18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zajimalo by mne co vas primelo k tomu aby jste zacaly uvazovat o rozvodu a dotahnout to do konce. Jak dlouho vam takove rozhodnuti trvalo, jaky to mnelo prubeh, jak to popripade pusobilo na vase deti a taky jak jste se citily po rozvodu. Litovaly jste toho a nebo jste naopak mnely pocit, ze lepsi rozhodnuti jste nemohly ucinit?
Není tady
Ahoj, zrovna minulý týden jsem o tom znovu přemýlela díky kamarádce, co u to má za sebou
Já jsem po rozvodu 5 let po skoro 20 letém manelství. 10 let mi bůhvíproč trvalo, ne jsem se k tomu odhodlala. A důvod je prostý - gamblerství manela, které těch 10 let bylo u neúnosné..... ten den co nás rozvedli mi spadl ze srdce obrovský balvan. A dodnes si přesně pamatuju den, kdy jsem podala k soudu alobu na rozvod - straně se mi ulevilo, e konečně u se mi to povedlo a najednou vechny důvody, pro které jsem to dřív "nemohla" udělat zmizely a byly naprosto nedůleité. Děti u byly v té době zletilé, take to vzaly v poho, samy mi u několik let předtím navrhovaly, a se rozvedu....
Dnes u vím, e to bylo nejlepí rozhodnutí v mém ivotě a lituju, e jsem to neudělala dřív. Mohla jsem sobě i dětem uetřit spoustu nepříjemných věcí. Jo jo, po bitvě kadý generálem
Upravil(a) jaspinn (15. 2. 2011 13:34)
Není tady
Tak nejspí to odstartovala manelova přiznaná nevěra. Maelství se dostalo na slepou kolej, on to vyřeil milenkou... přeli jsme to, zamakali na vztahu a já jsem pak, po pár letech, kdy jsme zas jeli dolů, zjistila, e to bylo od začátku celý patně a makala jsem předevím já. Poslední kapka byly manelovy dluhy, na které jsem přila a dodnes nevím, jestli mě jimi chtěl ohromit nebo nasr.at... (omlouvám se za výraz) To mi celý nelo nějak pochopit a dolo i k ostrým výměnám názorů, čili pohoda domova. Manel mlil a jel dál ve svý lajně... a pak to bylo rychlý. Ztráta důvěry, řekla bych.
O rozvodu se logicky mluvilo u při manelově nevěře, nicméně v rámci jak to bude, kdy... bylo to jen během jedné debaty, pak u nebyl na pořadu dne.
Po rozvodu faktickém, ke kterému jsem se odhodlala během cca půl roku (od úvahy k realizaci - pořád dostával ance ), obrovská úleva a teď - tři roky po - naprostá spokojenost. Dostala jsem anci já. A děti.
Ta tisícovka na kolek jsou nejlíp investovaný peníze v mým ivotě.
Děti, co napsat. Děti to oplakaly, ale poměrně krátce po rozvodu se syn vyjádřil, e je to takhle lepí... Ten poslední rok a půl nebyl zrovna ukázkovej, co se týče domácího těstí...
Není tady
Nemůu říct, co vedlo k rozvodu mě, protoe já jsem ádost podávat nechtěla, i kdy BM u skoro 2 roky bydlel jinde. Chtěla jsem, aby aspoň tutu záleitost administrativně vyřeil on, kdy se chtěl rozvádět on.
Samotné stání bylo pro mě v pohodě, protoe rozchod u jsem měla oditý. Ale pamatuji si, e jsem la ze soudní síně a měla jsem pocit, e volně dýchám. Úsměvné pro mě dodnes je, kdy si vzpomenu, e mi v hlavě běela cestou na nádraí reklama - Dej si Airwaves a volně dýchej. A já dýchala z plných plic a bylo mi krásně na těle i na dui.
Dnes BM děkuji za jeho rozhodnutí, přesto, e jsem se mu tenkrát tolik bránila a tak těce ho nesla. To souviselo s mou závislostí na něm. S odstupem času vidím, e nae manelství nebylo partnerství ani z jedné strany.
Děti vzaly rozchod rozpačitě a s problémy, ale ne kvůli rozchodu samotnému, ale proto, jakým způsobem ze strany BM i z mé strany probíhal.
