co bych chtela pochopit i ja. Lze se to nejak dozvedet? Ja si myslim, ze vetsi vinu na tom nese on. I ja mam sve chyby, uvedomuji si je, snazim se je nedelat. Ale on, narozdil ode mne v nicem problem nevidi, on je bez viny........
Není tady