Marcia111 napsal(a):
Zajimalo by mne co vas primelo k tomu aby jste zacaly uvazovat o rozvodu a dotahnout to do konce. Jak dlouho vam takove rozhodnuti trvalo, jaky to mnelo prubeh, jak to popripade pusobilo na vase deti a taky jak jste se citily po rozvodu. Litovaly jste toho a nebo jste naopak mnely pocit, ze lepsi rozhodnuti jste nemohly ucinit?
Jeste bych jen chtela pridat dotaz, zda li jste si po rozvodu nasly partnera, nejen pro sebe, ale i pro deti.
Není tady
Marcia111 napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
Jeste bych jen chtela pridat dotaz, zda li jste si po rozvodu nasly partnera, nejen pro sebe, ale i pro deti.
Tak já partnera nemám, nikoho cíleně nehledám, kdy bude tak dobrý, kdy ne, tak se nepo...
Nějaký ty tělesný potěení nepočítám.
Není tady
Rozvedla jsem se před 9-ti lety hlavně kvůli alkoholismu mého mue.S tím pak vytanuly na povrch dluhy,ale to u byl jen přidruený důvod. Rozvodem se mi nesmírně ulevilo,postupem času mi to vrátilo zpátky mé sebevědomí a také jsem za nějakou dobu nala výborného partnera nejen pro mě ,ale i pro mé dvě děti.Dnes je to můj druhý manel a já vím,e jsem měla obrovské těstí,za které jsem nesmírně vděčná a velmi si ho váím. A NIKDY jsem svého rozhodnutí nelitovala,ani ve chvílích,kdy mi bylo smutno,měla jsem finanční ( i zdravotní ) potíe jsem si neřekla,e to byla chyba. Protoe nebyla...
Není tady
javena napsal(a):
Tak já partnera nemám, nikoho cíleně nehledám, kdy bude tak dobrý, kdy ne, tak se nepo...
Nějaký ty tělesný potěení nepočítám.
Dovolím si pouít, co napsala javena, protoe to mám přiblině stejně.
K dětem partnera nemusím řeit, protoe ji v době rozvodu byly dospělé.
Upravil(a) majkafa (15. 2. 2011 14:53)
Marcia111 napsal(a):
Primela me k tomu manzelova nevera se zenou nevalne povesti.
Rozhodnuti me trvalo 24 hodin.Prubeh to melo klidny,pro me bolestivy.Po rozvodu jsem se citila velmi osamela s nulovym sebevedomim z pociem,ze me jiz nic neceka,ze kazdy den,rok, je stejny.Deti byli velmi male 2.5 a 4 roky,ale tata jim chybel.Litovala jsem toho,ze takhle blbe skoncilo nase manzelstvi,ale kdybych se mela rozhodovat znova,rozhodnu se uplne stejne.
Není tady
Marcia111 napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
Po rozvodu jsem si nasla vztah po 10 letech,ktery ztoskotal,protoze pan byl zenaty.
Ted mam pritele se kterym sdilim spolecnou domacnost skoro 2 roky.Pritel me v zivote hodne pomohl za co si ho moc vazim i,kdyz ma sve chyby,ale je to clovek pro rodinu.Deti ho berou jako kamarada, clena domacnosti i,kdyz se sem tam objevi nekdy mracek.
Není tady
u mě to byl bohémský ivot exe, utrácel víc ne vydělal, začal ve 40 letech hulit trávu / já byla naprosto nemoná, protoe mi drogy vadily a neuznala jsem e marihuana není droga / Začal se tahat s pochybnými lidmi kolem drog a vyustilo to náhodným zjitěním, e si to rozdává se slečnou o dvacet let mladí, která ale chápala, e marihuana je skvělá. Způsob jakým jsem na nevěru přila byl a legrační. A díky za to jinak by mě snad vysával do dneka. Nabídla jsem mu naposledy at si urovná ivot a můeme spolu zůstat a čekala jsem pár měsíců jestli to udělá a to povauju za velkou chybu, to vyčkávání. Já čekala, nervovala se a on jednal, uívali si naim peněz, zadluil nás v řádech esti nul a ne jsem ho vyhodila roznesl co se dalo. Take jsem pak pět let platila jako mourovatá, abych nepřila o dům, který byl natěstí mým výlučným majetkem. Rozvod probíhal neastně, ex se třikrát nedostavil a stále zadluoval a zaluoval, kdy jsem na třetím stání prosila samosoudce, at ho nechá předvést jinak mě finančně zničí udělal to a rozvedli nás na počtvrté za pět minut. Byla to úleva, ale větí byla kdy jsem ho fyzicky vyhodila, úplně se mi točil svět úlevou, e jsem to dokázala a tím jak se straně choval jsem přeskočila smutnění. Pak přili tři převozníci, první mi pomohl psychicky, ale vychcánek jako mraky, díky za něj,alespoň jsem nepotřebovala práky na spaní, pak mlaďoch se kterým jsem zaila nemoné a teďjsem zase zakotvila ve stavu manelském. Kluk to snáel dost blbě, byl v pubertě a to to jak nás ex vykrádal a vydíral nesl patně. Ted se nestýkají. Rozhodně nelituju jen se to mělo stát dřív nejhezčí léta mi utekly se patným člověkem, který se nakonec úplně zničil...
Upravil(a) xxxx (15. 2. 2011 21:33)
Není tady
Ano, se současným manelem jsme se "nali" asi rok po rozvodu. A děti byly dospělé, take mi do toho kecat nemohly. Natěstí v manelovi naly prima otčíma a kamaráda - kolikrát mám pocit, e ho vidí raději ne mně . A já jsem "vyvdala" dvě úasné 8leté holčičky - i kdy jenom na víkendy a prázdniny. Zrovna teď sedíme v obýváku, beruky navlíkají korálky, do toho se hádají, jestli lepí uzlíky dělám já nebo tatínek, televize řve, pes potěkává a ebrá rohlík a mně se povedlo na 10 minut sednout k PC, na víc to nevidím
Není tady
Dekuji Vam za zaslane pripspevky. Vidim, ze se prevazne jedna o padne duvody k rozvodu, které se daji vyjadrit pouze jedinym slovem: Nevera, gamblerstvi, alkoholismus nebo drogy. Za těchto okolnosti bych se snad i ja okamzite rozhodla pro rozvod, ale u mne je to trochu jiné, jedinym slovem to popsat proste nelze. Uvazuji o rozvodu delsi dobu, delsi dobu mozna proto, ze si prave nejsem jista zda li ty me duvody jsou opravdu duvodem k rozvodu. Rada bych zanala Vas nazor na to jestli ma smysl pokracovat v manzelstvi za těchto okolnosti:
1) Vytraceni se vzajemne duvery
2) Rozdilnost povah, zajmu
3) Lhani a zatajovani
4) Caste hadky po kterych nasleduje i 3 mesicni mlceni
5) Vulgarni chovani a nadavky
6) Totalni absence v komunikaci (pripadam si, ze manzela vlastne ani neznam)
7) Spolecne straveny cas s detmi = 0 (Detem se venuji vyhradne ja, prochazky, hrani, manzel s nami NIKAM nechodi, mimo domov jsem s detmi stále sama nacez m. sedi NEUSTALE doma u televize)
8) Egoismus, arogance a hypokrytectvi z m. strany
9) A navíc si ani není vedom toho, ze by cokoliv delal spatne
Ale na druhé strane manzel:
1) Není alkoholik, nekouri, nedroguje
2) Na neveru jsem mu neprisla, zadne dukazy nemam, ale nejake blikajici svetylko se ukazalo
3) Financne rodinu zaopatri
4) Mladsiho syna ma velice rad, se starsim moc nekomunikuje
Budu velice rada kdy mi i nadale budete psat jak to bylo u Vas a taky co si o vyse uvedenem myslite. Dekuji.
Není tady
Marcia111 napsal(a):
Dekuji Vam za zaslane pripspevky. Vidim, ze se prevazne jedna o padne duvody k rozvodu, které se daji vyjadrit pouze jedinym slovem: Nevera, gamblerstvi, alkoholismus nebo drogy. Za těchto okolnosti bych se snad i ja okamzite rozhodla pro rozvod, ale u mne je to trochu jiné, jedinym slovem to popsat proste nelze. Uvazuji o rozvodu delsi dobu, delsi dobu mozna proto, ze si prave nejsem jista zda li ty me duvody jsou opravdu duvodem k rozvodu. Rada bych zanala Vas nazor na to jestli ma smysl pokracovat v manzelstvi za těchto okolnosti:
1) Vytraceni se vzajemne duvery
2) Rozdilnost povah, zajmu
3) Lhani a zatajovani
4) Caste hadky po kterych nasleduje i 3 mesicni mlceni
5) Vulgarni chovani a nadavky
6) Totalni absence v komunikaci (pripadam si, ze manzela vlastne ani neznam)
7) Spolecne straveny cas s detmi = 0 (Detem se venuji vyhradne ja, prochazky, hrani, manzel s nami NIKAM nechodi, mimo domov jsem s detmi stále sama nacez m. sedi NEUSTALE doma u televize)
8) Egoismus, arogance a hypokrytectvi z m. strany
9) A navíc si ani není vedom toho, ze by cokoliv delal spatne
Ale na druhé strane manzel:
1) Není alkoholik, nekouri, nedroguje
2) Na neveru jsem mu neprisla, zadne dukazy nemam, ale nejake blikajici svetylko se ukazalo
3) Financne rodinu zaopatri
4) Mladsiho syna ma velice rad, se starsim moc nekomunikuje
Budu velice rada kdy mi i nadale budete psat jak to bylo u Vas a taky co si o vyse uvedenem myslite. Dekuji.
Já bych se rozhodovala tak, aby to bylo taky dobré pro děti. Hádky a dusno děti vycítí. Jetě by mě vadilo, e si dětí nevímá a prostě si nevímá ničeho. Není si vědom, e by dělal něco patně. Pak bych si představila, jestli s tímto muem chci zestárnout. Jak jsou staré děti?
Není tady
Detem je 15 a 2 roky. Taky jsem si kdysi predstavovala jak s manzelem zestarneme, ale ted uz to tak nevidim. I ted kdyz se ohlidnu zpatky, tak vidim jen prazdno. Malo pekneho, nic spolecne proziteho, zadne vzpominky. Porad se v tom motam, taky hlavne kvuli detem, ale ty stejne jednou budou mit svuj zivot a ja zustanu osamela v nefungujicim manzelstvi.
Není tady
Tak ja jsem se rozvedla po dlouhotrvajicim vztahu a to z naprosteho zoufalstvi. Dokonce jsem nemela ani penize na zaplaceni advokatky. byla jsem zena v domacnosti. Manzel nebyl pijan ani gambler. Ale lepsi to nebylo.
Na manzelove strane podstate pohrdani nasim svazkem a ignorace. A samozrejme stale nevera, kterou si resil svoji zakomplexovanost. Jinak brutalni sestreni jeste k tomu a kontrola vseho co jsem delala. Jedinne boticky na zimu pro dite ze secondhandu za 40 korun (pred léty letoucimi) byl duvod k zurivosti. Detska zidlicka nebyla dovolena. Atd atd, domaci psychicky teror. Na dite daval jen pridavky v praci. Jinak subtilni vyhrozovani a nesubtilni vyhazovani z bytu, taky jsem mela strach o zivot.
Sam zil v luxusu a mel tajna konta.
Tak jsem dala zadost o rozvod a oni me nerozvedli, pry jsem tak trochu hystericka a jdu jen po penezich! Takze jsem jednoho dne odesla a pozadala o rozluku. PO letech doslo na rozvod. Ze zacatku jsem nemela nic. Taky jsem splacela pravniky, ani telefon nebo lampu nebo postel ci skrin. Zili jsme na matraci (pujcene) a se zahradnim stolkem. Zatimco manzel si jezdil po evrope a navstevoval se svym hypersuperluxusnim autem nejlepsi hotely. No nic, ja jsem byla silene rada, ze jsem pryc i kdyz vyhrozovani neprestalo ani dneska. A to odmita platit na dite, i kdyz ma mesicne nejmene 200 000 kc.
Pritele jsem nemela strasne dlouho. mela jsem jine starosti, jak prezit z minima penez. Muj muz napriklad nas napriklad bez naseho vedomi odhlasil z urazoveho pojisteni, coz so zde musi zaplatit kazdy sam i na dite.
No a pak prisel uraz a ja musela vse zaplatit ze sve kapsy. A pod.
Deti byli vsoku a velmi problematicke. Stehovali jsme se (jednoduse jen s oblecenim a s mymi knihami) do jienho mesta, museli vymenit kamarady i skolku a druzinu. Tak mi to vycitaji jeste dnes. Ja je chapu.
Upravil(a) sahleb (16. 2. 2011 10:09)
Není tady
marcio je mi to lito, ale vulgarni nadavky, mlceni rovna se domaci nasili. Nulova komunikace a ignorace rodinneho zivota a deti.... co dodat.
To ze mas zazemi domova? Premyslej o tom jak to vnimaji deti. Rozhodne ne pozitivne, preci.
Není tady
Sahleb jak se u Tveho manzela projevovala jeho zakomplexovanost? U meho manzela ji totiz citim taky, ale on si ji nepripousti. Neni zadny ohyzda, ale ve spolecnosti cizich lidi je nervozni, doslova z neho tece po cele pot. Jednou kdyz byl nucen jit do obchodaku si vymenit neco co jsem mu ja darovala, mi syn rikal s usmevem na tvari, ze je tatinek nejaky divny. Pry prochazel mezi lidma silene rychlym tempem, nedival se kolem sebe, zakopaval a az pry vysel ven z obchodaku byl klidnejsi. Zvlastni, sama to nedokazi pochopit. Nerad chodi pesky. Nejjisteji se citi ve svem luxusnim aute, ktere obmenuje s jeho druhym. To se pak citi panem sveta a diva se na lidi ze zhora. A na mne se pak snazi hazet jeho pocity zakomplexovanost tim, ze mne shazuje a rika, ze mam svisle prsa (na nich jsem mu odkojila nase dve deti), ze vypadam jak deska a pod. Nastesti vim, ze az tak zle na tom nejsem, chlapi se na ulici jeste za mnou otaci. Nedokazi jen pochopit proc to dela, proc se tak chova!?
Není tady
Já se rozvedla po 7 letech s BM a u to bude 5 let. Důvod byl jeho nevěra a zamilování do milenky. Původně se sice chtěl rozvést on, ale pak to začal zdrovat (i kdy u bydlel s milenkou) a já chtěla za námi udělat tu poslední tečku. Jeliko rozvod probíhal asi po 3/4 roce co od nás odeel, byla to opravdu jen taková formalitka bez emocí. Dokonce jsme se po vyjití ze soudní síně začali straně smát
Rozvodu jsem nikdy nelitovala a nelituji, bylo to to nejlepí co mě potkalo. Dostala jsem novou anci a taky jsem nala sama sebe. U jsem nebyla jen taková domácí puka, co pendluje domov - práce a nemá vlastní názor. Ale nala jsem si koníčky, začala jsem dělat věci co jsem vdycky chtěla dělat, nala jsem alespoň část svého ztraceného sebevědomí.
Co bylo pro mne těké tak to, e mi bylo smutno z toho, e syn nebude vyrůstat v úplné rodině. Jetě po 2 letech mi řekl, e by chtěl aby to bylo jako dřív. Aby s námi il táta. Protoe jsme ale před odchodem BM měli velmi bouřlivé období a hádali jsme se, tak se mi synovi podařilo vysvětlit, e je to tak lepí. S tátou si teď rozumíme a u se nehádáme. Pochopil to velmi rychle.
Jinak BM do dnes ije se svou tehdejí milenkou. Malému asi nevadí, ale aby ji měl vyloeně rád to si myslím, e ne. Já si nala přítele se kterým ijeme ve společné domácnosti asi 3/4 roku. Se synem si velmi padli do oka a mají se hodně rádi. U nám syn několikrát namaloval obrázek, kde jsem byla já i přetel jak se berem. A teď na valentýna mi napsal přáníčko a to obsahovalo rodokmen....bylo tam jedno okýnko navíc se jménem. Kdy jsem na něj zárala, tak mi vysvětlil, e to jetě není ale někdy bude sestřička a u ji i vymyslel jak se bude jmenovat
Není tady
Jinak Marci k tomu cos napsala....zkus si to po sobě párkrát přečíst jako by to psal někdo jiný a co bys mu poradila
Já zjistila, e kdy v něčem ijeme, hodně se stává e nevidíme by i do očí bijící skutečnosti Kdy se třeba teď podívám na vztah já a BM tak vidím, jak jsme vedle sebe poslední rok, dva jen ili...místo toho aby jsme ili spolu. Kadý jsme si jeli své a doma se jen potkávali. Protoe to byl vztah bez hádek a konfliktů (to začalo a po najití milenky) ani jsme si toho nevimli.
Není tady
marcia
U meho manzela se projevvova zakomplexovanost v jeho nasili. A to psychickem.
Urazel me a ponizoval kazdy den. Nedaval nam penize,aby ukazal, kdo je tady panem. Delal si co chtel, (sla jsem treba na operaci a pred odchodem do nemocnoce jsem zjistila, ze a chybi jeho kartacek na zuby, nenamahal se mi rict, ze odjel na tyden do Finska, abych mela problem), aby ukazal, kdo je tady panem. Upozornoval me at vypadnu z bytu, a delal si legraci z toho, ze mi tu nepatri ani kufr.
Ale to byly jen miniaturni malickosti. Stezoval si me, ze je zenat, ze mi vlastne musi zahybat. Ukazoval se jako s milenkou pred kamarady, aby si o nem mysleli, ze je chlapak. Nemluvil se mnou treba tydny a neodpovidal mi. A hlavne nedodrzoval zadna pravidla v silnicnim provozu. Jeho oblibene bylo , predjizdet na okresce na plne care. Nedodrzovat rychlost.Atd, atd.
Nejdriv jsem ho obdivovala a pak jsem zjistila, ze je silne zakompelxivany a prvni clvoek na kterem si to vybiji jsem ja.
Tak jsem uplne znicena s nicim na konte, jen dluhy (jeho) odesla. Bylo to blby, hosicek me durazne ve ctyrech letech zadal o prisahu, ze se nikdy nerozvedu. A pak ...no...chtel spachat sebevrazdu.
PS. nekdy "zavidim", tem zenam, jejichtz chot si nasel nekoho jineho a opustil je. Alespon bydleni a misto kde muzou byt s detmi jim zustalo. A popr. i zamestnani. A taky treba ta skolka.
Upravil(a) sahleb (16. 2. 2011 10:46)
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Jinak Marci k tomu cos napsala....zkus si to po sobě párkrát přečíst jako by to psal někdo jiný a co bys mu poradila
Já zjistila, e kdy v něčem ijeme, hodně se stává e nevidíme by i do očí bijící skutečnosti Kdy se třeba teď podívám na vztah já a BM tak vidím, jak jsme vedle sebe poslední rok, dva jen ili...místo toho aby jsme ili spolu. Kadý jsme si jeli své a doma se jen potkávali. Protoe to byl vztah bez hádek a konfliktů (to začalo a po najití milenky) ani jsme si toho nevimli.
Kuratko, bezva, ze srdce Ti preji aby Ti tvuj dalsi vztah vysel a zilo se Ti pekne a spokojene. Drzim palce.
Vis, ted uz vim, ze je neco spatne, mozna taky diky babinetu. Hodne si tady ctu a opravdu mi to pomaha a dodava silu. Kdysi jsem jen brecela kdyz to mezi nami neklapalo, ted se nebavime uz skoro dva mesice a ja jsem kupodivu v nejakem dusevnim klidu, netrapim se tolik co driv! Proste si ted ziji ten svuj zivot a na neho uz se tolik nevazu. Dokonce nemam ani vycitky svedomi kdyz jdu ven s detmi, nebo za kamaradkou, ze ho doma nechavam samotneho. Citim se volneji, lepe se mi dycha.
Druha vec je, ale ta, ze on mi to me rozhodovani komplikuje. Porad si nejsem jista, jestli treba to dusno doma nedelam ja. On mi neustale rika, ze lepsiho chlapa nenajdu a absolutne neuznava sve chyby a zpusob jak se ke mne chova coz ve mne vyvolava tu mou nejistotu jestli nejsem na vine tedy ja. Doufam, ze to pochopis jak to myslim.
Není tady
sahleb napsal(a):
marcia
U meho manzela se projevvova zakomplexovanost v jeho nasili. A to psychickem.
Sahleb, ja to taky tak citim neco jako psychicke nasili, jen s tim rozdilem, ze mne manzel urazi a vyhrozuje jen tehdy kdyz se pohadame. paklize ho necham na pokoji, na nic si nestezuji, nic nechci a delam stastnou, ze je vse v naprostem poradku tak je vse OK. Jakmile, ale vystrcim ruzky je ohen na strese. Nedavno jsem ho prosila aby si v obyvaku nesedal na "muj" polstar. Urazil se a ani me vysvetleni, ze se mi to proste prici, protoze si pak na to s klukem lehame oblicejem nepomohlo, oboril se na mne s vysmechem a zeptal se mne, ze co je tady meho, ze i ten polstar je jeho. Ja to némyslela nijak vlastnicky muj, tvuj polstar, muj, protoze na nem lezim ja.
Mas nejake padne vysvetleni k tomu, proc vznika v lidech zakomplexovanost? Co je k tomu vede aby si sve mindraky lecili na druhych?
PS: Po kolika letech a jak je tomu dlouho co jsi se rozvedla?
Není tady
sahleb napsal(a):
Tak ja jsem se rozvedla po dlouhotrvajicim vztahu a to z naprosteho zoufalstvi. Dokonce jsem nemela ani penize na zaplaceni advokatky. byla jsem zena v domacnosti. Manzel nebyl pijan ani gambler. Ale lepsi to nebylo.
Na manzelove strane podstate pohrdani nasim svazkem a ignorace. A samozrejme stale nevera, kterou si resil svoji zakomplexovanost. Jinak brutalni sestreni jeste k tomu a kontrola vseho co jsem delala. Jedinne boticky na zimu pro dite ze secondhandu za 40 korun (pred léty letoucimi) byl duvod k zurivosti. Detska zidlicka nebyla dovolena. Atd atd, domaci psychicky teror. Na dite daval jen pridavky v praci. Jinak subtilni vyhrozovani a nesubtilni vyhazovani z bytu, taky jsem mela strach o zivot.
Sam zil v luxusu a mel tajna konta.
Tak jsem dala zadost o rozvod a oni me nerozvedli, pry jsem tak trochu hystericka a jdu jen po penezich! Takze jsem jednoho dne odesla a pozadala o rozluku. PO letech doslo na rozvod. Ze zacatku jsem nemela nic. Taky jsem splacela pravniky, ani telefon nebo lampu nebo postel ci skrin. Zili jsme na matraci (pujcene) a se zahradnim stolkem. Zatimco manzel si jezdil po evrope a navstevoval se svym hypersuperluxusnim autem nejlepsi hotely. No nic, ja jsem byla silene rada, ze jsem pryc i kdyz vyhrozovani neprestalo ani dneska. A to odmita platit na dite, i kdyz ma mesicne nejmene 200 000 kc.
Pritele jsem nemela strasne dlouho. mela jsem jine starosti, jak prezit z minima penez. Muj muz napriklad nas napriklad bez naseho vedomi odhlasil z urazoveho pojisteni, coz so zde musi zaplatit kazdy sam i na dite.
No a pak prisel uraz a ja musela vse zaplatit ze sve kapsy. A pod.
Deti byli vsoku a velmi problematicke. Stehovali jsme se (jednoduse jen s oblecenim a s mymi knihami) do jienho mesta, museli vymenit kamarady i skolku a druzinu. Tak mi to vycitaji jeste dnes. Ja je chapu.
...sahleb prosím tě ty ije v nejaké muslimské zemi? e si měla takový problém s rozvodem a e si ila s dětma tak patně a on objídel Evropu ? Taky smutnej příběh. Proč ses nevrátila do Čech, moná byses tu protloukala líp.
Není tady
Marcia111 napsal(a):
Sahleb jak se u Tveho manzela projevovala jeho zakomplexovanost? U meho manzela ji totiz citim taky, ale on si ji nepripousti. Neni zadny ohyzda, ale ve spolecnosti cizich lidi je nervozni, doslova z neho tece po cele pot. Jednou kdyz byl nucen jit do obchodaku si vymenit neco co jsem mu ja darovala, mi syn rikal s usmevem na tvari, ze je tatinek nejaky divny. Pry prochazel mezi lidma silene rychlym tempem, nedival se kolem sebe, zakopaval a az pry vysel ven z obchodaku byl klidnejsi. Zvlastni, sama to nedokazi pochopit. Nerad chodi pesky. Nejjisteji se citi ve svem luxusnim aute, ktere obmenuje s jeho druhym. To se pak citi panem sveta a diva se na lidi ze zhora. A na mne se pak snazi hazet jeho pocity zakomplexovanost tim, ze mne shazuje a rika, ze mam svisle prsa (na nich jsem mu odkojila nase dve deti), ze vypadam jak deska a pod. Nastesti vim, ze az tak zle na tom nejsem, chlapi se na ulici jeste za mnou otaci. Nedokazi jen pochopit proc to dela, proc se tak chova!?
teda Marci to e ti le by pro mě bylo dlouhodobě nepřijatelné, to e s tebou dokáe tři měsíce nemluvit,tak to bych fakt utekla,ale e ti takhle komentuje prsa - promiň to je bl.beček
Upravil(a) xxxx (16. 2. 2011 11:19)
Není tady